Laʻau

Violet Ness Crinkle Blue - Vaega o le Toto

Faatasi ai ma ituaiga o senpolia e tele ituaiga eseese ma foliga e le masani ai ma lanu o mea e le maua. O se tasi o nei ituaiga o le Ness crinkle blue. E le gata ina ese le matagofie o fugalaau fugalaau o se lanu uliuli loloto, ae faapena foi i le alualu i luma faifaipea. Ina ia faamemelo i le matagofie i le tausaga atoa, e le tatau ona totoina e le laau ni tulaga faapitoa, talu ai o le eseese e le lelei tele.

O le a le foliga o le Saintpaulia o Ness e foliga mai e foliga mai e foliga mai e foliga mai e foliga mai

O lenei ituaiga o Saintpaulia e tu i fafo e tusa ai ma uiga i fafo.

Setefiti Saintpaulia Ness grinkle blue

O le a le sili atu le manaia e aoao e uiga i le amataga o le ituaiga, faapea foi ma isi ituaiga mai lenei vaega.

Faʻamatalaga

Saintpaulia Ness grinkle blue o se ituaiga semi-miniature eseese. O le tele o le pusa, fugalaau ma lau o le averesi. O le laau o loʻo faʻauigaina i le umi o le fuga ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi 1-2 masina.

O laulaau e lanumeamata lanumeamata, faʻatasi ai ma se pito faʻamau ma se pito faʻamalosi. O fugalaau o Terry, o petals ua faatulagaina i le tele o laulau. O le lanu o le inflorescences o le lanumoana ma se paʻepaʻe paʻepaʻe mūmū faataamilo i le pito. I le taimi o le fuga, faʻapipiʻi fugalaau fuga i lalo o le mamafa o inflorescences, taoto i luga o le pusa ma ufiufi uma lava.

Talafaasolopito o le Amataga ma Vaʻalele

O le igoa o Saintpolis e taʻua o violetamamama. O igoa e lua e fesootaʻi ma le amataga o le laau. Mo le taimi muamua, na vaaia fugalaau i le eria o Uzambara Mountains (Aferika), ma na maua i latou e le ofisa o le malo, o St. Paul Iller. Na ia siitia atu fatu i se tasi o tagata iloga masani o lena taimi - Herman Wendland, o le na tuuina atu le fugalaau le igoa o Saintpaulia e faamamaluina ai le na sailia. Na ia taʻua le laau i se aiga tele o Gesneriaceae.

O le ituaiga lanumoana lanumoana ma le tele o isi na fagaina e le faifaatoaga Don Nes. I le taimi muamua, sa ia auai i le gloxinia felafolafoaʻi e avea o se mea e fiafia i ai, ma na fiafia i le Senpolis ina ua uma ona asiasi i le faaaliga a Upek violets i Sao Paulo. O le filifiliga na matuai faamanuiaina lava, o ituaiga fou na salalau solo i le konetineta atoa ma e le pine ae maua i le lalolagi atoa le lauiloa.

Tausaga ma Uiga o Natu Eseese

Violet VaT King Peas

O se taunuuga o le tele o tausaga o galuega, na tuuina mai e Don Ness le lalolagi i le tele o ituaiga o tagata paia. O nisi oi latou e tatau ona gauai faapitoa i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le faʻailoga o le moli pepe pepe po o le mumu mumu.

Mūmū lanumoana

Faʻailoa i le toetoe lava o le fugalaau faifaipea. O fugalaau Terry e foliga mai o lanu enaena lanumoana. O Vaioleti e sili ona lelei ma e faigofie ona faʻateleina.

Mūmū lanumoana

Orange lau

Uessar violet Ness Orange Pekoe e faalua pe lua-faalua fugalaau o se paolo laʻau loloto.

Orange lau

O foliga o le inflorescences e foliga mai e teuteu i foliga o kulimi-lanumeamata, ma o nisi taimi e lanu meamata-lanu piniki.

Satin rose

Terry fugalaau ma se lanu paʻepaʻe papaʻe-paʻepaʻe, lea e suia mai le ogatotonu i le pito.

Satin rose

O se vaega o le ituaiga o le faatulagaga faapaleni lea o mea e le maua. O lalaga na fai mai o se mea e fai ma se faʻamau.

Le susulu o le tautotogo

O fuga faigofie ma le lua-lua fugalaau e aofia ai paʻu paepae ma paʻu piniki mumu ma lanu viole.

Le susulu o le tautotogo

O le au faipese a Senpolia e taua se foliga tutusa foliga o se chimera. O le laau e matua mataʻutia i le tausiga, o loʻo i ai se laʻau umi ma tele.

Blueberry puff

O fugalaau lanumoana o lenei ituaiga e foliga mai e teuteuina i ni paʻepaʻe paʻepaʻe. I fafo, e foliga mai o le susulu o le la i luga o petals. Inflorescences e tele, e tasi e oo atu i le 15 fugalaau e mafai ona aoina.

Blueberry puff

Lafu mumu

Lulu lanu violisi po o le lua-faalua fugalaau fesuisuiai ma le tala o le lanu uliuli.

Lafu mumu

O se vaega o le ituaiga o se lanu paʻepaʻe sinasina i tafatafa o le pito o lau.

Pink confetti

O lenei ituaiga o senpolia ei ai se lanu muamua o fugalaau.

Pink confetti

O petasama paʻu i autafa o pito e foliga mai o loʻo ufiufi i ni laulava o lanu vali fuchsia.

Lanu mumu

O fugalaau e faigofie, faʻatasi ai ma le gasologa o gaʻo.

Lanu mumu

Lanu mumu lanu mumu e susulu mai le ogatotonu i le pito. O le viole e le lelei i le tuʻuina atu ma faigofie ona faʻalauteleina.

Agelu foliga

O fugalaau e pei o logo laiti e foliga mai.

Agelu foliga

O petals ei ai sina vavalo i luga o le pito i ai se fuchsia hue.

Aniani mumu

Terry fugalaau o lanu mūmū sesega, foliga tutusa i foliga lanu miti, tutu ese manino e faasaga i tua o lanu lanumeamata lanumeamata. Vaʻaia Vaioleti toetoe o le tausaga atoa.

Aniani mumu

I luga o le tasi piluncle, e oo atu i le 7 fugalaau fuga i le taimi e tasi.

Faʻanoanoa auro

I le lanu o fugalaau fugalaau, lanu samasama, lanu piniki ma le fuchsia o loʻo tuʻuina atu i le taimi e tasi.

Faʻanoanoa auro

I luga o laʻasaga taʻitasi ua faʻapipiʻi faʻatasi ai i latou. O laulaau e lanu meamata, e toetoe lava uliuli.

Fiafia lanu

O le eseesega e iloga e fugalaau tetele o le lanu muamua.

Fiafia lanu

O le nofoaga tutotonu o le kiona e paʻu i totonu o lanu lanumoana o petals. Vaʻaia Vaiole mo le sili atu ma le 6 masina. Inflorescences e matua tele lava.

Tausia Tulaga

Senpolii - fugalaau i totonu ole fale. Ina ia fiafia i le matagofie o fugalaau toetoe o le tausaga atoa, ua lava le mulimuli i nai tulafono e faatatau i tausiga ma le tausiga:

  • O le faʻasalaga e faia i totonu o se pani. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai inu i le vevela o le potu.
  • O le vevela e tausia i le maualuga o le 20-23 ° C, sili ona taua - e le laʻititi ile 18 ° C.
  • E manaʻomia e le malamalama le umi ma le malosi, ae le o le susulu o le la.
  • E sili atu ona lelei le faʻatau o eleele sauni, aemaise lava mo le senpolia.
  • E faʻaaogaina le faʻaofuofu o le minerale i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, 1 le taimi i le 10-14 aso.
Humako inches violet - fualaau laau

O le tausia o senpolis e faigofie. O le mea autu o le taofia lea o le suavai o le palapala ma tuʻuina atu ai laau faʻamalama lelei.

Faʻalogo! E matua faasaina le pulu ma fufulu laulaau. Ina ia faatumauina le susu, e fautuaina e tuu le fagu i luga o se fata ma susu susu pe faalautele le ele.

Tofiga

O le a le igoa o le lanu piniki, lanu moana, lanu viole ma isi

O le tele o taimi, o le senpolia e faʻalauiloaina e ala i laʻau. Faʻaaoga e tatau ona naʻo le soifua maloloina ma e le o ni laʻau laiti.

Taualumaga

  1. O le tipi e tuu i le vai seʻia oʻo mai aʻa.
  2. Ona tatau ai lea ona mauaʻa i se meaʻai o le peat ma le oneone e fefiloi i le ratio 2/1.
  3. A maeʻa ona foliga mai 2-3 lau, ona togiina lea i ni ipu eseese.

Faʻalautele lepe - vave ma faigofie

Mo le tele o laau totõ pe a suia, e faʻaaogaina le auala o vaomatua. O le toe gaosia e fatu o se faiga e galue malosi ma umi, lea e na o le mauaina o laau totō e ese mai ai.

Faʻalogo! Ina ia maua fatu ia oe, e manaʻomia ona e faia le faʻafefeteina o fugalaau.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Saintpaulia po o le violet, Ness grinkle blue o loo i ai se vaitau umi e ola ai. Toeitiiti atoa le tausaga atoa, o le rosette e ufiufi i le tele o mea leaga.

I le taimi o le fuga, e tatau ona vaʻaia lelei le laau. Fafagaina e tatau ona faia ia le itiiti ifo i le tasi i le 10 aso. E tatau ona puipuia le vevela o le vevela ma puipuia le fugalaau mai faʻataʻitaʻiga.

Taua! E leai se tulaga e mafai ona e toe fetuunai le senpolia fuga i se isi nofoaga. A o faagasolo lenei vaitaimi, e matua nofouta lava le fale.

Suʻeina pe a uma le faʻatau ma aʻo toe gaosia

O le tekinolosi o le suia o le senpolia masani e le ese mai tulaga masani o le faʻalauteleina o fugalaau i totonu. Faʻalogo lelei i ni mea taua:

  • O le alavai i le pito i lalo e tatau ona i ai le ¼ o le vaega o le ipu.
  • E taua le faʻamautinoa o loʻo i ai pe a itiiti ifo ma le 3 alavai faʻavai i totonu o le vaʻa.
  • O le eleele e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi poʻo le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga i le oneone ma le paʻu i le 2/1/1.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o foliga o le senpolia e mafai ona le lelei le tausiga, osofaʻiga o meaola faalafua poʻo se faʻamaʻi.

Le tausiga le lelei

O mea sese i le tausiga e aofia ai le soona inu malosi, le usitaia o tulaga malamalama ma le vevela. Faailoga o loʻo aʻafia ai le laau, mafaufau i foliga vaaia o laulaau i luga o laulaau poʻo o latou lalaga.

Pests ma faʻamaʻi

O le uambara violetie krinkle bleu e faigofie ona maua i le tele o faʻamaʻi, e pei o le mumu, fusarium, paʻu paʻu ma le pala. O mea masani e masani ona fai i laau toto o aphids ma mimini. I faailoga muamua o le fugalaau, laʻau ma le eleele e tatau ona togafitia, ma o nisi taimi e totoina i totonu o le isi ipu.

Saintpaulia - fualaau faiva ma laau le lelei

<

Saintpaulia Ness grinkle blue o se mea matagofie matagofie na tuuina atu i le lalolagi e le faifaatoaga o Don Ness. O lona igoa foi ua tuuina atu i ituaiga o ituaiga e pei o le Uzambara violet, pepe moli, satin rose ma le tele o isi. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono faigofie mo le tausiga ma le tausiga, o nei fugalaau matagofie o le a fiafia ia te oe i laʻau matagofie e toetoe o le tausaga atoa.