Berry

O mea e tatau ona e iloa mo le manuia o le galueaina o laau

Faʻalogo i se igoa e le masani ai, e toʻatele e ofo o le a le mea e fai?

O lenei igoa masani e faamatalaina ai le kulupu ma le hybrids hybrids ua uma ona lauiloa i a tatou latitudes. E faʻamauaina e le Faatoaga i latou mo le le mautonu ma le maualuga o fua.

I le faatusatusaina o le tautotogo ma fugalaau masani, e foliga mai o le kulupu e sili atu i le fualaau suamalie, tofo ma le suamalie o vine. O le tele o vitamini ma microelements e tatau ona faaopoopo i faʻamanuiaga uma o aso uma: B1, B2, B3, E, C, PP, K, phosphorus, uʻamea, apamemea, manganese. O lenei pusa e aofia ai foi gaʻo meaʻai, citric ma malic acid.

Afai e te manaʻo e totoina se ituaiga o fatu i totonu o lau fuafuaga, muamua e te manaʻomia le aʻoaʻoina o mea uma e uiga i le tautotogo.

Yemalia: o le a lenei vavega

Aua o emalin vine o le blackberry ma le fusi, e tofo e pei o se "cocktail" o nei vine e lua, ae o taimi uma ma le ita. O fua o fua o laau toto e sili atu nai lo fugalaau. Laʻau i tausaga taʻitasi e maua ai se seleselega mataʻina, e aunoa ma le manaʻomia o se gaioiga faapitoa.

O le tele o ituaiga laau lauiloa e taua o "Tiberri" mai Sikotilani. O ia o le ituaiga sili ona aoga. "Tiberri" e teteʻe i faʻamaʻi ma e le manaia i faʻamaʻi, e le manaʻomia togafitiga puipui. E tupu lelei ma tuʻuina atu se seleselega lelei i soʻo se palapala. O le mea lea, o le galueaina o laupepa e le mafai ona taʻua o se galuega faigata.

E te iloa? O le 'ai o le totosports e maua ai le lelei o le soifua maloloina. E faʻamalosia ai capillaries, faʻamalo lelei le mumū, fesoasoani e faʻataʻi ai le fila, e aofia ai le tele o le calcium.

Filifilia o se nofoaga mo le totoina o laupepa

O le nofoaga mo le tautotogo e tatau ona la, ma le leai o se mea. Afai e ola le vao i le paolo, o le a vave ona amata ona mamae, ma o le a sili atu ona leaga le fua. O le eleele e tatau ona faʻaleleia ma faʻaleleia ina ia le pala le susu.

Polokalame amata ma le faʻaleleia

O le taimi sili mo le totoina o se paʻu o le faaiuga o Setema - o le amataga o Oketopa, i le itu i saute, o loʻo tuʻuina atu taimi faʻauʻu i le faaiuga o Oketopa. Lisi lua mo fatu laau tutusa ma fugalaau (40/40/40). O le mamao i le va o vao e tatau ona tusa ma le mita.

Tausia ma mealilo o le manuia o le galueaina o laupepa

Yemalina o se laau e le lelei, ae peitai, ina ia mafai ona ola maloloina laau, ia faamalieina oe lava ma e pele ia te oe i fualaau suamalie, e tatau ona e iloa nisi o "togafiti" i le totoina ma le tausiga o le laau.

E taua! Aua neʻi faʻaopopo mea faʻaleʻelele i le totōina o le lua, ona o lenei faʻaititia o le malulu o le laau.

Faʻaiga ma fafaga

I le taimi lava e uma ai ona toto fatuga, e tatau ona faʻafefeteina tele o laʻau ma mulch le eleele e lata i laau taʻitasi.

Mo se seleselega lelei, fafagaina ma faʻaleleia le laau i le taimi o le lāmala. E mafai e Mulch ona tuʻuina atu i ai mea uma e tatau ai, sei vagana ai le gaʻo. Ae e mafai ona suia i le faʻafefeteina o laumei po o le meaʻai, faia nei vaega seia oʻo i le ogatotonu o Iulai. Faʻaopopo meaʻai ma le faapalaga e le mafai ona sili atu nai lo le lua tausaga talu ona totoina.

E te iloa? Pe a faʻamaʻaina i le fuga vao, e maua e le etalin se seleselega lima.

O le matafaioi a mulch

I le lumanaʻi, tausi lelei punavai uma e aofia ai le mulching. I le faaiuga o Aperila - amataga o Me, o le eleele i lalo o laau e tatau ona faʻamalosia i pepa faʻataunuʻu. Liligi i luga o le sawdust, lefulefu, vao ma faʻamago mullein ile pito i luga. O le laulau e tatau ona 8-15 cm. O le lelei o lea mulch o lona gafatia lea e pala ma avea ai ma se faʻafefe lelei.

Taʻu i luga o le ala

Talu ai ona o lenei toto laau ua ola i luga o se auala, e masani ona i ai i le au fai togalaau se fesili: E faapefea ona nonoa le tautotogo?

I le tau mafanafana, o le a ia tuliesea le tele o tanu fou. A oʻo i luga le pito i luga o le 2-2.5 mita le umi, e tatau ona fusiina. Ma afai latou te faasolosolo mafiafia ma tuu atu le itu itu, e tatau ona tufatufaina atu le talavou i luga o le uaea lalo po o le eleele.

O vaiaso uma, e le o fua uma o vine, ma o fua seia oʻo i le malulu. A maeʻa ona totoina e pamu a latou fua o le seleselega, ona vavaeina lea i lalo, ma o lala laititi o loʻo taoto i luga o le uaea, i le pito i lalo o le taʻavale. Pe a oʻo mai le kiona, e faʻapipiʻu lauulu i le eleele ma sausau i le palapala ma lau.

Totoina vao

A uma ona totō, faʻapuupuu le vavao i le 30 cm. I le lumanaʻi, o fai togafiti poto e fautuaina le tatipiina o vao i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. Ae sili ona lelei le faia o lenei mea pe a uma ona fua.

E mafai ona e tilotilo i le saʻo saʻo o ogalaau i la matou polokalame.

Faʻaleleia ma puipui mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Afai e te matauina o laulaau o le tautotogo ua lilofia i le fugalaau paʻepaʻe, e mafai ona e fesoasoani e aveesea ia fualaau faasaina: "Fusi", "Skor", "Saprol", "Mikosan", "Vectra" ma le "Topaz". Ae ia manatua o togafitiga ma fomaʻi togafitiga o le a manaʻomia ona taofi i le masina ao leʻi seleseleina.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o meaʻai nei o loʻo faʻapipiʻiina ai hybrids: 1% faʻafofo o le sulfur colloidal, 0.5% salu ash, fafie laupapa (200 g i le 10 lita o le vai). I le taumafanafana, ia fufuluina le tautotogo i se teuteuga o le offenail: 1 kg o le vaʻavaʻavale fou mo le 10 lita o le vai malulu e tatau ona faʻaogaina mo le 24 itula, ona kuka ai lea mo le 30 minute, malulu, vevela ma faʻafefe i le vai i le ratio 1: 5.

Faʻatoʻilaloina Eva

Ma o le vao e le malolo i taimi o fulufulu, latou te mautinoa e manaʻomia sauniuniga i le taumalulu. E faia lenei mea i ni tulaga se tele:

  1. I le tau o le tautotogo-taumafanafana, ia tuʻuina atu le fale faʻatoʻaga faʻasamala-potassium.
  2. Vaomatua pe a uma le seleseleina o fualaau aina uma - aveese ia lala o le tausaga talu ai, ma tuu ai na o ni paʻu malolosi.
  3. Fagogo le eleele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.
  4. Mulch bushes.
  5. Ia Oketopa, aveese pulu mai le tumutumu ma nonoa i latou i le eleele.
  6. Ufiufi lala.
  7. O le tautotogo e tatala ai lala ma fafagaina le ala.