Laʻau

Dracaena deremskaya - togavao ma le tausiga

Dracaena deremskaya e mafai ona fetaui lelei i totonu o totonu. E masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le ofisa ma faletalimalo, ma o le tausiga faʻapitoa e faia ai lenei fugalaau e sili ona lauiloa i le faʻatautaia o fale.

O le a se mea e foliga mai Dracaena dracaena i le aiga

Dracaena deremenskaya (Dracaena dermensensis) o se laʻau faʻasalalau faʻaletogo lea e aʻafia ai le aiga Agave. O lenei ogalaau o loʻo i ai se ogalaau e aunoa ma le itu o lala, ma o laulaau o loʻo i totonu. O le laau e foliga mai o se kopa o le lau laau e ola i luga o le eleele. Ae ui i lea, ao tuputupu ae, o lona ogalaau e mafai ona faalautele, ma o le pale e pei o le pama. O lau o loʻo i ai se foliga o le xiphoid, valiina i le lanu lanumeamata ma taimi umi o se paolo malulu.

O Dracaena e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le tele o totonu

Mea masani masani

Faatasi ai ma ituaiga eseese o dracaena, o ituaiga laau toto e masani ona lauiloa. Latou te matua puipuia i faʻamaʻi ma le malulu. O nei ituaiga e aofia ai: Janet Craig, White Stripe (White Strip), Warneski ma Lemon Lime.

Faamalologa meatotino

Dracaena deremensis o loʻo i ai mea nei o faʻamalolo:

  • faʻaleleia le soifua maloloina ma faʻamalolo le ulu, faʻamamaina le ea i totonu;
  • faamama avega ma popolega;
  • e puipuia ai le puipuiga.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O le vao i le natura natura e tupu i Aferika ma Asia i Sasae, lea ua leva ona totoina o se togalaau. I le ogatotonu ma le latū latū, ua tupu aʻe dracaena i fale ma fale mautotogi.

Vaega o le tausia o le dracaena o le fale o Derema

O le tausiga o Derema dracaena i le fale e faigofie, lea e mafua ai ona fuga le fugalaau i totonu o aiga.

Lulu

Dracaena - ituaiga o Marginata, Deremskaya, Fragrans, Massangeana

O le tausia lelei o dracaena o lona uiga o le tumau i le vevela tumau. I le taumafanafana, e tatau ona i ai i le va o le 21-24 ℃ i luga o le zero, faatasi ai ma le oʻo mai o le autumn e faasolosolo malie ifo i le 16-19 ℃.

Malamalama

O le malamalama e tatau ona faataapeapeina, o lea e sili ai le tuʻuina o le fagu i totonu o le paolo po o le pito i sisifo ma sasaʻe o le fale.

Taua! I le taumafanafana vevela, e le mafai ona e faʻatagaina le fugalaau ia i lalo ifo o le la mo se taimi umi, pe a faʻapea o le a mumu ai i luga o laupepa.

Suavai e masani ona faasūsūina ma tele

Faʻasa

Faʻasagaina o le laau e fautuaina i se taimi e faalua i le vaiaso. Afai o le a sili atu le susu o le susu i totonu o le pusa, e tatau ona faʻafefe. O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona i ai se potu vevela ma e le o iai ni mea leaga faʻaleagaina.

Lafoaia

E manaʻomia e le vao ia faʻaleleia i aso taitasi, e tasi i le vaiaso ona tuʻu i totonu o le fagu e faʻamamā ai nofoaga uma e le mafai ona taunuʻu mai palapala.

Totogi

O le ea malulu e faʻafefe ai le faʻagogoina o laʻau o dracaena, o le mea lea, o le taʻaloga taʻitasi i totonu o le potu e tatau ona itiiti ifo ma le 40%.

Soo

O le eleele mo le totoina e tatau ona taʻe ma susu. E taua le tausia o se maualuga o le pH i le 5.5-6.

Faʻalogo lelei! Aua nei galo e uiga i meaʻai. E tatau ona faʻaaogaina faʻamalositino i taimi taʻitasi i le palapala.

Laʻei pito sili

E tatau ona e tausia le vao i taimi uma, e fafaga ai. Fafagaina e tatau ona faia i vaiaso uma. Latou te faʻaaogaina le superphosphate masani poʻo le nitrate mo lenei mea. E mafai foi ona faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa o meaʻai: Fasco, Agricola poʻo Stimulus.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Dracaena - tausiga o le fale ma le kukaina o le ola

A o faagasolo le vaitaimi o loʻo moe, toetoe lava o popolega uma lava ua faʻaitiitia. O le faʻamaʻiina e na o le taimi lava e tatau ai, ma faʻaumatia uma ai le fafaga. E i ai taimi, e tatau ona e sosolo le laau, ona i le taumalulu, ona o le vevela, o le ea i totonu o le potu ua mago.

E seasea lava le tupu o Dracaena

O afea ma pe faapefea ona fuga

Dracaena Marginata - faʻapefea ona toto ma tausi

I totonu o le fale, e le sili atu i le tasi ona fuga i le 8-11 tausaga.

Ituaiga fugalaau

O fugalaau e laiti tele - mai le 1 i le 3 inisi le lautele. O paina e vali papaʻe. I le taimi o le fugalaau, o le manogi manogi e tupu mai i le pulupulu.

Fugalaau fuga

Laititi laiti o loʻo i ai i luga o le faʻaogaina i le foliga o se pulumu. I luga o se pale umi, e 10 i le 20 fugalaau e i ai.

Vaitaimi

E lata lava le fuga o le laau, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona paʻu le vaitau o le fuga mai o ona tumutumu mo soʻo se taimi o le vaitau tuputupu aʻe.

Teuteu

Trimming e naʻo le taimi lava e iloa ai le ogalaau o le vao. I lenei tulaga, totoina vaega ua aveeseina i le tulaga o le oti.

Faʻafefea ona kopiina Dracaena Derema

Dracaena e mafai ona faʻaleleia i auala eseese.

Fatuina fatu

O se auala faigata o le toe gaosia, lea e le masani ona faʻaaoga i le fale. Salu le fatu i le saline ma totōina i le loloto o le 1 centimita i totonu o se meaʻai paleni. Ina ia fatuina ni fale lauʻeleʻele, o le pusa e ufiufi i se ata tifaga.

Faʻasogaina o ni afifi

Ina ia faʻaleleia le dracaena, o le vavae ese mai le au. O le umi le uumi e tatau ona i le va o le 7 ma le 11 senetimita. E mafai ona e tuʻuina i luga i luga o le mea faʻapipiʻi poo le tuʻuina i luga o le taamilosaga, sina loloto i le tasi pito i totonu o le eleele. A maeʻa lena, e susu le palapala ma ufiufi i se ata tifaga.

E taua! O aso uma e 4, o le mea lea e vaʻaia mai ai mai le fana fana.

Vaalele i le ea

O faʻauluʻu tetele e punou i lalo ma tanumia i le eleele, ma tuʻu ai le ape i luga ae o le eleele. Mo le faʻamautu, e faʻamautuina i se faʻamau ma faʻamamaina lelei. A maeʻa le masina, o le a aʻafia aʻa ma mafai ona vavae ese mai le togavao.

Suiga

E fautuaina le tolaina o dracaena i le 3 tausaga, ma o tausaga taʻitasi e tatau ai ona suia le pito i luga o le eleele i totonu o se ulo. E tatau ona e faia lenei mea i le tautotogo i totonu o se potopotoga sili atu ma le meaʻai. Mo le faʻaleleia lelei o alavai, e ufiufi i luga o le tane le papa poʻo le falaoa lelei piliki, ma o loʻo faʻafefiloi le meaʻai ma le oneone.

Totoina o laʻau laʻau o le vao

<

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

Dracaena deremskaya o se ituaiga e le sili ona puipuia i faʻamaʻi, e le gata i lea, e masani ona afaina i meaola faalafua.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

O le a lafoaʻi ma amata ona paʻu ona o le leai o le susu ma meaʻai i le eleele. E taua tele le fafagaina ma le fafagaina o le laau.

Lea lanu paʻu

O le togavao e amata ona mou atu pe a leai se faʻaleaina ma le susulu o le la. E afaina tele i le le lava o le uʻamea, lea e foia e ala i le pulupuluina o le vao ma se vaifofo o le sulfate uʻamea.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O le pito i lalo o papatusi laititi o le a faʻavaivai ona o le faʻalauteleina o le faʻaalia i le la susulu. I aso vevela vevela, e tatau ona faʻamamā le ipu ma le dracaena mai le faamalama i totonu o le potu.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O le mea lea e tupu ai le laau pe a maeʻa le maalili poʻo le faʻavaivai i le vai malulu. Aua nei faatagaina se paʻu mataʻutia i le vevela, talu ai o le laau toto e vevela.

Pests

O nisi faafitauli i le togavao o faʻamaʻi nei:

  • mataʻu - o le a amata ona faʻafefeteina ma mou atu;
  • thrips - o lanu paʻepaʻe o loʻo i luga o le pito i luma o laulaʻau, ma i tua o iniseti lava ia i foliga o ni uliuli uliuli;
  • vaʻavave mite - paʻu uʻamea ma faʻapipiʻi i se vavao mūmū, fufulu suamalie mai fafo.

Isi faafitauli

Afai e aliali mai ni lau mago i luga o laulaau, ona maua ai lea o le laʻau. Aua nei faʻafeinu i le ao i le vevela o le tau, ma tuu i le susulu o le la.

Blooming dracaena o se faailoga lelei

<

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Dracaena o se faailoga o le alofa ma le manuia i le aiga. E talitonuina e fesoasoani i le ausia o sini, aua o le a siitia ai lagona ma lagona. Afai e seasea tupu mai fugalaau i se togavao e seasea ona tupu, o le a le pine ona laki lea o lē e ona i mea taua.

O le Dracaena tusi ei ai sona foliga matagofie, matagofie, lea e avea ai ma taʻutaʻua i vaomatua i totonu. Ma le tausiga lelei, e mafai ona fuga, lea o le a aumaia ai tamaoaiga faaletino i le fale (e tusa ai ma le faailoga).