Laʻau

O a gabions ma le auala e mafai ona faʻaaogaina i le mamanu

Gabiona ua taʻua o pusa ua uʻamea mai le uaea uamea, lea ua tumu tuusao i luga o le mea faitino ma le maa po o le lapisi. I le tele o tausaga ua mavae, o nei fale fausiaina fale na faʻaaogaina e le militeli i le fausiaina o olo (redoubts). O le taimi nei, faatasi ai ma le fesoasoani a le gabions, latou te fausia ai faletupe o vai, faatulaga le taofi puipui, ma faʻamalosi ai tulimanu. I le faʻaopoopoga, o pusa felaʻau o foliga masani o geometric e faʻaaogaina e avea ma elemene teuteu i mamanu o le laufanua. I le avea ai o se tulafono, e le faia ni vaiono-------------------------------------- O faʻamaumauga o loʻo lafoina e faʻamautuina i le nofoaga o le faʻatulagaga ma faʻatumu i meafaitino filifilia. Ua uma ona maua mai e le au faifaʻatasiga ni manatu se tele mo le teuteuina o togalaau aina ma le fausaga o le gabon. O nisi oi latou e mafai ona faʻaaoga lelei i lo latou fanua e ala i le kopiina o mea na latou vaaia i le ata. O se mea e sili atu ona faigata le atinaʻeina o lau poloketi, i le suʻesuʻeina o sauniuniga faʻapitoa o tagata tomai faapitoa i fale.

O a mea e fai i le gabions?

Gabon o loʻo faʻaaogaina le uaea uamea e avea o se mea amata, o lona mamafa o le 250-280 g / m2. O lenei tau aofaʻi e lima taimi e sili atu le maualuga nai lo le tele o le faʻaaogaina o le "netting" faʻaaogaina i le fausiaina o ituaiga eseese o pa. Nai lo le faʻamalosi, e mafai ona faʻaaogaina se pVC paʻu i le uaea. O le mafiafia o le uaea ufiufi e sau mai le 2-6 mm. E tatau ona i ai i totonu o koneteina se malosi faapitoa, ausia e ala i le faʻaaogaina o tekonolosi faasee faalua. O sulu feʻau o loʻo iai i foliga o se polygon masani. O le mea e faʻaleleia ua filifilia e faʻaaogaina ai le tele o siaki. O lapuni tetele e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i vaega faʻapitoa lea e puipuia ai le faʻafefe o latou puipui i le taimi o le utaina o le mea faʻapipiʻi.

O pusa tuʻufaʻatasi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se tasi faʻavae monolithic e faʻaaoga ai le uaea. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e faʻaaoga isi ituaiga o uaea nai lo le tasi na faia ai le gabions. O analogues laiti e mafai ona taʻitaʻia ai le fausaga ma lona faʻaumatiaga vave.

O Gabion e aofia ai le ogaumu faʻasalalau e tumu i maʻa poʻo maʻa tetele, o lona telē e sili atu i le tele o selu

O mea ia o le gabions e faatosina ai tagata faufale ma tagata fai mamanu:

  • O puipui faʻafaʻataʻetaʻi maʻa ua mafai ai e le gabion ona faʻaogaina soo se ituaiga eleele. Le fefefe i fausaga o le gabion ma le taimi o le eleele. Talu ai ona o lona fetuunaiga, o le fausaga e na o sina mea e le mafai ona faʻamaonia i le taimi e tasi, ae le faʻaitiitia.
  • Talu ai ona o le maʻa, o Gabions e sili atu le lelei o le vai, o le mea lea e le maua ai le mamafa o le fausaga. Aʻo faʻapipiʻiina, taimi ma punaoa ua faʻaolaina, talu ai e le manaʻomia le faʻaaogaina o se alavai mo le faʻaleleia o vai.
  • O le mausali ma le malosi ole fausia o le gabion e naʻo le faateleina o le taimi, talu ai o laau totō e toto i le palapala lea e faʻaputu i le va o maʻa. O o latou aʻa, faʻafefeteina, faʻateleina faʻamalosia le fausaga atoa.
  • Aʻo faʻapipiʻi le vaion, e le manaʻomia ni mea faigaluega mamafa (sei vagana ai le tele o galuega faatino e faʻamalosia ai le talafatai ma mauga), o le mea lea, e mafai ona faʻasaoina le laufanua masani, faʻaitiitia le tikeri o le fesoasoani a le tagata i le siosiomaga.
  • O le fausaga o Gabion e umi ma e mafai ona tu mo le tele o tausaga e aunoa ma le faʻaumatia. O lenei uiga e faʻamautinoa e ala i le lelei o le faʻamalosiina o le uaea, faʻapea foʻi ma uiga o luga o le maʻa.
  • O fausaga lelei e fausia mai le gabions e le manaʻomia le toe faaleleia ma le tausiga i le taimi o le taotoga.
  • A faʻaaogaina le gabions, e mafai ona teu tupe (faʻatusatusa i le fausiaina o sima faʻamalosia) ma faʻaitiitia ai tau o galuega.

O ata ma filifiliga mo le faaaogaina o le gabions e mafai ona vaaia ile meafaitino: //diz-cafe.com/photo/obustrojstvo/gabiony.html

O ituaiga autu o gabions ma filifiliga mo lo latou faaaogaina

I foliga faʻavae, e vaevaeina ai gabiona i ni ituaiga se tolu:

  • pusa pusa;
  • paʻu (matamata-matai);
  • paʻu.

O fausaga uma o le vasa e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu e tusa ai ma foliga o le faavaa: paʻu laupapa, laulau ma le fafie, lea e mafai ona faʻafefiloi pe faʻafefe

O lapisi o pusa pusa e mafai ona eseese i tuaoi nei: umi - mai le 2 i le 6 mita, lautele - mai le tasi i le lua mita, ma le maualuga - mai le afa mita i le mita e tasi. O mamanu tetele e faʻapipiʻi le vaeluaina o puipui, e taʻua o le diaphragms. Pusa pusa e fai i ni auala se lua: uʻamea ma faʻasolo. O le metotia muamua e aofia ai le faʻamafanafanaina o uaea, faʻataʻoto faʻalelei i le tasi ma le isi, i a latou fesoʻotaʻiga. I lenei tulaga, o sulu o le atigipusa e faʻasolo foliga tutusa. E faʻafesoʻotaʻi puipui e faʻaaoga ai se uaea faapitoa. O le metotia lona lua (foe) e faʻavae i luga o le faʻapipiʻiina o se manoa e faia i le lua tifaga le uaea uaea i se faʻataʻetaʻe mautu. I lenei tulaga, o laupega meli o le hexagonal.

Taua! O vailaau vaʻai e talafeagai mo le faʻapipiʻiina o pa o fugalaau ma moega mo fualaau faisua. O pusa faʻamau e mafai foi ona avea o se vaega o le pa. Gabon ua faʻapitoa faʻatasi ma vaega laupapa o le pa. Latou te faʻaaoga foi atigipusa pe a faʻapipiʻi meafale i totonu o nofoaga o tafaoga.

Flat (matotress-mattress) gabions, o lona maualuga e le sili atu i le 30 cm, ua i ai le malosi e toe faia uma paluga ma tulaga le atoatoa. O lenei ituaiga o fausaga ua fausiaina i luga o auvai, vaitafe, ma ua faataatia i le pito i lalo o vaituloto papaʻu ma vaitafe. I lenei tulaga, o le maa e masani lava ona galue e avea o se mea e tumu. Afai e tatau ai, o se faavae mausali e faia i luga o fausaga laugatasi, lea o loʻo faʻapipiʻiina ai fausaga pusa. Faʻavae vai ma vaega o puipui e faʻasagaina mai luga o vaimini e mafai ona punou i itu uma.

O le fea mea e faʻataunu ai le gabiona e saʻo mo oe?

Filifili se maʻa mo le gabory, e fuafua i le nofoaga (luga poʻo lalo o le vai) o le fausaga ua fausia. E faʻaaogaina ma faʻaaogaina maʻa maʻa ma maʻa. O lenei mea e aofia ai le foliga, lapopoa, o le tuufaatasiga. O le mea pito sili ona lauiloa o maʻa faigata o le mauga volcano: basalt, quartzite, granite, faʻalelei. O Gabiona e masani ona faatumulia i maa, ma isi papa maa, e mafua mai i le maualuga ma le malosi o le kiona. O Gabiona e faʻaaoga mo mea teuteu e mafai ona faatumuina i isi mea faʻapitoa: vavae laupapa laupapa, paipa paipa, tioata, fale tipi, piliki, paʻu, sima maʻaleʻale, ma isi.

O le ituaiga, foliga, lapopoa, ma le lanu o le faʻaaogaina o maa na faʻaaogaina ai uiga matagofie o se fausaga o le gabion

Pe a faʻapipiʻi le va o le sami, e fautuaina e faʻatumu se maa, o lona siʻosiʻomaga e tasi lona tolu sili atu nai lo le umi o le siaki o le moa felafoaʻi. O fausaga o le suavai ua faatumulia i se maʻa tele atu, o le afa o le lapoa o le fagu.

Mo le fausia o le gabion e faʻafefiloi ma le laufanua i le lotoifale, e tatau ona faʻaaoga le maʻa masani na faʻatutuina i nofoaga o loʻo i ai i le lotoifale mo le faʻatumu. Gabon o loʻo faʻataatia i luga o lapotopoto lapotopoto, iliili paʻu, ma maataʻe lapoa. I tulaga taitasi, o le a foliga matagofie i le auala lava ia.

Taua! Ina ia faʻamafaʻailogaina i luga o le laupepa ma faʻamafaʻailogaina le tino faapitoa o latou puipui, e fautuaina le tuʻuina o salu i tafatafa o latou poʻo le talepe o le mutia. Faʻasaga i tua o se mea laugatasi, o koneteina ua tumu i le maa o le a foliga mai o se mea muamua lava.

Faʻatulagaina o gabions: mea uma e uiga i mea ma le alualu i luma o galuega

O mea o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia e faʻatulaga ai se fausaga o le gabion:

  • uʻamea uʻamea;
  • ituaiga tifaga faapitoa;
  • uaea uamea;
  • pine uʻamea;
  • geotextile;
  • puipui;
  • fufuluina (maʻa, oneone, palapala, fausiaina o fale ma isi mea faufale tetele).

Aʻo leʻi amataina galuega faʻatulagaina, siaki le i ai o oloa uma i le lisi. O le leai o soʻo se elemene e mafai ona taofia le faʻatulagaina o le gabion. E faʻafesoʻotaʻi paneta o le gabion e faʻaaoga ai le uaea poʻo se uʻamea, ao avea le tasi o puipui ma se tapuni, ma e tatau ona tatala. A maeʻa ona faʻatumu, e faʻapipiʻiina foi ma se siʻosiʻomaga i se isi vaega. Faatasi ai ma le fesoasoani a pine ma pito pito i luga o le atigipusa, latou te pipii mau i le eleele.

O le faʻatumuina o le uamea ua faʻaaogaina i maʻa maa o loʻo faia i ni vaega se lua. O le maʻa o loʻo tuʻuina i totonu o se fafie i luga o laulau i le afa o le maualuga. Ma, o le isi itu puipui o le gabion e toso faatasi ma pa puipui e puipuia ai le fusi o tua ma pito luma. O fusi e taua o maea fusi faapitoa. O latou numera e faalagolago i le uumi o le gabion. O faʻamalosi po o faʻamalosi e faʻasaʻo uma i le fa i le lima masini fofo. A maeʻa lena mea agai i le laasaga lona lua, lea e aofia ai le faʻatumu atili o le fagu i maʻa poʻo le iliili.

O lapoa lapopoa e salalau i lalo ma luma o puipui o le gaboli. O le ogatotonu o le koneteina e mafai ona tumu i fasi iliili poʻo ni mea faufale i le lautele. I le toe i tua e leʻi pa'ū i le va o maa tetele, faʻaoga le geofabric. Sa ia nonoa le avanoa i le va o maʻa, ma faʻatumu i mea avanoa. Ona tapunia lea o le pito i tua ma pito o le meaʻai, lea e lolomiina i se vaega o lapisi lapoa. A uma ona faʻatumu, ona tapunia lea o le tapuni o le fagu ma faʻapipiʻi i se uaea.

Geotextiles e faʻaaoga lelei i le tele o vaega o galuega a le tagata: i le puleaina o fanua, i le fausaga o le fausiaina, le faʻasologa o fanua. Faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/ozelenenie/primenenie-geotekstilya.html

Gabion fausaga i ata: manatu o tagata mamanu

O le faʻaaogaina o le gabions i le faʻasologa o fanua e faʻasinoina e le manaʻoga e fatuina se fesoasoani faʻapitoa i luga o le 'upega tafaʻilagi. Faʻafetai i nei moli ma i le taimi lava e tasi o fausaga faʻamalosi, e faia ai e tagata mamanu elevations ma atuatuvalega i nofoaga laugatasi, lea latou te faʻaaogaina e talepe ai moega fugalaau lanu ma vailaʻau o loʻo teuteuina i le muimui o taligalu.

O vili laupapa na faʻaaogaina mo le gaosia o mea totino faʻatoʻaga e tutusa lelei ma le laau lea e faia ai le laulau ma le lua nofoa

O le isi filifiliga mo le faaaogaina o le gaboli o foliga faigata i le gaosia o meaafale o loʻo i luga o le nofoaga i nofoaga faafiafia

O le paʻu uila e galue o se pa e le masani ai o se moega fugalaau. Faʻasaga i le pito i tua o le maʻa, o fugalaau matagofie o laʻei matagofie e foliga matagofie lava

Fale puipui e faia i le talafatai faatautau, o lona mamanu ua fausia le nofoa i le foliga o se vaa mo le malolo ma mafaufau i le matagofie o le togalaau

Le faaaogaina o le gabions i le mamanu o le talafatai o se faatanoa o loʻo i luga o le esetete. O laupapa, maʻa ma faʻatalatalanoaga faʻasolosolo fesoasoani lelei le tasi i le isi

Soo se fanua fanua e mafai ona liua i se faʻailoa togalaau lea e aumaia ai le fiafia ma le filemu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e galue oe pe valaʻauina ni tagata atamamai faʻapolofesa oe iloa pe faapefea ona fai ma faʻapipiʻi le gabion, faʻapefea foi ona faʻatumu.