Lafumanu

O le a le eseesega i le va o le povi ma le susu o le 'oti?

E mafai ona faʻaaogaina e tagata le susu e maua mai i ituaiga o herbivores: povi, 'oti, llamas, pafalo, kamela, solofanua, mamoe.

O le mea lauiloa, ioe, o le povi. O le lona lua, faʻatasi ai ma se pito tele, o se 'oti.

Ae ui i lea, e le o faʻamaonia ai le tasi e sili atu ona aoga i le soifua maloloina.

E ese le susu o le susu nai le susu o le povi?

O le oloa mai ituaiga meaola eseese e iloga i ona gaʻo, mea lactose, ma le i ai o macro-microelements. Ae o lona lanu e toetoe lava a tutusa, ma e sili atu ona faalagolago i mea e sili atu ona gaʻo nai lo le ituaiga o mea gaosi manu. O le manogi ma le sogisogi atonu e eseese.

Le tofo

O le susu o le gutu e sili atu le manaia o le tofo. Ona o lenei uiga lelei, e manaʻomia tele i le gaosia o sisi ma meaʻai susu. E talitonuina o oloa e maua mai ai e sili atu le malosi o le tofo ma e sili atu ona gauai i tamaiti nai lo le mea e maua mai le povi.

E taua! Aʻai i le susu susu atonu e mafua mai i le i ai o se 'oti i totonu o le lafu. O ona lauulu o loʻo i ai se manogi malosi, lea e tuʻuina atu i le 'oti ma le oloa e maua ai. I le leai o se 'oti, e le tupu lenei manogi.

E ala i le manogi

O le manogi lelei lelei e le tatau ona maua i le susu e maua mai se meaola mama i le taimi o le milking ma le tausisia o tulafono o le tumama. Ae o ia, e pei o le tofo, e mafai ona tupu mai le fafagaina o se povi po o se 'oti oti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le wormwood po o le garlic e maua ai le mana oona ma se manogi faapitoa.

Nisi Eseesega

O le vailaʻau faʻasolosolo o ituaiga eseese e iai ni eseesega taua. O le polotini ma le gaʻo o le susu o le susu o loʻo sili atu ona uuina e le tino ma e sili ona lelei mo pepe ma mea taumafa taumafa. O le lactose o loʻo i totonu o le povi e sili atu ona maualuga, ae sili atu ona leaga.

Squirrels

O le porotini o mea tutusa e tutusa uma lava - 3%.

Aoao atili e uiga i le aoga o susu o le povi, o le a le auala o le gaosiga ma ituaiga o susu o le povi, pe fia lita o le susu e mafai ona avatu se povi, aisea e tofo ai le susu mai le povi.

I le averesi, 100 ml o le vai e aofia ai le 3.2 mg o polotini, lea e aofia ai:

  • 80% casein;
  • 20% albumin.

E tusa ai ma lona tuufaatasiga o le amino, o se meaʻai lelei meaai.

Fat

E i ai sina gaʻo sili atu i le susu o povi nai lo le susu, ae o le pasene faapitoa o le gaʻo e faalagolago lea i le fausiaina o povi. I nisi ituaiga, o le gaʻo gaʻo e oʻo i le 6%. O le averesi mo le oloa povi e tusa ma le 3.4%, ma mo le 'oti - 3.1%.

E te iloa? O le lelei o meaai, le setete o le soifua maloloina o le manu, ma e oo lava i le taimi o le aso e mafai ona aafia ai le gaʻo gaʻo - o le taumafataga o le afiafi e sili atu nai lo le taeao.

Ina ia iloa le gaʻo gaʻo e aunoa ma mea faʻapitoa, tuʻu se ipu susu i totonu o se potu vevela mo le 8 itula. Faʻasalaga o le tino ma tulaʻi. Fua le mafiafia o le meaʻai ma se pule - 1 mm o le a tutusa ma le 1% o le gaʻo i le vai.

Lactose

Lactose o le suka susu o le glucose ma le galactose. I le susu o povi e 4.7%, i le susu susu - 4.1%.

O se vaega o le lactose o le tino o le tagata e maua ai se enzyme faapitoa lea e nafa ma lona faʻamamaina. Faatasi ai ma le matua, e faamuta ai le gaosia, ma o le tui lectose e fesootai ma lenei mea e nisi tagata. Ma le 6% o pepe mai le fananau mai e maua mai i le lactose inlerance.

Vitamini

O le vailaʻau o meaola uma o ituaiga uma e lua e tutusa lava, sei vagana ai vitamini B ma riboflavin, e sili atu ona tele i le 'oti.

Vitamini (g / 100 ml)ManuʻaVaʻa
A (retinol)3921
vaega B6845
B2 (riboflavin)210159
C (acid ascorbic)22
D (calc calcrols)0,70,7
E (tocopherols)--

E te iloa? Fafagaina o se pepe mo le po ma le susu o meaola manu e mautinoa ai le moe filemu mo le tamaititi. Talu ai o le caseins o loo i totonu o le oloa ua faʻamalo mo le tusa o le 6 itula, e le lagona e le tino le fiaai i lenei taimi.

Minerale

O le pasene o minerale i ituaiga eseese o susu e toetoe lava tutusa. E toʻalua uma se tali manino, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gastrointestinal tract ma le vaeluaina o le maualuga maualuga o tagata gasegase i gastritis, chloride cholecystitis ma isi gasegase gastrointestinal.

Minerale (%)ManuʻaVaʻa
Kalaku0,190,18
Vaʻalele0,270,23
Potassium1,41,3
Chloride0,150,1
Omea0,070,08
Copper0,050,06

Feteenaʻiga e fiafia i susu susu

I le faaopoopo atu i le mea moni o le tuufaatasiga o le protein ma isi uiga o loʻo ogatasi lelei ma manaʻoga o le tino o le tagata, o le susu susu e tele ona lelei pe a faatusatusa i le susu susu.

Saili pe fia lita o susu o le 'oti e mafai ona gaosia i le aso.

Faʻasolosolo taimi fou

O le susu susu o loʻo i ai se mea maualuga faʻamalosi. O le gaoioiga o sigi e mafua ai le faʻamalosiina ua faʻaitiitia ai. O le mea lea, e tumau le umi nai lo le povi.

Faʻamatagofie i le faʻasolo

O polo o gaʻo i totonu o lenei oloa e laʻititi nai lo povi, lea e faʻaleleia ai lona manava. E sili atu le taumafa ma e fautuaina e tagata fai meaʻai mo i latou e manaʻo e aveesea le mamafa.

Sili atu le faʻamaonia e fomaʻi ma allergies.

O le tino e faigofie ona susu susu susu. O le gaosiga o le bactericidal e faigofie ai ona inu mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi eseese o le manava. O lona polotini e itiiti ifo meaʻai ma sili atu ona faʻafefeina e allergies.

E taua! O faʻamaʻi faʻafomaʻi e fautuaina foʻi le susu o le susu e pei o se fomaʻi fomaʻi. E mafai ona e inuina, pe mafai foi ona e saunia fualaau oona.

Fua: 2 ipu o ponaivi mama ua fufulu, sasaa i luga i le 2 lita o le vai kuka ma kuka, faʻaosooso, i luga o le vevela mo le 60 minute. Ona faʻaopopo lea o le afa-lita o le susu o le'oti ma faʻafefe i le isi 30 minute. I le broth e faʻafefe le 1 sipuni o le meli. Ia mafanafana, e tusa ma le afa ipu 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. E mafai ona e 'ai sina susu aua e lelei ma maloloina. Ae pei ona mafai ona e vaʻai, o le 'oti i le tele o auala sili atu nai lo le povi. Ma e mautinoa lava o le ae le toe salamo i le tuʻuina i le laulau - pe ana fai o le a atili ai ona faʻaogaina au mea taumafa.