Laʻau

Chubushnik - mea manogi togavao jasmine

O Chubushnik o se laau laʻau po o se lala vao mai le aiga o Hortensian. O lona lauʻeleʻele o North America, Europa ma Asia i Sasae. E masani lava i totonu o togalaau, paka, taufaʻataʻuvale e pei o le jasmine, ma talitonu o le mea mulimuli lea e tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le mea moni, o mea manogi o fugalaau o nei laau eseese e lua eseese e tutusa. Na maua e Chubushnik lona igoa aua na mafua ai ona ulaina paipa - chubuki - mai ona lala. O vao mafiafia e ufitia i le manogi manogi e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. O le tausiga mo i latou e le mamafa, o le mea lea o le taufaaleaga e maua i le tele o faatoaga o togalaau.

Faamatalaga faʻatau

O le Chubushnik o se faʻaaloalogia ma le faʻalauteleina o le tafe mai o le 0.5-3 mita le maualuga. O laʻau e ufiufi i le paʻu lamolemole, lea e fai si laʻititi. Ua valiina i lanu uliuli enaena. I le vaega pito i lalo o le paranesi lignify ma mafiafia, ae o le tele lava o le fana e tumau pea ona manifinifi ma faigofie. O se taunuuga, o le vaomatua e foliga mai o se vaipuna tele.

I luga o paranesi talavou, i tafatafa o laʻau o le ovoid, o le oval po o le allongated form grow. O le umi e 5-7 cm. O se lanu paʻu lamolemole o lanu lanumeamata uliuli e ufiufi i vein umi.

Mai ia Me-Iuni, o le vao ulavaʻa na te faʻasaʻoina le faʻataʻitaʻiga o le racemose i le pito o le mama ma le togi o laʻau. I le tasi pulumu, e 3-9 buds. Fugalaau o se ata faigofie poʻo le faaluaina ile lautele e 25-60 mm. O a latou gaʻo e vali paʻepaʻe pe o lanu paepae. O fugalaau e tafe mai se manogi malosi o le Jasmine. O nisi ituaiga manogi e pei o le strawberries poo le citrus. O paʻu felafolafoaʻi e faʻapipiʻiina ai se fusi uila manifinifi ma se pistil e tasi.










O manogi manogi e tosoina ai le tele o iniseti. A maeʻa le palotaina, pusa pusa e 3-5 atunuʻu matutua. E i ai ni fatu laʻititi, pei o pefu. I le 1 g o fatu e tusa ma le 8000 iunite.

Ituaiga o taufaamatau

I le genus Chubushnik e sili atu i le 60 ituaiga o laau. O nisi oi latou:

Chubushnik coronet. O se laau toto e taamilo i le 3 mita le maualuga e tupu i Europa i Saute ma Asia Itiiti. E fesuisuiai lalala ua faʻafefiloi i le paʻu mumu-lanu po o le lanu samasama. Laʻau lapopoa e faʻafeagai ma le faʻafeagai ma o loʻo i ai se foliga faʻalelei. O le pito i luga o laʻau o le petiole e lamolemole, ma mai le pito i lalo o le veins o loʻo i ai se faʻasalalauga e le masani ai. O fugalaau fugalaau e tusa ma le 5 cm pe tusa ma le 5 cm e aoina i pulumu vaʻavaʻai i pito o siaki. Latou te fuga mai i le leva o Me ma fuga mo le tusa ma le 3 vaiaso. Eseesega puipuia i le toʻa i le -25 ° C. Eseesega:

  • Aureus - o se vao i le foliga o se polo 2-3 mita le maualuga ua ufitia i lau lanu samasama lanu, lea e faasolosolo malie lava ona vevela i le taumafanafana;
  • Variegata - o lau laʻau lanu meamata lanu lanu meamata o loʻo valiina i se lanu lanu meamata;
  • Innosense - o le vao vao e oʻo i le 2 m fuga uumi e itiiti ifo le tele, ae fuga lauʻau ma se mamanu mamanu.
Chubushnik coronet

Chubushnik masani. O lapisi faʻatasi ai ma lala faʻasalalau ua faʻatuputeleina e oʻo atu i le 3 mita le maualuga. O loʻo ufiufi i laʻau faigofie o le ovalu e oʻo i le 8 cm le umi. O pulumu vaʻavaʻai i luga o pito o le vao e aofia ai fugalaau paʻepaʻe faigofie e oʻo i le 3 cm le lautele.

Chubushnik masani

Le ulagia o Lemoine. Vaega o le kulupu, lea e aofia ai le sili atu ma le 40 ituaiga o moli ula. O ia mea uma o loʻo faʻamalamalamaina e se manogi manogi matagofie. Laʻau faʻapitoa e faʻapupulaina ai le vao e oʻo i le 3 mita le maualuga. I le taumafanafana, o fugalaau manogi e fuga mai i le 4 cm le lautele. Eseese:

  • Chubushnik bicolor - o se laau fugalaau e oʻo i le 2 mita le maualuga, e fuga mai fugalaau tetele i totonu o laʻau.
  • Vailaau lanu mumu - enaena lanu enaena e fai ai le vao vao e 2-3 mita le maualuga O lau ovalu e tusa ma le 7 cm le umi ma o loʻo i ai se mata taua. O pepa e valiina i le lanu uliuli lanu. I le masina o Iulai, o fugalaau faalua, e toetoe lava a leai se manogi, e fuga mai i le 5 cm le lautele, lea e aoina i se pulumu 14 cm le umi.
  • Terry marshmallow - o laau toto e puipuia i le kiona, i le faaiuga o Iuni, e fuga mai i fugalaau tetele faalua.
  • Ermine mantle - fualaau 80-100 cm le maualuga e iloga i fugalaau tetele e lua, o ona peti o loʻo i ai i le tele o vaega.
  • Bel Etoile - o loʻo faʻamamafa (e oʻo i le 80 cm) vao i le taimi o fugālaʻau i luga o le umi atoa o le mama o loʻo ufiufi i fugalaau faʻalua tetele.
  • Snowbel - o se togavao ua faʻasaina e oʻo i le 1.5 mita le maualuga i le faaiuga o Iuni e fuga mai fugalaau fugalaau e pei o logo;
  • Mont Blanc - o se fuainumera tele o fugalaau e lua-lua-lua ma le lautele o le 3-4 cm e fuga i luga o vaomatua mafiafia e oo i le 1 i le ogatotonu o Iuni.
Lemuan ula

O le taufaifai-luga o le paʻu. I lalo o lenei igoa, ua tuufaatasia ai foafoa a ituaiga eseese. O nei ituaiga o mea teuteu ma hybrids. O le mea sili ona manaia oi latou:

  • Moonlight - o se laau laʻitiiti e oo atu i le 70 cm le maualuga e iai moli mumu ma lau lanu lanumeamata lanumeamata ma fugalaau fugalaau manogi ma le manogi manogi;
  • Peina - o se laau maualalo ma le lanu mūmū sesega ma fugalaau faʻaluaina i paʻu paʻu-paʻepaʻe, lea e oʻo atu i le lautele o le 6.5 cm;
  • Chubushnik Shneysturm - o se togavao e oʻo i le 3 mita le maualuga ma fugalaau e tafe mai i le amataga o Iuni ma faʻalavelave tele;
  • Majori - o se laau toto e oo i le 1.5 mita le maualuga ma lapisi ua ufiufi i lau lanu lanumeamata lanumoana, ma i le faaiuga o Iuni ua ufitia tele i le vao, o fugalaau manogi;
  • Minnesota Snowflake - o se laupapa vaovao tele e tusa ma le 2 mita le maualuga e ufiufi i fugalaau e lua;
  • Elbrus - o se togavao e maualuga lona tusa ma le 1.5m fugalaau fugalaau papaʻe faigofie, e le o se mea manogi.
Ofo tauvalea

Totoina o laau

Chubushnik manuia i soo se auala. Pe a totoina laau mai fatu, e tatau ona faʻaaogaina fatu fou (e le sili atu i le 1 le tausaga). 2 masina ao le i luluina, o fatu e fefiloi ma oneone e tuu i totonu o le pusaaisa. Ia Mati, pe a uma ona faʻamalosi, e lūlūina i totonu o pusa maʻalaʻau, humus, oneone ma peat. O le palapala e masani ona fufulu ma faʻafefe. A maeʻa le 7-10 aso, ona aliali mai lea o laau. A maeʻa pe a ma le 2 vaiaso, pe a tupu le lau moni, totogo laau. I le masina o Me, i le vevela o le tau, e ave ai fafo laau mo fafo. Tuu o ia i totonu o se fale paolo. I le faaiuga o Me, latou te vaʻaia fanua.

O le tipiina o togalaau e pei o le tele, aua o se auala lelei ma faigofie e faʻalautele ai. Mai ia Me ia Aokuso e tatau ona e tipiina ni taameni laiti ma se mulivae e tusa ma le 10 cm le umi. O le pito i lalo o le tipi e togafitia ma Kornevin ma totoina i totonu o se atigipusa faatasi ai ma le faʻafefiloi o le togalaau ma le oneone i le loloto o le 5 mm. E ufiufi afu i le afifi ma tausia i luga o le auala. E tatau ona felauai soo. A maeʻa le 2 vaiaso, o fatuga taitasi o le a maua aʻa.

Chubushnik fafagaina lelei foi i luga o laulau vavalo poʻo pulou basal. E mafai ona vaevaeina vao tetele. Mo le faia o lenei mea, i le amataga o le tautotogo, ua uma ona eli uma laau ma vaeluaina i vaevaega. Faatasi ai ma ituaiga uumi, o le faʻalauteleina atonu e manaʻomia ai le tele o taumafaiga faaletino. E taua le faʻamaeʻaina galuega uma o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe.

Toto ma tausia se tauemuga

Mafaufau i le taimi e toto ai se moli moli, e tatau ona e taulai atu i le mea moni ua maeʻa le faʻaleleia aʻo leʻi amataina le mata. O le tele o fai togalaau latou te manaʻo e faʻavasega i le afa muamua o le autumn. Malamalama lelei, o nofoaga tatala ua filifilia mo le laau, talu ai ona o le paolo o fugalaau o le a matua laitiiti lava ma o le a faʻagesegese le tuputupu ae.

O le eleele e tatau ona malamalama ma lelei i le eletise le tutusa. Latou te eliina le eleele i le 1-2 vaiaso, faia oneone, pepa palapala ma humus. O le mamao i le va o laau taʻitasi e faalagolago i le eseese ma le faʻamoemoe. Pe a totoina, e faia ai se pa, o le mamao e 50-70 cm. O le a manaʻomia se vavao umi, e oʻo i le 1.5 mita le avanoa avanoa.

O se lua e faʻaleleia ai ua eliina i le loloto o le 60 cm. E sasaa ifo se faʻalavai faʻavaivai i lalo e tusa ma le 15 cm le mafiafia. E tatau ona faʻamau i luga o le eleele le aʻa poʻo le loloto ile 2-3 cm ile eleele. A maeʻa ona totōina, faʻaputuina le palapala ma faʻafefe tele ai vao. E sili atu le mamafa le tausiga o tauemuga.

O le laau e masani ona afaina mai timuga masani ma ua na o le umi o le lamala ma le vevela vevela o vai ua faguina ile 1-2 pakete vai i le vaiaso. O le poloka poloka e vavae ese taimi ma vele ese. E faʻaaogaina fugalaʻau i le tautotogo, pe a uma le pala. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, e faʻafefeteina faʻasusu i le popo-phosphorus.

O le taufaaleaga o le taufaaleaga e faia i ni tulaga. I le tautotogo, ua malulu, ua aveeseina lālā matutu. E le gata i lea, ao le i amataina mata, o le pale ua mamanuina. O vaovao tuai e faʻaalu ai le teuteu o le matua. O le gaʻo ua uma ona vavae ese, e totoe na o le hemp 5-7 cm le maualuga. Pe a teuteuina i le tautoulu, e faʻapipiʻi le muaʻi vaʻaia. E le tatau ona aveeseina le paʻu ma le mafiafia o lala i totonu o le togavao.

Chubushnik e matua teteʻe i faʻamaʻi toto. I le taimi lava e tasi, o se apogaleveleve mite, levil ma le apin aphid e mafai ona osofaia. O togafitiga o le insecticide e mafai ona faʻatinoina i le tautotogo e avea o se faʻasolosolo ma pe a maua le pala.

Faʻaaoga togalaau

O ufiufi matafefe o tauemuga e faʻaaogaina o ni puipui, e fuafua ai tuaoi ma latalata i puipui o fale. I le taimi o le fugalaau, o le vao e avea ma matagofie, gaʻo manogi. O meaola maualalo e ola ai e fetaui lelei mo le faʻaleleia o fanua, alavai alpine ma faletupe o vai. O le a sili atu ona lelei le faʻaleleiaina o se togalaau fugalaau. Hydrangeas, sikolasipi, ma aulelei e foliga lelei i talaane oi latou. I le autumn, e maua e laʻau se lanu mumu lanu-samasama, lea e tosoina ai mata o tagata pasese.