Laʻau

Cherry Morozovka - tagata malulu-malulu ma le fiafia o le togalaau

O Cherry o se tasi lea o togalaau sili ona taʻutaʻua ma lautele lautele. Ua tupu i Rusia talu mai le seneturi 12. E le o nonofo faʻatasi le au faʻatasi ma atiina ae ni ituaiga fou, taumafai e maua ni cherries e naʻo uiga lelei e faʻaopoopoina - lelei, olaola i se tau le lelei, lea e le mafai ona puipuia i maʻa. Eseese Morozovka e toetoe lava o uiga uma na lisi.

Faamatalaga eseese o cherries Morozovka

O Morozovka cherries sa fafaga i le I.V. All-Russian Research Institute of Horticulture Michurin i le 1997. O le tusitala o le ituaiga o Tamara Morozova, o lona mamalu na maua lona igoa. O "matua" o Morozovka o cheru Lyubskaya ma Vladimirskaya, lea na filifilia mo le lelei o le maualuga o fua muamua o le muamua ma le malulu o le lona lua.

O fua o le Morozovka e tupu i luga o ogalaau umi, lea e faigofie ai ona piki

O le maualuga o le laau o Morozovka e oʻo atu i le 2-2.5 m. O le palealii e lapopoa, o le eletise, e maualuga. O le paʻu o le lanu enaena, o lauulu e lanu-lanumeamata, lapoa tele. O laulaau e lalelei, lamolemole, ma ni vaitusi i autafa, o loo valiina i le lanu lanu meamata, i le pito i lalo o loʻo i ai ni lanu mumu lanu mumu. O fatugaʻo fuamoa e vaʻavaʻa ese mai i le mama.

O le maualuga o le cherry tree Morozovka - e tusa ma le 2 m

Blooming Morozovka e amata i le masina o Aperila: 5-7 o lanu piniki lanu piniki ma lanu paʻepaʻe ma ni taamilosaga lapotopoto e totogo i luga o lafumanu. Fruiting occurs i le afa lona lua o Iulai. O le fua muamua (e oo i le 200 g) mai le laau e mafai ona maua i le 3-4 tausaga talu ona totoina.

O fua faʻatau mo tagata matutua matutua e eseese. Faʻalagolago i tulaga faʻatupulaia, e mafai ona aumai mai le 10 i le 30 kilokalama o vine. Fualaau vao i luga o laina uumi, lapoa (4-5 g taʻitasi), lapotopoto, ma se malologa i le faavae. O latou paʻu ma aano e toetoe lava tutusa lanu e pei o le lanumoana po o le paʻu. O le ponaivi e le tele tele, mai le suamalie, ae o le pulupulu eleelea e faigofie ona vavaeeseina. O vine e matua suamalie lava, o loʻo i ai se mea manaia malie. O fua e mafai ona faʻaaoga uma i le fou ma i le gaosia (fuga, jam, sua, fualaau aina, ava, pusa, ma isi mea) e aunoa ma le tofo. O le fua o le seleselega e lelei ona feaveaia.

Fualaau vao - suamalie, malie, ma le pulupulu

O le laau e puipuia i le vevela o le tau, o le tele o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai coccomycosis (i totonu o le Setete Resitala o le tau o le tetee o loʻo faailoaina), e faʻasaʻo lelei le malulu o le malulu. Ae o lenei avanoa e i ai se itu pito i tua: afai e totō se laau i ni itulagi ma ogaoga ogaoga, ona mafai ai lea ona afaina fugalaau, faapea foi fugalaau i taimi o toe faafoi. E pei o le tele o ituaiga o cherries breeding, o Morozovka o ia lava e leai sona tino.

Toto toto

O le eleele mo le totoina o Morozovka e tatau ona lelei ma maua ai le eletise le lelei, suavai lelei ina ia le faaputuputuina ai le susu. Lulu, oneone, oneone oneone e talafeagai lelei. O le nofoaga sili ona lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o cherries o se mea e manaia, malamalama i le la, e aunoa ma le matagi pe ufitia mai ai.

Afai o le maualuga o le eleele e itiiti ifo i le 1.5 mita, ona tatau ai lea ona faia se mea maualuga.

Latou te totoina Morozovka ia Mati; e mafai foi ona faia lenei mea ia Setema. Mo le totoina, o se tamaititi e 2-tausaga le totoina o fatu ma se pale ua maeʻa filifilia, ae e mafai foi ona e faʻaaogaina se peleni tausaga. Mo le totoina o le tautotogo, e tatau ona filifilia laau toto i le tautoulu, talu ai o le taimi lenei e maualuga tele a latou filifiliga.

O le faʻavae autu mo le filifilia o mea e totoina ai:

  • maualuga laau - e le itiiti ifo ile 1 m;
  • mita o le talo - mai le 10 mm;
  • aʻa uumi - e le itiiti ifo ma le 20 cm;
  • o le paʻu i luga o le ogalaau e lanu, lamolemole, ma e leai ni paʻu pe peʻe i luga o le nofoaga o le tui.

Ma o aʻa o le fatuga e le faʻamagoina aʻo e ave le laau laʻititi i lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e afifiina i se ie lanu (mo se faʻataʻitaʻiga, sulu) ma tuu i le cellophane. Seʻi oʻo i le tautotogo, e le tatau ona tuʻuina i fafo eleele. O le mea lea, mo le taumalulu, latou teli se lua, o lona loloto e tatau ona 30-35 cm, ma tuu ai laau iina i le maualuga o le 45e uiga i (muamua e saoloto mai le ie ma le taga na faʻaaoga i taimi o felauaiga). Ona maua ai lea o le aʻa ma se vaega o le ogalaau (tusa ma le 25 cm) i le eleele ma tuu ai i lenei fomu seia oo i le taimi o le totoina.

Faʻafanua ma le faʻaaogaina o auala

O laasaga taʻitasi taʻitasi e aofia ai ni laasaga.

Loto sauniuni

O se fuafuaga o le itiiti ifo i le 2.5x2.5 mita i le telē ua vaevaeina i lalo o le tasi laau. O se lua mo le totoina ua saunia muamua (pe a ma le masina) ina ia mafai ai e le lalolagi ona nofo i totonu. O eseesega eseese e fuafua i le tuufaatasiga o le eleele: i luga o mea lafulemu, maualuga, lautele ma le loloto - 40 cm le tasi, i luga o le mativa (i le ogatotonu) - 60 cm i le tasi. Humus po o le faapalaga ile tutusa tutusa, 1 kg o le apa, 30-40 g o le superphosphate, 20-25 g o le potassium chloride ua faaopoopoina foi. O le mea na mafua ai ona toe faʻasolo atu i totonu o le lua.

Afai o le palapala e mamafa, omea, ona faaopoopo lea o le oneone (1-2 pakete) i le paluga.

O le toto totoga e tatau ona vaʻaia mo le faʻaleleia atili o le aʻa

Totoina o se fatu

O se faaputuga puʻu e tusa ma le 15 cm le maualuga ua fausia i le ogatotonu o le pu ua saunia, o loʻo aʻafia ai le aʻa o le fatu. E tatau ona faia ma le faaeteete lenei mea e aloese ai mai le faaleagaina o aʻa. I lenei tulaga, e tatau ona maualuga le kuli o le lima i le 5 cm i luga aʻe o le eleele. I totonu o le lua i tafatafa o le fatu, e seti le 1.3 mita le maualuga. Young cherry mautinoa e manaʻomia le lagolago seʻia oʻo ina faʻaleleia le aʻa. Ona tumu ai lea o le lua i le eleele i le pito ma teuteu ma le faaeteete, ma o le seedling o loo nonoa i le pi ma se laulau-valu.

I se ata manino, e mafai ona faigofie ona e malamalama i mea faʻapitoa o le tau

Tausiga talavou tausi

A maeʻa ona totō, e faʻamaʻaina le seedling i le 2-3 pakete o le vai mafanafana mautu ma o le fausiaina o le fausiaina mai le eleele ua fausia e fausia ai se fagu. E tatau ona tu i se mamao e 25-30 cm mai le ogalaau pele. O le poloka o le poloka e mulimulitaʻi i se laulau (3-5 cm) o le aseta, compost, peat, shavings, humus poʻo le eleele fou masani.

Faaleleia o le Cherry

Ina ia mautinoa o le fualaau aina e tele ma sili atu, e fautuaina e tuʻuina atu i ai ni cherries ma nisi o eletise. Faʻatasi:

  • Griot o Michurinsky,
  • Zhukovskaya
  • Turgenevka,
  • Lebedyanskaya
  • Vladimirskaya.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le togafitiga alofa e aofia ai le faʻamalosia, faʻamalo le palapala, laʻei pito i luga, teuteu, puipuiga i le taimi o le taumalulu, faʻapea foʻi ma mea faʻavevela e ono tutupu, ma le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi.

Mataina o Morozovka ma le tausiga ile eleele

O se tagata matua e tatau ona fafagaina i le vaiaso i le taeao ma le afiafi, e faʻaaoga ai le 1-1.5 pakete vai. E taua tele le le susu o le susu i luga o le eleele, ae ia ulu atu i aʻa. Ina ia faia lenei mea, e tusa ma le 10-15 cm le palapala palapala e mafai ona ave faʻataʻamilo i luga o le ogalaau, lea e fetaui lelei ma le pale i le pale. A uma ona faʻasusu, e tatau ona ave vao vao ina ia latou le 'aina ni meaʻai mai le eleele, faʻapea foʻi ma le vaʻaia o le eleele.

Tusa lava pe o le a le lelei e le talia e Morozovka le lamala, faʻafefeina e tatau ai mo le maualuga o le fua o vine

Fertilizer application

O le taina e maua ai meaʻai 2 taimi i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn. E faia lenei mea i taimi uma i le 7 tausaga muamua o le soifua faapelepele. A maeʻa lena, e faʻaititia le tele ole laei pito i luga e ala i le faʻalauiloaina o falalaʻau o minerale i le 2 tausaga, ma faʻasolosolo mea faʻasalalau tasi i le 4 tausaga. E le gata i lea, a oʻo i le taimi e totoina ai le palapala, ona mafai lea ona e amataina le mea faʻatauleleina pe a mavae le 2 tausaga e faʻaaoga ai le polokalame:

  1. I le tausaga lona 3 i le tautotogo, 30 g o le ammonium nitrate ua soloia i le 10 l o le vai ma faʻafeiloaʻi atu i totonu o le mama e faʻaaoga ai le 5 l o le vaifofo ile laau.
  2. I le tausaga lona fa, e faʻaaogaina le 140 g o le urea i lalo o le totogo o le tautotogo, ma i le tautoulu, faʻapena foi i le taimi o le eliina, 15 kilokalama o le faapalaga.
  3. Mo le 5-6 tausaga, o le ammophosic faʻamaʻi i le vai ua ave (30 g i le pakete vai) ma sasaa i totonu o le lua.
  4. I le tautotogo o le 7 tausaga, 250 g o urea e mafai ona faʻaaogaina.

I le tautoulu, e mafai ona e faia ni fomaʻi faʻapitoa.

Taʻu le pale

O le teuteuina o Morozovka e tatau ona avea o se mea e masani ona tupu, talu ai o ona lālā e masani ona vave tupu ma faʻamafaʻalu le pale. E mafua ai le malosi o le laau i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le vaega lanumeamata, ma o fua e avea ma mea laiti. O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo, pe a lava pea le taimi na totoe aʻo leʻi tafe le suavai ma fulafula o fatugaʻo.

Seiloga e fua mai le cherry, o lona atigivae o loo atiaʻe. A o faagasolo lenei vaitau, o lala uma lava e mamao i le 30 cm mai le eleele ua aveesea mai le ogalaau. A maeʻa 2-3 tausaga, mai le 10 i le 15 lala e tumau pea i le pito i lalo o le puʻu, lea e fai ai se laʻau paleni. O paranesi e le tatau ona sopoia ma vavalalata le tasi i le isi. O le toto o le a aliali i luga o nei lala e le faʻaumatia. Na pau lava tuusaunoaga o latou ia o lo latou tuputupu aʻe e faʻatatau i totonu o le pale. I tausaga mulimuli ane, e faia ai le faamamaina lelei - i le tautotogo ma le tautoulu, o maʻi, mamago, toeaina, lala e le fua mai, o lo latou maualuga ua fetuunai ina ia mautinoa ai le talafeagai i le aoina o vine. I le taimi lava e tasi, e faʻapuupuuina pupuʻu ina ia 50 -60 cm le umi.

O le malulu e faigofie lava i le faʻamalosi o le pale, o le teuteuina o se fua talafeagai o le tausiga o laau

O meafaigaluega e faʻaaogaina (siaki, pulu, naifi) e tatau ona faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mo le faʻaaogaina o nofoaga e faʻaaogaina ai se togalaau.

Vitio: Cherry Pruning

Nofoaga mo le taumalulu ma le malulu

O talone o Morozovka na gaosia e avea o se ituaiga e tetee atu i gutu malulu ma faapalepale lelei. Ae o le faʻaopoopoina o le malulu o le a le sili atu i le taumalulu masani, ma sili atu pe afai o le tau malulu e ogaoga.

I le autumn, e talafeagai le aoina o laulaau paʻu i luga o sieli, faʻapea foi ma le fufulu o le laau mai le paʻu oti ma le la. Aʻo leʻi oʻo i le taimi e moe ai, e tatau i le laau ona faʻapalapala le eleele ao faagasolo le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai, lea e faʻasaoina e le mulching. Mo le puipuia o le ogalaau ma lala lapopoa mai le la, ua mama. O le mea lea e le mafatia ai le ogalaau mai iumu, lapiti po o isi togitogi, e aoga le afifiina i mea eleelea (mea e faʻaoloa ai luga, afu, mafiafia poo upega).

Pe a mulumulu, e mafai ona e faʻaaogaina tino o le seleselega na aoina i totonu o le togalaau poʻo le mutia mūmū i le 'upega tafaʻilagi.

Vitio: saunia o le togalaau mo le taumalulu

O le mea lea e le afaina ai le maaleale o le mago o Morozovka mai i le kiona, e mafai ona e afifi le laau i le vaeluaga o le po. Ae peitai, o lenei metotia o le a le aoga pe afai ua tele le laau. O le isi auala o le puipuiga o le auala o le asu, pe a faia ni pulufana i totonu o le togalaau ma o le ulaula mata e maua ai le vevela talafeagai. E tatau ona susulu le afi ma avatu le asu, ae le na o le mu. O le mea lea, o lona faavae e mafai ona avea ma vaomago, laʻau tuai, lala matutu, togafiti. Ae e tatau ona faʻamafanafana faʻatasi, pe ufiufiina i se mafiafia laulau o mea susu - peʻa poʻo le galu.

O le isi auala e laveaʻi ai cherie i se tulaga faapea o le fugaina, pe a salalau le vai i luga o laau e ala i se pulumu, lea o le a tumau i luga o lala. O le malulu, o le a maua e le vai le vevela.

Maʻi ma faʻamaʻi, auala e faʻafefe ai

E pei o soʻo se sui o fualaau maa, e mafai ona maʻi Malazovka i maʻi o loʻo i totonu o lenei aganuu:

  • Moniliosis (monilial burn). Cherry lanu samasama, mago ma pau. I o latou foliga, e foliga mai ua susunu i latou. O le lanu pogisa e fai i luga o fua, o le a le toe tupu fua ma sua mama. E le mafai ona amata le faamaʻi, a leai e le mafai ona lavea le laau. Mo togafitiga, o togafitiga e faʻaaogaina ile 2-3% Bordeaux vai (seia oʻo ina fuga lau). Afai o le faʻamaʻi e aliali mai i se taimi mulimuli ane, ae leʻi amataina le fugalaau, ua faʻaaogaina le vai Bordeaux po o sauniuniga a Horus poʻo Skor.

    Moniliosis e mafai ona "faʻamago" e le gata o laʻau taʻitasi, ae o le laau atoa

  • Sooty fasimoli. Faatasi ai ma lenei faamai, o se paʻu lanu uliuli e fai i luga o le laau, lea e faigofie lava ona tape, ae taofia le susulu o le la ma le okesene mai le gaosia o le pele, lea e oo atu ai i le oti o laulaau ma fualaau aina po o le faaleagaina o foliga vaaia. O le laupapa e mafai ona togafitia i ni fofo o le kiliroxide, Bordeaux liquid poo le 150 g o le fasimoli ma le 5 g suauu apa memea ua faaitiitia i le 10 l o le vai.

    E ui lava e faigofie lava ona aveese le pulu o le sigusisi o le soot, o lenei maʻi e manaʻomia ai le togafitiga faʻapitoa e pei o isi faʻamaʻi.

  • Kleasterosporiosis (faʻapipiʻi solo). Mo le faʻamaʻi, o le faʻavaeina o lanu enaena lanu enaena i luga o laulaau, o uiga ia, e ala i avanoa e mulimuli mai i nofoaga o latou foliga. I le lumanaʻi, ua salalau le faʻamaʻi i fualaau aina, ua maeʻa ma pa'ū i le palapala. O vaega uma ua afaina ua aveeseina ma susunuina (e taua tele le faia o lenei mea i le tautoulu ao lei taumalulu ia cherries), o laau e togafitia i le 3% Bordeaux fluid.

    E faigofie ona iloa le kleasterosporiosis e ala i le uiga lanu mumu o loʻo faʻapipiʻi pu i luga o le pepa

  • Gum Setection. E mafai ona tupu o se taunuuga o le faʻaaogaina o masini i le ogalaau, lanu, vevela tele, le teuteuina le talafeagai. O loʻo faʻapupula le afi i luga o le ogalaau. E tatau ona aveese ma le faaeteete ma faamamaina i se manoa malosi ma se naifi malosi e puʻe ai se vaega o meaʻai maloloina, ona faʻamaʻi ai lea o le vaega i le paʻu sulʻamea sulfate (1%), ma faamau le manua i le togalaau.

    Gumming e matautia aua e tatago ai le laau

O le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le leaga i Morozovka e laʻititi. Ae ui i lea, e tatau ona faʻaeteete pe afai o lenei maʻi e maua i aganuʻu vavalalata.

Auala puipuia:

  • pe a maeʻa le tau, ia vave ona aveese laulaau pau ma fua o totoe i lala mai lalo o laau;
  • aveese ma faagaoioi vaega na o le laau lea na maua ai le faaleagaina o masini;
  • aua e te totoina cherries ma isi fua o laau e sili ona vavalalata o le tasi i le isi ma puipuia le mafiafia o le pale;
  • puipuia le faaleagaina o le vai i le taimi o le fausiaina o timuga, timuga mamafa po o le melivili o le kiona;
  • saunia ni meaʻai talafeagai ina ia le maua ai le puipuiga.

Puipuiga o le Pest Freezing Protection

O le malulu e mafai ona aʻafia e apieds cherry. Ina ia iloa lenei meaola i le taimi, e tatau ona e asiasia i taimi uma ia laau. Aphids e ola i totonu o laʻau, faʻapea foʻi i luga o lauʻau. O mea leaga o le laau e mamago ma oti. O metotia nei e faʻaaoga e pulea ai iniseti:

  • iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, Spark poʻo Fitoverm (ae le mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le matua poʻo le seleseleina);
  • se fusi faʻapipiʻi i luga o le ogalaau, o le faavae e mafai ona fai ai se ata tifaga, pepa pepa, mea e leʻi faʻaaogaina ma faʻapipiʻi faʻaaogaina (e tatau ona suia 1 taimi i le masina);
  • afai o fua ua uma ona fusia i luga o le pele, e mafai ona togafitia lala i se vaitafe malosi o le a fufuluina ai iniseti;
  • O se tasi o togafitiga puipuia e mafai ona totō laau i autafa o cherries e gaosia ai suauu taua e tafiesea ai meaola faalafua - moa, marigolds, thyme, horseradish.

O le isi iniseti e tutusa lelei ma le iniseti o le siaki o le moth. Vaega eseese o le laau e fafagaina anufe pepe. I le tautotogo, e mafai ona latou ulu i totonu o fatugaʻo, lea o le a le toe tupu. I vaitau mulimuli ane, o laulaʻau ma le pulupulu e faaleagaina e le pele o le moa, o laʻau talavou e tafe mai i anufe. E mafai ona e malamalama o se laau e aʻafia e lenei meaola e ala i le faʻaupuga masani o loʻo totoe i le peleni.

A o lei amataina ma ao faagasolo le faʻaleleia o pua, e tatau ona togafitia laau i Spark poʻo Karbofos. Ma ia faʻaumatia anufe ma anufe i le palapala, e tatau ona eli pe a fuga mai fuga.

Faʻasologa o Ata: Faʻasologaina o Iniseti

Faamatalaga e uiga i cherry Morozovka

Kharitonovskaya ma Morozovka fiafia i le tofo, o vine e sili atu nai lo ituaiga tuai. I luga o pusi tuai i le tausaga ua tea na i ai se moniliosis o cherries, sa tatau ona ou tipiina lala e tele.Kharitonovskaya ma Morozovka na tutu mama, e aunoa ma le toilalo.

Lyudmila62

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-125

O ituaiga eseese o loʻo ola i laʻu togalaau, ma le vavaeʻesea o fualaau 'aina, ma le maualuga o uiga lelei, o ituaiga Morozovka, Zhukovskaya, Oktava, Assol. O ituaiga uma e tutupu i laau eseese mo le tele o tausaga. Trees Zhukovskaya ma Octave 25 tausaga, Morozovka 20 tausaga.

Victor Bratkin

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=37&t=1148&p=577683&hilit=frost#p577683

Fai oe lava ia o se fiafiaga e te totoina se seleselega. I le tausiga o cherries ei ai ana lava togafiti, ae o se tasi o aganuu le fiafia tele. Ma o le ituaiga o Morozovka o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei mo se tagata poto masani ma se tagata fai togalaau amata.