Laʻau

Pachistahis - o se vaomatua ma ona taliga susulu

Pachistachis o se lala vao vao o le aiga o Acanthus. I le natura, e maua i Mexico, Ausetalia ma Initia i Sasae. O lenei laau lauiloa e lauiloa mo ona laʻau lalelei matagofie ma tulaga e le masani ai, e pei o le fuga o le fulufulu mafiafia. Mai le gagana Eleni, o le igoa e mafai ona faaliliuina o le "vavao tele". Faila Florists e taua o le "faʻavalea auro", "moligao", "faʻapipii". O le tele o taimi, e totoina pachistachis e avea o se fale e toto ai. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e fefefe e amata ona nonofo i vaomatua ona o le faigata o le tausiga. Ae ui i lea, o le pachistachis o le a le manaomia le tele o le totoa e tupu ma fuga.

Faamatalaga faʻatau

Pachistachis o se faʻalaʻau faʻamalosi faʻamalosi e ola i laʻau mama ma laʻau. Lagolago malosi o latou lālā, faia o se lush, toetoe lava o le vao vao. I le natura faalenatura, o le maualuga o le vaomatua e oʻo i le 2.5 m. O aʻa, ae malolosi malosi e totoina i luga, o loʻo ufiufiina i se paʻu lanumeamata lamolemole.

Peʻa pito i tua i petioles pupuu e tu i luga o le umi atoa o laʻau. O le umi e 10-20 cm. O le lapisi o le oval po o le taimane e faʻanofoina ma se mamanu manaia ma valiina i le lanumeamata lanumoana. O le pito i luga o le laupepa e susulu ma o le pito e mausali pe uʻu.









Ia Mati-Aperila, o mea laiti laiti e tusa ma le 10 cm le umi o loʻo i ai i pito o le gaioiga. E aofia ai faʻamalama, maʻila e fetaui lelei. O fua e lanu samasama poʻo le moli. I le isi itu, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki mumu po o fugalaau mūmū ma peti vaivai e tusa ma le 5 cm le fugalaau mai ia i latou. O le fuga e amata mai i le pito i lalo ma faasolo malie. Fugalaau fuga i le 1-2 vaiaso. Ae o le siʻomaga o loʻo ola pea mo se taimi umi, o lona uiga o le vaitau vavalalata e tumau ia Oketopa. I le aotelega, 15-20 ituaiga o meaola e mafai ona ola i luga o se togavao i le vaitau.

Ituaiga o Pachistachis

O le ituaiga o laau e le tele naua, ae na o le 12 ituaiga o laau ua faamauina i totonu. I le aganuu (e oʻo lava i togalaau faʻatoʻaga), e na o le 2-3 ituaiga o ituaiga e maua ai, o isi mea uma e mafai ona vaaia i totonu o le vao.

Pachistachis samasama. O se laau afu e maualuga lona 90-120 cm o loʻo faʻailoaina e faʻatulagaina, o aʻa tetele e faʻalauteleina. O laʻau e ufiufi i le paʻu lanumeamata lanumeamata, ma faasolosolo malie ona faʻapipiʻi i le vaega pito i lalo. O le lau o le oval sessile e tupu agai i luma, agai i luga. O pito e lua e lautele ma vaapiapi. O le lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana e 15-20 cm le umi ma 4-6 cm le lautele, o lona pito i luga ua ufiufi i veins ua uma ona gaosia. Ia Mati-Setema, tele taliga ulu e 10-15 cm le umi o le fugalaau. Ua ufiufi i le auro, ma o ni fugalaau lanu paʻepaʻe e lua-ulu e foliga mai. Latou te aofia ai pini laina faʻasolosolo ma se numera laʻititi o fua o le lanu lanu meamata lanumeamata.

Pachistachis samasama

Pachistachis mumu. Ua taua foi o ia o le "Cardinal Guardsman" mo le foliga tutusa o se mea sese ma se mumu mumu i lona pulou. O le laau e fai ai le vao lapoa, pe tusa ma le 2 m le maualuga. O lo latou umi i le natura e mafai ona 40 cm. O laupepa e valiina i le lanumeamata lanumoana ma o nisi taimi e ufitia i vailaau paʻu. O taliga matala o sana ma paleni lanumeamata lanumoana e totogo i le ogatotonu o le tautotogo. O lanu mumu mumu e amata mai i lalo. O le siakiina e aofia ai le 4 paʻu o le fusi foliga. O le pito i lalo e tolu e punou i lalo, ma lona fa, e pei o se folau, e tautau i luga. O laʻau uumi uumi ma lapoa lanu samasama lapopoa o mai fafo mai le ogatotonu.

Pachistachis mumu

Pachistachis spikelet. E seasea ona maua le fale i fale, aua e manaʻomia le tausiga sili atu. O loʻo faia ai se laʻau vao e oʻo i le 1 mita le maualuga. O laʻau lanumeamata lanumeamata e oʻo i le 25 cm le umi e faʻafefeteina i totonu o le arc i luga o le veto tutotonu. I le tautotogo, e maua mai ai ni mea uumi umi, e ufiufi i lanu meamata, paleni e leai ni pepa. I le taimi lava e tasi, o le fugalaau e sili atu ona fuga tele, e faʻamaepeina ai fugalaau fulufulu lanumumu mumu ma moli lanu-samasama tetele i le taimi e tasi.

Pachistachis spikelet

Faʻatauga auala

Faʻapenaina o pachistachis i le fale e faʻatino i le auala e vavae ai. Apoliki ma le leai o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina e talafeagai mo lenei mea. E seleseleina i le tautotogo. E tatau i 'au taʻitasi ona maua uma le 1-2 pauna o lau. Latou te aʻafia i le mafanafana ma le faʻamamaina o vai. Laʻau o loʻo teu i lalo ole pulou i le vevela o + 22 ... + 25 ° C.

O aso uma e te manaʻomia e faʻamalosi ma faʻamalo ai laau. A maeʻa pe a ma le 10-15 aso, o aʻa laiti e aliali mai. O nei laʻau e totoina i ni ipu eseese ma se lapoa e tusa ma le 12 cm ma le eleele mo laau matutua. E mafai ona e totoina 2-3 totō faʻatasi e maua ai se vao vao. A oʻo mai le totogo o pepe, faʻapipiʻi o latou pito mo le faʻalaʻau lelei. I le amataga o le tautotogo e sosoo ai, o le felafolafoaʻiga o loʻo faia i totonu o ipu tetele.

Aiga Tausi

Pachistachis i le tausiga e le tele naua, ae o le a le mafai ai ona e galo ia te oe lava, a leai o le a le iloa e le tagata e teuteu vine le matagofie o laʻau ma se vaovao.

Malamalama E manaomia e le laau se malamalama pupula le malamalama. I le tau mafanafana, e tatau ona paolo mai le aoauli, ma i le taeao ma le afiafi e mafai ona faʻaalia i le la. I le taimi vevela, o laau e ave i le ea fou, ae matua puipuia lelei mai le taʻavale ma le vaʻaia. I le taumalulu, o fugalaau e fau i luga o le faamalama a le itu i saute pe faʻaaoga moli.

Lulu Pachistahis alofa e masani ona mafanafana le siosiomaga. O se vevela vevela talafeagai mo lea mea + 21 ... + 25 ° C. I aso vevela, e tatau ona e faʻamaʻalo le potu i taimi uma ma faʻasao le vao. Ia Novema-Mati, ua faʻaititia le vevela i le + 16 ... + 19 ° C. O le mafanafana i lalo + 14 ° C e taʻitaʻia ai ma le oti o le laau. Faʻasolosolo malie ma faʻataʻitaʻiga, e mafai e pachistachis ona vaʻai nisi o lau.

Totogi. E manaomia e le laau le maualuga maualuga (60% pe sili atu). Ina ia faia lenei mea, latou te fufuluina, taele i totonu o le taʻele ma tuu latalata ane i pallets i le vai poʻo le mafiafia o laumei. I le vaitau o le fugalaau, e le tatau ona paʻu le vai i luga o mea e le o iai.

Faʻasa. Pachistachis e le mafai ona tuua e aunoa ma le faʻamoemoe mo le umi o le tafaoga, e sili atu ma le 2-3 aso e aunoa ma le fausiaina o le laau e le mafai ona tu. Faʻasusu i ai e le aunoa ma le tele ina ia le mago le palapala. Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina, o le faʻaputuina o vai ua sasaa mai le pusa. O le vai faʻavaivai e tatau ona faʻamamaina lelei ma faʻaleleia. Faatasi ai ma le mafanafana, e faʻaitiitia ai le susu.

Fertilizer. Ia Mati-Oketopa, e faalua i le masina, e fafagaina pachistachis i faʻalavelave o minerale mo fualaau totogo. Faʻamalo faʻamaonia le laei pito i luga e faʻaaogaina i le palapala i se mamao mai le ogalaau ina ia le oʻo mai le mu.

Suiga I le 1-2 tausaga, e fautuaina ai laau e toe totoina. O le fagu e sili atu nai lo le taimi muamua ma o se vaega o le lalolagi tuai ua aveeseina e puipuia ai lona faʻamalolo. O se mafiafia malulu o le maa, iliili poʻo le faalauteleina o le omea ua sasaaina i le pito i lalo o le tane. O le eleele mo le totoina e aofia ai palapala-soddy, peʻa, oneone, deciduous humus ma laʻau lau. A maeʻa le gafa, e tatau ona faʻaleleia le pachistachis.

Teuteu. Pachistachis e faasolosolo lemu, ae o le teuteuina o le tipi o le a faamanuiaina ai o ia. E tatau ona taua lenei mea ona o ni tamai vao e fuga tele ma masani. I le tautotogo, e tipiina ai le tipi, e oʻo atu i le 12 cm o tipu. O pito i luga o mea uma e faʻaaogaina, aua o loʻo i luga o pito o paranesi o loʻo faʻapipiʻiina ai.

Faʻafouina. E faasolosolo malie lava, o upega o loʻo i lalo e matua le lava ma o le vao e leiloa lana mea teuteu. O le laau tuai ua suia i mea laiti e afaina. E mafai ona e tipiina ni meaʻai, ma tuʻu ai ni nai ogalaau latalata i le eleele. Ona oso aʻe ai lea o fatuga moe ia i latou.

O aʻafiaga ono tutupu

Pachistachis e puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma tele mea faʻamaʻi. Iniseti e osofaʻia vao e tu i luga o le auala. O le isi mea e ono lamatia ai le maualuga o le vevela ma le ea malulu. O le tele lava o taimi, mealybugs, fuainumera iniseti ma le apogaleveleve e nofo i laulaau. E faʻamamaina i latou e ala i le taʻeleina o laau i lalo o le vevela vevela (e oʻo i le 45 ° C) ma faʻaleleia ma se iniseti. O iniseti tetele e seleseleina e le lima.

I lona foliga mai, pachistachis e mafai ona faʻaalia ai mea sese i le tausiga:

  • laulaʻau lanu meamata ua paʻu - ua faʻaalia le laau i le ata;
  • o pito o laʻau e fai ma faʻamago - o le ea ua matua matutu;
  • o laʻau e faʻalautele ma faʻaalia - e le lava le malamalama, aemaise lava pe a mafanafana le taumalulu;
  • lau paʻu ma le lanu enaena - malamalama tele, susulu.

Faaaogaina o Pachistachis

Lisi, o laau pachistachis umi-fugalaau e fetaui lelei mo fanua e teu ai fale ma nofoaga faitele. Ua totoina i ni tamai fagu ma ni fugalaau tetele. I le tau mafanafana, o nei fugalaau e mafai ona teuteu ai faletua ma vali. O laasaga na amataina i le ogatotonu o Aperila na ave i fafo mo le faʻamalosi i luga o le auala, ma i le masina o Me ua totoina i latou i fanua tatala. I le itu i saute, o le laau e lagona lelei i totonu o le togalaau i le gasologa o le tausaga. E faʻaaoga e fatu ai ni fugalaau susulu, teuteu se tuaoi poʻo se puipui maualalo. I le ogatotonu o Rusia i le tautoulu, o le a mate laau mai le malulu pe afai e le eliina ma aumai i totonu o le potu.