Faʻaauau

E faʻapefea ona tupu le papaya mai fatu i le fale

O laau toto i fafo i le fale e leʻo se mea e ofo ai, ae latou te fiafia lava i mata ma o latou uiga ese ma le matagofie o laufanua vevela. Papaya o se tasi o nei laau toto, i le foliga mai e pei o le pama ma lau lapopoa ma lau uumi. I le natura, o lona maualuga e oʻo atu i le 10 mita, i le fale - e oʻo i le 6 mita le maualuga.

Tuputupuina o fatu papaya

O le laau papasi ua avea ma fale lauiloa, e teuteu ai potu ma fale puipui ma vevela vevela ma vela. O lenei laau e matua mataga, o le mea lea ia tausi ma o tulaga tuputupu ae e tatau ona matua ma mulimulitaʻia.

Tulaga manaomia mo le totoina o mea

O le mea e manaʻomia mo le faʻatupuina o le papaya mai le maʻa fualaau aina fou. E selesele le fua, aveese fatu, fufulu i vai mama. Mo le tusa o le aso, e manaʻomia ona faʻamago ivi, ona lafoai lea o mea na faaleagaina.

Fatuina sauniuniga

E mafai ona faia sauniuniga mo le tau. i auala e lua:

  • Muamua o le tuʻuina lea o le meaʻai i le oneone susu (moa) mo le 12 itula ma ufiufi i se ata tifaga;
  • O le lona lua o le solomuli lea i se tuputupu aʻe tuputupu ae mo le taimi lava e tasi.

Talosaga sili ona lelei mo le tulaueleele

O le totoina o fatu o loʻo faia ia Mati. I le taimi lea, e amata ona faateleina le malamalama o le aso, ma e maua e le laau le aofaiga manaomia o le malamalama. A lūlūina i se isi vaitau, e tatau ona tuʻuina atu faʻasalalauga faaopoopo.

E taua! Faatasi ai ma le leai o se moli, o le laau e malosi le tosina mai, e le o lelei ona tupu, o laulaau ma laumei e lanu samasama, coagulate.

Laʻau ma le totoina o le malosi

A o lei totoina le papaya, ua saunia foi se paluga lelei o le palapala: ia faia lenei mea, fefiloi laulaʻau ma eleele masima, oneone ma peat i tutusa tutusa. Afai e le mafai ona e saunia le palapala ia oe lava ia, o le eleele na faatauina mo ni fusi, faaopoopo i le oneone, o le a talafeagai. E pei o se koneteina, e mafai ona e ave se pusa umi, i luga ole pito i lalo ole tuʻuina ole alavai, mo se faʻataʻitaʻiga, vaʻa faʻalautele poʻo le maama.

Ia ola foi i isi laau toto: lychee, jujube, pineapple, kukumba-lemon, kumquat, fua.

Lauina o fatu

Mo le lūlūina se fua tele o fatu ina ia mafai ai ona filifilia vaomatua sili ona malosi. E totoina i le centimita le mamao mai le tasi i le isi i le loloto o le 2 cm. A maeʻa le gaosiga, e tatau ona maualuga le maualuga o le germination, e tupu mai popo i le 12-15 aso.

Tuutuuga mo le totoina

Papaya o se tagata nofomau i meaola vevela, o lea ia malamalama i le auala e ola ai mai fatu i le fale e faigofie, lava e tuʻu ai le vevela, malamalama ma le susu. O le pusa o loʻo i ai faʻatoʻaga e lilofia i le tioata, ma maua ai se gaosiga o le greenhouse. Ia mautinoa ia vaʻaia fua mo le tusa o le itula i aso uma, aveese le ipu. O popoto ua tafe mai o loʻo nonofo i ipu eseese.

Tausia o fualaau

Lanu vai e faʻainu i taimi uma, ae i ni tootoo laiti, ina ia aua neʻi faʻafeusuaʻi aʻa. E taua foi le puipuia o le eleele mai le mago. E manaʻomia e se tamaititi le malamalama, pe a leai se mea, e tuʻuina atu i ai e le moli faʻamalama.

Isi tausiga ma tulaga mo le tuputupu aʻe o papaya i le fale

Papaya o le nofoaga fanau mai i Mekisiko i saute, o le laau foi ua tupu aʻe i North and Central America. I le latū i latū i luga o le lauʻeleʻele, e le mafai ona ola le laau, o lea e tupu ai na o se potu teuteu.

Malamalama

E manaʻomia le tuʻuina atu o le laau pei o le malamalama e mafaisili atu le sola. Afai e le mafai, e mafai ona faʻaaogaina moli malamalama.

E taua! O le mamao i le va o laulaʻau ma le moli e tatau ona itiiti ifo ma le 30 cm, a leai o le a susunuina le laau.
O se laau e masani lava ona faʻaauau i le malamalama, mo le tuputupu ae o le laiga e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi i itu eseese. I le tau mafanafana, e fuafua ai laau matutua i luga o le faapaologa, faasolosolo faasolosolo malie.

Lulu

E pei ona uma ona taʻua, o le aganuu o le vevela ma e manaʻomia le mafanafana faifai pea, o le vevela aupito sili ona lelei o + 18 ... + 24 ° C. ea (faletalimalo, loggia, poletito).

Lafoa ma le susu

Papaya o laʻau lapopoa, mai i lea ituaiga o le susu e vave faʻavave vave ma i totonu o voluma tetele, ona o le fausua e manaʻomia i aso uma. Ina ia faatumauina le maualuga o le suamalie, e faia le pulupulu. O le maualuga o le susu e matua le manaomia, ma o le papaya i le fale i totonu o se ulo e tatau ona i ai le alavai lelei ma le fagu vai mo le tele o le susu. I le malulu o le tau, o le suavai e fai si laʻititi laitiiti.

Laʻei pito sili

O le laau e amata ona fafagaina i le lua vaiaso pe a uma le gaosiga muamua. Fai se faʻalavelave o laei faʻapitoa i le taimi e tasi i vaiaso uma e lua, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻalea. E lelei le tali a le laau i mea faʻalaʻauʻau: humus ma le manurele. I le taimi o le fugalaau e manaʻomia le fugalaʻau-mea faʻamalolo, ma mo le tuputupu aʻe - nitrogen. Aua nei galo e uiga i le mulch, o le filifiliga lelei o le vao vao, lea e te maua ai se faataitaiga o le fola i le vaomatua.

Suiga

I faʻataʻitaʻiga talavou, aʻa ola vave, faʻatumu uma fagu. E manaʻomia se suʻega taʻitasi i tausaga taʻitasi ina ia le faʻagesegese le tuputupu ae. O le mea lea e tatau ai ona manatua le leaga tele o le aʻa o se laau, e oʻo lava i nai faʻaleagaga laiti o le a oʻo atu ai i le oti. A aunoa ma le totoina o le totoga o le a faʻagesegese, o le a leai se fuga, e mafai ona galo e uiga i le fuaina. O pusa fou taʻitasi i le taimi o le gaosiga o le 8-10 cm sili atu nai lo le muamua.

E taua! O le fagu tele e solia, ona o aʻa e leai se taimi e ufiufi ai le eleele eleʻele, ma pe a fafagaina o loʻo i ai se tulaga matautia o le pala. O le tele gafatia e fetaui lelei mo se malosi malosi ma atinaʻe aʻa.

Toe faʻaleleia paʻu papaya

E faʻapefea ona tupu fale o papaya? Mo le mafuaʻaga lenei, o le vavaeina o laau o le tasi poʻo le lua tausaga le matutua e 1.5 cm le mafiafia. E seleseleina i le umi 10 cm, vavae ese toetoe o laulaau uma, mago mo le tusa o le tolu aso: e le tatau ona tele ni sua, ma o le mea e selesele ai o le a tutupu i le taimi siama.

O le aʻafiaina o loʻo totoina i totonu o se atigi apa ma le oneone susu po o le peat, le loloto o le totoina e tusa ma le 3 cm. Ufiufi le tipi i se tipi paʻu pepa, o le a le tupu se aʻa e aunoa ma se aʻafiaga. O le totoga muamua e faia i se pusa 2-3 cm sili atu nai lo le muamua.

I le lumanaʻi, o le tausiga e le ese mai tulaga o le faʻatagaina o se tagata vaʻaia tagata matutua.

Faatasi ai ma le fesoasoani o felafolafoaiga ua faalauiloaina: thuja, vine, plum, laurel, chrysanthemum, petunia, clematis, Brugmania, plumeria.

O a faʻamaʻi ma meaola faalafua e faamataʻu ai?

Papayas, pe a tupu aʻe i le fale, e faigofie lava i nai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae mafai foi ona latou matua faaleagaina se laau. O le apogaleveleve mite ma le aphid e matautia aua latou te suʻe le laʻau o le laau, faʻaumatia laʻau ma aʻa, ma tuʻu ai a latou fanau. O le faʻafefe ia i latou, o fualaau o vailaau faʻasaina, e pei o le "Aktellik", "Antiklesch", meaola - "Akarin" ma le "Fitoverm" e faʻaaogaina. O metotia lauiloa e fesoasoani i le pulupuluina o vai feʻaveaʻi, teuteuga o yarrow poʻo le kalama.

O le masani ona faʻamaʻiina o le paʻu paʻu, o le mafuaʻaga - maualuga maualuga poʻo le malulu. O le puipuia o le a fesoasoani i le vevela vevela o le vevela, pulea le faʻavaivai (e tutusa lava lona aʻafia i le pala). E sili atu le aoga i le fesoasoani mai o le paʻu sukama poʻo le colloidal sulfur. O sauniuniga fungicide "Hom", "Kuprozan", "Vitaros" e fesoasoani e foia le faʻamaʻi. Auala masani o le tauiviga: fofo-soda solution, tali o le efuefu, vaivili mālūlū mālūlū o le palamati ma le teuteu o le aniani poʻo le kalama.

E te iloa? I luga o le seti o se tasi o vaega o "Indiana Jones," na faia ai e Harrison Ford le togafitiga o le vevela intervertebral ma iniseti papain. O lenei vavega o vailaʻau o se faʻafouina lelei ma le faʻamalolo.

E maua e le papasi i le fale?

O le papamaluina o le papaya i le fale o se mataupu e feteenai: e tusa ai ma nisi o faamatalaga, o fualaau aina e pauu, leai se taimi e fua ai, e tusa ai ma isi iloiloga ua lelei ona fua. O tagata e totoina laau toto, oe ua lava le avanoa e ai ai fua oa latou laau toto, mausali i tulaga lelei o tausiga ma tausiga, ona mafai ai lea ona manao. O le fua muamua e tupu pe a mavae le 10-11 masina mai le totoina, ma a maeʻa, e masani lava, o fua e tupu mai.

E te iloa? Sa faaaoga e Initia o Amerika fua o fualaau suamalie e faamalulu ai meaʻai tuai pe faigata. Leai se mea e sili atu ona manaia, o le faaumiumi ma faʻaauau ona faʻafesoʻotaʻi ma le suamalie, o le a faʻagasolo malie ona solo ese tamatamailima.
Papayas e pele mo ona meatotino aoga, faʻaaogaina e avea o se meaʻai, fualaʻau, ma o se mea e puipuia mai ai faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le malulu ma le malulu. Fualaau aina ma fualaau oona e faʻaaoga i le cosmetology, o se vaega o le tausiga o le paʻu mo foliga, ua ma lima, ma mo lauulu.