Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fuafua le kenera o geese: kusi poʻo le kusi

I totonu o le lalolagi o meaola, o loʻo i ai ituaiga o mea e eseese ai le va o le tane ma le fafine. E aoga foi lenei mea i nisi o moa e pei o moa ma turuki. Ae afai o se moa manaia i totonu o se lafu mamoe papaʻi e iloa mai se mea mamao, ona fai ai lea i totonu o se fusi lafu e le faigofie tele ona fuafua le itupa a tagata taʻitoʻatasi.

Goose ma le kusi: aʻai i le lafu

O Gaese o aiga sili ona vavalalata o swans, ma o le swan, e pei ona e iloa, o se manu felelei. O le matafaioi o le kusi i totonu o le lafu e le gata i le fesuiaʻiina o le fuamoa, o le tama o le aiga e tuusao lelei i le galueaina ma le tausia o fanau, ae ia tausia ma le faaeteete lana soa, tausia lona faamaoni i lona olaga atoa.

E te iloa? O le taunuuga o se kusi vao na leiloa se paaga, e masani lava ona foliga mai o se mea matautia. I le leai o se sailiga o se tasi e pele ia i latou poʻo se tasi e pele ia i latou, o le a le mafai ona puipuia se manulele pe a feagai ma tulaga lamatia ma e faigofie ona oti. Ae ui i lea, e ui lava i lona onosaia o lona faʻanoanoa, o lea kusi e masani ona le fatuina se aiga fou, ae na o le vavalalata ma aiga o aiga - matua poʻo tuagane.

E foliga mai o le malosi o le le mautonu o le taumafai e amataina sootaga ma e pele nai lo le tau mo le tulaga muamua po o le teritori. A uma ona faia le ulugalii, ona amata lea ona fausia e le geese le faamoega o le aiga, vavae ese mai le vaega o totoe o le lafu. O le taimi nei o le vavaega i le va oi latou e tufatufaina atu ma le manino: o le galuega a le kusi o le faʻaleleia o fuamoa, ae o le gander e nafa ma le saogalemu o le tina ma le fanau.

Aoao pe faʻapefea ona iloa se vaitau mai se paki.
E manaia tele le matauina o le fafine, i le tuua o le pipi mo sina taimi, aʻo leʻi faʻaauauina le faʻagasologa o le faʻavevesi, e tatau ona faʻaaogaina vai. E aliali mai o le manatu iinei e le o le tumama ma le tumama, ae o le manaʻoga ia susuina pea fuamoa.

E le gata i lea, ina ia taofia ai le matelaina o le moa, o le kusi e sui ai fua ina ia oo ai i le pito i luga le pito i luga o le potu. O le aiga goose e tumau pea pe a foliga mai o le fanau.

E te iloa? I le taumafai e puipuia a latou fanau mai mea taufaasese, e mafai e le kusi ona faaali atu vavega o le togafiti poto. E i ai mataupu pe a fai e manulele se manuʻa, ma le lafoaʻi ona apaau i le faʻatuatua lelei, e aofia ai se fili e ono mafai ona maua i se auala e sili atu ona mafai ona mafai ona ave ese o ia mai le faamoega faapelepele.

E le mafai ona fefiloi ia moa: e iloa e pepe taitasi le auala e iloa ai ona matua mai le tele o manulele ma e na o matua lava e tasi e iloa lelei a latou fanau ma e le mafai lava aua e te popole i tagata ese.

O le mea e malie ai, o meaʻai e le gata e faʻaalia e se lagona e talitutusa ma le alofa (faaipoipo ma matua), ae o faauoga. I le feagai ai ma tulaga lamatia masani, o alii i totonu o le lafu e tasi ma puipuia e le tasi le isi ma o latou aiga i ni gaoioiga tuufaatasi.

I nisi o ituaiga o manulele, o le aia tatau e filifilia se paga e faatatau i tamaʻitaʻi, ao tamatai alii, e taumafai e tosina atu i latou lava, faatulaga le faʻataʻitaʻiga o fefinauaʻi.

O le tauivi mo lo latou tulaga i le apefai o le faʻapipiʻi faigata e faʻaalia i goslings-tama i le amataga, e ui lava e manaia tele le vaʻavaʻai matua i taua taua, o le avea o se ituaiga o faifeau: e mafai ona latou tosoina se fitafita maelega tele ma lagona le faanoanoa mo le ua maliu, ae tuusaʻo atu i se taua aua nei faalavelaveina.

E te iloa? Tiute ma le gauai, lea o meaʻai e faaalia i le puipuia o la latou lafu a o malolo (masani lava o manulele na teu i luga i le po ma matamata mai tane e ese mai le tausia o latou matamata), na faaaogaina e tagata anamua o Roma. Leoleoina leoleo, e le sili atu le leaga nai lo leoleo leoleo, e mafai ona mataala i mea matautia e ono tutupu mai: e pei ona e iloa, o nei manulele na laveaiina Roma mai le osofaiga a le autau a Gallic.

E tatau ona maitauina o mea taua i luga, o uiga o le amio a le vao i le vaomatua, e tele lava ina leiloa e manu, lea na mafua ona o le taofia i le tafeaga mo le tele o seneturi.

O le tuʻuina atu o se tamaʻi tane mo kosi taitasi o se mea moni moni lava mo le faifaatoʻaga, o le mea lea na faʻaumatia ma le maʻelega e le au faifaatoʻaga le masani a le toʻalua.

Ae o nisi taimi na te lagonaina lava e tusa lava pe i totonu o anufe o le aiga, pe a noatia i se tasi o tamaitai, e le taliaina e le gander le gauai o loo faamoemoeina mai ia te ia i isi gaosi. O lenei vaega o se tasi lea o mafuaʻaga e tatau ai ona faʻapitoa le filifilia o le tama i totonu o le pusa. E le gata i lea, e tatau ona e iloa o le kusi lea e faavae ai le faavae mo le soifua maloloina, malosi ma le tele o fanau, e itiiti lava le faalagolago i le kusi e tusa ai ma genetics.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga ile auala e fuaina ai geese i le fale, pe aisea e maʻi ai geese ma pe faapefea ona togafitia i latou pe a amata ona lele manu i le fale, pe faʻafefea ona fafagaina vao mai aso muamua o le olaga.

E tatau foi ona amanaia foliga vaaia o le fausiaina o le lafu manu ona o le le atoatoa o le fegalegaleaiga i le va o tagata taʻitoʻatasi, o uiga lelei ia o nei manulele atamai ma le faʻafefeteina, e afaina ai le tele o le gaosiga.

O nei sauaga, lea e mafai e tagata ona faatulaga e faasaga i tamaitai latou te fiafia i ai, e mautinoa lava e tau atu ai i le mea moni ua paʻu le fua o lana fuamoa, ma e le mafai ona e mafaufau i foliga o pato pato.

Aisea e tatau ai ona e iloa le feusuaiga o geese

Afai o le e ona, o ia lea ua mauaina le tele o tala ma ua faamoemoe e tupu aʻe i latou mo le faamoemoe o le fasia mulimuli ane, o le fola oa latou uarota e le taua tele ona iloa, afai e te manaʻo e fai se manu e aunoa ma tomai talafeagai, e le mafai ona e faia mo ni mafuaaga:

  1. E tatau ona faʻamavaeina ni anufe laiti e ala i le vavaeina i latou e ala i le itupa: o lenei mea e taofia ai le vave faʻaleleia i totonu o le lafu, faʻamavae vavalalata vavalalata ma, i se faʻaopoopoga, faʻatagaina tupe faʻaalu i luga o fafaga (leai se manaʻoga e faʻaalia le tele o mea e maua ai le maualuga o le mamafa o taumafa) .
  2. Pe a faʻavaeina le lafu manu, e tatau ona mautinoa se fua faatatau lelei o sui o ituaiga eseese: o le tele o kesi, o le tele o le fanau.
  3. O le iloaina o eseesega i le va o le tane ma le fafine o le a mafai ai i le amataga ona faigofie ona faailoa mai sui pito sili ona lelei o tamaʻitaʻi uma e lua i le fua saʻo, ona faʻatautaia ai lea o le faʻatoʻaga o le lafu manu mo le fasiga, lea e aofia ai ni fale eseese ma fafagaina.
  4. A o le olaola o moa mo aano o manufasi, e sili atu ona lelei le gauai atu i le gander, talu ai e sili atu le lapoa nai lo le kusi (o le eseesega e mafai ona oo i le 20%), ma, i le tau lava e tasi, tatou te maua ai le tele o oloa i le gaosiga.
  5. Mo le mauaina o fanau maloloina, o paga e aofia ai manulele o toto eseese e tatau ona faia; o le mea lea, e taua le vavaeeseina o uso mai tuafafine i le taimi, ae leai se manaʻoga e vavae ese matua poʻo tala faʻafeusuaiga.
  6. O le tele o faifaatoaga moa e fafagaina ni geese i ni vaega laiti, e taitaia e latou lava mea e fiafia i ai, piki ni manulele o se ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua manatu se tasi e sili atu le malie o kusi ma e le faigofie ona sosola ese, o isi, i le isi itu, filifili tane, talu ai e itiiti le faʻafitauli i faʻamaʻi ma tele. O le mafai ona iloa le eseesega o le va o le manulele o le a fesoa- soani i le tagata faatau e faamalieina manaoga o tagata taitoatasi, ma o le ki lea i le maualuga o le igoa ma, o le mea lea, manuia manuia.
Faamasani oe lava i le ituaiga o meaola ma uiga o paʻepaʻe paʻepaʻe, uliuli, vao, papaʻe paʻepaʻe, faʻapea foʻi ma le geese o le fanau a Lind.

Auala e fuafua ai le kenera o geese

O le feusuaʻiga feusuaʻi i kusi e tupu i vaitausaga eseese. E le pei o tagata, o tama e muamua ona faia i se lafu kusi. O a latou amio e fananau mai o loʻo faʻatinoina atoa i le tusa ma le 7 masina, ae o tamaitai e 1-2 masina i tua. Ae ui i lea, e mafai ona iloa se tamaitiiti mai se tama teine ​​i le taimi muamua. O se tagata atamai poto faapitoa e taitaia le filifiliga muamua o goslings i le itu o le faʻaaogaina (mo le faʻaleleia poʻo le aano o manu, ate), ma vavaeeseina ai uso mai tuafafine, i le taimi lava e tasi le masina le matua.

E faʻapefea ona iloa se kusi mai se kusi e ala i faʻamatalaga mai fafo

E lelei lava, o le kusi e sili atu le lapoa nai lo le kusi. E le gata i lea, i totonu o le tele o lafu manu e mafai ona manino mai mamao, talu ai e le na o se ua sili atu le umi, ae sili atu foi le mitamita o latou ulu i se tulaga maualuga, lea e mafua ai le aoga o se avanoa i le tuputupu aʻe.

Aʻo vaʻavaʻai i le tino o se kusi ma se kusi, e mafai ona maitauina o le tasi muamua e sili atu lona ulu, o se tino e sili atu le mamana ma le musika, ma o se faʻataʻitaʻiga, sili atu ona mausali.

E taua! E i ai ituaiga o kesi, lea o le eseesega i le va o le tane ma le fafine e sili atu ona manino nai lo le eseesega ma le maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tama o le Kholmogory, o le kusi o loʻo i ai se uiga lelei i luga o lona gutu (atonu e mumu pe samasama-lanu piniki), ae o le kusi e le o iai se teuteuga tau taua.

I le fausaga o le gutu, e mafai ona e filifilia le kenera ma isi ituaiga o kesi (na o nei eseesega e le o manino). I le atoaga, e tatau ona iloa o le tele o tulaga e ese le vaivai o le eseesega o feusuaiga i fafo.

Uiga ma masaniga o ituaiga eseese

O nisi taimi o se faʻamatalaga e taoto i le amio a manulele. I le matauina o se lafu po o le faia o nisi o faʻavae ma manu felelei, e toetoe lava a le mafai ona faʻamautinoa e faʻatuina po o ai.

O uiga faʻaautaitai e sili atu ona aʻafia i le kusi, e masani lava ona sili atu le pisapisao ma le le lava. Ae peitai, e mafai ona e faia se mea sese iinei, aua i le vaitau o le susunuina o moa ma le tausia o le fanau, o le kusi e masani ona amio malosi ma e oʻo lava i le malosi.

O gaioiga o geese e sili atu i le sikuea, o tane e foliga mai e toso i luga o latou ulu i luga. A o aau, o tane, e ese mai ai, e masani lava ona faʻaosoina o latou totoa e tutusa ma le vai, ma a uma ona taʻele, latou te susulu malosi o latou apaau malolosi, ma tutu i le mea e tasi. O le eseesega o le va o tane i le gaʻo e faʻaalia i le timeta o le leo: o le gander e maualuga, le mautonu ma le ita, o le kusi - sili atu le agavaivai, maualalo ma faaumiumi. Afai e te fefefe i le lafu, o alii ma tamaitai o le a tali ese.

O le muamua o le a taumafai, faʻaloaloa se ua umi, e suʻe ai le mafuaaga o le lamatiaga ma o latou foliga atoa o le a latou faʻaalia lo latou saunia e puipuia le aiga. O le kese, i se isi itu, o le a taumafai e pipii i le eleele, taumafai e aloese mai le taufaamatau.

Fuafuaga o feusuaiga i totonu o moa

O eseesega i fafo ma faʻataʻitaʻiga i le va o kusi ma kusi ua aliali mai i vaiaso muamua o le olaga o le talavou. O le mea lea, o le lua-vaiaso o le kusi-tama e sili atu lona lapoa nai lo lona tuafafine, ma mai le tasi masina le matua ua amata ona ia faaalia uiga taua.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i foliga o le tuputupu ae o gosles i le incubator.

O nisi o faifaatoaga moa e faʻaaogaina se auala uiga ese e iloa ai le itupa o tamaʻi kusi. Na ia mauaina le igoa "bungee". Ia ave ma le faaeteete ia moa i luga o latou alofilima ma sii i luga luga i luga aʻe o le eleele, ona amata ai lea ona paʻu malie i lalo, ma mafua ai le kusi ona lagona se lagona o le pa'ū le pulea. O le tali a le tama e tatau ona uila-vave: i se taumafaiga e laveai lona ola, o le a taumafai le manulele e sii i luga le tino, toetoe a gaugau i le afa. O le teine ​​atonu o le a faʻaauau pea ona tautau i luga, ma tuʻuina atoa i le mea e tupu.

Faʻamatalaga faʻapitoa: pe faʻapefea ona asiasia ia genital

E mafai ona e tautala e pei ona e fiafia e uiga i amioga a geese o ituaiga eseese, ae o le tagata moni lava e le mafai ona taʻitaʻia i lenei lomiga e ala i uiga tau feusuaʻiga lua. E mafai ona faia lenei mea i auala eseese, e faʻaaogaina e le faifaatoʻaga taʻitasi ana lava metotia.

E taua! O ia ituaiga o taualumaga e tatau ona faia ma le faaeteete, ina ia le faamanualia ai le manulele, pe faaletino pe faalemafaufau foi. Afai o le taumafaiga muamua e le manuia, aemaise lava, ona o le malosi o le aʻafia o le kusi, e sili atu le tuu na o ia mo ni nai aso ma na o le toe faia lea o le suʻega.
Vitio: fuafuaga o feusuaiga i geese Matou te faamatalaina ni filifiliga:
  • Ua pueina manulele i lalo ifo o apaau ma feto i luga o latou tua. O le tagata o loo uuina o ia e tuu lona vae i luga o se tamai mauga ma tuu le manulele i luga o ona tulivae, vae i luga o ona vae, o lona siʻu tautau i lalo. Afai e te faʻapipiʻi lelei le kusi o le kusi ma lou faʻaofuofu, e mafai ona e faʻasaʻo le lima e tasi, ma e ala i le uʻuina o le apaʻau o le manulele ma lou tulilima, e faʻamalolo le isi. E tumau pea i le siʻitia o le siʻusiʻu o le kusi i lalo ma faatasi ai ma le fesoasoani a tamatamailima e lua (lima matua ma le limatusi lima) tuleia le fale.
  • O le manulele o le manulele e tumau i le va o vae o le tagata asiasi, o le tino ua sii i luga ma le lima e tasi, faatasi ai ma le fesoasoani a le isi, ua tatala le cesspool.
  • O le isi auala e talitutusa ma le muamua, ae ave le manulele, e tatau ona e nofo faatasi i luga o se nofoa ma faʻapipiʻi le apaʻau, faʻapipiʻi laitiiti i luga ma le tino (o le ua o le kusi e faʻatulagaina e le manulele). O le apaau lona lua o loʻo umia e le tulilima, o lima uma e leai se totogi, e mafai ona e siaki.

E taua! Na o le pau le auala faatuatuaina e iloa ai le sex sex o le kusi o le suʻeina lea o lona alo mo le i ai poʻo le leai o se tamaʻi tane feusuaʻiga.

O se tulaga iloga o alii o le i ai o le mumu i totonu o le malo (i nisi o lanu enaena, ma i le tala laiti o le lanu piniki) penis 50-70 mm le umi, ae o manu matutua matutua e manino lava ona iloa, ona i ai lea o se kusi, o le tele o lona tino e le sili atu 7 mm, e ono tulaʻi mai ni faafitauli, o lea e sili atu ai le faʻaauʻau oe i se tioata tetele.

Ae ui i lea, e sili atu ona faigofie le faailoaina o se tamaʻi moa, aua e le teenaina le faʻatinoga e pei o se kosi matutua. I tamaʻitaʻi, o tamaʻi laupepa i totonu o le falemaʻi e vaeluaina lava; i tamaʻitaʻi, o le penis e itiiti lava le pisi.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i mea aoga o le gaʻo gaʻo.

E le gata i lea, e tatau ona e iloa i le vaega pito i lalo o le pupuʻu o loʻo i ai sina tamaʻi lima, e ui i lea, e faigata tele ona ave e pei o se penis. Manatua o le metotia na faamatalaina i luga mo le fuafuaina o le itupa o geese e ala i le puʻeina o manulele masini ma ufiufi i lalo o lona siʻuʻuʻu ua leva ona manatu ua le toe i ai i le lalolagi malamalama. O le laʻau a le kusi Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Iapani, talu mai le ogatotonu o le seneturi mulimuli, na faʻaaoga lelei se masini faapitoa i le tulaga o se suʻega, lea e faʻafeiloaʻi atu i totonu o le fagaloa a se manulele ma fuafua ai lana feusuaiga ma le sao atoatoa o le 98%.

A e ui i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o ia suʻega, e mafai ona e le sili atu ma le lima selau manulele i le itula (tusa lava pe tutusa ia taunuuga o loʻo faʻaalia e se tagata tomai faapitoa i le taimi o asiasiga i le tusi, i le ala, e le faʻamaonia le leo ma le saʻo), e le gata i lea,

O le sili atu taimi nei o le metotia faʻasoa, lea e mafai ai ona fuafua le vavalalata a le moa i le taimi muamua o lona olaga e ala i le suʻesuʻeina o leo faʻavevesi na faia e ia (o le gecko ua liliu i lalo ma aumai i le masini faapitoa ma se gutu i le faailo, lea e iloa ai le iuga o se lanu o se moli mumulu: tama, mumu - teine).

O le saʻo o lenei auala e le sili atu i le 95%, ae mo moa ua leva, o lenei taunuuga e ofoofogia. O le mea lea, o loʻo atinaʻe e saienitisi ni auala sili atu ona atamamai, saʻo ma faʻalelei e iloa ai le feusuaiga o kusi. Masalo i se taimi lata mai, o le manaomia e fusi le ua o le manulele le manuia i le va o tulivae ma le toso i lalo o lona siʻusiʻu o le a mou atu atoa.

E te iloa? O se isi auala e le masani ai mo le fuafuaina o le sex of geese e taʻua o le lanu. E faavae i luga o eseesega o le gaioiga i le lanu o le fulufulu o apaau, o uiga o tane ma fafine, ma o nei eseesega e le masani, ua faataatia e le tagata i le tulaga o moa fausiaina e ala i le faailoga faapitoa o nisi ituaiga.

Lelei lelei mamoe

Afai i totonu o se moa fefiloi ua lava lea e maua ai se moa se tasi mo le sela sefulu, ona tatau ai lea mo le aiga o le siʻusiʻaiga e tatau ona mataʻituina tulaga eseese uma lava. O le mea moni, tatou te le o talanoa e uiga i le nofofua, ae o le lafu e tatau ona faia i se auala e le sili atu i le 3-4 tamaitai mo gander taitasi.

E taua le sauniuni mo le mea moni e faapea o se tasi o alii filifilia ma le faaeteete, o faʻaalia amioga masani a le augatuaa, o le a taumafai e fausia se aiga ma se kusi. E manino lava e le mafai ona feagai ma se mea ofoofogia. I le avea ai ma tulafono lautele, o ia geese e tatau ona aveeseina mai le lafu ma sui e ala i le le malamalama o tagata. E masani lava ona amata le aiga pe a atoa le 6-8 masina, ma amata ona tuufaatasi manu felelei i le afa lona lua o le autumn (e tusa ai ma le mea e sili ona lelei e ave ai moa mai le fale o Me mo lenei mea).

O le ae naunau e faʻafeiloaʻi ma faʻaaliga o le faʻasaoina o salu, moa manu, pato, tuʻuina o nifo, uʻamea, paluga, lupe.

Гусыни несут яйца уже с 10-месячного возраста, однако до 3 лет их яйценоскость только возрастает (двухлетние птицы повышают собственные показатели прошлого года на 15-20%, в трехлетнем возрасте прирост может достигать 40%).

Далее идет постепенный спад, в связи с чем самок рекомендуют оставлять в стаде до 5 лет, хотя многие хозяева держат несушек намного дольше. Ae o alii, o latou gaosiga e oʻo atu i lona pito i luga i le 2 i le 4 tausaga, o le mea lea e le masani ai ona i ai i le lafu mamoe le umi e ono tausaga le matutua, ae e sili atu ona lelei le suia o ia.

E taua! Ina ia faatumauina pea le maualuga o le maualuga o le fua, o le lafu mamoe lelei e tatau ona aofia ai le 35% o tamaʻi talavou, 30% o le lua tausaga le matutua, 25% o le tolu tausaga le matutua ma le 10% o le fa tausaga le matutua.

O le faʻamoemoeina o le itupa o kusi laiti e le faigofie, ae tatau. E naʻo le taimi e vavae ese ai tamaʻitaʻi mai tamaitai, o le tausisia o mea e fautuaina ma tulafono i le fausiaina o lafumanu e mafai ona faʻamautinoaina le lelei o galuega faatino a nei manulele mataʻina, e iloga i fesoʻotaʻiga vavalalata faʻapitoa ma le pule malosi i le aiga.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O le sex of the goslings e mafai ona faʻamoemoeina i le taimi nei i le tausaga e tasi. Faʻafeiloa e Gosling i lona lima agavale ma faʻapipiʻi ona lima i le va o le tolu ma faʻamaufaʻailoga lima o lona lima tauagavale (o le ulu e taʻitoʻatasi i le pito i lalo, ma o le ua faʻaputu i luga o le tamatamai lima). I le lima lima tauagavale ma le lima matua ma le tamatamailima o le lima taumatau, o le pito i luga o le anus e faaloaloa, ona tuu ai lea o le lima taumatau i luga o le pito o le vaega o le faletupe ma siitia agai i luga, faatasi ai ma le taunuuga e tatala ai le fale. O nisi taimi e lava le tolopoina o le siʻusiʻu i tua e faʻaalia ai le tino. E i ai i le nuʻu se faʻamatalaga manino ma le manino manino o le penisini ma le tele o le 3-4 mm i le foliga o se kamela faʻafefeteina natia i le lafu o le membrane mucous o le fagaloa. I tamaʻitaʻi, i totonu o le laupepa i totonu o le fagaloa e manino lava le vaʻaia faʻapitoa ma le faʻasusu o le mucous. I tala matutua, o le feusuaiga e fuafuaina e ala i le tatalaina o le fagaloa, ma i le kusi tane e iloa ai se peni. O se okeni lamolemole ma se umi o le 6-7 mm, i le 2-2.5 masina, o lona umi e oʻo atu i le 9-10 mm. O le tatalaina o le mafutaga i lenei tausaga e sili atu le faigata ma e manaʻomia ai le tele o tomai. Pe a faʻaalia le faleoloa i le matua o le 4-5 masina, faʻafeiloaʻi e geese ma patipati le taʻavale. E sili atu le faigofie ona tatalaina i le 6-7 masina, ma i lenei vaitau e tusa ma le 90% o le gander ua faia ai se peni. O le tele o kusi e mafai ona vaʻai mai le 6 masina, ma tagata taitoatasi - na o le 9 masina. O se tagata matua gander e mafai ona iloga mai se kusi mo se mamafa sili atu o le ola, o se ulu sili atu ona mamafa, o le lautele o le fatafata ma vae uumi. Pe a filifilia se manulele i le matua matua sesega mea sese, o lea e tatau ai ona e asiasia ia genital. I le gander, e pei ona i ai i le drake, o le peni ua foliga mai o se ituaiga lafu o le puipui o le faleoloa. Faatasi ai ma se fausaga, o le penisini e alu ese atu mai le faletupe. O nisi faifaatoaga moa e mafai ona vaʻavaʻai tane mai fafine e ala i leo. I tama tane, e leotele, vale, pu. I fafine - umi, tatagi, leo leotele.
svezam
//www.pticevody.ru/t799-topic#18894

O le iloa o tane i le vao e foliga mai e itiiti se tomai. Mo le fuafuaina o le itupa, e tatau ona fuli le kusi i lona tua ma tuu i luga o ona tulivae, ona e taʻalo lea i luga o le laufanua ma lua tamatamailima. Afai o se gander, o le vaega o loʻo i totonu o le fagaloa o le a sili atu le manaia ma e tusa ma le 3 cm o le a sau i fafo mai le fagaloa i le tulaga o se gaioiga o le gaioiga.
vjacheslav
//www.pticevody.ru/t799-topic#7944

E i ai se isi auala e iloagofie ai le vai - o loʻo i ai geese, faʻapena foi i luga o le eleele, o le a amata ona faaosoina se oso, e alaga leotele. Ae o le kese o le a vavalalata mai ia i latou ma o le a siitia aʻe ma tuu i lalo o latou ulu, e pei ona masani ai.
Polina999
//forum.pticevod.com/kak-otlichit-gusya-ot-gusini-t25.html#p74

o le gander o le a sili atu muamua nai lo le kusi. E le gata i lea, latou te matua fiafia ma o le a tau pea. I le leo o le paʻu ua sili atu ona mamafa ma faigata, o le a vave ona matauina e le taliga.
Erema
//forum.pticevod.com/kak-otlichit-gusya-ot-gusini-t25.html#p68