Laʻau

Peresitene o le Plum: aso tuai o le seleselega

O le Pepa o le Plum o le ituaiga sili ese ona lauiloa i fafo na ola aʻe mo le sili atu ma le seneturi i nofoaga faalilolilo ma i togalaau faʻatoʻaga. O le ituaiga e lagona le lelei i le maualuga o le tau, o le laau e fua tele mai i fua suamalie, e le tuuina atu ni manaoga faapitoa mo tulaga tuputupu ae.

Faailoga o le vasega

Na faʻaalia le Peresitene o le Plum i Egelani i le amataga o le seneturi lona luasefulu, o le ituaiga o loʻo manatu o le taunuuga o le filifilia o le tagata. Faʻasoaina tele i Europa i Sisifo, e lauiloa i lo tatou atunuu.

Totoga o mea

Plum E vave ona tupu le peresitene, i tausaga muamua e faaopoopo atu le laau i le afa mita i le vaitau, ae le o se mea maoae, o le tuputupu aʻe e taofi i le maualuga e tusa ma le 3-3.5 mita. I le taimi muamua, o le laau talavou ei ai lona pale paleni, ae i le aluga o tausaga, e liua i se mea e ola ai, e faigofie lava ona vevela. O le fulufulu e lauulu-lanumeamata, e toetoe lava a leai se afaina. Talu ai ona o le malosi o le fana e sili atu nai lo le fuainumera, o le ituaiga e manaʻomia ai le teuteuina o fua. O laulaau e susulu, lapoa, lanumeamata lanumeamata i le lanu, e aunoa ma le taamilosaga. E faigofie lava ona vavae ese 'au mai lala;

O le Peresitene o le Plum e mafua ona o le maualuga o le malosi o le kiona, o laau e tetee atu e oo lava i le vevela e oo atu i le -35 ... -40 ° C. O le faapalelaina o le lāmala o se isi mea taua tele o le ituaiga. O le faʻafitauli o le maʻi e sili atu i le averesi: o le ituaiga e masani ona aʻafia e moniliosis, o isi faʻamaʻi e seasea lava. E pei foi o isi ituaiga o plum, ua pagatia le Peresitene mai osofaiga mai meaola faalafua e pei o le moa ma le aphid. O se mea e seasea ona maua e Cameo-detection.

O le fuga e tupu i le ogatotonu o Me, o fugalaau paʻepaʻe lapopoa e aoina i ni mea laiti laiti. Ina ia maua se fua masani, e le manaʻomia e le Peresetene ni eletise, ae afai e lata ane, e vave ona tupu le lanu mumu Skorospelka, Renklod Altana, Blufri poo Kabardinskaya, o le fua o le fua, e maualuga le 40-60 kg i le laau, e tusa ma le 20-25% le maualuga mo se laau tuufua.

O le ituaiga e amata ona fua mai 5 tausaga talu ona totoina se fatuga taʻitasi. O fua na amataina i le amataga, e tusa lava pe o se mafanafana vevela e leʻi muamua atu i le ogatotonu o Setema, ma e masani lava i le faaiuga o le masina. E leai se piriota i le fuaina o laau, atonu e na o sina pauʻu o fualaʻau e faalagolago ile tau. Fua i se setete o le faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina i luga o paranesi; na o le inosia o fualaau aina e pauu.

Fualaau Faʻamatalaga

O fualaau o plum o lenei ituaiga e sili atu i le averesi, toetoe lava o le lapotopoto, ei ai le mamafa o le tusa ma le 50 g, ae o luga o laau talavou e mafai ona tele. Talu ai i totonu o se tagata matua, i le vaitau o le tele o fualaau suamalie, o lala autu o loo i ai i se tulaga faalava, latou te uuina lelei le togalaau, e aunoa ma le gau. I le taimi lava e tasi, i lalo o laʻau e sili ona mamafa, e sili atu ona sui le tua i le taimi. O le lanu o le fualaau aina e mai i le lanu violē ma le lanu violē, faatasi ai ma le vevela mafiafia o le vevela. I luga o le fogaeleele o loʻo salalau solo ma le faʻafefeteina mea fefaʻatauaʻiga. O le paʻu e lamolemole, mafiafia.

Plums O le peresetene e tele naua ma e oʻo lava, i se tulaga o le matua masani o latou lanu e faigata ona fuafua i se tasi o upu

O le pulupulu e vaivai, malie, samasama pe lanumeamata i lanu, ae o le sua e toetoe lava a le lanu. E lelei le tofo, o fua e suamalie, o le suka e oʻo i le 8.5%. Iloiloina o fualaau aina fou mai le 4.0 i le 4.5. O le ponaivi ua faʻaloloa, e faigofie lava ona vavae ese mai le pulupulu.

O fua e lelei ona feaveaia ma teuina, aemaise lava pe'ā seleseleina ni nai aso ao lei matua lelei. O le mea lea, afai e te selesele se seleselega 5-6 aso ao lei oʻo i le atoatoa, pe a uma ona latou mauaina se lanu lelei, ae le vaivai ma aua nei o ese vave mai lala, e mafai ona teuina i se nofoaga malulu mo le lua vaiaso. Ae ui i lea, o le tofo o fualaau aina e le o fuaina, e sili atu ona leaga, o lea e le tatau ona e aoina mai poma ao le i oo i le taimi. O le faʻamoemoega o le seleselega e masani lava: o pamu e faʻamaʻaina fou, e faia mai siamu, compote, pastille, ma e talafeagai foi mo le uaina. Ae o fualaau aina e le fetaui mo le faamamaina ina ia maua mai ai laumei: i le avea ma mea malie, latou te le ausia mea e manaomia mo fualaʻau e faaaoga mo lenei faamoemoe: le lava o le suka (ia le itiiti ifo i le 12% e manaomia) ma maualuga maualuga (2.5% pe a le o le mea e taua sili atu ma le 1%).

Vitio: Peresitene o le Plum i le Faatoaga

Totoina o pamu ituaiga Peresitene

E le masani le Peresetene i le totoina o se paʻu, e tatau lava ona e filifilia le nofoaga sao ma saunia le lua tulaʻi i le taimi. Afai e tele ni laau e totoina i le taimi e tasi, o le mamao o le 3 mita e lava lea i le va oi latou: o le fuafuaga tonu lava lea e ofoina atu e tagata tomai faapitoa i togalaau, e ui lava i le mea moni e faapea, i le tagata matutua o le paleni o laau latalata ane e mafai ona o mai i totonu. I le vaiaai, o le toesea o laau uumi e manaomia ina ia mafai ai ona susulu le la i luga o le laulau.

Taʻaloga o le tau, tapenaga o nofoaga

E pei foi o isi fualaau suamalie, ua totoina e le Peresitene ia laau totō ma se aʻa mago i le tautotogo ma le autumn, ae o le tele o nofoaga e matua le manaomia lava le totoina o le autumn, e ui i le maualuga o le malulu o laau o lenei ituaiga. I totonu o nofoaga mafanafana, o le totoina o le autumn e tupu ia Setema - Oketopa, ae i le ogatotonu, ma sili atu i le malulu, o fualaau na faatauina i le tautoulu e fautuaina ina ia eliina i le eria seia oo i le tautotogo, ma i le tautoulu e sauni ai le toto toto. O le faʻaleleia o ia lava e faia mai le ogatotonu o Aperila ma, i se tulaga faʻatino, seia oʻo i le amataga o le lua tausaga lona lua o Me.

O fualaau faʻatasi ma se aʻa aʻa (i totonu o pusa) e mafai ona totō toetoe lava o taimi uma e mafai ai e le tau.

O eleele sili ona lelei mo le totoina o plums o fugalaau le lelei, e leai se mea e tafe. O le nofoaga o loʻo eliina i luma, aveese ma le faaeteete vao ma le faʻamalosiina, ma afai e tatau ai, pe afai o le eleele o le a malosi tele (sorrel, horsetail, acidic acid), deoxidizers (lime hydrated or chalk, up to 1 kg / m2) E masani lava, pe a eli se 'upega tafaʻilagi, na o humus e faʻafeiloai (1 m pakete2), ae afai o le palapala e matitiva, e mafai ona e faʻaopopo i ai le lima o le superphosphate ma le sulfate sulfate.

O le taua tele o le faʻaauau pea o le 'upega tafailagi lea sa le lelei le siakiina o le palapala i luma atu, i le mea e tele vao vao

O le faʻaaogaina autu o loʻo tuʻuina i totonu o se toga toto, lea ua saunia mo le totoina o le autumn toto 2-3 vaiaso aʻo lei totoina, ma mo le tautotogo - i le tautoulu. O le maualuga o le lua e 70-80 cm le umi ma le lautele, e tusa ma le afa mita le loloto. E taua tele le leai o se vai i lalo o le eleele. Afai latou te pasi i le loloto o le 1.5-2 m, e lelei tele le filifilia o se isi nofoaga poʻo le fausia o se faaputuga. Pe a saunia le lua, ona aveeseina lea o le eleele palapala, ma o le pito i luga e matua fefiloi ma fugalaau (2 pakete otaota, 0.5 kg o le apa ma le 300 g o superphosphate) ma toe foi i le lua. O le totoina o le laau e oo atu i le lala muamua o se fatu (pe afai ei ai) poo le 70-80 cm pe a totoina se laau e tasi le tausaga le matua e mafai ona tulia i le taimi lava lena, pe mafai foi ona e faatali seia totoina.

Totoina o se fatu i le tautotogo

Pe a faʻatau se fatuga, e taua le suʻeina atoa ma lafoaia le filifiliga i le exfoliating paʻu poʻo aʻa mamago. Tusa lava pe o le a le matua o le fatuga (1 pe 2 tausaga, matua e le manaomia), o aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe ma e mafai ona gaosia. O tumutumu i le taimi o le totoina o le tautotogo atonu e fulafula, ae leai se mea e fuga mai. A oʻo i le nofoaga faʻatasi ma se fatuga, ia faʻaauau e pei ona taua i lalo.

  1. Latou te tuʻuina le fua i totonu o le vai mo ni nai itula (poʻo le itiiti ifo foi ma aʻa), ma aʻo le i totoina, faʻaititia i latou mo se minute i se failauga saunia mai le tutusa o le kelei ma mullein ma le tele o le vai (pe a leai se mullein, )

    O le talatalaina o le Clay, tumau i luga o aʻa, fesoasoani ia i latou e vave ona nofo i totonu o le lua

  2. O le aofaiga manaomia o le paluga eleele o le a aveesea mai le lua ma ua tuu i ai se fatu laau ina ia maua ai aʻa i luga o le eleele e aunoa ma le lolo atu e le masani ai. I lenei tulaga, o le ua uʻu e tatau ona 2-3 cm le maualuga i luga o le eleele.

    Faatasi ai ma le totoina i totonu o le lua, e tatau ona e maua aʻafiaga e maua ai le avanoa

  3. O aʻa e sasaa mai i le eleele ua aveeseina, ma faʻapipiʻi faʻapitoa i le fesoasoani a le lima, ona vaevae ai lea, e aunoa ma le faʻamuta le mataʻituina o le ua. O le momoe toetoe lava a maeʻa, latou te nonoa le seedling i le siteki ma se lipine vaivai vaivai.

    O le G8 e mafai ai e oe ona nonoa faʻamau vine ina ia aua nei eli i totonu o le paʻu

  4. A uma ona sasaa 2-3 pakete vai i totonu o le lua, faatumu le lua i le palapala i le tumutumu ma fai ni itu i autafa o ona itu ina ia oo i le taimi mulimuli ane o le faasusuina o le vai e le tafe.

    E taua tele le faʻatulagaina o le poloka poloka ina ia faʻagesegese le faʻavaivai o le vai i le palapala ma e le mou ese atu

  5. Faʻamama lemu le liʻo lata ane ma soʻo se mea e le mafai ona faʻaaogaina (humus, kiliva pasi, vao vao).

    I le tautotogo, e le o manaʻomia se papaʻu mafiafia o le mulch, e sili ona taua e le ufiufi ai le faavae o le aʻa

O le pulu i le aso o le totoina e le mafai ona vavaeina, seʻi vagana ua faaleagaina lala: o lenei fatuga masani e tali atu ma le tiga i le sili atu o le teuteuina, ma i se fatuina e le totoina e mafai ona afaina ai le gutu. Afai o mea e paʻu ai poʻo le faʻaleagaina o le paʻu o loʻo maua i le pito i luga o laʻau, e sili atu ona tipi i se nofoaga maloloina, ma ufiufi manuʻa i le togalaau. O teuteuga faatulagaina e amata ile tausaga. I le tausaga muamua e masani ona faʻafeinuina le suālaʻau (ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le masina), puipuia le eleele faʻataʻaliʻoliʻo mai le mago; pe a uma ona mauaa le fatu, o lona uiga, pe a uma le 2-3 masina, e mafai ona faaitiitia le suavai.

Tulaga Tutupu

O se vaega o le tuputupu ae o paranesi a Peresitene i faatusatusa i le tele o isi ituaiga o mea e mafai ona e tau le gauai atu i le faasusu. O le mea moni, ma le lava o le eleele, o le a sili atu le seleselega, ae o le faʻamagoina le tumau e leai se mea e afaina. E sili ona taua le taofi o le eleele i totonu o le pupuʻu vavalalata susu i le taimi o fugālaʻau ma i se taimi mulimuli ane, i le amataga o le tuputupu ae o fua. Ae i le afa lona lua o le taumafanafana, e te le manaʻomia le tele o le vai, ina ia aua nei mafua ai le tuputupu aʻe o lauʻau e faaauau nai lo le sauniuni mo le taumalulu, faapea foi ma le togiina o fua.

O luga o laei o le laau e amata ile tolu tausaga talu ona totoina. O tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo, e faʻamaʻapeʻape solo le faʻamalosi o le soona faʻamalosi i le laau. E sili atu le ave o le urea, ae o le ammonium nitrate e mafai foi, e tusa ma le 20 g / m2. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, eli lemu i totonu o le faapalaga poo le humus, faʻapea foi le superphosphate ma soʻo se fugalaʻau. I le taimi lava e tasi, mea faʻalautele (5-6 kg / m2) E mafai ona e faia ni faʻamalaʻau o minerale e le o tausaga taʻitasi, ae (50 g superphosphate ma 20-30 g masima tiso i le 1 m2) - i tausaga uma.

Amata mai le tausaga lona lua ma seia oʻo i le amataga o fua masani, o le Peresetene o loʻo faia se paʻu. Soʻo se teuteuina o laʻau elemene i le ogatotonu o loʻo faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi tafe, ma le faʻamalosia o manua faʻatasi ma togalaau. I le 2-3 tausaga muamua, latou te taumafai e tuʻuina atu i le laau le foliga manaomia: e pei o se tulafono, i le pulu, o le Peresitene na te fatuina le 2 vaetolu o lala skeletal o 3-4 lala, e taʻitaʻia i itu eseese. Latou te le paʻi atu i le avetaʻavale mo se taimi umi, ma pe a uma le 3-5 tausaga, afai latou te le mananao e faʻateleina le tuputupu ae o le laau, e vavae ese. E faʻapuupuuina lala o le selu e 15-20 cm pe a faʻapipiʻi.

O le teuteuina o le teuteuina o se faiga faʻapitoa: fualaau, e le pei o apu, e le faʻamagalo mea sese, e maʻi mai le teuteu sese

Ina ua uma ona ulu atu i fualaau suamalie, sa vaeluaina e le Peresitene le pulu. Fai le teuteuga mama (tipiina o maʻi ma faaleagaina lala), ma pe afai e tatau ai - pe afai o le mafiafia o le pale e sili atu ona mamafa - ma susulu.

O pamu tuai, lea ua toetoe lava leai se tuputupu ae o laau, ua suia i ni mea fou, pe toe faafouina i le faapuupuuina o lala autu, ae leai se aoga e tuu ai le laau i luga o le togalaau mo le silia ma le 20 tausaga.

A o leʻi amataina le taumalulu, o le ogalaau ma le faʻavae o lala skeletal e mautinoa e faʻamaeʻaina, puipui mai i le amataga o le tautotogo o le kiona. Afai e te faaopoopoina ni mea manogi manogi i le paʻepaʻe, e mafai ona e puipuia laau mai alalafaga i lenei auala. Ae e sili atu le nonoa o laumei laiti ma lala o laau pulufana po o ni nailoni, ma o le a le toe tago atu le lapoa i laau tuai. Puipuiga mai le malulu e pei ona faʻatuina e le Peresetene e masani ona le manaʻomia.

Vitio: teuteu teuteu Peresitene

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le taua faasaga ia i latou

I le tulaga o se pulu, e masani lava ona na o le moniliosis e feiloai ai ma le moniliosis - o se faʻamaʻi e amata i le toilalo o le fuʻa ona faʻasolo atu ai lea i fua.

Moniliosis e le gata o le a leloaina le pule o le togalaau, e aunoa ma togafitiga, e mafai ona ia aveesea mai ia te ia le laau

I le tulaga o faiga faatekonolosi talafeagai tau vaomatua (faʻaaogaina vave o laau, faʻamalolo o manuʻa, ma isi), o le maʻi e le ono tupu, ae afai e tupu lenei mea, e togafitia i le suavai Bordeaux. 1% le vai e mafai ona faʻaaoga i soo se taimi, sei vagana ai le taimi o le fua o le fualaau (a leai e le mafai ona 'aina).

Afai i le amataga o le tautotogo e faia se togafitiga faʻasaina ma le 3% Bordeaux, o isi faʻamaʻi faʻaleagaina (kleasterosporiosis, lapisi, taga paʻu) e toetoe lava a le lamatia e le Peresetene. O le gaioiga o Cameo e naʻo le tulaga o le teuteuina o meaʻai, pe a le togafitia manuʻa tetele ma e le ufiufiina. Afai ua aliali mai le gum, e tatau ona aveese, faʻamamaʻa manua i se naifi malosi, togafiti faʻatasi ma le 1% vaifofo o le apa memea sulfate ma ufiufi i le togalaau.

O se tasi o mea sili ona matautia faʻaveveveveveina suamalie mai vine laiti ma laulaʻau o le aphid aphid. Ae maise lava, e masani ona nofo i nofoaga le lelei. Faatasi ai ma meaola faalafua e faʻaumatia ai le fua, o loʻo i ai se laʻau mumu ma se moli codling. Laʻau o le sawfly e faʻaumatia fua o fua i le ovary, ma codling moa anufe e sili ona fiafia i le paʻu o paʻu mama.

Sawfly o se foliga e le afaina, ae o ona foliga e mafua ai le afaina

Aphids, e ui lava e le tele naua, o loʻo faʻaumatia e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu (faʻaleagaina o laau afu, aisa, sipuni, na o le paʻu suamalie). Ae i le tele o osofaʻiga, e pei o isi meaola faalafua, e tatau ona faʻafefiloi faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina: Fufanon, Karbofos, Iskra, ma isi. E taua le filifili e le sili ona leaga mo le fai togalaau ma faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

Iloiloga Aʻoaʻoga

O loʻo i ai nisi o faʻalapotopotoga pe a tutupu aʻe lenei ituaiga. Aua e te faanatinati e 'ai. Long teuina i totonu o le pusaaisa. I lalo o tulaga leaga (vevela o le taumafanafana, malulu Setema) ma le totoina vave, o le pulupulu e masani ona faʻamalosi, faigata ma le sili atu o le suka, faatasi ai ma le tofo o le mediocre. O le ituaiga sili ona lelei mo faamoemoega o meaʻai. I le i ai o le fausiaina poʻo le tele o itulagi e maua ai le suavaia lelei, o le faʻatoʻaga mo fuafuaga tau fale gaosi oloa e mafai. Tau maualuga le maketi e maualuga.

Ilyich 1952

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11059

I le Moscow Region, o fua o le laʻau o le Peresetene o ituaiga e leʻo faʻatoatoaina i tausaga uma. Afai e mafanafana le taumafanafana, latou te paʻu i le ogatotonu, poʻo le faaiuga o Setema. O le ituaiga e lelei, lelei, maualuga le vevela.

Anona

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11059

Peresitene o le Plum - o se sui o ituaiga tuai, o loʻo i ai se taimi tuai o le seleselega, lelei le seleselega, lelei lelei ma le le mautonu ile tulaga tuputupu ae. E ui lava i mea na ausiaina e le au faipisinisi, ae o loʻo maua pea lona nofoaga i togavao amateur.