Laʻau

Pests o rosa ma le taua faasaga ia i latou. Faʻafefea ona puipuia le oti o fugalaau

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina vao. E mafai ona oʻo atu i latou i le oti pe afai e te le mafaufau i pine lanumeamata i luga o rosa ma fasioti i latou i le taimi. Ole vaʻaia ma le tatau lelei o togavao e puipuia ai le tele o faafitauli. O le auala sili lea e puipuia ai faʻamaʻi ma le oti o fugalaau.

Iniseti i luga o rosa - o a mea leaga ma pe aisea latou te 'ai ai laulaʻau ma tumutumu

O le rosebuds mafolafola e ono afaina i meaola faalafua. Afai e te le faatulagaina le tau faasaga i iniseti i le taimi, e mafai ona e toesea laau. E tatau ona e iloa pe faapefea ma pe faʻapefea ona togafitia rosa ina ia puipuia ai le leaga ia i latou. I le taimi e gaosia ai le vao, puipuia le toega o le vao i totonu.

Iniseti pests i rosa

O le a le mea e fai pe a oʻo mai meaola ma fetogo le fugalaau. Faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi pipisi?

Afai e foliga mai o iniseti e afaina tele ai rosa, e fautuaina e vave ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina. O togafitiga faʻapitoa e talafeagai lelei e pei o se faʻasolosolo pe afai o loʻo i ai se maʻi vaivai ma se tamai localization. I isi tulaga, e tatau ona e galue vave, ae le o faʻatagaina meaola faalafua e salalau i totonu o le togalaau.

Taua! Aʻo leʻi togafitia togalaau faʻasolosolo vailaʻau, ua fautuaina e faia ni fuafuaga mo a latou lava puipuiga. Faʻaaogā masini puipui mo meaola, mata ma lima.

Lautele faalauiloaina o meaola faalafua i luga o se laau vao

E i ai le tele o iniseti e faʻaleagaina ai vao vao. Latou te aʻafia ai launiu, aʻa, fatu ma e oʻo lava i aʻa o laau. E faʻalagolago lava i le meaʻai ma meaʻai.

O le mea sili ona afaina o meaola o roses ma le taua faasaga ia i latou

Pests ma faʻamaʻi o Chlorophytum - mafuaʻaga ma tauiviga

I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, o le inuina o iniseti amata se osofaiga i rosa. Latou te 'aina le vao ma fuga o fugalaau, faʻaitiitia le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le togavao. Gnaw le aʻa ma le laʻau, inu vaiinu. E mafai ona latou 'aina atoa le rose atoa. E tatau i le taimi e fuafua ai, fuafua le iniseti ma faatulaga se taua.

Faʻasaʻoina o pennies, po o vicadas omnivorous

Afai ei ai ni iniseti lanumeamata i luga o se rosa, o le a se mea e tatau ona ou faia? Manaomia e mafaufau i le meaola. Pennitsa ei ai lona lanu samasama-lanu enaena. Larvae e faʻaputuina i le faʻamalolo o le foamy lea e foliga tutusa ma le vavao. Ola i totonu o laʻau o lau. O le meaʻai e faʻasusu le sua mai laau, fai ovaries.

E sili le fiafia o le pusa o le ola e ola i totonu o le lau

Afai e le tele naua ni foam lumps i luga o le rosa, e aveeseina e le lima. A le o lea, e aoga le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo vailaʻau. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e fufulu le roli vao mai le pulumu i le vai faʻafefe.

Fiafia! O metotia a tagata, o le wormwood infusion e lauiloa. O le meafaigaluega e talafeagai mo le faʻamaʻi o le fale ina ia le amata ona 'ai le pennies i le togavao.

Rose circadian

Mafai ona faʻaumatia vave le laau. Na inu suamalie i le sua, ma mafua ai ona le afaina. E aafia ai le fugalaau e le gata, ae o loʻo siomia ai vao i totonu o le togalaau poʻo le atunuu. I se vaitau e tasi, e tele tupulaga o meaola faalafua e ono aliali mai.

Rosanna Cicadas e aafia ai laupepa laupepa ma togitogi papaʻe papaʻe

O fasi papaʻe papaʻe nei e faʻapitoa. O loʻo i luga o le laʻau. E mafai e se tagata matua ona lanu samasama. O le tino ua faʻaloloa. O le anufe e matua galue lava. A uma ona paʻi le lau, vave oso atu i le isi, aloese mai mea matautia. Afai ole togafitiga e le faia i le taimi e ala i le pulupuluina o le vao ma se mea faapitoa, o le a lanu samasama ma pauu. O le iniseti o le a salalau atu i isi laau.

Rose aphid

Tuuina atu i foliga o nai fasi laau i rosa. E i ai la lanu lanumeamata poʻo le lanu enaena. Latou nonofo i kolone. Faʻasalaga lau, pulupulu ma fugalaau. I le tautotogo, o le anufe e ala i luga. E amata ona 'ai mea uma e lanu lanumeamata. E osofaʻi i totonu, totoina ma teuteu mea totino.

Aphids e puʻe puʻe, faʻapipiʻi laʻau ma uʻamea

O le a le mea e fai pe a fai e iai ni laumei lanumeamata i rosa togalaau:

  • Aumai le fili masani o meaola faalafua - manu ma manu. Faia se tamai fale manu i totonu o le togalaau manulele.
  • Laʻau calendula, faʻateleina le aofaʻi o ladybugs, lea e faʻamalosi ai foi ona 'ai i aphids.
  • Faʻaaogā togafitiga faʻasolosolo e fesoasoani ai i aphids ma fesoasoani e togafitia fugalaau o togalaau. O meaola oona e talafeagai foi.

Taua! O se auala faʻapitoa e fautuaina i le tau faasaga i aphids. Lafoaia ma iniseti. Faʻasaga atu i fili masani o le tootoo.

E tele togafitiga mo togavao e lauiloa. O le filifiliga e fuafua i luga o latou uiga tetele. Afai e faʻapipiʻi aphids i eria i le lotoifale, e mafai ona e faʻaaogaina meaola o le ola maloloina. A tele ni nuʻu, e tatau ona faʻaaoga i vailaau faʻasaina.

Caterpillars o le Rosewood Sawfly

O le iniseti e naʻo le suamalie o le fualaʻau o se laau lanumeamata e 'ai. E mafai ona faia lea mea e ala i le faʻaaogaina o le mea e faʻaaogaina ai gutu. O le meaola muamua na tuia, mulimuli ane na inu ai le vai. O le vao e taofi le tuputupu ae. Ua amata ona sui lanu samasama. Laʻau uila. Afai e le faia ni fua i le taimi, o le a mate le oti.

Pepa

O nei laau i luga o rosa ua vaevaeina i ni vaega se lua: fualaau aina ma le rose. E afaina ai Roses e ala i meaola faalafua. O faʻalavelave lavelave faʻapitoa e aliali i le amataga o le tautotogo 'Ai fatugaʻo e leai se taimi e fuga ai. O le aʻafiaga o pusi fualaʻau e na o le faaiuga o Me. Latou te 'aiina ai laʻau ma leaflets.

Afai e toalaiti iniseti, e lava le aoina mai o masini. I isi tulaga, e tatau ona faʻaaoga vave vailaau faʻasaina. Ole taulaiga faapitoa e totogi ile galuega ole tautotogo. O metotia masani o le tagofiaina o laupepa e faʻaaogaina. Uʻu le vao ma le paʻu o le sinapi.

Vaʻaia ni tipi

O loʻo i ai le manava ma le pa'ū. O le osofaiga lona lua e sili atu ona pine. Vaʻalele i luga o le eleele. I le tautotogo, pupate ma liliu atu i se tagata matutua. O le parasite ei ai se lanu uliuli. E oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 6 mm.

Lago moli na faʻaaogaina e gaogao ai lala o roses

O le tamaʻitaʻi, faʻamaumau fuamoa i tumutumu o taʻaʻaʻau laiti, e maua mai ai ni meaʻai i meaai sili ona lelei. Latou te tosoina le tipu. Faailoa atu i totonu o le ala. Ua pogisa ma ua mamae.

E faʻafefea ona aveʻesea iniseti lanumeamata o laʻau i rosebuds:

  • Faʻaaogāina faʻatasi - faʻasalaina fatu ma lala. Fuʻu e faʻasaʻo le toe faʻafoʻi.
  • Tausia togavao ma se iniseti.
  • Fufulu le eleele i le tautoulu e aumai ai le pito i fafo. O le mea lea o le a le mafai ai ona latou siitia le taumalulu.

Le auala e taulimaina ai 'ie - apamemea ma le vaea

Pests o vaomatua i totonu ma fomaʻi i totonu

Laʻau laiti e fafaga i fugalaau o rosa ma isi laau mai ia Me ia Aokuso. O le taulimaina lelei o na mea e mafai ona faia ma le lima. E faʻaputuina meaʻai ma faʻaumatia i le taeao pe a latou le gaioi. E mafai ona e faia ni mailei laiti i totonu o le togalaau i totonu o koneteina ma le suamalie suamalie. Faʻaaogā meafaitino e faʻaaogaina e fai ma puipuiga.

E sili atu le palatini ma le vaea e ola ai ma 'ai i totonu o le ulu

E faʻamalosi lelei uma le 'aiʻese o le gaʻo i luga o le suka. O fuga lanu lanu e sili ona mafatia i meaola faalafua.

Fiafia! Tamaiti e aoina le 'apamemea i totonu o se atigipusa e iai ni vai manogi e pei o se kopa Iapani.

Faʻafefea ona togafitia rosa mai isi faʻamaʻi

Diseases of Roses - togafitiga ma le pulea o manu

O le lamatiaga i rosa o loo faatusaina e isi iniseti e le gata i luga o rosa, ae faapea foi i luga o le tele o laau ola, vao, laau.

Spider mite

O le mea sili ona masani ai o le paʻu o le rose. E taʻitaʻia ai se faʻavaivaia lautele o le fugalaau. Pau o laʻau. E faʻaitiitia le faʻamaonia. O le laau e faʻaleagaina i le tele o faʻamaʻi o le natura faʻaleagaina.

O le apogaleveleve mite na fausia ni kolone ma se numera tele

O se vaega o le iniseti o se suiga vave o augatupulaga ma suiga i mea oona. O pasi e tatau ona faia i aso uma e tolu. E mafai ona e faʻaaogaina ia vailaau e pei o:

  • Sunmight;
  • Flumayt;
  • Apollo

Luga i rosa

O se faailo o se osofaiga o iniseti o se paʻu i luga o le lau o roses. Thrips e inu sua suamalie. Uluaʻi avanoa e leai ni lanu. Ona latou faateleina ai lea. Vaʻai mai vaega mate o le lau. E le lelei le gaʻo. Paʻu vave e aunoa ma le fuga. O le pest e telefoni feaveaʻi, o le mafuaʻaga lea e vave ai ona alu ese mai se laau mamaʻi i se mea maloloina.

A maeʻa le faaleagaina o le vaomatua, faʻafeiloaʻi le tuʻuina atu o mea faalilolilo i luga o le laau

Taua! E le gata ina faaleagaina e le thrips le rosa e ala i le inu o lona sua. E mafai ona latou faʻatagaina faʻamaʻi viral.

Shield

O tamaʻi iniseti e mafai ona faʻaogaina i latou i lanu lanu. E faigata ona matau. Vagana i tulaga lautele:

  • laiti lanu mumu po o le paʻu enaena;
  • fagu paʻu;
  • taofi le tuputupu ae malosi o le laau.

E fautuaina ina ia siakiina e le aunoa ia rosa. Ae maise lava tua o laʻau. I le foliga mai o se mea faʻapipiʻi, e manaʻomia ona amata togafitiga. E leai se auala faapitoa e teteʻe ai i iniseti. E talafeagai le faia o le gaosiga o laʻau ma se vaifofo mataga. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia pe a mavae ni nai aso.

Taua! O le pulupuluina o se vailaau mataga e le gata ina aveesea ai le mea e gata ai, ae faapena foi i le tele o isi meaola faalafua.

Laʻau tipi

A maeʻa ona faʻatoʻilaloina iniseti, e oʻo lava i le oval poʻo le liʻo o pupuni e tumau pea. E le 'aina e le pipi, ae fai lona fale. O le afaina i rosa e itiiti. E le afaina tele. Aua le faʻaaogaina vailaʻau. Lava le gaosiga o gaʻo mai pi.

Weevil

Weevil o se pusa tele, e oʻo atu i le 10 mm. E faigata ona iloa ona o le iniseti o le aoauli. E taitaia se olaga malosi i le afiafi. E 'ai e tagata matutua laʻau. Larvae e faʻaumatia le aʻa o le rosa, e lafi i le mafiafia o le eleele.

Vaevaega vaʻaia e taʻitaʻia le olaga o le po. I le taeao, na o le aina o laulaau

Ina ia faʻaumatia otaota, e fautuaina e faʻaaoga ai iniseti. O le pulupuluina e faia i le afiafi. Faʻaaoga "Aktara" poʻo le "In-vir."

Aneti

O le mataʻutia autu o loʻo aʻafia e pati o le salalau ma le puipuiga o aphids. Mo le puipuia o togalaau i totonu o le togalaau, ua fautuaina e salu le eleele e lata ane i le rosa ma le vai ma mea manogi lelei, o suauu taua. O manogi manogi o le a faʻafefe ai iniseti, ma puipuia ai i latou mai le afaina o fugalaau. O le puipuia o se tulaga taua mo se togalaau maloloina.

Sa amata le togafitiga o pest

O loʻo i ai se lisi o togafitiga fautuaina:

  1. I le foliga mai o le laʻau muamua, e tatau ona faʻamalolo le vao i le paʻu palapala ma le sooga. Faʻaaoga vailaʻau. Faʻaauau ona toe faʻaauau i vaitau o aso e 10.
  2. A oʻo ina amata le faʻaoga, e toe faʻaaogaina le togafitiga o iniseti.
  3. I le faaiuga o Iulai, e fautuaina e toe fai le laasaga muamua, ae ia mafaufau i le suia masani o fualaau e puipuia ai le tagofia o mea ua fai ma vaisu.

Taua! O le faʻatinoina o le gaosiga, e tatau ona amanaʻia le tele o le tau.

Pusi, fugalaau fuga, aphids, beetles, fuainumera iniseti o se lisi e le atoatoa o meaola faalafua e fiafia e fiafia i rosa i le togalaau. Latou te osofaia le togavao e ala i le inuina o le suka ma 'ai le launiu. E tatau ona iloa le anufe i le taimi ma amata se tauiviga malosi faasaga i ai. O le tele o iniseti o ni meaola lelei ma aafia ai totonu, totoina, ma laau teuteu, laau, ma vao.