Laʻau

O mea uma (taloina-cherry-hybrids): o le a le mea ma le faʻamatalaga o le ituaiga Duke Mirary cherry

E toatele e alofa faapelepele mo lona tofo le mafaatusalia ma le manogi. O isi e pei o cherries, aemaise lava ituaiga o pogisa ma fua tetele, suamalie, suamalie. Ae i le asō, dyuka - o hybrids o cherries ma cherries e matua manaʻomia. Na puleaina e le pule pule sili ona lelei o latou tuaa. O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o dykes o le Miracle Cherry eseese. Ina ia totoina se laau maloloina ma aoina mai fualaau aina suamalie, e aoga tele le iloa e uiga i mea faigata ma uiga o le totoina ma le tausia lelei o lenei seleselega.

Faamatalaga ma uiga o le peleni

Ina ia malamalama i foliga o dyukes, tatou toe foi i tua i seneturi e lua. O le igoa "duke" e sau mai le uluai hybride Mau Duck (ua faaliliuina mai le Igilisi e pei o le "May Duke"), na maua mai i le seneturi lona sefulu ma le iva i Egelani mai le palotaina saoloto o cherries. O lenei kulupu ei ai ona uiga uiga ese: o ona fua na vave ona vave, e lapoa ma suamalie, e pei o cherries, ma na ia maua se manogi faapitoa mai le cherries.

E manaia tele le igoa o le "Duke" i Rusia nai lo Europa. I Rusia, o le vasega muamua o le alii pule na maua e le I.V. Michurin i le 1888 i luga o le faavae o le ituaiga Rusia Tutotonu o cherry Bel ma White cherry winkler. O le taimi lena o se tasi o vaega aupito sili ona malulu-malulu ma le malulu o kulimi ma cherries, o le mafuaʻaga lea na taʻua ai o Krasa Severa. O lenei ituaiga na ola lelei ma e masani ona gaosia fua o laau i le Moscow Region, i le itu i Matu i sisifo, ma e oo lava i nisi vaega o Siberia i Sisifo, ae o fugalaau e masani ona malulu i luga.

O. Ivanova, fai togafitiga, Moscow vaega Mekasini a le Pulega o Fale, Nu. 12, Tesema 2017

O le Duke Miracle Cherry e aofia i ituaiga o tupulaga fou o dykes. Na mauaina mai e ala i le sopoia o le Griot o Ostheim ma Cherries Valery Chkalov. Srednerosloy, faʻatasi ai ma se pale salalau - o le laau e foliga mai e pei o se peleni. O se uiga iloga o le ituaiga o le vave lea o le fua o le fua. Vaʻaia o le vaitaimi - mai Iuni 10 i le 20, i le taimi lava e tasi ma ituaiga ituaiga o cherries. O le Duke e matua fua tele. O fua muamua o Miracle Cherry e maua i le lona lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina i se nofoaga tumau i le togalaau. O le laau e oʻo i le fua tele i le 4-5 tausaga.

Uiga o fua o Miracle Cherry:

  • fualaau lapopoa e tusa ma le 9-10 g;
  • matagofie lanumumu mumu, toetoe lava a paʻu;
  • pulupulu o fualaau-tele, fuamalie;
  • o le tofo o se mea suamalie, suamalie ma se manogi manaia, o loo i ai se manogi manogi.

Faʻasologa o Ata: Cherry Cherry i le tautotogo ma le taumafanafana

O mea taua o loʻo i totonu o le Miracle Cherry ituaiga:

  • maualuga maua, 12-15 kilokalama o fua mai le tasi laau;
  • tele-fua;
  • masani faifai pea;
  • maualuga maualuga o le faapalepale o le lamala;
  • faateleina le tetee atu i faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina coccomycosis ma moniliosis;
  • lelei le taumalulu taumalulu o le au ma le mamafa faigata o le taumalulu o fualaau aina.

O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le ola faʻatasi. O lau laau e fuga tele, ae o fua e le o seti pe maua mai ai se fua maualalo. O lenei meatotino o le uiga lea o le tele o le uumiufi ma e manaʻomia ai le i ai o laau elemene i luga o le laupepa mo le felauaiga o felauaiga.

Vitio: Duke - o se lala o cherries

Faʻapitoa le totoina ma le olaola o vaomago

Ina ia mafai ona ola lelei le 'aulari ma fua mai, e tatau ona tausia ma le faaeteete i: i le tautotogo, faʻapipiʻi masani, faʻaaoga fugalaʻau, vai i le vevela (aemaise lava i le oneone oneone), fufulu lelei otaota ma togalaau i lalo o laau.

Aso Faʻailoga Miracle Cherry

Talu ai o 'au o le uʻamea o cherry-cherry hybrids, ma o cherries e tele lava ina totoina i le itu i saute, o le faʻafefe o le malulu o vaovao e sili atu le maualalo nai lo cherries masani. O lenei mea e faʻatapulaaina ai le mafai gafatia ona olaola Wonder Cherries i le itu i mātū. I le ogatotonu, i le ogatotonu o Aperila o le taimi aupito sili lea e vaʻaia ai le taupulega. Pe a oʻo atu le taufaamatau o le kiona o le tautotogo, ua sauni mea totō mo le totoina. O le atinaʻeina o fatulaʻau e faʻalagolago i le faʻamafanafanaina o le palapala ma le vaʻaiga lata ane: o le vevela ma le sefulu tikeri o le vevela ole tuaoi, lea e amata ma muta ai togalaau. O le laau e alu i totonu o se nofoaga malolo pe a pa'ū ifo le vevela i lalo ifo ma le sefulu tikeri. O le mea lea, o laau toto e sili ona totoina pe a faʻamafanafana le eleele i luga atu +15ºC.

O le afa lona lua o Aperila o le taimi sili lea mo le totoina ma le totoina o fualaʻau fualaau aina. Ma o, ala, o se mea pupuu: mai le toe faʻaaogaina o le eleele e faʻafefe. Taumafai e aua le misia nei aso auro, aua o le tautotogo o le tautotogo e masani ona maua aʻa ma sili atu ona faigata i le atuatuvale. O le maualuga o le ea ma le palapala i le taimi nei e saofagā i le ola ola

V.S. Zakotin, saienitisi, agronomist, Moscow vaega Vaitafe o Rusia Mekasini, Aperila 4, 2011

Mo le itu i saute, ua fautuaina e toto laau i le tautotogo i le faaiuga o Mati po o le amataga o Aperila, po o le autumn i Oketopa, masina muamua ao lei amata le tau malulu.

Sauniuniga i le nofoaga

O le filifiliga o le saite e sili ona talafeagai mo le tuputupu aʻe o le tamaʻi cherry, i le tele o itu, e fuafua ai le atinaʻeina o laau i le lumanaʻi ma le mauaina o fua lelei. O le nofoaga mo le totoina o laau e tatau ona faapaleni, tatala, ma susulu lelei le la i le aso atoa. Afai oi ai ni alavai, ona tatau lea ona latou agamalu, ma e le sili atu nai lo le 5-8º. O le i ai o le paolo e aʻafia ai le lelei o fualaau aina, o le fua lelei o fua ma fua o fua. I totonu o latitudes, e fautuaina le totoina o laau toto i nofoaga e iai le itu i saute, sautesasae poʻo saute sisifo. O le i ai o se pa maualuluga ma fale e lata ane i le nofoaga o loʻo tulaʻi mai e fausia ai se ituaiga pa puipui e puipuia ai laau talavou mai matagi malulu mamao. Mo le itu i saute, o le laau e ola ae e tatau ona taulai atu i sisifo, matu i sisifo po o matu. O lenei mea o le a mafai ai i aso vevela vevela e aloese ai mai le vevela tele o le eleele ma susunuina ai lau. O loʻo maualalo le vaʻavaʻa, aemaise lava ile vai malulu ma le malulu malulu, e le manaʻomia mo le tuputupu aʻe o Wonder Cherry. O ia tulaga e afaina i laupapa. O le maualuga o le suavai o loʻo iai foi i lalo - e le tatau ona sili atu i le 1.5-2 mita le maualuga o la latou mea e moe ai. E masani lava, i se nofoaga vavalalata o vai vai (itiiti ifo i le 2 m mai le eleele), ua totoina cherries i luga ifo o le 0.3-0.5 m.

O le fuafuaga mo le tuputupu aʻe O le Faʻamanatuga o Cherries e tatau ona faʻamafola, malamalama lelei, e leai ni eleele maualalo ma ni mea taua

I le tulaga pe a fuafua le laau toto e toto i le tautotogo, e fautuaina e saunia ni lua mo le totoina i le tautoulu. O se lua eli i le lapoa ua tumu i le paluga o le palapala ma le mineral-organic fertilizers ma totoe seia oʻo i le tautotogo. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamalosi i le taimi o le tautoulu e tatau ona faʻaaogaina.

Faatasi ai ma le totoina o le autumn, e saunia se lua i luma pe a ma le masina. O eleele sili ona lelei mo le ola aʻe o le ufiufi o pelene, lanu enaena ma le vaomatua, loams ma lemu oneone, vevela, ma le lafoaia ina ia mautinoa ai le atoatoa o le vai ma le ea o le eleele. Afai o le eleele o le palapala, paʻu, mamafa, e tatala ai aʻo lei totoina, faʻaopopo le oneone, faapalaga, peʻa, vaovao vao. Le taua o le eleele e matua taua lava pe a tupu le tiʻetiʻi pele. O lona faailo e tatau ona le faaituau, i le va (pH) o le 6.5-7.0. Afai e sili atu le maualuga o lenei faailoilo, o le taimi nei ao leʻi totoina le eleele o le a leoxidized e ala i le faʻaopoopoga o fafie povi poʻo le falaoamata o le dolomite (o le fafie ash 700-800 g / m², falaoamata lolomi - 350-400 g / m²).

Filifiliga o fualaau

Afai e leai ni fatu totō e totōina mo le totoina, e fautuaina e faʻatau i latou i totonu o le vasega pepe poʻo fualaau aina e ola ai. Mo le totoina, e tatau ona e filifilia fualaʻau taʻitasi o loʻo i ai ni tipu, o se aʻa faʻasolo lelei ma faʻamaʻaina laupapa. Ina ia aloese mai le faatauina mai o meaʻai vao po o mea e le lelei ai le totoina, e tatau ai ona faatau na o varietal aʻa ma teuteuina ai ni toga.

Faʻataʻitaʻiga ata: filifilia o laau ma latou totoina

Le faagasologa o le totoina o cherries

A o le totoina fatu e faailoga le saite. E tatau ona manatua i le mafaufau o le mamao i le va o laau matutua matutua i le lumanaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 3-4 m, ma i le va o laina o laau pe a ma le 5 mita. Afai e lelei le eleele, o le tele o le lua e mafai ona mai le 80x80 cm i le 90x90 cm, e fuafua i le tele o le aʻa. O le loloto o le lua e masani ona 40-50 cm. O le tele o le lua e faʻaleleia ai ua fautuaina e faʻaleleia e le 50% pe afai o le palapala e le o laʻau pe mamafa.

I ni nai aso ao lei totoina, e tatau ona teu lelei ia aʻa o laau toto i le vai ma ni aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa (Kornevin, Zircon). E mafai ona e faia se vai lanu piniki o le paluga palatini poʻo le potassium humate e faʻaleagaina ai siama faʻamaʻi poʻo le anufe. O lenei togafitiga muamua o le totoina o aʻa e faia pe afai o le laau toto e vaivai pe faaleagaina foi aʻa (aemaise lava pe a fai o laau toto ei ai aʻa aʻa).

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Aumai le umi ma le maualuga o aʻa o le fatu, saunia se pu o se vaega talafeagai. O le pito i luga, laufanua eleele sili ona lelei (maualuga e tusa ma le 20-30 cm), pe a eli, alu i le pito o le lua.
  2. E oʻo lava i le faʻafefiloi o paluga o meaola ma minerale i le tuufaatasiga: 2-3 pakete o le gaʻo paluga po o le faapalaga, 1 kg o le ash ash, 100 g o superphosphate faigofie (poo le 60 g o faalua), 80 g o le potassium sulfate (pe 40 g o le potassium chloride).
  3. Faʻamau le pito i lalo o le lua i le loloto o le 8-10 cm ma faʻamama le palapala ile 1 pakete (10 l) o le vai vevela vai.
  4. A maeʻa ona faʻafefe le vai, faʻapipiʻi le mea o le mineral-organic ma le palapala mai le lua na lafo i luga o le pito i lalo o le papa i le lua. Faatumu le lua e sili atu i le 2/3. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi ma le faʻafefiloi uma le faʻafefiloi o le eleele ma fai sina faʻafefe.
  5. Ave le fesoasoani i le lumanaʻi o le fatuina mausali i le ogatotonu o le lua - o se siteki e iʻu ile 5-7 cm, umi o le 130-150 cm. E tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi totoina le fatu, ae le o le isi itu. I luga o le lagolago, sasaa se tamai faaputuga o le totoina o le faʻafefiloi eleele.
  6. O le vave totoina muamua aʻo leʻi totoina e manaʻomia ona taʻe uma aʻa, pala ma pala.
  7. I le muai saunia o le faʻafefiloi fou o le paluga eletise, faʻafefe aʻa o le fatuina ua saunia. O le manogi o le faʻafefiloi e pei lava o le kirimulu mafiafia.
  8. I tafatafa o le lua e tuu ai le nofoaafi. Lago le fatu laau e faasaga i le lagolago ina ia oʻo le ua (o le mea e aʻafia ai le ogalaau) i le maualuga poʻo luga o le palapala ile 6-8 cm.
  9. Silasila lemu ma tufatufa aʻa o le fatuina i lalo o le faaputuga.
  10. Faʻasolosolo malie aʻa i le eleele o loʻo totoe, mai le otaota, faʻatusatusa i taimi uma.
  11. A aʻafia le aʻa i eleele e tusa ma le 15 cm, e tatau ona sua tele le laau ma faʻatumu le lua i le pito i luga.
  12. Faʻamalie le palapala faʻataʻoto ile fatuga ma le faapalaga poo le humus ma se laulau pe a ma le 10 cm.
  13. Faatasi ai ma se uila vaivai, ia nonoa ma le faaeteete le laau toto i le "valu" lagolago.

Vitio: le faagasologa o le totoina o cherries

O se mea taua e teu i lou mafaufau: toetoe lava o ituaiga uma o vaovao e leai ni mea e le lelei ma e le pollinate le tasi i le isi, o le mea lea latou te manaomia ai eletise. Afai e mafai, e tatau ona totoina se laau se tasi pe lua pe a lua pe a lua i tafatafa ane o ni vaovao peleni. Cherry ma cherry e talafeagai e avea ma pollinators. Manatua o vaitau o le fuga o le dyukes e le masani ona fetaui lelei ma i latou, e tatau ona filifili le ituaiga laau saʻo mo le maualuga o le eletise. O le kuluma e tatau ona tuai, ma e tatau ona vave tuai. Afai e leai se nofoaga mo le totoina o pollinators i luga o le upega tafailagi, e mafai ona e totoina lala o le tele o ituaiga o cherries ma cherries i le palealii o le pule.

O tagata sili ona lelei o le pollinators mo Miracle Cherry o Molodezhnaya, Lyubskaya ma Bulatnikovskaya cherries, Iput, Cherry Donets, cherries Yaroslavna. Aua neʻi faʻaaogaina cherries Krupnoplodnaya ma Valery Chkalov o ni tagata e faia ni suimeni.

Faʻasaga ma fafaga fagavai

O le faamamaina o laau o se tasi lea o tulaga taua mo tomai tauvaga masani mo a latou togalaau. Cherry tali i le faasusu e ala i le faateleina o le galueaina ma le faateleina o fua. O mea uma, e pei o fualaau aina uma, e le o faʻafeinuina i lalo o aʻa, ina ia aua neʻi faʻaalia le aʻa ma faʻaleagaina ai faʻamaʻi. Mo le faʻaleleia o le vai, e lua fagalaʻu ma le loloto e tusa ma le 15-20 cm e faʻatulagaina e tusa ai ma le faʻaaliga pale: o le muamua e mamao atu i le 50 cm mai le ogalaau, o le isi e mamao atu i le 50 cm mai le muamua. Tuuina atu e faapea o le au vaomago o lauʻeleʻele toleni laau, latou te taliaina le faʻamalieina lelei nai lo le suavai. O se taunuuga o le susu tele, o le palapala i lalo o cherries ua faʻatulagaina, lea e oʻo atu ai i le soliga o lona faʻatulagaga masani. I lalo o le tulaga o timuga masani i le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia e le au matutua matutua le fafagaina 4 taimi i le vaitau o le tuputupu ae:

  • i le taimi lava e tupu aʻe ai (i le taimi e tasi ma le ofutino pito i luga);
  • pe a faʻatumu le fua (pe a ma le 15-20 aso aʻo lei oʻo i le vao);
  • o le susulu o le susu (taumalulu) faʻamafanafana ia Oketopa ina ua uma le lau.

I le taimi o le fausiaina, mai le 3 i le 6 pakete vai e faʻafefiloi i lalo o laau taʻitasi ina ia lelei le tumu o le eleele - 40 cm. Lua pakete vai e lava mo le tasi fatuga. A maeʻa maeʻa le suavai, o le palapala i lalo o le cherry e mulumuluina i le faapalaga, mutia vao poo le peat. O laau e tatau ona faʻafeinu i le vaveao po o le afiafi i le maeʻa o le la. I le faaopoopo atu i le mulching, e tatau ona vaʻaia le eleele i totonu o le poloka poloka, faʻapea foʻi ma le vevela masani o vao. Mo laau laiti, e tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso.

Faʻalagolago i le tele o le laau, e tasi pe lua fagafulu ua faia mo le faʻavaivai e tusa ai ma le faʻataina o le pale. I le isi itu, e mafai ona faia ni nai fagu vaiinu i totonu o le lio.

Vitio: tausiga tausi

Ae a faʻapea o le lua faʻaleleia ua tumu i le tele o vailaʻau faʻasaina ma meaʻai, e le mafai ona faʻamaʻiina tamaʻitaʻi i le isi lua i le tolu tausaga. O laau e taʻi 3-4 tausaga e le tatau ona faʻafefeteina i le faʻamalolo (aemaise lava o le organics), aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le tele o le tuputupu aʻe o le fana i le faʻaleagaina o fualaau aina. Pe a fai se laei pito i luga, e tatau ona tatala le palapala i lalo o le uʻamea ina ia mafai ai e aʻa ona i ai le masaniga aeration ma tufatufaina atu fugalaau i le palapala palapala.

Laulau: fafagaina o le puleʻai faʻatasi ma minerale ma mea faʻasaina

Tausaga pito sili ona laeiLaei afuFoliar top dressing
minerale
fuālaʻau
organic
fuālaʻau
minerale maniuafugalaʻau
Aofaʻi o faʻatoʻaina i le 1 laau
Amataga o le tautotogo
(aʻo lei fuga
fatugaʻo)
Urea pe
ammonium nitrate
20-25 g i le 10 lita o vai
Manua manu,
compost 5-8 kg
i lalo o le eli
---
O le faaiuga o Me
amataga o Iuni
(ovary fua
---Urea (Urea)
15 g i le 5 l o le vai
-
Iva i totonu
(fualaau aina)
Superphosphate 250 g +
potassium chloride
150 g i le 35 l vai -
i le 1 tagata matua
po o le 2 vine
---Superphosphate 30 g
+ potassium sulfate
20 g - mo le 10 l vai
Ogatotonu o SepeteSuperphosphate 75 g +
potassium chloride 30 g
i lalo o le eli
Manua manu,
compost 3-4 kg / 1m²
i lalo o le eli
laupapa fafie
1 lita le 1m²
--

Toto ma teuteuina le palealii o Miracle Cherry

O le Duke Miracle Cherry o se fatu o cherries ma cherries, o lea na ia maua ai a latou faailoga: o le laau na maua le tuputupu ae o le toto mai cherries, ma le nofoaga o lala mai cherries. Fugalaau fugalaau o loʻo i ai, e pei o se meaʻai - aemaise lava i luga o laʻau o le fugalaau ma togi taʻitasi. Afai e le lelei le faia o le pule, o lona pale o le ai ai se foliga vaapiapi vavalalata ma lala e maualuga luga, e ese mai i le paleni lapotopoto o le peleni. O fualaau faʻamalosi o laau fualaʻau e afaina ai le fuaina o fualaau aina, faʻaitiitia ai fua o fualaau aina ma faʻamalosia ai le faagasologa o le aoina o fua. Ina ia foia lenei faafitauli, o le teuteuina o lala lapopoa ma le faʻaaogaina o pine.

O le mafuaʻaga autu o le teu malati o le faʻavaeina o se aʻa malosi ma lala skeletal, faʻafouina vave o taranuga tuai, faʻateleina le malosi o fualaau aina ma lona taimi galue, faʻatonutonuina le tuputupu aʻe, faʻaleleia le lelei o fua. O le teuteuina o vaovao o loʻo faia e faʻalagolago i le matua o le laau: aʻo leʻi amataina le fua o le fualaau - mo le saʻo saʻo o le pale, pe a uma ona ulu atu le cherry i le vaitaimi o le fuaina o laau - e faʻatonutonu ai le tuputupu ae o laau ma fua.

Mo Wonder Cherry, o ituaiga o teuteuga nei e manaʻomia:

  1. Folasaga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faia ai se pale o se ituaiga ma le tele, o le faia o skeletal ma fouling branches. E faʻaaogaina mo fualaau laiti o loʻo i ai i le faagasologa o le tuputupu ae malosi, ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o le taimi e fua mai ai. Mo vaovao e oo i le lima tausaga, teuteuina le seleselega i tausaga taʻitasi, a maeʻa - pe'ā tatau. Faatasi ai ma lenei teuteuina, o le faavae o le palealii o lala o le skeletal o loʻo faataatia, lea o le a tupu mulimuli ane ai pupuu. I le taimi lava lea e tasi, e faʻatautaia tulafono faatonutonu. O lona sini o le faavaivaia lea o le tuputupu ae o le laau ma faatelevave fua.
  2. Faʻatonutonu (lagolago). Faʻatagaina oe e teu le tele o le pale ma tausia le tulaga sili ona maualuga o lona moli i totonu ma fafo. O se taunuuga, o se fua faatatau lelei e faia i le va o vao aoga ma le fuaina o cherries. A oʻo i le umi o le mamago e oʻo i le 30 cm, o le teuteuga tulafono o le fatuina lea o se paleni i le va o le numera o lala vegetative ma fualaau aina suamalie.
  3. Aneti-matua. O lenei ituaiga o teuteuga e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le totō o fuālaau fou i matai ua sili atu i le valu tausaga. I le taimi lava e tasi, o le numera o lala ma fuga o fugalaau e faateleina, lea e mafai ai ona faʻalautele le tausaga aoga o le laau ma fesoasoani ai e faʻaleleia le gaosiga o faʻamaʻi.
  4. O le teuteuina o le toe faaleleia e faia pe a faaleagaina le laau i tulaga le lelei (maʻi, meaola faalafua, sulu) pe i le leai o se tausiga talafeagai. O lenei teuteuga e fesoasoani i le toe foi mai o le laau i le tuputupu ae masani ma fualaau aina.

Mo le faia o se pale paleni lelei o cherries, aveese uma taʻalo i lalo ifo o lala o le skeletal, o le paʻu o lala o lala lalalalo, faʻamafa o le pale ma lala ola aʻe

O mataupu faavae autu o le faia o le teuteuga o le vaʻaiga tamaʻi vine:

  1. O le pale o le laau ua fausia e tusa ai ma se fuafuaga faatapulaaina.
  2. E vave ona teuteuina ni fatu faʻamaʻi tausaga e tasi pe a uma ona totō. O pupu laulaau vavave e oʻo atu i le 3-4 sili atu ona i ai tumutumu. O le pitonuʻu tutotonu (taʻitaʻia) e tatau ona 10-15 cm le maualuga i luga o le tulaga tuputupu ae o le itu pito i luga. Afai o le fatu fatu ua i ai fatu e sauni e tatala, e tatau ona aveese. Faʻalētoa uma lauʻau i lalo ile 2/3 le umi.
  3. I le tausaga lona lua i le tautotogo, e tatau ona teuteuina le tuputupu ae faaletausaga i le pito i fafo e aloese ai mai lo latou alualu i luma agai i luga.
  4. I le tautotogo o le tolu tausaga, e 6-9 lala skeletal ua faia i luga o le saite o paranesi na faatoa paʻu. E vaeluaina, e maua ai le 50-60 cm i le tausaga talu ai. O pupuʻu faʻataʻitaʻitusi taʻitasi e faʻataʻitaʻia e oo atu i le tolu taʻavale. O lala o loʻo ola i totonu o le pale e vavae ese ina ia latou le faʻamalamalamaina le pale.

Vitio: Vaʻa teuteu leʻai

O le teuteuga vine e faia uma i le taumalulu ma le taumafanafana. O le taimi sili mo le tipiina o vaomago ua manatu o le iuga o le taumalulu ma le amataga o le tautotogo - aʻo lei amataina le budding. I le taimi lava lea e tasi, o le vevela o loʻo i totonu e tatau ona le itiiti ifo i le 8-10ºI. E tatau ona manatua i le mafaufau o le gaugau lag e matua faʻavaivaia ai fualaau laiti. O cherries matutua e mafai foi ona teuteuina i le sefulu tausaga muamua o Iuni. O le faʻaitiitia o le maualuga o le laau e mafai ona maua e ala i le teuina o le pito i luga o le pale i le itu lala. O lenei taotoga e tatau ona faʻatinoina pe a uma ona ulu atu laau i le fuaina. O teuteuga muamua e mafai ona faʻaleleia ai le tuputupu ae o le pule. Faʻaititia le pale o loʻo faia i le taumafanafana, faʻatasi ma le seleselega.

Mo fualaau laiti, lea e le o iai pea le paleni o le pale, teuteu e mafai ona suia e ala i le fesuiaiga o lala. Mo lenei mea, malolosi malolosi ma lelei ona totoina e le o auai i le faia o lala skeletal, ae mafai ona faʻaaogaina e avea ma fualaau aina suamalie, alu ese mai le laina i le 45-60º. O lea vavalalata e mafai ai ona e faʻagesegeseina le tuputupu ae o le laau ma fesoasoani i le fouvaleina o le paranesi ma vine mama. O le sili ona lelei mo le faʻaleleia o fualaau aina, o le faʻafefeteina o lala o le skeletal o le poloaiga muamua i le lua i le fa tausaga. Pe a teena lala, e tatau ona faatumauina lo latou saʻo. O le taimi e sili ona talafeagai mo lenei faiga o Me-Iuni.

O metotia eseese e faʻaaogaina e faʻafefeteina ai lala: faʻapipiʻi i le ogalaau poʻo lalo ifo lala (Fig. 1,2,3), i se pi i le eleele (Ata 4) poʻo se taulaʻai faʻafaʻoto i lalo (Fig.5), ma latou tuʻuina foi se avanoa i le va o le lala ma laau o le laau

Lauina o laau mo le taumalulu

O Cherries-dyukov e faʻaalia i le lelei o le taumalulu o le aʻa ma le mamafa o le taumalulu o fualaau aina. O le mea lea, o mea faʻapitoa e sauniuni ai laau mo le tau malulu e le faia.

O laau talavou o hybrids e masani lava ona maua malosi (80-120 cm) le tuputupu ae faaletausaga. O latou vaega pito i luga (30-40 cm) e masani ona le matutua, faʻafeiloaʻi i le taumalulu, ma i le tautotogo e tatau ona aveese. E fautuaina e le au fai togalaau togafiti le togiina o tumutumu o laau i le taumafanafana pe a oʻo i le 60 -80 cm. E saofaga lenei mea i le tupu aʻe o tanu i le afa lona lua o le taumafanafana. O le pale e sili atu ona mafiafia, vaʻa vevela (aemaise lava pe a vevela le taumafanafana ma vevela) ia maua se taimi e matua lelei ai, faʻapipiʻi ma le taumalulu e aunoa ma se faʻaleagaina o le malulu. Faatasi ai ma se faaitiitia malie o le vevela o le ea, o le paleni Miracle Cherry e mafai ona tatalia le malulu o le taumalulu i -30ºC. Thaws i le taumalulu-tautotogo, sosoo ai ma se faaitiitia o le vevela i le itiiti ifo o le 25, e sili atu ona matautia mo iaºF. O lenei mea e mafua ai le maluluina o fugalaau ma e oʻo atu ai i se faʻaititia, ma o nisi taimi o le leai atoatoa o fua.

Ina ia aloese mai le faaleagaina o le taumalulu, i le faaiuga o Iulai, e tatau ona punou i le pito i luga o le eletise e lei totoina ma le au i le itu e sili atu ai le malamalama ma faʻamautinoa i le twine. O lenei taotoga o le a fesoasoani i le matua matua o le tuputupu ae o le tausaga ma tumutumu opolo, lea, o le a faateleina ai le faigata o le taumalulu o le laau, i le faaopoopo atu, o le fua o le laau o le a faatelevave ma o le a faaitiitia le tele o le pale.

G.M. Utochkin, sui atoatoa o le Moscow Institute of Applied Mathematics, Chelyabinsk Lisi o Rusia Mekasini, Nu. 1, Mati-Aperila 2010

Pe a sauni se vaovao mo le taumalulu, e tatau ona faia nisi o galuega i le togalaau:

  1. O le avanoa i lalo o laau ua faʻamamaina vao, faʻamaina fua ma lau. O le eleele e tatau ona eliina i luga ole lauʻeleʻele.
  2. Afai e talafeagai (pe a māgogo le taumalulu), faʻapipiʻi le suavai-50-60 l (5-6 pakete) vai i lalo o le tasi laau. Pe a uma ona faʻamaʻa, o le eleele e vaʻaia ma mulimulina i le faapalaga poo le peʻa e oo i le 10 cm le mafiafia.
  3. O ogalaau e tatau ona faʻamamaina i le togalaau papaʻe poʻo se faʻafefiloi o le lime faʻamalo ma mullein. O le maualuga o le maualuga e tatau ona oʻo atu i le ogatotonu o lala skeletal.
  4. O le faailoga o tamaʻitaʻi o le aʻafiaga o le kiona, o lea latou te le malupuipuia mai le malulu. Laʻau ma lala laititi e puipuia mai le faaleagaina e rodents. Ina ia faia lenei mea, o le ogalaau e afifi lelei i se manoa lelei. Mo fualaau laiti, mesh poʻo le gasegase e mafai ona faʻamaʻi i le va o le upega ma le ogalaau.

Autumn le fufuluina o le paʻu cherry-duke e fesoasoani e aloese ai mai le kiona i vaitau o le taumalulu faafuasei ma taofiofia ai le taumalulu o le pest larvae i luga o le ogaumu

Maʻi faʻamaʻi ma meaʻai

Ona o le tuufaatasiga o faailo o cherries ma cherries, o vailaau e puipuia i le autu, sili atu ona leaga le afaina, ma le faatoilaloina o le tele o meaola faalafua. O le atinaʻeina o vailaʻau o le dykes o le tasi o auala aupito sili ona lelei e foia ai le faafitauli. I le taimi nei, o ituaiga faʻaonapo nei o lenei aganuu ua lauiloa o loʻo i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi pipisi. E ui i lea, i lalo o tulaga leaga (timuga malulu, malulu ma malulu matuia), le lava le agavaa o le tausiga poʻo le filifilia o se ituaiga o meaʻai e le fetaui mo le itulagi, i nisi taimi e mafai ona aʻafia le vaovao i fomaʻi. O le mea lea, e tatau ona faia ni auala e puipuia ai nei faʻamaʻi.

Faʻauʻau faʻamaʻi Vaiaso Miracle

O ituaiga o Duke e tele lava ina tetee atu i ituaiga faʻamaʻi matautia o cherry pei o moniliosis ma coccomycosis. O nisi taimi, e mafai ona aafia laau i le claustosporiosis (pu blotch), cytosporosis, ma le anthracnose. Ae o le tuusaunoaga ae le o le tulafono, ma le lelei o le tausiga o laau ma le tomai faatekonolosi tau faatoaga, e mafai ona aloese nei faamaʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia moni o isi faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai Wonder Cherry.

Laulau: Vaʻaia o faʻamaʻi vavega, a latou faʻaʻailoga ma togafitiga

Vaʻai
faʻamaʻi
Mafuaaga o le maʻi ma
itu taua
Faailoga o maʻiTaunuʻuga o le faʻamaʻiUiga o togafitigaFuafuaga puipui
Aʻa
siama
fualaau oona
O le siama e mafua mai siama
ola i le eleele ma toega
aafia i le faamai
otaota leaga.
Ua aʻafia le aʻa i siama
siaki faiga
e ala i lana masini
faʻaleagaina.
Faʻalauteleina le Alkaline Disease
eleele palapala
ma le lamala.
I le tautotogo ile aʻa ma luga o aʻa uma e aliali mai
tuputupu aʻe. I le taimi muamua latou
lamolemole ao latou tuputupu ae
fuga i luga. O le tuputupu ae o Autumn e pala
ma faʻaitiitia
faʻaolaina o siama fou
E sili ona afaina
fualaau laiti.
Ona o le faatoilaloina
aʻa
tuputupu ae lemu
ma le atinaeina o laau.
A mavae ni nai tausaga, e mate.
Ina ua uma le seleseleina o le palapala i lalo o le pule
togafiti Bordeaux
se paluga. Ina ia aveesea le tuputupu ae i aʻa,
ona 2-3 minute
tutū aʻa i le 1%
copper sulfate solution
(100 g i le 10 lita o le vai). Vaega ua faaleagaina
aʻa mu.
Fafaga vai e masani ai
laau.
Puleaina o le toto
le palapala.
Tomai togafitiga
aʻa ua faaleagaina
Mei tua
uʻamea, uaea.
Aveesea o vao
ma toto le faamama
toega.
Faʻamaʻi faʻalelei le togalaau
meafaigaluega o le formalin
poʻo le chloramine
Milky susulu1. Faiga e le o se parasitic.
Mafua ai faamaʻi
laupapa faʻamaisa i totonu
o le taunuuga o le le lava o le susu
ma le le lelei o meaʻai
lime i le palapala.
2. O le parasitic forms.
O le pine e afaina i se malie,
ola i aʻa ma le pusa.
1. I le ogatotonu o le taumafanafana, lanu lanumeamata e suia lanu i palapala
susu ma
siliva siliva.
Laʻau e faʻamaʻa ma pala.
Toto fou
taofi le tuputupu ae. Leai ni fua
nonoa
ma o le a pauu i lalo.
Le lanu o le fafie e le suia.
2. O le maʻi e tupu
i le tautotogo. Faailoga
lapisi lau
ma fua e tutusa.
I le faaopoopoga, e liua enaena ma
laupapa ua mate
Laʻau ma lala.
Ua matauina Cameo-iloa.
1. O aʻafiaga afaina e paʻu ile 2-3 vaiaso
muamua atu nai lo mea masani.
2. E amata le maʻi
i luga o vaʻa eseese
ona ufiufi ai lea o le laau atoa. I lalo o le aafiaga o mea oona
faalilolilo e le manoa
mo 3-4 tausaga
pele pele.
1. Faʻaauau le faʻamalosia o laau i le taimi
tuputupu ae vaitau
faʻamaʻaina i falaoa ma fuluʻi fulufulu fuluʻi, faʻamalolo ma faʻavaivai
le palapala.
2. Paranesi ma faailoga o le toilalo
tipi ma mu. Lisi
faʻamaʻi i le 1% o vaifofo o Bordeaux
fefiloi ma ufiufi i le suauu
vali ma meafaigaluega
Runnet. Na aafia uma
fasi laupapa ua tipi ma susunuina.
1. Faʻaleleia o fanua
ituaiga o dyuk.
Faateleina le faigata o le taumalulu o laau.
Puipuiga o le aisa ma
feinu i le
suauu paʻepaʻe.
2. Faamutaina le taimi
pupuʻu, gutu o le kiona.
Togafitiga o le malulu 1% paʻu poʻo le 3%
uʻamea uʻamea.
Lalaga paʻepaʻe ma
lala o le susu o le lime (2 kilokalama o le lime i le 10 lita o le vai).
Togaina togalaau
kuka poo le suauu vali. Faʻatafunaga o otaota faʻamaʻi maʻi.

Pusa Ata: Cherry Duke fungal diseases

I le faʻaopopo atu i auala mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina o le pelery-duke o loʻo faʻaalia i le laulau, o loʻo i ai se togafitiga faʻaleaganuʻu o fualaau aina mai faʻamaʻi e ala i le totoina muamua ma pe a uma ona tupu aʻe ma se faʻafitauli 2% o le paluga Bordeaux poʻo le sulfate copper.

Wonder Cherry Insect Pest

O le tele o faʻamaʻi e aafia ai laau fualaʻau, o le Duke Miracle Cherry e mafai ona gafatia i le siacous sawfly, cherry fly ma aphid.

Laulau: Cherry Duke pests ma le pulea

Ituaiga o meaolaItuaiga o mea leaga
o laau
Ituaiga o inisetiMetotia ma Vaitaimi
togafiti laau
Faʻatafunaga faʻanatura
pest
Cherry mucous
seefly
Larvae e 'ai laʻau tiisa, "fufulu" tino
i le pito i luga o le pepa.
Ona liliu lea o le seefly
luga o vine, faaleagaina ai
solo
1. Karbofos
(75 g i le 10 lita o le vai),
Rovikurt (10 g mo le 10 l) vai.
2. Spark-M mai ala
(5 ml i le 5 l o le vai) po o le
Spark DE (1 papa
mo le 10 lita o vai).
Fufanon, Novaction -
e tusa ai ma faatonuga
1. Faʻaleleia ia Iulai-
amataga o le au.
2. Faʻaleleia
lapisi muamua ma le taimi
totogo pe a uma le seleselega
Totoina o le eleele i le autumn
i totonu o poloka poloka
ma le laina avanoa
Cherry leleLaʻau o fuamoa ua tuʻuina
i fua, fafaga i latou
pulupulu. Faʻasaoina
o le fua e pouliuli, pala
ma pauu ese
Lulu, Uila, Karate,
Inta Vir -
e tusa ai ma faatonuga
O le faʻaleleia muamua -
i le ogatotonu o Me
(faʻaaogaina ovary
e le pele).
Faʻaleleia lona lua -
i le amataga o Iuni
(amata o le matua
fualaau aina)
Faatafe loloto eleele
i totonu o poloka poloka
amataga o le tautotogo ma le autumn
pe a uma le pa'ū.
Faʻasaoina ma
fualaau mummified
manaʻomia e aoina i le tautoulu
ma mu
Cherry
(uliuli) aphids
Larvae ma tagata matutua
aphids ola ma tausia
i luga o le paʻu
sufuluina o mea mai talavou
laʻau ma ovasia.
Laʻau ua faaleagaina
teu i luga
liliu lauulu ma paʻu ese.
Iniseti e sao
laulauina o laulaau
ma le mama o le soʻamea mafiafia
maliega o na upsets
masani masani
photosynthesis laau
ma faʻagesegese ai lona tuputupu ae ma le atinaʻe.
1. Faʻafesoʻotaʻi initaneti
Novaction, Karbofos,
Kemifos.
2. Iniseti iniseti
gaioiga gaioiga, tagata faʻatautaia,
Inta Vir, Actellik
3. Iniseti mamanu
Aktara, Taitai
4. Initaneti meaola ninii
Fitoverm, Spark-Bio, Actarin, Biotlin
Spraying e tusa ai
faatonuga
O vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻaaoga i le tautotogo i luma atu
fuga ma mulimuli ane,
faʻapea foi i le taimi
fualaau suamalie
Fufulu laulaau i vai mai
pulupulu i lalo
malosi malosi.
Nofoaga e fufulu ai
fuifui o aphids i luga
fuʻa o vai manogi
faatasi ai ma le faaopoopoga o eseese
infusions ma decoctions ma le maoaʻe
sogisogi: infusions masini
moli moli
tapaa tapaa, pata
mea vevela, teuteu
tumutumu o fualaau aina suamalie po o vormwood

Faʻasologa o Ata: Faʻaleagaina i Cherry e Insect

O fua puipui e faasaga i le pele cherry: o le eliina o le eleele i tafatafa-latalata i le 15-20 cm i le tautotogo ma le tautotogo, atoa le seleselega. O le fufuluina faʻatasi ma soʻo se iniseti faatagaina e faʻatagaina: o le muamua - 10-12 aso pe a uma le lele, le lua - 10-12 aso mulimuli ane.

T. Alexandrova, faʻatoʻaga o fualaau aina, faʻatoʻaga Malosiaga mo le Puleaina o Aiga, Nu 2, Fepuari 2010

Vitio: Cherry Fly Miracle Cherry Processing

O se tasi o faiga e faʻafefe ai aphids o le taua lea e faasagatau ai i papa. Latou te salalau aphids i luga o fugālaau fou, faʻaputu i latou iina ma fafagaina i luga o le moega - mea manaia faʻatoʻilalo aphid. E i ai le tele o auala e faʻaumatia ai vao i totonu o le togalaau. E mafai ona e sasaʻaina le vai inu i totonu o le vailaau faʻasaina pe fufulu foi i le Iniseti. E maua foi se aafiaga lelei e ala i le faʻapipiʻiina o fusi paʻu manu i luga o le meaʻai. Aʻa aʻe i luga o le ogalaau, o paʻu e paʻu i luga o se mea maualuluga ma le iloa ai le mafai ona gaoioi. Ae le gata i le afaina o le anufe e faʻaalia pe a faʻaleleia aphids, latou te aumaia ni faʻamanuiaga, o le siakiina o le togalaau. Ina ia aua le faʻalavelaveina le paleni o le siʻosiʻomaga, e mafai ona e taumafai e faʻaliliu ese le vailaau mai luga o le 'upega tafaʻilagi.

Vitio: siosiomaga faʻapipiʻi

I le tulaga o nei auala o le puleaina o aphids e le lava po o le tele o kolone, ia faia ni auala faʻamalosi - faʻapipiʻi ma vailaʻau iniseti. O nei mea e aofia ai le faʻafesoʻotaʻi (faʻafuaseʻi) le gaioiga, gaioiga ma le fualaau oona. O vailaʻau faʻasaina faʻapitoa e sili ona aoga, e umi se umi (mai le lua vaiaso i le tasi ma le afa i le lua masina, ona e ulu atu i totonu o le masini o laau), faapea foi ma le tetee i le fufuluina.

E le mafai ona e faʻaaogaina nei tupe i le taimi o le fuga o cherries (e mafai ona oʻo atu i le faʻaumatia o iniseti pollinating) ma mulimuli ane i le masina ao lei seleina.

O le sili ona saogalemu e aofia ai iniseti faʻamaʻi - Fitoverm, Iskra-Bio, Actarin. O a latou gaioiga e faʻamoemoeina ma aafia ai na o ituaiga o meaola faʻamaʻi pepe. Faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaaogaina i le tautotogo aʻo lei fuga ma mulimuli ane, faʻapea foʻi ma le taimi o fualaau taumafa.

Vitio: faʻasologa o kemisi o cherries mai aphids

O le togafitiga muamua o vaovao, mo le faʻamafunaina o faʻamaʻi faʻamaʻi e le o toe ala mai, ua fautuaina ina ia faia i le faaiuga o Mati poʻo le amataga o Aperila, ao lei amataina le tafe o le suavai. O le faʻaleleia e faia e ala i le pulupuluina o laau ma le 7% o le fofo o le Uurea (urea) - 700 g i le 10 lita o le vai mafanafana. O le togavao lona lua o loʻo faia i le "lanu meamata" (o le amataga o le fuga o gaʻo).

O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i na o se vaalele lelei lelei - a itiiti ifo ma le sefulu tikeri.

Aoina, teuina ma le faʻaaogaina o le seleselega Miracle Cherry

Eseese Miracle Cherry e faatatau i le vave ona matua, o fua na tupu i le lua tausaga o Iuni. O le fua o le ituaiga e maualuga, 12-15 kilokalama o fualaau suamalie, suamalie, fuamalie e seleseleina mai le tasi laau. E pei o le tele o ituaiga o dyuka, o Miracle Cherry o se faʻalapotopotoga lautele ma e fiafia uma mo le faʻaaogaina fou ma mo le gaosiga. O fua e ola vave, e sili ona lelei le suavai, faʻasao, otaota, vine ma ava e faia mai ia i latou. E iai foi le manaʻoga o oloa a le au fai togalaau i totonu o le fale gaosi oloa.

Faʻasologa o Ata: Faʻaaogaina o Cherries Cherries i Meaʻai

Mo fua o laau, e lua tikeri o le matua - aveeseina ma le tagata faatau:

  • faatasi ai ma le aveesea o le matua, o le tuputupu ae o fualaau aina ma le faaputuputuina o vailaʻau faasao ua maeʻa, latou te talafeagai mo le felauaiga, gaosiga faʻapitoa poʻo le teuina umi o taimi, ae leʻi oʻo i le malosi o uiga lelei o uiga eseese;
  • matua tupu mai oloa e tupu pe a maua e fua ia le lanu o le ituaiga, manogi ma le tofo sili ona lelei;

I cherries, o le mea e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le matua matua e masani ona faʻatasi.

Mo nisi femalagaiga, o fua o fualaʻau e seleseleina i le 4-5 aso, mo le gaosiga faʻapitoa - 2-3 aso ao leʻi oʻo i le matua, ma mo le faʻatau atu - i se tulaga o le tagata matua.

Mo le vave taumafaina, o fua e aveʻesea i le matua atoa, mo le faʻasaina - 3 ... 5 aso, mo femalagaaiga - 5 ... 7 aso aʻo lei matua. E mafai ona teuina ni peleni mo le 10 aso mai le aso o le aoina i le vevela o le -0.5 ... 0ºС ma le vaʻaiga e 90%. O cherries Frozen e teuina mai le 9 i le 12 masina. Mo le gaosia o fualaau mamago, o ituaiga o loʻo i ai mea maualuga o mea o loʻo gaosia i totonu o fualaau aina ua filifilia.

Yu.V. Trunov, fomai S.-kh. saienisi, polofesa Fualaau aina, 2012

O sui autu o ituaiga eseese o le aufau peleke

I le faʻaopoopoga i le Miracle Cherry variety, o le aiga o aliʻi o loʻo faʻatusalia e se ituaiga tele ituaiga. E tele o latou uiga tutusa, e pei o le maualuga faigata o le taumalulu, uiga lelei o le tofo o le fualaau, o le tetee atu i faamaʻi tetele, fua tele ma fua lelei. O le eseesega o le i ai i nisi o pule i taimi o malulu malulu na o fugalaau e mafai ona faaleagaina, ae o isi - e aʻafia ai foi ma suauu ma fou. O se isi itu o le faʻafefe o le kiona e faʻatapulaaina ai le faʻatoʻaga o lenei togavao: i le itu i mātū, e le mafai e fua o vaomago ona pala ma le lelei fua.

Laulau: uiga o ituaiga autu o le au pele

Igoa
ituaiga eseese
Faʻasologa
laupapa
Feʻau
fualaau suamalie
Taimi
matua
fualaau suamalie
Gaosiga, kilokalama
mai le tasi laau
O le faigata o le taumaluluResistance i
faʻamaʻi ma
meaola faalafua
Aoga MaualugaEseesega le lelei
Tele
mamafa
Manuʻa
uiga lelei
Duke NurseTuʻu masani
3-4 m
Tele
7.5-8 g
Toa suamalie manaia teleOgatotonu, faaiuga o Iuni-amataga o IulaiUmi, masani,
10-15
Luga i luga o le laau
ma fugalaau
Tetee i coccomycosis, moniliosisO le faigata o le taumalulu o se laau; tele-fua; maualuga maualuga o fuaO le gaosiga e itiiti ifo pe a faʻatusatusa i isi dyukas
Duke HopeLaulelei, 5-6 mitaTele
5.8 g
Tunu suamalie ma le manogi manogiOgatotonu, faaiuga o Iuni-amataga o IulaiUmi, masani,
16,4 - 21,6
Maualuga i luga o se laau, i le totogo, ma le maualugaTetee i coccomycosis, moniliosisFualaau suamalie tele; maualuga le gaosiga; faʻamaʻi faʻamaʻiAtiaʻe malosi; le le lava o le mafaufau
Duke IvanovnaTuʻu masani
2.5-4 m
Tele
8 -9 g
Sweet Dourt SourishMid-Late, Mid-JulyUmi, masani,
15-20
O le maualuga i aliʻiTetee i coccomycosis, moniliosisTele faigata o le taumalulu o se laau; tele-fua; maualuga maualuga o fua;
maualuga ma masani ona gaosia
E leʻi iloa
Duke Griot MelitopolMatagofie, 4.5-5 mTele
6.9 g
E manaia ma suamalie, faafouinaOgatotonu, tolu tausaga o IuniUmi, masani,
20-25
Luga i luga o se laau, i fugalaau fugalaau - alaTetee i coccomycosis, moniliosisO le faigata o le taumalulu o se laau; tele-fua; maualuga maualuga o fuaAtiaʻe malosi; le le lava o le mafaufau
Duke ToyLaulelei, 5-6 mitaTele
8.5 g
Le manaia ma le manaiaOgatotonu, faaiuga o Iuni-amataga o IulaiUmi, masani,
45-72
O le fua o le laau, i le fua o le totogo o loʻo i lalo ifo o le fuaTetee i coccomycosis, moniliosisTele-fua; maualuga tele le gaosiga; afaina o le lamala;
faʻamaʻi faʻamaʻi
Manua-le faanatinati; le lava le faigata o le taumalulu

Vitio: faʻaalia o ituaiga o au pele cherry

Filifili sili ona lelei mo ituaiga o le au peleie:

  1. Duke Nurse - Fonotaga o Cherries, Podbelskaya; ituaiga o cherries Krupnoplodnaya, Valery Chkalov.
  2. Dyuk Ivanovna - Cherries Shalunya, Podbelskaya; ituaiga o cherries Large-fruited, Franz Joseph.
  3. Duke Nadezhda - Kent's Cherries, Black Large, Lada; ituaiga o cherries Valery Chkalov, Fugalaau-tele.
  4. Duke Griot o Melitopol - Cherries Faatalitali, Fonotaga, Podbelskaya ma cherries ituaiga Vinka ma Valery Chkalov.
  5. Duke Toy - minx cherries, Samsonovka ma cherries Valery Chkalov, Big-fruited, Franz Joseph.

Faʻamatalaga

O le a ou le talanoa e uiga i ituaiga eseese o Rusia i le taimi nei, ae o Ukraine latou te matua lelei lava: Fonotaga, Taaloga, Cherry Miracle, Faamemelo. Cherries Alpha, Donetsk le lauiloa, Erdie Botherme ma isi. I le auala, o Podbelskaya foi o loo i ai se ofuvae - Griot Podbelsky. Duke ma e tatau ona sili atu ona suamalie, sili atu ona aoga ma tele-fualaʻau - ona o se lala o cherries ma cherries.

Stanislav N., Kiev//forum.vinograd.info/showthread.php?t=351&page=25

Sa i ai au tui (cherry) (Iput, Fatezh) i luga o le pele o Vladimir i le pale - o le laau na "mu", ae sa le mafai ona latou mamaʻi. Ae o mea uma lava e tatau ona aveeseina. E i ai foi le Miracle Cherry Duke tree, ae o le tofo o le vaeluagalemu, e leai se fiafiaga o le peleni ae le pei o le suamalie ma le suamalie e pei o cherries ... E tutusa le tofo o le Youth Cherry (e peiseai ua faʻafefiloi ma le peleni pele).

Boris 12, Moscow//forum.vinograd.info/showthread.php?t=351&page=37

O pi o le eleʻele o le pelery faapelepele, o le a leai ni faafitauli i le palotaina i Donetsk, toetoe lava o tagata uma ei ai ni cherie suamalie i totonu o le togalaau. I tausaga e seasea, ona o le tau, e mafai e pia ona lele le lele, ona lelei ai lea pe afai o loʻo ola latalata ane se palota eletise. Latalata - e oʻo i le 10 mita, o le latalata, o le lelei. Mo le palota, o le totoina o laau e le faalagolago i le itu o le lalolagi, e sili atu ona taua iinei pe a agi le mata.

Cherry, Ukraine//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-1752-p-2.html

I vailaʻau o le koko ma le eseesega o le faʻamalosi, ua maeʻa. Ae e le o se mea e sili ona aoga, pe afai e na o le tasi le ituaiga togafitiga e puipuia ai moniliosis o se meaalofa. Naʻo aʻu le tamaʻi tupu e ola aʻe - Miracle Cherry, o se laʻau talavou, o le muamua fugalaau. O le tausaga na teʻa nei, e le mafai ona maʻi, ma tuʻuina atu ni fualaau, e 15 mita le mamao, e le gata i le mai, ma le tele o fua. Iulia latalata ane e lei maʻi foi. Ou te manatu o le lumanaʻi e mo aliʻi ...

Evgeny Polyanin, Kamyshin, Volgograd Region//forum.vinograd.info/showthread.php?t=351&page=37

Wonder cherry - o se filifiliga sili! O le matagofie o fugalaau fiafia faatasi ai ma siere anamua, lea e paʻu lelei ai, ae o loo i ai se tuusaunoaga - Valery Chkalov, mo se faataitaiga. Miracle Cherry lava ia e le mafai ona afaina ai soo se tasi; O tuaoi e le tupu aʻe cherries, semanu na te maua se palota)? Mo le au palota, o se upusii mai le tusitala o le ituaiga: "O le sili ona lelei o le eletise o ituaiga eseese ia o le Donetsk Donetsk, Donchanka, Yaroslavna, Homestead, Tuafafine, Annushka ma isi. Avanoa o Valery Chkalov, yellow Stragan, Krupnoplodnaya, Farewell ma Valeria (L. I. Taranenko, 2004). "

Ptichka, Iukureini//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-1752-p-2.html

O le iloaina o mea lelei ma le le lelei o le dyukas, o ituaiga o ituaiga ma foliga o le tausia o lenei fua, e le faigata ona filifili le peti saʻo mo lau togalaau. O le mea taua o laau ola maloloina e maua ai le olioli i le tautotogo - o le manogi o fugalaau, ma i le taumafanafana - fualaau suamalie. E oʻo lava i se togalaau e le sili ona faʻapitoa e mafai ona tuputupu ae o se Vavega matagofie ma matagofie i luga o lana fanua.