Laʻau

Laʻauina o laau: o se aotelega o 8 auala aoga e aveesea ai laau

O le aveeseina o pamu i luga o se laupepa e talafeagai i mataupu nei: afai na e faʻatauina se 'upega tafaʻilagi faʻatasi ma laau tuai ma e te manaʻo e sui ia mea fou pe toe faʻafouina; pe afai ua paʻu se laau tuai, po o le laau ua leai se faʻaleagaina; pe afai o se laau po o se laau e faalavelave i le fatuina o se laufanua, lea na mafaufau i ai tagata, pe o se mea e faalavelave i le faatulagaina o le togalaau ma le fuafuaina o le teritori lata ane. E mafai ona e sosolo ni pamu i le tele o auala - faatasi ai ma le faʻaaogaina o masini faʻapitoa, e faʻaaoga ai kemisi poʻo luga o oe lava ia. E tatau ona fai atu afai o le ogalaau e mamao ese mai isi laau ma e le faʻalavelave ia te oe, e mafai ona tuʻuina le pala i se auala masani pe liliu atu i se mea o le mamanu o le laufanua. Afai o latalata le ogalaau i laau ola maloloina, e sili atu le faʻaaogaina, aua siama e faʻamalo ai aʻafiaga, paʻu o meaʻai, gaogao e mafai foi ona agaʻi atu i isi laau.

Aveeseina o masini masini

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogāina se meafaigaluega penisini poʻo se mea faigaluega faʻapitoa. O lenei metotia e taugofie talu mai le taimi nei e tatau ona tosina atu se faʻalapotopotoga e iai meafaigaluega talafeagai.

Faaaogaina o se filifili

O se metotia faigofie lea e mafai ona faia e se tagata e faia - ua tipiina le laʻau i se laina uumi i lalo ifo - i le tulaga o le eleele. Afai e te valaʻau i le vaʻaia o tagata tipi mo le pau, e mafai foi ona latou tipiina foi le oga. Ae o lenei metotia e talafeagai pe afai e te le fuafua e faʻatulaga se togalaau poʻo se fugalaau e fai ma fugalaau i le mea o se mea lafoai.

E mafai ona e suʻe pe faʻafefea ona filifili se laina lelei mai le meafaitino: //diz-cafe.com/tech/vybor-benzopily.html

O le tipiina o se 'au i le palapala ma se filifili uʻamea o se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻaumatia ai, ae mafai ona faʻaaogaina lenei filifiliga i luga o se laufanua po o se togalaau, i le mea e te le fuafuaina ai se fuafuaga ma o le a le afaina oe

Faaaogaina o mea mamafa

E mafai ona e faʻafaigaluegaina se taʻavale, pulufana poʻo se vili e faʻamalosi ai se 'aʻau. E tatau ona i ai se avanoa e ulufale atu ai i le 'upega tafaʻilagi ma se nofoaga e mafai ai e le meafaigaluega ona galue. O lenei metotia e talafeagai pe afai e te manaʻomia e faʻamalo le nofoaga mo le fausiaina, pe ae manaʻomia e sosolo ni nai suauʻu. O masini mamafa e faaleagaina ai le pito i luga, ma afai e te manao e puipui le vao ma fualaau aina, o lenei metotia e le fetaui mo oe.

O meafaigaluega mamafa o le a fesoasoani i le faamamaina muamua o le saite mai aʻa ma pamu aʻo leʻi amataina le fausiaina ma le fuafuaina o galuega

Faʻaaogāina o se fasi laau

O lenei metotia e tele naua tulaga lelei: o le vao e tumau pea le faʻaopoopoina, e manaʻomia se vaega laʻititi mo le masini e gaosi ai le vaomatua. Ua tumu le ogaumu i se loloto loloto - e oo atu i le 30 cm i lalo o le palapala. Ae o se tagata tipi mo le aveeseina o paluga e taugata, ma e leai se uiga e faatau ai e aveese ai na o le tasi le ulu.

I lenei tulaga, e faʻaaogaina se fasi taʻavale ma se mea e faʻaaogaina e aveese ai le alo. O lea e mafai ai ona e aveesea le ogalaau o loʻo i totonu o isi laau, e aunoa ma le fefe i le faaleagaina o aʻa

O le maketi mo auaunaga e ofoina atu ai pamu ua tumu i meaalofa o lenei ituaiga, o lea e mafai ai ona e faʻafaigaluegaina ni tagata tomai faapitoa e galulue i vaomatua.

O le vitio e faʻaalia ai le aveesea o le paʻu i auala eseese:

Auala e fufulu ai tusi

Ax, spade ma hacksaw e fesoasoani ai

E mafai foʻi ona faʻaaogaina faʻamaʻi aʻa i le lima i le faʻaaogaina o se toʻi, se suo, se taʻavale, se maea ma se pine. E ui o lenei metotia e le manaʻomia ai soʻo se tau faaletino, e manaʻomia lou faʻaaluina o le tele o le taimi ma le malosi, aemaise lava pe afai e te manaʻomia e sosolo se ogalaau tele. O lea la, e sili atu le mamafa o le fuaina o mea lelei ma le lelei.

Afai e te le manaʻo e eliina se lua e faʻapipiʻi ai le aʻa, e mafai ona e suʻe le pou i se mea teuteu. Faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/dekor/kak-ukrasit-pen-v-sadu-svoimi-rukami.html

Muamua e te manaʻomia le suʻeina o le ogalaau, saili lauʻau mafiafia, eli i totonu ma tatipi i latou i se toʻi poʻo le faʻaaogaina o se taʻavale. Ona e manaʻomia lea ona eli se 'āʻau i le afa mita le loloto ma toso i fafo ma se moa. E matua faigofie lava ona sosolo i luga o pulumu maualuga - o le isi vaega o le ogalaau e pei o se oso pe a liliu le pou.

Matagofie o aʻa ao lei aveeseina le paʻu - o aʻa tetele uma e eliina, uʻuina i se kesiva pe aveeseina foi ma se toʻi

Ua saunia le pou mo le veleina - ua vavae aʻa, ua maeʻa le uaea. Ole laʻititi ole laʻau e mafai ai e oe ona ave faʻatasi ma se uaea ma le pine

Auala eletise

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i vaega e iai oneone oneone poʻo oneone, o le eleele ua fufulu ese e ala i se vaitafe mai se pulupulu, ma o le tele o vai e maua mai i le mamafa e manaʻomia. Kili se pu i autafa o le ogalaau ina ia tafe le vai i totonu ma fufulu le vai e fufuluina le palapala i luga o le ogalaau. Pe a fufulu lelei le eleele, o le a faʻamaʻoloto aʻa mai le palapala. O le vavao o vaega o aʻa e manaʻomia ona vavae, ona mafai ai lea ona ave le ogalaau mai le eleele.

Faaaogaina o vailaʻau

Faʻaaoga le masima

O le mamafa o fualaau o pamu e masani lava ona faʻaaoga e faʻaaoga ai le kulimi. O le natura o le metotia e pei ona taua i lalo: i totonu o se pou, e tatau ona e puʻe pu i le pito i luga o le loloto ma le lapoa e tusa ma le 1 cm, o le sili atu foi o le pu.

E sasaa le nitrate i totonu o pupuni ma sasaa i le vai, ona lilo lea o le pou i le polyethylene ina ia le fufuluina le masima masaga. E fautuaina e fai lenei mea i le tautoulu, ina ia tumau le tumutumu i lenei setete i le taumalulu seia oʻo i le tautotogo. O se taimi talafeagai lenei mo le fafieina o fafie ma aʻa. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona seti le laʻau i luga o le afi, o le a susunuina lelei ma o le a susunuina atoa lava. O lenei metotia e talafeagai mo le eleele ma eleele oneone, ae e matua lamatia lava pe afai e te faʻaaoga i luga o se 'upega tafaʻilagi ma eleele palapala.

Urea talosaga

A maeʻa le faʻaleagaina o le fafie ma le Uria, e amata ona vave faʻavave. O le metotia e toetoe lava a tutusa ma le mataupu o loʻo taʻua i luga - o le ammonium nitrate ua sasaa i totonu o puʻe ua afaina, ua tumu i le vai ma le opo ua ufitia i se ata cellophane.

Urea o se fugalaau lelei, o lea e le tatau ai ona e aveese mea totoe. Tuu mo se tausaga pe sili atu i lalo o se palapala o le eleele, ona oʻo mai ai lea o se fasi fanua ma eleele laulelei i lona nofoaga, lea e mafai ona e faʻatulaga ai se togalaau fugalaau poʻo se togalaau.

O mea i le auala e momotu ai se togalaau fugalaau matagofie e mafai foi ona aoga: //diz-cafe.com/ozelenenie/cvetnik-pered-domom-na-dache.html

Faamama e avea o se auala e taulima ai pamu

O le masima masima o se tasi lea o auala pito sili ona faigofie e faʻaumatia ai pamu. Ua sasaaina le masima i totonu o pupu, ma ua sasaa le pou i se vaega o le vaovao. A maeʻa sina taimi, na o le otaota o le a tumau mai le tumutumu.

O fea metotia e sili atu ona lelei e filifili ai?

O auala taʻitasi o loʻo taua i luga e aoga i lana lava auala:

  • O le faʻaaogaina o laau e faigofie lava pe'ā manaʻomia le faʻamalamalamaina o se fuafuaga mo le fausiaina o se fale poʻo le faia o se fuafuaga faʻavae.
  • O le tilotilo atu i luga o se nofoaga o loʻo i ai nei mea o le a sili atu ona faigofie e faʻaaoga ai vailaau. O se auala e le taugofie ma faigofie.
  • Afai e te fuafua e momotu se moega i le mea o se 'aʻau, e fautuaina oe e aveese faʻamalosi i le lima poʻo le faʻaaogaina o se mea e gaosi ai: o se mea e gaosia ai se laupapa poʻo se fafie.

Afai e te manaʻo ai, e mafai foi ona e faia le pou o se fale mo ni pulou suamalie, ae o se autu lenei mo se isi talanoaga.