Kukama

E faʻafefea ona puipuia kukama mai aphids, metotia o le tagofiaina o faʻamaʻi faʻatoʻaga

E le masalomia, o aphid o se tasi o mea sili ona afaina ma taatele. O le tele o ona ituaiga e mafai ona maua i le togalaau aina ma togalaau aina. Esoto faapitoa e pei o le totoina o kukama ma melon. E masani lava o loʻo i ai le aphid i luga o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele, e ui lava i fua o puipuiga. Ina ia faʻaumatia 'eseʻese iniseti, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻaumatia aphids e aunoa ma se afaina i laau.

Aphid: faʻamatalaga o le manufeʻai

Aphids o loʻo iai i le faʻasalaga o ni apaʻau ma e sili atu ma le 35,000 ituaiga. Iniseti e nonofo i nuʻu tetele ma fafaga i luga o le sua o le soda ma fualaau aina. Latou te tauaveina faʻamaʻi ma faʻamaʻi, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaumatiaga tele o laau totoina ma lo latou oti.

E te iloa? E matua fefefe Aphids i gutu ma le tau i luga o vao vao ma vao, i lalo o le papa o lau o le tau o le taumalulu, faapea foi i greenhouses.
Gourd aphid lea e aafia ai kukama, ei ai le tino vavalalata 1.2 - 1.9 mm le umi. O le tino e ufiufi, manino ma vaivai. I luga o le muaulu o le antennae, lea e nafa ma le faʻalogo ma le vaʻai. O laina e aofia ai 5-6 vaega. E tatau ona maitauina o le aphid o se vaaiga matagofie mo le lalolagi o iniseti.

O le a le mea e lamatia mo aphids kukama

Aphids o loʻo i lalo ifo o laʻau, 'ie ma fugalaau. E iloa e aphid o se pest cucumber seedlings, o loʻo nofo i luga o tumutumu vine. O le iniseti e fafaga i luga o laau totino o loʻo aofia ai amino acids ma gaʻo. O nei mea uma e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le laau ma lona maliu. O le mea lea, afai e te maitauina o laumei kukama ua amata ona eli ma liliu lanu samasama, o le laau na faasolosolo lemu i le tuputupu ae, suesue ma le totoa mo le i ai o aphids.

Auala puipuia, pe faapefea ona puipuia kukama mai aphids

Puipuiga o kukama mai aphids e tatau ona faia i le gasologa o le taumafanafana, aua o le iniseti e faigofie ona fai mai le tasi saite i le isi. Ina ia faʻatautaia aphids, e tatau ona ave faʻataʻitaʻiga:

  • taimi talafeagai aveese otaota pau ma otaota laau i luga o poloka ina ia taofia ai le taumalulu;
  • fufuluina totoga totoma ma fualaau o laau ia e le fiafia i ai aphids - celandine, wormwood, aniani, luga o tamato ma pateta;
  • mo le puipuia, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻafefeteina o le pefu laupapa i le faʻaopoopoga o le fasimoli vai.
E tatau foi ona e siakiina le mama, lala ma fugalaau o laau mo le i ai o meaola faalafua. O le a fesoasoani lea i le amataina o le taua i le amataga o le faʻaalia o iniseti leaga.

Auala e taulima ai aphids i kukama

O se tasi o mataupu sili ona taua mo faifaatoaga ma fai togalaau o le auala lea e faʻaumatia ai aphids.

O le a le uiga e faʻaaoga ai: togafitiga faʻamalo mo aphids, masini poʻo vailaʻau?

Auala faʻapitoa

O le auala faʻainisinia o le fufulu mama i luga o kukama ma le lima poʻo le vai. O lenei metotia o le a fesoasoani i se nofoaga laitiiti ma mo sina taimi puupuu, e pei o le aphid toe o le a vave ona salalau ma se malosi fou.

E taua! Afai e te filifili e tau ma le aphids mechanically, ia mautinoa e le oi totonu o tuaoi tuaoi, lea e faigofie ona lele atu i le nofoaga avanoa.
E faigofie lele mai le tasi laupepa i le isi ma i le taimi e vave vave faʻalautele. O le mea lea, o lenei metotia e puipuia ai kukama mai aphids e le aoga tele.

E faʻafefea ona taulimaina aphids e ala i metotia kemisi

O le tele o fai togalaau e filifilia se vailaʻau vailaʻau mo aphids i kukama:

  • le faʻaogaina o faʻalavelave e pei o le "Aktofit" poʻo le "Bitoxibacillin";
  • togafitiga o iniseti: "Confidor", "Aktara";
  • faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa "Aktellik", "Karate", "Fury", ma isi mea. O loʻo faʻasalaina i latou e le aʻa ma faʻalauiloaina e ala i le faʻavaivai.

E taua! O le tele o fai togalaau o loʻo mafaufau pe faʻalautele aphid i totonu o le fale kiona, pe faapefea ona aveeseina? Afai e le tele le faʻaleagaina o aphids, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se fofo o le fasimoli tagamea (i luga 2 ipu vai - 2 sipuni o le fasimoli kuka). Afai e ogaoga ona aʻafia laau - e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau mo togafitiga o aphids.
Fesoasoaniga faʻamaʻi mai aphids i luga o kukama e faʻaaogaina i ni vaega tele mo le faʻaogaina lelei ma le atoatoa o le meaola.

Aphids i kukama: auala e tau ai togafitiga a tagata

O togafitiga faʻapitoa mo aphids o le a fesoasoani i sina faʻalautele laititi:

  • se fua o le tapaa ma le fasimoli;
  • phyto-infusions (celandine, wormwood, ma isi);
  • laʻau i totonu o vai;
  • kalu lelani (ulu o le kalaupapa, fasimoli vai ma le suauu manogi).

E taua! A faʻaleleia togafitiga o togafitiga ma le faʻaeteete i taimi uma i lalo o laulaau, ona o togafitiga faʻaleaganuʻu e na o se aʻafiaga i le lotoifale, e le pei o vailaʻau.

O togafitiga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani i sina toilalo o laau i totonu o vaega laiti. Afai e te faʻaaoga infusions e faʻavae i luga o fasimoli poʻo laau totō, ia faia se togafitiga maeʻaeʻa ile tele o taimi i se laina, aʻo leʻi faʻaumatia le pepe.

Fesoasoani i le togalaau: o a iniseti o le a fesoasoani e faʻaumatia aphids i kukama

Ladybug o se iniseti taufaʻaiʻai e 'ai i aphids. Afai e mafai ona e aumaia i latou i lau 'upega tafaʻilagi, o le a latou fesoasoani ia te oe e faʻaumatia faʻamaʻi leaga. E fiafia tele pepebugs i fualaau ma laulaʻau. O lea e tatau ona e faʻaeteete o nei laau toto i lau 'upega tafaʻilagi. E mafai foi ona e aoina povi i le fanua ma aumai i le togalaau.

Le lelei e faʻafetaui aphids i kukama E aoga le faʻaaogaina o se auala faʻaopoopo. E mafai ona e faʻaaoga uma vailaʻau faʻasaina ma le tau faasaga i aphids i metotia a tagata, lea o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi i le vave e mafai ai. Aua nei galo e uiga i togafitiga puipuia.