Laʻau

Plumeria: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

Plumeria - o se fugalaau e sili ona manaia, o le vevela, faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa. O le laau e mafua mai i ituaiga o laau vevela o le aiga o Kutrov. O fugalaau e lafoaia ai se mea manogi lelei o se paluga o fua o le citrus ma Jasmine, mea manogi, togalaau ma lili o le vanu. Le manogi sili ona malosi io latou taeao. E faʻatatau i ituaiga, o fugalaau e piniki, paʻepaʻe, samasama, mumu pe ufiufi i faʻapotopotoga o nei fugalaau. O le tele o fugalaau, e oo atu i le 10 cm i le lapopoa, e aliali mai i luga o le fatu i le taimi e tasi. E 5 petelima, e masani ona foliga mai, ae o loo i ai foi i foliga o se vaʻa, e vaeluaina ma lautele, e mafai ona faʻamafola pe faʻasaga. Iniseti e pipii atu i le manogi, ae, o le mea e leaga, latou te le o nectar.

Faʻaaliga foliga

O se fugalaau sili ona lalelei ma matagofie - o le plumeria e tupu i totonu o le vaomatua. Fugalaau e ola i luga o laau, e tele ituaiga lanu. Faʻalagolago i ituaiga, o le plumeria e mafai ona sinasina, samasama pe lanu mumu. O nisi o faifaatoaga le malamalama e mafai ona fenumiai le rhododendron ma le plumeria.

Plumeria

Fugalaau sa lauiloa i le tele o tausaga talu ai i le konetineta o Amerika i Saute, mai le mea na latou faasalalauina i le lalolagi atoa. Tupulaga anamua ua sili ona taua ia i latou: latou te teuteuina malumalu. I aso nei, i le lauʻeleʻele o plumeria, o fugalaau teuteu le lauulu o fafine. E le gata i lea, o le nofoaga o le teuteuga ola e faʻaalia ai le tulaga o le aiga o Tropicans. Afai o le fugalaau e tu i le itu taumatau, o lona uiga o le teine ​​e suʻe lana uo. O fafine faaipoipo e faʻaogaina le paʻu paʻu i le agavale.

I Europa, o lenei laau na faʻaalia i le senituri lona 17, na maua ai lona igoa e faʻaaloalogia ai le tagata tausi vine mai Farani, Charles Plumer.

Mea masani masani

O le aiga e valu ituaiga o laau semi-vine. O nisi oi latou e mafai ona oʻo i le valu mita le maualuga. O laau e ola vave, o le mafuaaga mo a latou gaoioiga e le lelei le palapala ma le tau. O lālā faʻamaʻamilo lelei e ufiufi i lanu paʻu mafiafia ma fuifui o mea manaia. I se tasi tulaga, o fuainumera o fugalaau e mafai ona oʻo atu i le faitau selau.

Abelia tetele-faʻafefea: tausia fale ma metotia o le toe gaosia

O se fuainumera lapoa tele o ituaiga na totoina i le faavae o le red plumeria, e lauiloa i latou:

  1. Mardi Gras. Se laau e iai lau lau laulaau. E i ai se ogalaau faasee. O fua e totogo samasama, ma le liua e liliu atu i se lanu piniki ma le lanu violē. Latou te lafoina se manogi manogi.
  2. Pink Pearl O se laau manaia e mafai ona fuga mai i le piniki piniki po o fugalaau fugalaau. O petals e lapotopoto, solo. E i ai la latou lanu matagofie mai le lanumeamata ma le mumu-lanu moli.
  3. Tricolor. O se laau maualalo ma fugalaau sili ona manogi e matua tele pe a faatusatusa i isi ituaiga. O gaʻo o le pulupulu o loʻo i ai se lanu lanu mai i le pito papaʻe i le paʻepaʻe papaʻe ma le lanu samasama.
  4. Lutea. O lenei laau e matagofie lemoni-fugalaau lanu samasama, o nisi taimi e mafai ona e maua ai laau toto i fugalaau lanu samasama i le faavae ma se paʻepaʻe paepae i le pito.
  5. Chupa Chups. Faʻalauteleina o laau. E ono lua ni fomu: laau laʻau poʻo le fua. O talotala o fugalaau e lapotopoto, foliga sinasina-sinasina, i le ogatotonu o latou fugalaau e mafai ona e vaʻai i le faʻaalia o se lanu moli lanu.

Faʻaaoga! E aofia ai foi i totonu o ituaiga lauiloa e aofia ai Plumeria Angel Gold, Plumeria Maldives, Lucky Moon, Super Glow. O tagata popoto i fugalaau fugalaau o Kstovo Plumeria ma Pattaya Plumeria, faʻapea foi ma le tele o nei plumeria - Pattaya Resort. I le faʻaaloalo i le tele o ituaiga meaʻai e taʻua o le lotoifale, faletalimalo ma faleaiga.

O fugalaau plumeria muamua o loo i ai ia Mati, latou te faaauau pea ona tupu seia oo ia Setema, o nisi taimi seia oʻo ia Oketopa. I le faaopoopo atu i lona matagofie matagofie, o le plumeria e lauiloa mo lona manogi manaia. E taua tele le manogi e mafai ona sui ona o tulaga tau le siosiomaga. O le manogi manogi e matua malosi lava e tosina ai iniseti eseese.

Plumeria mumu

O ituaiga uma lava o loʻo iai i luga o le Frangipani plumeria:

  • White plumeria - o se ituaiga o fugalaau tetele ma se manogi manogi;
  • O paʻu paʻu o se mea e le masani ai i Rusia; e masani ona taatele i Saina ma Amerika. A maeʻa ona tupu, e fua mai fua e le talafeagai mo meaai.
  • Plumeria e mumu - i luga o le faavae o lenei ituaiga o ituaiga o ituaiga o meaʻai na vela, fugalaau e tele lanu eseese.

Aiga Tausi

Fugalaau Catharanthus: tausiga ile ma auala e toe gaosia ai

O laulaau e foliga mai e lanu meamata, ae o loʻo i ai foi le vavalalata (e tutusa lelei ma laʻau lau). O le aʻa o loʻo i ai se lanu uliuli-enaena, e masani lava ona maua, laʻau na o luga lava. Fuga i le taumafanafana. A maeʻa ona toto, ona fai lea o paluga ma fatu lanu enaena.

Plumeria Care

O le matagofie o le vevela e fiafia i fugalaau fugalaau ma o loʻo teuteu nei faʻamalama i fale e tele. E le gata i le ola o Plumeria i totonu o vaomatua - faʻafetai i lona faʻalelei, e fiafia le lalolagi atoa i lona matagofie matagofie.

Faʻaaoga! O le a le tausiga e manaʻomia i le fale? E manaʻomia e le Plumeria se faʻataʻitaʻiga e tutusa lelei ma le tau o lona lauʻeleʻele - o vailaʻau. O le faia o tuutuuga mo le lelei o totonu ole fale e le faigata tele.

Faʻasa

O le lauʻeleʻele o Frangipani o le timuga (o se nofoaga ma se tau malulu tele ona o timuga mamafa). E le tatau ona galo lenei mea pe a tupu aʻe se aganuu. E tatau ona faʻaauau pea le suavai ma e tele, e mafai ona faʻaaoga vai inu mafanafana mo lenei faʻamoemoe. Mai le vai faʻamalo (tuusao mai le tap) E mafai ona oti Frangipani. E tatau ona i ai alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo, ma faʻaleleia alavai. I lalo o le fagu o se paleti. O le a aoina ai le tele o le vai, lea o le a manaʻomia ona faʻafefe. O lenei mea o le a taofia ai le faʻamalosia o le eleele ma le atinaʻeina o microorganic microscope. E faʻamaeʻaina vave pe a mimiti le pito i lalo, mai le lamala o le fugalaau e mafai ona e matauina paʻu paʻu.

Totogi

E tatau ai ona pamu le potu o le fugalaau e faalua i le vaiaso.

Lulu

O le laau e lagona "i le fale" i le vevela o le potu, e mafai ona e faateleina le paʻu vevela i le 28 ° C, ae le maualuga. A oʻo mai le vevela o le taumafanafana, e manaʻomia se faʻafiafiaga faaopoopo, e mafai ona e faʻamaʻe ese mai le faamalama.

Malamalama

E manaʻomia tele e Frangipani le malamalama, e tatau ona e faʻamautinoa e le pau le la i luga o lau. Afai e le lava le la, o le plumeria o le a amata ona faʻagasolo ma mou atu lona pupula. E tatau ona e tuʻuina le fale i le sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo ma tuʻuina atu faʻamalamalamaga talafeagai e aunoa ma le susulu o le la.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, aʻo lei fuga, e fafagaina i latou i fugalaʻau faʻapitoa mo mea teuteu teuteu. Pe a aliali mai ni mea e tutupu, latou te fesuiaʻi i fugalaau mo le fuga. Aua nei galo e tatau ona e faʻamafanafanaina na o le 2 taimi i le masina ma ia matua matauina le vaega o loʻo taʻuina ile pusa.

Teuteu

O le teuteuina mo se laau toto e manaʻomia ile tele o mataupu: pe a manaʻomia le fausiaina o se pale, ma pe a manaʻomia e se tagata matua le toe faʻafoʻi. O le taimi sili mo le faʻatinoga o le amataga o le tautotogo. I le taimi lava e uma ai le kiona i se naifi togalaau po o seisi, o le teuteuina o lala e faia. I le taimi muamua, e tatau ona togafitia le meafaigaluega i se vaifofo o le ava ina ia aua nei toe faʻamalosia le aganuu ma faʻamaʻi pipisi.

O le faʻapipiʻiina o fatugaʻo pe a uma ona teu

Taua! O fualaau fugalaau e naʻo luga o fuʻa laiti, e manaʻomia ai le teuina masani o lala tuai. O le tele o le teuteuina e faalagolago i le matua ma le tulaga o le laau.

Totoina o laau

O laau talavou e manaomia ai se suiga faaletausaga o le mea o loʻo totoe, o lea e manaʻomia ai ona toe totoina i tausaga taʻitasi. O laau matutua e mafai ona gaosia i le tasi taimi i tausaga taʻitasi. E tatau ona faʻatulagaina le totoina i le tautotogo, o le taimi lea e fetaui lelei ai laau ma toe faʻaola vave. Mo le gaosiga, e tatau ona ave se fagu fou, lea e 2-3 cm le sili atu nai lo le muamua.

Epikopo: tausiga ile fale ma metotia o le toe gaosia

O le sui mo plumeria e mafai ona faʻatau i le faleoloa, e mafai ona faia tutoʻatasi, e taua tele le matauina o vaega.

Faamatalaina o le palapala:

  • oneone (1 vaega);
  • peat (1 vaega);
  • humus (1 vaega);
  • turf land (2 vaega).

Faʻaaoga! O le tele o tagata fai togalaau e fautuaina e faaopoopo ai ni atigi fuamoa, ma toetoe lava a paʻu i le eleele.

O le laumei e tatau ona tuʻuina i lalo o le ulo, ua sasaa le palapala i luga. Ua toto se laau, ma o aʻa ua lilofia i toega o le eleele.

Faʻatauga auala

O le mea moni, o le plumeria e faʻalauteleina i le fale i ni togafiti se lua: o fatu ma tipi. E faigofie lava ma e masani lava ona maua se iʻuga lelei.

Fatu

O le totoina o fatu o fugalaau i totonu e faia i le tautotogo. I le amataga o Mati, ua saunia se pusa ma eleele mo le luluina o fatu. Ia mautinoa ia fufulu i vailaʻau. Ina ia faʻamalosi le plumeria mai fatu i le fale, e tatau ona ave ni ipu, e tusa ma le 6 cm le lautele. E sasaa le palapala i totonu ia i latou, ona toto lea o fatu.

Le tuufaatasiga o le faʻafefiloi palapala:

  • peat;
  • perlite;
  • oneone.

O vaega uma lava e ave i ni toniga.

A uma ona lūlū fatu, ona faʻamaligi lea o le eleele e ala i le faapipiiina, ona faʻaosooso lea o se ata i luga o ipu. E tuʻu le pusa i totonu o se potu mafanafana, seia oʻo mai pine muamua (o le a latou aliaʻe i le 10-15 aso). I le laasaga o 3-4 leaflets, totoina le totōina, totō laau totō i ipu eseese.

Laʻau

O seleni mo le faʻaleleia e mafai ona selesele i soo se taimi o le tausaga. E masani ona fai lenei mea pe a maeʻa. 'Otiʻoti laʻau o se mea sili ona lelei mo le faʻaleleia. O fatu taitasi e tatau ona mai i le 20 i le 25 cm. A o lei totoina, ua aveeseina mai le seleselega, ua tuu i se nofoaga mafanafana, mago. Ua uma ona totōina mea totō i le eleele i se pito i luga. A maeʻa le 2-3 vaiaso, o le a amata ona taoto pepe ile laau i le lumanaʻi - o se faailoga lea ua amata ona aʻafia togalaau. Mo le totoina o plumeria, e tatau ona faia le tausiga ile fale e pei ona taʻua i lalo:

  • siaki eleele ma le fausiaina;
  • totoina ma tausia le susu;
  • siakiina le tulaga o fualaʻau.

Faʻapenaina o le plumeria e ala i le tipi

<

O fugalaau laumei e eseese i le lanu ma foliga. O petals e mafai ona lautele lautele pe vaʻaia. O le lima-petal plumeria fugalaau tausi fale e matua faigofie lava - afai e te mafaufau i fautuaga uma ma tausi tausiga lelei, e faigofie ona e totoina se laau matagofie. O laasaga taʻitasi i luga o le laasaga i le faʻaleleia o le a mafai ai ona e faʻatoaina lenei aganuu i lou lava fale.