Laʻau

Eustoma - tuputupu ae

O lenei fugalaau matagofie e ola i le fale ma totonu o le togalaau. I le matagofie, e le o lalo ifo o ia i se rosa. E le o se mafuaaga e taʻua ai o ia o le Iapani po o le Irish rose, o le logo a Texas. O le isi igoa o le lisianthus (faaliliuina o se fugalaau oona), poo le eustoma. A o leʻi avea o ia ma se malo e le masani ai i le atunuu, o lea ua manaʻomia i totonu o tagata fai togalaau. Afai o fuafuaga mo le faʻatoʻaga eustoma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o taumafaiga.

Faamatalaga lautele

Ole laʻititi o le potu eustoma e laiti - e oʻo ile 2 tausaga. I le avanoa tatala o le totonugalemu o Rusia, ua faatupulaia o se faatoaga faaletausaga. O le a faʻafeiloaʻi e se faleoloa le tuputupu ae i tausaga taʻitasi. I totonu o le itu i saute, o se fugalaau e totoina e avea o se mea lelei.

Eustoma - Tupu o le Faatoaga

A faʻapupulaina i le site tacha o le eustoma, faʻatoʻaga ma le tausiga i le eleele avanoa o le a manaʻomia ai le poto masani mai le faletalimalo. O sina mea sese e mafua ai le oti o se fugalaau.

Pe a faʻatau fatu, o le afifi e taʻu mai ai le ituaiga ituaiga o fualaau aina e mafai ona maua: tasi tausaga / lua-tausaga. O mea lelei e sili ona fiafia i ai tagata e umia greenhouses, faʻapea foʻi ma e fiafia i fugalaau i totonu. Pe a fuafua e tupu le ola eustoma i luga o se togalaau e le puipuia, o le filifiliga faaletausaga e talafeagai mo le totoina.

Eustoma i totonu o le fale lauʻeleʻele

O fatu o le lisianthus e pei lava o le pefu. Pe a faʻapipiʻiina, o vailaau faʻapitoa e faʻapipiʻiina e faʻaleleia ai le ola o laau. E le gata i lea, o fualaʻau e sili atu ona faigofie ona totoina.

O le faamasaniina o mea totō e totoina e maualalo. O le lelei e totogiina e le aofaiga - 1 g o fatu e aofia ai le silia ma le 20,000 oi latou. O lea la e le o iai i totonu o le atigipusa ni vao mafiafia, ma ia aloese mai le vevelaina, o se fua o le numera o fatu e manaʻomia.

Ina ia aloese mai faafitauli i le pikiina ma le aveeseina o tanu tetele, ua faʻaaogaina tioata faʻataʻitaʻi.

O le totoina o meaʻai i totonu o le eleele e le o faʻatinoina, naʻo le faataapeapeina ile luga. Faʻasusu le eleele i se pamu ma se tamai moli, a leai o le fatu laau eustoma o le a natia loloto i totonu o le palapala, o le a le tupu mai laau toto.

Afai oe auai i le galueaiina o tagata masani, o le totoina ma le tausiga o le a manaomia ai:

  1. Filifiliga o se nofoaga talafeagai: vaeluaga o ata po o ata.
  2. Puipuiga o le tulaʻi mai o le lisianthus i mea e faʻaalia ai le susulu o le la.
  3. O le mamao i le va o laau e mai le 20 cm.
  4. Aloese mai le faateleina o le vevela ma le faamamaina o le tino. E faasaina le totoina o se fugalaau i lalo o se laina o se taualuga poʻo se faʻaoga faʻaputu e teu ai le vai pe a timu.
  5. Lafoaia o le eleele o le togalaau ma le pH neutral. O le ufiufi o le afi, lea e faʻafeiloaʻi i totonu o vaieli, faʻafoe le eleʻele o le palapala.
  6. Nitrofoski poʻo fugalaau fugalaau mai le faleoloa i fatuga toto.

E faaumiumi ai le ola o le lisianthus ma le faʻaleleia o mea e tulaʻi ai. O ipu eseese e talafeagai mo ia: tubs, fugalaau.

Totoina eustoma i totonu o koneteina

Afai e mafanafana i fafo, ia teuina fua o faatoaga i fafo. Ua lata mai le malulu, ua oo i le taimi e aumai ai fugalaau i totonu o le fale. O le fugalaau e tumau pea, ae e tauagafau.

O le rhizome o le eustoma e mafai ai ona teuina le tekonolosi o mea i le taumalulu. O le a ia saunia i le tautotogo totogo i luga o le togalaau fugalaau ma totogo fou. O le le atoatoa o le auala e taoto i le vaivai o le fua.

Tulaga sili ona lelei

Eustoma - tupu mai fatu i le fale

Mo eustomas, latou te filifilia se nofoaga e puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma le matagi. E fiafia le laau i se togalaau malulu i le itu sasaʻe poʻo sisifo o moega. E le fiafia Eustoma i le vevela o le la.

Mo fugalaau, o le eleele e sili ona lelei:

  • eli, leai ni pulumu;
  • manava;
  • tamaoaiga;
  • faʻamamaina i le faʻalelei.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Fugalaau Eustoma

O fualaau aina ua totoina i luga o le togalaau i le sefulu tausaga mulimuli o Me. O le tulaga autu o le i ai o le 4 i le 8 laulaau. O le totōina o se fugalaau i le eleele e faʻatasi ma le vave vave ona tupu.

A o totoina se eustoma, mulimuli i le laasaga taʻitasi taʻiala:

  • filifili itula afiafi mo le tulia;
  • totoina fatu ma se eleʻele eleʻele, agai i totonu o se lua, tumu i eleele lelei;
  • totoina i se loloto e le sili atu pe a tupu i totonu o se ulo;
  • o laau taʻitasi e ufiufi i se fagu poʻo se fagu ina ia puipuia mai le vevela vevela.

Faʻafouina o le eustoma

Mo tagata nonofo i le mafanafana e taua tele le iloa pe faapefea ona ola eustoma.

Laʻau

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

Eustoma e le faʻasalalauina e ala i le vaʻaia - latou te le aʻafia i le eleele.

I se tusi. O nisi e le faamaoni i le taimi e ofoina atu le lisianthus tubers poo rhizomes, i se faaopoopoga latou te taʻua se ituaiga. O le faʻapenaina o se laau e le o le pulufana e naʻo fatu.

Laʻau ua afaina - o le mafuaaga o le maliu o eustoma. O taumafaiga a le au faifaiva e aveese le lisianthus o le suʻega na le manuia. A maua se fugalaau ua tupu, ia taulai atu i foliga vaaia ma pulumu.

Fatuina o fatu

Ina ia fausiaina eustoma mai fatu, e te manaʻomia mea e sili ona lelei e toto ai. O fatu e seleseleina mai tagata eseese. E le fetaui lelei vaivailaʻau - o meatotino a le tina vao e le tuʻuina atu i fua. O le aoina o fatu laiti e faia ma le faaeteete. E amata ona latou gaoioi pe a maeʻa le pusa fatu.

Faʻalagolago togafitiga eustoma dilution

O le taimi tatau mo le luluina o fatu o le taumalulu. A tupu le fuā muamua, pe a uma le 15-20 vaiaso, e tupu le fuga o le eustoma.

Sulu le fatu i totonu o se koneteina ua tumu i se mea susu. Faʻafefiloi le oneone ma le paʻu i tutusa tutusa. Salu fatu i luga o le eleele, taʻalo malie ma ou tamatamailima. Ufiufi le fagu i se pepa tioata poo le polyethylene. Latou te tuʻuina i totonu o se potu mafanafana ma le puleaina o le vevela o le itiiti ifo i le +19 ° C.

O le fufuluina o le eleele e faia i se pamu moli. O fatu e ola pe a mavae ni nai vaiaso pe afai latou te tausisia manaoga mo le tausiga o laau. O fualaau e tuʻuina i se nofoaga malamalama.

I le tulaga o le le lelei o le atinaʻe, e fautuaina e tuʻi faʻamalaʻau ma se fagu manifinifi aʻo le i amataina. E le vave faʻaaogaina fale puipui, e faʻatapulaʻaina ni tamai laau e faʻafetaui i le siosiomaga i fafo. O totoga o le totoina e faʻaalu ai le tusa ma le 3-5 pc. i totonu o le koneteina pe a uma le 1.5-2 masina, o le maualuga e 10 cm le maualuga.

Faamatalaga faaopoopo. O le totoina o laau e faʻaaogaina ai le solyanka o lona uiga o le totōina i totonu o le fualaau a Jeffy peat. Faʻaaogaina mo le tuputupu ae o le malosi (1 le tasi i le 1 lita o le vai), o se vaifofo o le calcium nitrate, Zircon, Uniflor vitamin cocktail: B2, 6, 12.

Eustoma Care

Tulaga faʻatau

Ina ia faʻamaluluina naʻo le mea tonu, lukewarm, faʻafefe vai. Faʻasusu sina oneone mamago. Lafoaʻi le eleele e faʻamalosi ai vao ma faʻaleleia atili le suauu o le palapala.

Watering eustoma

Eustoma e manaʻomia le faʻaleleia o vai, ae o le maualuga e le faatagaina. O le maualuga o le susu ma le faʻamaʻaloga e sili atu ona matautia nai lo le vevela. O se faʻagasologa o taimi e faʻaaogaina ai alavai e leai ni aʻafiaga, o le fugalaau e toe faʻaleleia. O le faʻaleleia o le vai e mafua mai i le pala o le aʻa ma le oti.

Laʻei pito sili

E fiafia le Faatoaga i auala e fafagaina ai le eustoma ina ia tupu ma tuputupu ae lelei. E fafagaina Lisianthus mai le 10-14 aso talu ona toto i le palapala. Faatasi ai ma le ola tuputupu ae, e fafagaina le fugalaau i le 2 vaiaso. E manaomia e le laau le laei pito i luga i le fuga o le laʻau po o le fugalaau.

Faʻalogo! E faʻaaogaina faʻasusu vai faʻasaina e fafaga ai tagata masani.

Fertilizers mo fugalaau

E tasi le masina talu ona totō le fugalaau i le eleele e le puipuia, e oʻo mai le taimi e faʻamafanafana ai. Mo le taimi muamua, faʻamafanafanaina laau ma le eletise e faʻaleleia ai se faʻaopoopoga o le lanu meamata. A faʻapupula ma fuga, e manaʻomia e le lisianthus se phosphorus-e aofia ai le faʻaleleia o fua o fua, lea e faʻalauiloa i le maualuga o le taumafanafana.

I le taimi o le fuga

O le a manaʻomia e le faʻalautele le meaʻai i le vaega ole tuputupu ae malosi. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le lauusiusi, ua faateleina ai le fausiaina o meaola ma meaola. I le fausiaina o pulupulu ma le faataapeina o fugalaau, fuluʻi ma le potassium fertilizing o le a aoga. O le olaola matagofie o le a maua ai Kemira Suite, Fertika, Plantifol Budonization.

Tip. Ua fautuaina tagata nonofo i le mafanafana ina ia faʻaitiitia le maualuga o le faʻamaʻiina o meaai, pe a faʻatusatusa atu i lea na faʻaalia ile pusa.

Topsin ma Topaz insecticides ua faʻaaogaina e puipuia ai le fugalaau mai le paʻu o le paʻu ma isi faʻamaʻi.

Auala e tau ai faʻamaʻi

Ina ia susu, e te manaʻomia le vai malulu. O le sapalaiina o le sapalai mo le taumafa e faigofie ona faia.

Mo le taʻavale, faʻapipiʻiina o laau uumi eustoma e faia.

I luga o le fugalaau e foliga lelei le umi o ituaiga e manaʻomia le fesoasoani i le vaitaimi o le vavao. E faigata mo se uumi uumi e taulimaina ai le uta, lea ua faateleina.

E faʻamavaeina taimi faʻapipiʻi pepe. O lenei mea teuteu e faʻaosofia ai le faʻavaeina o mea fou fou. O le tipiina o le eustoma i totonu o falaoloa e le o lona uiga o le mutaʻaga o le ola aʻe - pe'ā maeʻa le masina ma le afa, o le a fiafia le fale fou i le fou.

O foliga mai o fugalaau ua fuga mai ua fuafuaina e le ituaiga. Latou te fesuisuiai foi:

  • fuataga;
  • fomu;
  • lanu;
  • vaitau fugalaau.

O le fuga o le lisianthus e fuafua i le taimi o le lūlūina o fatu laau mo fatu ma totōina ile eleele puipuia. E masani ona fuga mai Eustoma i le lua tausaga o Iulai - Aukuso. O le a fiafia o ia i fugalaau seia oʻo i le faaiuga o Oketopa. O le Blooming lisianthus e le o se mea e faalavelaveina - vave timuga i le tautoulu.

Tip. A vave ona mou atu le aganuu ma e le tupu aʻe, e faʻasaʻoloto mai fugalaau mama ma fafagaina le laau. A maeʻa le 1-1.5 masina, latou te faʻamoemoe e toe faʻaleleia.

O le fugalaau e faʻaalia i faʻamaʻi eseese, e aofia ai faʻamaʻi pipisi. E masani ona pipii se apogaleveleve, o le papaʻe e aafia ai fugalaau. Mo faamoemoega puipuia, o laʻau fugalaau e fealuaʻi pe 2 pe 3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae. Masalo o le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau oona mai isi meaola.

I le taimi malologa

O le iuga o le fugalaau e iloa ai se taimi e moe ai i le olaga o le laau. O le teuteuga e faia i ituaiga fale o eustoma, e faʻafeiloaʻi ai le fugalaau i se potu malulu, pe afai o le vevela e sili atu i le 15 ° C. E i ai le faʻaitiitiga i le taimi o le faʻaleleia i le 1 taimi i le masina, e fautuaina e faʻagata le faʻaaogaina o le faʻaleleia.

Taua! I le amataga o le vaitau o le tautotogo, pe a amata ona totoina muamua lanu lanumeamata, o le a totoina fua o laau i se eleele fou ma faateleina le fausiaina o vai.

Ina ia faʻaleleia le umi o le togalaau o le lisianthus, faʻamalosi le tausiga o le laau. O se tagata matua e totoina i totonu o se fagu ma ave i fafo mo le teuina i luga o se loggia pe tuu i luga o se faamalama. O le faʻasalalauga e mafai ai ona maua sina taimi e fiafia ai i le fiafia o le maaleale.

O aganuu taitasi e tatau ona malolo ina ia fafaga ai le malosi ma le malosi mo se lio fou o le olaga. Afai e fuga le fugalaau, o lau lanu e lanu samasama, o le faailoga lea e toto ai vao i le maualuga o 2-3 inumaga. O le fua e puipuia ai le faʻaleagaina ma le oti o le eustoma. E tausia lelei le fugalaau seia oʻo i le tautotogo.

Sauniga o le taumalulu

Aʻo leʻi faʻamaisa, e faʻafefe atu le lisanthus i se pusa tele ma aumai i le teuina. Afai e le mafai ona faia le togafiti, e ufiufi le fugalaau. O le a ola le laau i se taumalulu tau lava i na o le itu i saute, pe a fai o le tau e faʻaalia i le vaivai. Aua e masani ona tuputupu ae eustoma e fai ma tausaga taʻitasi. O le totoina o le totoina o togalaau fou e sili ona lelei - o le faasolosolo lava o le leiloa o le vao ma le faaitiitia o numera.

Tuputupu ae eustoma i Siberia

A maua le eustoma i le togalaau, faʻatoʻaga ma togafitiga i Siberia e amata i le tautoulu faatasi ai ma fatuga mo fatu. O le tekinolosi mo le gaosia o laau e talitutusa ma le masani. Afai e tupu laau toto i le taumalulu, o le a manaomia le malamalama faaopoopo. O le fuaina o laau e faia pe a uma le tupu aʻe o le laʻau lona lua.

Laʻau mosao eustoma

Taua! O loʻo faʻaaogaina pusa laititi, pe a fai e 3 fatu laau. O kaseti ua ufiufi i se ata tifaga.

Afai o le eustoma i le Urals, o le faʻatoʻaga e aofia ai se taimi faʻafeiloaʻi e faʻaleleia ai le faamamaina. Ona fufuluina lea o ni laititi pito i lalo ma eleele. A oʻo mai le tautotogo, o le a manaʻomia ona totoina totogo i totonu o se pesini tele ma le alavai. Faʻafeiloaʻiga e fetaui lelei mo le fausiaina o aʻa. O le amataga o le vevela o le taimi lea e totoina ai eustoma i le eleele puipuia i tulaga o Siberia.

Faʻaaloalo i mea tau faʻatoaga ma togafitiga pe a tuputupu ae ma tausi ile eustoma o le a mafai ai ona e fiafia i le matagofie o fugalaau matagofie. O le mafuaaga lena e matua taua ai le le faia o mea sese. O le togalaau o le a fiafia mo se taimi umi ma lona manogi.

Vitio