Laʻau

Lalagaina o le mutia: le manaʻo, taimi ma tulafono

Lafuina o se mutia o se tamaoaiga tele faatasi ai ma le moa, faʻafeinu, faʻavevela ma le scarification. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le aʻa o laau toto, fesoasoani i le toe faʻaleleia. Ina ia ausia se taunuʻuga lelei, e taua le faʻatino lelei o le faʻatinoga. O le a tatou iloa le ituaiga togafiti, o le a le taimi ma pe faapefea ona faʻatinoina, pe faapefea ona filifili le oneone, pe i ai ni faʻalavelave i le gaioiga.

Loto vaivai: Faamatalaga ma Faamoemoega

Sanding - ufiufi luga o le palapala ma se mafiafia o oneone (e le silia le 5 mm).

O lona gaioiga o le faʻaleleia lea o mea faaletino ma vailaʻau o le eleele.

E i ai aafiaga aoga nei:

  • faaleleia le felauaiga ma le ea (oxygen, suavai ma mea taumafa
  • faigofie ona oʻo i aʻa o laau totō);
  • faamaluluina le pito i luga o eleele palapala;
  • fatuina se siosiomaga sili ona lelei mo le tuputupu ae o laau;
  • e puipuia ai le suavai i totonu o le mea e mafua ai ona o le lapolei o le oneone, o se taunuuga, o le ono mafai ona fesuiaʻi, faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi;
  • faatumuina mea vaivai, maualuga o le eleele;
  • e sili atu ona faʻaogaina le masini.

Faafetai i le oneone, o le vao e tumau pea foliga matagofie i taimi uma.

Lauina o le oneone

E sili atu le faia o nei faatolu i le tausaga. O le uluai oneone e faia i le faaiuga o Mati po o le amataga o Aperila, pe a uma le taugata ma le vaavaaia. O le lona lua i le taumafanafana. O le lona tolu o le masina o Setema.

Afai e le lava le taimi, e tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaitau, sili atu i le lua tausaga o Aokuso-amataga o Setema poʻo le amataga o le tautoulu ina ua maeʻa (faʻaleleia, satuina o le eleele ma le okesene) ma le scarification (faʻaaogaina o otaota mai le eleele). Faafetai i nei togafiti, o le eleele e mama ma le gaogao. O se taunuuga, o le oneone e ulu atu e le faalavelaveina i aʻa. Afai e te le faʻatumu le vaʻalele pe a maeʻa, e le aumaia e le faʻasalaga soʻo se iuga.

Laʻau saunia mo le lauina o oneone

Galuega sauniuni i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. I nai aso ao lumanai le faiga autu, suavai i le teritori, faaopoopo ni meaʻai suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laʻei faigata o Mortar (20-40 g i le 10 lita o le vai). O le a fesoasoani lenei mea e le faʻafefe ai le palapala, e aloese ai i le vevela, ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o laau ona o le oneone. E fautuaina le faʻatinoga ina ia faia i le timu.
  2. A maeʻa aso e lua, faʻagogo le fola o le eleele. Mo vaega tetele, o tagata o le togalaau (faʻaosogi le savili) ma sasa e faʻaaoga e tuʻituʻu ai le sau. Afai o le 'upega tafaʻilagi ei ai se vaega itiiti, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le togafiti i lima: fufulu le paluga ma se paluga vaivai.
  3. Fai le faʻamalosi (faʻafeiloaʻi lagona). O le aano o le faʻataʻitaʻiga o le aveese lea o mea totoe o totoe i le loloto o le 25-30 mm. I totonu o se vaega laitiiti, e mafai ona faia le togafiti i le lima: selu ese le mutia i se rake togalaau, taʻavale faʻamaʻi faʻatasi ma se uila afi ma se palasi vao. Afai o le vaega o le 'upega tafaʻilagi e manaia, e fautuaina e faʻaoga le telefoni faʻapitoa. Latou te tipiina ma faʻaitiitia le lagona, e faʻamavae ese ai le eleele.
  4. Tui fatu i ni mea e leai ni mea (mea afu). E fautuaina e faʻatau se tagata faʻalauiloa faapitoa ina ia le solia le teritori.
  5. I le laasaga muamua, faʻalauiloa atu faʻalavelave faʻafefiloi i fualaau palu poʻo ni mea e maua ai le calcium.

Lafu mo le fasia o le mutia

Faaaoga oneone oneone ma fatu fatu e 500-800 micron. E mafai ona fefiloi ma isi vaega e faʻatino a latou lava galuega:

  • peat ma le faapalaga faʻamalosia le lalolagi i meaʻai;
  • omea ua fuafuaina mo se mea oneone oneone malamalama, e pei faaleleia lona fausaga;
  • ua faaopoopo le paʻu penisina e faʻavasega ai le pH i le eleele malosi (o lenei mea e sui ai le faʻamaina o le mutia);
  • otaota minerale mago o loʻo i ai se aafiaga lelei i le atinaʻeina o vao vao.

Nai lo le oneone, e faʻaaoga foi le zeolite. E i ai sona natura masani, e faʻaaogaina mai papa. O loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • faaleleia atili uiga o le meaʻai, fesoasoani i le faʻaleleia lelei o fualaau ma fualaau;
  • fusi le vai i le taimi o le tafe, tuu i le tau vevela;
    O se vailaʻau faʻapitoa, e mafua ai ona puipuia le tupu mai o le tele o leona pipisi;
  • o le lelei e afaina ai le fesuiaiga o ion, e fusifusia ai mea aoga ma, pe afai e talafeagai, tuuina atu i le eleele.

E mafai ona e saunia se faʻafefiloi oneone ua fuafuaina faapitoa mo le mutia. E aofia ai le oneone lelei, o le ammonium sulfate, le sulfate uʻamea. O le vaega lona lua e mafai ona faʻatau i se fale teu oloa. Suauu sulfate e maua mai le copper sulfate e ala i le faʻamamaina o le vevela vevela i se lanu enaena, e faʻafefe i le paʻu paʻu. E taua le matauina o le vaega 5: 3: 2.

Lafoaʻiina gaioiga

I le 100 sikuea mita Ou te manaʻomia pe tusa ma le 300-500 kilokalama o le oneone i lona tino mamā pe fefiloi ma isi vaega. Toto ma faʻamago le mutia.

Lasaa le oneone i se suo, faʻasalalau solo i se fagu. Fautuaina le faʻaaogaina o masini faʻapitoa pe afai e tele le teritori. Mo se faʻataʻitaʻiga, gritters. O nei masini faʻapipiʻi ma le faʻalauteleina o puʻe ma palasi pala. Faafetai i lenei metotia, o le oneone e sili atu ona lautele.

A e le manaʻomia se oneone

I tulaga uma, o le oneone e le fautuaina. O nisi taimi e mafai ona afaina ai.

E le tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga pe a tuʻuina le vao i luga o oneone ma oneone matutu ma luga o le mauga.

O le a le vave ona faʻafefe le vai pe a uma ona faʻavaivai. E mafua ai le leai o le susu. Afai e te faia se oneone i luga o se tau, o le a ia "alu ese". O se taunuuga, e tatau ona e toe faia se mutia.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou faaiʻuina o le oneone oneone o se faiga faʻapitoa, lea e faʻateleina ai le faʻasaoina o le matagofie o le mutia. E fautuaina ina ia maua ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga. E tatau ona manatua i le mafaufau e le mafai ona faia i taimi uma le faʻamalosi. I nisi tulaga, o le a le gata ina aoga, ae o le a afaina.