Laʻau

Lantana: totoina se fugalaau i le fale

O le Lantana o se fugalaau faʻavaomalo e sili ona lelei lea na faʻaleleia lelei i le microclimate i falemaʻi faʻaonapo nei. O tagata alolofa i laau totō e talisapaia ona o lona tele ma le umi o le fuga. O le faasolosolo malie o le susu e suia ai lanu, e foliga mai e le masani ai le susulu. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e mumusu e amata se faʻalavelave tele, ma fefefe i le alu, ae o le mea moni o le laau e matuā le mautonu lava.

O le a le foliga o le moli?

Lantana (Lantana) - o se genus of perennials o se vaega o le aiga Verbenaceae. Ua salalau solo i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, o nisi ituaiga o meaola ua maua i Aferika ma Southeast Asia. E tusa ai ma punaoa eseese, o le ituaiga e mai le 140 i le 170 ituaiga.

O Lantana e ola vave i le natura

O le igoa o le laau na tuuina mai e le tagata lauiloa Swedish o Karl Linney. O le Roma anamua o Viburnum "Lantana". O le mea moni lava, o le uiga masani o mea leaga na afaina ai le filifiliga a le faila.

O tagata alolofa i totonu o laau e fiafia i le lantana mo lona fugalaau e le masani ai. E le gata i le mea moni e umi (mai ia Aperila ia Oketopa), e faasolosolo malie ona suia lanu lanu. E tupu lenei mea i luma o tatou mata, i totonu o le 2-3 aso. I le taimi lava e tasi i luga o le vaomatua e mafai ona e vaʻaia mumu, moli, samasama susulu, fugalaau paʻepaʻe. E aoina i latou i le tele o mea leaga i foliga o se faamalu poʻo le toeitiiti lava masani le polo. O se manogi manaia o se uiga. Afai e lava le malamalama o le moli, e mafai ona fuga mai pea toetoe o le tausaga atoa.

Lantana inflorescences i le foliga o se polo masani

A maeʻa ona totogo, ona aliali mai ai lea o laulaau lapotopoto, e tofu ma fatu e lua. O fualaau e le fualaau aina e lanumeamata, e le mafai ona e 'ai, o latou oona. O le suaina o vine, i le mea e ola ai le susulu, e 'ai, e masani lava ona faaopoopo i meaʻai eseese. O le tofo e foliga tutusa ma le mulberry.

O fualaau le mama o le moliuila o mea oona

O lala laau tetele. I le natura, o se laau laʻau poʻo se laau, e oʻo i le 3 mita le maualuga. O Lantana o loʻo tuputupu ae, o lea i le fale e manaomia ai le teuteuina masani. E mafai ona faʻapuʻupuʻu i le maualuga o le 30-50 cm. O paʻu o loʻo ufiufi i se paʻu lanu lanumeamata-lanu, o nisi taimi e masani ai ona maua ai pine.

O le feeseeseaiga o lau laititi e laiti lava. O le uumi o le umi e tusa ma le 4-5 cm. I le paʻi e matua faigata, e pei o loʻo faia i le palasitika. I le foliga, o laulaau e pei o vao. O le pito e pei foi ona vaneina i cloves. O veins e manino lava le manino.

Lea lafoaʻi foʻi le meaʻai e le fiafia i ai tagata uma. I totonu o faamatalaga o le mint, lemoni, o le tolauapiga e mateina, ma o nisi e lagona le "sipuni" amber. Mo le salalau i totonu o le potu, e lava le paʻu o le fugalaau. Ae peitai, o isi e pei lava o le manogi. O laumei moli e masani ona faʻaaoga e fai ai ni sachets.

O lau lanu Lantana e matagofie foi, ae le o le aoga sili lea o le laau.

I luga o le palate, o laulaau e le o se mea e sili ona manaia, e maua ai le tiga. O le laau e faalilolilo se toxin faapitoa, e ufiufi ai i se ata vevela. O lenei vaega e puipuia ai le manava mai osofaʻiga a peti.

I totonu o atunuu e le o se moli eletise, o se mea moni faʻalavelave. E vave ona tupu, faʻataʻitaʻiina oganuu fou ma fafao ese mai le fugalaau i le lotoifale. Faʻasaga i le "osofaʻiga" mai fafo o le setete ua faʻamalosia e faia ni faiga leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Ausetalia ma Aferika i Saute ua faʻatagaina le faʻasaina o le moli eletise i paka ma togalaau, e oo lava i tagata tumaoti.

Afai e mafai e le tau ma nofoaga e le faʻasaina, o le moliuila e masani ona faʻaaogaina i le mamanu

Lantana e tele igoa tauvalaau. O le mea lea e taua o le "upega" (mo foliga vaaia o laulaau), "upu a le teine", "fesuiaiga o le rose", "fesuiaiga o fugalaau" (mo "le tutusa" lanu), " . O isi igoa le aloaia e "rose rose", "sage tele", "tamai berry".

O petals Lantana e suia lanu i luma o tatou mata

Vaʻaia lauiloa ma le au faifaatoaga

O le tele o ituaiga o moliuila, na o ni nai mea ua faʻafetaui i tulaga o fale. O le tele o laau o loʻo maua i totonu o fale o togavao faʻatoʻaga o faʻatoʻaga o loʻo faʻaogaina ai le masini eletise. O le toatele oi latou e tele ma sili atu fugalaau fugalaau. E le gata i lea, o tagata na faia "faasaʻo" isi vaega. O ia suauu e sili atu ona lemu ma e seasea ausia le sili atu i le 30 cm.

Natura masani:

  • Spiky, spiky po o le moli vavao (meaʻai). O faʻamau e prickly, o lea o le igoa. O laulaau e lanumumu lanumeamata i le lanu, fuamoa-poʻo le fatu-foliga, e ufiufi mai totonu ma se pupuʻu mūmū vaivai o lanu paʻepaʻe. "Aroma" faapitoa, e le o se mea manaia. Petioles e umi. Le lanu o petals e suia mai samasama lanu mumu pe mai le piniki i le pi. Fugalaau e tupu mai ia Me-Oketopa. Ole maualuga ole inflorescences e tusa ma le 5 cm.
  • Lantana Sello (selloviana). O laʻau e manifinifi, faigofie, tutusa ma sasa. Tuʻu i lalo se pito itiiti ile pito i tua. O fugalaau e laʻititi lava (3-5 mm le lautele), maumau. O le faavae o petals e samasama samasama.
  • Lantana montevidea (montevidensis). O lanu e faigofie tele, faʻafeiloaʻi, e pei o le Sello lanthanum, fausiaina i le faʻavae. O fugalaau e sili atu le susulu, laveva po o le lanu viole. Laiti e laiti (2-3 cm le umi). O le maualuga o le inflorescences e 2-3 cm. O fesuiaiga masani ma fuga lanu paʻepaʻe pe samasama e maua.
  • Lulu moli (rugulosa). Laʻau 1-1.2 mita le maualuga. Laʻau saʻo, ufiufi i nai mea laiti. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, o le pito pito i luma e faigata i le paʻi. O fugalaau e lanu viole.
  • Lantana sage (salviifolia). Laʻau faʻamalosi e tusa ma le 2 mita le maualuga. Veino tu mamao ese. O le fatuina o petals e eseese mai le pulupulu pastel e paʻu lanu viole.
  • Lantana toto mumu (sanguinea). O le maualuga o le vao e tusa ma le 1.5 mita. O lapoa e lapoa (6-7 cm), ovalu faʻatasi ma se pito i luga. O fugalaau e mumu-lanu moli.
  • Pulu uila (hybrida). Laʻau faʻamalosi faʻatasi ma se maualuga o le 70-80 cm. Lemoni-lanu samasama suia le lanu i le lanumumu-lanu moli.
  • Lantana variegata. E iloga i laulaʻau paʻu ma lanu lanumeamata, lanu paʻepaʻe ma le siliva. O ia ituaiga fesuiaiga e matua vaivai ai le laau, o lea e tatau ai ona sili atu le faaeteete.

Faʻasologa o ata: "Natural" Aiga-tupu Lanthanum Species

O taunuʻuga a le au faifaatoʻaga e ofoofogia. O mea mo le tele o faʻataʻitaʻiga o le moliuila.

Faʻasologa o Ata: Faʻatinoga o Aʻoaʻoga

Faʻafefea ona fatuina se microclimate sili ona lelei

O Lantana o se fale vevela, ae e maofa lelei le fetuʻunaʻi i le microclimate o falemaʻi faʻaonapo nei, lea e matua ese lava mai le masani ole microclimate. Na te faʻafeiloaʻia ma le agamalu le maualalo o le suavai. Pau lava le mea e manaʻomia e le fale e tele le malamalama.

Laulau: tulaga lelei mo le tuputupu ae o le uila

FactorFautuaga
NofoagaMata e faasaga i sisifo, sasaʻe, saute sasaʻe, southwest. Lantana e matua fefe lava i le malulu. I le tau mafanafana, e mafai ona e aveina i totonu o le laufanua avanoa i le togalaau, puipuia mai le matagi ma timuga.
MalamalamaTele laau telefoni. E mafai ona gafatia se aofaʻi saʻo o le susulu o le la (3-5 itula i le aso), ae o le filifiliga pito sili ona lelei o le malamalama malamalama. I le taumalulu, e le mafai ona e faia e aunoa ma le faʻamalamalamaina. Faʻaaogā masani faʻafefete poʻo faʻapitoa.
LuluI le taumafanafana - 22-27ºС. Lalo 20ºС - e le manaʻomia. Mapu - 5-12ºС. O se tulaga taua lenei mo le tele o fugalaau mo le isi vaitau. Mai le taumalulu "faʻanatinatiina" o loʻo faʻagasolo lemu le laau, ma maua ai le vevela pe a ma le 14-18 ° C i le amataga o le tautotogo.
Faʻamamaga o le eaO loʻo toʻafilemu i le tulaga 40-50%. I le vevela, e fautuaina le faʻaleleia o aso taitasi. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete - faʻafefeteina le suavai mo le moliuila e leaga. Ma ia mautinoa e le pa'ū ifo pa'ū i luga o fugalaau. E mafai ona siitia ni faailoilo i se isi auala - tuʻu laumei susu, faalautele laʻau, moss-sphagnum i totonu o se palatusi, mea tuʻu vai i tafatafa ane, ma faʻatau se masini faʻapitoa.

O le mea e manaʻomia mo le faʻamalositino mo tuutuuga o le taofiga o se faʻamalamalama lelei

Faʻasologa o gaioiga

Talu ai o le susulu e lauiloa mo lona tuputupu aʻe, o le gaosiga o se faʻausaga faʻaletausaga mo lea. O le taimi aupito sili mo lenei mea o le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina le vaitau o togavao. Afai e te le suʻeina se masini volumetric poo se masini, o se aʻa malosi e mafai ona faatumuina le tane ma i le itiiti ifo o le taimi, o le a manaʻomia e le laau se mea e toe faʻaaogaina "mai le faʻatulagaga". Faʻaalia manino o le manaʻoga e matua, o aʻa o loʻo pipii mai i le alavai. Afai e te le amanaʻia le faailoilo manino, e le mafai ona fuga mai le moliuila.

E le iai ni manaoga faʻapitoa mo le lelei o eleele. O le mea autu o le le lava lea, o le a lelei le lele ma le vai. O le paleni o le acid-base is neutral - pH 6.6-7.0. E lelei le faleoloa o le eleele mo le totoina o fualaau aina. O nisi taimi ei ai se eleele faapitoa mo Verbenovs, ae seasea lava.

E mafai ona e faʻafefiloi le mea e te fai:

  • laʻau felelei, eleele lau, humus, oneone oneone (2: 4: 1: 1);
  • paʻu o le peat, eleele lautele mo le totoina o fausaga o fale, laʻau tele laʻau po o le perlite (1: 2: 1);

E faigata tele ona maua se eleele faapitoa mo le Verbenovs, ae o le moliuila e fetaui lelei mo mea masani mo le totoina o laau i totonu

Afai e faigata tele i le masini fufululaina ona o lona tele (e faigata tele ona aveese mai le laau mai le ulo), faʻatapulaaina oe lava e sui le pito i luga o le masini ma le mafiafia o le 5-7 cm. I isi tulaga, o le gaosiga e faʻatino i le auala o le faʻafefeteina, o le eletise o loʻo tuʻuina i taimi uma pe'ā mafai.

E sili atu ona faigofie le aveese mai o le moli eletise mai le ulo pe afai e afa itula ao lei tele le vai

I le faagasologa o le totoina, ia aua neʻi galo i le pito i lalo o le fagu fou e te manaʻomia e fai ai se vaʻaiga mafiafia (4-5 cm) o le faʻavaivai ma vavae ese ma le naifi mama mafiafia 2-3 mm o aʻa ua pauu i totonu o le "faaputuga" faifai pea. O le masini eletise e faʻafefeteina e faʻafefe faʻafefe ma auina atu i le penumbra mo le 3-5 aso e faʻaitiitia ai le faʻafitauli na maua e le laau.

O tagata fai togalaau fugalaau e fautuaina le totoina o laau toto i totonu o le ipu e tasi. Muamua, afai o ituaiga eseese ia, e foliga mai e ese le matagofie ma le matagofie o se mea lanu. Lona lua, mo se mafuaaga e le iloa, e faʻaleleia ai le faʻalaina - o laau toto e faʻaititia le volume e le 1.5-2 taimi.

Nuances Taua o le Fafagaina

Mo le vaomatua tele, o le eletise e matua le lelei lava. I le natura, o le mea moni lea vevela. E le manaomia le tagata fai fualaau aina e faatulaga "siva ma tapolo" i totonu o le laau. Ae na o le tuu o le fagu i luga o le windowsill ma galo ai o le a le aoga.

Faʻasa

E manaʻomia tele le faʻavalauina o le masini fufulu. Ae e le mafai foi ona liua le eleele i totonu o se fagu i totonu o se fafie - vave ona tupu vave le pala. Faatali seivagana le loloto o le 1-2 cm loloto. O Lantana, e leai se susu, e vave ona faʻafefe ia buds. Afai e le vevela le auala, e tasi le vai inu i le 3-5 aso e lava. A maeʻa le 35-40 minute, e matua tatau lava ona tafe le susu o le susu mai le paleta.

Aua nei galo e uiga i isi vai vai. Lantana e fiafia tele ia i latou. Seiloga e fuga le laau, e mafai ona fufuluina i totonu o le fagu, o le taimi atoa - ia fufuluina e le aunoa lau laʻau ma se sipuni mumu po o se ie susu, aveese le pefu.

Fertilizer application

O le tele o fuālaau e tele se malosi mai le moliuila. O le mea lea, e manaʻomia ona fafagaina e le aunoa. Soo se faʻamaloilo mo le totoina o vaomatua totonu e talafeagai. I le tasi taimi i le 12-15 aso, e faʻafeinu i le vaifofo ua saunia, faʻaititia le fualaau o le fualaau i le afa e faʻatusatusa i le tagata na fautuaina. Fafagaina e le tatau ona faʻaleagaina, a le o lea o le a amata ona faʻaleleia ma le faʻamalosia le kulupuni lanumeamata i le afaina o le fuga.

Lantana e manaʻomia masani lavalava masani, faʻamalositino lautele mo le totoina o vaomatua i totonu o fale e talafeagai

Lantana tali lelei i mea masani faʻale-natura. E mafai ona e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, se faʻafefeteina o le povi pulu fou ua faʻafefete 1:15 i le vai. O ia laei e sili ona lelei aʻo lei fuga. E mafai ona faʻalavelaveina le malosi o le vailaʻau i le faʻavaeina o le fatu.

Teuteu

O le teuteu faʻamalosi o le moliuila e faʻatinoina i le amataga o le tautotogo, i le faaiuga o le vaitau o taotoga. E mafai ona e faʻaopoopoina i se gaioiga. Muamua lava, latou te faʻaumatia autafa o ituʻau tuai o loʻo leaga ma faʻafefeteina mai le pito i lalo. O totoe, o pine taitasi i le 2-3 laupepa pito i luga - o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tele o le fugalaau.

O le au fai ata o Bonsai ua maeʻa ona faʻaolaina le masini

I le vaitau o le vavao, aua neʻi galo e faʻaumatia faʻamago. I lo latou nofoaga, ua fausia ai fou.

O le lanthanum crohn e faigofie ona fusi. O iinei e faatapulaaina na o le tagata e teuteu vine i ona lava mafaufauga. O filifiliga sili ona taatele o:

  • Laʻau vao. Faʻamaʻi pupu, faʻatupuina le manaʻoga manaʻomia. Ona ave lea o le tusa ma le tolu o le umi i tausaga taʻitasi, ma faʻateʻa ese foi lala laau e sili ona lelei e alu i tua atu o le auala na filifilia.
  • O le laau. Faʻatulagaina mai laau mai le tolu tausaga, lea e faʻapipiʻiina ai pana. Filifili se tasi lala sili ona malosi, o isi uma o loʻo i lalo ifo o le maualuga o le maualuga o le "ogalaau" e vavaeina i le faavae. Manaomia tele le lagolago. Luga o le pale ua fausia e tusa ai ma le faatulagaga ua filifilia. O le "ogalaau" e faʻamamāina i taimi uma mai pitonuu o loʻo aʻafia.
  • Faaulu laau. Filifili ituaiga eletise ma moli felanulanuaʻi. Ua lava le tuu o le laau i totonu o se pusa faatautau ma faapuupuu le lavea i le umi ole manao. Mo le sili sili ona lelei, tipi le tolu tafana i le afa i le tautotogo.

Lanthanum "laau" e foliga manaia

"Laʻau" e foliga manaia, i totonu o le pale lea ua faapipiiina ai ni tipu o isi ituaiga. O le tele o lanu eseese e vave ona tosina mai le mafaufau.

Taimi e malolo ai

Lantana manaʻomia se malulu malulu. O se mea e manaʻomia mo le fugaina mo le vaitau e sosoo ai. Mai le ogatotonu o le taumalulu, e faʻaititia le faʻafeinu (tasi lava le taualumaga mo le 12-14 aso), o le pito i luga e le toe aoga.

E le suia mea e faʻamalamalamaina. O le susulu o le "malologa" o loʻo sailia le nofoaga sili ona susulu i totonu o le potu. I le tele o le teritori o Rusia e le lava le malamalama faalenatura, o lea e tatau ai ona e faʻaogaina le luminescent pe faʻapitoa faapitoa.

O nisi ituaiga o totoga e totogo toetoe lava a faaauau pea, o lea latou te le manaomia ai le taumalulu. Latou te manaʻomia le toe faʻaleleia i luga o le windowsill o le faamalama e feagai ma saute ina ia le paʻi lau laititi i le tioata malulu. E le mafai ona e puipuia mai le susulu o le la - i le taimi nei e le o toaga.

Vitio: foliga vaaia ma taua tele o tausiga o togalaau

Mea masani masani a se tagata e amataina le fale

O le tele o mea e le masani ai tagata fusi faila o le a le fasiotia Lantana. Ae latou te le afaina ai lona teuteu. E mafai e se laau ona musu e fuga uma. O le faailoga sili lea ona manino - o se mea e le fetaui ia te ia. Ae o loʻo i ai isi faʻalavelave faʻalavelave e manaʻomia ona mafai ona faʻamatalaina.

Laulau: pe faapefea ona tali atu le suauu i fesuisuiai faila

O a foliga o le laauNai lo le mafuaʻaga
Le lava o le fugalaau.Le mafai ona tuʻuina atu tulaga saʻo (aemaise lava le vevela) mo le taimi malolo, le lava o meaʻai i le eleele. Po o le fugalaau e lei toe totoina mo se taimi umi.
Laʻau ua mou atu, liliu ese, o pinisi ua mimiti.Laititi o le malamalama.
O le faʻaogaina o laʻau e liu enaena, mago, o le lau pepa ua feliuliuaʻi i totonu o se masini.Faʻateleina le faasusu ma / poʻo le maualalo o le manogi i le potu.
Paʻu pupuʻu i luga o laulaau.Susunuina mai le susulu o le la.
Lea lanu uliuli.Faʻateleina faʻasusu faʻatasi ma le maualalo o le susu ile potu. O le fugalaau e manaʻomia le suʻeina tele o taimi, ma faʻafeinu, i le isi itu, ua faʻaitiitia.
Lea pauu ese.Autumn "laulaau lau" o se mea masani. I le vaitau o le galue malosi o vao, e mafai ona faʻaalia e le vevela poʻo le maualalo o le suavaia.
O le pito i lalo o le paʻu o le blackens, o le siama o le a gaosia.Laititi o le vevela faʻatasi ma le maualuga maualuga. O le atinaʻeina o le rot e toetoe lava a le mafai.

Faʻamaʻi masani ma meaʻai

E leai se meaola faalafua o le afi. Mo nisi mafuaʻaga, o meaʻai e iniseti-iniseti o iniseti, o le papafasi e matua le afaina ai. O foliga vaaia o patipanic fungi e masani ona faaosofia ai le tagata fugalaau olaola, e matua faʻasuina le laau.

Soo se faafitauli e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le taulimaina o taunuuga le lelei. Auala faigofie e taofia ai e fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o siama:

  • faletini faatoa mauaina kopi o le aoina mo le 3-4 vaiaso;
  • suʻesuʻega faʻavaiaso o fugalaau (tusa lava pe mafai ma se tioata tetele) ma vave vavaeeseina i latou na faʻaalia faailoga faʻafuaseʻi;
  • faʻapipiʻi pusa i luga o le windowsill e aunoa ma le faʻafefe tele;
  • lele masani i totonu o le potu ma solo le lau mai le efuefu;
  • faʻaaogā na o meaʻai faʻamalosi, meafaigaluega mama ma ipu;
  • talafeagai lelei le faʻasusuina o laau (e tasi i le 2-3 vaiaso e mafai ona e suia le vai masani masani ma se vai lanu piniki paluka o le potassium).
  • aveeseina o lau mago mamago ma tumutumu, teuteuina masani o mea mama;
  • faʻafefe faʻavaiaso o laulaau ma le mumila quartz i itu uma e lua (lua i le tolu minute ua lava).

Laulau: Lanthanum-faʻamaʻi masani ma mea faʻamaʻi

Faʻamaʻi poʻo le meaʻaiFaʻaaliga mai fafoFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Laʻu aʻaO le pito i lalo o le eletise, o lanu o le lanu tutusa e aliali i luga o laulaau. O le palapala e ufiufi i foliga, mai i le mea o loʻo i ai se manogi le lelei.O le faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina i na o amataga o le atinaʻe. Ona mafai lea ona lafo ese le fugalaau.
  1. Aveese laulaʻau uma ma lauʻau e afaina i le malie. Fafasi ni fasi meaʻai ma le penisina, o le carbon activated, cinnamon.
  2. Aveese le laau mai le ulo, fufulu aʻa o le meaʻai, faʻaalu mo le afa itula ile 2% o vaifofo o soo se pese (Previkur, Maxim, Diskor).
  3. Suʻeina o le laau, suia atoa le eleele ma faʻamalo le ipu. Faʻaopopo Gliocladin ile palapala.
  4. Mo le 2-3 masina, faʻafefe le fugalaau i le vai masani, ae o le 0.5% fofo o Skor, Alirin-B, Baikal-EM.
Gau palaLaʻau mūmū i luga o laulaau, 'ua ufiufi i se laulau o le' ulu 'lauulu'ulu' ulu 'atoa ma lanu uliuli uliuli. Ona faʻamalūlū lea o nei vaega o mea, o laʻau ua paʻu'ū, o le a faʻapouliuligia ai le pupula.
  1. Oti ese laʻau uma e aʻafia e le anufe. Taulima ia "manuʻa."
  2. Lafoa le laau ma le eleele ma se vaifofo o Horus, Teldor, Tsineba.
  3. A o faagasolo le masina, pe a fausua, suia le vai manino ma le 0.5% fofo o Topaz, Skor.

Mo le puipuia, 2-3 masina uma, e mafai ona e fufuluina laau ile 0.1% fofo ole Fundazole, Bayleton, Topsin-M.

RotoO tamai paʻu o lanu samasama-lanu samasama i lalo ifo o laʻau, ma iu ai ina ufitia i se laulau o le "pollen" o le paolo lava e tasi.
  1. Tipi ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.
  2. Lafoaia le laau ma le 1% o vaifofo o le Bordeaux fluid or Bactofit, Abiga-Peak.
  3. A maeʻa le 10-14 aso, toe fai le faiga.
Brown suluMalamalama o le olive i le pito i luma o laulaau. Muamua, o tagata aupito maualalo e mafatia. E faasolosolo lava, o le lau laulaua e fetogi samasama, o loʻo faʻaalia i luga totonu se paʻu enaena-enaena.
  1. Aveese laʻau na afaina i le faamai.
  2. Tausia le fugalaau ma le eleele ma se vaifofo o Fitosporin, Gamair, Vectra.
  3. Toe fai 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso.
AphidsItiiti laiti o lanu samasama-lanumeamata poʻo lanu uliuli-enaena, pipii i le pito i lalo o laulaau, pito i luga o tipu, fugalaau.
  1. Faaaoga le fofo fasimoli i lau, pe a uma le itula, fufulu le laau i totonu o le fagu.
  2. 3-4 taimi i le aso, sulu le fugalaau i le faʻafefeteina o aniani, keleti, moli mūmū, faʻaleagaina o soʻo se manogi manogi.
  3. Afai e leai se aoga, faʻaaoga Biotlin, Iskra-Bio, Confidor-Maxi.
  4. Toe faia togafitiga 3-4 taimi ma se vaitaimi o le 4-7 aso.
MealybugManua o se mea paʻepaʻe, o le laau e foliga mai e fesiligia ma le falaoamata. Laʻau, fugalaau ma tumutumu e vave faʻagogo, pau ese.
  1. Aveese le faʻailoga vaaia i se pa i luga o le cotton ua faʻafefeteina i se fasimoli-vaifofo solution. A maea le 15-20 minute, fufuluina le fale i le fagu. 'Otiʻoti fuālaʻau faʻamaʻi ma pipi.
  2. Tausia fugalaau ma eleele ma Mospilan, Actellik, Fozalon, Uplaud.
  3. Toe fai 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 5-12 aso. Suiga o fualaau faasaina - o le pest e vave ona atiaʻe le puipuiga.

Mo le faʻasolosolo faʻavave tasi i le masina, ia faʻapipii i luga o laulaau soʻo se sauniuniga e faʻavae i luga o le suāuu olive Neem.

WhiteflyLaititi sina laititi papaʻe e felelei ese mai le laau faʻatasi ma le sili ona paʻi atu i ai.
  1. Faapipii i luga o le fagu fasi mea faapipii i le pito i lalo o le ulo mo le maua o lago pe tuu se fumigator galue mo 2-3 aso.
  2. Faʻaaogā se masini faamama e fufulu ai meaola faʻapitoa i aso taʻitasi.
  3. Uu le fugalaau i le tele o taimi i le aso ma ni vaega o le paʻu o le sinapi, pepa vevela, ma le tapaa tapaa.
  4. Afai e leai se aoga, faʻaaoga le Lepidocide, Actaru, Fitoverm (ma se vaitaimi o le 3-5 aso seʻia oʻo ina mou atu le pest).

Faʻasologa o Ata: Maʻi ma Pests e aʻafia ai le Lanthanum

Faʻapena i le fale

O le auala pito sili ona faigofie e tupu ai se masini eletise fou, faʻavaveina o gaʻo. Totoina o mea (e tusa lava pe tele) e maua e le tagata e teuteu vine le faagasologa o le teuteuina. E seasea faʻapupulaina e fatu ona o faigata e fesootaʻi ma le latou mauaina. I le fale, e masani lava ona nonoa i latou; e le gata i lea, o le uiga masani o varietal o "matua" e seasea auina atu i "fanau".

Laʻau

Liananum cuttings - o le pito i luga o se pine-semi-lignified 8-12 cm le umi. Ua vavaeina mai na o laau mama atoatoa.

O lapisi Lanthanum i le tele o mea e aliali mai i totonu o le faimalaga pe a uma ona teuteuina

  1. Faataga le mama e malogo mo le 2-3 itula i fafo.
  2. Fufulu i latou i soʻo se mea e faʻafefeteina ai aʻa (Zircon, Heteroauxin) ma totoina i totonu o tamai ipu e tumu i le susu, 2-3 cm le loloto. O nisi fugalaau fugalaau e fautua mai ni aʻa i le mama perlite poʻo le vermiculite. Faʻapipiʻi le faʻafefe o laulaau maualalo.
  3. Tuu ia pusa i totonu o le fale-mumu tioata poo le fatuina o "greenhouses" e faaaoga ai fagu palasitika po o pepa palasitika. Tuʻuina se vevela tumau e tusa ma le 20 ° C ma le susulu malamalama mo le 10-12 itula i le aso. Faʻaauau le faʻamaʻaveina o mea totō ma faʻamalolo le mea faʻagogo mai le fana fana. A maeʻa le vaiaso, faʻagasolo malie lalo ifo le faailo ile 12-15ºС.
  4. A aʻa le aʻa ma amata ona ola, aveese le fale tipi.
  5. Mo le sili atu le faʻamaonia ma le "pusafana", faʻapipiʻi pine i tausaga taʻitasi, aveese le fua o le tuputupu aʻe ma 1-2 laʻau pito i luga i se auala i 2-3 2-3 masina.

Lafoaia o le moliuila totogo totogo i le faaiuga o lenei taumafanafana

Vitio: faʻaaogaina o faʻamafu

Fatuina fatu

O fatu e totoina i soo se taimi mai le Tausaga Fou e oʻo i le amataga o le tautotogo.

O laau Lanthanum e seasea ona faatauina atu, o le tuputupu ae i le fale e le faigofie foi.

  1. Mo le 2 itula, faʻatumu fatu i le vevela (55-60ºC) vai faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o se kalama kalafa ua faʻaaogaina po o ni tioata o le potassium faʻasalalau. Ma i le taimi lava e tasi, tuʻu i totonu o le fofo o soʻo se meaola ola (pulu succinic acid, potassium humate, Epin, Kornevin).
  2. Faʻapipiʻi i totonu o se ie susū poʻo le gau, faʻamago aʻo faʻapala.
  3. Faatumu ni fagu papaʻu ma se faʻafefiloi o paʻu o peat ma le perlite, vermiculite. Moisturize ma lamolemole ia mea.
  4. Suia fatu pe a tupu mai. Faʻamama lemu i le oneone lelei i le pito i luga, ufiufi i le tioata, afifi palasitika. Tuʻuina atu ia i latou i le vevela o le 22-25ºС ma le faʻamafanafanaga maualalo. Lafoa le palapala aʻo faʻamau.
  5. O fualaau e foliga mai i le 10-15 aso. Pe a fai ni pea laʻau moni, tuʻu i lalo le vevela ile 14-16ºС. A latou oʻo atu i le maualuga o le 8-10 cm, toto i latou i ipu eseese ua tumu i eleele e talafeagai mo laau matutua. Faʻaeteete e pei ona masani ai. A maeʻa vaiaso e lua, e fautuaina le togavao e suʻe ma fafaga le laau mo le taimi muamua.

Lantana seedlings e manaʻomia se vevela maualalo mo le faʻaleleia tatau

O tamaʻi moli eletise e sili atu ona faʻamanatuina o laau ola vao nai lo vao poʻo laau. Latou te fuga umi ma tele atu nai lo le tagata matua. O le mea lea, o le tele o fugalaau fugalaau, nai lo le fefaʻasoaaʻi faʻatasi ma se mea e gaosia, e manaʻo e toe faʻafouina le laau.

Florist reviews

O le potu sulu e mafai ona tupu tele. Ioe, e le fiafia i le auala i atunuu vevela, ae ui i lea. Afai ou te le togiina o ia, ona avea lea o ia ma se "solofanua" ma leaga, ae o se lush vao na foliga mai e pei o lena. O le mea moni, o lea ua toeitiiti lava a le afaina, ona o le susulu e paʻu mai ona lau mo le taumalulu. O ona aʻa e le lelei. Ae o le laau lava ia, tuputupu ae, e tele se avanoa e alu ai.

Pavel

//forum-flower.ru/showthread.php?t=729

Ou te fiafia lava i fugalaau susulu, e te tilotilo i ai ma tauia oe lava i le lelei, ma e manogi lelei. Ae o le laau lava ia e matua pala, e faigata ona galulue faatasi, o le mea lenei, i loʻu manatu, o se mea itiiti.

Anele

//frauflora.ru/viewtopic.php?t=2304&start=120

Lantana mai fatu na tupu e aunoa ma ni faafitauli. Laʻau manogi sili ona manogi, ma manogi e pei o se meli. Sa ou mamanuina i foliga o se laau. E faigofie tele ona fatu. Ae o le tuputupu ae vave. Sa tatau ona ma vaeluaina ma ia. Ou te lei ulufale i soo se mea.

Olioli

//forum.bestflowers.ru/t/lantana-iz-semjan.52037/

O fatu Lanthanum e tatau ona fufulu i totonu o se vevela faamaufaailogaina mo le lua itula i le vevela o le 50-60 ° C. Ona sosolo lea mo se aso i se stimulator, ia ola mo le lima i le fitu aso, ma na o le lulu i le eleele i lalo o le tioata ma le ata tifaga. Sa ou gaoia fatu i se vevela, ma mulimuli ane na ou aveeseina le vaega na totoe o le paluga o le pipi ma tuu i Zircon. Ma le isi, sa ou tuu le fagu i fatu fatu ua toto i luga o se vevela vevela. Ma le mea mulimuli, o le masina mulimuli ane na amata mai ai le uluaʻi vao totogo! Mai fatu e sefulu na totoina, e fa na totogo. O le taimi muamua na paʻu pe a fa o lau laau. I le maualuga o le 10 cm, e lua pepe na togi i luga. I le lona lua o mea na tutupu, sa faatalitali mai se mea faateia ia te aʻu - i totonu o le fagu na ou maua ai isi togi se tolu!

Cherry

//www.floralworld.ru/forum/index.php?topic=22593.0

Lantana e le faʻafefeteina, e fulafula e aunoa ma ni faʻafitauli, pe afai e sili atu le la ma le vai! Ae na ou fuga foi i le faamalama i matu. Apalai, e ui i lea, mai nei fugalaau! Sa ou tuleiina loʻu le alofa! Lantana vave vave ona tupu ni lala fou, pe afai e le tipiina, ona oʻo lea i le mita le umi o le mama! O fea e te tuʻu i ai faapena? Aisea e vavaeina ai le tolu? I le avea ai o se tulafono, e lua poʻo le tolu maualuga fatuga e ala mai ia te ia, o lea e leai se lagona e alu ai se umi. E fuga mai ma foliga mai o moli ua lava, laʻu pele ua maeʻa i le faaiuga o Me fiafia i fugalaau, o nisi taimi muamua.

Tagata suʻesuʻe

//iplants.ru/forum/index.php?showtopic=16847

Sa ou lūlūina fatu o le moliuila ia Me i le tausaga talu ai. O se laau e maualuga lona 30 cm ua tupu i le toetoe atoa le tausaga. O loʻo ou taumafai pea e tuʻuina atu foliga o se aʻa, ae o se mea e le lelei mo aʻu. I le taumalulu, na ou togi uma laulaau, ae o lea ua o aʻe nei fou.

Redoli

//iplants.ru/forum/index.php?showtopic=16847

O le tausaga na teʻa na ou tuʻuina atu ai le masini i loʻu tina. Sa leai foi se mea e tuu ai le fugalaau, o lea na ia totoina ai i luma o le togalaau. O Lantana na susulu matagofie i le taumafanafana uma, ona oo mai ai lea o se taumalulu matautia. Na le iliina e Tina, ou te le manatua pe na ia sufuluina i se mea pe leai foi, ae o lenei vavega na amata ona tupu mai le aʻa i le tautotogo, ma pe faapefea ona fuga i le taumafanafana. O lenei tausaga foi, e leʻi eli, o le a tatou vaʻavaʻai i mea o le a tutupu i le tautotogo. E ola Tina i Nalchik, i le taumalulu taumalulu mulimuli na taunuu -20ºС, ae ui i lea, o le nofoaga e ola ai le lanthanum e puipuia mai le matagi.

Innushka

//iplants.ru/forum/index.php?showtopic=16847

Lantana - o se fugalaau mananaia, na faʻaalia mai ia te aʻu 2 tausaga talu ai. Na tuputupu ae vave lenei vavega. E faʻaleleia e fatu ma totogo. Ou te tilotilo le pito i luga, totō i le eleele, ma vave ona aʻafia, e maua ai se fale tumaoti fou. O Lanthanum e fiafia tele i le suāsusu ma se la susulu, o le vevela tele lava, e mafai ona tupu i luga o le auala i totonu o le togalaau, faia o se vaomatua, ma totonu o se fagu, ae tatau ona faia, faʻapipiʻi pea le pito i luga ina ia tupu ai le lautele, ma maua ai se laau. A uma ona tupu, o laʻau lanumeamata-o ni pulu e fai i luga o le au, lea e liua i le taimi atoa. O nei fualaʻau oona, e le mafai ona 'aina. O laulaau ei ai se manogi manogi manogi. E foliga mai o laumei. E tele lanu o fugalaau - lanumumu-samasama, lilac-samasama, lanu-samasama, samasama mama. Fiafia matagofie fugalaau. O se ituaiga o mea taua i laʻu aoina.

Sanya32

//otzovik.com/review_1927057.html

Lantana o se filifiliga matagofie mo i latou oe mananao e maua se fale fou ma le le lelei i totonu o fale. "Faʻamalamalama" i fuga o fugalaau o lanu eseese o le a fesoasoani ia te ia ina ia le maumau e tusa lava pe sili atu ona aoina. O i latou na faʻatau mai se tasi filifiliga, e matua faigata lava ona teena nisi faʻatauga - o le tele o lanu e faʻamaoni moni lava.