Laʻau

E faʻafefea ona fufulu se vaieli a oe lava pe a silting: o le 5 pito sili ona lelei

O le vaieli e faigofie i le avea o se auala lelei tele i le tuʻuina atu o le suavai, o se puna vai i luga o le saite e foia ai faafitauli i le faʻafeinu ma le faʻaaogaina o le susu o le ola mo manaoga o le fale. Ae mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona faia se galuega puipuia ina ia lelei le vaieli ma lelei le faiga, o le toatele o fale o fale taumafanafana o loʻo mafaufau pe faapefea ona fufulu le vaʻa ma o latou lima, e aunoa ma le faʻaaluina o ni tupe se tele.

Afai e vaivai le vai, o le mea muamua lea o le faʻailo. E masani ona mulimulitaʻia lenei mea i se vaʻaia ma se faʻataʻitaʻiga masani ma le faʻamalolo mulimuli mai o vai faʻafefe, ona faʻau ai lea o le galuega.

O le faʻamamaina o le vaʻa-oe-oe-mama e amata i le fuafuaina o le mafuaʻaga o le malepe. E tele mafuaʻaga mo lenei mea: o faafitauli e masani ona tulai mai i le taimi o le faaletonu, o mea sese i le taimi o le folasia ma le fausiaina. O vevela faʻamalosi e mafai ona suia ai la latou ala - i lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le a masani.

Afai o le fausaga e leai ni puipuiga puipui, o le tele o otaota o le a pa'ū i totonu ole ulu. O le mafuaʻaga atonu o le leai o se tausiga, ma le leaga o le pamu.

E lua ituaiga autu o vaieli (faʻatasi ma se fuʻa ma se laina saʻo) ma ni auala autu se tolu e faʻatūina ai se vaieli: faʻafefiloi, pamu pe faʻapipiʻi foi.

E sili atu ona faigofie le faʻamamaina o le vai i se pusa saʻo - e mafai ona tuʻu i lalo meafaigaluega i le pito i lalo, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le vave faʻapalaina. Ae i taimi e le lelei ai, o le a vave ona paʻuina se mea lelei.

O le polokalame o le vaʻaia masini ma se sulu. O le toʻatele o tagata o le taumafanafana e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau nai lo le faʻafefeina o vai. Ae i se taimi vave pe mulimuli ane, o le a manaʻomia le faʻamamaina o le lelei, o lea tatou te filifilia ai se auala talafeagai e faʻavae i ona foliga

O le auala tutoatasi sili ona taugata e faʻamamā ai le atunuu na maua ai le oneone mai le oneone ma o loʻo faʻamamaina le palapala.

Metotia # 1 - faʻaaogaina o se pamu vibiting

Afai ei ai sau pamu masani poʻo se mea faʻapitoa e faʻaaogaina mo vai faʻaleagaina, e mafai ona e fufuluina se paluga o le palapala ma le oneone, ma lapisi i maʻa laiti. O se pamu e faʻapipiʻi i le pito i lalo o le vaieli, ma o otaota uma na teuina i le pito i lalo e pau i totonu o le paso ma faʻamalūina e le pamu. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau foi ona pasia le vai mama i totonu o le pamu. Afai e vevela tele le mataupu, o lona uiga e tatau ona e tuʻuina atu meafaigaluega se malologa. E mafai ona fufulu le vaieli ma se pamu viiviia o le ituaiga "Kid", pe a fai e papaʻu, o le a paʻu le pamu i se maualuga e 40 mita.

O le pamu o loʻo i le pito i lalo o le vaieli, o loʻo faʻamaligiina vai faʻafefete i totonu o le paipa ma lafo i fafo. Mai lea taimi i lea taimi, o vai mama ua pasia i totonu o le pamu ina ia mama ai luga o galuega. Mo le saogalemu o masini, e sili atu ona faʻafoʻi tasi pe faalua ona aloese mai le soona inu

Metotia # 2 - fufulu suavai

Afai o le vaieli e pisi laitiiti, ma i le taimi lava e tasi e papaʻu, e mafai ona e faʻaaogaina le taʻele. I isi tulaga, o lona faaaogaina e le aoga. Afai o le loloto e i totonu o le 30m pe sili atu, o le a e manaʻomia se tau, ma o lenei metotia o le faʻamamaina o le a manaʻomia ai se taumafaiga tele mai ni alii malolosi se toʻalua.

Lulu - o se fasi paipa i luga o se uaea ma se manoa i le pito i luga ma se lua ile pito i lalo. E goto i le pito i lalo, ona oʻo lea i le maualuga o le 0.5m ma paʻu malie. I totonu, e aoina le vai, i totonu o le paʻu o loʻo i ai se polo o le uamea, lea e tulaʻi pe a mavae ni nai sekone, ona faʻaititia lea ma tapuni le pu. O lenei taamilosaga o le siitia ma le faaitiitia o le toe faalua i le fa taimi, ona tulaʻi ai lea o le peʻa ma ua faamama le oneone. Ina ia galue sili atu le talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina se tripod. E tusa ma le 0.5 kilokalama o le oneone e alu i totonu o le siaki i le taimi, o lea e ala i le faʻamamaina i lenei auala, e mafai ona e suʻeina le vave ona malepe le vaieli.

Ata ma ata o le au faila. Faʻamatalaga i lenei faiga o le faʻamamāina o se vaieli e mafai ona lelei pe le lelei. I se tasi, o lenei metotia o le faamamaina e foliga mai e matua tele le taimi ma e le aoga, e na o le faʻaaogaina e se tasi. Afai e mafai ona e faia oe lava, o le faʻamamaina e le manaʻomia ai nisi tupe faʻaalu, ma o se mea faʻaopoopo lenei

Metotia # 3 - masini faamamaina

O le auala sili ona lelei mo vaieli loloto o le faʻaaogaina o masini. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o pamu paipa lua.

O se pamu loloto e faʻapipiʻiina i lalo o le vaieli o loʻo i lalo o le vaieli. Na te faʻasaina le vai ma palapala ma pala. O le pamu, o loʻo galulue faʻatasi ma ia, tuʻuina atu le vai e faʻavevesi ai le palapala i lalo o le mamafa mai le tane. Mo le faamamaina lelei, e tatau ona lūlūina le faʻavaivai ma ia mautinoa o le tele o mea e afaina ai e le tele tele, pe afai o lo latou faʻapipiʻi i totonu o le vai e maualuga tele, e faʻafefe ma e oʻo lava ile faʻaaogaina o masini e mafai ona tupu.

E tatau foi ona filifilia saʻo ia meafaigaluega, o le filifiliga e faalagolago i le loloto o loʻo i ai le vai. Pump pump e faʻaaogaina pe afai o le loloto o le vai e sili atu ma le 10 mita.

Faʻatinoina lelei le faʻamamaina e ala i le faʻaaogaina o le pamu ma le pamu, lea tatou te galulue faʻalua, e amanaʻia o le auala e sili ona lelei. E tele mea e faalagolago i le sao o le filifilia o pamu, o lea ao leʻi faʻamamāina e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma tagata tomai faapitoa

Metotia # 4 - faʻamamaina ma se afi afi

E mafai ona e valaʻauina se afi moli e fufulu le vaieli. I le faʻaaogaina o se afi ma le mamafa i lalo o le malosi o le mamafa, e mafai ona e fufuluina se vaieli i le sefulu minute. Ae o lenei metotia e taugata ma matautia, mai masini eletise malosi ma mea e mafai ona faaleagaina. O lenei metotia e fautuaina mo le afaina tele.

Metotia # 5 - faʻaaoga le vaalele

E faʻapefea ona fufulu se vaieli i totonu o se fale o le nuʻu mai le oneone ma le palapala e faʻaaogaina ai le vaalele? O le metotia e aofia ai le faʻaaogaina o le tulafono a Archimedes. O le a le mea e sili ona taua? O se ipu vai lea. Ua tuʻuina i totonu le paipa paipa o le vai, i totonu o le vaega pito i lalo o loʻo tuʻuina atu ai le ea faʻapipiʻi e ala i le faʻaaogaina o le ea. O se faʻafefiloi o ea ma foam forms i le paipa. O le vai e lolomiina le pito i lalo o le paipa o le vai - e amata le faagasologa, e tatau ona taofiofi ina ia le muta le vai i le vaieli.

Talu ai o le pito i lalo o le paipa e toetoe lava i luga o le oneone, o le oneone e tulaʻi i luga ma e faʻafefe i le paipa o le vai. O le galuega a le tagata o loʻo aʻafia i le faamamaina o le mataʻituina lea o le vai i totonu o le vaieli.

O le faʻamamaina o se pamu eletise o se auala aoga. E maua mai le ea i lalo ifo o le mamafa, o le palapala i le pito i lalo o le paipa, vai, tamai maa e oso i luga, e afaina i le paipa ma ua tuleia i luga

I le avea ai o se tulafono, o vaieli i vaega e papaʻu, ma o se tulaga masani e faʻafefe ai le pamu poʻo le paʻu e talafeagai mo le faʻamamāina. Afai o le loloto loloto e taua tele, e mafai ona e suʻeina le auala e faʻaaoga ai le faamama. A faʻaaogaina le masini o se afi afi, o le fufulu mama o le a vave tele, ae e taugata. O le mea e leaga ai, o lenei metotia e masani ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina, ma e aofia ai le tau faaopoopo. Afai o le punavai autu o le vai i totonu o lou atunuʻu o se vaieli, filifili se metotia o le fufuluina lea e faigofie mo oe ma faʻamalosolo i lea taimi ma lea taimi ina ia leai se faʻalavelave i le tuʻuina atu o vai, aua o le vai i totonu o le atunuu o le tulaga autu lea mo se nofo lelei.