Laʻau

Streptocarpus: tuputupu ae o le "logo" Aferika o le windowsill

O meaola masani na tutupu aʻe e tinamatua i le fale, o loʻo i ai i le pito i luga o le lauiloa i le aoina o tagata. Talu ai nei, e faitau afe ituaiga eseese o lanu eseese ma lanu eseese o lanu lanu ua mumu. Stamptopus fuga mo se taimi umi, fiafia i ona tagata. O le tausiga o lea mea e faigofie, o le mea lea e mafai ona avea le laau ma mea teuteu o le faʻaputuina o togalaau faʻapitoa poʻo le nofo i luga o le windowsill oi latou o loʻo amata ona totoina fugalaau io latou fale.

Streptocarpus, poʻo Cape primrose

E faitau selau momo o streptocarpus. O i latou uma e tupu tele i le itu i saute o le konetineta o Aferika (e pei o le igoa lauiloa o le fugalaau - Cape primrose) tautala, faapea foi i Central ma Aferika i Sasae, e aofia ai Madagascar ma Comoros. Na auina atu i Europa e tusa ma le 150 tausaga talu ai, ae na amata le amata moni i le faaiuga o le seneturi lona luasefulu, ina ua amata galuega filifilia i le atinaʻeina o hybrids ma ituaiga eseese. I le taimi nei, e mafai e le fai togalaau ona filifili streptocarpuses ma fugalaau lapopoa ma laiti e valiina i ata sili ona matagofie o paʻepaʻe, blue, lilac, samasama, paʻu, e mafai ona manogi ma le manogi, faatasi ai ma fugalaau faigofie ma fugala i le pito.

I le natura, e mafai ona maua streptocapuses i vaomatua, i luga o paʻu papaʻe, ma i luga o papa.

Streptocarpus o le aiga vavalalata o le gloxinia ma le senpole (aloambara violets). O le ituaiga o le aiga o Gesneriev, o sui ia e masani lava ona ola i vao vao e pei o epiphytes poo lithophytes. Cape primrose e maua i totonu o vaomatua, tupu i luga o le susu susu ma i le paolo malulu. O nisi o ituaiga meaola e mafai ona maua i luga o papa papaʻe, luga o le eleele, i papa papa ma toetoe o mea uma lava e mafai ai e fatu ona ola.

Sa maua e Streptocarpus lona igoa ona o le foliga o fualaau aina, ua uʻamea i se siosiolio. O le mea moni, o le upu "strepto" o lona uiga o le "fiopio", ma le "carpus" - o le fua.

O vailaʻau faʻaonaponei nei e foliga mai e pei o meaola masani

O laau toto o le ituaiga o Streptocarpus e lua ituaiga autu: tele ma tulaga masani. O le muamua, i le isi itu, ei ai se foliga o le rosette. O nei laʻau faʻapitoa ma e masani ona tupu aʻe i totonu. O fugalaau o vailaʻau faʻaonaponei e masani lava ona i ai le taʻi tolu i le senetimita ma e aofia ai petalima e lima.

O le pepa lona lua e na o le tasi le lau laau e tupu mai le faavae. O le tele o ituaiga o meaola e tasi, e na o le tasi lava le fuga, ma pe a uma ona faʻatoʻa oti ia fatu, ma tuʻuina atu le ola i laau fou. E ui lava o nisi e lauiloa, o lona uiga, pe a mavae le oti o le laulaau, e fuga mai e le fugalaau se mea fou mai le faavae, ma ua mate le laulaau tuai.

Monocarpics e tasi le taimi e fuga ai, e maua ai le ola i laau fou pe a mavae le oti o fatu ua saisai

O fugalaau o le Streptocarpus e 2.5-3.5 cm le lautele, ma o la latou lanu lanu eseese ua eseese, ua valiina i lanu eseese mai lanu paʻepaʻe ma le lanu violē ma le violē ma le violet, faatasi ai ma ituaiga eseese o lanu. O pupuʻu e faʻalelei, i fafo latou te foliga mai o se logo i se isi itu, e mafai ona i ai i ni itu poʻo ni pito i luga, faigofie pe faalua, teuteu i vetela poʻo sikula. Laʻau lapopoa ei ai le faʻaloloa foliga tutusa ma le maualuga. O fua o ni pusa ma fatu laiti.

"I le tafeaga" e ola matagofie ai streptocarpus, fuga ma fetogi fatu. Afai e te faia ni tulaga talafeagai mo le fugalaau, o le a fuga mo sina taimi uumi ma matua tele, e pei ona fai mai ai tagata fai togalaau - faatasi ai ma se "pulou". O le toe gaosia o le laau i le fale e le faigata foi, e mafai ona ola mai streptocarpus mai fatu, laulaau ma e oo lava i ni vaega laiti o laulaau laulaau.

Natura masani o streptocarpus

I le taimi nei, ua maua e tagata tausi meaola le silia ma le 130 ituaiga o streptocarpuses. O nisi o tagata lauiloa e:

  • Streptocarpus King (S. Rexii). O le laau e leai se mea, o lona uiga iloga o laʻau umi, o lona umi e oʻo i le 25 cm. O fugalaau o le streptocarpus royal e valiina i le lanu viole, ma i totonu o le pharynx o loʻo paʻi paʻu.
  • Step streptocarpus (S. caulescens). O se laau e tupu lona fatu i le 50 cm le maualuga. O ona fugalaau ua taatia i lalo o loo i ai se lanu moana lanumoana.
  • Streptocarpus Kirk (S. kirkii). O laulaʻau ma laʻau o le ampel laau e oʻo i le 15 cm ma maua ai le paʻu. O fua o se lanu ula lanu e aoina i totonu o le faamalu o le faamalu.
  • Wendlan Streptocarpus (S. wendlandii). O le fugalaau e tasi lona laʻau e foliga mai, o lona umi e oʻo atu i le 0.9-1 m. O le laulaau lauulu ma laʻau lauulu e lanu meamata i luga, ma le mumu-lilac i lalo. Mai le sinusina o le uumi umi, fugalaau fugalaau, o lona lautele e 5 cm. O le Vendlan streptocarpus e faʻalauteleina e ala i le fatu fatu, pe a maeʻa ona mate.
  • Rock streptocarpus (S. saxorum). O le laau e manaia. O lona uiga iloga o se mea faʻavae. O laupepa laititi e laiti, foliga o le oval. Ua felafolafoaʻi lala i pito. Laʻau fugalaau lanu eseese e fuga mai i le tautotogo ma le taumafanafana.
  • Streptocarpus primulifolia (S. primulifolius). O le laau e faatatau ile ituaiga rosette. O le aʻa e ola e oʻo i le 25 cm le maualuga, e oo i le 4 fugalaau e fuga mai i luga, o ona paluga ua teuteuina i ituaiga uma o togitogi, stains ma tafe.
  • Johann Streptocarpus (S. johannis). Lisi Rosette ma se saʻo saʻo. O lau e ola i le umi o le 50 cm, ma o le lautele e 10 cm. E tusa ma le 30 fugalaau lanumoana-fugalaau fugalaau i luga o le puipui.
  • Laʻau lapoptocarpus tetele (S. grandis). O se ituaiga o meaola e tasi, e na o lau laulaau e tele, e oʻo ile 40 cm le umi ma 30 cm le lautele. O le aʻa e ala i le 0.5 mita, o fugalaau o se lanu violē ulaula ma se gutu pogisa ma o se lauulu paepae paepae ua fuga i lona pito i luga.
  • Cornflower streptocarpus (S. cyaneus). O fua o le rosette laau e oo i le 15 cm. O fugalaau e valiina i lanu eseese o le lanu piniki ma ola e lua i totonu o le fasi laau, o le ogatotonu o le togi o loo valiina i le samasama, ua teuteuina le pharynx i ni togitogi eseese ma ni fasi lanu viole.
  • Streptocarpus snow-paʻepaʻe (S. candidus). O laulaʻau lau o le rosette laau e ola e oʻo i le 45 cm le umi ma oʻo atu i le 15 cm le lautele, o le tino o le lau laʻau o loʻo faʻafefe ma faʻafefe i le paʻi. O fugalaau lanumoli-paʻepaʻe ua teuteuina i lanu samasama, ua teuteuina le ata i le lanu violē, ma o le pito i lalo ua teuteuina i fasi mumu.
  • Streptocarpus glandulosissimus (S. glandulosissimus). O le aʻa o se laau o lenei ituaiga e ola i le 15 cm le umi. O lanu e lanu i lanu eseese mai le lanu violē i le lanumoana uliuli.
  • Streptocarpus primrose (S. polyanthus). O le laau o se ituaiga tulaga ese. O le lau lau o le pub pubcent ma e oʻo atu i le 30 cm. O fugalaau e tusa ma le 4 cm le tele e valiina i ituaiga uma o lanu moana ma se lanu samasama i le ogatotonu.
  • Streptocarpus Canvas (S. holstii). O le fugalaau e gaosia i le fugalaau, o le tele e oo atu i le 50 cm. O laulaʻau lanu o loo i ai se fulufulu uumi, latou te oʻo atu i le 5 cm le umi. O ata e valiina i le lanu violē ma o latou faavae o le kiona.

Faʻasologa o Ata: Ituaiga o Streptocarpus

Vaega o le aoina mai o Streptocarpus ma hybrids

I le taimi nei, o loʻo faia e le au faifaatoaga se galuega lelei e fatuina ai ni mea lauiloa ma ni ituaiga o streptocarpuses. E sili atu ma le afe ituaiga o faʻatoaga o aiga ma fafo e iloa, e moni, e le mafai ona faʻamatalaina uma i totonu o le faʻavae o se tasi tusiga, o le a tatou tuuina atu nisi o nei mea.

  • O loʻo faʻasalalau faʻatasi ma fugalaau o le paʻuliuli paʻepaʻe paʻepaʻe ma le vevela o le petals - ituaiga o Dracula's Shadow, Vaʻaiga o le Matagi.
  • Fugalaau o loʻo i ai se mamanu o le tafe o laʻau eseese i laau o ituaiga Himera Pedro, Tarjar's Roger.
  • Fiafia mataʻina foliga fugalaau ma le manulele sili ona lelei ("mamanu leaga"). Faatasi ai ma ituaiga o ituaiga o lanu e tutusa foliga, Victorian Lace, Maja, Lisica, Spring Daydreams e mafai ona iloga.
  • O le DS-Kai Heart o se ituaiga lea o lona pito i tua o fugalaau e paʻepaʻe papaʻe.
  • DS-Meteorite Rain - faʻatasi ma laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe paepae ma se lanu samasama-lanumoana faataamilo i le pito.

Varietal ituaiga eseese o streptocarpuses i le ata

Laulau: manaoga mo le tuputupu aʻe o le streptocarpus i le fale

TaimiLuluTotogiMalamalama
Poto / taumafanafana+ 23-27 ° C. Vavave togavao tusi, ae le fiafia i le vevela.Manaomia maualuga le maualuga. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻaleleia masani i vai i le vevela o le potu. Peitai, e tatau ona maitauina e le tatau ona paʻu le vai i lau ma fugalaau o le laau. Sue le ea i luga o le fugalaau ma faapipii se mea e faamamaina latalata ane. I le taumafanafana e mafai ona e faia se vai mafanafana (o le fugalaau e lelei le tali atu i le faʻataʻitaʻiga), ae e le mafai ona vave tuʻuina i luga o le windowsill, muamua e tatau ona e faʻamago le laau i le paolo.Malamalama e faasalalauina. E sili atu le tuʻuina i luga o fenumini e faʻamalama e faʻafeagai ma Sasaʻe poʻo Sisifo. I le taumafanafana, e mafai ona e ave i fafo i luga o se pusa po o se loggia, ae puipui le fugalaau mai le susulu o le la.
Pau / taumalulu+18 ° C.Faʻaleleia faʻapitoa i le vaiaso. Afai e fuga mai le streptocarpus, ona tatau lea ona aloese mai laʻau i luga o fugalaau.Manaomia le moli uila.

Ma o le le mautonu ma le tele o puaʻa e ese mai Campanula. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei fugalaau mai le meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/kampanula-uxod-za-izyashhnymi-kolokolchikami-v-domashnix-usloviyax.html

Vaega o le tulaueleele ma le totoina

O le totoina o le Streptocarpus e tatau ona faia i le tautotogo. O lenei mea e masani ona faia ina ia toe faʻaleleia ai le laau, e mafai foi ona faʻapipiʻi i le vaevaeina o le vao.

Matou te faʻafefiloi eleele

E ui lava e eseese le streptocarpuses, gloxinia, ma violets i le aiga e tasi, o le eleele mo le Cape primrose e eseese, o le mea lea e le fautuaina ai e faʻaaoga le eleele sauni mo le senpolia mo le totoina ma le totoina o le laau. Ae e mafai ona faaopoopo le peʻa solofanua i le fua faatatau o le 2 vaega o le peat ma le 1 le vaega o le mea e fai mo violet.

Ae ui i lea, o tagata fai togafitiga e fautuaina le faia o le eleele palapala oe lava. E tatau ona matitiva, vaalele-ma le susu-ina ia maua ai sea palapala, o mea nei e tatau ona faʻafefiloi:

  • maualuga peat (2 vaega);
  • leaf humus (1 vaega);
  • perlite poʻo vermiculite (0.5 vaega);
  • sphagnum moss, tipi i ni vaega laiti (0.5 vaega).

Tatou te filifilia se fagu mo le totoina

O le tele o se ipu mo le totoina o lapisi o lapisi e le manaʻomia ona faʻaaogaina. O le gafatia e filifilia e faavae i luga o le tele o le laau, talu ai ona amata ona tupu le tele o le vegetative pe a maeʻa ona aʻa aʻa i le eletise atoa. Mo suʻega faʻasoʻopoʻa mulimuli ane, e tatau ona faʻaoga se fugalaau 1-2 cm sili atu nai lo le muamua.

E tatau ona i ai ni alavai faʻavaivai i totonu o le fagu mo le tuputupu aʻe o le lapisi

Faʻafefea ona vaʻaia streptocarpus - faʻavae i lea laasaga

  1. Faʻalu le eleele i totonu o se fagu tuai ma ave le laau faʻatasi ma se paluga eleele.

    Ua aveeseina le laau mai le ulo tuai ma se faaputuga eleele.

  2. Lulu lemu le eleele mai aʻa ma fufulu i lalo o le vai tafe.
  3. Afai o le vao e aofia ai ni atigi pusa, ona vavaeese lea i ni seleni mama, sasaa se nofoaga ma le gaʻo ua faʻaaogaina.
  4. Otioti le aʻa i se mea itiiti ma faapuupuu laulaau tele i le 2/3 o le umi.

    Laʻau lapopoa e fautuaina ina ia faʻapuupuu ao lei toe totoina

  5. Faʻamasa le alavai mai le tele o le pala po o pulu moa i le pito i lalo o se fagu fou.
  6. Sasaa palapala ile 1/3 o le tane.
  7. I le ogatotonu o le ulo, faʻatulagaina le laina.
  8. Lasalo aʻa ma faʻatumu ma le faaeteete osofaʻiga i le lalolagi. I lenei tulaga, o le fatu o le fugalaau e le moe.

    Faatasi ai ma se totoina o le tautotogo, e mafai ona e faʻaleleia ma faʻaleleia le laau i le vaevaeina o le vao i ni vaega

  9. Faʻamau i luga le pito o le ulo ma tuu i totonu o se mea malulu.
  10. A ola loa le laau, ia toe faatulaga i lona nofoaga masani.

Afai na e faʻatauina se fugalaau i totonu o se faleoloa, aua nei e faanatinati e toe gaoioi vave. Pepa substrate, lea e masani ona faatau atu ai laau uma, e talafeagai mo le tuputupu aʻe o streptocarpus. Faatali seia oʻo i le amataga o le tautotogo ma totoina le fugalaau e ala i le fesiitai atu i se ipu tele.

Cape Primrose Care

O le Streptocarpus e taua o se laau e le taua. Pau lava le mea e manaʻomia e ia o le faʻaleleia ma le faʻaleleia masani.

Faʻasa

Faʻasagaina o le laau e tatau ona faia e le aunoa. Faamolemole ia matau o le fugalaau e le mafai ona faapaleni le susulu ma le vevela o le palapala. O le vai mo le faʻaleleia o le vai e muaʻi nofoia i le taimi o le aso ma faʻafeinu ai o loʻo faia i tafatafa o le pito o le ulo. E tasi le itula pe a maeʻa le faʻatinoga, e fautuaina e faʻafefe le susu o le susu mai le paleta.

E mafai ona maua le suasami lelei ile palapala ile suega faigofie. Faʻasaga le pito i luga o le pito o le peat ma se solo pepa. Afai ei ai ni mea laiti o le susu i ai, ona faʻamalieina loa lea o le meaʻai. Afai o le fogaeleele i totonu o le ulo e susulu ma e lanu uliuli, ona susulu lea o le palapala mo streptocarpus, ma o le lanu mumu o le peat o loo faailoa mai ai le manaomia o le faasusu.

Taumafa Streptocarpus

Fertilizing e tatau ona faia i le tasi ma le afa i le lua vaiaso, e faʻaaoga sauniuniga vai mo le totoina o laau toto. O lenei mea o le a matua faateleina ai le tuputupu aʻe o streptocarpus, faʻavave foliga vaaia o tumutumu ma faʻamalosia ai le puipuiga o le fugalaau, lea o le a fesoasoani e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Fertilizers o Kemira Lux ma Etisso e fetaui lelei mo le fafaga. Pau lava le tulaga e tatau ona faʻaitiitia le fofo i se faʻasalaga afa e pei ona faʻaalia i totonu o faatonuga.

Fuga ma taimi moe

I le avea ai o se tulafono, e totogo mai i le amataga o Aperila i le amataga o Mei. A o faagasolo lenei vaitau, latou te manaʻomia le malamalama lelei, ae peitai e tatau ona malulu mai le susulu o le la, a le o lea o le a mumu ai laulaau pe mumu ai i luga ia i latou. Fugalaau fugalaau ma laʻau ua fautuaina ina ia aveeseina faʻaletoloa, o lenei mea o le a faʻaosofia ai le faʻaali mai o ni gafa fou.

Ina ia fuga tele, e tatau ona e fufulu fugalaau mama ma fusi

E pei o lea, o le streptocarpus e leai se taimi malologa. Ae i le taumalulu, ina ia mafai ai e le laau ona maua le malosi aʻo lei tupu fou, e manaʻomia ona ia faatulagaina tulaga faapitoa o le taofia. I le taimi lea, o le fugalaau e teuina i le vevela o +18 e uiga iC ma faaitiitia le tele o le faasusu.

Ina ia faʻaleleia le vaʻaiga, e manaʻomia le totoina o le laau i le tautotogo i se mea fou, faaopoopo i ai le solo solo. O laulaau tuai ma le uumi e tatau ona faapuupuuina i le 4-5 cm, lea e faaosofia ai foliga vaaia o laulaau laulaau fou.O le taimi lava e ola ai le fugalaau lelei, o le a saunia mo le fuga. Faamolemole ia matau, ina ia mafai ona maua atili le tele ma le umi o le fugalaau, ua fautuaina le vavae muamua o le totoa e vavae ese.

Laulau: faʻafitauli i le tuputupu aʻe o le lapisi

O a foliga o le laau?O le a le mafuaaga?Faʻafefea ona faaleleia le tulaga?
O laupepa Streptocarpus na maua.Le lava le susuVai le fugalaau.
Lea lanu samasama.Faʻatoʻa meaʻaiFafaga lau sosolo o le streptocarpus complex fertilizer.
Ua malogo le aoga o lau.
  • Lago malulu;
  • totoa latalata i totonu o se ipu.
Salu le ea i luga o le fugalaau, ia faaeteete e aua neʻi faʻaitiitia le vai i lau.
Fatuga streptocarpus, vaevaeina le pusa i ni vaega.
Na i ai se pusa lapisi i luga o laulaau.
  • Faʻamamaina tele;
  • maualuga maualuga o meaʻai i le eleele.
  • Taofi le suāvai, faʻamago atoa le palapala. Ia manatua o le streptocarpus e sili atu i le le faamalieina, ma le tele o le susu o le laau ua mate.
  • Suʻeina o le laau i totonu o le eleele faʻalelei. Faʻamafanafana tasi i le 2 vaiaso, ao le faʻaogaina o le fofo e tatau ona 2 taimi e itiiti ifo nai lo le fautuaga mai le gaosiga.

Afai e le totogo le laau ma le tausiga lelei, o le mafuaaga e taoto i le matua o lau laau. O laʻau taʻitasi e le mafai ona sili atu i le 10 peduncles.

Laulau: puipuiga o fugalaau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Maʻi / anufeFaailogaAuala e faʻaumatia ai
Fuga o le grey fungalFluffy grayish mold on the leaves e mafua mai i le afu botrytis e aliali mai ma le tele o le susu ma pe a tausia i se tulaga malulu.
  1. Aveese vaega o le laau na aʻafia i le lauulu enaena.
  2. Lafoaia se laau mama ma Topsin, Fundazole poʻo Zuparen.
  3. Ina ia aloese mai le toe faʻamaʻi i le paʻu mū, faʻaitiitia le faʻafefe ma faʻasolosolo ai le potu.
Malosiaga malosiSe ufiufi paʻepaʻe luga o laulaau, fugalaau ma faʻau.
  1. Aveese le fugalaau mai le ulo, fufulu i lalo o se vaitafe o vai mafanafana.
  2. Talia ma fundazole.
  3. Suʻe i totonu o le eleele fou ma vaʻaia.
Aphids
  • E iai ni iniseti lanumeamata lanumeamata.
  • Lafoaʻi curl pe vevela.
Togafitiga ma se iniseti (Fitoverm, Akarin, Actellik). Faʻaalu togafitiga e 2-3 (tusa ai ma faatonuga).
Weevil
  • Iniseti laititi leai ni iniseti.
  • E alu ese le mata o le anufe, o le mea lea e mafai ai ona goto faataamilo i tafatafa.
  1. Tausia streptocarpus ma se tasi o iniseti (Fitoverm, Akarin, Actellik)
  2. A maeʻa le vaiaso, toe fai le togafitiga.

Faʻaaliga ata: gasegase streptocarpous ma faʻamaʻi

Tofiga

O auala aupito sili ona faatuatuaina o le faʻaleleia o faʻatoʻaga e vaevaeina ai le vao ma faʻalauteleina e ala i laʻau. E le gata i lea, e faʻaaoga e fugalaau fugalaau le metotia o le toe gaosia i vaega o le lau, lea e mafai ai e oe ona maua se numera tele o tamaiti. I taumafaiga faʻapitoa e atiaʻe ituaiga fou o streptocarpus, o le fatu fatu o le toe gaosia e faʻaaogaina.

Leaf Shank Streptocarpus

Mo le aʻafia, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se vaega o le lau lau. O le auala sili ona lelei e sili ona fetaui mo tagata amataina o le tupu aʻe lea o se mea fou mai se laulaau atoa. Le faia o lenei mea:

  1. Ua sasaa ifo vai inu o le vevela i totonu o se ipu.
  2. E selesele le lau mai le tina.
  3. O le paʻu o loʻo paʻuina i le eletise ua gaosia.
  4. O le laupepa e tuʻu i totonu o le vai ina ia faʻatofuina i le 1-1.5 cm.
  5. E vave ona tupu aʻa, i le vaiaso o le a latou aliali mai, ma i ni nai vaiaso o le a amata ona tupu ai fafo fou fou.

    E vave ona tupu aʻa.

  6. I le taimi lea, toto le laulaʻau i totonu o se tamai ipu ua tumu i le mea e le mafai ai.

    O le gaosia o le leaf streptocarpus o le auala sili lea ona lelei

E mafai foi ona e tupu se fuainumera tele o faataitaiga fou mai i vaega o lau lau lau. Le faia o lenei mea:

  1. Tipi le pepa mai le ava ava malosi.
  2. Aveese le ogatotonu tutotonu.

    Pe a sauni ni meaʻai, ona vaeluaina lea o le totoga tutotonu

  3. O le mea e lua e maua ai le lua totoga o loʻo totōina i totonu o se mea e faʻamalolo ai, faʻalauteleina le tipi i le 0.5 cm.

    Pe a faʻasalalauina e ala i laupepa, ona maua lea o se numera tele o tamaiti

  4. Laʻau faʻaputu e fufulu ma ufiufi i se pusa paʻu. Ina ia aveese le condensate, faʻamaʻalo 2 taimi i le aso mo le 20 minute.

    O le totoina e manaʻomia le faia o ni lauʻeleʻele

  5. Pe a ma le 2 vaiaso, e tatau ona aliali aʻa, ma a mavae le 2 masina, o le a aliali mai pepe. O vein taitasi e tupu ile 1-2 vaʻa laiti.
  6. A lava le malosi o tamaiti, vavae ese ma le faaeteete mai le laulaau ma faʻapipiʻi i se nofoaga tumau.

Lauina o fatu

O fatu Streptocarpus e laiti. E salalau i luga o le eleele, faʻamamaina i se fagu moli ma faʻapipiʻi mea totō i tioata. Malosiaga tuʻuina i se nofoaga mafanafana. O le totoina o mea e ola malie lemu ma le le talafeagai, o lea e tatau ai ona e onosai. O le totō i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona faʻamalosi i aso uma ma solo le condensate mai le ata tifaga ina ia le oʻo mai le vae uliuli i luga o laau.

O le totō i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona faʻagasolo i aso uma ma solo le condensate mai le ata tifaga ina ia le oʻo mai le vae uliuli i luga o fualaau

Vitio: Streptocarpus fausiaina

Florist reviews

I le taimi nei, i le taumafanafana nei, na amata ai ona ou ola i luga o le faamalama (o le faamalama o loo tatalaina pea i luga o le loggia. .O se mea e le o le faʻatumu, ma sili atu le lelei !: D Afai latou te tutupu ae e fuga, ona latou ola pea lava pea.

Olyunya//forum.bestflowers.ru/t/streptokarpus-uxod-v-domashnix-uslovijax.109530/

E ese le manaia, ma sa ou alofa ia i latou i le taimi na ou vaai muamua ai, ae a oo mai i le fanauina o fanau o loo i ai nei, sa tatau ona ou mafatia. Ae o le mafuaaga lea atonu ou te alofa ai ia i latou e sili atu i le taimi nei)) Mo au o se faafitauli. I le lautele, e 3 filifiliga: faʻalauteleina e fatu, vaevaeina o le vao ma tutupu aʻe tamaiti mai le laulaau.

Nat31//irecommend.ru/content/zagadochnyi-tsvetok-streptokarpus-ukhod-i-razmnozhenie-strepsov-mnogo-mnogo-foto-moikh-lyubi

O lea ou te le fai atu ai o la latou fugalaau e leai se aoga. E sili atu lona naunau nai lo le tele o isi. Ia, i le faʻasusu, e faigofie lava mea uma, e sili atu ona lelei sina vaimamago i le va o vai. E le fiafia i le mauaina o le vai i lau. E fiafia o ia i le ea, ae, e le o tele. Faatasi ai ma le totoina, ou te le matua tigaina lava. Ua toe faʻaleleia laau toto mo le umi, maʻi. Toeitiiti lava o taimi uma, e tusa lava pe, na ou faasoaina se vao pe toe totoina atoa. O iinei e tatau ona e lagonaina. E leai ni faafitauli i le gaosiga ma isi aʻu meaola (ioe, leai, o loo i ai pea le paʻu o le tupe, lea e matua nofouta i le gaosiga - ae o le malologa e lelei lava) Ae e oo lava i le faamalama i matu e mafai ona e manuia, ona foliga malie lea faʻamalo:

Natlli//wap.romasha.forum24.ru/?1-18-0-00000011-000-0-0-1274589440

Na ou ola aʻei oʻu aʻa mai fatu. (E foliga mai le NK, pe a tatau ai - ona ou tilotilo saʻo ai lea). Latou te ola lelei ma vave vave, ae o lauʻau e laʻitiiti ma vaivai, e tupu malie. A aunoa ma se suauu, latou te mumusu e ola lelei. I le mea mulimuli, na na o le 6-8 masina talu ona fufulu. O le pikiina vave faʻavavevaveina le tuputupu ae o laau talavou. Na latou fuga mai i totonu ia te aʻu pe a ma le tasi ma le afa i le lua tausaga talu ona totoina. Sa ou faasaʻoina foi i le tipi e faaaoga ai le auala "le masani"

Natali//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=3173

Vitio: Enchanting Streptocarpus Varieties

O vailaʻau o le streptocarpus o aso nei o galuega moni ia o galuega. O le lanu lanu o ituaiga fou e manaia: lanu viole, sinasina-paʻepaʻe, piniki, lanumoana, lilac, lavender ma toetoe o fugalaau uliuli, teuteu i fusi, togitogi, tafe ma se manoa o veins. O lenei laau o le a avea ma se teuteuga o soo se fale.