Laʻau

9 Auala e Faʻatau ai i le Faʻatauga o Faatoaga Faatoaga Tausaga e sosoo ai

O ai e manaʻo e faafiafiaina i latou lava i laau fou i totonu o se fale mafanafana e aunoa ma le faʻaaluina o tupe faʻaalu? O le mataupu e talafeagai mo tagata uma o togalaau ma faʻatoʻaga. Taumafai e teu le paketi a lou aiga ma faʻatumu lau togalaau i ni laau matagofie matagofie.

Faasoa atu laau

Vaevaega o le vaomatua o le auala sili ona taatele ma aoga e faʻaleleia ai laau toto. E mafai ona e faia le faʻatalanoaga mo na o le vao i le 4-6 tausaga, talu mai le taimi lea latou te maua ai le taimi e tuputupu malosi ai. Mai se tasi o laau fai vine, e mafai ona maua ai le tele o tamaiti.

E tatau ona toso le togavao mai le eleele ma solo ese le ele. Ona vavaeese ma le faaeteete aʻa, o aʻa masani e mafai ona saeia e le lima pe tipi i se naifi malosi. Uʻu le paʻu o le paʻu ma le paʻu o le malala po o le faʻaoʻoina o le malala e puipuia ai le pala.

E mafai ona totoina laau totō i le tautoulu i le lua vaiaso aʻo lumanaʻi le tau malulu, ina ia maua ai e le laau le taimi e aʻafia ai. Faʻaauau pea le tuputupu ae o le aʻa seia oʻo i le maualuga o le palapala ile + 4 ° C.

Pe a totoina, o le eleele o loʻo faʻafefiloi ma le suka, gaʻo ma fulufulu fulu. O le togavao, lea na maua ai le malosiaga i le tautoulu, o le a totogo i le tuputupu ae 2-3 vaiaso muamua atu nai lo le totogo o le totogo.

Faʻatau mai le vasega pepe

O tagata tomai faapitoa ua fautuaina le faatauina o laau toto i le vasega pepe. Faʻamanuiaga o lenei faʻatau:

  • o tau e taugofie nai lo le maketi po o totonu o se tamai nofoaga tutotonu o togalaau;
  • o le laau ua mautinoa e tupu i lau vaʻalele ma o le a sili atu lona aʻa;
  • o se faʻamaoniga o le maua o ni laʻau maualuga.

Fefaʻatauaʻiga faʻatau

Ina ia mafai ona faʻapolopolo oloa tau siʻosiʻomaga mo le totoina o mea, e mafai ona e auai i luga o le Initaneti o se vaega o loʻo fia faʻatau mea e fiafia ai i le faʻaititia o tau.

O le faʻatulagaina o se faʻatauga faʻapitoa e maua ai se tagata e tuʻuina atu ma ofoina atu tagata fiafia i luga o le laupepa ina ia faʻatasi e faʻatau, o le mea lea i totonu o la tatou mea totō totoga.

O le faʻatulagaga e galue o se tagata faufautua tau inisiua, o tagata auai e totogi mo ana tautua, e masani lava e le sili atu ma le 20 pasene le aofaʻiga o le aofaʻiga o le oloa. E totogi e le tagata auai, faʻaopoopo i le tau o oloa, le pasene faʻalapotopotoga ma le tau o le faʻasalaga.

A maeʻa le aoina o poloaiga, e faʻatau e le faʻatau le oloa i le oloa siiatoa ma auina atu i tagata e auai.

Sese ma tuaoi

I le va o tagata o le mafanafana o loʻo i ai pea le fefaʻasoaaʻi ma felagolagomai. O le a latou fiafia e faʻasoa fatu fatuga o fatuga o le tausaga ua teʻa. E mafai ona fai se fesuiaiga - e mafai ona e ofoina atu i au uo se tele o mea latou te totoina.

Vaega vaega i fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo

E i ai vaega o faifaatoaga i luga o fesoʻotaʻiga faʻasalalau lea e faʻasoa ai e sui auai o latou poto masani i tekinolosi tau faatoʻaga mo le totoina o fua. Ma faʻatalanoaina foʻi mataupu eseese e aʻafia ai le au fai togalaau ma le au faifaatoaga, o loʻo i ai se fesuiaiga o manatu.

Faʻatasi ai ma tagata e auai i le sailiga mo tagata faʻatau oloa ma faʻatau faʻatasi o mea e totoina. O tagata o le taumafanafana e fefaasoaaʻi mealilo o le teuina o tupe i luga o le faʻatau o togalaau, faʻamatalaga faʻamatalaga i ituaiga o fualaʻau sili ona lelei ma laau e le masani ai io latou eria.

Ua fuafua e fatuina se faitotoa mo tagata fai togalaau ma fai togalaau, lea o le a mafai ai ona taitaia fonotaga i luga o faiga faaeletoroni i luga o mataupu ua malilie i ai muamua.

Toto i le taumalulu

A lūlūina i le tautotogo i le matala o le eleele, o fatu e masani lava ona pasia e ala i le faʻamalosi, ma i le tautotogo o le a sili atu le malolosi o laau toto nai lo laau ola.

A totogo laau i le tautotogo, e tatau ona puipuia i se ata mai le vevela vevela.

Fatuina o fatu

Ina ia maua ni fatu, e tatau ona faʻaaoga fualaau o vailaʻau eseese, ae le o faʻatoʻaga, talu ai latou te le mauaina tofi sili o latou "matua".

Tulafono taua mo le teuina o fatu:

  • matou te seleseleina fatu laau mama, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaʻau fualaʻau, i se isi taimi i le taimi o le teuina, o le a ufiufi ma eleelea, o le maualuga o le sulu o fatu e tatau ona maua lalo ifo o le 10%;
  • Aʻo leʻi teuina se taimi uumi, matou te tuʻuina atu fatu mai lapisi ma vavaeese mea na faʻaleagaina: tuʻuina i totonu o se vaivaiga vaivai o le sodium chloride ma aveese fatu popup ma lapisi, fufulu ma faʻamago mea uma;
  • O le teuina o fatu e fautuaina i le vevela o le 0 ° С - + 5 ° С ma le maualuga o le ea e le maualuga atu i le 55%, i se nofoaga pogisa, e aunoa ma se eseesega o le vevela. Talu ai e faigata ona maua se nofoaga lelei, e sili atu le teuina o fatu i totonu o potu nofo, pe a leai se eseesega o le vevela;
  • e fautuaina i le tele o taimi i le taimi o le taumalulu e vavae ese fatu ina ia mafai ona aveese le pala ma maʻi.

E sili atu le teuina o fatu i taga taga poʻo taga pepa; mo fatu tetele, pusa cardboard e sili atu ona fetaui ma mafai ona faia ni pu mo le faʻaleleia o le ea.

E mafai ona teuina ni fatu lelei-mama i totonu o le pusaaisa i pusa fualaʻau e aunoa ma le susu ma aunoa ma se paʻu mataʻutia i le vevela ma le susu.

Faia ni vavae

Autumn o se taimi lelei mo le vaʻaia. I le tautotogo o le ae mauaa aʻa laau e mafai ona totō i luga o le saite, faʻatau pe faʻatau atu.

E mafai ona totoina ni lapisi i totonu o fagu pe eli i totonu o le togalaau, ma ufiufi ai ma mulch mo le taumalulu.

Lanu

O le tele o laau toto ma laau teuteu e mafai ona fetaui lelei i le totonugalemu o se lologa mafiafia.

O le auala e faʻaleleia ai e ala i le taina o moli e masani lava mo le tele o vao. O paʻu pito i lalo e faʻafesoʻotaʻi ma le eleele e mafai ona faʻavaivai, e faʻalauteleina ma faʻapipiʻiina i se maʻa. A maeʻa ni nai vaiaso, pe a oʻo mai aʻa, e mafai ona vavae ese le fana mai se laau tetele ma totoina i se pusa eseese.

A maeʻa le taina o le fana, faʻapipiʻi i totonu o se pusa uamea ma faʻalavai e faʻaalu ai le tele o le vai.

Afai e mafanafana le faapaologa, e le tatau ona fufulu ipu i se nofoaga mafanafana e tusa lava pe o le taumalulu.

E mafai ona lelei lau togalaau i le leai o se tau. Taumafai i le faʻaaogaina o fautuaga. Ma o le faavae o le mamanu e faalagolago i lou mafaufauga.