Laʻau

Nofoaga faʻailoa: 8 elemene teuteu o le a suia ai soʻo se togalaau

Aua le lafoai mea tuai na tautua ai o latou taimi. O nai togafiti e fesoasoani ai ia te oe e fatuina i lau togalaau se nofoaga tulaga ese mo le faapotopoto faatasi ma uo ma malologa mai le vevesi o le aai.

Fugau taele

O se taele tuai tuai o se nofoaga lelei e fatu ai se togalaau fugalaau matagofie. E matua faigofie lava ona fai, ae e laiti nai togafiti e le mafai ona e faia e aunoa ma. O le a e manaʻomia se alavai, faʻafefiloi palapala, fugalaau ma le vali e le susu.

Muamua e tatau ona e filifili se nofoaga e teu ai le taele. O le fugalaau o le lumanaʻi e tatau ona faʻapipiʻi totoga i le laufanua lata ane. Laʻau e filifilia e amanaʻia le faʻamalamalamaina o le nofoaga. O le filifiliga aupito sili ona lelei - ituaiga faʻamaoni ma faigata o tausaga ma perennials - ina ia fiafia le togalaau i le matagofie i le vaitau atoa.

O le mea lona lua o le mea teuteu. E mafai ona e valiina le taele mai fafo i lanu susulu, teuteu i le mosaic poʻo le vali. Afai o le fale o le taumafanafana e mamanuina i le faiga o Provence, ona e manaʻomia lea o le vali i lanu o pastel. E mafai ona e teuteuina le avanoa i tafatafa o le taele ma pebbles, maʻa poʻo le totoina o fugalaau.

O le isi laasaga o le tuʻuina atu o se lagolago faʻalagolago. I lalo o le avega o le eleele, o le a paʻu le taele i le eleele, o lea e tatau ona e tuu ai ni taʻalo po o piliki i lalo o ona vae.

A maeʻa lenei mea, e mafai ona e amata faʻavasega le togalaau fugalaau. Faʻapii se alavai i le pito i lalo o le taele, ma faʻatumu le avanoa o loʻo totoe i le faʻafefiloi palapala. Ua sauni le nofoaga e tulaueleele ai.

Palu teuteu

O le isi gaioiga foafoa e vave ona teuteuina se nofoaga o le faia lea o se vai teuteu. E tatau ona fetaui lelei le vaituloto i le laufanua.

Ae ui i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le malamalama o le saite. O tagata o loʻo nonofo i le vaituloto, gataifale ma vailaʻau faʻasaina, e manaʻomia le lā, ae mate i nofoaga lafoaʻi. O le sili o le a avea ma nofoaga, e susulu i le la i le taeao ma le aoauli, i le aoauli e tatau ona i ai i le paolo.

Soʻo se koneteina tuai na eli i le eleele ma tumu i le vai e mafai ona liua i totonu o se vaʻa. Ina ia faia lenei mea, o puipui i totonu e ufiufi i vali lanu o se lanu uli, pe teuteuina i mosaics. I le pito i lalo, e mafai foi ona e faatulagaina le faʻamalama teuteu, lea o le a foliga manaia i le aoauli.

O le lua i lalo o le tane e tatau ona toe faia lona foliga, e na o le 10-15 cm e faaopoopo i itu taitasi. I le pito i lalo o le "vaituloto" e tatau ona e faataatia se alavai o le oneone e 5 cm le maualuga. E mafai ona faaopoopo le laumei i le alavai, lea e tuu i ai le fagu. O le mea e totoe e tatau ona tumu i le oneone. Ma mulimuli ae leai - sasaa vai.

Ina ia mamanuina le sone o le gataifale, maʻa, maa, papaʻi, laupapa. O mea e tatau ona o gatasi ma ala poʻo teuteuga o le fale.

Fugalaau fugalaau

O se fuga i le foliga o se fugalaau fugalaau o se auala mataʻina e toe faʻaleleia ai le laufanua, lea e le manaʻomia ai foi tupe faʻaalu faapitoa. Mo le "punavai" - o le faavae lea e "tafe" ai fugalaau, o le ae manaomia se atigipusa - o se fagu telē, pani, pakete, pesini, laupapa laupapa.

O le pito i lalo o le togalaau fugalaau e ufiufi i le lanu vali lanu vai mo se mea teuteu. Afai o le faavae e faia i le fafie, ona tatau lea ona togafitia i se mea faʻapitoa faapitoa e puipuia ai le laau mai le susu.

O le auala o le a tafe ai le galu e filifilia e amanaʻia le faʻamalamalamaina, le palapala ma le tofo. O le "gutu" mo se vaaiga sili atu lelei e tuu i luga o se mauga. O le uali eliina o loʻo faʻapipiʻiina i mea e faʻafefe ai mea leaga, i luga o luga o luga o le mea e tuʻuina ai le faʻapalapala eleele.

Mo lenei ituaiga o mea teuteu, o le taʻitasi ma le faʻaleleia o meaola e maualalo ma ola ai meaola e talafeagai. E mafai ona filifilia i ni leo eseese poʻo ni ata o lanu tutusa.

Faʻataʻitaʻiga masani

Mo se fugalaau fugalaau manaia e te manaʻomia ni atigipusa laupapa, se tamai plywood pepa, mea faʻapipiʻi. E le gata i lea - o le a le puipuia e puipuia le laau mai le susu, vali, ata tifaga, alavai, eleele ma laau.

O le filifiliga o pusa-taavaletoso e faʻalagolago i fugalaau o le a tupu aʻe i totonu. Pusa o loʻo maualalo i lalo e fetaui lelei mo laau totō ma aʻa e latalata i luga.

Mo laau totō ma se aʻa maualuga, e manaʻomia ai "taavaletoso" loloto. I totonu o le nofoaafi, e le na o fugalaau totō ua ola, ae o mea manogi foi, o laau afaina.

Fuga i totonu o se vaa

O se fugalaau i totonu o se vaa o se auala muamua ma aoga i le mamanuina o mamanu o avanoa. E sili atu le manaia i vaega e lata ane i vaituloto. Ae, afai e le o lau nofoaga, ma e maua le vaʻa, faʻaaoga togafiti faigofie e avea ai ma faʻaopoopoga faʻalautele o avanoa.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli laitiiti ifo le pito i lalo o le vaa, e peiseai e le o suatia i totonu o le vai, ae o le eleele. Po o le - mulivae i le isi itu ma faʻamautuina i ni paʻu maa poʻo ni maa, pei o le vaa na lafoina i uta e se galu malosi.

O le faʻaleleia o le aʻafiaga o le a fesoasoani i le fagogota, o vaʻa tuai ma isi elemene o le autu o le gataifale, na faʻalauiloaina i le lauʻeleʻele lata ane.

Sueina le iunite

O se fugalaau fuga e faia i se laau laʻau laupapa o se vaega mataʻina o fafo lea e faigofie ona e faia. O le a e manaʻomia se laʻau laupapa, se paʻu mo le faʻapipiʻiina o vae o le faasitepu. E le gata i lea, e te manaʻomia le varnish poʻo le vali, laupapa poʻo fasi fasi plywood i le tulaga o le fesuiaiga o laasaga.

O se apefai mo fugalaau e mafai ai ona e faʻatusatusaina se nofoaga tele o laau. E fetaui tonu lelei i le laufanua i le ituaiga o mea laiti, eco, eclecticism, vintage, ethno, provence.

Laʻau fugalaau i totonu o le ato

O le lelei o lea ituaiga fofo o le faʻatusatusaga, agavaʻa, foliga muamua ma faigofie o le faʻatinoga. O le a e manaʻomia se taga tuai, lea e manaʻomia ai ona e faia ni nai pu laiti mo vaivai.

Ona laina lea o le alavai ile pito i lalo o le ato, ufiufi palapala ma fugalaau. E mafai ona teuteuina le togalaau fugalaau i se fasi ie, fasi ie i le ituaiga o "patchwork". Po o le faʻaaogaina o se faʻailoga eseese e fetaui i le avanoa atoa.

Laiti papa

O le togalaau laititi-papa o se auala ofoofogia o le faʻatulagaga o le avanoa, lea e fesoasoani i le fatuina o se siosiomaga manaia mo le malologa. Ina ia faia, e te manaʻomia ni paʻu paʻepaʻe, piliki, oneone oneone. E mafai ona faia le tafega o lapisi, piliki piliki pe faalautele le ele. O le eleele mo laau toto e mafai ona aofia ai le oneone, paʻu ma le palapala.

Pe a totoina fugalaau, e tatau ona amanaia tulafono nei: o laau taitasi e tatau ona iloa mai itu eseese. Fugalaau e le tatau ona vavalalata le tasi i le isi. O le avanoa i le va o vaomatua e tatau ona fufuluina i le oneone, pebbles poʻo pebbles. O foliga mai o le togalaau e tatau ona pei o se laufanua mauga.