Faatoaga faatoaga

O le a le ovoscope: faʻapefea ona fai se masini ma ou lava lima

E susulu uila i le taimi e iloa ai ni faaletonu oi latou. E manaʻomia lenei mea mo meaʻai mo le kuka ma mo le fafagaina o moa. E ala i le auina atu oi latou i le tagata e faʻapipiʻiina, e fautuaina e faʻamautinoa o loʻo i ai se atosaʻu iina, e saili pe faapefea ona atiaʻe, ma pe a talafeagai e teena le leai o se aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, lua-gaioiga.

Mo le leitio, e faʻaaogaina se masini faigofie - ovoskop, lea e faigofie ona fausia i ou lava lima i le 5 minute. E tele filifiliga mo se ituaiga masini faʻanatura. Faʻalagolago i mea e faʻaaogaina ma tomai o loʻo i ai, e tumau pea e filifili le mea tonu ma faʻaauau le fausiaina.

Faamoemoe ma ituaiga masini

Ovoskop na faʻaaoga ma sini nei:

  • i faatoaga e siaki le tulaga o le pepe;
  • i le kukaina e fuafua ai le fou o fuamoa ma o latou tulaga talafeagai mo le taumafaina;
  • i fefaatauaiga e fuafua ai le lelei ma mulimuli ane faʻatau atu.
O lana gaioiga e faʻavae i se mataupu faigofie - le x-ray o fuamoa ma le fesoasoani a se moli masani.

E te iloa? O le i ai o fuamoa, e le o le i ai o se moa i le falemoa. E manaʻomia pe a fua fua ma fuamoa e manaʻomia mai ai moa. E le gata i lea, e taʻalo ai o ia i le aiga o moa, e le o se mea e leai se mea e taʻua o le tamaʻitaʻi faʻasalalau ma le faʻaipoipo o le "chicken coop."

Ovoskopov e laiti, fuafua mo le x-fusi i le taimi e tasi le fuamoa, ma sili atu ona mausali - mo le sefululua pe sili atu. Latou eseese i le tele ma le mamafa.

Ovoskop design E tolu ituaiga:

  1. Folau. Maua lona igoa ona o foliga vaaia e pei o se samala. Faʻaaogāina e masini poʻo le paʻa. E tatau ona aumai i le mea ma faamalamalamaina. O le malamalama e tatau ona lava le malosi, ae le o le faʻavevelaina o le atigi, o lea e tatau ai ona e fiafia i le moli uila. O lea ituaiga masini e faigofie aua a e galue ai e le manaʻomia ona e aveese le fuamoa mai le fata.
  2. Faʻaaliga O le vaitafe o le malamalama ua agai i luga mai le punavai o loʻo i lalo. O le pu i totonu o le puipui. O le atigi e le mafai ona vevela, ae tatau ona aveese le fuamoa, e mafai ona e susulu atu i le tasi.
  3. Vertical. E pei o le masini muamua, ma le eseesega o le pu o loʻo i luga. Mo le lelei o le leitio e aunoa ma le lofituina o le atigi, o le faʻaaogaina malosi o le malamalama e faʻaaoga ai le malosi. E mafai ona faʻamalamalamaina i la latou fesoasoani mai le fuamoa se tasi i se fata atoa, e aunoa ma le aveeseina oi latou mai iina.
O faʻataʻitaʻiga fale e masani lava ona faatagaina oe e suʻe se mea e tasi, fale gaosi oloa - o ni nai mea.

E taua! Tausia tausiga e tatau ona faʻaaogaina masini e faʻavevelaina ai moli. E mafai ona latou togi le atigi ma afaina ai le pepe.

Faʻafefea ona faia se mea e teu i ou lava lima

I totonu o se faatoaga tele, e fautuaina e iai se ovoscope o gaosi oloa e mafai ona maua i le taimi lava e tasi se fua saʻo o fuamoa. Ua faatauina i faleoloa faapitoa. Ae o le ovoscope fuamoa e mafai ona faia i ou lava lima, e faigofie. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaoga mea faʻaaoga i le lima ma le punavai moli - o se moli malamalama ma se kilika ma se maea.

E taua! Mo le paketi a le aiga e itiiti le mamafa, ma mo le siosiomaga e sili atu ona aoga pe afai e toe amata e tagata ona faʻaaoga mea, pe a mafai, nai lo le lafoina ma le faʻatau mai mea fou. I la tatou tulaga, e mafai ona avea ma pusa, pusa pepa, pusa eseese, toega pe a uma ona toe faaleleia, ma isi.

Mai le mafai

O se mea e mafai ona faʻaaogaina ile lua, aʻo leʻi lafoina, mafaufau pe sili atu le faia o se ovoscope.

Toa moa faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi, lea e mafai ona faia tutoatasi.

Mo se siaki o le a e manaʻomia se laʻau e 20-30 centimita le maualuga, o se faʻailo ma se maea ma se moli faaola-ola, se naifi. Taualumaga isi:

  • O le tulaga faigaluega o le mafai i le mea faigaluega i le lumanai o se tapuni pito i lalo, o se pito i lalo o loʻo ola.
  • Faʻaaoga se naifi, fai se pu i le itu o le apa, aluese mai le pito i lalo e tusa ma le 1/3 o le maualuga. O le pu e tatau ona fetaui ma le lautele o le kalama ina ia mafai ona faʻaofiina iina.
  • Faʻapipiʻi le keli i totonu o lona puʻupu ua filifilia, faʻamalosi, faʻasolo le moli malamalama.
  • I le pito i luga o le masini o le lumanaʻi, o lona uiga, i le pito i lalo, ia tipi le va o le fuamoa ina ia le pa'ū i totonu o le lua ae ia teu i luga.
  • Tuu le masini i luga o le laulau, liliu i luga, tuu se fuamoa i luga o le pu.

Mai le pusa

O se atigipusa pepa o se vaega sili ona lelei mo se ovoscope. E faigofie ona o se laʻau talafeagai e mafai ona e faia ni pu mo le x-raying tutusa.

O le fafaga lelei o moa ma gosles mai aso muamua o le olaga e taua tele.

Ina ia faia, o le a e manaʻomia se atigipusa seevae pepa, se fasi pepa alumini, se fagu fagu ma se maea, se pulou afi faʻavevela (e le vevela), se naifi poo ni seleulu. Taualumaga mo le gaosia o le masini:

  • I totonu o le tapuni o le atigipusa, ia faia se oval hole mo le fuamoa, tasi pe sili atu, o se telē e le pa'ū i totonu.
  • Tuʻuina le puipui pito i lalo o le atigipusa ma se faʻasologa o le a pasia ai le uaea.
  • Ufiufi le pito i lalo o le atigipusa ma se fofo mo se ata malamalama.
  • Faʻaofi le kalama ma se molipala i totonu o le atigipusa ina ia i ai le puilalala i le ogatotonu o le atigipusa, tuʻu le uaea i totonu o le selu na faia mo ia.
  • Ufiufi le fausaga ma se tapuni, liliu le moli malamalama, tuu se fuamoa i luga o le pu.

Mai le laupepa

Ovoskop e faigofie ona fausiaina, pe afai e iai lau afa-mm pepa o le tin, 10-mm plywood, o se fagu ma se maea, o se moli malamalama. Mo lenei manaʻomia e:

  • Fai se paʻu maualuga ma le maualuga o le 300 millimita ma le lautele o le 130 mm. Faʻasaga le pito i le uʻamea, "loka" poʻo le uʻamea.
  • Otioti le liʻo laupapa plywood e fetaui lelei ma le lautele o le paʻu ua gaosia.
  • Faʻapipiʻi se fasi kiliva ma se uaea i luga, vili i totonu o se moli malamalama.
  • I le maualuga o le pulu i le itu o le puipui, oti se sikuea ma se itu o le 60 millimita.
  • Ina ia maua ai se isi pufi o le tin, sikuea i le koluse, faatasi ai ma le itu o le 60 millimita, o le maualuga o le 160 mita, faʻamau i ona pito.
  • Faʻaofi le sikuea sikuea i totonu o le pu o loʻo faia i luma o le pulu, faʻalelei.
  • Oti ese se sikuea ma se itu o le 60 millimita mai toega o le plywood, fai se pu i totonu e fetaui ma le tele o le fuamoa. O ia sikuea-o laupepa atonu e tele mo fuamoa o ituaiga eseese. Faʻaofi le faʻasologa i luga o le sikuea tafatafa.
  • Liliu le masini, aumai le fua ile fua.

E te iloa? E tupu e leai se mea e tasi i le fuamoa, ae lua ma sili atu foi. Na faamauina e le Guinness Book of Records se 30-cm 5-yolk egg.

I ou lava lima, e mafai foi ona e faia se moa moa ma se meainu mo moa.

Fautuaga ma fautuaga mo le faʻaaogaina o le masini

Faatasi ai ma le fesoasoani a le siaki e mafai ai ona mafaufau i faaletonu i fafo ma faaletonu ma faaletonu. Ae i le galulue faatasi ma le ovasia tatau ona mafaufau:

  • E tatau ona mama le atigi ina ia le faʻafefeteina le faagasologa o suesuega ma o le taunuuga e moni.
  • O le taʻaloga o le ovoscope e faʻaalia ai le pogisa ma le paʻu o le fale, e tatau ona faʻamalosi le potu vaalele, ma e mafai ona vavao le isu, ae aua le paʻi atu i puipui mai totonu.
  • E fautuaina e aloese mai le faʻaaoga o masini halogen ona o lo latou mafai ona vevela. E le faatagaina le fofoa o le atigi. E mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai. Afai e le mafai ona toe pikiina se isi punavai o le malamalama, e tatau ona faʻaaoga le moli halogene mo le sili atu ma le lima minute, pe a uma lea e tatau ona tape ma faʻamalo lelei.
  • E fautuaina le matauila e faʻaaoga se mana e le itiiti ifo i le 100 watts.
  • O le a sili atu le aoga pe a fai e faʻaaogaina nisi mea faʻalauiloa.

E te iloa? O lapisi e sau i lanu e tolu: paʻepaʻe, kulimi ma le enaena. O le lanu e leai se mea e faia ma le uiga lelei, naʻo le faʻaalia o le lanu o le moa na tuʻu ai.

E faʻapefea ona faʻamalamalamaina se fuamoa e aunoa ma se siama

Afai e te manaʻo e faʻamalamalama le fuamoa, ae leai se ovoscope poʻo se mea e tupu i ai, e mafai ona e faia atoatoa pe a leai. E moni, o lenei metotia e le talafeagai mo le faʻaaogaina i atinaʻe tetele, ae e faigofie pe afai ei ai masalosaloga e uiga i le uiga lelei.

I le pepa paʻu uliuli E manaʻomia lou tipiina o se oval e laʻititi laitiiti nai lo le tele o se fuamoa. E tusa ma lenei pepa pepa i soʻo se mumu mu i se mamao e 30 centimita ma, faʻaaogaina e avea o se vaeluaga, aumai le mea faitino e suʻeina i le amataga.

Ovoskop o se mea aoga e manaʻomia mai lea taimi i lea taimi i totonu o soʻo se aiga ma e faigofie ona fausia i ou lava lima i le lima minute. Po o le faaalu sina taimi laitiiti ma ia faia se masini e sili atu i le masini pe afai e te manaʻomia i taimi uma.