Laʻau

Faʻafefea ma pe faapefea ona faʻasolosolo fua i le vaitau o le taumalulu ma le vaitau

E le mafai i taimi uma ona ola maloloina le fuamalie ma maua ai se fuataga atoa e aunoa ma le fesoasoani a lē e ona. E le o le faapea atu o se laau vaivai tele ma matagofie, ae o faafitauli ma lona totoina e masani ona tulai mai. Ae ui i lea, e le faigata ona aveese le fua o soʻo uma pe afai e totoina saʻo ma toe faʻaleleia i le taimi.

Muamua togafitiga o currants pe a uma le taumalulu

Muamua togafitiga e mafai ona taʻua o le taumalulu taumalulu po o le amataga o le tautotogo Afai e leʻi oʻo mai le kiona uma ma o loʻo gaogao fatugaʻo, e sasaa atu vao vao i vai inu. I le ogatotonu, o le mea masani lea o le faaiuga o Fepuari - o le amataga o Aperila. O le salalau atu i taimi o le taimi iinei e telē lava. O le mea moni, i le mataupu faavae, e leai se eseesega pe a oti se togi - i Ianuari poʻo Mati. O le isi mea, o le aʻea i le kiona i vaʻa malulu ma blizzards i Ianuari e sili atu ona faʻafitauli nai lo le vaitau o le tautotogo.

Suavai suamalie mai siaki ma paʻu palapala

O lenei metotia e umi ma lautele le lauiloa i le tele o tagata o loʻo i ai vine vao. I le tatau ma i le taimi, ua mautinoa e fesoasoani e faasaga i se fua o le pusi vine ma, o se taunuuga, e laveaʻi mai le terry, faʻatasi loa lava ona fufulu le laau mai maʻi faʻamaʻi. I le faaopoopo atu i ai, e talitonuina o ia faʻafitauli e faʻaleleia ai le puipuiga o laau.

O le mite ua sulu i totonu o le fua o le fua. Suavai vevela ma le vevela o le 70-80 e uiga iC fasiotia le siaki. E sili atu ona lelei le faia o vaiinu mai se toga e mafai ona faʻamafa. E mafai ona faʻavaivaia faʻamalosi vai mai vai inu e mafai ona faʻavaivaia. Ae o le faʻatinoga o loʻo faaalia ai e mafai ona faʻaaogaina mo nei faʻamoemoega. Laititi e itiiti ifo i le 100 e uiga iC e le taua tele i paʻu e faʻafefete ai apa. O fagu faʻafefe faʻafefe e sili atu ona faʻatuatuaina, ae o le uʻamea e sili atu le faʻamalosia o le vevela, ma mai le vai vevela latou te susulu i le vevela matautia mo lima tatala.

O taʻavale o le fuamoa e faasaga i se meaʻai e fafagaina i se vevela vevela mai le faʻafeinu

O le mea lea, i soo se tulaga, o le galue i vai inu e manaʻomia ai le lapataiga. Luga i luga aʻe o le 90 e uiga iC e mafai foi ona afaina ai laau. Ae aua nei galo o le togafitiga e faia i le vaitau malulu malulu, o vaalele i le taimi o le timu e maua ai le taimi e malulu ai i ni nai tikeri, ma o fatugaʻo latou te manaia, ma o le aafiaga o le vevela e puupuu.

E faʻapefea tonu le fufuluina o le vai inu? E leai ni faʻamatalaga faasaienisi i lenei mataupu. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga e le o oti le anufe i le maualuga o le vevela mo le tino, ae o le faailo "vevela le amata". Mai lenei mea, o le siaki e alu i le setete o le falemai, e manaomia meaai, fualaau aina, vevela, ma e le mafai ona maua, ma o lea ua mate ai. Ae o le mea lava lena, o lenei metotia ua matua tofotofoina mo le tele o tausaga, ma e aoga tele lava.

Vitio: togafiti togavao ma vai inu mai le suāvai

Faʻapipiina i le uʻamea poʻo le sulfate sima

Afai e le o togafitia le fuaina i le vai inu, e mafai ona e faia lenei gaioiga i sina taimi mulimuli ane, ia Aperila, ae toe amataina le tumutumu, ia mea nei: o se fua tele ole urea Uurea - 500-700 g ma le 50 g o le uʻamea po o le paʻu katepipi i le 10 lita o le vai. O lenei tuufaatasiga e le gata ina faaleagaina ai le meaʻai, ae o mea uma foi e ono afaina ai le gaʻo, ma le auala, e faʻaaogaina ai le laau e avea o se faʻamafanafana umi.

Faʻataʻitaʻiga ata: fua masani masani fualaau

Faʻasagaina o vao vine ma se afi mumu

Talu ai nei, ua tele fautuaga e togafitia ai currants i le mumu o le kesi poʻo le kesi. O lenei metotia e mafai ona faʻavasegaina o se fiailoa.. O sea fautuaga poʻo se ulavaʻa a se isi i le ituaiga tagata malie, po o se suʻega. O le vevela o le vevela o le afi gaumu e tufatufaina atu i luga o le moli, mai le 200 e uiga iC i le paso ma luga ifo o le 1.5 afe e uiga iC i le pito i luga. E pei ona e vaʻai, e mamao ese mai le vai vevela.

O ia ituaiga o vevela e mafai ona liusuavai ai le uamea. O le vevela o le mumū o le fafie mai se moli susunuina e amata i se faailoga i luga atu o le 200 e uiga iC. Fua ole maualuga i luga ole 1 afe. e uiga iC e oʻo lava i le vave faʻaalia i le laau o le a mautinoa lava e taʻitaʻia ai faʻaleagaina faʻaleagaina ma ona aʻafiaga uma lava.

Peitai, seʻi tatou fai atu o le vevela o le sulu e fai ma toniga ma talafeagai mo le vevela o togavao - 60-90 e uiga iI. Ona e pasia atoa lea o le mumu i paʻu taʻitasi ma le fuga o le vao, ma le faʻaogaina, e aunoa ma se thermometer, ausia le mafanafana i le vevela e manaʻomia, ma e aunoa ma se lua e aunoa ma le ufiufi i le mea e tasi. I le mea moni, e le mafai lenei mea.

Afai tatou te manatuaina i le tautotogo, aʻo lei amataina le tafe, o le paʻu o le paʻu o le tele o laau ma vao e mafai ona mago ma susunuina mai le susulu o le la, e manino lava e le mafai ona mafaufau lelei i le vevela o togavao ma le afi mumu.

Talosaga togafitiga

O faʻamaʻi sili ona leaga o le blackcurrant o aphids, o loʻo taʻua i le fatuga ma le vavave.

Puleaina o pest

I le tele o tulaga, o laumei o loʻo salalau solo i luga o laau toto, o la latou mea taumafa lea. Afai o le vevela o le vevela e te matauina oe o loʻo tamomoe i luga ma lalo o ogalaau, e tatau ona e iloa o lau laau o le a le saʻo ma e totōina i aphids. Feteenaʻiga o vavaega o se autu tele. Ae o loʻo i ai ituaiga o aphids e fafagaina e aunoa ma le fesoasoani a pepe. Faʻasaga i aphids faʻaaoga togafitiga fautuaina mo lenei tulaga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina - Fitoverm, Biotlin, Karbofos ma isi.

Faʻataʻitaʻiga: Faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi pipisi

Mai togafitiga o tagata, o le pefu o loʻo faʻaaogaina i le paluga o pefu asu tapaa ma le pefu laupapa i le fua faatatau o le 1: 1. O lenei faʻafefiloi e aʻafia ai foi le eletise o eletise, o le mea lea e le manaomia ai le faʻaaogaina i le taimi o fugālaʻau, a leai e leai ni faʻamaʻi. E le gata i lea, o le pefu o le vao e avea ma laei pito i luga.

Togafitiga o faʻamaʻi vao

O le tele o faafitauli o:

  • terry
  • lanu enaena
  • paʻu paʻu,
  • anthracnose.

I le itu mulimuli, o togafitiga e faia i le Bordeaux liquid, i isi mea uma - faʻatasi ai ma le sulfate uʻamea ma Isophene, lea e faʻaumatia ai i le taimi e tasi le miti. E leai se mea e manaʻomia mo soʻo se togafitiga faʻapitoa mo le faʻaogaina o nei fualaau. O loʻo faia i le mea e tupu ai faʻamaʻi muamua o faʻamaʻi, lea e vave ona vaaia mai mea mamao ma ituaiga lanu ma lanu. O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona faʻatinoina i soo se vaitaimi o le mafanafana, sei vagana ai i latou o loʻo faʻamatalaina faapitoa i faatonuga mo le faʻaaogaina - o se vaitau lenei o le fugalaau ma fualaau aina.

Aisea e aveesea ai vao

O le tele o aʻa o le blackcurrant e tu latalata latalata i luga. O le mafuaaga lena, muamua, e oo lava i vao vao o se tauvaga taua i le vine, ma o lapoa tetele e mafai ona taofia le tuputupu ae tele. Lona lua, e le mafai ona e eliina le eleele i lalo o le vao, ma e na o le vaeluaina o le eleele e mafai ona e vaʻaia, e sili atu i se vaalele. Pe aveese vao ma ou lima.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Ma ia mautinoa ia taumafai e fafagu uma laulaau mai lalo o le vao vao i le tautoulu. O faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi solo i totonu oi latou. I le auala, o le tele o fuamoa o aphid e tumau i le taumalulu i le fua o fatugaʻo. O le faʻaaogaina o vai inu i le faaiuga o le taumalulu o le aphid prophylaxis foi.

Natalya

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=6419.0

O le malosi tele o le tetee atu i siama e le o le taimi e faʻaofiina ai i totonu o se fatugaʻau poʻo le laulaau, ae i le taimi o le nofoia o iniseti i totonu o le laau. I le taimi lea, latou te faigofie ona faafesootai fualaau faasaina. E manaʻomia le fufululaʻau i le taimi e tatala ai fatugaʻo.

CreenOak

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=263&start=495

Se isi auala e puipuia ai meaola faalafua. E tatau lava ona faʻatau i lau paranesi VIR (All-Union Institute of Plant Growing) mo lou nofoaga ma le itumalo o ituaiga e sili ona puipuia i fanua palapala. I le totoina o ituaiga ituaiga currants, o faafitauli uma lava ma iniseti o le a vave ona mou atu. E totoe na o le faia o le puipuiga ma le laʻei pito i luga.

Faʻailoga

//forum-flower.ru/showthread.php?t=1106&page=2

E toetoe lava a le o tupu i luga o se fale gaosi oloa i le tele o eria, e mafua ai foi le le atoatoa. Ioe, e talafeagai le i ai o lenei aganuu taua i lau togalaau. Afai e te matauina tulaga faigofie o le tuputupu aʻe ma faʻaaoga auala faʻaleleia i se taimi tatau, o le a tupu tele lava i le masani ma aunoa ma ni faʻafitauli le tatau.