Laʻau

Tradescantia i totonu - tausi fale

E tusa ma le tolusefulu ituaiga ua tuufaatasia i le ituaiga o Tradescantia, lea na faaigoa i le igoa o le fai togalaau Flemish ma le natura o John Tradescant. O le lauʻeleʻele o le tradescantia o nofoaga vaʻaia o le itu i mātū ma Amerika. E pei o isi sui o le aiga Kommelinov, e le lelei tele le aganuu, ae o le tele o ituaiga e le taliaina le malulu, o le mafuaʻaga lea ua tupu aʻe ai i totonu o laau.

O le a le foliga o le aiga

Tradescantia o se tasi lea o fale e sili ona taatele ile totonu. O ona fugalaau e laiti, tauagafau. O fua o ni atigi pusa laititi, e tofu lava ma fatu fatu.

Tradescantia ua tupu i totonu o greenhouses ma i nofoaga tatala

E faʻaaogaina se fualaau faʻapitoa mo le faʻaogaina o fanua ma potu susulu ma potu paolo. O le potu o mea taugofie e foliga lelei i luga o lagolago ma i luga o laau toto, ua teuteuina i fao ma niches. A faʻafefiloi ituaiga eseese, e mafai ona e fatuina ni togalaau tuʻufaʻatasiga e maua ai le potu avanoa se lagona o le malamalama ma le malulu.

Faamatalaga faaopoopo! E oo lava foi ia Tsiolkovsky na talanoa e uiga i le manaomia ona faaaoga laau i vaalele umi e maua ai le manava ma le taumafa mo tagata. I le 1960, o mea faitino na faia ai la latou vaalele avanoa muamua, ma oi latou o se tagata fai mea leaga!

O le vailaʻau faʻasolosolo o le laau e fuafua ai le gafatia e faʻamamā le ea mai mea leaga faʻaleagaina ma faʻaleleia ai le manogi o le siosiomaga. Phytoncides faʻalilolilo e le tradescantia e faʻalavelave ai le atinaʻega o fualaau ma siama.

Tradescantia ei ai mea taua ma togafitiga, lea ua leva ona matauina e fomaʻi masani. Fufuluina le sua sua suamalie e faʻaaogaina mo faʻamau tiga i le angina, ma fufulu le isu i le susu. O meaʻai e faʻaaogaina e faʻamama ai le manava. I nofoaga o le tuputupu ae moni, o le sua o le fugalaau e faʻaaogaina e avea ma sui o le faʻamalolo, lubricating cuts and bruises.

Tradescantia fale tausi

Faʻamatalaga i totonu o le fale: tausiga o aiga ma le faʻaleleia o filifiliga

O faʻamatalaga uma i totonu o fale e le lelei. Latou te fiafia i le lafoaia o le malamalama, ma eseese ituaiga eseese e sili atu ona faigata i le susulu. Latou te ola lelei i le lautele o le vevela: 12-25 ℃ i luga o le zero. I totonu o se potu mafanafana ma le ea, e fautuaina e fufulu laau. I le taumafanafana, o ituaiga uma e mafai ona ave i le faapaologa poʻo le totōina ile laufanua.

Tradescantia o se aganuu teuteu

Faʻaliliuina ma faʻatoʻaga vao

E mafai ona latou ola i soʻo se eleele, ae o le faʻafefiloi o vaega e tolu o le lau laʻau ma se tasi vaega o le humus, peat ma le perlite e sili ona talafeagai mo i latou. Mo ituaiga eseese, o le aofaiga o le humus e faaitiitia e ala i le afa, sui i le perlite.

Manatua! O faʻataʻitaʻiga o tagata matutua e totoina i le lua tausaga, filifili se ipu e sili atu le telē nai lo le muamua. E sili ona lelei le faʻaleleia i le tautotogo.

E fautuaina e toe faafouina le laau i le taimi lava lea e tasi, ma vavae ese ai le eletise. I le gasologa o le tausaga, piu pito i luga e fausia ai se vao vavao. Faʻasalaga faʻaleagaina ma faʻamaʻi leaga ua aveeseina i se taimi talafeagai.

Fafaga ma fafaga

Faʻata faalua i le masina i le faʻaaogaina o meaʻai minerale. E masani ona manaʻomia le suāsusu, e aunoa ma le faʻafefe o le susu. I le taumalulu, latou tipiina. Ina ia puipuia le fesuiaiga, o fugalaau e iai lenei uiga e fafagaina i fugalaau-potassium.

Fuga

Afai e tausia lelei le laau, e mafai ona fuga i soo se taimi o le tausaga, ae i le taumafanafana e sili ona tele. O fugalaau laiti o le lanu pinkscantia, o loʻo faia i totonu o laʻau o le laʻau, tuʻuina atu ia te ia se talosaga faʻapitoa. E i ai ituaiga ma fugalaau papaʻe, piniki, lanumoana, lanu viole. O le malulu o le taumalulu i vai e le masani ai e faʻaleleia ai le tupu.

Fugalaau faʻamalosi

I le taimi o le fugalaau, e le manaʻomia se tausiga patino, seʻi vagana ua tatau ona faʻaesea le faʻaleleia ina ia aua le faʻaleagaina fugalaau. O fuālaʻau faʻasolosolo e masani ona faʻamaʻi.

Tofiga

Tradescantia e lelei ona aʻa ma tuputupu ae vave. Ina ia faʻaaogaina le laau, ia faʻaoga auala nei:

  • O le vaevaega o le vao e faia i le taimi o le gafa. E vaeluaina le vaomatua i ni vaega se lua pe tolu, e fuafua i lona mana, ma totoina i ni pusa eseese. I le taimi lava e tasi, e tele ni laʻau e tuʻuina i vaega taʻitasi e fausia ai se laau toto.
  • O le tipiina o le auala sili lea ona faigofie ma vave. O le seleselega e 2-3 nusipepa e tipi i se naifi malosi. Laʻau e vave aʻafia i le vai ma le palapala. O le totoina o ni nai meaʻai i se ulo, latou te vave maua se kopi teuteu.
  • O le faʻaleleia o fatu o le sili lea o le taimi e faʻaaoga ai taimi. I le tautotogo, o fatu e totoina i se paluga o peat ma oneone, susu ma ufiufi i se ata. Ina ia maua se vao atoa, e tatau ona e faatali mo ni nai masina.

Faʻamatalaga taua! Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, o loʻo vaʻaia ai le vaeluaina o tala eseese i le tradescantia. E le o fua uma o le a foliga tutusa ma le tina.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

O se vailaau faʻamaonia o le fale e seasea ona maʻi ma osofaia e meaola faalafua. Afai e totō se laau i le togalaau i le taumafanafana, atonu e iai ni faafitauli i aphids ma spider mites. O fualaau vevela e fiafia e fiafia i slugs. I le tautoulu, ae e te leʻi aumaia se laau toto i totonu o le fale, e tatau ona togafitiga ma inisoacaricides, mo se faataitaiga, phytoerm.

O lau vevela ma lau laʻau e taʻu mai ai le mago o le ea. I lenei tulaga, e tatau ona e susuina le ea i se pulu moli ma sasaa i luga o lapisi susu.

O le faapaleniina o paʻu e mafai ona mafua mai i le tele poʻo le le lava o le malamalama. O le nofoaga sili ona lelei o le aufaʻatau i totonu o le potu e faʻamamafa lelei e ala i le taumafai i le tele o filifiliga.

Manatua! Tradescantia ua manatu o se faailoga o le soifua maloloina i le fale. O mea o loʻo i ai le malosi tele, o le laau e liua samasama ma ua leiloloa laʻau mo le leai o se mafuaaga. Tradescanti faamama le fale o le le lelei o le malosi o mafaufauga ma upu a tagata e le mafaufau.

Manatu lauiloa

Mint: togafitiga o aiga ma auala e faʻaleleia ai

Ona o le mea moni e faapea, o le vaitaimi o totoe e le o taʻua i le trakscantia, latou te teu ma teuteuina i le tausaga atoa, lea e sili ona talisapaia ai tagata faifaatoʻaga. O meaola nei e sili ona taatele i le gaosiga o faʻatoʻaga i totonu:

  • Tradescantia lanu paʻepaʻe (paʻepaʻe) e fetaui lelei mo potu sili ona malulu. O lenei meaola e umi ona fufulu lau laau ma ni laulaau laititi e faʻaopoopoina. O lapisi laulaʻau e leaga, ma se pito faʻamalosi, mama ma susulu. E i ai ituaiga ma lanu lanumeamata lanumeamata, lanu-lanumeamata ma lau lanu e tolu. E seasea ona fuga mai, ma fugalaau paʻepaʻe papaʻe. Faʻaaogaina e pei o se ampel plant.

Paʻu o agavaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe

  • Virginia tradescantia o loʻo i ai ni laʻau ma ni lanu lanumeamata lanumeamata 2-3 cm le umi. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma fugalaau lanumoana, piniki, paʻepaʻe ma le paauli. E masani ona faʻaaoga e pei o se togalaau.
  • O le agavaivai agamalu o Blossfeld e iloga i paʻu lapoa ma e fiafia tele, e faʻaalia i lau elliptic e oʻo atu i le fitu senitimita le umi. O le pito i luga o le lau o le olive-lanumeamata, le pito i lalo - ma le lanu violē. O fugalaau e piniki. O meaola vaivai, e fautuaina mo faʻavae fugalaau kulupu.
  • Tradescantia violet (netcreasia) o se laau faʻatasi ma le tosoina o lapisi e felafoaʻi ma lauʻau lanu meamata lanu meamata-lanumoana. O le pito i tua o le laupepa e sili atu lona lanu violē. Laʻau ua paʻu. Pink fugalaau faʻafeagai ma le lanu uliuli. O lenei ituaiga meaola e manaʻomia le malamalama lelei, a faʻapea o le a faʻalautele lauʻau ma lanu le lanu.
  • O se vaitafe o le vaitafe po o le myrtolithic e tupu lelei i nofoaga paʻu-paolo. O lapisi lanu viole matagofie e ufiufi i le tele o laulaau, susulu lanumeamata i luga ma le lanu violē. Fugalaau fugalaau i luga o lalaga violē paʻepaʻe e faʻaputu i paʻu paʻu. E faʻaaogaina e avea o se mea e maua ai le eleele ma le fua tele.
  • Tradescantia sillamontana o se fale faʻapitoa, pisi laulaʻau ma mama e le sili atu ma le 40 cm le umi. Laʻau lapopoa, o le manogi, ma le mafiafia, o le ava malosi o se sene siliva. O fugalaau e lanumoana pe lanu viole, axillary. Fua o le faʻamaloloina o le lāmala.

Tradescantia sillamontana

  • O le tradescantia a Anderson o le igoa o se vaega o hybrids ma fugalaau paʻu e aoina mai i inflorescences i pito o vine. O le lanu o petals e eseese, e iai ituaiga eseese ma fugalaau e lua-lua. I luga o laʻau faʻalaʻau o laʻau lamolemole susulu.
  • Laititi-sosoʻo faʻataʻitaʻiga o le mea sili ona laitiiti. E le sili atu i le 0.6 inisi le umi o laupepa lapotopoto. E ui i le manino o le pala, o le laau e le lelei, vave ona tupu, e atiina ae lelei i lalo o le moli.

Faamatalaga faaopoopo! O se taunuuga o le laasia o ituaiga autu, na maua ai le tele o ituaiga mataʻutia. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e sili ona manaʻomia.

O le mea e ofo ai le lelei, o le faʻafefe o le vaitafe o le vaitafe, o lona uiga o le "vevela o le faʻaipoipo". E eseese i le lanu piniki o laulaau laititi, lea e liua lauusiusi i le taimi atoa.

Tradescanti Mai Fiafia o Maiden

<

O se isi ituaiga eseʻese ma faʻamatalaina suiga o le Nanook tradescantia. O lau lanu lanu enaena, i luga o le paʻepaʻe papaʻe, lanu lanumeamata o lanu eseese lanu.

Tradescantia e faʻaaogaina i le mamanu o le potu. O vaega uma o ituaiga ma ituaiga o laau eseese e foliga tutusa. Tradescantia ma le lanu lanu vavalalata lelei ma laulaau paʻu o le Black Prince poʻo le kolisi Black Dragon. O tulaga o le lanu paʻu paʻu e tu i tua atu o le lanu lanu meamata o le symononium.

O le le lelei ma le eseese o ituaiga e mafai ai ona e faʻataʻitaʻi i le faʻapipiʻiina o le fugalaau, e faʻaaoga ai le tele o fagu, ato faʻalagolago, ato tuʻuina lelei. O le mea lea, e mafai ona fatuina totoa uma o laau i totonu o potu.