Laʻau

Tuputupuina o laau aʻau Ligol

I tausaga talu ai nei, o le laʻau apple o Ligol, lea o le a le atoa le 50 tausaga, ua amata ona lauiloa i Rusia Tutotonu. E aoga le sailia po o le a le mea na mafua ai le fiafia o tagata fai togalaau. Ma o le a aoga foi le faamasani i foliga o le tekinolosi o mea taufaatoaga o le eseese.

Faailoga o le vasega

O Ligol o se tau tuai o le taumalulu o filifiliga Filifilia, na totoina i le 1972 mo togalaau faʻapisinisi. Talu mai le 1995, ua tupu i Iukureini, ma i le 2017 sa aofia ai i le Setete Setete o Rusia mo le Central Black Earth Region. Originator LLC "Gardens of Belogorye" mai le vaega o Belgorod. O le ituaiga e lauiloa i togalaau faʻatoʻaga i le itu i saute o Rusia, o loʻo faʻauluina le au faifaatoaga amateur i le tele o eria o le Vaitafe.

Faʻatupulaia - o se tagata poʻo se vaega faaletulafono na fatuina, fafagaina, poʻo faʻaalia se ituaiga o vailaʻau poʻo meaola manu ma (poʻo) faʻamautinoa lona faasaoina, ae le o se tagata e umia le pateni.

Wikipedia

//ru.wikipedia.org/wiki/Originator

E i ai se laau tetele e vave ona ola ma se pale tele-pyramidal o le eleelea tele. Ua latou ola i luga, alalaupapa ma le afu. Fugalaau - vaitaimi, umi - 7-10 aso. E lelei tele le taumalulu taumalulu, teteʻe ma le vevela vevela. Ligol e maualuga le puipuiga i le paʻu ma le paʻu paʻu, ae o loʻo i ai se lamatiaga o le vevela siama ma le Europa (masani) aʻau o le kanesa.

O le matua matua o se laau umi i le maualuga o le 6-7 tausaga, le lautele-4-5 tausaga, maualalo-tuputupu ae - 3-4 tausaga. I le popofou o le tausaga, e laʻitiiti le fua - 4-5 kilokalama. I le matua, o le fua o le fua o le a faateleina le vave ma 4-5 tausaga talu ona amata le fuaina mai o togalaau aina, o le tusa ma le 336 c / ha ua uma ona maua. Faʻafoeina ma le tatau lelei o le fua o le laau - fuaina o fua taʻitasi. Faʻaleagaina e le tagata lava ia. I le avea ai o ni tagata palota e talafeagai ituaiga:

  • Idared
  • Gloucester
  • Siamupini
  • Spartan
  • Golden Delicious;
  • Mac
  • Fuji ma isi.

O fua o le lanu-o-foliga o foliga masani ma se pito i luga o le tino, tasi-itu. O le mamafa o le apu e 210 kalama, o le maualuga e 300 kalama. O fualaau taʻitoʻatasi e mafai ona oʻo i le tele o 400 ma le 500 kalama. O le limasusu e puupuu ma e mafiafia. E malosi le malosi o apu. O le lanu sili e lanumeamata, o le fefaʻatauaʻiga o le carmine-lanumumu, felelei, o loʻo nofoia le tele o luga. O le vaega o le hypoderm is gray and medium in size. E tele naua, ae e le mafaamatalaina. O le aano o le kulimi-lanu, paʻu, vevela, faʻamaʻaina, mafiafia. O le tofo o apu e suamalie-manaia, matagofie. O le manogi o le aʻoaʻoga. Togi tofo - 4.8 points. O le faʻamoemoega o le fualaau 'aina o le lautele, o le faʻatinoina o galuega e lelei. Fua o le seleselega i le faaiuga o Setema, ma na maeʻaeʻa uma ia Ianuari. E teuina le pusaaisa mo le ono masina. O le fatuga o le ituaiga o taʻutinoga i luga o lona upega tafaʻilagi le ola o le 9 masina.

Fualaau aina Ligol faataamilosaga-tutusa foliga tutusa ma se pito i luga o le tino, tasi le itu

I le aotelega, o mea nei e mafai ona matauina:

  • faʻamafanafanaina;
  • afaina o le lamala;
  • tetee i le paʻu ma le paʻu paʻu;
  • amataga;
  • le tofo o fua;
  • ola umi.

Faʻafitauli:

  • leai se puipuiga i le Europa (masani) kanesa o laau apu ma siama gasegase;
  • o fua o fua e masani ona matauina i nisi o taimi.

Vitio: iloiloga o le apu Ligol

Totoina o Ligol apple trees

Ina ia maua le maualuga o le gaosiga o le apu, e tatau ona ia faia ni tulaga lelei. Ligol apple trees e tupu lelei i luga o loam, oneone oneone ma eleele lanu uliuli. Mo le totoina, filifili se avanoa tatala, susulu lelei, nofoaga vaʻaia. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona afaina i matagi malulu mamao ma tusi. E sili ona lelei le i ai o laau tetele o laau uumi po o puipui o fale, puipui mai le itu i mātū po o matusasaʻe. E tatau ona loloto le va o le eleele i lalo (a itiiti mai e lua i le tolu mita), e le faatagaina le suavai ma le faʻavaivai. O le eleele mo le apu e manaomia ai le palapala ma lelei le suavai ma se pH o le 5.0-6.5 (sina mea faʻamalolo pe masani).

Afai ei ai se nofoaga talafeagai mo le totoina o le apu, e tumau pea na o le faʻatau se fatuga ma fuafua le aso o le totoina. O fai togafiti poto e le tolopo le faatauina o fualaau i le tautotogo. Latou te faia lava lenei mea i le tautoulu, aua o le taimi lenei i fale tausimai o loʻo i ai pea se tele tele o mea e totoina ai le lelei. Ma e le afaina pe afai e fuafuaina le totoina mo le tautotogo (ma o le taimi sili lea mo le totoina) - o le fatuga o le a manuia le taumalulu i le pito i lalo pe eli i le palapala. E na o le tatau lava ona le faʻagaloina e tosoina aʻa i totonu o le masa o le omea ma mullein aʻo leʻi tuʻuina mo le teuina - o lea o le a le faʻamago ai.

A o leʻi faia ni fualaau mo le teuina, e tatau ona e togiina aʻa i totonu o le masa o le omea ma mullein - o lea o le a le malolo ai

Laasaga taʻitasi i le laasaga

O lea la, ua filifilia le nofoaga, ua faatauina mai le seedling, o lea e mafai ona e amataina le faagasologa o le totoina o se apu:

  1. I le autumn e tatau ona e saunia se lua e tulaʻi ai. Le faia o lenei mea:
    1. Tili se lua 60-80 centimita loloto ma 100-120 inisi le lautele, faʻatulaga le eleele lafulemu i le itu.

      Tili se lua 60-80 centimita loloto ma 100-120 inisi le lautele, faʻatulaga le eleele lafulemu i le itu

    2. I luga o palapala mamafa, e manaʻomia vaivai, e pei o se papa maʻa (mafolafola faateleina, piliki gau, ma isi) faatasi ai ma le mafiafia o le 10-15 sima le pito i lalo.
    3. Faatumu le lua i le paluga o le pelenozem, humus, peat ma le oneone i le fua faatatau o le 2: 2: 1: 1. I luga o pakete taitasi o lea paluga e sasaa ai le 30-40 kalama o le superphosphate ma le 0.5 lita o le fafie.
  2. O aʻa o le sapling e susu i le vai i ni nai itula ao le i totoina. O se aʻafiaga aʻa (Kornevin, Epin, Heteroauxin) e faaopoopo i le vai.
  3. O le lua ua eli i le ogatotonu o le lua o le tau, i le pito i lalo o se faaputuga faaputuga ua fausiaina.
  4. O le tuua o le nofoaga tutotonu 10-15 inisi senetimita, o se laau laupapa ua faʻaumatia. O lona maualuga i luga ae o le eleele e tatau ona i le 0.9-1.3 mita.
  5. E tuʻuina le fatu i totonu o le lua ma tuʻu i luga o le ua i le pito i luga o le komi. O aʻa e salalau solo ma tuu i luga o le tumutumu o le faaputuga.
  6. Latou te faʻatumu le lua i le palapala ile laulau, faʻafefe faʻafefe.

    Latou te faʻatumu le lua i le palapala ile laulau, faʻafefe faʻafefe

  7. Faatasi ai ma se tagata faipulu po o se vaalele e vaeluaina, e tosoina ai se uila o le eletise i luga o le lapoa o le lua e tafe ai le vai i le taimi o le timu.
  8. I le puipuia o le laau talavou mai le pau i lalo o le uunaiga a le matagi, ia nonoa lana ogalaau i le uʻu ma se fasi ie lamolemole.
  9. Tele le vai le lua o le tau i ni vaega. O le iʻuga, o eleele uma o loʻo iai i totonu e tatau ona faʻaleleia lelei ma fetaui lelei i aʻa, ma leai se ea.

    A maeʻa ona totō, e tele le vai e faʻafefe ai i le tele o vaega

  10. E seleseleina le seedling i se maualuga o le 0.9-1.1 mita, e vaeluaina lala.
  11. I le faaiuga o le gaioiga, o le palapala i totonu o le liʻo lata ane-vavae faʻamaʻamilo e vaʻaia ma mulumulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina humus, compost, vaomago, vaovao, ma isi.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Talu ai o le tausiga o le laau o le Ligol e le ese tele mai le tausia o apu o isi ituaiga, o le a tatou pupuu i luga o manatu autu ma laasaga.

E faʻafefea ona faʻafefe ma faʻafefe

Talu ai o le eseese o le lauʻeleʻele toleni, o le a manaʻomia le suāsusu. E taua le fafagaina o le apu aʻo lei tupu, pe a uma ona tupu ma pe tasi pe faalua i le taumafanafana i le vaitau o le tuputupu aʻe o fua ma fualaau aina. Ma e manaʻomia ai foʻi le vai-timuga-faʻapipiʻiina vai. O nei tulafono e faʻaaoga i laau agata matutua ma se aʻa. E oʻo atu i le fitu i le valu tausaga le matua, e masani ona faʻafefete le vai - e oʻo atu i le 8-10 vai i le tafaʻi. A maeʻa ona faʻaleleia taʻitasi, e tatau ona tatalaina le palapala o le lio e lata ane-ala ina ia maua ai le okesene i aʻa. Afai e mulimulu le eleele, o le vavave i le va o le vaʻaia e mafai ona faʻalauteleina, ma le vaʻaia e le aofia ai.

E tolu i le fa tausaga talu ona totoina, o le a manaomia e le apu ni meaʻai faaopoopo.

Laulau: Fugalaau mo le Ligol apple tree

TaimiFertilizersTausaga ma auala o le pulega
AperilaHumus, compost5-10 kg / m2 ia salalau solo i le pito i luga o le poloka poloka ma eli. E tatau ona faaopoopo faʻasolosolo i taimi taʻitasi i le tolu i le fa tausaga.
Suauu o le Ammonium po o Urea30-40 g / m2 fofola i le pito i luga o le poloka poloka ma faʻafeinu
Muamua afa o IuniO le monophosphate potassium10-20 g / m2 solo i totonu o le vai ma faʻafefe le palapala o le poloka poloka
Iuni - IulaiLafoaʻi vai inu. E saunia se mea e ala i le afaina o le lua lita o mullein i se pakete vai. Mullein e mafai ona suia i le paʻu manu, lea o le a manaʻomia ai le afa.1 l / m2 solo i le vai ma vai le laau
OketopaSuperphosphate30-40 g / m2 i lalo o le eli
Vaʻaia taimi, e manaʻomia ona e faia ni fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa ma se seti o elemene. E faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻapipiʻi i le fuga.

Palani teuteu ma teuteu

O se tulaga taua i le galueaiina o le apu o le faavae lea o lona palealii. I le taimi nei, latou te taumafai e aloese mai laau maualuga, o le mea lea e masani ai le Ligol i le ogatotonu ma le ogatotonu o aʻa. Mo laau o lenei tuputupu ae, tupuga masani, o le faapaleina o le faapaleina o le kalaina e faaaoga. O le faʻaopoopoga, o loʻo i ai se metotia o le totoina o laau o le aʻau i luga o auala, i le tulaga lea e masani ona masani ai ona latou faʻaaogaina le faʻapipiʻi o le pusa. E le gata i lea, o le faʻavaeina o ituaiga vae o le mauaina o le lauiloa. I soʻo se tulaga, e amata ona latou gaosia i le taimi o le totoina o se fatuga ma ave i fafo mo le tolu i le fa tausaga. O le taimi mo le teuteuina o le seleselega o le amataga o le tautotogo aʻo lei amataina le tafe o le suavai.

O le faʻavaeina o le pale o le apu o se pine e maua ai le lauiloa

E tutusa lava le taua o le faatumauina o le tele o fualaau aina ina ia vele ese ai le pale, ae o le tipiina o moli e tupu i totonu ma agai i luga, faapea foi ma le sopoia ma fefinauaʻi. O lenei teuteuga ua taua o tulafono faatonutonu ma ua faia foi i le tautotogo.

E le tatau ona galo ia i tatou le faamamaina o mea mama, lea e masani ona faia i le tautoulu pe a uma le pau o le lau. I le taimi lava e tasi, o ogalaau mamago, maʻi ma faʻaleagaina ua vavae ese.

E faʻapefea ona aoina aʻau Ligol ma teu ai

Ae e te leʻi amataina ni apu, e tatau ona e faʻatali mo le mago lelei o le tau ina ia faʻamago fua o le laau. O le a le teuina ni aʻau mamago mo le umi. I le taimi o le aoina, o fualaau aina e tatau ona faʻavasegaina, lafoai mea ua faaleagaina, lea e mafai ona vave faʻaleleia mo le sua. Mo le teuina, o fua talafeagai e tuʻuina i pepa pepa poʻo atigipusa laupapa. E sili atu le faatulagaina o apu i le laina e tasi ina ia latou le paʻi le tasi i le isi. Ae e mafai i nisi o laina, sui i fasi pepa poʻo le vaomago. O le a sili atu le umi o meaʻai i le vevela i le va o le 0- + 5 ° C ma le 85% o le susu, ae o pusa e tatau ona faaputuina i luga o le tasi i le isi e ala i le fa senitimita matutu papaʻu e maua ai le faʻalelei.

Maʻi ma meaʻai

O vailaʻau faʻaonapo nei, e aofia ai Ligol, e itiiti le faʻafitia i faʻamaʻi ma faʻalavelave tuga. Ae ui i lea, o le tele o puipuiga e le faʻaaogaina i faʻamaʻi uma. O le mea lea, o le taimi tatau ma le faʻaauau o le faʻaogaina o mea puipuia ma le mama e le tatau ona faʻagaloina i soʻo se mataupu.

Maʻi ma Puipuiga Pest

O le lisi o galuega puipuia e masani i soo se tagata fai togalaau. Mo tagata amata, tatou te tuuina atu puupuu:

  • O tausaga taʻitasi i le tautoulu, e tatau ai ona aoina paʻu paʻu ma susunuina i latou faʻatasi ma lala na totoe ina ua maeʻa teuteuga. I le taimi lava e tasi, o faʻamaʻi o pathogens, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻaumatia, ma o se ponesi, e maua ai e le fai togalaau le tele o fafie, lea o se mea taua tele.

    O lau paʻu e mafai ona aofia ai le afaina o le eleele ma meaola o le taumalulu.

  • I le taimi lava e tasi, e tatau ai ona asiasia le paʻu o le laau ma afai e iloa le malepelepe, e tatau ona faamamaina ma tipi i laupapa lelei. Ona togafitia lea ma le 1% vaifofo o le sulfate suauu ma ufiufi ai se vaega o le togalaau. O le mea lava lea e tasi e tatau ona faia i le tautotogo, pe a mavae le malulu o le malulu ma le kiona e mafai ona iloa i luga o le paʻu. O nei gaioiga e faʻatatau i le puipuia o le kanesa (masani) kanesa o apu ma isi faʻamaʻi mafai o le paʻu.
  • O le paʻepaʻe o le ogalaau ma lala lanu o le apu ma se vaifofo o le lime faʻamalosi ma le faʻaopoopoga o le paʻu sulpasa (1-2%) ma le PVA colle e faʻamoemoe i le puipuia o le la ma le pisapisao.

    O ogalaau ma lala vaovao o laau apu o le a gaosia i le sima

  • O le loloto o le eliina o le palapala o le lio lata ane i luma o le amataga o le malulu o le a mafai ai ona oso faʻamaʻi mea totō i le eleele i luga o le palapala. O se taunuuga, o le toʻatele oi latou o le a feoti mai le malulu.
  • O le faʻamalosia o aʻafiaga o le mea na tupu muamua o le a mafai ai ona faʻaleleia le palapala ma le pale o le laau i le 3% o vaifofo o le suauu sulfate poo le paluga Bordeaux.
  • I le amataga o le tautotogo, e tatau ona faatino se togafitiga faʻamaʻi ma DNOC poʻo Nitrafen, e faʻamoemoe i le puipuia o maʻi faʻaleagaina uma ma faʻamaʻi pipisi. E le tatau ona faʻagaloina o le faʻaaogaina o DNOC e le silia ma le tasi i le tolu tausaga.

    O le uluai totoina o laau o le apu e faia i le amataga o le tautotogo

  • I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona faʻapipiʻi se fusi faʻatau i luga o le ogalaau o le apu, lea e mafai ona faia mai mea faʻalelei. O le a taofia ai le tafe o anufe, anufe, pusa, ma isi i luga o le pale.
  • E puipuia togafitiga fomaʻi ma meaola faalafua, e tolu togafitiga ua maeʻa. Muamua e faia aʻo leʻi fuga, o lona lua - pe a uma ona fuga, ma lona tolu - pe a maʻea le 7-10 aso pe a maeʻa le lua. O fualaau oona (fualaau e faʻataʻitaʻia ai faʻamaʻi fomaʻi) i le taimi nei, o le sili ona lelei o Horus, Skor, Ridomil Gold. Insecticides (insecticides) - Decis, Fufanon, Spark-Faalua ona aʻafiaga.

Laʻau moli (bacteriosis)

O le igoa o le faamai ona o le tutusa o faailoga ma le lanu o laulaau o se taunuuga o le lamala. Ae afai e te vaʻaia lelei, e mafai ona e maua se tele o eseesega i nei liona. E taua lenei mea mo le siama.

Laulau: faailoga o siama ma le lanu o lau o apu

Vaega totoTulaga o vaega toto
Faʻasologa o meaʻaiI le la
LeaO aʻafiaga lanu mumu e salalau i le va o veins i le itu o le lauO le paga o le lemu e amata i le pito ma agai i luma i le ogatotonu o le laʻau i foliga o lanu enaena.
LanuFaatasi ai ma le atiina ae o lau mamago, latou te momoe ma punouLaititi, oti, tumau saʻo
FaʻatauO le paʻu e pipiʻu ma susu. I luga o le fogaeleele, e iloagofie ai le papaʻe paʻepaʻe, lea e faasolosolo malie lava ona enaena.Paʻu vevela, e leai se mea fou
Fugalaau, ovaries ma fuaBudd ma fugalaau e mate, ma maua se lanu uliuli enaena. Ae ui i lea, latou te le pau ma tumau i luga o lala. Ua le toe tupu le ovaries pouliuli. O fua o loʻo ufiufi ma le vevela, mummified ma tumau i luga o le laau mo le sili atu ma le tausaga. O latou lanu e uliuli.Buds, fugalaau, ovas mago ma pala

Exudate (i lenei tulaga) o le vai lea e faasaʻolotoina mai fusi o lau o se laau pe a afaina i faʻamaʻi.

Talu ai o le sui faʻamaʻi o le maʻi o se siama, e tatau ona feteʻenaʻi ma vailaau. O vailaʻau nei e faʻaaogaina mo le susunuina:

  • Ampicillin - tasi molulu i le pakete vai.
  • Fitolavin - 20 ml i le pakete vai.
  • E tolu laupepa o le Tetracycline ma le ampoule e tasi o Streptomycin ua solo i le lima lita o le vai.

Mo togafitiga o manua ma fusi e faʻaaoga:

  • O se fofo o se tasi o ampoule o Gentomycin i le tasi lita o le vai.
  • Se vaifofo o se tasi o Onloxacin i le tasi lita o le vai.

E masani lava, o le bacteriosis e faasalalauina e se pathogen pathogen o moniliosis, o le mea lea e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi. O sauniuniga lelei o Strobi, Skor, Horus ma isi.

E mafai e le bacteriosis ona tafia uma le togalaau

Europa (masani) kanesa apu

O lenei faʻamaʻi e masani ona matauina i le itu i saute o Rusia ma totonu o Crimea. O le suauu pathogen o loʻo ulu atu i totonu o le tino o le laau e ala i le faaleagaina o le paʻu, kiona, mumu, tipi o lala, e le puipuia e le togalaau. I le faaleagaina o le ogalaau, o manua lavelave ua faia. I o latou pito e aliali mai lologa tetele, lea e taua o le telefoni. I luga o manua laiti, e faʻaaogaina itu o le callus ma o le faʻamaʻi ua maeʻa.Puipuiga - puipuia o le mu, sulu, o foliga mai o vavave ma o latou togafitiga talafeagai i le tulaga o le tupu. E faigofie togafitiga o le kanesa - e tutusa lava ma soʻo se liona o le cortex. O le manua ua faʻamamaina ma tipi i laupapa ola maloloina, faʻamaʻiina ma ufiufi i se vaega o se togalaau.

A faʻamaʻaʻaina le apu i le kanesa o Europa, ona maua ai lea o manua i luga o le ogalaau ma lala

Laveaga ono ono tutupu i le apu Ligol

I le noatia ma le faʻamaonia i mea mama ma puipuiga, o le faʻatoʻilaloina o le apu Ligol e ala i faʻamaʻi pipisi e masani ona le aofia ai. I totonu o le togalaau, i le mea ua le amanaia ai le puipuiga, e ono osofaia ai nisi o meaola faalafua.

Moth Apple

O se pepe laʻitiiti laitiiti (e oo i le tolu senitimita) pe a felelei mo le 30-45 aso i le tautotogo. Mai i fuamoa na faataatia e ia i le palealii, o le anufe e oso i luga i le 18 mm le umi, lea e ulu atu i le ovaries ma fua, i mea latou te fafagaina ai fatu. E leai ni auala ma metotia e pulea ai le anufe, o le mea lea, e le tatau ona faʻagaloina ia puipuiga.

O le anufe moth e fafaga i fatu o le tamaititi

Fugalaau Apple

I le saogalemu na solo i luga o le palapala pito i luga o le lio faataamilo, o se tamai (e oʻo i le tolu milimita) le peʻa o le faapaleo e alu i le pale. O iina, o lana fafine e tipiina se fugalaau ma tuʻu ai se fuamoa i totonu. A maeʻa lena mea, o le aloava e foliga mai e foliga mai mai le fuamoa, lea o le a 'ai le fugalaau mai totonu. I lenei laasaga, e mafai pea ona e sosolo le pale i iniseti (Decis, Spark, Fufanon) e faʻafeololo fugalaau ma puipui se vaega o le fua. Ae e sili atu le aua le aumaia i lenei mea ma faia togafitiga faʻasaʻo muamua.

O le fugalaau fugalaau e maua ai se fugalaau mai totonu

Gall aphid

O se tasi lea o nai faʻamaʻi faʻamaʻi tele i le apu, lea e mafai ona faʻafeteina pe a uma ona osofaia. I le mauaina o aphids i laulaau o le apu, e tatau i se tasi ona tipi ese laulaau felanulanuaʻi ma pito o aʻafia o lala. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e sosolo le pale i se mea e ola ai, pei o le Spark Bio. Ma ia aua nei galo o le aphids e masani lava ona ave i luga o le laau i vavae ina ia mafai ai ona fafaga i ona foliga manaia (o le sau o le meli). Ma e faigofie lava ona taofia i latou e ala i le tuʻuina o se fusi tulimanu.

Aphids nofo i lalo o lau

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Re: Ligol (Ligol) O le tofo e lelei tele, 'ai. E i ai se manaʻoga e toto.

Camilla, Ternopil, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11275

Re: Ligol O se apu suamalie, o se eseesega tele i le tofo o le faleoloa mea ma mai lau togalaau, o le ituaiga e matua faigata ma maualuga-gaosia, o apu lava latou e sili ona manaia. 5 tausaga e aunoa ma se faʻamatalaga.

valea, Kiev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11275

Re: Ligol (Ligol) O le faigata o le taumalulu e masani lava. Ua ou fuga. Na pa'ū le toʻalua. Fugalaau o le muamua - e tusa ai, o le vasega e leʻi faʻamaonia.

f

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11275

O le afiafi lelei, i loʻu togalaau, o le Ligol ituaiga i m-9 mo le fa tausaga na maua ai le 30 kilokalama o apu o se uiga sili ona lelei, ae na tatau ona seleseleina i le 2, poo le 3 foi, malo.

Lina-G, Kremenchug, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11275&page=4

Faʻasalalau e Tanja Ou te fiafia tele i Ligol apples. O loʻo ou mafaufau i le totoina o le atunuʻu ... Atonu o loʻo tupu se tasi, taʻu mai pe e aoga?

E taua le totoina o lenei ituaiga! Ou te ola e tusa ma le 20 ituaiga o laau o le apu ma Ligol o se tasi o mea sili! E le gata i le lalelei ma le matagofie ma le manaia ma o le apu tele, e le gata i lea, e le vaivai mo se taimi umi. E matua mafaʻalie ma malie!

Helgi, Kiev eria

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=466316

O laʻititi laʻititi o le ituaiga o le laʻau o le Ligol e sili atu nai lo le siʻitia i ni mea e le mafaafitia. O le mea muamua e talisapaia lenei mea moni, o le faʻaleleia o faifaatoaga oe sa galulue malosi e totoina ituaiga eseese i a latou faatoaga ma le sini o le faia o se tupe mama. I tua atu ia i latou na faʻamalosi ma sili atu le vaʻaiga o faifaatoaga faifaatoaga. E mafai ona e fautuaina ma le mautinoa Ligol mo le tuputupu ae i lau togalaau faatasi ai ma isi ituaiga mea matagofie.