Laʻau

Blueberry Duke - fualaau malulu o le vave ona matua

O vine vine, e pei ona taua e tagata o le blueberries, e lauiloa e le gata mo lona tofo suamalie. O ona fua suamalie o se elixir moni o le talavou, latou te taofia le faagasologa o le matua ma toe faafouina le tino. Fai mai tagata Amerika: "Afai e te tuputupu ae, e le oti lava oe." O lenei aganuu masani o se tagata e le masani ai i totonu oa tatou togalaau, ae ui i lea, o le fiafia e faateleina i tausaga uma. Mo le tele o vaega o lo tatou atunuu, o ituaiga eseese e pei o Duke blueberries, e sili ona talafeagai.

Tuputupu ae o talafaasolopito

I le amataga o le seneturi lona XX, na amata ona auai le aufaifaatoaga Amerika i le galueaina o lafumanu ma lafumanu i saute. Ona maua ai lea o uluai ituaiga fale gaosi oloa. I le amataga o le 80, 45 igoa o laumei uumi, ituaiga e 11 o ituaiga "lapiti o lapiti" ma le 3 ituaiga o meaola laiti (lea e sili atu i le 130) ua uma ona tusia i le tusi resitala.

I le natura, o laumei vaomatua e amata ona fua mai i fua - e tatau ona le itiiti ifo i le 15 tausaga mo uluaʻi fua e aliali. Faatoaga laau toto e maua ai fualaau aina i le tausaga lona lua o le totoina.

Blueberry Duke e faatatau i ni mea uumi. Faʻailoa i Amerika i le 1972 ona o se faʻasalaga o Ivanhoe ma le Airlie Blue (Early Blue), faʻamaonia mo le faʻatau pisinisi i le 1987.

O keke o le Blueberry O le Duke o loʻo faʻaalia i le vave amata ma le lelei o fua o fua

Blueberries e tele igoa lauiloa: titmouse, lupe, gonobel, le onā. E aoga tele le siaki, e le afaina ai ni mea e ono afaina ai, o lea e fautuaina ai ia aofia ai i le lisi o tamaiti.

Faailoga o le vasega

Duke - o ituaiga laumei eseese, e tatau ona gauai, o se mea teuteu matagofie o le togalaau. I le tautotogo, i le taimi o le fugalaau, ua ufiufi le laau i lanu piniki vaivai e pei o logo, e foliga mai e manaia tele i le tala o le lanu susulu. I le taumafanafana, e teuteuina laʻau lanumeamata i vine tetele, ma i le taimi o le autumn latou te faʻaalia ai i totonu o teuteu ulaula.

O le Blueberry Duke e le gata ina maua ai se seleselega lelei o vine, ae o se teuteuga o se fuafuaga patino

O le vao e maualuga (1.2-1.8 m), lautele, faagaeetia, ma malosi malosi. E televave ona tupu, e fai ai sina siʻosiʻomaga. O laulaʻau e tele, eliu, lamolemole, susulu, lata ane, i petioles pupuu, i le tautotogo ma le taumafanafana - lanumeamata lanumeamata, i le tautotogo ua mumu le lanu. E fuga mai ia Me, e le manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻavae mo le faʻafefeteina.

Fua o le taamilosaga faifaipea, lapoa, ma le lapoa o le 17-20 mm, e mamafa i le 185-192 gr. O le paʻu o le lanumoana lanumoana ma se paʻi, o le aano e pala, e lanumoana. O le tofo o le fualaau suamalie e sili ona suamalie ma se mea maeʻa. Berries toleni lelei femalagaaiga.

O le Blueberry Duke o se ogalaau umi ma le mama malosi

Eseese uiga o le ituaiga:

  • Blueberry Duke o le malulu: o le vevela vevela mo se laau e itiiti ifo i le 34 tikeri. Ona o lona tetee atu i le vevela o le vevela, e le faaleagaina le Duke e le kiona ma o lea e maua ai fua o le gaʻo.
  • O Duke o se faʻamaumauga faʻamaumau i fuaitau o le matua: o le vaitau mai le fua tele o tagata e seleseleina e 42-56 aso. Ua i ai i le tausaga lona lua o Iulai, o fualaʻau na faʻaputuina i totonu o le pulupulu e oʻo i luga o lala.
  • O le ituaiga e tupu tele - mai se togavao e mafai ona e aoina le 6-8 kilokalama o fualaʻau, o tau e faʻafefe, e le faʻalautele.

    I le taimi e fua mai ai, o le vao atoa e ufiufi i vine - mai ia mea e mafai ona e aoina le 6-8 kilokalama o le fua

O paolokeke e teuina i totonu o le pusaaisa mo le lua vaiaso. Talu ai e vave lava ona pipiʻi manogi i manogi manogi, e tatau ona teuina i totonu o koneteina tapuni. E sili ona aoga le 'ai i le lanu viole fou. E mafai foi ona e gase, faʻamago, faia sauniuniga mo le taumalulu - sua, vai, jam, compote, uaina.

Vitio: ituaiga muamua o blueberries

Laufanua Faʻamasinoga

Blueberries e matua le lelei, ae e taua tele le filifilia o le nofoaga sao ma le laau toto. Mo le tuputupu aʻe lelei ma le fuaina o vao, e manaʻomia le acid, le gaʻo ma le susu.

Filifiliga o le nofoaga

Mo laumei uumi, Duke vaega e sili ona fiafia i ai e susulu lelei ma mafanafana e le la. E faʻaleleia le laau i le penumbra, ae o le leai o se malamalama, o le a itiiti le suamalie o fua. O le a tupu mai le paolo i le paolo, ae o le a le fua mai, aua o se seleselega e manaomia ai le tele o le malamalama e fai ai se fua.

Ina ia puipuia le vao mai matagi malulu i le itu i matu, e fautuaina e tuu i luga o le pa poʻo le puipui.

E taua. Blueberries e le fiafia io latou tuaa, latou te le o fautuaina faapitoa ina ia ola i luga o le nofoaga o fualaau faisua. I lalo o le vaomatua, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o vaega o loʻo ola ai vao vao i le taimi ua tuanaʻi, ma e leʻi faʻaaogaina mea tau meaola.

Malamalama (oneone ma oneone) ma eleele (acid) (peat) e talafeagai mo lenei aganuu. O le aʻa o le blueberries o loʻo i luga o le fogaeleele i le loloto o le 15-20 cm, o lea e fautuaina ai e filifili se nofoaga ma le alia o le eleele i se mamao e 60 cm mai le fogaeleele. O le latalata i le vai e ono afaina ai laau.

Blueberries e sili ona lelei i luga o le oneone oneone ma le eleele peaty e aunoa ma le faaleagaina o le susu

O le tulaga autu mo le atinaʻe manuia o le laau o le maualuga maualuga o le eleele, pH 4 - 5.5. I le vaeluaga poʻo le eleʻele ole palapala, peʻa oona (1 pakete / m2) poʻo le sulfur (50 g / m2).

O faʻalauiloa o laau e fesoasoani i le fuafuaina o le eleʻele o le palapala. Laʻau suamalie e pei o le sipuni, aupele, patacup, anufe, mint.

Filifiliga o fualaau

E totoina le tele o laumei i laau e 2-3-tausaga le matutua. E taua le mauaina na oi latou i totonu o togalaau faʻatoʻaga poʻo fale tausi maʻi, pe a fai o le faʻatonuina o le faʻatinoga ma e mafai ona e maua ni fautuaga agavaa mo le totoina o fua. E masani lava o faʻatau atu i totonu o pusa. Latou te le fautuaina le faʻatauina o laau totō ma aʻafiaga aʻa - o loʻo i ai se maualuga maualuga o le a leai ni aʻa.

E lua tausaga le matua ma le aʻafia o aʻa ma aʻafia ai le aʻa

Aʻo leʻi faʻatau, ia vaʻaia ma le faaeteete fualaau. E tatau ona latou ausia manaoga nei:

  • O fuga e fesuisuiai ma e le mago.
  • E leai ni mea pogisa i luga o le paʻu ma lau. O lo latou faatasi ai o faʻamaʻi.
  • E tatau ona lelei atoatoa le paluga o le eleele ma faʻamalosi e aʻa.

    Pe a aveese mai le koneteina, e tatau i le eleʻele eleʻele ona faatumauina le amio saʻo

Vitio: pe faapefea ona filifili ni fatu lanu moana

Taimi faʻaleleia

Ua totoina fasi vine i le autumn ma le tautotogo. I le totonugalemu o Rusia, e sili atu le lelei o le tau i le tautotogo. Laʻau totō e totō i le amataga o le vaitau o le ai ai le taimi e aʻafia ai aʻa seʻia oʻo i le iʻuga o le tautotogo, pe a oʻo ina aʻafia aʻa o lanu. I le taimi o le totoina o le autumn, atonu e leai se taimi e maua ai e le togavao se taimi e maua ai aʻa ma feoti, aua i le faaiuga o le vaitau, o le tuputupu aʻe o le aʻa e faatoa amata mai i le vaitaimi mai le seleselega seia oo i le amataga o le pala. I le itu i saute, e mafai ona e totoina vine i le tautoulu, 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le tau malulu.

E faʻapefea ona totoina laumei

O laau talavou e totoina i ni auala se lua:

  • Bush. Mo blueberries, o lua e faia i le lautele o le 80 cm ma le loloto o le 40 cm, i le mamao e 1.5 mita mai le tasi.
  • Fala. Afai e tele ni togalaau, aemaise lava i luga o fanua tetele, e sili atu le totoina i latou i le va o le 50 cm le lautele, 40 cm le loloto, e tuua ai le 2-3 m i le va o laina. E tatau ona faatulaga laina mai le itu i matu i le itu i saute.

I nofoaga lapopoa, e totoina ai laumei i vaimea, tausia le avanoa i le va o laina (2-3 m)

I le avea o se mea e mulimulitaʻi, e faʻaaoga ai peʻa ma nilala, lea e le gata ina puipuia ai le faʻamaeʻaina o le susu ma le totoina o vao, ae faʻalautele ai foi le maualuga o le eletise palapala.

Laasaga taʻitasi i le laasaga

  1. Liligi le peat poʻo se fanua lalelei o fanua (50%) faʻafefiloi ma le paluga coniferous (40%) ma le pine pine poo le vao (10%) i le pito i lalo o le lua poʻo le vaeluaga.

    E sasaa le peʻa i totonu o le lua mo le totoina o vine, ma o le pine pine poo le vao ua tuu i luga

  2. Fafasi le palapala i vai faʻafefe. Soʻo se mea aoga e talafeagai: citric, oxalic (1 tsp / 10 l / 1 m2), 9% vinika poo le apu (100 g / 10 l / m2).
  3. A o lei totoina, ua fautuaina e tuua ia laau mo le 2 itula i se vaifofo lea e faaosofia ai aʻafiaga (Kornevin, Heteroauxin).
  4. Vaevae le vaega pito i lalo o aʻa i totonu o le 4-6 itu ma faʻasalalau i itu eseese.
  5. Lalo le fatu i totonu o le lua, ufiufi i le eleele, faʻalautele le ua i le 3-5 cm.

    Laʻau o le vine e tuʻuina ifo i totonu o le lua ina ia oʻo le loloto o le lima i le 5 cm le loloto

  6. Faʻamama le eleele palapala tele, tuu i totonu ma taoto i luga o le mulch layer 10 cm le mafiafia.
  7. A oʻo i le totoina o le tautotogo, e manaʻomia ona faʻapuupuu le togavao i le 1/4 mo le lelei sili atu.

Taua! O vailaʻau o le acidifying o le eleele e faʻaaoga muamua, ma e le o leʻi totoina. I le lumanaʻi, o le sulfur e faʻapipiʻi i le palapala mo le faʻamalolo i le faaiuga o le vaitau, ma ua sasaaina nila ile luga.

Vitio: totoina togafiti

Tausia o Duke Blueberries

O fualaau suamalie e fua tele mo le tele o vaitau, pe afai e te fausiaina ni tulaga lelei mo i latou - ia lava vai, fugalaʻau, faia ni teuteuga taimi ma saunia mo le taumalulu. E le gata i lea, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga o mea e manaʻomia e le blueberries mo le tuputupu aʻe lelei ma fua mai.

O le faʻamautuina masani o le ki lea i se seleselega lelei.

Blueberry Duke o se aganuu agaalofa, o lona soifua maloloina ma le fua o le seleselega e tele lona faalagolago i le fausiaina. Vai le vao 2 taimi i le vaiaso, o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vai e 10 lita i le faʻalaʻau. I le taimi o le veleina ma le fuaina o fua, ua faateleina le suavai. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le faʻaleleia o le suavai e afaina ai le laau - o le susu, faʻafefete i totonu o le palapala, e mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi ma pala.

E tele auala e faʻafefe ai le suavai:

  • I totonu o vaega laiti, e faʻaaogaina le vai i lalo o le togavao e faʻaaoga ai le faʻafeinu poʻo le sosoina. O le faʻataʻitaʻiga o le timu e faʻaaoga ai le pulumu vaʻaia e mafai ai ona e faʻamamaina e le gata i le palapala, ae faʻapea foi le laʻau, lea e sili ona taua i le ogaoga o le lāmala. E na o le faʻafeinu lea e tatau ona faia vave i le taeao po o le afiafi, pe a uma le goto o le la, ina ia le mafua ai le pala i laulaʻau.

    I vevela vevela, e aoga le faʻatulagaina o faʻavavega o laʻau vine, ma e fautuaina e fai lenei mea i afiafi po o le taeao

  • I luga o vaega tetele e sili atu le faʻaaogaina o le suavai: faʻasusu faʻamau ma tamaʻi laʻau o loʻo tuʻuina i luga o laina o loʻo tuʻuina saʻo atu ai vai i aʻa o laau totō.
  • A o leʻi amataina le kiona, e tatau ona faʻamalosia le faʻaaogaina o le vai.

O le a le mea e manaʻomia ai faʻamafanafana mo blueberries

E le pei o isi togalaau, e le tatau ona fafagaina fualaʻau (organic, drops, chicken droppings). O lenei mea e faʻaleleia ai le alkaliina o le palapala, ma e mafai ona mate le fale.

E taua le iloa! O le leai o ni elemene e vave afaina ai foliga o le vao. Faʻatasi ai ma le leai o se eletise, o laulaau e lanu samasama, tuputupu ae lemu, ma faʻaitiitia le gaosiga. O le leai o ni fuamoa e taʻitaʻi atu ai i le laulauina o laʻau, paluga - faʻalanuga o le pito i luga ma le oti. O le faʻaitiitia o le maualuga o le sulfur e mafua ai se suiga i le lanu o laulaau - e avea ma lanu samasama-paʻepaʻe.

Lanu samasama e taʻu mai ai le leai o se koniomu poʻo se uʻamea

I le vaitau muamua pe a uma ona totōina, e le manaʻomia ai ni laei pito i luga. I le lumanaʻi, ia faʻaleleia le faʻaleleia, faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi:

  • I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau ma aʻo le i fuga, o le ammonium nitrate (30 g / m2) poo le sulfate ammonium (40 g / m2).
  • I le amataga o le tautotogo ma le taimi o le fuaina o fua, o fualaʻau e fafagaina i le superphosphate (100 g), lea e tatau ona faateleina ai le gafatia o laau totō ma faaleleia ai le fuaina.
  • Salt masima (30 g / m2) fesoasoani i laau totō e faʻataʻitaʻia ma le manuia le lamala ma le malulu, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E mafai ona faateleina le fua o le gaʻo ma faateleina ai le puipuiga o laau ma le fesoasoani o fomaʻi faigata e aofia uma ai elemene talafeagai. Mo laumei, e mafai ona e faʻaaoga, mo se faataitaiga, Bon Forte (50 g / m2) - mea faʻamalaʻau maʻalaʻau faʻamafanafana faʻamalosia ma zeolite, o loʻo i ai mea taua. E tumau ai le siosiomaga ma meaʻai i le aʻa o laau, faʻaitiitia le faʻalavelave i le taimi o le totoina ma le totoina, ma faʻamautinoaina le lelei o faigamalo i le ea.

Bona Forte Mineral Fertilizer o loʻo aofia uma ai meaʻai suamalie

O ituaiga uma o fomaʻi ua faʻataʻapeʻapeina i le nofoaga o le palealii ma faʻapipiʻi i totonu o le palapala pe faʻasese i totonu o le vai ma faʻapipiʻi ai luga o luga o le vai.

Faiga fai togalaau

O fualaau suamalie e masani ona le nonoa i le ogatotonu ae i luga o le itu laau, o fugalaau e totoina i luga o le tuputupu ae o meaola. O le teuteuina o laau toto e faia i le amanaʻiaina o nei foliga.

O le 3 tausaga muamua, o le vao o le Duke e faasolosolo lemu, o lea i le taimi muamua latou te faʻapuupuu le tuputupu aʻe malolosi o tausaga. Pe a liua le laau e avea ma se laau toto, e mafai ona faia le teuteuina o le faatulagaina.

  1. I le amataga o le tautotogo, i le laasaga o le lanumeamata lanumeamata, ua aveeseina le tauaso (lala laau e le mafai ona fuga ni fugalaau), faapea foi lala e ufitia ai le vao, ma paʻu ifo i lalo.

    O le teuteuina o vao lanumoana e faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona tatala.

  2. O lapisi lapopoa tetele, 5 o le malosi ma sili atu ona maloloina, o loʻo totoe. O nei teuteuga e fesoasoani i le fausiaina o se fausaga, sina laititi o le salalau o vaovao, lea e lelei le faʻaleleia ma e oʻo lava i le susulu o le lā.

I le vao e sili atu i le 8 tausaga, o le tuuina atu o se vaivai vaivai ma fualaau laiti, ua faia le teuteu o le matua. I le taimi lava e tasi, e oo atu i le 20% o paranesi tuai ua uma ona vavae ese, e faʻamalosia ai le atinaʻeina o ni vaovao fou. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le sili atu o le teuteuga e mafua ai le faaitiitia o fuainumera.

O se togavao lelei e fausia lelei o le laumei e lelei le faʻaleleia ma e malamalama lelei lava i le la, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga

E tatau i faifaatoaga faʻapitoa ona aveese mai fatu mai fatu i le tausaga o le totoina. O lenei mea e saofaga i le atinaʻe tatau o le laau.

Vitio: o le vaʻaiga faʻamalosi o teuteu o laumei uumi

Sauniga o le taumalulu

O le Duke o se vailaʻau o le malulu e mafai ona faʻafeiloaʻi e pei o gutu malulu (e oo i le -34e uiga iC) Ae ui i lea, i le malulu o le kiona, e mafai ona malolo vao, aemaise i le tausaga muamua o le totoina. O le mea lea, e sili atu ona lelei le tausia o le puipuiga o laau i le taimi muamua. Nofoaga e aofia ai:

  1. A o lei amataina le tau malulu, o le eleele basal i le radius o le 0.5 mita ua mulimulitaʻi ma peat ma nila.
  2. I tafatafa o le vao, ua faʻapipiʻi ai uaea uaea, o loʻo faʻapipiʻiina ai lālā i le twine.
  3. I le afiafi o le kiona, latou te ufiufi ai le ogaumu i le afu poʻo le vevela, faʻapipiʻi lala laau i le pito i luga (e puipuia ai mai hares e fiafia i le paʻu paʻu paʻu).

    A o lei amataina le kiona, e sili atu ona lelei le ufiufi o vao lanumoana i le faʻamafaʻi - o le a sili atu le taumalulu

I le amataga o le tautotogo, ua aveeseina le isola, ua tipiina ai le matagi matala o lala.

Toe gaosia o blueberries Duke

Faʻafefiloi vine ma tipi, tuʻuina, fatu. O le metotia o le fatu e sili atu ona galue, o le vao e maua i lenei auala o le a fiafia i le seleselega pe a uma le 7-9 tausaga.

O le tele o taimi e faʻaaogaina le toe gaosia e faʻaaoga ai le taina poʻo le tuʻuina atu. O faʻamaʻaloga e faʻatinoina i nisi o vaega:

  1. Otioti vine i le autumn i totonu o se nofoaga malulu.
  2. Ia Aperila, ua vaevaeina i ni vaega 20 cm le umi, ua toto i le maualuga o le 45 tikeri i le paluga o peat ma le oneone, faʻafeinu ma ufitia i se ata tifaga.
  3. O le fale kuka e masani lava ona faʻaleleia, faʻamamaina le palapala i le vaiaso.
  4. Ia Aokuso, ua aveeseina le ata ina ia amata ona faʻavaivai aʻa.
  5. I le tautoulu, ua totoina i totonu o se moega eseese mo le tuputupu ae.
  6. A maeʻa le 2 tausaga, ona totōina lea o fatu i se nofoaga tumau.

O le auala sili ona taatele e faʻalauteleina ai le lanu moana e ala mai i le vavae

Pe a faʻaleleia e ala i le taoto, latou te fanaina se ata i se atuatuvale i lalo o le togavao, i le muaʻi tuʻuina atu i totonu o le eleele se paluga o peat, sanddust ma oneone. O lālā e faʻapipiʻi ma puipui ma ufiufi i se ata tifaga. E vavae faʻamau mai le vaomatua i le tautotogo o le tausaga a sau, i nisi taimi mulimuli ane, e pei o aʻa e umi se taimi.

O le faapipiiina o le tioata e faʻapipiʻiina i puipui, ona ufiufi ai lea i se ata tifaga

Puipuia faʻamaʻi

Ole tele o togalaau ola mama a le Duke e seasea ona maʻi pe a mulimuli mai faiga faʻalaʻau. Ae ui i lea, i lalo o tulaga leaga, e mafai ona aʻafia le vao i faʻamaʻi.

Laulau: Blueberry Disease

Igoa o le maʻiFaailogaTaofiagaTogafitiga
AnthracnoseE i ai ni mea e foliga mai i luga o laulaʻau ma fua, o fua o loʻo mimita. O le faʻafuaseʻi o le maʻi e mafua ai i vaitau timuga umi.Aveese laulaau paʻu.I le tautotogo, sola ma Nitrafen (300 g 10 l).
Gau palaO fua o lanu lanu enaena i luga o laʻau, o fua e amata ona pala.
  1. Tetee.
  2. Aua neʻi faʻafefiloi ma le gaʻo.
  1. I le lanu lanumeamata, ia sosolo le laau ma le eleele ma le 3% o le sulfate.
  2. A maeʻaeʻa, faʻaaoga le 1% Bordeaux.
O le kanesa o le BlackI luga o lālā talavou lanu mumu-lanu enaena, o loʻo paʻu ai le paʻu. Muamua piu ua oti, ona sosoo ai lea ma le laau atoa.
  1. Faʻaaogā mea totō faʻatoʻaga.
  2. Aloese mai le faʻamalo vao.
  1. Fafasi i luga o se lanu meamata ma Azophos (80 ml / 10 L).
  2. Le gaioiga pe a uma le fuga o Skor, KE (2 ml / 10 l).

Faʻaaliga ata: faʻamaoniga o faʻamaʻi i luga o se togavao

Ole taimi ole puipuiga o le a puipuia ai le faʻaalia o meaola faalafua.

Laulau: Pests ma le Pest Control

PestsFaʻaaligaPuipuigaFua
PepaO caterpillars e fano ai fugalaau ma vine e mafai ona faʻaumatia e oʻo i le 50% o le fua.Lafoaʻi lemu le palapala i le tautotogo e faʻaumatia ai le pupae.
  1. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, faagasolo le 0.05% Kinmiks, 0.1% Siʻi.
  2. A maeʻa ona fufulu, ia fufuluina i le 0.02% Actellik, 0.2% Fufanon, Terselom (25 g / 10 l).
ChaferO le iniseti e 'ai laʻau, o meaʻai e faaleagaina ai aʻa o laau.Lulu ese pusi, puʻe ma faʻaaoga mai mailei mailei.Taulima le palapala ile Anti-Crush i le tautotogo (10 ml / 5 L).
AphidsO le meaʻai e faʻasaina ai fualaau toto, faʻaumatia ai i latou, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaosiga.O meaola faʻapipiʻi e salalau i luga o le aphid area, o le mea muamua, o togafitiga e faʻatatau i nei iniseti ma Anteater, e tatau ona faia Cypermetrin.
  1. Paranesi, aphids, trimmed.
  2. Taʻu le vao i luma ma pe a uma le fugalaau ma le Actara (2 g / 10 L), Actellic (2 ml / 2 L).

Faʻasologa o ata: Faʻailoga o le tioata

Faʻamatalaga e uiga i le ituaiga Duke

E tolu ou ituaiga faʻatau na faatauina i le tolu tausaga talu ai: Duke, Blue-crop and Patriot. O lenei tausaga, naʻo le Duke insinuated, ma e le fiafia i le ata talu ai. O le togavao atoa, e tusa ma le 80 cm, na maua mai i fua tetele. O le tofo e suamalie, e sili atu le suamalie i le tofo. Ae o le Blue-crop o loʻo i tua i le tuputupu ae. Mo nisi mafuaʻaga, na fai mai le faasalalauga e 2-3 ituaiga na manaʻomia mo le faʻafefeteina, ma o le Duke na fuga mai le tasi o le tolu, ma sa i ai le tele o vine. E ola i se la, o le leai o se tausiga, na o le ufiufi e se tagata leaga.

Akim Romanov

//otvet.mail.ru/question/94854682

E i ai oʻu laumei e tusa ma le 10 tausaga, Duke ma Bluecrop. Ae o loʻu eleele o se mea e aano i le natura - o le oneone e toetoe lava a leai se eleele eleʻele (faʻaaogaina le vao mo le tele o tausaga). O le fatu e matua suamalie lava. E le o le malulu iinei, o lea ou te le o taofiofia ai. O le seleselega e faalagolago i le matua o le vao - o le matua, o le fua tele lea. Na ou vaai i laau tetele, e tusa ma le 2 mita le lautele ma le 1.5 i le maualuga, e matua sosolo i fua. E leai ni ou faafitauli i le fausiaina - o le togalaau o loʻo i luga o se malifa, ua lava timuga, na ou totoina i le pito i lalo o le mauga, pe a tafe le vai. O le gaosiga o le tamaoaiga na faateleina ina ua amata ona faʻafefiloi ma faʻamaʻi mo rhododendrons ma azaleas. E le taliaina toleniga ma faʻaleagaina aʻa, o lea e leai se mea e teu ai. Tau lava o le toso ese o le fagu ma totonu o le lua. E taua tele pe a faʻatau e siaki le tulaga o aʻa - e le tatau ona lalaga pei o le lagona. Togafitiga i nisi o taimi o le vevela o fualaau aina i totonu o pusa, sasaa atu se fuālaʻau umi ma tupu. O ia tulaga e le aʻafia. Ia, e taua tele le filifilia o ituaiga e tusa ai ma tulaga o le lotoifale.

Alik

//www.flowersweb.info/forum/forum3/topic41591/message3171726/#message3171726

Sa ou totoina se togavao e tolu tausaga le matua o Duke blueberries. I le popofou o le tautotogo, na fausia ai le 20-25 i le centimeters ma se paluga. E leai ni aʻa e pipii ese mai le coma (e le tatau ona vavaeeseina, talu ai e tupu i luga o le paluga, peat and sawdust). Na ia maua aʻa atoatoa, tuu 4 pupuuga sui o 120-130 cm i le tausaga lenei ma fua mai.

Malyshev

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6461&start=300

O lenei tausaga, na faasalalauina au e Duke o se ituaiga e le fefe i fugalaau o le tautotogo, o lea sa ou faatauina ai. Ou te fiafia i le tuputupu ae o le cultivar; E laʻititi le vao. O le tasi togavao i lenei tausaga na tuʻuina atu ai i le au, i le aso 29 o Iuni, ua pogisa ai vine, ae na maua pea se tofo mo se isi vaiaso. O le mamafa o vine o le 2.5 kalama, o se mea manaia lelei. E le pei o isi ituaiga, e sili atu foi le lelei o vine. Mo le tausaga muamua, o se seleselega lelei, o le mea moni, na ou aʻoaʻo e tausi. I le tausaga na tea nei, na faatauina ai e Chantikler se suʻega, ae leʻi fiafia i se tamaʻi. Ua faitauina foi o le uluaʻi vasega. E mafai ona ou faapea atu o le tuputupu ae o le vao e itiiti ifo nai lo Duke. O loʻu manatu o le uluai tama o le a le sili ona suamalie, ae muamua.

. * tina *

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=645&page=450

O le Duke ituaiga e faʻaalia i le malulu, vave fualaau aina, ma le gaosiga. Mo le manuia o le galueaiina o lenei lanu moana i se fuafuaga a le tagata lava ia, e le o le tele o taumafaiga e manaomia. E na o le tatau lava ona amanaʻia faʻaaliga o le faʻatupulaia o se aganuu, ona mafai ai lea mo le tele o tausaga ona taumamafa i fualaau suamalie suamalie ma faia sauniuniga o le vaitamini mo le taumalulu.