Laʻau

Auala e faia ai se uili uili laupapa i ou lava lima: mea teuteu ma aoga

E tele lava mea e fai i luga o le togalaau aina. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ona e tumau i se mea mamafa, ma e le o taimi uma e lelei ai lou soifua maloloina. E sili atu ona faigata mo i latou e le o faʻaaogaina le malosi faaletino. Ina ia maua le fiafia mai le nofo ai i le atunuu, ae le o le tiga i le uaea, e le tatau ona e tauaveina ni avega mamafa i ou lima, ae ave i luga o se taavale. O se nofoaavale e faʻaaogaina mai mea faʻaaogaina o le a avea ma fesoasoani sili mo le vaitaimi o le fausiaina, seleselega ma isi galuega. E le gata i lea, mo lona fausiaina e leai ni tomai poʻo ni mea faʻapitoa e manaʻomia. Mea uma e te manaʻomia, pe ua i ai i le atunuʻu, pe e le faigata ona faʻatau.

Filifiliga # 1 - o se taavale maumaututu ma faigofie

E mafai ona e faʻatau se togalaau ma se taavale faufale i faleoloa uma. Ae e leai se manaʻoga e teuina tupe pe afai e mafai ona e faia ia oe lava? O ata tusi mo le fausiaina o se uili laupapa e le o manaʻomia: o le oloa e faigofie ma e le manaʻomia ai se tau taua tele. Afai e le lava se mea, e mafai ona e faʻatau i taimi uma.

Tip. I le fausiaina o se togalaau togalaau, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei ile ituaiga o laau: elm, birch, oak poʻo le maple. O mea faapena o le a umi se taimi ma o le a faʻalagolago i le faʻaaogaina. E sili atu le lelei o ituaiga o Coniferous e le faʻaaogaina.

Matou te faia se fausaga faʻaofuofu

Mai laupapa faʻatulagaina matou te faʻapipiʻi se pusa - o le faʻavae o le oloa. Tatou te filifilia ni laasaga e faʻavae i luga oa tatou lava sauniuniga faʻapitoa ma mea e manaomia e le faatoʻaga. I la tatou faataitaiga, o le lautele o le pusa e 46 cm, ma o lona umi e 56 cm.

O le atigipusa ma le uili o le a faʻapipiʻiina i luga o le faʻavaa o le faʻaofuofu - o le vaega autu lagolago o le taavale. Mo lona fausiaina, o le a tatou manaomia ni lapoʻa se lua 3-5 cm le mafiafia ma 120 cm le umi i le taʻitasi. O le a matou faʻaaogaina ia lava faʻamau e tasi e pei o taulima mo taavale. E faigofie ona taofi i latou pito i tua ina ia mafai ai ona faʻanofoina mea o loʻo i luga o le saite.

E taua tele le filifilia o le laupapa saʻo mo se uili vaʻavaʻavale: o meaola mumu vaivai e sili atu ona faigofie i le pala, e sili atu ona leaga i le taimi o le taotoga ma, o se taunuuga, o le a tumau sina mea itiiti

Matou te tuʻuina faʻamau i luga o le laulau, faʻafesoʻotaʻi le pito i luma o le tasi i le isi. O pito i tua o faʻamau e tuleia e le mamao o le lautele o latou tauau. I luga o le pito i luga ole pito i luga tatou te tuu ai se pa o se toʻalaiti laʻitiiti. I le ata o ia o loʻo faʻaalia i se lanu eseese. E tatau ona otooto atu i se penitala, ma tuʻu laina tutusa i luga o faʻamau o le faʻavaa. O lea tatou te faailogaina le nofoaga o le a tuʻuina atu ai le uili i faʻamau. I luga o laina taʻavale i le faʻamau, matou te vaʻavaʻai i le tipiina i se taʻavale po o se vili ata, e pei ona faʻaalia i le ata.

O le uili o le a avea foi ma laupapa

O le a tatou faia foi se uili ma le 28 cm mai le fafie. Matou te faia ni laupapa e ono lelei le lapotopoto e tusa ma le 30x15x2 cm. Matou te faapipii i latou i se sikuea e pei ona faaalia i le ata, faʻaaogaina le kelu o le PVA. Matou te tausia i lalo o le lomitusi mo le lata i se aso: seʻia oʻo ina faʻavaivaia atoa le kelu. Faailoga se lio i luga o le sikuea. E le gata i lea, tatou te nonoa le uili o le lumanai i fafie. Matou te vaʻaia se uili, ma taulai i le pito i fafo o le makaina. O le maualuga o le pito i luga o le uʻamea o loʻo faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o se va.

Afai o loʻo e faia se nofoa faataavalevale mo le totoina, e sili atu ona lelei le faʻatau o se uili ua maeʻa (uamea ma se paʻu paʻu). Ma afai e te faia se taʻavale teuteu teuteu, e leai se mea e sili atu nai lo se laau

Uu le fausaga ma le uili

Matou te toe foi atu i le faavaa. Tatou faʻafesoʻotaʻi faʻamau faʻamau e lua i le tasi ma le isi e faʻaaoga ai se avanoa. E tatau ona faʻapipiʻi ina ia fetaui se uili i le va o pito pito i luma o faʻamau (faʻataʻalogaina mai totonu). Faatasi ai ma se uili uumi o le 6 cm, o le mamao i le va o pito o faʻamau e tatau ona 9 cm. E faavae i luga o nei iloiloga, matou te fuafuaina le tele o le spacer, faila ona pito ma faʻapipiʻi i faʻamau ma faʻata faʻalanoa.

Mo le faʻasaina o le uili, tatou te manaʻomia se faʻata uʻamea ma le umi o le filo 150-200 mm, 4 pini ma le 4 falai. Faʻatasi ma le lautele o le 12-14 mm. I pito o faʻamau, matou te puʻeina pu mo lenei lauulu. I le ogatotonu o la matou uili laupapa, matou te vaʻaia se pu e laʻititi atu i le lautele o le fale.

I le auala lava e tasi, o se tino i totonu o se uili uili uʻamea o loʻo faʻafeiloaʻi i lona faʻavaa faʻatulagaina. O auala autu o le galuega e tutusa ma e le faalagolago i luga o mea e faaaogaina.

Matou te faʻaofi se tasi tulimanu o le fale i le pu ile tasi o faʻamau. Matou te faʻapipiʻi se mea faʻapipiʻi i luga o le fale, ona pati ai lea, ona uili ai lea o se uili, ona sosoo ai lea ma se isi meaʻai ma se mea faʻalava. Matou te pasi le lauulu i le uila lona lua. Matou te faʻapipiʻi le uili i tua o faʻamau ma faʻamala ma 'ie. O le lauulu e tatau ona mausali i luga o paʻu, o lea matou te faʻamalosi ai le faʻapipiʻiina i ni pusa se lua.

E totoe e faʻapipiʻi le oloa maeʻa

I luga o le pusa na liliu i lalo, tuu le faavaa i luga o le uili ina ia le paʻi le uili i le pusa. Tatou te faailogaina le tulaga o le faavaa i luga o le pusa ma se penitala. Matou te faia ni tina se lua i le umi atoa o le pusa 5 cm le mafiafia ma le 10 cm le lautele. Matou te tuu i luga o ni penitala ma faapipii i le pusa i luga ma sikuea i le pito i lalo o le oloa. Matou te faapipiiina foi se faavaa ma se uili i nei tina faatasi ma sikilima.

E tumau pea le faʻapipiʻiina o se vateatea e faʻapipiʻi faʻamalosi faʻatasi. Ua sauni le taavale, e mafai ona eliina i le suauu ua faʻafefiloi ma faʻaaoga i le galuega

Matou te faia ni faʻamau ina ia faigofie le tuʻuina o le uila i le taimi o le faʻatauina ma le lauina. Tatou te filifilia lo latou uumi ina ia faʻapipiʻi i luga, o le pusa e tutusa ma le eleele. O se fesoʻotaʻiga mausali o ato e maua ai se poloka poloka, faʻapipiʻi e pei ona faʻaalia i le ata. O loʻo totoe e aofia ai le oloa maeʻa ma le suauu ua faʻafefiloi ina ia mafai ai e le taavale ona auauna atu ma le faʻamaoni mo le tele o tausaga.

O se uila e faia i laupapa e umi se taimi e galue ai i le fiafia o tagata e ona, ae tusa lava pe ua le manuia le oloa, e le paʻu i luga, ae teuteu le saite o se togalaau fugalaau fugalaau

I le auala, o se taavaletoso foliga foliga matagofie ma e mafai ona teuteuina soʻo se vaega ma ia, pe afai e le toe manaʻomia i le galuega.

Filifili # 2 - uili uʻamea e faia i le uamea poʻo pale

O se uila e masani ona faʻaaogaina pe a selesele, ma pe a fai le galuega faufale, e tatau ona malosi. Mo le felauaiga o sima, oneone poʻo le eleele, e sili atu le faʻaaogaina o se metala. E faigofie foi ona faia oe lava se taavale, ae o le a e manaʻomia le tomai o le galue ma meafaigaluega faʻaleleia.

O se filifiliga e sili ona lelei e mafai ona avea ma se solofanua, e faʻafefiloi mai se pepa uʻamea, 2 mm mafiafia. I le amataga, o le tino o loʻo faʻaputuina mai se laupepa, pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina le maota ma manoa. E faʻatatau i le faʻamoemoega o loʻo faʻamoemoeina i luga o le oloa maeʻa, o uili mai le uila afi, faʻaaogaina ma e oʻo lava i se uila e mafai ona faʻaaogaina.

E mafai ona faʻaititia le tau o le oloa pe'ā fai le pusa, e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai se paʻu uʻamea tuai. E sili atu le amataina o le galuega ma le gaosia o se fausaga lagolago i foliga o le mataitusi "A". O se faʻamatalaga uʻamea malamalama (sikuea, paipa) e talafeagai mo ia. O le aufana o le fausaga ua faʻapipiʻiina i se uili, ma o ona tali e faʻaaogaina e faʻaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, o nei paʻu e oʻo atu i latou e ona le fale "i nisi taimi" ma e taugofie tele, ma o le a faʻamalamalama ma faigofie tele se taavale faʻatoʻaga mai lenei uʻamea uʻamea.

O le afa o le paluga, tipi i se taimi umi, o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻavaa. I lalo o le laupepa lagolago, e tatau ona e faʻaleleia arcs poʻo paipa, o le a avea ma vaega o fagu. Latou te manaʻomia ina ia maua ai e le taavale le faʻamautu talafeagai i le taimi o le tauina ma le lauina.

O lea la ua e iloa le auala e fai ai lau uila uila, e te le tau faatauina mai ni oloa mai Saina i faleoloa, lea e tumau mo se taimi puupuu lava.