Aseta

O a mea e faaaoga mo le pa, ma o fea e sili atu

O se pa e le faʻaaogaina e mafai ona faʻapaʻiaina le fale e sili ona matagofie pe o se faʻataʻitaʻiga o se aso malolo lelei. O le malosi, ma le malamalama ma le fatufatuaʻi, o le pa na fausiaina ma fausia mai mea sili ona lelei e mafai ona tuʻuina atu le tulaga i mea sili ona tauagafau. O lea la o se mamanu sili ona taua, pe afai tatou te amanaʻia lona autu, o lona uiga, galuega mo le saogalemu.

Tulaga manaomia mo le pa

O le tele o ituaiga o mea faufale e fausia mai ai pa, ona o le tele o suiga o manaoga mo i latou mai tagata e ona. O nisi e mananao e puipuia lelei a latou meatotino mai le ulufale atu o soo se malo e leʻi valaʻau, ma o lea latou te fausia ai puipui puipui.

O isi e naʻo le puipuia o latou teritori mai i le le amanaʻiaina o tagata vavalalata. O le lona tolu e manaʻomia e le tele ina ia puipuia ai i latou mai le osofaʻiga mai fafo, e puipuia ai le faʻatagaina o le faʻatagaina o tamaiti ma meaola.

Ma o nisi e faia ma manino atoatoa pa puipui, ina ia latou le faanenefuina le malamalama mo laau toto, ma i le taimi lava lea e puipuia ai i latou mai le matagi. O isi e le fefefe i ni mea le lelei po o ni faʻataʻitaʻiga ma faʻatuina se pa pupuʻu o mamanu faʻataʻapaʻaina. O le mea lautele, o manaoga mo le lumanaʻi i le lumanaʻi i le vaega a tagata e ona le eleele, e tele lava ina fuafuaina i mea e 'ai, manaʻoga ma tulaga tau tupe. Ae o loʻo i ai pea lava i le lautele le faʻatagaina o taʻiala e tatau ona mulimulitaʻia e mamanu uma o pa puipui, i soo se ituaiga ma mai mea e le mafai ona faia.

O le mea autu o le usitaia o tulafono masani ma tulafono ua faavaeina e le tulafono mo le fausiaina o pa. O le itu faaletulafono lenei.

Ma mai se vaaiga talafeagai, o le manaʻoga autu mo pa puipui o lo latou malosi ma le tumau. E leai se tasi e manaʻomia se pa mo le tasi vaitau. Faʻavae laʻititi - o lenei foi, i lenei aso, o loʻo sailia, i se tulaga e le masani ai, o le tele o tagata e ona, e tusa lava pe maualalo tupe faʻaalu a le aiga.

E te iloa? O le pito sili ona umi i le lalolagi na fausia i le 1885 i Ausetalia. O le fausaga, e faatautau mo se umi o le 5,614 kilomita, na mamanuina e puipuia ai lafu o mamoe mai le osofaiga a le taifau vao vao.

Faʻasologa autu

O lē e ona le pa i le lumanaʻi, ma ua ia filifili pe o le a le mafuaʻaga o le pa, o le tele o tupe mo le fausiaina, peitaʻi, e taofi aʻo lumanaʻi le faafitauli. Ma o lenei faafitauli o se filifiliga.

I le taimi nei, o le kamupanī faufale e ofoina atu se tele o ituaiga mea uma e mafai ona fetaui lelei i se tasi po o se isi mea leaga a lē e ona le pa i le lumanaʻi. O se maa lenei i ona foliga uma, ma o se aganuu, taimi ua uma ona tofotofoina, ua faamalosia e tekinolosi faaonaponei, ma, ioe, uamea, ma le palasitika ua vave ona avea ma foliga vaaia.

Metallic

O paʻu uʻamea e matua ese lava, e le gata i foliga ae o tau foi. O fua faʻatau mai le Rabitz faʻapitoa, ma faʻatautaia tele o metotia uʻamea i faavae mamana.

Tatala

O palama faʻapena faʻamaonia e matua mausali foliga vaaia, faʻamoemoeina, faigofie ona faʻapipiʻi ma e taugofie. E faia i mea e faʻapitoaina, o ni faʻasalaga, pepa uʻamea, faʻapipiʻiina e ala i le pulumuina o se mea faʻapitoa e aʻafia ai le ele.

O le a aoga mo oe le faitau i le auala e fausia ai se pepa mo le faavae o le pa.

Le fausia o se pa puipui, sei vagana ai o ia, e te manaʻomia nisi pou ma ogalaau. O pou o loʻo tuʻuina atu i totonu o lua ua faʻafefeteina ma pipiʻi i totonu, ona faʻapipiʻi lea o ogalaau i pou, ma ua i ai i le ogalaau, ua faapipiiina le faaputuga i ogalaau e ala i le faapipiiina o fao. O le faavae mo lenei pa e le manaomia.

O le fola o le fale e lava lona malamalama, ma afai o le pa e maualalo, e le mafai ona avea ni pou, ae na ona eli pito sili ona loloto ma faaeteete i le eleele faataamilo ia i latou. Ina ia aua le faamanualia ou lima i luga o le pito i lalo o le fausaga uila ao faagasolo le taotoga o le pa, o le a tuu i luga pito o le pito i luga ni pulou palasitika.

E ese mai i le mea moni e faapea, o sea pa e le o se mea mamana, ma e le o toe mamao pe mulimuli ane o le a tumau pea le faaleagaina, e le maua e tagata e le pule ni isi faaletonu.

Vitio: faʻapipiʻiina o se pa mai se fale faʻapolofesa i ou lava lima

E te iloa? O le pa muamua lava i le lalolagi e mafai ona avea o se pa ua fausia i Niu Sila. O le mamanu e aofia uma ai le bras. O nisi o tagata tafafao maimoa e vaʻaia le laufanua, ma saofagā i le faʻalauteleina o le pa.

Grid Chain-link

O le pa sili ona lauiloa o lenei mea i totonu o taulaga. E le taugata ma e le faia ai se paolo mo laau. O le taugofie o se paʻu lanu uliuli o Rabitz, ae o le mea pito sili foi ona puupuu, aua o se ata, pe afai e le valiina, e vave ona amata ona pala.

E foliga mai e sili atu le malosi o le faʻamalosi i le faʻamaʻi, ma o le nusipepa lata mai talu ai nei o loʻo ufiufi i se paʻu eletise malulu, o le sili lea ona umi ma sili atu lona aoga. Ae e sili atu le taugata nai lo le faʻamalosia. O le pa o le uila-fesoʻotaʻiga ua fausia i ni auala se lua. I le tulaga muamua, e faʻamaonia e se auala faʻafefeteina, o lona uiga, i lona umi atoa, i pou o loʻo faʻapipiʻi lelei i le eleele e ala i pipiʻi, uaea poʻo matau e faʻapipiʻi i lagolago.

Aoao pe faʻafefea ona faʻafefe lelei le pito i luga o le pa.

I le tulaga lona lua, o le pa o loʻo fausia mai vaega faʻapitoa, o loʻo faia i ni faʻamau uʻamea poʻo ni paipa pipili i se faʻaogaina, faʻafeiloaʻi ia i latou pe faʻamau. E toe faʻamaonia vaega e ala i le ufiufi poʻo puipui i lagolago, o loʻo tuʻuina i le eleele ma pe leai foʻi le fesoasoani o le faʻatautaia.

O le le manino o le lelei o lenei ituaiga fencing o lo latou le lelei lea e tetee atu ai osofaiga leaga a le malo e le o valavalaina ma le le mautonu o manatu le mautonu o tagata pasese. Peitai, mulimuli ane, e faigofie ona oso i le taumafanafana e ala i le totoina i luga o le pa a le au fetolofi.

Vitio: faʻapipiʻiina o se pa mai se faasologa o fesoʻotaʻiga

Fausia

O lenei ituaiga pa o le tau sili ona taugata i tulaga tau tupe ma le taimi e faʻaaogaina ai. Ae i le isi itu, e sili ona faaaloalo, elitist, ma e mafai ona teuteu ia te ia lava soʻo se esetete. E le gata i lea, e malosi tele ma umi, e pei ona molimauina e pa puipui ua uma ona puipuia mo le tele o tausaga.

E te iloa? O se tasi o igoa sili ona taatele i le lalolagi na afua mai i le galuega a le faila: Rusia Kuznetsov ma Kovalev, Ukrainian Kovalenko, Polish Kovalsky, Peretania Peretania, Siamani Schmidt, Sipaniolo Herrero.

I le faaopoopo atu i le faʻatau o vaega uamea, e masani ona faʻapitoa faʻataʻitaʻi ma fausia ai se galuega moni, e faʻapipiʻi ai sea pa, e manaʻomia le eliina o se laupepa ia le itiiti ifo i le tasi le mita le loloto e faʻamalosi ai lagolago i lona umi atoa.

E manino lava o nei gaioiga uma e le maeʻa e aunoa ma ni tagata tomai faapitoa, aemaise lava talu ai e manaʻomia se siʻosiʻomaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o vaega uʻamea faʻamalosi i lagolago. I le faaopoopo atu i le tau tele, e mafai ona tuʻuina atu lo latou manino i fafo i mea le lelei o ia pa.

Laʻau

O le mea pito sili lea ona masani mo pa puipui. Ma mo le tele o seneturi na faʻaaogaina mo pa puipui i le tulaga o le matafaga, laupapa o le laupapa ma le paina.

Totogi

I le avea ai o se tulafono, e le o fausia, ae ua tupu. Aua e sili ona fetaui i laau tetele mai le tasi i le tolu mita le maualuga, lea e tupu malie ae mautinoa. Muamua lava o laau toto.

I le faaopoopo atu i le togavao, o laau totō e tutupu vave, e pei o le vine, togafiti, laau talatala, hawthorn, boxwood, privet, bristlegrass ma deciduous barberry o Thunberg e faʻaaoga foi mo pa puipui.

O ituaiga eseese o thuja e sili ona manaomia i aso nei mo sea ituaiga pa puipui. O lo latou aoga sili, e ese mai le siosiomaga i fafo ma lava le "vavalalata", o latou e aofia i laau vao ma e le sasaaina a latou mea faigaluega i le taumalulu. E masani lava, i luga o le nofoaga o le fanua, o fausaga e fausia ai ni fausaga laupapa laupapa manifinifi, lea e avea ma lagolago mo tagata ese climbers. Ae ui i lea, o le tilotilo mataʻutia i le taumafanafana, i le taumalulu e foliga mai e sili atu le leaga o nei pa.

I le faʻaopoopoga i lenei toe foʻi, o loʻo i ai le mea lenei: e tatau ona e siaki pea le puipui. Ioe, ma le puipuiga mai le osofaʻiga mai fafo, e matua afaina lava.

Fufulu

O sea pa i le foliga o le pa puipui e maua ai le saite o se vaaiga i totonu o le nuʻu - ma o le mea lenei e iai lona lava faʻailoga. E toetoe lava leai ni faafitauli autu i lona fausiaina. O laʻau mo lagolago e tuleia i totonu o le eleele, i le va o le vine ua lalagaina.

Matou te fautuaina oe e faitau pe faapefea ona faia se pa i le atunuu.
O le taugofie o sea pa e manino. Ae ui i lea, i le faʻatinoga, e foliga mai o le lalagaina o le vine e fai ai se vaaiga lelei e le o se mea faigofie. E manaomia ai nisi o tomai taua. O loʻo i ai se isi faʻafitauli i lenei ituaiga o pa - e matua pupuu lava ma ua vave ona leiloa lona "oloa" foliga.

E taua! O le vili pa puipui o vine e lei vali lava.

Mai se pa

O le pa mai se laupapa laau e tele ona lelei. O mea taua e 100% le lelei o le siosiomaga o mea, o lona taugofie ma le faigofie o le fausiaina o le pa.

E le gata i lea, o le tele o ituaiga o fencing, lea e mafai ona fausia faatasi ma le fesoasoani o laupapa, foliga foliga manaia. O le paʻu lenei o loʻo i ai pito pito i luga o faʻamau i le pito i luga, ma se "herringbone", pe a galo le ufifatafa o le tasi i le isi, ma tuu ai avanoa mo le ea o laau totō o loʻo ola i tua o le pa.

Ma o loʻo i ai foi se auala sili ona lelei e fausia ai se pa o le laupapa ma le laumei. O le lelei o lenei ituaiga pa e tatau ona aofia ai le tele o lagolago. O latou, faʻaopoopoga i fafie, e mafai foi ona avea piliki, uʻamea poʻo le faʻamalosi faʻamalosi. Na o le toe foi mai o ia pa puipui o le vaivai lea o le laau. Ae afai o loʻo maeʻaeʻa ona faʻaaogaina ma faʻaaogaina faʻamalosi laupapa laupapa, ona mafai ai lea e se pa ona tu mo le silia ma le sefulu tausaga.

Mai laupapa

Mo le toatele, o le pa puipui o loʻo fesoʻotaʻi ma pa muamua i nofoaga o loʻo fausia ai i le taimi ua tuanaʻi. Ae ui i lea, i le taimi nei, o le fenumiai o laupapa e mafai ona foliga lelei, foliga matagofie ma e lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa o le uila e faʻaleleia, faʻapipii ma faʻamaʻalo e mafai ona avea o se mea teuteu i le manoa sili ona maualuga. Ma e mafai ona tuu i luga le pa i luga o le pa. Ma e oo lava i laupapa masani e faia "i lalo o le paʻu", e tatau ona tipi ese o latou pito.

E mafai foi ona e faia ni ituaiga eseese o pa mai laupapa laupapa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le faʻasalaina i latou i le valea, e pei ona latou faia muamua, faʻapipiʻi tasi i le tasi i le isi itu, ae faʻapipiʻi i itu uma e lua. E masani lava i aso nei pe a fausiaina se pa e faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le laupapa i se pa. Ae o le masani sili ona lauiloa i le fausiaina o pa laupapa i le taimi nei, o se vicker o laupapa lamolemole. Ua i ai le tele o eseesega eseese o nei wickers.

O le pa o laupapa e lelei le faʻaleleia o le siosiomaga, e le taugata ma faigofie tele ona faʻapipiʻi. I le taimi muamua, sa puupuu, ae o le taimi nei, pe a tele le tele o laau e teu ai, o le pa puipui e mafai ona toeitiiti atoa le 15 tausaga.

Mai shtaketnika

Mai le pa o le pa, o lona uiga, mai fagu mai laupapa fuafua, e maua ai le tele-pa, talu ai e le maualuga tele le tafaoga. E le gata i lea, i le va o paʻu e masani lava ona tuua se va. O le mea lea, o le pa mai le pa ua maua mai, e pei o se tulafono, e le maualuga tele ma "faaliliu".

E taua! O va i le va o le pa i luga o sea pa e le tatau ona sili atu i le lautele o le auala.

O sea pa ua fausia i se auala faigofie lava. Ina ia faʻapipiʻiina, e manaʻomia ni lagolago i luga o ni faʻavao laupapa poʻo ni paipa paipa. E manaʻomia ai foʻi maʻa, o lona umi, faʻamau faʻamau i laupapa ma se pito i luga o le 40 millimeters, lea e faʻapipiʻi i pito i luga ma pito i lalo o lagolago, ma o le mea lea e tuituiina ai. Ia, tatou te manaʻomia, ioe, o le pa lava ia. O le avanoa lenei mo mafaufauga o lē e ona, talu ai o nei paʻu e mafai ona fesuisuiai i foliga uma ma ata. O le lelei o sea fencing o loʻo i totonu o le faʻalelei o le siosiomaga, taugofie, faʻafaigofie ona faʻapipiʻi ma foliga matagofie. Ma o vaivaiga o ona uiga vaivai le leoleoina ma le le lelei o le vavae ese mai foliga mataga.

Piliki, maa, poloka

O le pa puipui e lauiloa mo lona natura taua. O nei mea ua fausia ai pa puipui io latou fanua, oi latou o loo i puipui o le olo. O aso nei, o maa maʻa e faia mai piliki masani, maʻa masani, o le poloka ma le sima, faapea foi mai le tagata o ona po nei ma le brika.

Atonu e te fiafia e faitau pe faʻapefea ona faia se ala laupapa ma sima i ou lava lima.

Piliki

Mo le pa, e mafai ona e faʻaoga ituaiga piliki eseese, ma o foliga mai, o le tumau ma le malulu o le pa o le a faalagolago i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona faʻapipiiina le pine piliki mumu, ae o nisi taimi e faia ai e le au faʻatuina i se tulaga sili ona lelei. O le piliki faʻafeagai e le manaʻomia se gaioiga faʻaopoopo, ma le faʻaaogaina o le malulu - faʻamaonia se vaaiga matagofie o le pa ma lona tumau tumau.

Mo se pa piliki e manaʻomia ai se faavae malosi ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete. E mafai ona fausia na o tagata tomai faapitoa. O le mea lea o le tau maualuga o le fausiaina o pa. E atili faʻaleleia atili pe afai o nei pa puipui ua tuufaatasia, e faʻaaoga ai maʻa masani ma faia ai uʻamea, sei vagana ai piliki, mo le fausiaina.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na susunuina piliki i Aikupito Anamua, lea o loo taʻua i punaoa e sili atu i le lima afe tausaga.

Maea

O sikuea sikoa na manumalo i le talaaga o le sili ona aoga ma faatuatuaina i isi ituaiga o pa. E vaevaeina i latou i ni ituaiga, e faʻalagolago i tekinolosi oa latou gaosiga ma auala faʻapipiʻi. O ia pa puipui e teuteuina i mamanu ua maeʻa, lanu ma foliga. O gaosiga e sili atu ma le tolu selau faʻataʻitaʻiga o pa puipui teuteu. Ma o loʻo i ai pa puipui, o vaega ia e faʻapotopotoina e potopoto mai poloka taʻitasi ma le eseesega ma le mamanu eseese.

O le sili ona faʻatuatuaina o pa o le monolithic, o ni pusi malolosi malolosi ma pe leai ni mamanu, ma e manaʻomia ai se faavae malosi mo le faʻatulagaga.

E i ai foi poloka pipi mo puipui ma pa tutoatasi e aunoa ma se faavae. O paʻu faʻamalosi e lua uma, o lona uiga, faʻatasi ai ma se mamanu i itu uma e lua, ma le itu e tasi.

O le lelei o pa pupuni e aofia ai lo latou malosi ma le umi o faamaumauga. Mai papuipui tetele uma, o le sima e sili ona taugofie. Ae ui i lea, toetoe lava oi latou uma e manaʻomia ni faavae mamana ma masini faʻaleleia. Pe a faatusatusa i le faigofie o le puipui laupapa poo le uamea, o le sima e sili atu le taugata.

I fafo fafo

O Besser o poloka poloka ia e faʻataʻitaʻii le natura, e pei o paʻu pa. O nei mea, ua fausia pa i le auala tutusa e pei o piliki poʻo poloka poloka, ma latou te manaʻomia le faʻavaeina malosi.

Afai e te le iloa le auala ma le auala e teuteu ai lau 'upega tafaʻilagi, matou te fautuaina le faitau i le auala e faia ai le papa, se vai matutu, se punavai, se afu, se paʻu alpine, se togalaau rosa, se tamaʻitaʻi, moega fugalaau ma uili uili ma ou lava lima.

O lenei mea e matagofie, umi, malosi, o lona meatotino e na o le faateleina i le taimi, e eseese i le mamanu, e mafai ona faʻaaoga i le fausiaina o lagolago, o le malulu malosi. O mea le lelei e aofia ai lona tau, lea e matua maualuga lava, e ui lava e le o le tele.

Mai le bik-elemene

O le mea moni, o piliki o le piliki e tasi, lea e faamaonia ai le faaliliuga o le upu Peretania "piliki", o lona uiga o le "piliki" tonu lava. Ae ui i lea, o tagata gaosi oloa ma tagata fai fefaatauaiga e finau faapea o le fausiaina o pa e faia i elemene o le pilikeli e sili atu le taugofie nai lo le piliki masani po o le maa.

E toatele o loʻo vaʻai i tali i fesili: auala e fai ai se gaogao ma se taualuga manatard, faʻapea foi ma le auala e ufiufi ai le taualuga i le uamea ma le ondulin.

Ma le mea atoa i tekonolosi faufale. Mo elemene elemene, mo se faʻataʻitaʻiga, e le manaʻomia ni faavae taugata, e faʻaitiitia ai le tau o le pa. E le gata i lea, o le fausiaina o pa o nei elemene e le faʻaogaina le sima, lea e faʻaitiitia ai le tau o le fausiaina.

O piliki piliki o loʻo tuʻuina atu le fale faʻatau fale ua leva ona faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi faapitoa, ma le fesoasoani lea e fesoʻotaʻi faʻatasi ai elemene pe a faʻapipiʻi le pa. O lenei mea i fafo e fatuina ai se ituaiga o maa ua saeia. Заборы из него получаются очень солидно выглядящими, они стойки к внешним воздействиям, краска четырёх стандартных цветов - красного, коричневого, серого и жёлтого - не выгорает на солнце даже после многолетнего пребывания под ним.

Ae, e ui lava o le fausiaina o pa puipui o eleʻele, e moni, e teu tupe i luga o le faavae ma masini sima, o le tau o elemene lava latou ua lava maualuga.

Pulu paʻu

O pa puipui, i le fausaga o loʻo faʻaaogaina ai pene, o loʻo i ai i se tupulaga fou o pa. O loʻo faʻateleina le lauiloa ma faʻatautaia e le Pasefika. O pusa e masani ona faʻaaogaina o loʻo i ai i le ituaiga o PVC, siding ma polycarbonate.

PVC

O lenei faʻapuupuuga faalilolilo, lea i le taimi nei o le tele o tagata e fausia pa ma o latou tagata faʻapisinisi i le faʻalogo, o lona uiga o se polymer polyoperide o le polyvinyl chloride. O le mea e matagofie i le tele o auala. E matua umi lava ma e le fefe i le susu, po o le afi, po o le malulu. I se faaopoopoga, e faigofie lava ona faapipiiina, e foliga manaia, e mafai ona galue e oo atu i le 50 tausaga e aunoa ma se suiga tele i ona foliga vaaia, e mama le mamafa, e lelei le siosiomaga, faigofie ona tausia ma le taugofie.

PVC e mafai ona fausia i le foliga o le pa puipui, pa puipui, puipui poʻo le pa tuʻu faʻatasi. Ma e mafai e lē e ona le esetete ona faia na oi latou lava e aunoa ma le valaauliaina o tagata tomai faapitoa. I le taimi nei, na o le pau lava le toe faafoi o lenei mea o lona paʻu i filifili tau faʻatau.

Siding

O le ufiufi o se ituaiga o mea na faʻauluina, aemaise lava pe a fai o lenei mea fou e faia i le uʻamea. Naʻo paʻu o loʻo sulufaʻi foliga e vaʻavaʻa ma umi. Mai eseesega: o le i ai o le faʻaofuofu o uila i le siding e faʻapipiʻiina ai le faʻapipiʻiina o puipui i luga o le pa e le o vaaia, ma i luga o le fola faʻapolofesa ua faʻaalia ai faʻamau uma.

E taua! E mafai ona faia ni faʻaaliga, e ese mai i le uʻamea, mai le fafie, polyvinyl chloride ma le sima.

O loʻo faʻatautaia tele i aso nei pupuni faʻamalosi. E faia i le polyvinyl chloride, o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa, e umi lava le umi ma umi, e le aʻafia le soga ma le pefu, fufulu vave, e le fefe i le afi, e faigofie lava ona faʻapipiʻi ma taugofie.

Polycarbonate

O pa puipui mai lenei palasitika e taugata tele, ae o le lelei o meafaitino e faamaonia ai e aoga. O se polycarbonate having a transparent that is not less than glass is flexible and durable. E mafai ona manino, ma e mafai foʻi ona faʻafefe, tuʻuina atu le malamalama i totonu o le teritori, ae faʻasaina le foliga le talafeagai o se tasi.

O lenei mea, o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa, e le fefefe i le susu, pala, leisa, po o le la. O se tasi o mea taua taua o lona mafai lea ona faatino i le tulaga o le faʻamautuina lelei. O le faʻaaogaina o le masini polycarbonate e faʻalavelaveina ai leo i fafo, e maua ai ni tulaga lelei i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Mo ana mea uma, o lenei mea e le o iai ni faaletonu. O se mea e le mautonu, ae ua leiloloa i piliki, sima ma laupapa laupapa i le malosi e tetee atu ai i le sasaina o maa tuulafoaʻi po o le maina i mea faitino.

Auala e faia ai se filifiliga

O mea fau fale mo le fausiaina o le pa o le maketi i aso nei e ofoina atu i le tele o mea. Ma o iinei o le faafitauli o filifiliga e tulaʻi mai i lona maualuga: e le tatau ona malemo i se sami o fuaiupu ma filifili le filifiliga sili. Lenei e le mafai ona tatou faia e aunoa ma le faamuamua o le lisi o uiga manaomia mo le lumanaʻi i le lumanaʻi.

Faigofie faʻapipiʻi

O le tele o fai togalaau ua latou maua le avanoa e fau ai se pa. Ma iinei i le muai faigofie o le faʻatulagaga, faʻapotopoto poʻo le fausiaina o le pa.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le auala e fai ma faʻapipiʻi ai se pa o le gabions ma le pa pupuni i ou lava lima.
E fautuaina le faia e aunoa ma le faʻaaluina o le taimi ma le taugofie, o paʻu mamafa, e le mafai ona gafatia ai masini eletise, ma isi mea faufale e manaʻomia ai tagata atamamai. I lenei itu, fola o tomai faapitoa, shtaketniki, siding slopes, PVC, laupapa, fagu ma le lapisi Rabitz.

Tau o

Mo le toʻatele o tagata, o le tau o se pa i le lumanaʻi e tele lava ina filifilia i le filifilia. Ma o iinei o taitai o le tau aupito maualalo o mea e alu ai Rabitsa mesh. Totogi taugofie mo laupapa faʻapipiʻi, pa puipui, laupapa ma faʻailoga. Faiga e le taugata ma le faʻasalalau o le polyvinyl chloride, ma le siding panel from it.

Lagolago ma le tumau

O nei mea taua e taua foi i le lisi o tulaga faamuamua o mea e fau ai fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa sili ona taugofie e maua mai i le mafiafia o Rabitz. Ae o le mea sili ona puupuu, e tusa lava pe valiina. O pa uʻamea e teuina mo se taimi umi, ae e taugata ma faigata tele ona fausiaina.

E te iloa? O le sima ua iloa e le tagata mo le sili atu i le 4000 tausaga. E sili ona lauiloa i Roma anamua, mo se faataitaiga, o le ogatotonu o se tasi o nofoaga sili ona tautaua talafaasolopito o Italia - o le Pantheon - ma o le asō o le lapopoʻa tele lea i le lalolagi e faia i sima e le faʻamalosi.

I le taimi muamua, o laupapa laupapa e le maualuga tele le tumau. Ae ui i lea, o le auala faʻaonapo nei o le puipuia o le laau mai meaola faalafua ma aafiaga i fafo ua matua faateleina ai lo latou soifua auaunaga. Ia, o palasitika ua maeʻa faʻamalosia e mafai ona tu mo le afa seneturi.

Faʻaaliga

O le taimi lea o pa puipui ma paʻu mimiti o se mea o le taimi ua tuanaʻi. O nei tagata o loʻo i ai i latou i le taimi nei o faatoaga, o nuʻu i tua, fale o le taumafanafana, e tusa lava pe itiiti ifo le faʻatupeina pe a fausia fale, e le gata i le taugofie ma le umi o le lumanaʻi, ae o lona matagofie foi i fafo.

O mea uma faufale ua faamoemoe mo le fausiaina o pa puipui o loʻo faʻapupulaina i le taimi nei e le gata i mata ma o latou uiga taugofie, ae faʻapea foi le amanaia o manaoga faʻapitoa o tagata faatau.

O le lapopoa ma le foliga o sulu o le taugofie o le filifili-faasolo e sili atu ona eseese, ma o le lanu o Besser e sili atu ona susulu ma sili atu ona matagofie, ua teuteuina le laupapa teuteu i se tulaga faafaatusa, o teuteu lapopoa ua teuteuina ma sili atu ona matagofie, o nisi o nei mea e le mafai ona iloagofie mai i laau masani o meaola taua. O le mea lea, o mea faʻaletagata, lea e masani ona faʻagataina i paʻu vili pe a fausia fale, e le o toe i le lisi o mea e faamuamua.

Fai se aotelega

E saogalemu le faapea atu o le fuainumera "manaoga e maua ai le sapalai" i totonu o le maketi o mea tau fale mo le fausiaina o papuipui ua faaopoopoina nei i se suiga i le tulaga o "oloa e maua ai le manaoga".

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le auala e fausia ai se faletaele, fale, velanda, bath, ma le auala e fai ai se togalaau, pergola, nofoa, kekekeke mai se maa, se gasebo o le polycarbonate ma ou lava lima.

O mea fou e sili ona lata mai ua aliali mai i luga o le maketi, lea e le masalomia e le au faatau. Ma e le gata e uiga i mea faʻataʻetaʻi faʻasalalau e leʻi leva ona mafaufauina. O se laau e faʻaaogaina mo le tele o seneturi i aso nei, ua faʻapitoa ona gasolo lelei lea, i lona umi, e mafai ona faʻalavelave ai i le tele o mea faʻalautele masani.

Ua ufiufi le uamea i le zinc, aluminium po o le polymers ma e mafai ona tu i lalo o timuga ma matagi mo le limasefulu tausaga e aunoa ma se faaleagaina. I le taimi nei o loo i ai le tele o uso "piliki" e ese mai le tasi i le isi e le gata i fafo, e le gata i lo latou tuufaatasiga, aafia ai le tetee atu i le susu, matagi ma le malulu, ae faapena foi i se siosiomaga faasaienitisi faatulagaina o meaola i totonu ia i latou lava.

I le tulaga lautele, o le maketi o le fausia o pa puipui i aso nei e le gata ina faamalieina ai manaoga o le tagata faatau, ae e ofoina atu foi ia te ia se oloa e sili atu nai lo mea uma e sili atu lona faamoemoe.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O le faasologa o le filifili-le sootaga atonu o le avanoa pito sili lea ona avanoa, mo se filifiliga o lenei po o lena pa e tatau ona iloa galuega e te tofia i lenei pa poʻo lena pa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le taua le fausiaina o se paolo mai le pa, e mafai ona e faia se pa mai fafo o le laupapa, o le paketi fuafuaina e vave ona faʻatauina. O se ituaiga fou o le PVC pa puipui, ae o mea teuteu, o le a le puipuia mai mata o tagata fiailoa, ae o le a maua ai foi se ata mai luga o lona faʻatulagaina.
Mitrofan
//forum.domik.ua/stroitelstvo-zabora-vokrug-uchastka-t21205.html#p301047

Matou te faia se pa ma le faʻauluina. Taugata, ae e tauamiotonuina ia lava. E mafai ona faia le faavae i se maa (o le a sili atu le tau), e mafai ona faigofie.
Sasha
//forum.domik.ua/stroitelstvo-zabora-vokrug-uchastka-t21205.html#p301054

O le mea e leaga ai, o pa puipui o laupapa e matua leai lava se foliga mai i se taimi puupuu. I le taimi nei, e seasea ona maua, ae na o le mea ua lava ai nofoaga. Faʻamamaina pa puipui uʻamea e manaʻomia, ae taugata.
Palych
//forum.domik.ua/stroitelstvo-zabora-vokrug-uchastka-t21205.html#p302626

E i ai laʻu fola faʻapitoa. O faʻamanuiaga - tau taugofie, faʻapipiʻi vave ma leai se auaunaga. I foliga vaaia, IMHO, vaega o fale gaosi oloa (faʻamoemoe uma o le a tatou faʻafefiloi ma laau). O se uo ei ai le pa laupapa e tusa ma le 12 tausaga le matua !! e leai se mea na tupu ia te ia, e foliga maualuga, ae sili atu ona taugata, ma ou te manatu o le ai ai se aso o le a tatau ai i le paʻu, toe tatala i ituaiga uma o mea leaga - le tinamatua lemoni. I le auala, faʻatasi ma se fale faʻapolofesa tomai sili atu ona faʻaeteete - mai le sasaina i luga o ni mea-e oʻo lava i ponokalafi !!!
dub
//forum.domik.ua/stroitelstvo-zabora-vokrug-uchastka-t21205.html#p302696