Laʻau

Tulafono faavae ma uiga o le teuteuina o vine i le tautotogo ma le autumn

O le teuteuina o vine faʻatasi ma le maunu ma le faʻamaina e aʻafia ai le lelei o fualaau aina ma le atinaʻe lelei o le vine. O lenei mea e manaʻomia le tausiga ma se auala talafeagai. O le faagasologa e mafai ai ona e fuafua lelei le avega i luga o le laau, e fausia ai se togavao e faalagolago i uiga eseese, o le ituaiga o lagolago ma le tulaga o le fanua o le togalaau aina. O vine lelei e teuteuina lelei foliga matagofie, teuteu ma maua ai le maualuga o fua.

E tatau ona ou teuina vine

Otioti le tuai, maʻi mama, ola le saʻo, e fai ai ni taameni laiti, e tatau i le auala tutusa e fafaga ai ma fafaga le laau. O le teuteuina o vine vine e mafai ai ona e fetuutuunai le avega i luga o fualaau aina (teuteu teuteu), puipuia le laau mai aafiaga le lelei o meaola faalafua ma faaitiitia le ono mafai ona afaina fua o fualaau aina (fufulu mama). I le faʻatinoga, e manino lava o le soifuaga o le ola, puipuiga ma le gaosia o le laau e faʻalagolago foi i lenei mea na tupu. O le teuteuina o vine e le afaina pe afai e te iloa le fausaga o le vine ma uiga o le ituaiga filifilia.

O afea e teu ai vine

O le teuteuga mama e faia i le tautoulu, i le tautotogo ua amataina ai se togavao e amanaʻia le lagolago ma o le avega e faʻatulafonoina e fuifui vine. I le tautoulu, toeaina, mamago ma faaleagaina le sasa e tatau ona vaʻaia, ma tuʻu ai se numera tele o mata i totonu o mea totino (i le tulaga o le faaleagaina o vine i le malulu). E tusa ai ma taunuʻuga o le taumalulu i le tautotogo, latou te faʻamoemoe i le umi o le umi ma o le paleni lelei o le pale o loʻo filifilia.

Vitio: taimi e tipi ai vine

Autumn teuteuina o vine

E amataina le teuteuina o le Autumn 2-3 vaiaso pe a maeʻa le seleselega. A maeʻa faʻamaeʻa le laau mai laulaʻau mamago, pupu tuai o pine eleni, lea o le a faʻaaogaina e aunoa ma le faʻavaivaia i le taimi nei. Ma ia aveese foi le sili atu, e matua le lelei ma le saʻo le tuputupu ae o laʻau (i le ogatotonu o le vao ma lalo). E na o togi laiti e oo i le 7 mm mafiafia ma le maualuga o numera o mata (8-16 vaega) e totoe e aunoa ma le faaleagaina. O le teuteuga mulimuli i le faatalitali i le taumalulu na faatulagaina ina ua mavae le muamua o le kiona (o le sefulu tausaga talu ai o Oketopa - i le amataga o Novema), o le taimi lea o le vine e tipi ese ai ma e lanu enaena ma e pisi foi i luga o le punou. O le pasene o le teuteuina ua fuafuaina, taulai atu i le tuputupu ae o tipu, i le aofaiga atoa, e sili atu ma le 80% o tipu ua tipiina. E tusa ai ma le umi ua filifilia, o le fuainumera manaomia ole tumutumu o loʻo totoe i luga o le fua o le fua o le isi vaitau. O le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i fana fanafana e maua ai le nonoa o le fesuiaiga, ma e mafai ona faʻafeʻeteʻeteʻe ma le saogalemu ma faʻafefeteina mo mata o fua.

Latou te taumafai e aveese faʻamalo faʻamalosi ina ia mafai ai ona faʻaleleia uma lava fasi o totoe i le isi vaitau

Ina ia aua neʻi faʻavaivaia le laau i le faʻatali atu o le kiona, e toʻatele faifaatoaga latou te faia naʻo le teuteuga o le autumn. O le faʻavaeina o le kulupu fualaau aina e amata i le tautotogo, pe a faigofie ona iloa le eseesega o le ola ma le faʻaaogaina o meaola.

I le totonugalemu o Rusia, o le teuteuina o le seleselega e masani lava mo ituaiga laulau e tatau ona ufiufi mo le taumalulu, o lona uiga, ia faaitiitia le tele o le vao. Na ou tipiina ituaiga eseese (i laʻu eria - Isabella, Lydia, Raja) i le tautotogo, pe a iai se "tagi" ma vave ona vevela le laau, o le a le mafai ona iloa le laau, ma le le totoina.

Lauina o le tautotogo

O le faʻamoemoe o le seleseleina o le tautotogo o le faʻaaogaina mulimuli lea o le fua o fualaau aina ma tuʻuina atu i le laau se foliga lalelei, faʻatonuina atu i se laʻau poʻo se laupapa. I le taimi o le tautotogo, e amataina le taualumaga aʻo leʻi amataina matala, ae pe a oʻo i le vevela - i le vevela e lelalo ifo i le 10 ° C i le aoauli, pe a oʻo atu le taufaʻataʻu o gutu ao ma le po (i le leva o Mati i le itu i Saute, i le amataga o Aperila - i le ogatotonu o le atunuu). E sili ona lelei le totoina o vine vine i le vevela, timuga o le tau.

O vine na faʻateleina i le tausaga talu ai ua vavaeina. Filifili ni vailaʻau malolosi maloloina:

  • 2-4 fualaau aina (3-7 mm le uumi) i luga o laulau eseese;
  • mai le 2 i le 6 togi (i le lautele 4-8 mm) i luga o vine.

E tusa ai ma uiga o meaola o le ituaiga, o le umi, lau poʻo le vavaeina o le vine o loʻo faia i le amanaʻia o le uta i luga o le laau, fai le suauu fua.

Faia ni vine i le taumafanafana?

O le tuputupu ae faʻamalosi o vine e manaʻomia ai le vaʻaia lelei i le taumafanafana. Ina ia mafai ai ona tuʻuina atu meaʻai e tatau ona tuʻuina atu i fualaau aina, ma fuifui e faʻatumu i suamalie, suamalie o vine, e manaʻomia le teuteuina o le tau vevela. E tatau:

  • e masani lava ona aveese le fanau teine ​​(togi lua-ola e tupu mai i le moe);
  • siakiina - gaʻo vailaʻau faʻasolosolo e selesele i le 20-25 cm 2-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae;
  • minoi laʻau e televave ai le vao ma ufitia ai fuifui (faʻafefeteina ulu e mafua ai le atinaʻeina o maʻi faʻaleagaina i luga o le vine).

E amata vave ona tupu le laititi o Stepchildren ma ave sina vaega o meaʻai ma le susu, o le a vavaeeseina i le taimi o le taumafanafana i le 3 vaiaso

E faʻapipiʻi vine

Aʻo leʻi amataina le faʻatinoga, latou te saunia mo le teuina ma le teu oloa i le meafaigaluega talafeagai. A o lei amataina lenei mea taua, e tatau ona e:

  • faamaoti le tausaga o le laau;
  • fuafua le lagolago mo pere o fualaau suamalie;
  • filifili le filifiliga o le palealii.

I le taimi o le autumn ma le totoina o le tautotogo, o se taunuuga, ua aveeseina le 50 i le 80% o tila o le vine vine.

Vitio: auala e teu vine ai

Saunia o le vao mo le teuteuina

A o lei teuteuina, o le pito i lalo o le 'au e faʻamamaina mai laʻau tuai ma vao leaga, o loʻo maua ai le sau o le sau i luga. A maeʻa le aveeseina o laʻau o loʻo tupu i totonu o le vao, ma le mea e le lelei, e pei foi o vine mamago, ua aveeseina vine mai le lagolago ma faʻapipiʻi lelei ile eleele (i le autumn). I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, o vine ua suamalie ua muamua ona totoina i luga o se lagolago, ona aveesea lea o le sili atu o lapalapa e ala i le faʻaaogaina o se faʻatau.

Tulafono faavae

Ina ia mafai ona faʻataunuʻu lelei ia fana, ma e le faʻaitiitia le gaosi, e tatau ona suʻesuʻe nisi o uiga o le teuteuina o le vine.

  1. Ua filifilia ni tamaʻi vine i luga o le pito i fafo o le nonoa sui. I le tulaga o le toesea, ua faia ai pine i le tausaga ua mavae.
  2. 'Otiʻoti le uʻamea fua ile tafatafa o le internate 3 cm i luga aʻe o le mata.
  3. O le uta i luga o le fana e mafai mai le 4 i le 16 mata, i luga o le laau atoa, mai le 25 i le 30; i ituaiga malolosi - e oʻo atu i le 45 ocelli.
  4. I le taimi o le autumn, e vaeluaina le vavae pe i se tulaga, i le tautotogo - e masani lava ina ia mafai ai e le apiary (vaovao, viscous vai faʻamalo e laau pe a faaleagaina le fana) e le lolovaia ai le tumutumu.
  5. O le faia o se tipi, o le au faʻamaufaʻailoga e tuʻuina atu i le mata o le vaega o totoe, o se naifi maʻoti (faamamafa) e faʻatatau i le vaega na aveeseina.
  6. O le teuteuina e masani lava ona faia mai fafo o le vao ina ia le faalavelaveina ai le tafe o le suavai masani.
  7. Ina ia aloese mai le gau o le paʻu i lalo o le vevela (i le taumalulu) po o lalo o se uta o fuga (i le tau mafanafana), latou te punou i se itu i le vavao.

O le suia o tulafono o le teuteuina o le vine atonu e le mafai ona faaleagaina le laau, ae e faigofie lava ona e leiloa le fua

Faʻafefea ona fausia se sootaga o fua

O le mafuaʻaga autu o le teuteu o le faia saʻo lea o le skeletal skeletal o le vine, lea o loʻo i ai le fua o le fua - o le uaina vine i le tausaga ua teʻa, e aofia ai:

  1. O le nonoa o le fesuiaiga o se pupu pupuu, tipi i totonu o 2-3 tumutumu, lea e maua mai ai le fua o fua o le vaitau o le vao i le lumanai.
  2. O le mata o mata ia o le a tupu aʻe ai laʻau lagolago o lenei tausaga.
  3. Fuga o fua - o le tausaga talu ai, tipi e tusa ai ma uiga eseese mo se numera o mata. O le ata lenei o loʻo puʻeina le susuga o le seleselega.

I luga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻavaeina o le fua o fualaau aina i luga o le vao o lima e fa, e mafai ona iloa o laina taʻitasi e aofia ai se nonoa sui ma se fualaau 'aina.

Pe a faʻapipiʻi se nonoa o le fesuiaiga, ia faia pea se mea faʻasolosolo mai le pito i fafo o le sasa, aʻo tuʻu le 2-3 tumutumu.

Vitio: teuteu vine i le sootaga o fua

O le faia o se fualaau aina suamalie, o le teuteuina o laulaau o ituaiga uumi eseese, o le fuaina lea o fua o laupepa filifilia: i le pito i lalo, ogatotonu poʻo luga o le vine.

  • Vavave teuteu - mo le 4-6 'au, filifili mo vine ma pito sili ona maualalo mata. E tele taimi e faʻaaogaina ai ia ituaiga o lanu meamata i totonu o vailaʻau 'aina maʻoti ma i vine ma se maualuga maualuga.
  • O le teuteuina o le fua - mo 8-10 alavai, e fetaui lelei mo ituaiga laʻau eseese, o le fua autu lea o loʻo i le ogatotonu o le fana.
  • Tausaga uumi - 10-12 buds e masani ona faʻaaogaina mo le malosi o le totoina o vine mamago o vine mamago, faapea foi ma le teuteuina o ituaiga telefoni.
  • O le teuteuina o le faʻafefiloi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le fatuina o se fesoʻotaʻiga faʻamalosia: o le pito i luga e vaeluaina (mo se faʻataʻitaʻiga, i le 10-16 gaʻo) - o le a maua ai se faʻaopoopoga o fagu, o le pito i lalo (matou te tuua le 4, 8 poʻo le 10 fatuga) - e tusa ai ma uiga o le ituaiga , o lenei fana e maualuga i le masani. O nei teuteuga e talafeagai lelei mo vine ma ni togavao lelei ma atiaʻe ma le tigaina le mamafa faaopoopo o le fua.

I le fuainumera, o se fesuiaiga o le vaeluaina o vine, lea e faʻaaogaina ai le teuteu puupuu (1) ma le ala (i le ogatotonu o le vao), umi (i luga o itu) mo vaʻai vine (2)

Metotia mo le faʻavaeina o vine

Filifilia le filifiliga e fai ai vine, ia amanaʻia le eseese o vine. O le mea lea, o vine uaina e masani lava ona tuʻuina i luga o le faitotoa ma le vaʻavaʻa, ma ituaiga eseese o mea faʻapipiʻi e fetaui mo le potuʻai. Ia mautinoa ia amanaʻia le matua, faʻafefe o le malulu o le laau, le pasene o le vevela i le ituaiga, pe faʻafefea ona malosi le aʻa ma lala laau (o le mamao i le va o laau i le laina e faalagolago i lenei mea).

E taua le aua nei galo le tekinolosi o le galueaiina o vine - o vao malolosi e masani lava ona tuu i luga o le malosi ma le maualuga o arbors ma pergolas. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona manatu e tatau ona sili atu le gauai o le togavao - o le vaega o mea taumafa ma le tele o le susu e tupu i le tele o taimi, e ese mai i ituaiga eseese, lea e tupu lelei i le tulaga masani ma le fusi.

O fualaau malolosi malolosi e maua ai le tele o meaʻai, lea e sili atu ona galue malosi ina ia mama i luga o se gasebo poʻo se maualuga maualuga, ma a aunoa ma lenei vao e foliga lemu, ma o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia. Afai e te manaʻo e teuteu le 'upega tafaʻilagi ma se vaʻaiga o loʻo teuteuina i vine e faʻasalalau i manoa, o le a manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma tupe faʻafaigaluega. Ole laei masani ole laei ma teuteuina ile fagaga umi ole togalaau, faʻamamaina i totonu o le gazebo, faʻamauauina pea o le vao (ia faʻaesea le manava ma le toe gaosia o ni iniseti le lelei). Sa ou talitonu mai loʻu lava poto masani e faapea o sea tulaga e manaomia ai le sili atu o le gauai nai lo, mo se faataitaiga, o se tagavai po o se maea. Ina ia i ai se mea lelei "vine vine", o le mea aupito sili ona lelei o le totoina lea o se ituaiga malosi tele ma tuu atu i ai le maualuga o le tausiga. Afai e te fuafua e selesele, o ituaiga eseese (2-3 ituaiga) faʻavae i luga o se laina faʻavave poʻo le faʻaaogaina e talafeagai. Latou te le toe maua se avanoa, faigaluega ma le taimi nai lo vine i luga o le gasebo.

O auala autu o le faia o se vine vine:

  • faʻavaeina o tagata;
  • tulaga faataatitia ma le leai o ni teuteuga;
  • le faʻavaeina o le vine i luga o se laina faʻasolosolo faʻamau ma le vaʻa;
  • faʻasolosolo.

Faʻataʻitaʻiga: ata o vine vine

Fanauina o se vine vine

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻapipiʻi ai ma faʻapipiʻiina se togavao vine o se tagata lele. E fetaui lelei mo laau laiti ma televave, mo le uaina ma le taumafa suamalie. E tusa ai ma le tele o vine vine, e faigofie ma faigofie le teuteuina o faʻata. Ae faʻapena foʻi ona faʻapipii ma teuteu fasi laʻau, e faigofie ona tuʻuina i le tautoulu mo le mafanafana o le taumalulu ma i le tautotogo e tuʻu ai i latou i luga o se lagolago o soʻo se maualuga.

O le faʻaleleia o fanau e iloga i le i ai o ni fualaau suamalie suamalie o loʻo i luga o le tulaga o le tasi i le isi ma tipi i ni uumi eseese. O laʻau taitasi e tusa ma le 6 i le 14 mata e faalagolago i le eseesega. E mafai ona toesea se faapona o le sui, o le seleselega o le tausaga e sosoo ai i lenei tulaga e atiina ae i luga o se tasi o vine (sili ona mamana e latalata ile pito i lalo ole vao).

O se tagata e lua-lima o loʻo faʻaleleia i luga o laau i le tausaga muamua: ua tipiina le laau i totonu o le 3 puʻe ma ua tuʻuina se nonoa o sui ile paranesi taʻitasi. I le tausaga lona lua, e mafai ona e tuʻuina ni laisa se lua pe fa (faʻatatau i le mana o le vao). E amata mai i le tausaga lona tolu, e na o le fa lava lima e faia, lea e mafai ona tumau i le lumanaʻi, poʻo, e faʻapipiʻi ai le uta i luga o vine mama malosi, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi - e oo atu i le 10 lima.

Faʻavae fomaʻi sau ma aunoa ma se mea. I le avea ai o se tulafono, o se tulaga masani e aofia ai lima manulele nai lo se tagata e le faʻamaonia.

Vitio: vine vine-shaped

Lafoaia o se togavao vine

O vine i totonu o se mea e le masani ai, o loʻo faʻaaogaina i le vaega o le viticulture. O ia ituaiga e faigofie ona ufiufi i le taumalulu ma toe faʻafouina pe a maeʻa le faʻamaʻi.

I le tausaga muamua, e teu ai le laau mo le toe faʻaleleia o le tuputupu ae e faʻamalosi ma atiaʻe ai malosi malosi i le vaitau o le a oʻo mai. I le tautotogo o le tausaga lona lua, o se malologa (10 cm) o loʻo faia i le pito i lalo o le aʻa, lea e tupu aʻe ai le ogalaau ma aʻa tetele. Ma i le tau o le autumn o le tausaga lava lea, o le a atili ai ona totogo vaovao mo le taumalulu, o lea o le togavao vine e lua ona tuputupuaʻe autu i foliga o le mama, ua faapipii i le eleele i le maualuga o le 45 ° C - o se tagata e lua lima.

E oʻo atu i le fati e fa o loʻo totoe i luga o le tagata e aunoa ma se meaʻai, i luga o nei vine e lua e atiaʻe (o se tasi oi latou o le sui o le sui o le lumanaʻi)

Faʻavae fomaʻi o loʻo vaevaeina i se mea faʻalelei ma le afa-fan (tasi le itu o le fan). O lenei mea e mafai ai e oe ona tuʻuina atu i luga lima lima e faʻailoa ai le toe faʻafouina i le tasi itu. O loʻo i ai se foliga faʻapitoa o le faʻaleleia o le eleele. E faʻaaogaina i le itu i saute, pe i ai i le taumalulu o le aʻa o le spud ma tipi.

L. SlepkoO le tusi lesona "Aoga mo le amataga vine winegrower Siberia"

Tetaina vine

Na maua le lauiloa i totonu o le eria ma le fugalaau (shtamb + fan), pe a oʻo mai le malulu i le taumalulu, ma le vevela e mafua ai ona liusuavai mata.

O vines ua faia i luga o se mea maualuga maualuga, o loʻo faʻasolosolo i le taumalulu (spud pe afifi faʻatasi ma le faʻamalama e leai ni mea faʻapipiʻi); ua vavae ese ese le tele e mafai ai. O le mea lea, o sea ituaiga tulaga e talafeagai lelei i le sone o togavao e lei totoina.

I le taimi o le tautotogo, o loo tipiina poloka i lalo o teuteuga (mo 4-6 mata). O faʻamalosi e tautau i lalo pe nonoa i se lagolago tutusa, i luga o le eleele poʻo le luga - o lenei mea e faalagolago i le uta o fusi i luga o le vao. I lenei tulaga, o le shtamb (70-150 cm le maualuga) e avea o se lagolago mo pupu vine.

I luga o le togalaau togalaau, o vine i luga o le au e foliga foliga teuteu ma laumei.

O vine ua uma ona totoina e masani lava pei o se laau, e tusa lava po o le a le umi o le ogaumu

Faatasi ai ma se maualuga o le fua o le seleselega i luga o le vaomatua, ua fusifusia vine ma seleseleina vine ma lala o le laau.

Vitio: vine teuteu vine

Faatulagaina o vine i luga o se vaalele e lua-vaalele

O le fesoasoani i le tasi-vaalele e fetaui lelei mo meaʻai vevela ma lau-lapopoa pe mo le faʻatupulaia atoa i le lua tausaga muamua. I le tausaga lona tolu, e fautuaina le faʻamautuina o vine malosi i se lagolago e sili atu ona faʻatuatuaina - i luga o se vaalele e lua-vaalele (i luga po o le faʻamaoni). O le tuputupu ae malosi ma le faateleina o le avega, o le a le mafai e le itu-itu ona taofi i soo se tulaga, ae o le a mafiafia le laau ma e sili atu ona faigata le tausia o se laau malosi i se tasi vaalele.

  • O le maualuga o se vaalele e lua-vaalele o le masani lea 1.5-2 mita, o le lautele i le va o fanua e tusa ma le 2.5 mita.
  • O vine e maua ai le ituaiga o lagolago e vaʻavaʻai ma se meaola i le tausisia o le varietal load (o le tele o taimi e faʻaaogaina ai le tetele o le seleseleina).

O vine i luga o se vaalele e lua-vaalele - o le mamafa sili lea ona lelei ma faʻaitiitia ai le faʻamaualuga o vine

Toto vine vine

O le fausiaina o se togavao vine i luga o le gazebo o loo ufiufi ai se uaea i luga o le laina ma ua talafeagai mo na o ituaiga e le o ufiufi. E le gata ina mafai e le togalaau ona tuʻuina atu se fua lelei tele, e pei o isi ituaiga o teuteu, ae e avea foi o se teuteuga mo le fale (pergolas, arbors, awnings) ma le nofoaga atoa. O le "lanu lanumeamata" o vine o loo malulu lelei ma puipuia mai le ata. O le lagolago mo le paʻu e mafai ona tuʻuina i luga o laulaʻau uamea e faʻafefiloi poʻo ua i luga fagu. O se uta faaopoopo e teuina i le uaea telefoni pe a fua le mamafa o le mamafa (5-7 tausaga le matua).

O le lagolago autu mo le fuaina o vine i le gasebo o le taualuga o le fale

Ina ia mafai ona faʻaaogaina le nofoa, ae le suia le uta i luga o le vao, ia faʻaoga se faʻavao faʻamau poʻo se tagata e fa-lima. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai le vaʻaiga ma le gazebo, e faʻaaogaina ai le malulu poʻo le malosi o loʻo ola. O toto laau e totoina i luga o le nofoaga o puipui o le lagolago - i le ogatotonu o se tasi o laau (fan) poʻo i tulimanu i itu taʻitasi (tasi le itu o le tele-tier cordon). Trimming e faia e tusa ai ma le filifilia.

Pe a teuteuina vine mo le vaʻa, e mafai ona e faʻaogaina soʻo se auala e faʻavae ai. O le mea sili lava, e le tatau ona afaina fua o vine i fulufulu, ona maua ai lea o se tulaga maualalo ma se mea e fai ai se fagu mo soo se ituaiga. Po o se tagata e fiafia i ai - mo fualaau malulu. O se faailoga tusi e oo atu i le 60-80 cm le maualuga ma o le tele o ituaiga vaevae e tilotilo solo e foliga matagofie tele ma ona po nei, e tusa lava pe na o le tasi le itu o le gasebo e ola vine.

Vitio: teuteu vine i luga o le gasebo ma le fao

Totoina vine

O le tipiina o vine mo le toe faʻaleleia o le tuputupu ae, tuʻu ai se tasi poʻo le lua faʻaleleia mo le alualu i luma o le tuputupu ae o le pu i le vaitau o le a oʻo mai. O le metotia e talafeagai mo taʻaleni faaletausaga: tuʻu 5-7 cm o le aʻa ma lua fuʻa, pe a faia le teuteu, teuteuina i le maualuga o le 8-10 cm mai le eleele. O lenei filifiliga teuteu e mafai ai e oe ona faʻateleina le malosi o le vine, o le mafiafia o le vaovao ma toe faʻaaogaina se laau vaivai.

Vitio: teuteu vine mo le suia o le tuputupu aʻe

Tipiina o vine i luga o le maea

I le taimi o le fausia o le uaea, o vine ei ai le aʻa ma le maualuga o le 80 i le 150 cm ma le tasi po o le lua lima o loo i le itu lava e tasi pe faafeagai ma le tasi i le isi pe tutusa ma le eleele i luga o se vaalele e tasi. I luga o laʻau taʻitasi, fualaau aina e tupu ai (1-8 vaega). O le maea e mafai ona fusi poʻo fai i se tasi lima.

E tele ni ituaiga o faʻasagaina:

  1. Faʻaaliga (luga) cordon. O le faailoga tusi e eseese ona maualuga, o le (2 poʻo le 4) tuʻufaʻatasi i itu taʻitasi (faalua-itu) poʻo le tasi itu (multi-tiered). O ituaiga eseese e vaeluaina i le 5-8 mata, vine o le malosi malosi - 3-4 mata. O fualaau taʻitasi e maua mai i le 6 i le 10 fatuga.

    Faʻatasi ai ma se faʻasaga faʻasaga, o le maualuga o le aʻa e eseese mai le 80 cm i le 150 cm

  2. Faʻailoga faʻamalosi: o le tele o vaega o fasi laʻau e lua e tipi i le 4-6 mata ma faʻaputu i luga; mulimuli ane le 2, 4 poʻo le 6 faʻasolo faʻamalo ma fuifui vine.

    E masani ona faʻaaogaina le uaea vevela e fausiaina vine vine.

  3. Faʻatasi ai ma se faʻasalaga, o lapalapa e i ai le manava i le maualuga o le 45 °, o le teuteuina e 4-6 fatugaʻo e sili ona lelei. Faʻatasi ai ma se faʻamalo, e le o faʻamavaeina foi taʻai.

    O se faʻamaufaʻailoga, pe a talafeagai ai, e mafai ona faia i luga o le tasi laʻau e faʻasaʻo avanoa

Vitio: vine ua tipiina i totonu o se faʻasalaga

Auala e tasi-lima e fai ai vine

Pe a faʻapipiʻi i se tasi lima, e faʻaaogaina se uʻamea faʻasaʻo poʻo se ufiufi. I le tautoulu o le tausaga muamua, o tamai laititi e faapuupuu sina mea, ma i le tautotogo i le tausaga lona lua latou te tuua ai le tasi fana. Naʻo na o tumutumu pito i luga e ola i luga - o se fualaau aina ma se faapona o le sui. O le vine ua nonoa faataamilo.

Faʻatoʻa togafiti fua vine avanoa avanoa. O le fetuunaiga o le vaomatua i le tasi laʻau e mafai ai ona e tuʻuina ni ituaiga o fualaau vine i luga o se tamai togalaau aina i se tasi vaitusi.

O le faʻavaeina o le vine i totonu o le lima e tasi e mafai ai ona e tuʻuina lelei le sasa

Le faʻavaeina o se uumi umi mo vine

O vine ua leva ona totō i luga o se taʻutino tasi e tasi le laina (1.5 - 1.7 m) i se tasi alalaʻau e maualuga lona 120-150 cm, ao le lautele o le ogaumu e sili atu i le 10 mm. Faatasi ai ma lenei tulaga, o tauau i le aofaiga e 2 i le 6 e faataatia i luga o le uaea e aunoa ma se pulu. 3-4 mata i luga o laula, e naʻo le 2 pupuʻu e totoe i luga o fusi o sui. Tuputupu ae i luga o fugālaau e tautau saoloto.

O vine i luga o se mea uumi umi e alu ai sina avanoa laitiiti ma faaitiitia ai le tausiga

O vine e ola i luga o se mea umi e masani ona i ai i le sone o fualaau aina e lei totoina ma e foliga foliga mai.

Vitio: le faʻavaeina o se vine vine i se maualuga maualuga

Le faʻavaeina o vine i le salafa o le lalolagi

Laina vine e tusa ai ma tulafono o le totōina ua auina atu i sasae ma sasaʻe sasaʻe. O sasa e tu mai le itu i matu i le itu i saute. O lenei taʻiala e talia mo le faʻaogaina ma le faʻaleleia o mea. O vine i luga o le gasebo ma le fao ma i le uumi uumi e mafai ona sasaina i le fuafuaga fuafuaina, ae mo le faigofie, ua salalau vine i itu uma.

Faʻaina vine Fa-Arm Fan

O fualaau ua teuteuina i le tausaga muamua mo le toe faʻaleleia o le tuputupu ae, o le tausaga a sau o le a tuʻuina ai ni fuʻa mamana. O le a avea i latou ma faavae o se tamaʻi manoa lua i le tausaga lona lua. O tausaga mulimuli ane e fausia ai se togavao e faalagolago i uiga o meaola o le ituaiga - mai le 4, 6 po o le 8 manulima.

  • I le tautoulu o le tausaga lona lua, e 2 pu i le ogatotonu o le togavao e oti i le 30 cm (e oʻo i le 4 mata); i pito e tuʻu ai lima umi - 40-60 cm (6-8 mata).
  • O le tautotogo lea, o mea uma ae o luga e tauaso. O le isi lua o totoe, o le pito i luga o le fua o fualaau aina ma o le pito i lalo o le fusi o le sui.

O vine vine e fa i le tausaga muamua o le olaga

O teuteuga taitasi e mulimuli ane faia tutusa i tausaga taʻitasi.

Fatu vine na faia i luga o lima lima, 3 tausaga talu ona totoina

Afai e te le tuʻuina se nonoa o le fesuiaiga, 2 mata e tatau ona i ai i taimi uma i luga o laʻau - o le atinaʻeina o fualaau aina e lua o le a le tuʻuina atu se avega mamafa i se ituaiga o mea.

Vitio: tagata fa-lima o le vine vine

Faʻafefea ona toe faʻafouina vine tuai

O fualaau aina suamalie e tele lava ina le lelei fualaʻau ma e mafai ona matua mafiafia. Ina ia mafai ona toe faafouina vine tuai, ua vavaeina le aʻa i le maualuga o le 35-50 cm e faaitiitia ai le avega ma manulele i le lumanaʻi e maua mai i le mama.

Afai e mafai ona tuʻu se fana e faʻaogaina ai le fua o fualaau aina - filifili se sasa e le mafiafia atu nai lo le 7-9 mm, 3-4 alavai ma tuʻuina se faapipii o sui. I le tausaga muamua, o le uta i luga o le togavao tuai ua faaititia i le 40-50%, i le tausaga na sosoo ai e maua ai le 70%. Naʻo le tausaga lona tolu ua uma ona fausia ai se togavao atoa ma ua toe foʻi mai le avega masani mo le ituaiga.

Faʻatoʻa maeʻa - teuteu i se ulu uliuli - o le pulou o le vao e faafouina ona o le totogo mai o vine i togavine po o fualaʻau i luga o mea ua faapipiiina. Afai o loʻo i ai se aʻa faʻasolo lelei, o loʻo faia i totonu o le 2-3 tausaga, aemaise lava pe'ā faʻaaogaina le togavao e faʻaoga ai laasaga.

K.V.Smirnov//www.nnre.ru/biohimija/vinogradarstvo_pod_red_k_v_smirnova/p7.php

O le toe faʻafoʻiina o vine o le leai lea o le 90% o poro

Vavao tagi: o le a le mea e fai

O le saluina o vine - o se togafitiga masani o le vine vine, lea e le manaomia ai nisi o gaioiga i le vaega o le vine vine. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻataunuʻuina muamua le suavai i luga o le vai (15-20 lita i le tolu poʻo le lima tausaga le vao).

O le tautotogo o fetagisi i vine o se faailoga o le taumalulu manuia o le vine. O lenei faiga o lona uiga ua toto le laau ma ua amata le tafe o le suavai, o le a le pine ae tafe mai ai le taamilosaga ma o le a foliga mai muamua mataupu o leaflets ma wana - o le a taofia mea uma. "Tagi" e amata mai i le 30 i le 50 aso (o nisi taimi seia oʻo ile foliga e 2-4). O le gaosiga o le gaosiga o le suamalie e tupu i le amataga o le faʻatupulaia o le faagasologa, pe a oʻo i le vevela o le vevela e oʻo atu i +7 +9 °C ma le susu. O le tagi e mafua ai le leai o meaʻai ma le vai (e oo i le 15 lita), o le laau i lenei vaitau ua vaivai.

O le tele o faʻamalositino o le suavai o loʻo faʻaalia ai le gaioiga o le olaga o le laau

O le tagi o le vine e le afaina i le laau:

  1. Afai e mulimulitaʻia tulafono uma (vaai i luga).
  2. Ina ia aveese le sasa, e filifilia se meafaigaluega maualuga.
  3. Faʻaaloalo le taimi o le vaomatua.
  4. Ina ua uma le seleselega, e leai se paʻu mataua i le vevela.

Afai o le "tagi" e tupu mo se taimi umi i le tele o vine, e tatau ona e:

  • togafitia le laau i le fungicide;
  • ufiufi fasi pepa i le vine varnish;
  • e taofia ai le sasa i laina fagota poʻo le uaea.

A le mafai ona e tipi vine

O le malosi o le tuputupu ae ma fua o vine i le lumanai e faalagolago i le tausisia o le taimi o le teuteuina. E le fautuaina le tipiina o polo o soʻo se matua:

  • i luga o le tulai mai o le kiona muamua faaumiumi i le tautoulu;
  • faatasi ai ma le amataga o le galue malosi i le tautotogo.

Ina ia aua nei galo le togavine, pe a teuteuina, e tatau ona e mulimulitai i tulafono ma e te le amanaiaina ia faasa

I le taimi o le totoina o le autumn, e le teuteuina ia vao laiti (sei vagana ai le fesuisuiai tupu). Le lava o meaʻai ma le susu seia oʻo i le iʻuga o le vaitau tuputupu aʻe e mafua ai le oti o le laau.

Totoina vine i le itulagi

O foliga fetolofi ma le laufanua o le laau e mautinoa e aafia ai le taimi o le teuteuina ma le fausiaina o le vao.

Totoina vine i Belarus

I le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa, o le tovine o loʻo i ai le faʻamamaina lelei. I le mea mulimuli, o fai togalaau o Belarusian e fausia se togavao i le ogatotonu o Novema, ae masani lava 10-15 aso ao leʻi oʻo i le timuga. I le popofou o le tautotogo (ia Mati), o le teuteuina o le vine ua faia. O ituaiga e le faʻafefeteina e masani lava ona na o le taimi o le tautotogo pe a uma le kiona, ae o loʻo taoto pea pupu.

I Belarus, o le vine ua faia i luga o se au ma leai, faatasi ai ma se meaʻai, ma tipi i se maea. O potu mafanafana ma taumafa faʻapitoa i taumalulu i luga o fao ma gazebos taumalulu lelei.

Toto vine vine i Siberia

O le itu i matu ma se vaitau puupuu e tuputupu ae ai le malosi o le uaina e fai le vevela, ma na o le pau. E le taliaina ni teuteuga o le tautotogo, aʻo faasolosolo malie ona tatalaina le vine. I Siberia, o ni aisa e leʻi mafaufauina e oʻo lava i le faaiuga o le tautotogo, o soʻo se vine vine o le a mate i lalo o nei mataʻu. O le mea lea, o le faʻaaogaina o togavao ma le tuputupu ae tuputupu aʻe e amata i laʻau vine ao leʻi faʻamaʻolotoina atoa mai le faʻamalosi ma faʻapipiʻi i luga o se lagolago. I le taimi lea, e tatau ona faia mulimuli ane le vao vine.

O iinei, o se mea e faʻavaeina i luga o ni lima se lua (e faigofie ona ufiufi mo le taumalulu) poʻo luga o le fa faʻailoga ma se maea (faʻafefe ma le taofiofi) e sili.

Faʻavae faʻavae e faʻafaigofie le saunia o le vao mo le taumalulu ma lona mafanafana

Totoina vine i le Kuban

I luga o le teritori o le Teritori o Krasnodar, o ituaiga uma o teuga ma le teuteuina o loo lisiina i luga e taliaina. O le vine e fua lelei ma talia toleniga i luga o le fao ma le gazebo, ufiufi ma le faʻaleleia o foliga vaaia o loʻo maua ai se lelei lelei i le fua o fualaau.

O le itu i saute ole tau e le tatau ona faanatinati ma teuteu i le tautoulu, ma faanatinati e fai ni vao i le tautotogo ae leʻi amata le tafe o le sua. I totonu o le sone o togavao e leʻi totoina, o vao i soo se taimi mai le amataga o laʻau e pa'ū i gutu malulu - mai le sefulu muamua tausaga o Novema i le ogatotonu o Tesema.

Afai e le toilalo le tau i le itu i saute o Rusia, e selesele vine i luma o le faaiuga o Tesema

O nisi taimi i le autumn e na o le teuteuina o le mama, e faia mulimuli ane le togavao ia Mati, ae ao leʻi amataina le tafe o le suavai (ao le i "tagi" le vine). Faʻasologa masani o laulau papala ma le vave, lea e amata vave ai (faatasi ai ma le muamua mafanafana), e na o le pau lava e taina ai, ae vave ona gaosia le faapipii i luga o le fualaau aina.

Faʻamatalaga

O le faʻatulagaina mo le vaʻavaʻa e talitutusa lava ma se uʻamea vavalalata. Le eseesega i le maualuga o le ala. O le tauau e faia i lau faitalia. E tatau ona i luga le lauusiusi maualuga - tuʻu le uaea muamua mai le eleele 1-1.5 mita. Afai e tatau ai, ia tuu i se mamao e 40 cm. I le isi itu, o lima e faia e fatuga taʻitasi luga. O lona uiga, 1,3,5,7,9 ... o mea uma foi. O le mea nei e na o le faʻamalo e sili atu i le 3 fatugaʻo. Ma e le afaina ia aū pe afai e te manaʻomia se faʻamau.

Belikova Galina//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=28&t=32&sid=0bf96864ad40f05cfecd14b05aa76d8b

E pei ona matou iloa, e sili atu ma le 20 ni fausaga. I loʻu manatu, o le faʻasalalauga vaʻaia o se tasi lea o le sili ona manuia i aso nei. Muamua, e faigofie ile vaomatua mo le taumalulu. Lona lua, e faigofie ona faia le gaosiga, o se auala lelei i le vao. Lona tolu, o le manatu o le tuputupu ae tele (e le fefe i le upu) fua. O le a ou fesoasoani e malamalama i lenei faatulagaga. Ina ia faia lenei mea, totō se togavao ma fausia se taamilosaga e tasi-vaalele (mo se amataga, mafaufau i lenei filifiliga). Mo nisi uaina, e sili atu ona faigofie le totoina o se togavao e aunoa ma se faaputuga, totoina o se togavao i luga o le eleele ma faia se lio tafatafa ane. Mo lenei tulaga, o le uaea muamua i luga o le auala e faalautele pe tusa ma le 40 centimita i luga ae o le eleele, o le lona lua ma e tusa ma le 40 cm mai le uaea muamua, o le lona tolu e tutusa. E tatau ona fetaui lelei lenei mea i ou gafatia, i se isi faaupuga, e tatau ona faʻatulagaina i se auala e mafai ai ona e faapipiiina le ata i le lima mafolafola. I lalo o tulaga lelei, e tatau ona i ai o tatou tauʻau 2 ma lima lima i luga o tauau taʻitasi mo le vaitau.

Svetlana//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=28&t=16011&sid=0bf96864ad40f05cfecd14b05aa76d8b

I lo matou latituga i matu, e le tatau ona e filifilia - o le tele o ituaiga e ola i luga o puipui, ma e mafai ona e na o le ufitia o le tagata i le taumalulu. O le puipui e mai le itu i sisifo i sisifo, o le vine e 2-3 mita, ou te tipiina mo le 8-10 buds, e masani lava ona tupu le tagata, ma i luga o le avanoa e na o tumutumu moe e ala mai i luga ma e le o toeitiiti lava, e ui o le vine na maualuga 2 mita i lena tausaga. O le mea lea, o le fausiaina o se pa ma se pupuni, o vine mai le matagi mai matu o le a tapunia ia i latou, ou te faamoemoe e fesoasoani lenei mea.

Vladimir 2//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=28&t=747&start=10

E tatau ona lūlū le tipi i le taimi o le seleselega pe a faʻamago, ma sili atu ona lelei le taʻavale - o le susu e le tumau i lalo. Afai e te fesuisuiai, ona liu suavai lea, e pei o le faaleagaina o le fafie o le tipi, ma e tatau ona toe faia, aua o le a vaeluaina. Ole lapisi ole lapisi o se punavai o le oti o paʻu ma fomaʻi afaina. O le mea autu o le faʻamautinoa e le aʻafia le gaʻo vine i fatugaʻo. E i ai le tele o suka i totonu, ma a maeʻa le "faagasologa" e le mafai ona tatalaina le fatuga. E faʻasolosolo vaega ina ia tafe pe a oʻo loa i le eleele.

Tatyana//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-93.html

O tamaiti e faʻapuupuuina ma matutua, o le mamago o fuāvine e tipiina i vaitau uma ma tautotogo. O le a le mea e sili ona lelei e faia ai lenei mea, e filifili ai e le fai togalaau taʻitoʻatasi mo ia lava, i le amanaʻiaina o uiga o le ituaiga, le tuputupu ae o le mea totino ma le fetogi. Afai e tupu vine i luga o lau togalaau togalaau, o lona uiga o le tele o taimi o le a mautinoa lava oe e te iloa le faʻaogaina o le teuteuina o lenei togalaau. O lenei mea o le a fesoasoani e aʻafia ai le gaosiga ma le tofoina o vine o mea faʻapitoa ma faʻamaina vine o soo se tausaga. O le faagasologa o le teuteuina o vine o le a le faigata, ae a le o lea, o le a avea ma se mea manaia, o se taimi mo suesuega i fugalaau ma ituaiga o mea e masani ai.