Laʻau

Mimosa bashful - o le a le ituaiga o laau, mea uma e uiga ia te ia

I Rusia, o le fuga mimosa e fesoʻotaʻi ma le International Women's Day. O tamaloloa e faʻafeiloaʻi tamaʻitaʻi i fugalaau lanu samasama laiti. Faatasi ai ma ituaiga o mimosa o loo i ai laau matupu ma laau ma fugalaau matagofie. O se tasi o ituaiga o laau matagofie o le mimosa suamalie, lea e tupu i le fale. O le eseese o loʻo i ai uiga patino.

Mimosa e pala - o le a le ituaiga fugalaau, o lona aiga

Bashful mimosa o le aiga legume. O se vao vavalalata e tupu mai i le 30 i le 70 cm le maualuga i le vao. E toatele tagata e fesili: pe o se laau po o se togavao? Ioe o le togavao. O mimosas i totonu o fulufulu fulafula o le lilac lanu i luga o pine tele. I le pito i lalo o petioles, o loʻo iai vai vai, ma i luga o laʻau o nofoaga faʻapitoa ia e tali atu i aʻafiaga. O le faʻatoʻaga o le fale e fai o se mea teuteu ma le faʻaaogaina. Maota o le Atunuu-eria o Pasila.

Mimosa fai mea leaga

Faʻamatala puupuu, Faʻamatalaga Talafaasolopito

O le lalolagi o laau vavalalata e mauoa i mea manaia ma o nisi taimi e malie ai igoa. Na maua e Mimosa le igoa ole igoa tauvalaau mo se mea e le masani ai. O le laau e sili ona maaleale lau, e tutusa ma ferns. I le amataina o le afiafi, pe a paʻi ma i soo se gaioiga, o laʻau e pipiʻu vave.

Faʻalogo lelei! I totonu mimosa touchy o loʻo i ai le malosi e manatua ai foliga o paʻi taitasi poʻo aʻafiaga. Afai e le afaina le faʻafesoʻotaʻiga, o le a le faʻafefeina le laʻau.

Tuputupu mai fatu mai le fale

Mimosa Hostilis (Hostilis) - o le a le ituaiga o laau

I le fale, ua tupu le mimosa i le fatu. O le faʻatoʻaga e fautuaina i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. A o lei totoina, e tatau ona e saunia fatu e iai se atigi maʻa. Mo le vave vave o le siama, e fautuaina e puipui, pe suʻe le atigi o le fatu i se fasipepa. E tatau ona tumu le eleele i meaʻai. O le fatu mea e tuʻuina i totonu o le palapala, lea e sasaa atu i totonu o le pusa sauniuni. O le soifua maloloina o le laau ma le umi o le fugalaau e faalagolago i le tausiga lelei o mea toto.

Faʻafefea ona tausia le paʻi i le fale

Fugalaau Mimosa: tulaga tuputupu aʻe ma togafitiga o togalaau

O le tausiga lelei o le aiga mo se mimosa matamuli e aofia ai le faia o tulaga talafeagai mo le tuputupu ae atoa ma le umi o le fugalaau. E taua tele le vai, fafaga faʻatasi ma fugalaisa i se taimi talafeagai, faʻapea foʻi ma le faʻavasegaina ma le pa.

Malamalama ma le vevela

Elegant mimosa pudica e sau mai le vevela, o le mea lea e lelei ai le susulu o le la. E oo lava i aveila o le la e le afaina ai le matamuli. E fautuaina e tuu fugalaau mimosa i totonu o se fagu i luga o le windowsill i le itu i sasae. Ma o le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma se tulaga latalata i le faamalama i le itu i saute. O le masani lelei ia malamalama i le susulu o le la.

O le vaitau vegetative e amata mai ia Mati ia Oketopa. O le potu vevela sili ona lelei e tatau ona mai le +20 i le +24 ℃. I le tau malulu o le malolo, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 17-18 i luga o le zero. O le vavalalata masani o le potu lea e tupu ai le matagofie o le matagofie e talia.

E tatau ona masani le tausiga o Mimosa

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

I le vaitau o le tuputupu ae, o le mimosa matamuli e manaʻomia ai le fausua masani e fausua. O se tulafono taua o le faatumauina lea o le sili ona lelei o le susu i totonu o ipu. Leai se mea e tatau ona faʻatumu ai laau. I le taimi o le fuga o le lilac-pink mimosa, o le suavai e faia i isi aso uma. E faʻamautu le vai i luma o le aso. O le maualuga o le potu e le tatau ona itiiti ifo ma le 70%. E mafai ona e faʻatupulaia e ala i le faʻaleleia masani o le ea. E le fautuaina le suluina o vai i lau o le fugalaau.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E leai ni mea faʻapitoa mo le tuufaatasiga o le palapala ile fugalaau matamuli. Pe a totoina ma toe totoina, e tatau ona lelei le faʻaleleia o le palapala. Ma, pe a ma le 2 taimi i le masina e tatau ona fafagaina i le tapenaga o le minerale. I le taumalulu, ao malolo, fafagaina e tatau ona faaitiitia.

Faamatalaga faaopoopo! O le eleele sili ona talafeagai mo le totoina o le mimosa o se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga, peʻa ma oneone i tutusa tutusa.

Fugalaau Taligalaau

Ina ia mafai ona toe totoina pe totoina se fugalaau, e taua le filifili le saʻo saʻo o le ulo poʻo isi mea faʻaaoga. O le tele o le fagu mo le lūlūina o fatu e le tatau ona sili atu i le 15 cm le lautele. I le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau i le 3-4 tausaga, o le gafatia e maualuga le lautele ile 3-4 cm.

Teuina ma le totoina

O lea la e le faʻalauteleina le laau, e fautuaina e tui le pito i luga. O le a fesoasoani lea i le toto fou. O le teuteuga e sili ona lelei pe a uma ona fuga. Aveese mago mago mago.

Suiga o se elemene o tausiga

O le mimosa i totonu o le fale ua tupu e pei o se tausaga taʻitasi, ma e le manaʻomia ai se gaioiga. O lenei faiga e faʻatinoina ile lua mataupu:

  • afai e maʻi le fale, e manaʻomia lou suia o le meaʻai ma siaki aʻa mo le pala;
  • latou te mananaʻo e tuua se potu lalelei mo le taumalulu, ma ola e pei o se faʻalelei.

Suʻe le fugalaau e ala i le faʻafefe. Ina ia faia lenei mea, ave se potopotoga fou, ma e tatau ona totōina le laau ma se faaputuga oneone. I le taimi muamua, o se laulau papaʻe po o se piliki gau o loʻo tuʻuina atu ile pito i lalo.

Faʻaputuga o laau totō

Fugalaau uumi. Fugalaau e le mafai ona ofoina mai se manogi malosi, e mafai ona manogi le tele o fugalaau. O le totoina o togalaau o loʻo faʻatino i le tau o Rusia i luga o poloka a le tagata lava ia, i le fale i luga o pupuni faamalama, i luga o falesa ma terraces.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Begonia laau e olaola i le fale ma totonu o le togalaau

O le legume plant e iloga i le umi o le ola. Amata mai le tautotogo ma faaiu i le taimi o muamua fulufulu, o le mimosa o le a fiafia i le lush, fua tele. O le umi o le ola o fugalaau taʻitasi mai lipotia o le piniki-lilac e faʻapitoa i le tolu aso. A maeʻa le paʻu, o le a amata ona vave totogo se pua fou.

Taua! Wild mimosa e eleelea e iniseti ma matagi.

Ituaiga ma foliga o fugalaau

Tulaga lauiloa pe a tupu aʻe i le fale e fai ma tausaga taʻitasi. I le faʻaopoopoga i le moa o le lilac poʻo le lanu violē, o meaola nei e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga:

  • Mimosa e paie. O le vao e foliga laitiiti. E i ai ni fulufulu papaʻe paʻepaʻe.
  • O le mimosa o se mea faigata. Faʻamaʻa le potu i fugalaau lanu samasama pe paʻepaʻe.

O meaola uma e faigofie ona paʻi i ai.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Faʻafouina o le piniki mimosa e tupu mai i fatu ma tipi. O metotia taʻitasi e iai ona lava lelei.

Laʻau mashosa suamalie

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O lenei metotia e toetoe lava a le faʻaaogaina e faifaatoaga e fua ai laau toto. O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e faʻapea e leai ni aʻa i le eleele pe a uma ona toto. Ae o le laau toto e lelei le fatuina, ma o paʻu uma e mafai ona aoina mai le matua mimosa.

Fanauina o fatu

O le metotia e masani ona faʻaaogaina e ala i le vavaeina. O se laasaga e taʻitasi i lea laasaga e aofia ai:

  1. Aʻo leʻi tuʻuina fatu i totonu o le eleele faʻamamaina, ia fautuaina e salu i latou mo le 2 aso ile vai mafanafana.
  2. I totonu o le pusa ua uma ona saunia, sasaa le kulimi mama, ona totoina lea o fatu.
  3. Mai le pito i luga, o mea totō e ufiufi i le pipiʻi ata ma tioata. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le tetele o fatu.
  4. O pusa po o atigipusa ma fualaau aina e tatau ona i ai i se nofoaga lelei.
  5. Vai faʻatoʻaga i le vai i le vevela o le potu pe a manaʻomia.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E pei o mea uma i totonu o fale, mimosas e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. Afai e te le mulimuli i tulafono o le tausiga, e ono maʻi le fugalaau. O moli vavaveleve ma aphids e mafai ona afaina ai le matamuli. E mafai ona vaaia i le taimi o le asiasiga vaaia o le togavao.

Faʻalogo lelei! Ona o le leai o se vai, e mafai ona amatagogo laʻau ma pauu ai.

Mimosa Impatiens i totonu o se fagu

<

Auala e taulimaina ai

Laʻau e manaʻomia le tausiga lelei. Mai le usitaʻia o tulafono o le faʻaleleia o vai, fafagaina, e faalagolago i le tetee o le mimosa i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le taimi o suʻega faʻataʻitaʻiga, e tatau ona vaʻaia nofoaga e iloa ai siama, ona tatau lea ona togafitia laau toto ma iniseti.

O le tuputupu ae o se matamuli matagofie ma le matagofie mimosa e le faigata tele pe afai e te mulimuli i tulafono talafeagai. E le tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fugalaau mo le fiafia, aua o lona malosi o le a vave ona faʻaitiitia.