Laʻau

Fugalaau fugalaau: totoina ma tausi pe a uma ona fuga

O le a le mea e gaosi ai le hazel? O lenei laau le matagofie o le matagofie uigaese. Ina ia mafai e le fugalaau ona avea o se teuteuga matagofie o le togalaau, o tulafono o le totoina, tausia, fafagaina, faʻamaina, toe gaosia e tatau ona matauina. O ituaiga sili ona taatele o fugalaau fugalaau: o le malo, le Rusia, le malosi, le Peresia, Kamchatka. I le aotelega, e sili atu ma le 100 ituaiga.

Goto: o le a le ituaiga fugalaau ma tausi ia i latou

O se faʻamatalaga atoa o fugalaau, faʻapea foi ma le auala e tausia lelei ai i latou, o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Faʻailoa le malo

O lenei ituaiga meaola e mataʻina ma e foliga mai o se pale, e aofia ai fugalaau tetele e ono ma le pale lanu lanumeamata. I le pito i lalo o fugalaau, e mafai ona matauina ai mataua mata o le nectar. Petals of a yellow yellow. Valivali o fugalaau e mafai ona eseese: paʻepaʻe, mumu, moli, ma isi. O le aʻa e oʻo i le umi e oʻo atu i le 1.5 mita. O le palale hazel grouse e faagaeetia ai lona matagofie, mai le taimi o le totoina e tupu ai. Ua oʻo i le ogatotonu o Mei e mafai ona e vaʻavaʻai i uluaʻi oso. O le mea moni, e totoina le laau i le itu i saute, ae i totonu o itumalo Siberia e mafai ona ola ma tausia lelei.

Toto i totonu o le fugalaau

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le matauina o tulaga o le teuina o pusa, ua tupu lenei togalaau matagofie i luga o le taumalulu matu. O le a le mea e fai i le malo sili pe a uma ona tupu? - Faʻamalo ma le faaeteete pamu, togafitia i latou i se vaifofo faapitoa. Mo mauga papaʻe lenei vasega e le fetaui. Vaʻavaʻai i le va o vao po o le vaega lautele e faʻafeagai ma le talaaga o se mutia e faʻapipiʻiina ma le tele o fualaau.

Imperial

Faʻataʻitaʻi Rusia

O se fritillaria tele-tele, e le sili atu i le 40 cm le maualuga o le fua ole fua ole fua ole fua ole fua ole fua ole 3.5x1.8 cm. O loʻo i ai i se foliga o se pusa hexagonal ma se pito i lalo. O laulaau o nei ituaiga o meaola e mafiafia ma umi, e oo atu i le 9 cm le umi ma e oo i le 5 mm le lautele. O le numera o laulaau e eseese mai le 11 i le 19. Laʻau pito i luga ma se pito faʻasusu e pipii i isi laau. O le mea lea, o laina e maua le lagolago faaopoopo e taofi ai fugalaau ma fualaau tetele. O fugalaau o le paʻuuliuli lanumumu mumu.

I totonu o le fugalaau e lanu samasama, faatasi ai ma lanu lanumeamata. E fuga mai Rusia i le amataga o Me. O le laau e le lelei, faʻafefeina le taumalulu ma le lamala lelei. E ola i luga o le pito, o loʻo i luga o vaitafe.

Taua! Fiafia i eleele mamalu. O fugalaau e afaina i le matagi.

Lusi (lanu)

I le natura, o lenei ituaiga o broadleaf grouse e tupu i le itu i Saute ma i Europa Tutotonu. O le laau e taua, ma o lona maualuga e 10-35 cm. Ua lisiina Hazel grouse i le Tusi Ulaula. O le aʻa o se kesi faifaʻailoga e maualalo, mafiafia, ma se lamolemole lamolemole. I le vaega pito i lalo o le mea e mafai ai ona e vaʻaia ni nai faʻamaʻi. O laʻau e mafola, umi, ma lanu lanu meamata. O fugalaau e lanu violē ma lanu paʻepaʻe e le mautonu.

Ona o lona lanu, aganuu na maua na o se igoa faapena. Fugalaau e tu i fafo atu o le lanu mutia. O le fuga o taimi e paʻu i aso mulimuli o Aperila. I le faʻaopoopoga i lenei fomu, e tele lava isi ituaiga, o le tasi o ia mea o le paʻu paepae, lea e leai ni fugalaau ei ai se manogi le lelei. O le faʻaauau o le vegetative ma le generative (ile fatu). O le aganuu e le o se mea e malu ai, o fale e talafeagai.

Chess

Grouse Mikhailovsky

Toto ma se maualuga e le sili atu ma le 20 cm. O se fugalaau foliga o se logo, lanu paʻu, ma ni lanu samasama susulu. E amata ona fuga i le maeʻa o Me 15 ma fuga mo le 12-15 aso. I le taumalulu, e mafai ona oʻo i le taumalulu e aunoa ma se fale faʻapitoa, e le pei o isi ituaiga. E le o ni mea e fiafia i ai, e mafai ona tutupu uma i lalo o le paolo ma nofoaga la. Grouse Mikhailovsky i le taimi o le oti o vaega eletise e tatau ona eli. Ua faia lenei mea ina ia aua nei pala. I le natura, ua tupu aʻe Hazel i Turkey. I totonu o togalaau Rusia, e lua ituaiga o laau o le hazel e totoina - umi (o nei fualaau aina e le sili atu ma le 2 fugalaau), e le o iai ni fua tele. Mikhailovsky ua lelei le faʻalauiloaina e ala i togavao ma fatu laau.

Mikhailovsky

Pepa Peresia

O le laau e fai ma faatusa o le vaega o Theresia. E le sili atu nai lo le 100 cm le maualuga. O se faʻaogaina i foliga o fugalaau ma faʻamaʻi e foliga tutusa ma se vailaʻau. Bluebells, lanu ma se lanu uliuli. I nei ituaiga o ituaiga e mafai ona oʻo i le 50 fugalaau. E tele le ulu o le ulu, ma e oʻo atu i le 12 cm le lautele. O le Persian grouse o se togavao i saute, ae pe a ufitia i le taumalulu, e faigofie lava ona tumau le malulu. O fugalaau e le masani ai e matauina. A fai e samasama laulaau laʻau, e tatau ona eli ma faʻamafanafana. E mafai ona e faia lenei mea ao leʻi tulaʻi. Totoina i le itu i saute o le togalaau, i luga o le laufanua. E tatau ona faʻafefe le eleele ile oneone ma le iliili.

Taua! Po o le a lava le mea e tupu mai ai le ulu, e manaʻomia e le fugalaau se tausiga talafeagai ma lelei.

Grouse Edward

O le mea na fanau mai ai lenei ituaiga o Asia. O se mea taua lenei laau toto e maualuga atu i le 1 mita. O fugalaau e tele, i foliga o logo. E fuga mai ia Me. O fua o le suka o se hexagon. O fua e laugatasi, lapoa, lanu enaena i le lanu. O le Grouse Edward e fiafia i se nofoaga mafanafana, faatasi ai ma le vaeluagalemu. Totoina i le tamaoaiga, faʻaleleia lelei le eleele. I le taumalulu latou te ufiufi ai i humus, lala vavae. O lenei ituaiga e le lautele ma ua lisiina i le Tusi Ulaula.

Kamchatka hazel grouse

O le mea lenei o se pupuvao laau e ese mai fugalaau o le paʻu apamemea ma le lanu violē. Taimi o fugalaau - o le aso mulimuli o Me. I le ogatotonu o Iuni, e amata ai le fua tele. O le ituaiga o Kamchatka e seasea maua fua. Fua i le foliga o se atigi fuamoa ma ni pito i luga. O le faaiuga o le vaitau tuputupu ae e pau i le amataga o Aukuso. Pulufana e faafou i tausaga taʻitasi. I le taimi o le fugalaau, o laʻau fou e faataatia i totonu o le pupu o loʻo i le pito i luga.

Fugalaau i totonu o le pusi amata amata ia Aokuso ma faaiuina i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa. O le fugalaau e ofoofogia i le lanu ae e manaia le manogi. O le vailaau o loʻo faʻafefeteina e lago, o lea ua tosina atu ai manatu o isi iniseti. E sili le fiafia e ola i nofoaga avanoa i luga o eleele papa. E tatau ona manatua i le mafaufau o le aveesea o le aʻa ma laʻau e afaina ai le fausiaina o le pulu.

Kamchatsky

Faʻailoga i le faʻasologa o le laufanua ma paaga lelei i totonu o le fugalaau

Aisea e le fuga ai le ulu o le malo, nisi o laulaau

O le ulu e sili ona lelei i vaega ma i totonu o se laau e tasi. E lelei mo mauga mauga. Grouse o le tupu o le togalaau, e tusa lava pe e le sili atu i le tasi le masina. E foliga mai e pei o lanu lanu i nai fugalaau laiti, i tumutumu o tulimanu, ma puipui ma puipui. O Persian hazel grouse e lelei lava i tulip ma Corydalis i se vaega. Faʻaaoga kesi na faʻaaogaina ma le phlox ma le muamua. Ona o le eseese o lanu o ituaiga eseese o hazel, e mafai ona e fatuina fatuga fatuga moni. O le ava e taʻua o aiga o lili, tulip, daffodils.

Mamanu

E faʻapipiʻiina e se hazel fesoasoani i le togalaau

Tausia o lili pe a fuʻa - pe a manaʻomia ona teu lau

O le tele o fai togalaau e popole e uiga i le faafitauli o moa i totonu o le togalaau. O le tele o moa e sili atu le vaʻaia, eleele laulelei. E tele meafaigaluega e fofo lelei ai lenei faafitauli. E mafai ona e faʻaumatia manu i le auala lenei - tuputupu ae vine i totonu o le togalaau. E le taliaina e Moles le manogi o le Emeperoa. Ina ia fefefe i luga o moa, e tatau ona e totoina se laau i le nofoaga atoa o le 'upega tafaʻilagi. O le hazel grouse ei ai se manogi faapitoa o pulu, e le fiafia le mole. E tele ni nai vaiaso, poʻo ni masina foi, o le a faʻaumatia ai nei meaola laiti. E ui lava e uiga i le faʻaaogaina o laau toto e faʻafefe ese ai le motu, e eseese manatu.

Metotia o le totoina o vao

Faʻafaʻi faʻasolosolo: faʻanofo ma tausi i le lauʻeleʻele

O fugalaau fugalaau e masani lava ona faʻapipiʻiina e ala i le vaeluaina o pulufana, talu ai faʻatasi ma le metotia o le fatu, o le fua muamua e tupu pe a mavae le 6-7 tausaga. E aoina fatu pe a maeʻa maeʻa pusa ma vave ona totoina i le eleele ua saunia. O le mamao i le va o fatu e tusa ma le 10 cm. E tusa ai ma le vaevaeina o le pulufana, e vaeluaina i ni vaega se lua. Ua totoina afa i se vaifofo vailaau, ona mamago ai lea. Pulufana e tatau ona fufuluina i le efuefu. Faatasi ai ma lenei toe gaosia, o le a tupu muamua le fugalaau i le tausaga e sosoo ai.

Taua! O se pulu matutua e mafai ona faia se pepe. O se pulu lapoa e filifilia ma o se meafaigaluega faʻapipiʻiina o le mea lea e gaosia, ma le limasefulu o le sili atu i le 20 mm.

O le manua e tatau ona maeʻa maeʻa. Ona tanu ai lea o le pulu i le mago ma mama le oneone. O le pusa oneone ua faʻamamāina i se nofoaga matutu. O aʻa e na o le faaiuga o Aukuso. E togafitia i latou i le malie. E tatau ona e faʻaeteete le pulou, a leai e mafai ona e faʻaleagaina tamaiti laiti.

E faʻapefea ona totoina ma ola mai ai ni fugalaau

Mai le faaiuga o Aokuso i le amataga o le tautoulu, ua totoina ai le fale. Afai e toto le laau i se aso mulimuli ane, ona oti ai lea. O se mea e manaʻomia muamua mo le totoina o se nofoaga e susunuina, faʻafefeteina palapala. A uma ona tau i totonu o le lua e aunoa ma le toilalo, faaopoopo le peat or humus. Ina ia aua nei faaleagaina le pusafana, o le pito i lalo o le lua e ufiufi i le oneone. Ua totoina pulu i se pito i lalo ina ia latou le pala. E taua le matauina o le mamao i le va o pu, e tatau ona i ai ile 25 cm. I le taumalulu, e sili atu le ufiufi. E pei o se malutaga e mafai ona avea ma vaovao, lala laau. Ia Mati, ua aveese le fale.

Toto laau

Faʻamama le eleele ma le totoʻa, pei o aʻa o aʻa o loʻo latalata i luga. O le totoina o mea taumafa e aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi faʻamalosi. O le laau e fafagaina i le tele o taimi i le masina ina ia le mago le palapala. Soo se taimi pe'ā uma ona faʻamalosi, e tatau ona ave ese vao. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, e fafagaina le pusa i fugalaʻau oona. O le pito pito i luga pito i luga o loʻo faʻatalatalataina atu i le faaiuga o Aperila.

E faʻaaogaina se paluga o le humus, nitrofoska ma Agricola (faʻafefiloi e tusa ai ma faʻatonuga, e le sili atu i le tutusa). E le mafai ona faia ni laei i Foliar, e pei o le fugalaau e mafai ona mu i luga o lau. Tausia le togalaau pe a maeʻa ona totoina, o se tasi lea o tulaga taua mo le totoina o fualaau aina.

O le fugalaau e le o iai i mataupu nei: aumati malu ma malulu; tamai aniani; tuputupu ae i luga o le saite lava e tasi; le tanuina le talafeagai o pulu i le taimi o le totoina; eleele leaga; malulu ma le kiona malulu; tuai ona paʻu o ovaries.

Taua! O le maualuga o le eleele i lalo o le eleele po o le pala o le susu i totonu o le eleele e matua afaina ai le afifi.

E faʻapefea ona tausia togalaau pe a uma ona fuga

E manaomia e le laau le tausiga e le gata i le taimi o le totoina, ae mulimuli foi. A pala le laau ma ua le toe maua lona teuteuga, ona amata lea ona lanu samasama ma ua oti, ona e tatau lea ona eli i luga le pusa. E veleina, fufuluina i le vai mafanafana. Ona tuʻuina lea o le pusa i se vaivaiga vaivai o le potassium. Stains o le pala ma isi mea leaga ua aveesea. O le nofoaga o loʻo tipi e togafitia i le fungicide.

O le laasaga e sosoo ai o le fufuluina i le fafie. Ua tuʻuina masipi i se mea matutu, vaʻavaʻai, ma faʻamago ai manua o le pulu. Ina ia mafai ona teuina ia pusa, e manaomia pea ona asiasia ma aveesea le le talafeagai mo le totoina. Tulaga faʻapitoa mo le teuina i fafo o le palapala - ia le itiiti ifo i le 2 masina. Faʻasalaga lelei, i le tausaga a sau i le tautotogo, o le a faʻateleina ai le fugalaau. O le teuteuina foi e faia pe a uma ona fuga. Ua aveeseina le tumutumu o mago ma pu.

Hazel grouse - faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le ulu o Hazel o se fugalaau faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia puipuia faʻamaʻi vailaʻau i totonu o le laau, e faʻapipiʻi faasolosolo ona totoina i nofoaga eseese. Faʻafeiloaʻi e faʻaleleia le tulaga o le aganuu. Afai e faaleagaina se vaega ole pulu e ala i le pala, e mafai lava ona faʻaola. Mo lenei mea, o loʻo aʻafia ai le nofoaga ua afaina, ma o le nofoaga e faʻasaga ai e togafitia i le fungicide. O Rot e aliali mai pe a tele le susu o le eleele poʻo le taimi e faʻafefe ai le fale i le faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻasolosolo timuga o timuga, faʻafeiloaʻiga o aʻa ma lau. Afai o le pusa e teuina i tulaga o le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 35 tikeri, e mafai ona faaluaina le inflorescence.

Mo le ulu o le ulu, o se lili laititi e matautia. Mo le 20 aso latou te lafoaʻi ai laʻau, ma faʻamago ai. I le avea ai o se fuataga o le pulea, latou eliina le eleele, aoina mai ma le lima le pipi, faʻapipiʻi le laau i ni auala faapitoa (Regent, Aktara, Antizhuk).

O le uaea e mafua ai le fesuiaʻiina o le pulufana, pe a 'ai i totonu, ma faia ai le motuga. O le laau na aafia i le uaea e le fuga. Puipuiga: eliina ma faʻamalo le eleele, faʻapipiʻi sauniuniga faapitoa (Provotox) i totonu o le totō totoga, fufuluina o le tautotogo faʻatasi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Taua! Ina ia puipuia le faaleagaina o le eleele i le pusa, o le totoina o mea totino e faasoasoa lelei.

I le puipuia o faafitauli i le atinaeina o laau, e le tatau ona galo i se tasi ia tulafono o le seleselega o fua. E le fautuaina le totoina o fugalaau i le mea na tupu ai isi ituaiga o vine. A e faʻatau le aniani, e tatau ona e suʻeina ma le totoa - e le tatau ona lanu enaena ma paʻu.

Pests

<

Po o le a lava le mea na tupu mai ai le ulu o Isaeli: e seasea, sau, varietal, e manaʻomia e ia se tasi. A e faʻatau se laau toto, e tatau ona e siakiina i le tagata faʻatau faamatalaga uma. E taua le manatua e le o se mea e fiafia tele i ai le faʻaogaina ma le sologa lelei faifaipea. O le vine o se laau tele tele ma foliga mai e sili atu le tasi mai le isi. Faafetai i le tele o ituaiga, e mafai ona e teuteuina lau togalaau.