Laʻau

Adenium Obesum - faʻamatalaga ma le tausiga i le fale

O se tasi lenei o sui taua o le aiga aulelei. Adenium Obesum hails mai nofoaga maualuluga i luga o le paneta, ei ai le Latina igoa Adenium Obesum. O ona tulaga masani o le taumalulu o ni mafanafana mafanafana, timuga timuga ma le tele o le la.

O le a le mea e foliga i ai le adenium Obesum, o le a le aiga

I fafo atu, o le laau o se laau poʻo se vao faʻatasi ma se ogaumu ma le tino. O le fugalaau e tupu tele lemu ma i le natura e mafai ona sili atu i le 2 mita le maualuga, ma i le fale - e le silia le 1 mita. Fat Adenium, poʻo Obesum, o le aiga Kutra, o le genus Shrub.

Mata malosi o le ituaiga

O le au o le vao ua valiina i le lauulu po o le lanu enaena. O le faʻavae e sili atu ona lautele nai lo le faʻasologa. O le eletise i le natura e mafai ona oʻo i le 1 mita le lautele. O le foliga o le pusa e tuusaʻo tonu lava i tulaga o le tuputupu ae ma le tausiga. O pepa laupepa e lapoa ma foliga tutusa o paʻu i le paʻi. O lo latou lapoa e eseese mai le 5 i le 15 cm. O faʻamatalaga i luga o le faʻalavelave e na o le taumafanafana lava e aliali mai. Fugalaau e aofia ai petals, o lanu e mafai ona mumu mai i le paepae.

Mea masani masani

Mo le tele o tausaga, o le laau o se tagata fiafia tele ma faʻafeiloai i soo se aiga. O ituaiga eseese e mafai ai e oe ona filifili le ituaiga saʻo. O lenei ituaiga o suauu e tele naua igoa matagofie: Adenium Desert Rose, Imperial Lily, Mini Adenium.

Laititi faʻaletupe

Eseese Adenium Arabicum (Adenium Arabicum) ei ai vavao mafiafia e toetoe a uliuli. O lenei ituaiga o elemene o White Elephant. O lau o le ituaiga o meaola e teuteuina i lanu paʻepaʻe ma ia i ai se fausaga paʻu.

Aʻoga Arabic

Adenium Crispum o se tasi o sui sili ona lauiloa o le vaega o Somalia. O le laʻau malulu o le laau o loʻo faʻaleleia ma e foliga tutusa ma se fugani masani. O lau laʻau laʻau e teuteuina i vela paʻepaʻe. Talu ai ona o lona telegese lona alualu i luma, e masani lava ona tupu aʻe i fale mautotogi.

Crispum Flowers

Adenium white e maua lona igoa faafetai i mea e le fiafia ai. E i ai foi le igoa terry elemene. E seasea ona maua ni fugalaau piniki.

O se sui tulaga ese o le ituaiga o meaola o le Adenium mix. O le laau na fafagaina e faifaatoaga tomai. E faʻatatau i le faʻatupulaia o tulaga ma uiga o le fesuiaiga, e mafai ona maua mai e le leai o soʻo se ata lafoia.

Amber Cloud Adenium o se isi sui mamalu o le foliga maualuga. E lua ni lanu paʻu ua tosina atu ai tagata fusi faila masani o le lalolagi mo le tele o tausaga.

Fat Adenium

O le aʻoga pito sili ona tele a le lalolagi i Taiwanese o le Adenium Rose Chen. I Rusia, o Adenium Sib poʻo Adenium Sibir ua manatu o se 'upega tafaʻilagi faʻamaonia ma faamaonia.

A o lei filifilia se laau, e tatau ona e malamalama pe o le a le eseesega i le va o le gagana Arabicum ma le Obesum:

FeʻauAdenium ObesumAdenium arabic
Nofoaga o le tuputupu aeTeritori mai Saudi Arabia i SenegalWest Saudi Arabia ma Yemen
FaʻaaligaO le ogaumu o le tino o foliga o se fagu, lauulu enaena-lanu enaena ma le tele o fuʻa i luga.Paʻu laititi o le lanu uliuli enaena ma le lanu violē poʻo le piniki.
Tului tuputupu aeTese teleFaatatauga
Pe a fuga mo le taimi muamuaI le 1.5 tausagaI le 3-4 tausaga

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

Na maua muamua le laau e se tagata suʻesuʻe Europa i Aden. Sa matuai fiafia lava saienitisi i foliga le masani ai o le fugalaau. Mulimuli ane, na maua le ituaiga i le Peninsula Arapi, i Aferika Tutotonu.

Tausi fale mo le fugalaau Adenium Obesum

Aiseā e Folau ai le Adenium - Mafuaʻaga

O le tausiga lelei o le masalosalo e aofia ai le tele o auala talafeagai. O le faatumauina o le vevela manaomia ma le malamalama o vaega autu ia o se laau maloloina ma matagofie.

Faʻalogo lelei! O fualaau aina e afaina, o le mea lea, pe a galulue ai, e taua tele le mataituina o le saogalemu.

Lulu

O le faigamalo sili ona manaia mo lenei ituaiga o le + 25 ... +30 tikeri i le taumafanafana ma le + 10 ... +15 i le taumalulu. I le maualalo o le vevela i le taumalulu, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le maluluina o aʻa ma lona oti. I aso vevela mo se tuputupu aʻe faʻaleleia, e sili ona lelei le faʻatulagaina o le faʻalelei o le tau.

Malamalama

O le nofoaga mo le laau e tatau ona malamalama e pei ona mafai ai. I lalo o tulaga lelei tau tau, i le taumafanafana e mafai ona e tuu se fugalaau i le ea fou. O le laau e lelei atoatoa mo le ola ae i fugalaau lanu meamata ma togafitiga.

Taua! Le lava le malamalama e leaga tele le totoina o le soifua maloloina.

I le maualalo o le vevela, e tatau ona tuʻuina i luga o le faamalama sunniest sill. Faʻapouliuli, e fautuaina e faʻapipiʻi isi faʻamalamalamaga.

Faʻasa

Humidification e tupu mo le cactus. E matua susu le eleʻele ma faʻagogo.

Manatua! O le tumu i le le lelei e afaina ai le soifua maloloina o le tino ma e mafai ona oo atu ai i le pala o le aʻa, faaleagaina i le pipi.

E le mafai foi ona faʻamamaina le palapala tele, o le a mafua ai ona taofia le tuputupu ae o le laau.

Lafoaia

O le togavao e mafai ona faʻataunuuina i le naʻo le taimi o le tuputupu ae. Pe a faʻafefete, e le tatau ona faatagaina le susu i luga o mea e le maua.

Totogi

I le taimi o le tuputupu ae malosi, e tatau ona fatuina se maualuga o le maualuga o le susu i totonu o le potu e tupu ai le eletise.

Soo

O le mea e sili ona lelei mo le laau e gaogao ma palu, lea o le a le taofia ai le sili atu o le susu i totonu. O le mea e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona aofia ai le eleele, faʻalautele le ele, perlite ma le niu.

Fautuaga! Folatalafaga fautuaina le faaopoopoina o le malala i le eleele.

Laʻei pito sili

O se tagata matua matua ei ai sona uiga lelei i le toetoe o soʻo se faʻala. O le mea autu lava o le malosi o le vevela, potassium ma le phosphorus i le tutusa tutusa.

Manatua! E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fomai i le amataga o le vaitau.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

O le fugalaau e matua le lelei e uiga i soo se vevela maualalo. I le taumalulu, o loʻo i ai i totonu o le taumalulu. Ua paʻu le laumei lanumeamata ma ua le toe manaʻomia le susu.

Chlorophytum crested - faʻamatalaga ma le tausiga i le fale

O le tuputupu ae ma le popole i le taumalulu e aofia ai tulafono faʻapitoa:

  • O le vevela o le fale e tatau ona le itiiti ifo i le +10 tikeri.
  • E faʻamalosia le faʻaleleia i na o le vevela ma e le silia ma le tasi i le masina.
  • I le faailoga muamua o le fagua, e tatau ona siitia le laau i le nofoaga e sili ona susulu.
  • O le faʻamamaina o le eleele e mafai ona faatagaina na o le 20-30 aso talu ona ala i luga.

Faʻalogo! Aua le misia le taimi faaiu o le taimi o totoe. O le faailoga muamua o le faʻaalia mai o fatugaʻo.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Euphorbia alba - faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

Fugalaau i luga o le laau ua fausia mai le tautotogo e pau. Pe a fatuina ni tulaga lelei, e mafai ona ausia lau taʻi tausaga.

Manatua! I le fale, e lua faalua ona totoina se laau totoina: mai ia Aperila ia Iulai ma mai ia Setema ia Oketopa.

Ituaiga fugalaau

O le pharynx e sili atu ona malu nai lo le faʻaogaina o ia lava. Fugalaau e mafai ona valiina i paʻepaʻe, mumu, piniki, uliuli. E faigofie pe faʻapitoa.

Fugalaau fuga

O le tele o fugalaau, e pei o se tulafono, e le sili atu i le 7 cm. E mafai ona i ai ni lamolemole pe lagomalie, fausaga pe lua-faalua. O le tele lava o taimi, o fugalaau i luga o le taua e lima-faʻalavelave. E seasea ona maua ni tuusaunoaga. I nisi o laau toto, e mafai ona aofia ai palu e fitu.

Vaitaimi

Mo ituaiga taʻitasi, o le vaitau fugalaau atonu e eseese. O nisi o meaola e fiafia i fugalaau ua uma ona i ai i le tausaga lona lua, aʻo isi - na o le 4th. O le tele o taimi, e amata ona fuga le laau i le amataga o le tautotogo po o le autumn. O le taimi vavalalata i lalo o tulaga lelei e mafai ona tumau mai le 30 i le 45 aso.

Manatua! O se laau talavou e tupu tele atu nai lo le tagata matua.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

I le vaitaimi o le fauina o fugalaau, e leai se mea e tatau ona galo i se tasi e uiga i le fafaga ma le malamalama lelei. A oʻo mai uluaʻi osofaʻiga, e tatau ona faʻaititia le fua o le vaiinu. O suiga faʻafuaseʻi i le tausiga o le taupulepulega i le vaitaimi o le vavao o le a taʻitaʻia ai le paʻu o pulumu ma, o se taunuuga, i le leai o fugalaau i luga o le laau.

Teuteu

I le tautotogo, e mafai ona e taina le laau. E naʻo le faʻataʻitaʻiga e faia pe a manaʻomia. O le tele o taimi e faʻaaogaina e fuga ai se fugalaau ma faʻateleina ai le teuteu. Ina ia fatuina se laau matagofie, e faapuupuu ia lala itu e toetoe lava 1/3. O le teuteuina o le katinale e fesoasoani i le fausia o se foliga o le taupulepulega.

Le faʻaleleia o Adenium Obesum

O le toe gaosia o meaola e mafai ona faʻatinoina i auala eseese: fatu, tipi, tuʻuina poʻo le faapipiiina. O le faʻamatalaga o le faagasologa o le a eseese e faʻatatau i le metotia ua filifilia.

Fatuina fatu

E mafai ona faʻatau mai fatu o Adenium i le toetoe o soʻo se faleoloa faapitoa.

Manatua! A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai le totoina o mea. O fatu fou, i le avea ai o se tulafono, o le 100% germination.

Faiga faʻavae o fatu

Taualumaga

  1. A o le totoina, o le meaʻai fatu ua gase mo le 3-4 itula ile vai mafanafana. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona faaopoopo se stimulator tuputupu aʻe i le fofo.
  2. Germinate le fatu i se mea na saunia muamua. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi i vaega tutusa: vermiculite, oneone oneone, tiʻetiʻamea malala.
  3. O le luluina o loʻo faia i se auala le lelei.
  4. O vaʻa ma faʻatoʻaga e tuʻuina i totonu o lauʻeleʻele ma faʻafefiloi ma soʻo se mea manino.

Mo le germination, o le vevela e tatau ona itiiti ifo ma le +35 tikeri. O tupu muamua e tatau ona foliga mai pe a ma le 7-10 aso.

Mo faʻamatalaga! Afai e te le matauina le puleaina o le vevela, ona tele lea o le taimi.

Mo taʻaleʻa talavou, o le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula. Afai e manaʻomia, faʻaaoga le moli faʻaopoopo. E tāua le faʻamautinoa o le maualuga o le maualuga o le vevela ma faʻanenefu i taimi uma le potu.

Faʻasogaina o ni afifi

O loʻo faʻapipiʻuina i le taimi o le tautotogo poʻo le taumafanafana.

Manatua! O le faʻapipiʻiina e ala i le faʻataunuʻuina e le o se auala aupito sili lea ona aoga o le fausiaina o se laau. I le faagasologa o le totoina o laau, o mea e totoina ai e masani ona pala.

Apalai Adenium

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le tipi:

  • Faʻamasalaina ni meaʻai pe a ma le 15 cm.
  • A o lei totoina, ia togafiti fatu ma malala.
  • I le avea ai o se eleele e faʻafefiloi ai le perlite, faʻalautele le ele, oneone ma peʻa.
  • Ina ia taofia le gaioiga o tipi i le totoina, sasaa oneone ma malala.

A aʻafia, e le tatau ona faʻatagaina. E tatau ona lelei le susulu o le nofoaga e tulaʻi ai ma tausia le vevela o le itiiti ifo ma le 30 + tikeri. O le faʻavaeina o le faagasologa e faia ile 30-45 aso.

Mo faʻamatalaga! Mai le auala o le tuputupu ae o le malosi, o ona uiga taʻitasi e faalagolago. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a tupu aʻe le toto o le suauu mai le tipi o le a leai se faʻamafanafana i luga o le ala.

Vaalele i le ea

O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga mo se vaitau puupuu - i le taufaʻaiuga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

Taualumaga

  1. Mo le faʻaleleia e ala i le taoto, filifili se lala mafiafia.
  2. I luga o lea mea, faatasi ai ma se mea faitino, o se faʻailoga papaʻu e faia i se liʻo.
  3. O le manua e togafitia ma soʻo se mea e faʻaolaina ma afifiina i le galu.

Mo le faʻavaeina o aʻa, e tatau ona faʻavaveina i taimi uma le nofoaga e tipi ai. A mafai ona vavaeina ma faʻapipiʻi aʻa o le faʻalanu i se mea tumau.

Isi filifiliga

O tui e mafai ona faia e le gata i luga o le taupulepulega, ae faapena foi i le oleander.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. I luga o le tina, e lua paʻu papaʻu ua faia.
  2. O se fatuga po o se fatu ua faʻaofiina i totonu.
  3. O mea faapipii e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma o oti e fesootai i le tasi.
  4. Mo se taunuuga lelei, e taua le faatumauina o le maualuga o le vevela o le ea ma le maualuga o le susu.

Afai e saʻo le faʻatulagaga o le fusi, ona oʻo lea o aʻa i le 30-35 aso.

Suiga

Adenium ua totoina i le tautotogo. O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia ona faʻavasegaina i tausaga taʻitasi. Fugalaau matutua - naʻo le mea e manaʻomia.

O le ipu e tatau ona sili atu nai lo le aʻa o le fugalaau. Mo le solasogo, faʻaaogaina pusa mafolafola lautele. I le leai o se faʻatusa talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina se fagu fagu masani e tumu i le lapoʻa ma tumu i le eleele.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, o le laau e aʻa ona pala pe faʻamaʻi faʻamaʻi. I le amataga o le amataga o le faʻamaʻi, o le togafitiga faʻapitoa i se fasimoli solution o le a fesoasoani. Faʻasalaga matuia, faʻaaogaina vailaau faʻasaina poʻo le faʻamaʻi. O nisi tulaga e fesootaʻi ma mea sese i le taimi o le galueaiina.

Totoga o le vao ma lau

Faatasi ai ma se suiga tele i le vevela i totonu o le potu poʻo ni faʻamalosi malolosi, o le eletise e matua pa'ū ifo le vao. I le autumn, o se faʻagasologa masani lea aʻo leʻi oʻo i le taimi e moe ai.

Lea lanu paʻu

O foliga vaaia o lanu paʻepaʻe i luga o le faʻaleagaga o le uiga lea i le faateleina o le pH i le palapala. O le faʻaleleia o le eleele e tupu i le le lava o le maika, magnesium, zinc. O le faʻasaoina o le tulaga o le a fesoasoani i le faʻaofiina o elemene talafeagai i le palapala.

Faailoga mai fafo o le maʻi

<

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

Faatasi ai ma le leai o le magnesium, o le pito i lalo o lau o le malo ua mate ma ua punou i lalo. E masani lava o faʻaaliga vaaia e aliali mai e oʻo lava i se faʻaoga matuia o se mea e iloa ai. O le faʻavave faʻamalosi faʻamaʻi vai faʻasusu e iai le magnesium o le a fesoasoani e laveai ai le laau.

Le lelei le magnesium

<

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O le tele o taimi, o le paʻu o laulaau pito i lalo ona o le leai o ni elemene. Faatasi ai ma le le lava o le vevela, e muamua ona vali lanu samasama lau laulaau, ona pau loa lea. O le laei talafeagai i le mea e tatau ai o le a laveaʻi ai le tulaga.

Pests

Ole ituaiga e sili ona puipuia ile osofaia o ituaiga iniseti uma. E matua seasea lava o le mitiia o mite, mealybugs poʻo le iniseti o iniseti e nofo i luga o le laau. O le faʻapipiʻi masani i se faʻataʻitaʻi masani masani e fesoasoani e puipuia ai le tagata.

Isi faafitauli

O le le tausisia o tuutuuga e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli faapena:

  1. Suia le nusipepa. Iloiloina o aʻa, ma mulimuli ane, o le mutaaga o le tuputupu ae ona o le paʻu tele i le vevela, e le mafai ona maua le susulu o le la ma le susu tele.
  2. Faʻateleina le tuputupu ae. E tupu foi lenei mea ona o le maualalo o le vevela poʻo le le lava o elemene taua.
  3. Fugalaau fulafula. O le mafuaaga autu o le le lava o le malamalama ma le vevela.

Adenium Obesum

<

I le tausiga o lenei fugalaau ese, e le tatau i se tasi ona galo mo le lona lua, e matua taua lava, ma e iai se taimi e malolo ai. E mafai ona e maua se laau maloloina ma le matagofie e na o le latalata i tulaga o lona tuputupu ae i mea masani. O le tausisia o tulafono uma o le tausiga o le a mafai ai ona e tuputupu ae i lenei tulaga "African rose" e oo lava i se fale masani.