Laʻau

Pe moni moni pears

O tagata e umia fanua laiti ma tagata nofo i le mafanafana pe a mavae le aliali mai o laau apple i le aganuu i tausaga talu ai, ua latou maua ma le naunautai le fausiaina o pela lapopoa ma isi fualaau aina suamalie ma le pale o lenei foliga. Maofa Latou te tuputupu ae i mea e le oi totonu o le natura. I le faʻaopoopoga i laau laʻau o le apple, e leai ni fualaau aina o le a iai se faʻaogaina o le kolin ma faʻasaoina ai i latou uma io latou olaga. E i ai ituaiga o foliga, o le paʻu, o le paʻu, ae o latou uma i le lona lua poʻo le tolu o tausaga o le tuputupu aʻe e iai le paleni lautele, e matua ese lava mai le kolar. E faigata tele ona fai pe o le fea mea totino o tufatufa o mea totino e totoina, faʻalauiloa le fatuina o se kolin.

Faamatalaga lautele

I le filifili ai e toto se pi i luga o lau 'upega tafaʻilagi i le Moscow Region, o loʻo tuʻuina atu o se kolin, aua le misia taimi o le filifilia o se fatuga masani i togalaau uma: togafitiga o le kiona, teteʻega o faʻamaʻi, gaosiga. I le faaopoopo atu i ai, e le o se mea faalilolilo i le itu i saute o le malo o Moscou o le tau e sili atu ona malulu nai lo ona itu i mātū. O le mea lea, o le tautala i pepa o le "columnar" mo le Moscow Region, e mafai ona e tuʻuina atu na o faʻamatalaga lautele, ma e na o le fai togalaau e tatau ona faia se faaiuga e tusa ai ma foliga o le nofoaga o le a ola ai le laau.

E le gata i lea, o laʻau uumi uma ma laau suamalie po o fualaau aina o nei meaola e iloga e fuafua i le taimi o le fua o fua:

  • taumafanafana;
  • Autumn
  • tuai o le autumn, lea e taua foi o le taumalulu.

O se uila na faasilasilaina o se kolin i le vitio

E pei ona mafai ona e vaʻai i totonu o lenei vitio puupuu, o le laau e masani, faʻasalalau, fualaau aina i luga o lala faʻamalo, e pei o se uʻu masani masani. Masalo o le laau ua mumu pe i luga o se rootbar rootstock. E mafai foi ona faia se suʻesuʻega talitutusa e ala i le suʻeina ma le faaeteete o ata o loʻo o faatasi ma faʻamatalaga o pears.

O loʻo i lalo ni faʻamatalaga e uiga i peʻa na fautuaina mo le Moscow Region, faʻatasi i luga o faʻamatalaga o faʻamatalaga mai le Initaneti, faʻatasi ai ma le taua o le tausiga na faʻaalia mo se ituaiga faapitoa.

Summer

Faatasi ai ma pears, o ona fua e fua mai i masina o le taumafanafana ma e mafai ona ola i tuafanua, e aofia ai Severyanka, Carmen, Decor, Tenderness.

Northerner

O le lua i le lua mita mita o Severyanka e matuai malulu lava

I lalo ifo i le lua mita, o laau o le Severyanka e matuai malulu lava. A maeʻa ona totō, o le fua muamua e tuʻuina atu mo le 5-6 tausaga. O fualaau suamalie ma suamalie e amata ona vevela i le ogatotonu o Aokuso, ma le lelei o le tau, o nisi taimi e oo lava i lona sefulu tausaga muamua. E i ai la latou lanu lanumeamata ma se lanu lanu samasama ma e pouliuli le pogisa. Latou te tofo i fua-suamalie, mamafa mai le 70 i le 100 kalama, e seasea lava. Pepa e mafai ona teuina i le tasi ma le afa vaiaso. O le vailaʻau e fetaui lelei mo le faʻaaogaina o fale. O le le lelei o le eseese o lona aʻafiaga i siama.

I le faʻamatalaga ua tuʻuina mai i totonu o le Setete o le Setete, o loʻo taʻu mai ai o le vailaʻau o Severyanka ei ai fualaau aina e laʻititi lona maualuga ma o le mamafa e tusa ma le 80 kalama. O isi ituaiga e le aofia i totonu o le Setete Setete.

Carmen

O lanu paʻu matagofie o laʻau na faia ai nei laau e teuteu lelei

O le lanu paʻu o fualaau suamalie, e le masani ai mo pears, o nei laau e teuteu lelei. O latou maualuga e oʻo atu i le 2.5 mita, o le pale e le o sili atu i le afa mita le lautele. O le seleselega muamua ina ua uma ona totoina se laau e mafai ona fiafia i le tolu tausaga. O pi na amata i le taumafanafana i le ogatotonu o Aukuso ma e tusa ma le 250-300 grams taʻitasi. Aveese fualaau e mafai ona teuina mo le 15 aso. O le laau e puipuia i le paʻu ma septoria. Carmen e fiafia i laufanua lafulemu ma e le fiafia i le soona inu ma le susu.

Toa

O le Decora o se tau tuai o le taumafanafana, o pears e oʻo i le faaiuga o Aokuso

O le teuteu o se ituaiga tuai o le taumafanafana, o pears e oʻo i le faaiuga o Aokuso. O le laau e tupu maualuga mai le tasi ma le afa i le lua mita. A uma ona totō, ona amata lea ona fua mai le pi mo le 2-3 tausaga. O fualaau lanu samasama e fua mai le 200 i le 400 glamu ei ai sina paʻu manogi, sina manogi o se rosa. E mafai ona teu fualaau aina i le tasi ma le afa i le lua vaiaso. O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o teteʻega i malulu ma faʻamaʻi o uiga o pears.

Alofa

O nei laau faʻamalosi e maualuga le sili atu ma le lua mita e mafai ona taofi le fasefulu tikeri

O le pi ma le alofa alofa Tenderness ua lauiloa i le au faifaatoaga ma tagata mafanafana mai Kaluga i Chelyabinsk. O nei laau faʻamalosi e maualuga atu i le lua mita e mafai ona tatalia fulufulu-fulu ma e le fefefe i faʻamaʻi faʻaleaga. Mai le tausaga lona tolu o le tuputupu ae o le pene i luga o le 'upega tafaʻilagi, e maua ai le maualuga o fua i tausaga taʻitasi. O fua e itiiti ifo i le 200 kalama i le mamafa, e ufiufi i se lanumeamata lanumeamata e liua mumu i le la. O le pulupulu o fualaau suamalie e suamalie ma manaia, suamalie ma teuteu. O le taimi e faʻaalu ai o le faaiuga lea o Aokuso poʻo le amataga o Setema, faʻalagolago i le tau o le vaitau. E mafai ona e teuina le seleselega e sili atu ile masina. I le taimi malogo E manaʻomia e le faʻalauteleina le faʻavalaʻau faaopoopo. Peʻa 'aina faʻamaʻa, tao ma gaosia.

Autumn

O le vaega o pears e faʻamaʻaina ma e faʻaumatia i le tautoulu ma e mafai ona ola i le faʻatoʻaga e aofia ai Safira ma Sanrem.

Safaira

Safaira - o le taumalulu-malulu 1.8-2 mita le maualuga

O le Safaira o se taumalulu-malulu 1.8-2 mita le maualuga, e le fefe i le tele o faamai. O le a ia avatu muamua lana seleselega i le lona tolu o tausaga talu ona totoina. O fua na amata i le faaiuga o Setema. O lo latou mamafa o le 180-230 grams. A oʻo i le paʻu, o lanu e lanumeamata-lanu samasama i le lanu ma susulu le galu i luga o le saite o le faʻaalia i le susulu o le la. O le suamalie suamalie e fai sina malie. Peʻa suamalie ma suamalie i le tofo ma sili ona manogi. Latou te le pauu ese mai le laau e tusa lava pe mamafa timuga. O fua e aveesea mai le laau e totoe e toe lua vaiaso, ona mafai ai lea ona 'aina, ma safila e mafai ona teuina seia oʻo ia Tesema.

Eseese Sanremi

Sanremi o se taumalulu-taugata-taugata o pears lea na amata mai i le amataga o Oketopa

Sanremi o se taumalulu-taugata-taugata o pears lea na amata mai i le amataga o Oketopa. O laau ola e oʻo i le lua mita le maualuga. Latou te le aʻafia i le clasterosporosis, moniliosis ma le tele o faʻamaʻi. O fua muamua e mafai ona seleseleina i le tausaga lona tolu o le olaga o se fatuga i luga o le saite. Fruiting is annual. E selesele le seleselega i le amataga o Oketopa. Peʻa lapoa e tusa ma le 400 glama, lanumeamata-samasama. E suamalie le suamalie ma le suamalie o le pulupulu, lea e faʻatatau i le 4.9 points. O le togalaau e teuina mo le silia ma le lua masina. Faʻamalo lelei e pears femalagaaiga. E mafai ona latou 'aina fou pe faia mai i fale ua faʻasaoina i le ituaiga o siamu, o le sua, compote, jam ma isi.

Winter Pears

O nei laau, o le aumaia o fualaau toto i le tautotogo o le tautoulu, e manaia mo le au fai togalaau ia latou fua e mafai ona teuina mo se taimi umi, lea e mafai ai ona e lagonaina le manogi ma le tofo o le taumafanafana i masina malulu malulu. O se faʻataʻitaʻiga o ia pears o le ituaiga o le Dalicor, faʻamaunuʻu i Falani, ae na tupu manuia i lenei mea.

Faʻatau

O fua na amata i le amataga o Oketopa ma mafai ona teuina seia oo ia Fepuari.

Laʻau afu e oʻo i le tasi ma le afa mita le maualuga. O fua na amata i le amataga o Oketopa ma mafai ona teuina seia oo ia Fepuari. O fua lanu samasama ma le susulu o loo i ai se tino manogi suamalie. E lelei le gaosiga. Tausiga aupito sili - o laʻei pito i luga ma le faʻafefeteina faʻamafanafana e aunoa ma le faʻaoʻoina o le eleele, e le manaʻomia ona teuteuina, ae i le tautotogo e tatau ona togafitiga i fomaʻi faʻalavelave faigata, aua e faigofie ona afaina i le paʻu.

Le totoina o se pine "columnar"

O nisi punaoa i luga o le Initaneti ua faailoa mai o le foafoa o pears columnar o le tagata lauiloa iloga o apple trees, o le sui o tomai faasaienisi Mikhail Vitalievich Kachalkin, e ui lava na te faafitia atoa lava le i ai o ia laau.

Pears-foliga foliga, plums ma apricots. Talitonuga po o le moni?

E i ai ni pears maʻa?

Afai, e feteenai ma mea ua taua, ua filifili le fai togalaau e toto se pine "columnar" i luga o lana fuafuaga, e tatau ona ia gauai atu i fautuaga lautele mo le totoina ma le tausiga o lenei laau. Masalo e aoga le siakiina ma le tagata faʻatau e uiga i le natura o le faʻatauga ma le amanaʻiaina o avanoa talafeagai o le totoina o le laau.

O le mea moni, ia faia se pi i se pale paleni, o lona maualuga e le sili atu ma le lua mita, ma o le lautele e tusa ma le 1.2 mita, e le faigata. O ia laau ua ola manuia mo faamoemoega o le gaosiga. O lenei ituaiga o pale ua taua o le dwarf pyramidal. O le mea moni, o le tausia o sea ituaiga o le a sili atu ona mamafa nai lo le umi, aua o le a manaomia ai:

  • vevela vevela;
  • aveeseina o laau tetele;
  • taimi e aoina ai fualaau.

E mafai ona fausia se pale o se laau pe afai e faapipii i luga o le paʻu le fusi o le pear. O lenei faleoloa o loʻo faʻamautinoa le paleni i le va o le faʻafouina o fua o fualaau aina ma le fuaina pea o fua.

O fualaau e totoina i le taimi o le taotoga i le tautotogo po o le tautoulu. Mo se laau e tasi, ua faʻapipiʻiina ai siteki mo le lalagaina o se laau talavou. Afai e totoina le tele o laau talavou, e faia se solo mo lo latou lalagaina ma tautau tautau i le maualuga 0.45 ma le 0.9 mita. I le va o laau e mamao ese le 1.5-1.8 mita, i luga o eleele lafulemu - e tusa ma le 2 mita. O le laina ole laina e 2 mita.

O le fausiaina o le pale e amata loa lava ona uma ona toto le pi i se nofoaga tumau. I luga o le ogalaau o se laau, ua fuafuaina se fatugao i se maualuga pe tusa ma le afa mita mai le eleele, o loo i le isi itu o le itu o le faapipiiina. O se tipi ua faia i luga o lenei fatuga, lea e togafitia i togalaau. I le taimi o le taumafanafana, o le a fufulu 4-5 pulu e aunoa ma le paʻu.

O le faʻavaeina o le pale pyramidal o le pear e amata i le tausaga muamua o le totoina o se laau

I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai, ua vavae ese le pupuʻu faʻamalosi, ma tuua e tusa ma le 0.25 mita o lona umi, luga aʻe o le fatugaʻo, o loʻo i le itu e faʻafeagai ma le teuteu muamua. O lenei teuteuga e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le itu o le itu fou.

O lapisi taalaelae na tupu i le tausaga ua tuanaʻi ua vavaeina foi i le fatugaʻo, lea o loʻo agai i lalo ma 0.2 mita mai le ogalaau.

I le tau mafanafana o le tausaga lena, ua faʻapuupuuina ai laulaau laulaau, e le manaʻomia e fai ai skeletal lala, ma totoe ai na o le 7-10 centimita o le tuputupu ae, o lona uiga, e le silia ma le tolu lau. Poloaiga lona lua, o lona uiga, o le aluese mai lala na tupu i le tausaga ua tea, ua vavae ese, ma totoe ai le 1 lau. Le taʻavale (vaʻa tutotonu tutotonu) e le o oti.

O le faʻavaeina o le palealii o le tupulaga talavou i le tausaga lona lua

Mo le lona tolu ma le tausaga na sosoo ai, ua vavae ese le avetaavale, ma tuua ai le 0.25 mita o lona umi, e pei o le tausaga talu ai. O le tuputupu ae, lea na fausia e avea o se taunuuga o le seleselega o le taumafanafana i le tausaga talu ai, ua vavaeeseina ai se fatuga lelei. O puʻupu tetele malolosi uma ua vaʻaia atoatoa.

I le taumafanafana, e faʻapuupuuina uma itu o lau laau i laulaau e tolu, o le lua-order shoots to one leaf, o le faʻaauau pea o skeletal branches i laʻau e ono.

Tolu tausaga o le paleina o le pale laau

I luga o se laau matua, lea e oʻo atu i le lua mita le maualuga, i le taumafanafana ua faʻapuupuuina le taʻitaʻi tutotonu i le umi o le tuputupu ae o le tausaga o loʻo iai nei. Ua vavae ese foi vaovao malolosi, ua agai i luga ma lala o lala na ola i fafo atu o le palealii ma faalavelave ai i pears tuaoi, ma vevela keke.

Faatumauina o foliga o le pale. Totoina laau matutua

O le pale ua fausia i lenei auala o le ai ai se vaega e sili atu ma le tasi le sikuea mita, lea, ioe, e sili atu nai lo le vaega ua atofaina mo le laau columnar, ae e matua taliaina lava mo ni togalaau aina laiti.

Faʻamatalaga o laau o fualaau aina

Ae o laau o le apu (ma atonu o le pau lea o le laau fruitar fruitar), o le tagata poto faapitoa i nei mataupu, Mr. Kachalkin. Vaavaai i luga o le Initaneti mo ana tusiga ma o lana site lenei //www.opitomnik.ru/.

E tele ni mea faʻaleaga. O le fatu o le ituaiga columnar e tatau ona i ai i luga o se rootbar root. Faʻatasi ai ma taunuʻuga uma e tutupu (faʻaopoopoina uma ma faʻaogaina e pei o le manaʻomia o le faʻaleleia o vai ma le taumafa malosi). Latou te amata fua fua i le tausaga o le totoina (e tusa ai ma faʻamatalaga ma pe'ā tupu faʻatupulaia), o le tamaoaiga i aʻafiaga ma le totoina lelei. O le tele o ituaiga kolar e malolo mai i Moscow ma le itu i matu.

Mo aʻu, e leai se uiga sili ona taua i totonu ia i latou. E sili atu le faigofie ona totoina I soo se faʻafefe o le malulu ma e fiafia tele i luga o se supa (e pei o Kid Budagovsky) ma maua le mea lava lea e tasi, e sili atu ona faʻatuatuaina ma sili atu ona eseese i fua o ituaiga. O le laau o le a pe tusa o le 120-150cm le maualuga ma amata ona fua i le tausaga na sosoo ai pe a uma ona totōina, e sili atu le le faatagaina o le segol, a leai o le a le atoatoa le bonesai. E sili atu ona tupu le muamua i le pito i luga i le pito i luga, ona maua lea o fua.

Andrey Vasiliev

//www.forumhouse.ru/threads/212453/

Pe a afaina i le malulu, ona liliu lea o koluma i se "pulumu", i lalo o tulaga lelei uma - ia fafaga, inu, peʻa ese le pefu - o le fualaau e itiiti lava le 5-6 kg mai se laau, o loʻo i ai faʻamatalaga e faʻaititia le fua o le ola pe a mavae le 12-15 tausaga. O le tau o se fatu faʻatasi ma i matou o le 500-600 rubles i le fasipepa. E foliga mai ia te aʻu o nei mea uma o loʻo siomia ai koluma e naʻo le kamupanī e manaʻomia. E le sili atu le lelei o le totoina o laau masani, o lea ua i ai le tele o ituaiga matagofie matagofie, e maua ai le olioli ia te oe, o lau fanau ma a latou fanau?

Marina Ufa

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4280&page=6

E tusa ai ma le galueaina o pears o le "columnar" i lo latou eria, e mafai e faila taʻitasi ona faia se filifiliga na o ia, e faʻavae i luga o faʻamatalaga lautele o faʻamatalaga.