Laʻau

Faʻaaliga vai i totonu o le ata: 5 filifiliga mo fausaga vai mo soʻo se tofo

O le vai o se punavai o le ola i luga o le fogaeleele ma se punaoa faalenatura e faʻamalosia ai le laufanua. E matagofie ia lava ma e mafai ona tosina atu i ai i soo se faʻaaliga, tusa lava pe o se vaituloto, se vaitafe po o se fausaga teuteu teuteu. E le o se mea e ofo ai, i le mamanu o le laufanua, o le vai o se vaega taua. E moni lava, e leai se mea e maua ai le tulimanu o le natura e pei o le malamalama ma le ola e pei o le vai.

O le mamanu o le 'upega tafaʻilagi i soo se ituaiga o faʻataʻaloga o le laufanua e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o le vai i se tasi o ona faʻaaliga. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le manaia tele o le vai e tosina ma fiafia. O lona gaoioi, e le mafai ona faatusatusa le taalo o le malamalama ma le ata lafoia i soo se mea.

E leai se tagata faapena e le fia vaʻavaʻai i le galu o le sami, faʻavave faʻavave i lalo o papa po o le taamilosaga o le vaituloto. Soʻo se faʻaaliga o lenei mea ofoofogia e maua ai e se tagata le filemu faapitoa, malolo ma se lagona o le loto gatasi ma le lalolagi i fafo.

O le tuufaatasiga i le mamanu o le saite o elemene o le Vai ma le Lalolagi e mafai ona maua ai le filemu, atoatoa ma le maualuga o le tutusa ma le natura natura

O le punavai e taaalo i le la, o le lipine faamalama o se vaitafe po o le malu malu o le vaituloto e mafai ona toe faaolaolaina le laufanua ma faalauiloa ai se elemene o mea lelei. Suavai i soo se tasi o ona faʻaaliga e mafai ona faʻaleleia ai le matagofie o le aʻafiaga o foliga vaaia.

O tino vai uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Faʻaola - o le vai lea o loʻo i ai i se tulaga malosi (vaitafe ma vaitafe, vaitafe ma punavai).
  • Mataʻutia - mea toʻafilemu (vaieli, vailaʻau faʻasa, vali teuteu).

Mo i latou e fiafia e matamata i le tafe o le vai tafe, manumalo i luga o ala ma alavai i luga o latou ala, e sili atu le faʻaaogaina o vai o le vaega muamua e mamanu ai nofoaga. A o fuafua e fausia se tulimanu malu lea e malepelepe ai le na o lau e pau i luga o le faʻaata, pe a faatulaga le teritori, e tatau ona taofi le filifiliga i le sili atu o le toʻafilemu o vai.

E oʻo lava i se laufanua vaʻaʻai ma se nofoaga laʻititi, e mafai ona e faʻatulagaina se faʻatulagaga matagofie o le vai. E mafai ona avea o se pepbled "talafatai" i le talafatai po o se vaituloto manaia ma ni pu ua teuteuina i laau toto, pe mafai foi ona avea ma se vaitafe matagofie e fausia e galu-ua ufitia ....

Filifiliga # 1 - vaitafe ma punavai

O vaitafe o se tasi o masini e sili ona lauiloa vai. Latou te faʻataʻitaʻiina punavai faʻafanua ma lalo ifo o le eleele. Ona o le laʻitiiti o vaipuna, e le faigata mo i latou ona maua se nofoaga i totonu o le togafiafia o le togalaau, i luga o se fasi fanua po o se mutia, pe a fai e faigata tele ona faʻapalapalaina le tele o fausaga vai.

I totonu o le togalaau, ua fausia e tusa ai ma se auala tapuni, lea e tafe mai ai le vai mai le punavai, ulu atu i le faatanoa pito i lalo i le auala, ua toe pamu i le punavai e faaaoga ai le pamu i lalo.

O se faʻaopoopoga matagofie i le faʻasologa o fanua o le 'upega tafaʻilagi ma fanua e le mafaamatalaina o le a avea ma vaitafe e tafe mai le tau

E lelei lava, pe afai ei ai sina faʻaituau i luga o le 'upega tafaʻilagi. Afai e leai, e mafai ona fausiaina fausaga e ala i le tuu o le puna i luga o le mauga o le mauga po o le faatulagaina i foliga o se grotto po o se "tagi tagi". O aʻafiaga o le toomaga e mafai foi ona faia faʻapitoa e ala i le faʻapipiʻiina o maa po o laʻau i luga o le ala o le vai i luga o ni faʻafanua.

E mafai ona tafe le vaitafe i se auala e afifiina ai laau i laina lamolemole, e tafe i luga o laasaga papaa pe "solo" i totonu o se moega pepe. O le mea autu o le aloese mai le foliga, aua o le natura e leai se mea e atoatoa lelei ma puipuia ai le natura. O le tele lava o le "gata" o le tafe o le vaitafe, o le sili atu o le natura ma le matagofie o le a foliga mai, o le leo tele ma sili atu le malie.

O le tautotogo o le a foliga matagofie foi i le tulaga o se togalaau papa: faatoaga papa po o le papa. O le tele lava o le natura, o le a foliga mai o se tamai togalaau poʻo se tautotogo e puna mai le eleele.

Faʻasalalauga # 2 - vaʻavaʻa ma vaifili

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e moni lava o se faʻaaliga e mafai ona vaʻaia e se tagata e faʻavavau. E tusa lava po o le a le mamanu, latou te i ai se fofo faʻavae faapena, lea e tu ai se mea e sasaa ai vaalele vai i luga o se maa maʻa. E faʻatatau i foliga o le papa maʻa maʻalaluga o loʻo faʻatūina i le pito i luga, e mafai e le vai ona fausiaina puipui puipui po o se ie puipui o vaalele sili ona lelei.

E mafai ona tafe vai e tafe tasi, tafe faasolosolo pe tafe i lalo vaitafe eseese

Afai e manaʻo ai, e mafai ona avea se faʻanofo o se vaega o le tuufaatasiga, liliu i totonu o le gutu poo le punavai o se vaitafe, pe faia se mea ese.

E faigofie ona teuteu le matafaga o vai vai e iai atigi vai: o le paʻu pa'ū e tafe tonu i totonu o le vaituloto ma mai luga e oso i luga

O faʻataʻitaʻiga ma tafega, faʻapipiʻiina le pogisa o le "faʻamalo" o mea totino, e mafai ona i ai se tulaga ofoofogia: latou te tuʻuina oe mo le malologa ma le faʻamalosia, ma ia fatuina ai se mea matagofie i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Filifiliga # 3 - punavai paka

O le punavai na o le pau lea o le ituaiga masini vai lea na muamua faia e le tagata ma e leai ni mea tutusa i le natura. I le faaopoopo atu i le galuega teuteu, o punavai e faia ai se mea aoga, faʻamalosia ai le vaʻaiga lata ane ma le okesene. Pe a faʻapipiʻi nofoaga vaʻalele, faʻaaogaina inkjet ma punavai faʻatagata.

O punavai o le Jet ua faʻapipiʻiina i totonu o tino vai ma ua avea ma vaega faʻatagata o le tuufaatasiga. O sikulimanu o se mea tutoatasi o le mamanu o le laufanua ma masani ona avea o se elemene autu o le togalaau.

Faatasi ai ma le mamanu o togalaau laititi ma "laufanua lanumeamata" i luga o le upega tafaʻilagi, o mea na eliina-i totonu o vaipuna laiti e foliga manaia.

O se punavai e foliga mai o se teineitiiti o loʻo i ai se vaʻai, mai le ua o loʻo tafe ai le vai, e mafai ona teuteu se tulimanu malulu i le togalaau poʻo le matafaga o le vaituloto

O punavai faʻatagata o se taʻamilosaga vavalalata o le vai: lea e tulaʻi mai ai pe paʻu ai vaalele i lalo o le gaioiga o le mamafa na faia e le eletise eletise. E ui lava o nei punavai laiti e maua ai le fevaevaeaʻi o vai, latou te le o ese mai le apili mai lenei mea.

O punavai puipui e lelei mo le puipui, o puipui pito i fafo o gazebos ma fale. Pe a faʻapipiʻi se punavai, faʻapipiʻi ma pamu o loʻo natia i totonu o le eleele e lata i le puipui pe faʻapipiʻiina i totonu o le vao vaovao o loo siomia ai.

O le tele lava o taimi, o puna o puipui e foliga mai o le ulu o se manulele, meaola po o meaola, mai ona gutu e sasaa ai vai

Faʻasaga i tua o fatuga o vegetative o laufanua vaʻaia, o punavai vaʻaia o loʻo i totonu o vaituloto

E mafai ona avea o se punavai tele-jet i foliga o se faamalu, o se pulu po o se kesi. O le maualuga o le vaalele ma le ituaiga vai e faalagolago i le vaipuna ua filifilia ma le pamu.

Avanoa # 4 - vaituloto e leai ni mea

O le autu autu o le vaituloto o le tumau lea o le vai, lea, e pei o se faʻata, o ata o suiga o le vaitau o loo siomia ai le vaituloto e atagia mai.

O le lamolemole laugatasi o vaituloto ma vai teuteu e tosina atu ai le mafaufau i se ata lanumoana loloto ma lanu moana o fugalaau

Faatasi ai ma le eseesega o mamanu o vaituloto, o vai e iai ni foliga masani masani ma se vailaau e le mafaamatalaina faafetai i le mea e le mafai ona puʻeina le laufanua atoa ma le sili ona lalelei.

O le talafatai o vaituloto teuteu e faia i se tulaga masani e mafai ai ina ia fetaui lelei le vaituloto i totonu o le eleele natura latalata ane.

Pe a mamanuina ni vaega laiti, faʻaleleia vaituloto, faʻatulagaina i totonu o pusa faʻapitoa poʻo fugalaau fugalaau uumi, e foliga manaia

Teuteu le matafaga o le vaituloto i maa poʻo ni maʻa laʻititi, teuteu i vaomatua ma moli - ma o le a avea ma teuteuga o lau togalaau.

O le vaituloto teuteu e ese le matagofie i le afiafi, pe a faʻaalia mai i luga o le faʻata o le vai le pale pogisa o laau i totonu o le togalaau, o le matagofie o lanu faalelagi ma malamalama susulu o moli o le auala

Filifiliga # 5 - au teuteu teuteu

O tafaoga teuteu tetele e le masani ona galue o se mea tutoatasi. E sili atu ona latou mafaufau i motu vaivai i le talafatai o se vaituloto. O le galuega autu o le teuteu teuteu o le faʻalauteleina lea o matala o tuaoi o le matafaga.

Mo le mamanu o vaituloto, faʻavaeina o vaega o laau laiti ma puʻe laau mama e fetaui ma fetaui lelei, lea e lelei ai le fatuina o se faʻalavelave.

O se faʻaopoopoga manuia i le sone o le gataifale o sikuea o poloka maʻa, o pamu tuai ma tafe.

Soo se mea itiiti lava le vaituloto e mafai ona liua se togalaau masani i totonu o se vai, pe a manaia le malolo, faʻalogo i le muimui o le vaʻa vai pe mataʻituina le toʻafilemu o se vaituloto.