Fafagaina o moa

E faʻafefea ona fafagaina moa i aso muamua o le olaga

Fafagaina lelei o le fafagaina o moa - o le vaega autu lea o le a mautinoa ai le lelei o le atinaʻeina ma le tuputupu ae o le manulele. O le oti o moa i aso muamua e masani lava o le taunuuga o le leai o faʻamaʻi, ae o sese i le fafagaina ma le filifilia o le taumafataga. Pe a fausiaina meaai mo moa, e tatau ona mafaufauina a latou ituaiga, tausaga ma le gaioiga.

Le taua o le faʻaleleia lelei o faga pepe fou

O le totoina o moa i le fale mo le amataina o faifaatoaga o manufasi e ono foliga mai o se galuega faigata. Ae afai e te faʻatulaga lelei le tulaga o le vevela ma saunia se taumafa paleni mo i latou, o le a vave ona tupu ma atiina ae manulele.

E mafai foi ona e faamasani i foliga o le ola o pato, kusi, turiketi, peacock, pigeons, quails ma manu moa.
I le tulaga pe a fanau mai moa natura, o lo latou tina matua o le a nafa ma latou tausiga. Ae afai o mai i latou mai se mea faʻapipiʻi, o lona uiga, o le galueaina, tausiga ma le fafagaina o le a naʻo luga o tauau o le faifaatoaga moa. O le vaitaimi pito sili ona taua o le ono muamua po o le fitu aso o le ola o le manulele. E le gata i lea, o le a vave ona ola ae moa ma matutua.

E te iloa? O tamaʻi moa laiti e faigofie lava ona fai e aunoa ma se moa, ona o loʻo i ai a latou amioga masani. Faʻafetai i lo latou fiailoa, o moa o lo o tosoina ma togi mea uma, o lona uiga o le a latou maua i taimi uma se mea e 'ai.
E iloa e le iloa e chicken fou le vao pe faapefea ona 'ai. Mo uluaʻi itula, o la latou gaioiga taua o loʻo lagolagoina e toega o elemene taua i le gall sac. Ona e manaʻomia lea e tuʻuina i latou se meaʻai ma aʻoaʻo e faʻaaoga taumafa mamago.

O le lelei o le fausiaina o le fualaau oona o manulele laiti e faalagolago i le vave ona latou aoao e taina meaai. O le reflex nutritional e fausiaina pe a uma le uluai fatu e 'aina e le moa. Afai e te le faatagaina tamaʻi moa iti e 'ai meaai i itula muamua o le olaga - e le lava ni meaʻai e mafai ona avea ma mafuaʻaga ogaoga o faafitauli faʻalesoifua maloloina i le lumanaʻi.

E taua! O pusa e teu ai moa e tatau ona mama ma mama. E masani lava ona sui le fale. E tatau ona manatua o moa susu ma palapala o se moa mama.
O pepe moa laiti e matua nofouta lava i tulaga o le malamalama ma le vevela. O le vevela mo i latou i aso muamua o le olaga e tatau ona faʻamalosi i le uati ile 29-30 tikeri. A maeʻa le 5-6 aso, e faasolosolo malie ona faʻaitiitia i le 26-28 ° C. Ona sosoo ai lea, i vaiaso uma, e faʻaititia pea i le 3 tikeri. I lenei tulaga, i le tolu masina, o le a lagona e moa le manaia i le vevela masani o le 18-19 ° C. O tamaʻi moa laʻitiiti o loʻo sogasolo solo i le pusa poʻo le fale puipui o se faailoga e saʻo le vevela.

O le a le fafagaina o moa i le aso muamua o le olaga

O le mea moni e taua le fafagaina o moa i le taimi lava e uma ai ona fanau mai. O lenei e tatau ona tatou malamalama i le auala ma le mea e fafagaina ai pepe moa i aso muamua oo latou olaga. I le faʻamuamua, o meaʻai e tasi e 'ai e manulele matutua e fetaui ma latou, e naʻo le manaʻomia lava ona faʻamavae muamua. Peitai e ui lava i lea, i le taimi muamua, e sili atu ona lelei le fatuina o se meaʻai o fatu, greens, dairy products ma, ioe, aua nei galo e uiga i vitamini i aso muamua o le olaga.

Le mea e fafaga ai moa mo le taimi muamua

O le uluai meaai e saunia ma ou lava lima. Ole vailaau o le fuamoa o le fuamoa e tasi, lea e tatau ona kuka muamua. Ua uma ona e faʻaopopo i le faʻamalo mai le ata tifaga, lelei le eleele i totonu o le atigi ma sina tamaʻi manaia manna (ina ia aua le faʻapipiʻi le gutu).

E faʻafefea ona fafagaina naʻo ni moa

Ona mafai lea ona e faifai malie le faaopoopoina o meaʻai ma le kefir fou, lea e puleaina ai lo latou gaogao ma faia ai le microflora saʻo i totonu o le manava. I le taimi muamua, e le iloa e le nest le auala e faʻaaogaina ai le suavai, o lea e manaʻomia ai se fesoasoani ma se vai i se pipette poʻo se tamai togi. O se filifiliga lelei o gutu o sana. E laʻititi, lea e faigofie mo tamaʻi pepe fou, ma aoga tele mo latou atinaʻega.

Faiga e fafaga i aso taʻitasi

Ia tatou mafaufau i le auala e fafaga ai moa i aso taitasi i le fale. O le taumafa o manulele o lenei tausaga e sili atu ona eseese. Millet, karite ma saito vine, o le eleele oatmeal flakes e tatau ona faaopoopo i le meaai.

E tatau ona faʻaleleia se tamaʻi moa i aso uma i le lua itula ma i taimi uma i ni vaega laiti. Meaʻai e tatau ona lava, ae e le mafai ona e tuʻuina atu ia sili atu ina ia latou le faasalalauina. O tamaʻitaʻi e tuʻuina ese, aua o tamaʻi moa o le a amata ona filifili le mea latou te fiafia i ai, ma o lea o le a le maua ai le atoaga o elemene latou te manaʻomia.

E taua! O puaa ua tuʻuina le falaoʻo i se mea vevela, e le manaʻomia le fuʻu pe faʻafela.
A maeʻa le 2-3 aso, o le croup mo le tupu masani o manulele e le lava, o le mea lea manaʻomia le alu malie i totonu o meaʻai ma isi oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, kusi cheese, lea o le a faʻapipiʻi ai le tino o le moa ma le palasio ma le vailaʻau. E sili atu le tuʻuina atu i le taeao, faʻafefiloi faʻatasi ma faʻatoʻaga autu.

I le tulaga lautele, o soʻo se mea gaosi susu e naʻo le lelei mo moa. I se taimi mulimuli ane, i autafa o le vai, e mafai ona e sasaa atu le uila fou po o le susu susu i se isi mea inu. O tamaiti o le a 'aina i latou ma le fiafia, ma o latou tino o le a tumu i tala faʻapitoa.

E taua! Aua le tuʻuina atu susu susu i moa. O le a faʻafefe ai le faʻaogaina o meaʻai o tamai moa ma faapipii le moa i lalo.
I le aso lona tolu i le taumafataga e tatau ona foliga mai o lanu. Fuver, nettle, lamb, plantain, e oo lava i meaʻai - o mea uma nei o se puipuiga lelei tele o le tino o moa moa mai maʻi eseese. I le aso lona lima, faʻaopoopo i ai foi aniani aniani.

O le fafaguina o moa mo le 5-6 aso ua uma ona tuʻuina atu se meaʻai faapitoa, aua i lenei laasaga e tatau ona e tausia vave vave le tuputupu ae ma le mamafa.

Auala e fafaga ai moa vaiaso

Ua mafai ona tuʻuina atu Chicks i se paluga o palu. O le saito, karite, sana ma le oatmeal ua fefiloi i vaega tutusa. E mafai ona e faʻaopoopo i mea taumafa ma meaʻai ma susu. Fafaga le talavou e tatau ona itiiti ifo, ae o vaega e tatau ona sili atu. E tatau ona taulai i le 4-5 feedings i le aso.

E masani lava ona mafaufau tagata faifaatoaga o manufasi E mafai ona tuʻuina atu sina falaoa falaoa? Fai mai tagata popoto e mafai, ae na o le taimi o le tuputupu ae o le a sili atu i le fitu aso. O le falaoa ua sola ma faaopoopo i le kuka. O moa e sefulu-tausaga ua uma ona 'ai iʻaʻai (e le o le masima), kāloti kuka (raw) ma kuka paluga pateta ma fefiloi falaoa.

E te iloa? Mo le taimi muamua, o moa sa faleina i le tele seneturi talu ai i le itu i saute sasae o Asia.
E tutusa le taua le iloa pe faapefea ona fafagaina moa mo le puipuia o faʻamaʻi eseese.

O sauniuniga e filifilia e tusa ai ma o latou tausaga:

  • Mai le 2 i le 5 aso o le olaga. I le 1 l o le vai ia ave le 1 ml o le "Baytril" poʻo le "Enroksil". O le a latou faia ia moa e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi.
  • Mai le 5 i le 12 aso. Faʻamataʻuina le tuputupu ae o tamaʻi tamaʻi oloa o le a fesoasoani i le "Nutril-Se". I luga o le 6 l o le vai ave le 3 g (1 tsp.) Fualaau faasaina.
  • Mai le 8 i le 10 aso. Ina ia faʻaleleia atili le atinaʻeina o moa, faaopoopo Baikoks (1 ml o le sauniuniga e ave mo le 1 l) ma Coccidiovitis (1 g mo le 1 l).

Fafagaina Masina Masina

Ina ia fuafua pe faʻafefea ona fafagaina chicks i masina taitasi i le fale, o le a fesoasoani i le mea moni e faapea o lenei tausaga ua faʻasaʻolotoina talavou mo le savali. O lona uiga o le faavae o a latou meaʻai o le a ese le mutia ma le lau. O le a maua e tamaʻi moa fuamoa masani mo le tuputupu ae ma le atinaʻe o le tino. Talu ai ona o lapoa o moa e matua tele lava i le matua o le masina, e manaʻomia ona tuʻuina atu ni fatulaʻau maoaʻe ina ia oʻo atu i le tasi ma le afa masina e mafai ona latou 'aina atoa fatu ma e leai se mea e tatau ona fafagaina i totonu o le lua masina.

A oʻo i le ono vaiaso le matua o moa, latou te faʻaaluina le tele o le aso i luga o le tamoe. E tatau ona i ai se fafaga faʻanatura i ni iliili lelei poʻo se oneone masani. E le gata i lea, e tatau ona iai i taimi uma le 'ava malosi i vai mama. O le mea lea, o le faifaatoaga moa o le a faatumauina le tulaga o manulele i le paleni paleni, o le a vave ona tutupu ma e le maʻi.

E te iloa? E le o ni vale e pei o tagata popoto ma tauaso pe a latou mafaufauina. E mafai ona latou iloa lē e ona i se vaega o isi tagata mamao i le sili atu ma le 10 mita, faigofie ona manatuaina e sili atu ma le 100 tagata, e lelei le faʻalauteleina i le avanoa ma le taimi, ma o le a faigofie ona aʻoaʻoina.

Faʻamatalaga taua i le fesuisuiai o meaai mo le talavou

E tele tulafono faʻapitoa e tatau ona mulimulitaʻia pe a faʻaleleia manu felelei:

  • E tumu i le sili atu i le tasi vae tolu. A leai, o le a solia e manu felelei.
  • O toega o le fafaga e aveʻesea i taimi uma mai le fafaga aʻo leʻi faʻatumu le mea fou, a leai o le a pala.
  • E tatau ona e faʻamautinoa pea ia moa uma e 'ai meaai. Afai o le 1-3 moa e seasea ona alu i le fafaga, e tatau ona vavaeeseina mai isi manufelelei ma fafaga i latou i le paluga o fuamoa ma le susu ma se pipette. A oʻo ina malosi le moa, e mafai ona e toe faafoi atu i isi moa.
  • Suavai i le inu pusa e tatau ona faafouina pea ma fou.
  • Ina ia mafai ona puipuia faʻamaʻi, e mafai ona tuʻuina atu i le manulele se vaifofo o le pati i le tele o taimi i le vaiaso.
  • O le fafaga ma le potu o loʻo nonofo ai manulele e tatau ona fufulu faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo 5% poo le solution soap.
O le tausiga lelei ma le puipuia o faʻamaʻi o moa, o se faʻamaoniga o le soifua maloloina lelei mo isi sui: Poltava, Fireol, Sisana, siliva o Adler, paʻu paʻu, Rhode Island ma Wyandot.

I le faʻatulaga lelei ma le faʻatuatuaina o le taumafataga, o le a mafai e le faifaatoaga ona ola i ni moa malosi ma maloloina. E taua le amanaʻiaina o mea faʻapitoa o le totoina o moa, ia mautinoa le paleni o taumafa, ia mataʻituina le lelei o mea taumafa ma lo latou fou. E manaʻomia e le faʻatoaga le tele o taumafaiga, ae o le tuuto lea o le a fesoasoani i le ausia o le maualuga o galuega.