Laʻau

Diplocations - lanu susulu o le matagofie o le vevela

Tipiloma o se laau faʻamalosi mai le vaega o vevela o Amerika Latina. O le aiga o Kutrov. I tusitusiga, o igoa o tipiloma ma mandeville ua faailoaina. E mafua lenei mea ona o le mea moni na maua e tagata eseese vailaʻau le igoa o ituaiga o laau taʻitasi i le taimi. O le tipiloma e tosina ai le au fai togalaau ma paʻu mama. Lisi o laʻau lanu ma fugalaau susulu e faia ai lenei liana o se laau taua i totonu o teuteuga o le fale ma le fausaga o le laufanua. E le faigata le tausia o diplodenia, ae mafai ona e ausia foliga sili ona lelei e ala i le matauina o nisi tulafono.

Faamatalaga o le Botanical

Tipiloma o se faʻalauteleina o laau faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le rhizome. O fualaau e foliga mai o se vine fesuisuiai e oo i le 2 mita le umi. O lala laiti e ola lelei, o le mea lea i tausaga muamua o le laau e pei o se vao ma e leai se lagolago. O lala tuai e ufiufi i se lanu enaena lanu enaena.

O le fugalaau o le dipladenium ua gaosia ai laulaau o loʻo feagai ma itu o lālā. I luga o laupepa o le ovalid ma ovoid ei ai le pito taua. O laumei lanu meamata lanu meamata ua lafoina i totonu o se vevela lanu. O le ogatotonu tutotonu e manino lava ona iloa ia i latou. O le umi o le laʻau e 5-15 cm.







O le fuga o le diplomacy amata i le tausaga muamua talu ona totoina. Fugalaau fugalaau fugalaau i luga o tumutumu vine ma i tua o laulaau. E mafai ona vali papaʻe, samasama, piniki poʻo le mumu. O le umi o le fugalaau e 8-12 cm, e iai le foliga o se avanoa e tatala ai ni avanoa e lima. O le fugaina o pupu taʻitasi e tusa ma le 10 aso ma o loʻo faʻatasi ma se manogi manogi lelei.

Ituaiga o Tipiloma

O le genus e tusa ma le 40 ituaiga o faailoga, i le fale latou te ola ma fuga lelei. O mea teuteu nei e sili ona lauiloa i tagata fai togalaau:

O faʻataʻitaʻiga e manaia. O se vine vailaau e oʻo i le 4 mita. O loʻo ufiufi i lau ovalu ma se lauulu e oʻo atu i le 20 cm le umi. O fugalaau e tele lanu lanu lanu ma lanu samasama.

E sili atu le manaia o faʻamanuiaga

Diplomas of Sander. O se faʻasalaga fale faʻatasi ma ni laʻau laʻititi, ma faʻasolosolo. E fua mai ai fugalaau lanu piniki i le umi atoa o le vine.

Diplomas of Sander

Faʻasaʻo le vaʻaigamalo. I luga o le auala o le tele o auala vavalalata ua faia. O laʻau laʻitiiti e valiina i lanu-lanumeamata. O fugalaau sinasina-paʻepaʻe ma fatuga faʻailoga e aoina i ni mea e le mafaamatalaina. O le laau e teteʻe i suiga o le vevela ma faʻavave ona tupu le lanu meamata.

Faʻasaʻo le vaʻaigamalo

Tipiloma Bolivian. Laʻau matagofie i totonu o le fale ma se pulou pupuu i luga o pou. O lau laititi lanu meamata lanu meamata ma o loʻo i ai se lanu susulu. O fugalaau lanu piniki mūmū ua feliuliuaʻi i le foliga o se taotoga. O pito i luga o le gaʻo o petals ei ai le laumama malamalama. Fugalaau fugalaau fufulu lima o le 5-8 buds.

Tipiloma Bolivian

I le faʻaopoopoga i ituaiga o meaola, na fafaga e faifaʻailoga ituaiga eseese:

  • samilome samasama (samasama, alamand);
  • fomaʻi lanu papaʻe tele-faʻafefete (cosmos white);
  • fomaʻi lanu malo e sili ona tupuola (super druper);
  • diplases ma fugalaau lanumumu-paʻepaʻe (star pickle).

O le ofoina atu o galuega faʻavaomalo e faʻateleina pea;

Totoina laau

O le toe gaosia o le fulufulu tipitipi e faia i se togalaau vegetative. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona tapenaina le 8-12 cm le umi. E tatau ona tofu le laʻau 3-4 ma le pona. Afai o loʻo i ai i luga o le auʻau ni aʻa laau tutuli, e tatau ona aveese. I le taimi lava e uma ai le teuteuina, o le fana e maua i le oneone susu ma le eleele paʻu.

Ina ia aloese mai le vevela tele o le palapala, o laau toto e ufiufi i se ata tifaga. E tatau ona e vaʻavaʻai i greenhouses i aso uma. A o lei maua, e teu laau i se mea susulu i le vevela o + 25 ° C. E vave ona tupu aʻa ma pe a maeʻa le masina, e mafai ona totoina fatu laau i le eleele. Mo le totoina muamua, faʻaaoga ipu o loʻo i ai le lautele o le 12 cm.

Tulafono Faʻaliliu

O se gaosiga i le fale e faia i le 1-2 tausaga. O le laau o loʻo faʻateleina lona pale ma faʻafouina le palapala e maua ai le avanoa i mea e tatau ai ma minerale ma vailaʻau. O le palapala mo le tipiloma e tatau ona i ai sina tali malosi. Ina ia tuufaatasia, ia faʻaaoga vaega nei:

  • pepa palapala;
  • laʻau humus;
  • turf land;
  • peat;
  • oneone.

I le tautotogo, ua aveeseina le vine mai le fagu tuai ma o loo latou taumafai e faasaolotoina mai se coma. Palu piliki mumu po o le faalauteleina o le omea ma le faʻafefiloi o eleele o loʻo sasaaina i totonu o se fagu fou. E le manaʻomia le fausiaina o le palapala ina ia mafai ai e le ea ona ulu i le aʻa. Tata le palapala ile masina.

Aiga Tausi

Tipiloma i le tausiga e manaʻomia ai ni taumafaiga. I le fale, o le a taulimaina e se tagata e fugalaau fugalaau sina poto masani i le totoina o laau toto. Mo vaʻa e tatau ona e pikiina se potu susulu, ae puipuia mai le la susulu. O sisi faʻasasaʻe i sasaʻe poʻo potu potu i saute mai le faamalama. I totonu o potu i matu o le a manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo. I le tau mafanafana, e fautuaina e ave le tipiloma i le faapaleni poʻo le togalaau. A aunoa ma se ea fou, o le a tupu aʻe ai le leaga.

O le maualuga o le ea o le ea e + 20 ... + 26 ° C. O le vevela o le potu, o le susulu atu o le lanu ma fugalaau. E le mafai e le tipiloma ona faʻafetaui lelei fesuiaiga i le vevela ma ata. Mai le autumn, e tatau ona faʻaitiitia le vevela ma maua ai se malulu malulu mo le liana. I le taumalulu o le tipiloma, e manaʻomia se taimi malolo ma malolo mai le fuga. O le sosolo o le tuputupu ae e tupu i le vevela o le ea + 15 ... + 17 ° C. O le susulu i lalo + 12 ° C e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau.

E manaomia e se malo i le vevela le anoanoai o vaiinu masani. Faʻasalaina naʻo le pito i luga ole laulau e faatagaina. E faʻamamaina le suavai ma faʻaleleia. Ina ia lafoaia le soona inu, o le sua o le tipolo e faaopoopo i ai. O le vevela o le vai e tatau ona i ai ni nai tikeri sili atu nai lo le ea. O le maualuga o le suavai e aoina i totonu o le apa e tatau ona sasaa atu i le 15-20 minute pe a uma ona faʻavaivai. I le taumalulu, o le suavai ua vaeluaina.

O le paʻu lanu i luga o laulaau o le fugalaau puipuia e puipuia mai le vevela tele, o lea e le manaomia ai e le laau le maualuga o le susu. Ae ui i lea, o le faʻaleleia o taimi faʻapitoa e talia. Mo le fufuluina, e fautuaina e faʻaaoga suavai vaivai ina ia le faʻafefeteina le matagofie o le laau. E mafai foi ona fufuluina le vine mai le efuefu i lalo ole vai malulu vaivai.

Talu mai le amataga o le tautotogo o le tipiloma e masani ona fafagaina. I le taimi o le amataina o pulupulu ma fuālaʻau, e faʻaaogaina faʻavaomalo faʻasaina faʻavaomalo i vaiaso taitasi. Afai e le fuga mai le dipladenia, atonu e mafua ona o le le lava o meaʻai. O luga o laei e faʻafefeteina i se tele o vai ma faʻafeiloai i totonu o le eleele, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma laʻau ma laʻau.

Tipiloma e manaomia ona teuteu masani, aua e fugalaau fugalaau i luga o laau mama. O le taimi sili mo lenei faiga o le tautoulu, pe a maeʻa le fugalaau. O pupu tuai ua faapuupuuina e le 2/3, o le itu itu ua vaeluaina. Mai le faavae, o le liana ua faʻalauteleina, o lea e tatau ai ona e vave tausia le lagolago. E masani ona faʻaaoga faʻapitoa pe faʻapipiʻi lata i le puipui. E le fetaui le togiina o le ampel ma le totoina o togalaau.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma le masani ai o le vai, o le amataina o le aʻa e mafai. E mafai ona e taumafai e teu le laau i le sui o le palapala ma togafitia aʻa i fuluʻi fatu. I tulaga maualuga, ua vavae ese, ma ua faaleagaina le vine tuai.

I luga o le pale paleni o le tipiloma, fuaina iniseti, o le papaflies ma le apogaleveleve e sili ona taatele. O osofaiga o meaʻai e faʻaleleia i le vevela ma le vevela, o le mea lea, o le faʻaleleia o taimi masani i vai masani masani o se puipuiga lelei. Aveese faʻamalositino, faaaoga fofo o iniseti (Karbofos, Aktara ma isi).