Laʻau

Totoina ma ola ai pears o Nika

O Nick Pear o se tasi o mea manaia mo tagata fai togalaau. O uiga o le ituaiga e mafai ai ona ola e le gata i le ogatotonu, ae faapena foi i itu i mātū o Rusia. O le faagasologa o le totoina ma le tausiga e le eseese i soo se faigata ma e taugofie tele e tusa lava pe amataina.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le ituaiga o laka o Nika o se vaovao o le taumalulu na fafagaina i le Institute of Michurin e mafua mai i le sopoia o ituaiga eseese - Talgar Beauty and Daughter of Dawn. O le tagata matutua e maualuga le maualuga o le 3-4 m, o le pale ma le pale paleni. Na maua e Nick le tufatufa sili i le Central Black Earth i le itumalo. O fua e maua ai le foliga o le oval, o le mamafa 120-200 g, lamolemole lamolemole ma se paʻu o le wax e puipuia mai le mago i le taimi o le teuina. O le lanu o fua pe a aveese mai le laau o le samasama-lanu meamata ma lanu mumu. I le taimi o le teuina, o suiga lanu ma avea ma lanu samasama ma se lanu enaena lanu mumu-ulaula le tele o fua.

Pepa pulu pipi, faʻasolosolo lelei o fatuina, meaʻai suamalie, suamalie ma le manogi, e aunoa ma se faʻanoanoa. O le ituaiga e oʻo atu i le 10.2% o suga i fualaau aina, o se faailoga sili ona maualuga mo lenei aganuu. O fua e mafai ona faʻaaoga uma mo le sauniuniga o meaai faʻafela, ma mo le taumafa fou. O le seleselega taimi ia Setema. Ae o isi ituaiga puaa o le taumalulu, o le faʻatauga o tagata faatau ia Novema. A uma ona taoto i lalo, o fua e maua mai ai se manogi manogi o uiga o lenei ituaiga ma se tofo lelei. O le pi o Nick ua teuina mo le 3-4 masina. O le taimi sili mo le taumafaina o le a amata mai ia Novema ia Ianuari.

O fua o le uila a Nick e samasama-lanu meamata ma lanu mumu, ma pe a teuina e avea ma lanu samasama ma se lanu enaena-ulaula

Le lelei ma le le lelei

Ina ia iloa pe o lenei ituaiga e talafeagai mo le totoina ma le totoina i luga o lau 'upega tafaoga, e tatau ona e mafaufau i ana mea lelei ma mea faʻatau. O Nick Pear o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • fua maualuluga ma mautu;
  • maualuga le tetee atu i le malulu;
  • faatasi ai ma le malulu laititi e faaleagaina ai lala, ua vave ona toe faʻaleleia;
  • lelei femalagaiga;
  • tetee i faʻamaʻi masani mo se fualaau fualaau aina;
  • matagofie ma suamalie fua.

Ae e eseese ma le le lelei:

  • totoina o pollinators e tatau mo le lelei o fualaau aina;
  • e mafai ona maua le fua muamua mo le 5-6 tausaga talu ona totoina;
  • le manaʻomia ona masani ona faia se pale.

Faʻamatalaga autu

E ui o le pi a Nick e faʻaleleia e ia lava, ae ina ia mafai ai ona maua ni fua maualuga, e tatau ona ola latalata ane i pollinators. E pei o lea, ei ai peʻa e fuga mai i le taimi e tasi: Duchess, Svetlyanka, Rogneda.

Ina ia mafai e le pi a Nick ona maua mai se fualaʻau maualuga, e tatau ona totōina pollinators i lata ane

Totoina o le Nika Pear

Ina ia mafai e le pi ona mauaa aʻa pe a uma ona totō, e taua le filifilia o mea totino totō ma saunia le nofoaga mo le totoina o le seleselega.

Filifiliga o Togalaau

O le tele lava o taimi, e feagai le fai togalaau ma le faʻatauina o mea totō i maketi ma faʻaitiitia ai i faleoloa. O le filifiliga silisili o le faʻatau lea i se vasega pepe, ae le maua e tagata uma lenei avanoa. Ina ia faia le filifiliga sao o se laau, muamua lava, e tatau ona totogi le taulai i ona foliga vaaia: e le tatau ona i ai ni faailo o le faʻamamago poʻo le paʻu.

O fatuga taitasi e tatau ona i ai se pine i faʻamatalaga i luga o le gaosi oloa, ituaiga faʻatasi ma se faʻamatalaga o ona uiga. Afai e le o faailogaina le mea e totoina ai i lenei auala, ona sili atu lea ona fai se faʻatau i se isi nofoaga, talu ai e le masalomia le lelei o sea fatuga.

E tatau ona i ai se aʻafiaga lelei o aʻafiaga o aʻafiaga: e le itiiti ifo i le lima 5 ma le 3 aʻa faaopoopo ma se umi o le 30 cm. I le faaopoopo atu, o aʻa e tatau ona mama ma susulu e aunoa ma se mea leaga ma faailoga o le pala. Mo le totoina, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o le lua tausaga le matua, lea e mafai ona faʻamasinoina e le pale paleni.

Mo le totoina o pears, e sili atu ona lelei le faatauina mai o laau e lua tausaga le matua, aua e sili ona lelei aʻa

Filifiliga o le nofoaga ma sauniuniga

Muamua e tatau ona e mafaufau o lena paʻu e manaʻomia se nofoaga lelei. A le o lena, e ono mafai ona faʻaitiitia le mea o le suka i le fualaau aina ma le maualalo o fua. E ui lava i le tele o laʻau o Nika, e tatau ona aloese mai le totoina o isi laau. E tatau ona e filifili i se nofoaga mo le totoina muamua ina ia e le toe totoina le laau mulimuli ane, aemaise lava talu ai e le fiafia lenei pi.

E le mafai e le pea ona faʻafeiloaʻi le vai, o lea e le totoina ai i eleele maualalo. O le eleele e tatau ona tupu i le 2-2.5 m.

Mo le fualaʻau o loʻo fesiligia, o le oneone, laʻau paʻepaʻe, laʻau mimiti po o le pelenozem e sili ona talafeagai. O le sauniuni o le lua e faʻalelei ai e sili atu ona lelei talu mai le pau (Oketopa-Novema). I le taimi o le taumalulu, o le a faʻamauina le eleele ma faʻamaʻaina.

E sili atu ona amata le sauniuni o le lua e tulaʻi ai mo le totoina o fua mai le pau

O le lua ua eliina ma le 60 -80 cm ma le loloto e tusa ma le 1 m. I le faagasologa o le eliina, o le pito i luga o le eleele ua lafo i le itu - o le a manaomia pe a totoina se fatu laau, ma o le palapala mai le loloto o le a le manaomia. O vaega nei o loʻo sasaaina i lalo o le lua:

  • 3 pakete o le humus;
  • 2 pakete o oneone oneone;
  • 1 tbsp. superphosphate;
  • 3 tbsp. l potassium sulfate.

O le saunia o fualaau aina ma meaʻai mo le taimi muamua, e faʻapipiʻiina ai fertilizers i le totoina o le lua

O vaega uma o loʻo faʻafefiloi lelei ma le faʻaopoopoga o le pito i luga o le eleele. Ona faʻamumu lea o le lua i le vai, lea e 2 tbsp. Ua faʻasese i se pakete e tasi. fai le falaoamata ma sasaa i totonu o se lua, pe a uma ona sasaa le isi 2 pakete vai mama. O se vaega o le eleele lelei e liligi ifo i luga ma o se lua e tuu i lenei setete seia oʻo i le tautotogo. Afai o le a le i faia muamua sea taualumaga, e tatau ona faia ia le itiiti ifo i le 1-3 vaiaso aʻo leʻi tulaʻi.

Totoina o se fatu

O le pi e totoina i le faaiuga o Setema - amataga o Novema po o le faaiuga o Aperila-amataga o Me seia oʻo i le taimi e tatala ai. O le faagasologa e aofia ai laasaga nei:

  1. O se vaega o le eleele ua aveeseina mai le lua e toso mai ai ma o le a lafoina ai se pine laau, lea o le a avea o se lagolago mo le fanau laiti.
  2. E sasaa le eleele i totonu o le lua ina ia faia ai se tamai mauga.
  3. O le fatu toto ua totoina ma le faaeteete, ua salalau aʻa.

    O se pine o loʻo faʻaofi i totonu o le lua totoga, ma o aʻa o le fatugaina ua faʻaeteete lelei

  4. O loʻo aʻafia le aʻa ona o le ū o le 4-6 cm le maualuga i luga o le eleele, pe a maeʻa le eleʻele e laitiiti lava le suamalie.

    O loʻo aʻafia le aʻa i se tulaga e faʻapea o le ū o le 4-6 cm le maualuga i luga o le eleele

  5. O se fausaga e faia mai le eleele i tafatafa o le pito o le toto toto ina ia pe a faʻafeinu le vai e le alu i le auala.
  6. 2-3 pakete vai ua sasaa i lalo ole fatu.

    A uma ona totō se fatu fatu, sasaa 2-3 ipu pakete

  7. Pe a faʻafefe le vai, o le eleele e mulimulitaʻi i le sawdust pe o le peʻa ma se laulau 5-10 cm.

    A maeʻa ona susu le susu, o le fatu fatu ua totoina i le sawdust poo le peat

  8. O le seedling e nonoa i se pine ma se maea. O lea e le tupu aʻe ai i totonu o se laau, ua afifiina le paʻu i le paʻu.

    O pipi vine e faʻapipiʻiina i le pine ma se maea poʻo se mea e mafai ai

O le aʻa o le uʻu le nofoaga lea e oʻo ai le ogalaau i le aʻa o le fatu.

O le aʻa i luga o le fatuga o le nofoaga lea o le poloka o le fesuiaiga i le aʻa

Vitio: pe faapefea ona toto se pi

Afai, a uma ona totō, e vevela ma vevela le tau, e tatau ona faia le vai i aso uma e 10.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le tausiga lelei o le uila a Nick e aofia ai le tele o galuega faifaatoaga, e pei o le fafagaina, teuteu pito i luga, teuteu.

Faʻasa

O le taulaiga faapitoa e totogi i le fausuaina o le taimi muamua ina ua uma ona totoina se fatu laau, ina ia aʻafia ai aʻa. O le taimi mulimuli ane e tatau ona le masani, e tusa o le tasi i le masina. Ae ui i lea, e aoga le mafaufau i tulaga tau fesuiaiga: afai ei ai se vevela vevela ma le vevela, e tatau ona sili atu le masani ona faʻafeinu. O le faʻatinoga, e tusa lava pe foliga faigofie, e tatau ona faʻatino saʻo. E le tatau ona faʻasuina le laau i le vai malulu ma saʻo i lalo o le aʻa. A leai, e fufulu aʻa ma o le a mate le laau. E tatau ona tafe le vai i le 2-3 pakete i le 1 mita o le lio.

E tatau ona liligi le pulu i le vai mafanafana i totonu o se lua ua saunia muamua

Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai vai mafanafana, lea e vevela i le aso atoa i paleni poʻo pakete. I se faaopoopoga, i tafatafa o le laau e te manaʻomia e eli ai se paʻu papaʻu ma faʻagasolo malie ona fafagaina le vai. I le maeʻa ai o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻafefeina o le vai, o le eleele faʻataʻapeʻapeina le laau ua faʻamaʻapeina, lea e faʻaaogaina ai le faʻavaeina o le palapala. O lenei metotia e faʻaleleia ai le fesuiaiga o le ea, ma faʻaleleia ai le tafe o le okesene i le aʻa.

Ina ia mautinoa le faatumauina o le susu i le eleele, e fautuaina e mulumulu le pito o le ogalaau pe a uma ona tatala.

Vitio: auala e faʻafefe ai se paiga saʻo

Laʻei pito sili

Talu ai ona o le aʻa o le paʻu o loʻo loloto, e faʻaaogaina ai le fomaʻi i luga aʻe o le tele o tulaga. Mo le taimi muamua, o meaʻai e faʻafefiloi i totonu o le lua. Ona faʻafefeteina ai lea o Nick i le tautoulu, lea latou te faʻaaoga ai vaega o meaola poʻo minerale. E tatau ona maitauina i le tau o le autumn, e le manaomia le vailaʻau mo le laau, talu ai ona o le saofaga i le tuputupu aʻe o le tele o vegetative. E tusa ai ma lenei mea, e tatau ona le aofia ai mataupu fou fou. I le tulaga lea, latou te faʻaaogaina faʻamala (mineral fertilizers) (fulufulu ma paluga), ae i luga o le eleele humus-eleele le lelei, e le mafai ona tufatufa atu vailaʻau oona. O le mea lea, a uma ona faia ia minerale, e mulumulu le palapala i le peat ma le humus i le tutusa tutusa, ma faapipi le pusa tafatafa o le poloka ma se vaega o le 15-20 cm.

Peʻa ma humus i tutusa tutusa o loʻo faʻaaogaina e pei o fugalaʻau faʻasaina ile palapala vaivai.

I le autumn, e mafai ona faia fugalaau i lalo o le eliina poo le foliga o se vaifofo vai. Laʻei pito i luga i le suavai ua faʻaofiina i totonu o le eleele e ala i le suamalie ma le loloto o le 20-30 cm (o le loloto e faalagolago ile tausaga o le laau). I lalo o le eli e faia:

  • 30 g o superphosphate granula;
  • 15 g o le potassium chloride;
  • 150 ml o fafie.

O fuainumera e faavae i luga o le 1 mita. O vaega lava e tasi e faʻaaogaina e saunia ai le vaifofo vaifofo, sei vagana ai le palapala. E faʻafefeteina falalaʻau i le 10 lita o le vai ma faʻafeiloaʻi i totonu o paʻu papaʻu i le liʻo lata ane-faʻataʻitaʻi faʻatasi ma le faʻamafa muamua (2 pakete i le 1 mita). I le tautotogo, e manaʻomia e le peʻa le nitrogen e fausia ai le pale. I lenei tulaga, o le laei sili e mafai ona faia i se tasi o mea nei:

  • 200 g urea i le 10 lita o le vai i le 2 pauna matutua;
  • 30 g o le ammonium nitrate mo le 10 l o le vai - 2 pears;
  • 500 g manu felelei i le 10 lita o le vai - faʻasolosolo aso ma vai 5 lita i le 1 laau.

I le tautotogo, e manaʻomia e le peʻa le nitrogen, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina urea

I le vaitaimi o le taumafanafana, mo le fausiaina o fualaʻau, e manaʻomia e le aganuu le sili atu o le potassium ma le phosphorus, faʻapea foʻi ma elemene. A e fafagaina, e mafai ona e tausisia le masani lenei:

  • fuamasi-o lo o aofia ai - e oo atu i le 300 g i le pakete vai;
  • salt masima - e oo atu i le 100 g i le pakete vai;
  • palu faʻatasi - e oo atu i le 20 g i le pakete vai;
  • apili e aofia ai - e oo atu i le 5 g i le 10 l o le vai;
  • o lona uiga ma le magnesium - e le silia le 200 g i le 10 lita o le vai;
  • zinc sulfate - e oo atu i le 10 g i le pakete vai.

Teuteu ma tausi lelei

Ina ia fetuunai le fua, fualaau aina, ma le puipuia o le atinaeina o faamai, e tatau ona tipi le pi. O le taimi muamua e faia ai lenei faʻatinoga i le taimi o le totoina: e faʻapuupuuina le 1/3 o le umi o laʻau. O lenei mea o le a fesoasoani i le vave faʻapipiʻi o le pale. E fautuaina le pi o le Nick ia tipiina taʻitasi i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amata ona fuga mai pupu. Afai e faʻamaʻaʻa atoa le pipi, e le tatau ona tuʻu le vao. O na lālā, o loʻo fua mai fua i lalo i le eleele ma o loʻo taoto i luga, e mafai foi ona aveʻesea. E le gata i lea, e manaʻomia e le laau le mimiti i tausaga taʻitasi - aua le faatagaina le mafiafia o le pale. Tuu le malosi ma le faʻasaina o laau, ma aveese le vaivai ma le faʻafefe. E le sili atu i le 1/4 o le aofaiga atoa o lala.

I le taimi e teuteuina ai, e vavaeina lala ina ia leai ni tumutumu o totoe

Afai e le tipiina le pi a Nick, ona vave oʻo mai ai lea o le pale, ma o le a fua le fua.

I le tausaga muamua ina ua uma ona totoina se fatuga o le ituaiga o mea e mafaufauina, ua fautuaina e piki le tele o fugalaau. O lenei metotia e faʻaleleia ai le ola ola o le laau. I tausaga mulimuli ane, e tatau ona aveese le afa o na o fua na faʻamautuina, lea e oʻo atu i le limasefulu na o ni nai senetimita. O le sini tulimataʻi o sea faiga o le totoina o fua. O se taunuuga, o fua o totoe i luga o le laau o le a sili atu le mamafa, ma o le laau lava ia o le a sili atu ona saunia mo le malulu.

E manaʻomia e Nika le teuteuina o le tausaga, lea e mafai ai ona e fetuʻunaʻi le fua, fualaau aina, ma puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni o le ituaiga Nika e matua malulu lava, e fautuaina e mulchuli le lio i le solofanua e puipuia ai le ola o laau talavou mai le maualalo o le kiona ma le malulu. E le gata i lea, o le shtamb e tatau ona afifiina i mea e lei faia, mo se faataitaiga, Agroteks. I lenei auala, i le lumanaʻi e mafai ona puipuia laau e ala i le sui o le paʻepaʻe.

Vitio: auala e faʻapipi ai se pi

Maʻi ma meaʻai

E tusa ai ma le resitala o le setete, o le Nika o le siama e puipuia i le paʻu ma septoria. E ui i le maualuga o le puipuiga, e fautuaina e ave ni puipuiga e puipuia ai le faʻaalia o soʻo se faafitauli. O nei taga e aofia ai:

  • taimi pito i luga o le laʻau o le laau, lea e mafai ai ona faigofie ona feagai ma faamaʻi e mafai;
  • tausisia tulaga masani o le suavai, talu ai o le palapala susu o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o meaola ninii;
  • teuteuina o lala, faamamaina o laʻau ma fualaau pau, e pei foi o le eliina o le ogalaau e fesoasoani i le faatamaia o meaola faalafua o loo totoina i laulaʻau, palapala ma luga o lala ua faaleagaina;
  • fufulu paʻu o le ogalaau ma lala skeletal i le paluga o le lime ina ia puipuia mai meaola faalafua ma togavao;
  • asiasiga masani o le laau mo meaola faalafua ma faamai, ma i le tulaga o lo latou iloa, o le faaaogaina o fualaau talafeagai.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Na totoina e Nick se fatu e lua tausaga le matua. I le taumalulu muamua, o le laau na goto laitiiti, ma o le tautotogo na sosoo ai e lei toto. Ae o le tausaga mulimuli ane na toe faʻafoisia atoatoa ai, na fuga mai le pi ma na tuʻuina atu foʻi se fualaau aina. O lona uiga, na amata ona ia fuaina fua i le lona fa o tausaga o le olaga. O fua e lagiina i le faaiuga o Setema, e seasea ona malepe. O laʻau e suamalie, faatasi ai ma le pipi vine mafiafia ma le paʻi o le nutmig. E fesuisuiai na o le 1.5-2 masina, talu ai e leai sau faleteuoloa faapitoa. E ui lava o le tetee atu i le paʻu o loʻo faʻaalia i le faʻamatalaga o le ituaiga, i le tausaga ua mavae, na ou matauina ai ni fasi laau laiti i ni fua o Nicky. O le mea moni lava, o le tetee atu i lenei faʻamaʻi i le eseesega o loʻo faasolosolo ina leiloloa, o le mea lea e tatau ona faia le puipuiga.

Igor Viktorovich

//fermilon.ru/sad-i-ogorod/kustarniki/grusha-nika.html#i-6

E i ai le matou pi Nick e ola i se fale mafanafana. Na amata ona ia fuaina fua i le lona fa tausaga. O taimi uma o autumn matou te vavaeina ai lala lamolemole ma o le pula e tupu i le lautele e ala i le tautotogo, ma i le tautoulu e maua ai le tele o seleselega. Faʻamuʻu i se paluga e aofia ai: uʻamea, cherenizem, 'oti, solofanua ma povi povi. E le lelei le aganuu, ae alofa i le la. O loʻo matou nonofo i le Itumalo o Krasnodar, o lea la e faʻafelelei ai e le peʻa pulu gutu. O le ono tausaga o loʻo tuputupu ae.

Anthony

//selo.guru/sadovodstvo/grushi/sorta-g/zimnie-g/nika.html#bolezni-i-vrediteli

Pear Nika o se togalaau sili ona lelei mo le totoina i luga o togalaau totō ma faʻatoʻaga. Talu ai ona o le laau ua iloa ona o lona laitiiti, e faigofie ona galulue faatasi i le taimi o le seleseleina ma le tausiga. E ui i le tele o faʻamanuiaga a Nicky, e matua talisapaia lava e le au faifaatoaga o ia mo le le lelei ma le lelei o fua o fualaau aina ma le teuina umi.