Viticulture

Vine vine "Jupiter"

E fiafia pea tagata fiafia vine e ola i ituaiga sili ona lelei i totonu o le nofoaga. I le taimi lava e tasi, o le iloiloga e mafai ona sili atu ona eseese: o le foliga o le fusi, o le tofo o vine, o le tele o le seleselega, ma le faʻalauteleina o le vao. Ae o le isi mea taua e tatau ona gauai i ai gaosi moni o le i ai lea o fatu i fua.

O le mea moni, o le tele o taimi, o fua tele o fatu tetele e mafai ona faʻaleagaina ai le malosi o fua o vine. O se tasi o ituaiga lelei tele o vine vine e leai ni fualaau aina, o Jupiter lea, o mea uma o loʻo faʻaalia i lalo o le a tuutoina.

Matou te talanoa e uiga i mea lelei uma ma mea le lelei o vine "Jupiter"

O lenei vine vine na faʻafeiloaia i lo matou konetineta mai Amerika, lea na fafagaina ai e ala i le fausiaina. O ona matua e le o iloa. Ae ui i lea, o le ituaiga o loʻo manatu i ai o se tasi o mea e sili ona lelei, e le gata i le tulaga lelei o le fua ma le tumau. E matua talisapaia lava o le faamoemoega o le vine vine "Jupiter" e tutusa uma: e matua talafeagai lava mo le taumafa fou, saunia o vine ma fualaau mamago.

Uiga faamatalaina o le ituaiga o ituaiga "Jupiter"

Afai o loʻo e faʻamoemoeina vine tetele ma mamafa, o le a le mafai ona mitamita lenei ituaiga mea tetele. O fuataga o lona fua, e mamafa mai le 200 i le 500 kalama. O foliga masani e masani ona maua i le laupapa. O vine i luga o le 'auʻau e le o tuʻuina lelei, ona o lea mea o loʻo i ai se faʻatulagaga lelei.

Faʻapitoa faapitoa e tatau vine o lenei vine. o loʻo faia lelei lava, e tusa ma le 4-7 km i le mamafa. O le foliga o le vine e leaga. Ae sili ona manaia le matauina o le faagasologa o lo latou matutua: i le amataga, o le paʻu o le a mumu po o le lanu piniki i lanu, lea i le taimi o le matua ua faasolosolo malie le lanumoana.

E faigofie lava lenei mea mo le fuafuaina o le taimi o le seleselega mai le vao. Ae e tatau foi ona e gauai atu i le tofo o vine "Jupiter", lea e iloa ai le fealofani ma le matagofie o le muscat flavor.

E le gata i lea, e matua suamalie lava, talu ai o le pasene o le faaputuga o le suka o fua o le vasega ua faamatalaina o le 21 kalama i le 1 lita o le pulupulu (faatasi ai ma faailoga eletise o le 5-6 kalama i le lita). O le aano o le aano, ma le maualuga o mea inu o le sua, ua ufitia i se paʻu malosi. Faafetai ia te ia, o vine e le gata ina feaveaiina, ae e iai foi le malosi e tetee atu ai i le osofaia i suiga faafuasei i le ea ma le eleele.

Faʻapitoa o fua o vine ma le taimi o lona aoina

O le seleselega muamua o le vine vine o "Iupita" e amata ona fiafia i le 2-3 tausaga talu ona totoina. O le laau toto e amataina i se tele tele. Faafetai i le lelei o le palota, o le ovary ua lelei ona lelei, i luga o se tasi fana mai le 2 i le 3 fuifui. Mo le mafuaʻaga e oʻo lava i i le taimi o le fuaina o le mamafa o vine e le silia le 0.5 kilokalama, o le fetuunai o le aofaiga o le seleselega e le talafeagai.

O le vao faʻamalosi e faʻafeiloaʻi le utaina e oʻo i le 40 peepholes. Ona o nei mea uma, o le ituaiga e tatau ona i ai le ulutala maualuga.

Mai le tasi hectare o le totoina o vine o le ituaiga o mea ua faamatalaina, e tumau le aoina mai i le 200 i le 250 pasene o fua maualuga.

E toatele e tatau ona latou filifilia lenei ituaiga mo le vave ona matua o le fua. Mai le taimi e totogo mai ai le toto i luga o le vine seivagana ua matua atoa le fua, e na o le 105-110 aso e manaʻomia ai. O le mea lea, e mafai ona amata le seleseleina muamua i aso muamua o Aukuso, ona o le lanu uliuli lanumoana o vine o le a faailoa mai lava.

Faʻapuupuu e uiga i aoga o le vine vine "Jupiter"

• O le leai o fatu i vine, o le faia o lo latou tofo e sili atu ona vaivai ma mauoa. O le leai o se vasega І ma ІІ e seasea lava, ae i totonu o fualaau aina ei ai ni mea taua.

• Vaʻaiga faʻatoʻa maualuga ma le faʻaleleia lelei o ona fua.

• Lelei lelei mo le felauaiga ma le taʻavale, e aunoa ma se faʻalaʻau e aunoa ma ni faʻafitauli e faʻafeiloaʻi suiga i le faʻamamaina.

• Maea lelei togafitiga, e sili ona faʻaleleia lona toe gaosia.

• O se tasi o ituaiga e sili ona puipuia o loʻo mafai ona faigofie ona faʻafefe malulu malulu ifo ile -25-27ºС.

• O le ituaiga muamua e le gata i tulaga o le matua o le seleselega, ae faapena foi i le ulufale atu o le vine vine i le taimi o le fualaau aina.

Faʻamatalaga eseese e tatau ona iloa uma e le uaina

E ui lava i le matagofie o le vine "Jupiter", e teena ai le toatele puipuiga tele i maʻi sili ona taatele o togavine: manogi, oidium, lauulu enaena. I lenei itu, o le vine vine o lenei ituaiga e manaʻomia ai le faʻaleleia o tausaga taʻitasi. Ina ia mafai ona ausia le 100% puipuiga, e masani lava ona faia le pulupulu e le itiiti ifo i le 3 taimi i le tasi vaitau.

O le isi mea toe foʻi, lea e le mafai ona faʻaumatia, o le laʻititi lea o fuifui vine. O le toʻatele e manatu o lenei mea o se faʻafitauli sili ona taua, ae le o le amanaia o le mea moni e mafua mai i le tele o fualaau, o loʻo tumau pea le maualuga o le seleselega.

Tatou te faamasani i mea o toe gaosia o le vine vine a Jupiter: tatou te filifilia le auala ma le taimi mo le totoina

E mafai ona faʻaleleia vine i le tele o auala. E tofu i latou uma ma mea lelei ma lelei, e ui lava e le mafai ona iloa po o fea e sili atu. Aemaise lava, ua totoina vine:

• Faʻamaʻaina pe faʻapipiʻi ni toga.

• O le metotia o le faapipiiina o laʻau i luga o se faʻatauga o loʻo i ai le tele o fafie ma faʻailoga lelei.

• Faʻafetai i le vavaega mai le tagata matua matutua fualaau aina.

I le fesuiaiga muamua, o le mea sili ona lelei o le a maua e le vao fou ia uiga eseese uma e ono leiloloa pe a faapipii i luga o se eseesega o oloa. E ui lava i le tulaga e te manaʻo e totoina se laʻau malosi o le ituaiga o Jupiter, o le a matua faigofie lava ona ausia lenei mea pe a fusi. Le sili atu ona fetaui lelei ma le ituaiga o faʻamatalaga ma aʻafiaga o vine "Kober 5BB", "C04" ma le "Berlandieri X Riparia".

E sili ona faigofie le faʻalauteleina o lenei ituaiga e ala i le taina, ae peitai, mo lenei mea, e manaʻomia se tagata matua ma fualaau aina.

Tatou te filifilia le taimi sao ma aso mo le totoina o vine "Jupiter"

O lenei fualaau toto ua totoina talu mai le faaiuga o Mati ma toetoe a oʻo i le amataga o nei fugalaau afu. O mea uma o le a faʻalagolago i le auala e totoina ai oe na e filifili e faʻapipiʻi le vine e te fiafia i ai.

E malie foi le faitau e uiga i le galueaiina o vine mai le maa

I le tautotogo, o laau totō e ola mai i meaʻai i potopotoga masani e masani lava ona totōina e pei o se fale, ma ua faʻapipiʻiina foi i luga o rootstocks. Ae ui i lea, o le mea muamua e tatau ona totō i se taimi mulimuli ane, vavalalata i le taumafanafana poo le afa muamua o Iuni. A uma lava, o nei fualaau ua i ai ni vaʻaiga lanumeamata ma laʻau e mafai ona aʻafia i le malulu o le tautotogo.

Ae o le totoina po o le totoina o togatogo o le autumn e sili ona lelei mai le amataga o le tautotogo, ae o le taimi nei ua sili atu pe itiiti ifo foi le tau o le tau. I soo se tulaga, mo le taimi nei, sei vagana ua na o se togavao ua totoina o le a fetuunai i le tuputupu ae i se nofoaga fou, e tatau ona ufiufi. O se pusa kata masani ma se pu faapitoa mo le pito i luga e faʻaaogaina mo lenei mea.

Ae ui lava i lea, o le toatele e sili ona fiafia i le togo e pei o le totoina o fatu ma le faapipiiina. O le mea moni, o le totoina o le autumn o loʻo i ai mea nei:

• I le tautoulu o loʻo i ai le tele o filifiliga o fualaʻau totō ma faʻatau atu i fale tausimai faapitoa.

• O le pau o le seleselega o mea totō o vine toto, o lona uiga o le vavaeina. Ma le isi, saʻo O le faʻamalosia e sili ona faia i le taimi o le filemu e pei o se tipi ma se faʻasoa.

• E le pei o eleele eleele punavai, i le tautoulu e sili atu ona tumu i le susu, o lea na o le totoina o vine o le a le faasusuina e pei o le tautotogo.

• O le totoina o le tautoulu, i le mea moni, e naʻo le teuina o mea totō seʻia oʻo i le tautotogo ma e sili atu le lelei nai lo le tatipiina o mea e seleseleina ma fua mo le taumalulu.

O le fea nofoaga e sili atu ona lelei le totoina o vine: matou te talanoaina le uiga o le toomaga, eleele, ma le fuafuaga mo le faʻataina o le tovine

Muamua, e taua tele le filifilia o se nofoaga mo le totoina o vine i le mea o le a puipuia lelei ai le togavao e ala i le matagi i matu. E le gata i lea, o le laufanua e aunoa ma se tulaga e le tatau ona faʻatagaina ai le malulu o masini malulu, lea e matua leaga lava le faʻaalia i luga o le tuputupu ae o le togavao ma ona fua.

O le au faifaatoaga e fautuaina le totoina o vine vine mai le itu i saute po o le itu i saute-sisifo o fale po o isi fausaga fale, ina ia puipuia le laau mai le matagi, ae ia maua pea le tele o le susulu o le la. A uma mea uma, aua nei galo o vine o totonu o laau sili ona fiafia i le la, aemaise lava o ona fua e manaʻomia ai le vevela o le la.

E tusa ai ma le laufanua, e tatau ona filifili le laufanua i luga atu o le maualuga, e leai se tulaga e tatau ona avea ma tafega po o vanu. O le mea moni, i totonu o ia maulalo e masani lava ona malilie le lautele o le ea malulu.

E tusa ai ma uiga o le palapala, i se tulaga lautele, e le mafai ona taʻua vine o laau faʻamalosi. A uma mea uma, e masani lava ona tupu i le itu i saute, i luga o mauga, e le masani ona maua ai eleele laulelei. Ae ui lava i lea, e tatau ona e amanaʻia le mea moni i le matutu ma le gase po o le palapala masima foi, o le a le tupu ae.

O le mea lea, afai o le eleele i luga o lau 'upega tafaʻilagi e le talafeagai mo le togalaau, e aoga le galue laitiiti ma fafagaina lelei: mo le tausaga poʻo le lua, o le saite uma e mafai ona teuina i lalo o se uila lanumoana ma faʻaopopo pea le tele o le faʻamaina. E taua foi le amanaia o le maualuga o vai i lau eria, ma afai latou te maualuga i luga o le 1.5 mita - ia mautinoa e saunia le alavai vaʻaia aʻo le i totoina vine.

Ia, o se isi fesili taua - faʻapefea ona toto se tovine? O le a le mamao mai le tasi ma le isi e toto ai vine? O mea uma o le a faalagolago i le malosi o lau vine vine. Mo vao ma le malosi o le tuputupu aʻe, lea e naʻo le uiga o le vine "Jupiter", e tatau ona toe foʻi mai le 2 i le 4 mita.

O lenei avanoa e faigofie lava ona ave se tagata matua matutua fualaau aina. E tatau ona faia ni tafaoga vao e tusa ma le 6 mita. E taua foi le mafaufau pe afai e te totō vine i tafatafa o le pito i lalo o le fale, e tatau ona e sola ese mai le 0.7 mita.

Faiga Faavae o le manuia o le galueaina o le vine: le totoina saʻo o se fatu

O le totōina o se vine vine e le o se faʻalavelave faigata, ae o sina taimi e faʻalauteleina i le taimi. O le mea moni o le taua tele le saunia o se lua mo le totoina vave: e tatau ona e lava le fugalaau mo tausaga muamua o le vine vine. I le taimi lava lea e tasi, i le taimi o le totoina, o nei fugalaʻau uma e tatau ona nofo i totonu o le lua, ina ia le pa'ū ifo le fatu fatu i le lua mulimuli ane.

O le tulafono autu o le totoina o se vine vine, ma soo se togalaau aina ma laau, e le o le tanumia o le aʻa aʻa i lalo o le eleele - e tatau ona tumau i luga ae o lona laufanua.

I totonu o le lua, o le loloto e tatau ona tusa ma le 0.8-1 mita ma le lautele lautele, o mea nei "mea e taua" o loʻo faataatia:

• Se vaega o lapisi - e tusa ma le 5 simita.

• O se eleele eleele lelei e tusa ma le 10 simita.

• Lafoaʻi o le humus - matou te momoe e tusa ma le 2-3 pakete.

• O se palapala o le eleele lelei e toe tusa ma le 10 simita.

O nei mea uma, sei vagana ai otaota, e manaʻomia le tele e mafai ai ona faʻafefiloi ma ufiufi i se isi vaega o le eleele e vavaeese ai laau totō ma faʻamaʻi. Ma le isi, matou te faʻatali mo le 2-3 vaiaso (pe, pe afai o loʻo e sauniuni se pu i le tautoulu, tautotogo) ma faia se tulaʻi saʻo. Ae muamua, o ni nai upu e uiga i le filifilia o se laau ma lana sauniuniga.

O se fatuga lelei ma le maualuga e tatau ona i ai se aʻa papaʻe. O lona vavaeina e tatau ona lanumeamata, a leai o le a totogo le fatu. A o lei totoina, e taua tele le uuina o le fatu i totonu o le vai mo ni nai aso, ona o le fafagaina i le aofaiga talafeagai o le susu, lea, o le a fesoasoani i le totoina.

O le totoina o se vine vine e aofia ai le tuʻuina ifo i totonu o le pu o le maualuga o le aʻa aʻa (e sili atu le sii i luga ae luga o le eleele) ma totoʻa lelei le pu. Ina ia mafai ai e le palapala ona taofiofi lemu ma e leai ni "gapa" ma le ea e lata i aʻa, i le ogatotonu o lenei faagasologa e mafai ona e sasaa se pakete vai i totonu o le lua, ma faatoa uma ona faatumuina. A uma ona toto i tafatafa ane o le fatu, i le itu i matu, e tatau ona e aveina se lagolagosua, ma sasaa le eleele ma lapisi i le mulch.

Totoina vine i le faʻatauga ma se faʻatoʻa tele o ogalaau

O lenei metotia o le totoina o vine e manaʻomia ai foi sauniuniga. O le laasaga muamua lava o le saunia lea o mea e 'oti, lea o le a lava ai lua 2-3. O le vaega pito i luga o le tipi ese mai itu uma e lua, faia o se tina. E faapena foi aʻo leʻi faʻamalosia, e tatau foi ona aʻafia i totonu o le vai, ma ia togafitia foi ma se vaifofo faapitoa-o le "Humate". E fautuaina e le au fai togafiti parafeta le pito i luga o le tipi - o le a fesoasoani e taofi le susu i le tipi mo se taimi uumi.

Ina ia saunia se faʻasoa, muamua aveese le vao tuai. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le mea lenei, ma tuʻu ai na o se mea faʻapipiʻi ma 10 centimeters penechki. E le gata i lea, o le pito o le rootstock e tatau ona faʻamamaina ma le faaeteete, ma ia matua lelei lava. I le ogatotonu o loʻo i ai se vaeluaga paʻu, mafai ona tuʻuina se tipiina ia lava (poʻo, pe afai o le faʻatauga lautele lautele, o ni mea e tele).

E le gata i lea, o le tipi e tuʻuina i le vaeluaina, o loʻo faʻamaofiofi le faʻasoa, e ufiufi i le palapala susu. O isi taga uma lava e tutusa ma le taimi e totoina ai se fua.

Vaega vaaia mo vine "Jupiter"

• O vine e tatau ona fafagaina aʻo lei tupu ma i le taimi o le fausiaina o pi i luga o mea leaga. E le gata i lea, e tatau ona fafaga i le susu i taimi o timuga.

• A uma ona faʻasuina le palapala ile vine, ia mautinoa ia ufiufi i le mulimulu o le 3 inisi. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le lanu pogisa pogisa mo lenei mea, o le humus e le talafeagai mo lenei faʻamoemoe, ae e faʻaaogaina foi.

• I le taumalulu, e manaʻomia ona ufiufi vine vine. O le faia o lenei mea, o le ogaumu e aunoa ma se pito i lalo e faʻapipiʻiina i luga aʻe o le fatu ma ua ufitia atoa i le oneone, e faia ai le 10 centimeters hill above its top. O tagata matutua matutua o lenei ituaiga e le manaʻomia ai le lafi.

Soo se taimi e toulu ai le vine. O pupu taʻitasi o vine vine e faapuupuuina pe a ma le 6-8 mata.

• Fafagaina o le vine vine e tatau foi ona faia i taimi uma, lea o le a fesoasoani e faateleina lona fua. O vailaʻau ma minerale (potassium, phosphorus, nitrogen) e faʻaaogaina e pei o fugalaʻau.

• Le puipuia o le togavao mai mea e ono faaleagaina e ala i meaola faalafua ma faʻamaʻi, e tatau ona faʻaauau i taimi uma 3 taimi i le vaitau: 2 taimi aʻo lei tupu ma tasi pe a maeʻa. E mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina e pei o Bordeaux Liquid, Thanos, poʻo isi faʻamaʻi.