Laʻau

Venus flytrap plant - pe faapefea ma pe faapefea ona fafaga

O le vailaʻau o le lalolagi e matua eseese lava, e faaopoopo atu i fua masani, sui o le fugalaau o le fugalaau, o loo i ai moni mea taufaaleaga. O se fugalaau fugalaau fugalaau, lea e mafai ona avea ma faititili moni o iniseti le lelei. E mafai ona e tupuina lenei laau matagofie i le fale, aua e le lelei tele.

Faʻamatalaga fugalaau pupuu

O le igoa atoa o le fugalaau o Venus flytrap, i le faa-Latina ua faaigoaina o Dionaea Muscipula. E ui i lona laitiiti, o le laau e lauiloa i le faasaienisi. I se tasi taimi, na taʻua ai e Charles Darwin o se "laau sili ona matagofie i le lalolagi." Ae e le o iloa mo lenei mea. O le tuputupu ae i luga o le eleʻele-eleele mativa, ua atiae ai e le manulele se faiga e fetuutuunai ai: e mafai ona puʻeina iniseti ola ma ona laʻau ma faʻaoga e faʻatumu ai le le atoatoa o le elemene.

O se togavao o le a avea ma se mea teuteu matagofie o se togalaau fugalaau

E le o le faapea o le flycatcher o se laau e fafagaina ai iniseti. Na te le faʻataina i latou, ae toe faʻamaonia lona lava le lava o meaʻai e mafua mai i le pulelaa o "tagata afaina".

Fugalaau Vaaiga

O uiga nei o le ofoofogia o le vaalele e mafai ona iloga:

  • Ole maualuga o le vao e le sili atu i le 15 cm le maualuga - e oʻo i le 10 cm.
  • O laulaʻau e aoina i se basal rosette, o latou fuainumera e mai le 3 i le 7.
  • O feteʻenaʻiga o lau laʻau o se mailei.
  • O fetu fugalaau fugalaau e faʻapipiʻi i le pito i tua o le 'au.
  • O le taimi vavalalata e pau i le faaiuga o Me - o le amataga o Iuni.
  • O fatu e lanu uliuli, laiti.
  • O le aotelega o le olaga e tusa ma le 7 tausaga.

Faʻalogo lelei! O le flycatcher e latalata i le palapala, o lea e faigofie tele ai i se iniseti ona alu i totonu o ona laʻau oti.

O le tulaga ese o le fausaga o le mailei: ona o le nofoaga o le antennae-villi hypersensitive faapitoa, ua totoina e le laau le gaioiga ma vave ona tali atu i ai, tapunia ai lau. Ole taimi ole tali ole na o le 1/10 ole lua. O lenei ituaiga togafiti poto e aloese ai mai le afaina o le mailei mai le matagi po o le afu. E lei mafai lava e tagata saienitisi ona malamalama lelei i foliga o le faʻaogaina o se faiga e le masani ai fetuunaiga.

O le pueina o le vete, o le laau o loʻo faalilolilo ai eletise faapitoa digestive. Latou te fesoasoani e faʻamavae atoa le tagata na afaina i le 14 aso. Mulimuli ane, ua toe sauniuni le taufaʻatau o le lalolagi i le tulimanu.

E mafai ona e ola aʻei se mea e sili ona ofoofogia i le fale

Talu ai o le teritori o talafaasolopito o le faila o le eleele leaga o le savannah, e le o se mea e ofo ai le faasolosolo malie o le fausia o se masini tulaga ese e fesoasoani i le ola.

E mafai ona totoina se togavao i le fale, ae peitai, e taua le amanaia o lona tulaga ma le ofoina atu o meaai talafeagai. E mafai ona avea ma faʻaaliga, lave, pi - ola pea, naʻo le tulaga lenei o le ai ai le faʻatagaina o enzymes digestive.

O le ituaiga autu o flycatcher

Venus flytrap - tausiga ile fale

Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o le tele o ituaiga laau eseese e foliga mai e sili atu le lelei nai lo le uluai, e talafeagai mo le ola i le fale.

Akai Riu

O lenei tauaofiaga e iloga i laʻau paʻu mataʻutia, o se lanu lanumeamata e faʻalauteleina i le pito i fafo o papatusi. O se vaaiga manaia o le mafuaaga lea o le lauiloa o le ituaiga.

Crocodile

O lalaga e faʻatulagaina i luga o le lautele, vali lanumeamata i fafo ma mama mumu i totonu. Faatasi ai ma sina vaega o mafaufauga, latou te foliga tutusa ma le gutu o le tarako, lea na latou maua ai se igoa faapena.

Dracula

Laʻau uliuli ma mailei mumu - o mea nei o mea taua o laau o lenei ituaiga. I totonu e mafai ona e matauina ni "nifo" laiti, ona o le laau na maua lona igoa taufaafefe.

O se mailei toto e maua i le mumu toto e mafai ona matataʻu ai se tagata

Triton ma isi

Triton e ese mai isi uma i ona tulaga e le masani ai mailei - ua faaloloa i luga ma ua fesootai.

O nai mea faʻalelei sili atu:

  • Faʻailoga o le Dantail. O laʻau paʻu e lanumeamata i fafo ma mumu mumu totonu.
  • Bohemian Granet o le e ona papatusi lapopoa o lanu lanumeamata lanumeamata. O se numera tele o mailei e vaʻaia.
  • Fannel Trap. E iai ni mailei e lua o ituaiga, mai le lanumeamata i se talavou e faasolosolo lava ina liu mumu aʻo matua.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o vailaʻau, faʻamatalaina e ala i le faʻalauteleina o meaʻai ma fafagaina faapitoa mo le faʻatupulaia o se fale. O ituaiga ituaiga e le oona, ma e saogalemu atoatoa mo tagata.

Faʻafefea ona toto se Venus Venus Flytrap mai Seeds

O se mailei lele o se laau e mafai ona tupu mai fatu. Ae ona e toetoe lava a le mafai ona feiloai ia te ia i le vaomatua, e tatau ona e faatauina mai fatu o se pepa. E tāua le fou o le fatu, e aunoa ma ni uiga o le pala, o le gaʻo ma se manogi le lelei.

Faʻafiafiaina o le taeao taeao - faʻapipiʻi laau teuteu

A o leʻi lūlūina, o loʻo fugaina fatu - tuʻuina i le gau gau i le tele o laulau ma faʻaaogaina i se vaivaiga vaivai o le potassium. E taua le faʻamautuina o le susu. O le taimi lava e amata ai ona faʻagogo le kulimi, faʻafefetemu susu pe faʻapipiʻi. E le mafai ona faʻamago atoatoa.

Taua! O le umi ole faagasologa e 2 masina.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu ua maeʻa:

  1. Liligi le eleele lafulemu i totonu o atigipusa laiti, tuu fatu ile pito i luga, fufuluina i luga ole pito i luga.
  2. Ufiufi le atigipusa i le afifi palasitika e fausia ai se gaosia o le greenhouse (vevela manaomia ma le vevela).
  3. Le faia o le umi o le ao mo le totoina o fatu - mai le 15 itula.
  4. Siaki le fale koli i aso uma ma faʻaleleia le eleele aʻo faʻapala.

A maeʻa pe a ma le 2-3 vaiaso, o le a aliaʻe fua muamua.

Faʻapenaina o le flycatcher e fatu

Tausiga Tausi

Mea leaga - o se togavao, tausi fale

O le toatele o tagata amata e fiafia i le auala e tausia ai se manu felelei ina ia lelei ai le mata ma ona mailei mumu-lanu mo se taimi umi. O le faagasologa e le mafai ona taua o se mea faigata, ae tatau ona tusia i totonu.

Malamalama ma le vevela

Tulafono faʻavae mo le tausia o se vaitusi:

  1. Taofi le susulu o le la i luga o ona laulaau i aso uma mo le 5 itula, o lea e sili ai le tuʻuina o fagu ma le fionia i le itu i saute.
  2. Mo faʻamalamalamaina, faʻaaogaina masini faʻaoga.
  3. O le vevela i le taumafanafana e + 22 ... +25 tikeri, i le taumalulu - e le laʻititi ifo i le +10 tikeri.

E faʻapefea ona mataʻituina le faʻamafanafana

Ina ia foliga matagofie le fugalaau, o le maualuga o le ea e tatau ona 30-75%. I le faaopoopo atu i ai, e tatau i le fale ona tuʻuina atu se vaitafe fou ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga. Naʻo vai faʻafefeteina e talafeagai mo le faʻaleleia o vai, talu ai ona o le kulupu e matua nofouta i le chlorine o iai i totonu o le vai tapuni. Faʻaaogā le auala pito i lalo e ala i le apa.

Tulaga o le eleele ma le faʻalautele

O le palapala mo le faila e mafai ona faia tutoatasi mai se paluga o peat ma le perlite. O le tulaga faapitoa o le laau ma lona gafatia e maua mai ai meaʻai mai iniseti ua puʻeina e faʻaogaina le le faʻaaoga. Ua fafaga le laau e faapenei:

  • O pepe iniseti laiti e faʻaaoga, e lua pe sili atu taimi e sili atu nai lo mailei.
  • E le mafai ona tuʻuina atu meaʻai a le tagata - o le protein o loʻo aofia ai i totonu o le a mafua ai le maliu o le tagata taufaaleaga.
  • O laʻau fagota foi o le a le aoga - e tele a latou vai, o le a mafua ai ona pala.
  • Fafagaina o tulafono - faʻatasi i le 2 vaiaso, pe a maeʻa ona 'aina uma meaʻai ua tuanai.

Faatasi ai ma ituaiga o manu felelei e tele naua le matagofie

Suiga

O le toe gaoioiina o le laau e faatagaina i le taimi o le taimi e moe ai, lea e paʻu i aso muamua o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, filifili se potopotoga loloto e tatau ai aʻa. Taualumaga

  1. Aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le ulo, fufulu mama le pusa mai le eleele.
  2. Tuu le laau i totonu o se koneteina fou, fafasi i le eleele ma le tamp.
  3. Vai le fatu laau faatasi ai ma le faʻaopoopoga o sauniuniga a Epin.

Faʻalogo lelei! E tāua le vaʻaia o se laau i tausaga taʻitasi, a leai o le a le tupu ma fuga.

E mafai ona totō se togavao i totonu o se ulo ma tausi

Vaega o le fuga ma le tausiga i le vaitau lenei

O le vaʻaia o le fuga o le vevela o le miti a le toʻatele o fai togalaau o ē na filifili e ola aʻe i se fale e le masani ai i le fale. E pau i le amataga o le tautotogo. O le 'autafa o le pito i luga o le "pulupulu" mai se laupepa, i le pito i tua o le mea o loʻo i ai se fausaga, e aofia ai le tele o fetu laiti.

O fugalaau o le flycatcher e le o se mea e sili ona manaia, o le mea lea, afai e leai se mea e manaʻomia e maua mai ai ni fatu, e tipi ese le ponaivi. O lenei mea o le a fesoasoani i le laau e taofi le malosi. A leai, o le fugalaau e mafai ona sili atu i le 2 masina.

Fugalaau fionia

O auala autu o le toe gaosia

O se aganuʻu le faʻamalamalamaina o auala e tolu o le toe gaosia o le vaalele. O le filifiliga o le fanau ua manatu e sili ona umi ma aupito sili ona faigata, ae o loo faia e nisi tagata fugalaau faila. E lua auala e maua ai fatu:

  • ia maua;
  • pe a uma ona fuga, ia ave mai lau lava laau (faia i le amataga o Mati), lea na muai palolaina i le lima.

A o leʻi totoina se vavao ma fatu, e togafitia i latou i vai mama, o se vaivaiga vaivai o le potassium. Nai lo lea, e mafai ona e tuʻuina i latou mo le 1.5 masina i totonu o se ato pusa i le susu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

O le fesuiaiga lona lua o le toe gaosia o loʻo i ai pusa. E vavae ese mai le tina ma totoina i totonu o se ipu.

Taua! Ina ia aloese mai le fesuiaʻiga o bulbs flybscher, e tatau ona togafitia le mea e vavae ese ai ma le malala.

O le isi filifiliga mo le fausiaina o se fugalaau o loʻo i ai le vavae. E maua mai i se tagata matutua, totoʻa, ona tuʻu lea i totonu o se mea.

O le tagata faʻatauvaʻa ma lana manuʻa - o se vaaiga e le masani ai

<

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I le tulaga lautele, o le fugalaau o le flycatcher e le lelei, ae o nisi faamai ma meaola faalafua e mafai ona faalavelaveina ai. Ole galuega a le tagata e taofia ai faafitauli poʻo le faʻaitiitia.

Fugalaau vela:

  • Spider mite - e fiafia i le nofoaga masani e pei o le fuʻa - o se vevela mafanafana. Ina ia faʻaumatia, o loʻo totoina le laau i sauniuniga a Karbofos, Vertimek, Antiklesh.
  • Aphids - inu ava mai laulaʻau, o le mea lea e faʻaititia ai le ola o le laau. Ia faʻafefe faʻaaoga vaʻaia faapitoa e faasaga i aphids.

O faʻamaʻi matua o le taupulepulega:

  • Sooty fasimoli. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le tele o le palapala o le eleele. Afai e aliali mai ni lanu uliuli i laulaau, o se faailoga mautinoa lenei o le faaleagaina. Fungicides e faʻaaogaina mo togafitiga; e taua le faʻamautuina o le faʻavaivai.
  • Faʻaleagaina faʻaleagaina. E tupu mai se mailei e le mafai ona eliina se iniseti, o lea ua amataina ai le faagasologa o le pala. Togafitiga o le aveeseina lea o lālā maʻi.
  • Gau pala. O se uiga tulaga ese o le foliga mai o le lanu uliuli i luga o le apa laupepa. Ua aveeseina vaega o fugalaau afaina, ua togafitia le laau i le fungicide.

Faʻasalaga lelei, o le a fiafia le laau i lona pule mo se taimi umi

<

O le tausiga o aiga mo se fasi laau lele e faigofie tele, ae faʻamaonia - e le o tagata uma e teu vine e fiafia i le manaomia ona galulue ma iniseti ola. Ae afai e te faʻaalia lenei mataupu ma le faʻatatau ma le faʻamaoni, o le taunuuga o le a le umi ona oʻo mai. O se laau e le masani ai, ma le manava manava, o le a avea ma se teuteuga matagofie o se togalaau fugalaau.