Laʻau

Beauty Camellia - Masiofo o Aiga Fugalaau

O lenei fugalaau manaia ua iloa i toetoe lava o tulimanu uma o le lalolagi e mafai ona ola ai laau. O le tele o miti o le ola ae, ona toe foʻi mai lea mai a latou pisinisi, talu ai ua faʻalogo mai isi failautusi, o lenei lalelei e le tatau ona faʻamalosia le ola i totonu o aiga. O le mea moni, o se laau matagofie ma mitamita, e pei ona molimauina e ata matagofie, i le natura ua avea ma laau, i le fale ona o nisi mafuaaga e amata ona gaoioi ma mamae. Ae ui lava i lea, e lava le numera o faʻataʻitaʻiga o le galue manuia o camellia i puipui e fa, o lona uiga o loʻo i ai ni tulafono patino, mulimuli ane e mafai ona e faʻamoemoe i lou fale ma le tausiga lelei, o le a fuga mai le camellia e le sili atu nai lo le lalo o le lagi lanumoana.

Faamatalaga o camellia ma ona ituaiga

O Iapani e taʻua o le fanau mai o camellia, poo le motu o Okinawa, lea e ola ai lenei laau i le maualuga o le lima mita (e ui lava e mafai e le camellia Iapani ona ausia le maualuga o le 15 mita), e pei o se togavao po o se laau. O le faavae o vaomatua i le lotoifale, lea e maua uma ai tulaga talafeagai mo le tuputupu aʻe ma le fugalaau. Peitai, o camellia e mafai ona maua i Indochina, Korea, Malaysia, Filipaina, Java ma motu o Sulawesi. O le fale tele o camellia, o le mea moni, e le maualuga, ae e tele foi avanoa avanoa, o lea e le fautuaina ai e tupu i totonu o fale mautotogi ma se vaega laitiiti. O laulaau e maua ai le lanu meamata lanu meamata ma se lanu matagofie. O pito o laulaʻau e matua mataʻutia lava, o lea e lelei ai le taulimaina lelei ma le faʻaeteete ina ia aua nei e tipiina oe.

I le avanoa, ua faʻaalia e Camellias lo latou malosi atoatoa, o loʻo tuputupu aʻe i laau tetele ma laau tumu

O fugalaau e toetoe lava o taimi uma e pala, ma i nisi o meaola latou te mafai ona faigofie, i isi - faalua. O loʻo i ai camellia faʻatasi ma le paʻepaʻe, lanu piniki, fugalaau pouliuli ma isi lanu. I se isi faaupuga, o lenei fugalaau e eseese, tulaga ese ma e manaia i taimi uma. Ae o le tuputupu ae i le fale e le o se galuega faigofie, ae afai e te manuia, e mafai ona e molimauina le matagofie o le taumalulu o le taumalulu o camellia, lea e mafai ona oʻo atu i le tolu masina. I le taimi lea, ua toetoe lava a ufitia le laau i fugalaau ma o se vaaiga uiga ese.

O Camellia e foliga lelei lava i le taimi o le fugalaau, ae o fugalaau i le tele o ituaiga e le masani ai, e le masani ai.

Ma ia iloa e uiga i lenei tuusaunoaga, e tatau ona e mafaufau i ituaiga autu o camellia e ola i le fale. Ma o le mea muamua lava lea, o le camellia Iapani, mauga, moa ma ituaiga eseese o nei meaola.

Vaʻaia totonu ma ituaiga

Tatou amata i le camellia Iapani. O se tasi lea o camelias pito sili ona maua i le telē o Saina, Korea ma Iapani. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 15 mita ma le maualuga ma ua tusiina itu, faʻaulu i pito. O latou foliga e matua manaia lava e mafai ona susulu ma atagia ai ave o le la. Ae ui i lea, o le tulaga e sili ona mafanafana mo lenei fugalaau o se paolo malu. Mai i Camellia Iapani e tele ituaiga o mea teuteu eseese, ma o la latou fugalaau e mafai ona amata ia Oketopa ma mulimuli ia Aperila.

Mountain camellia (pe afai e taua o le sasanqua) - e oʻo atu i le 5 mita le maualuga, ma o ona lala, e faalagolago i le eseesega, e mafai ona tautau i lalo pe saʻo. O lau e sili atu ona pei o se fuamoa ma se faʻamau faʻamau. I luga ae o lanu lanumeamata, ae i lalo ifo i le vaega o le vein o loo i ai se tamai falemaʻi. Fuga e amata ia Setema ma taofi ia Ianuari. Ma o le tulaga lenei pe a manaia fugalaau. E faʻamalieina ai o lenei meaola e toetoe lava sili atu nai lo le tele o isi ua faʻaleleia e nonofo i le fale.

O le camellia faʻasaina (o le isi igoa - fesuiaʻi) o se ituaiga o meaola e faʻamaonia e tagata fugalaau uma o le lalolagi, lea o loʻo iai fugalaau e oʻo i le 20 cm le lautele. O loʻo i ai se vaega faʻapitoa o mea e taʻua o chimeras, o fugalaau o loʻo i ai lapisi ma lanu vali.

E tatau ona faʻamaonia le camellia Saina (lauti po o le lauti), lea e mafai ona tupu aʻe uma i foliga o laau toto ma laau. O laʻau ellipse o lenei ituaiga o loʻo i ai foi le faʻamau faʻamau, ma o laulaau na faatoa tatalaina o loʻo ufiufi i se paʻepaʻe papaʻe. O fugalaau i totonu o le sinuses e aoina i ni paga - tolu vaega ma faʻaalu se manogi manogi.

E mafai ona e manatuaina fatuga a Williams, lea na maua mai ona o le sopoia o le Iapani ma le camelias. E masani ona faʻaaogaina i atunuu Europa ma, faʻaopopo atu i o latou foliga vaaia matagofie, e iloga i lo latou malosi tele.

I sina taimi puupuu, e tatau ona taʻua ituaiga e le masani ai ma muamua - camellia middlebury pink (o se lanu tulaga ese, e seasea lava) ma mumu, vave fugaina Olena (suauʻu, e fuga i le afa lona lua o le autumn).

Ata o ituaiga ma ituaiga o camellia

Tuutuuga o le taofia

Ina ia aofia ai camellia i le fale, e tatau ona e mulimuli i manaʻoga mo vaitau taʻitasi, talu ai o le soifua maloloina o le laau e faalagolago i ai. E oʻo lava i sina laʻititi mai le masani e mafai ona faʻaosoina ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le faʻamalosia mulimuli ane o camellia.

Laulau: Camellia tulaga i taimi eseese o le tausaga

WinterTautotogoSummerPau
Lulu+ (5-10) ° CLelei mafanafana mo le ola
Camellia e mai le +15 i le 35 ° C. I fugalaau maualalo
ulufale atu i se setete malolo, ma se tulaga maualuga atu o le faʻamalo
(e le pei o le malologa, o lenei tulaga e aumaia ai le laau
afaina).
TotogiE manaʻomia e Camellias le maualuga maualuga - e oʻo atu i le 90%, peitaʻi i le taumafanafana
taimi, o lenei fuainumera e mafai ona faʻaititia. Tele o ituaiga
e aunoa ma le aveesea o se faailoga o le 75 - 80% ma oʻo lava i lalo ifo.
MalamalamaLulu malamalama
/ faapaologa vaega
Seʻi oʻo i le 10 ma le maeʻa o le 18 itula, tausia le camellia i le malamalama,
ma i le afiafi ia mama i totonu o le paolo
le potu. O le mea e malie ai, o vailaʻau ma lanu papaʻe ma
mama fugalaau mama e manaʻomia atili
taofi i le paolo nai lo isi tagata uma.
Vaevae
malamalama / vaeluaga

Talu ai nei, na taʻua e florariums ua sili ona lauiloa - o fatuga mai fatuga o fale ua tuu i totonu o se koneteina tioata mai se tioata teuteu ma pamu i totonu o se pusa tioata. O loʻo i ai foi se fola o le fola, lea e mafai ona ausia se maualuga e oo atu i le lua mita. O le fugalaau e vaevaeina ma tapunia, o le mea muamua e lelei mo laau o le vaomatua e fiafia i le maualuga o le suamalie, ma le lona lua mo tagata suauu e sili i se siosiomaga malulu.

E faigata ona faʻaalia le camellia i fugalaau na fautuaina mo le galue i totonu o le florarium - e leʻi oʻo mai i le tele, ma le tausiga e sili atu le faigata nai lo le tele o fugalaau

O le mea moni, e toʻatele e iai le fesili - e faʻapefea ona talafeagai le camellia mo florarium? O se tali manino ma le le mafaamatalaina i lenei fesili e faigata ona faʻavae, ae o le mea e tasi e mautinoa ma mautinoa: camellia o se filifiliga le mautinoa mo florarium, ma e iai mafuaaga mo lena mea. Muamua, o le camellia, o le falemaʻi, e ui lava e le o ni faʻatoʻaga o le vaomatua ma mauga i tulaga o le telē, e tele lava lona telē, ma e naʻo se aquarium tele lava poʻo se pusa tioata faapitoa, e manaʻomia ai le tele o avanoa ma mea tautupe. Lona lua, o camellia ei ai sona lava tulaga patino, lea o loʻo faʻaalia i le mea moni e mafai ona e tumau pea i le maualuga o le maualuga o le suamalie ile tausaga atoa. Camellia, e ui lava e le fiafia i faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le tele o le ea fou, ma i le vaitau o le malulu o le susu o le a vave ona maʻi. E le gata i lea, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le susu o le eleele - i se taimi e totogo ai le fugalaau ma amata ona fuga, e manaʻomia le susu o le eleele i se tulaga tumau. Ae i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le palapala i le va o vaimusu e mafai ona faʻamago.

O le faaiuga e manino: e sili atu le faigofie ma sili atu ona lelei le totoina o camellia o se fale tutoatasi i totonu o se ipu. E le gata i lea, e le o ipu uma e talafeagai: o filifiliga pito sili ona lelei o ogalaau poʻo ogalaau e leʻi faʻaaogaina. E tatau ona lapoa uma. I lea tulaga, e mafai ona e vave faʻaaogaina le camellia mai le malamalama i le penumbra, pe a manaʻomia. Ma ia faatumauina le manava manaomia, e mafai ona e faʻatau se mea faʻamaualalo.

Vitio: Camellia - tausia ma foliga

Lauluina ma le totoina

E masani ona e faʻalogo o le taimi aupito sili e fuga mai ai camellia e amata mai ia Novema ia Fepuari. Ae o le a, e te fai atu, aua o le taimi lena ua amata amata ona ola malosi le camellia, ma o le gafa e mafai ona faaleagaina lenei mea ofoofogia? O le mea moni, e faʻalagolago lava i le sao o au taga. O le le faʻaeteeteina o le faʻaaogaina o se eleele i le taimi o le gaosiga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le faʻaalia o aʻa, lea o le a faʻaaogaina ai au taumafaiga uma. E le gata i lea, o le faia ma le faʻaeteete e le afaina ai le fugalaau. Afai e te fefe e fai se mea i camellia i le vaitau o le vavao, tuʻu le manatu i se mea e faʻaaoga i le faaiuga o lenei vaitau. I le tulaga lautele, ua fautuaina le camellia e le toe sili atu i le tasi i le 2 i le 3 tausaga. Ae faʻapefea ona fai saʻo?

Camellia e vave ona totoina ma na o le taimi lava e tatau ai

Muamua e tatau ona e mafaufau pe o le a le ituaiga o camellia e fiafia i ai. Muamua lava, e mama, suamalie ma susu palapala. E le gata i lea, e tatau ona faʻamalolo, talu ai o se siosiomaga faʻapitoa o se faʻalavelave matautia mo camellia. E le sili atu ona lelei le taulimaina o se palapala o le eletise.

O le mea moni, o le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau mai lea o le eleele e saunia lelei-e masani lava ona latou maua se musika mo le azalea poʻo le rhododendron, lea e atiae ai foi i se siosiomaga oona. E aofia ai le ufiufi laau, solofanua solo, perlite, oneone ma le vermiculite.

E mafai ona e saunia le palapala ia oe lava, ae ia mautinoa ia mafaufau i ou avanoa mo le faʻaleleia o vai. Afai ua e saunia e tuʻuina atu le susu i fugalaau i aso uma, ona lava lea e faia ai se paluga malamalama o le perlite ma le oneone, lea e sili ona manaia. Afai e mafai ona e "asiasi" i le camellia pe tasi pe faalua i le vaiaso, ona faaopoopo lea o le solo solo ma le vermiculite iinei. O nei vaega e tumau pea le susū. I le auala, ei ai le manatu e mafai ona suia le paʻu i le paʻu o le coniferous e sili ona lelei, talu ai o loʻo i ai se mea e faʻatau ai le vai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le sauniuniga o le palapala mo camellia o se faʻavae ese, ma o le mea lea, vave ona saunia mo le mea moni o le fanua na ave mai lau togalaau aina e le talafeagai mo le totoina. E matua faigofie lava i se mea.

O le eleele mo camellia e tatau ona pei o se malamalama ma faʻafefe e mafai ai ina ia aua nei paʻu le susu i aʻa

E pei ona e malamalama i ai, o potellia pots e tatau ona tele. I le vaega pito i lalo, e tatau ona i ai ni pu mo alavai. O nisi taimi o aʻa o camellia e foliga mai e aloese mai nei pu, ma i lenei tulaga, e mafai ona e tipi pe tuu foi na o latou - o le a latou mamae. O le pito i lalo e mafai foi ona avea ma alavai. Mo lenei mea, o maʻa ma oneone e talafeagai. Pau lava le "aʻa" - e tatau ona faʻafefiloi le alavai i le eleele, totoina camellia i luga o le eleele e aunoa ma ni aʻa e matua le manaomia.

E tatau ona faia se gaioiga pe a fai o le ipu oi ai nei mo le laau e manino lava laitiiti. Afai a maeʻa le 2 - 3 tausaga e te leʻi vaʻaia ni suiga manino mo le leaga (faʻapupula lemu le camellia, o lea e le tatau ona e teʻi), ona faigofie lea ona suia le pito i luga o le eleele (3-5 cm).

O le faagasologa o le tulaueleele ma le totoina i luga o pepa e foliga faigofie lava:

  1. Vai le camellia ina ia i ai se paʻu palapala i luga o aʻa.
  2. Matou te vaʻaia ma le faʻaeteete le laau mai le ulo ina ia le pa'ū le pulou ma le aʻa e le faʻaleagaina.
  3. Matou te faatofuina le camellia i totonu o se fagu fou lea ua uma ona saunia ai le alavai (pe a ma le 5 cm, ae o le mafiafia e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le tele o le ipu), faaopoopo tonu le tele o fanua pe a manaomia e faatumu ai avanoa avanoa.
  4. Ia mautinoa ia mautinoa o le ua o le camellia (o le tuputupu ae i le va o aʻa ma le ogalaau) e le o fufuluina i le eleele - naʻo aʻa e tatau ona alu i le eleele.

I le tele o tulaga, o camellia ua totoina laau ma e le manaʻomia se pa

O le tele o ituaiga o camellia ua totoina laau, ma o lea e le manaʻomia ai le lagolago. E talafeagai le faʻaaogaina o le lagolago pe a faʻapea e te faʻatauina faʻatauga laau ma lauʻau mago. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le tele lava o le lagolagosua e faʻaaoga e le au fai togalaau i togalaau mo camellia, lea e oʻo atu i le tolu pe sili atu mita.

E naʻo le tatau ona maua laau totō e totōina - faʻatasi ai ma le faʻaeteete, o le fugalaau o le a le faʻamaonia ma o le a faʻaauau pea ona fuga ma oʻo mai i le taimi e vave ona aʻa.

Tausia, galueaina ma le tausiga

E na o ni nai vaega, ae tatau i tagata uma e teu vine ona iloa lelei.

Faʻaiga ma fafaga

O le faʻasaga o se tasi lea o itu e sili ona taua i le tausiga o camellia, ma o lea e taua tele le tausisi i tulafono e tolu:

  1. Aua nei faʻaaogaina le vai tapuni malosi.
  2. Aua le fafaga vai vai malulu.
  3. Aloese mai le tele o le susu i le palapala.

I le afa muamua o le tausaga (mai ia Ianuari ia Me) e sili atu le lelei o le faʻaleleia o le vai mafanafana. Afai ei ai se manaʻoga e faatumauina le manava e manaʻomia i tafatafa o le fugalaau, e mafai ona e paluina e aunoa ma le paʻi atu i tumutumu ma fugalaau. E le gata i lea, lata i le camellia, e mafai ona e tuʻuina se tanoa lautele ma faʻatumu i vai.

I le latalata atu i le mafanafana, o le malosi o le faʻavaivai ua faʻaitiitia, camellia e le o laulauina, ae e le faatagaina e faʻamago le eleele i lalo o le laau. I le amataga o le tautoulu, ua toe faʻaleleia atili le camellia, i le vai mafanafana, aʻo faʻamautinoa e leai se mea e sili atu.

Mo le faʻaleleia o le vai, e tatau ona e faʻaaogaina na o vai malulu, ma e tatau ona puipuia pe tapenaina le vai tapuni.

O le a le vai e sili atu ona faʻaoga mo camellia? O timuga ma suavai suamalie e lelei atoatoa, ae talu ai e le faigofie tele ona fai masani, e tatau ona e faʻaaogā vai vai. Ma i lenei tulaga, e tatau ona puipuia pe faʻapalaina ina ia sili atu le faigofie.

O le isi itu taua mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o camellia o loʻo i ai taimi e sili ona laei. Ae i lenei mataupu, e taua le mulimuli i le mataupu faavae o le "aua le afaina." E le tatau ona aʻafia le faʻamalolo o le eleele, ma o faatonuga e le tatau ona mulimulitaʻia i taimi uma, aemaise lava pe afai e le o fuafua lelei le fugalaau mo camellia. O Camellia e manaʻomia tele ia elemene elemene pei o le suka, sulfur, zinc, manganese, apamemea, boron, potassium ma le phosphorus. Faʻaitiitia le laei pito i luga e aofia ai le magnesium ma le calcium - o la latou camellia ua uma ona maua vai mai le tap, ma o le tele o elemene nei o le a faʻaitiitia ai le elemene o le eleele ma faʻapena ai. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le faʻaaogaina ai le manu. Ae o meaʻai paleni, faʻapea foʻi ma fomaʻi mo azaleas, faʻasaʻo faapitoa mo camellia, fesoasoani lelei.

E taua le matauina o fugalaʻau uma e faʻaaogaina i totonu o le vai ma e na o le faʻamamaina o le eleele.

O le taimi sili mo le fafagaina o le iuga o le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, pe a maeʻa le fugalaau a camellia ma tuua ai lona tulaga malolo. A o faagasolo lenei vaitau, e amata le amataina o togalaau, ma faʻafeiloaʻi pito i luga. O le taimi o talosaga faʻaaogaina e faaiuina ia Iulai, ma ua faʻamavaeina e faʻaaogaina i le tautoulu, aemaise lava pe afai o loʻo e taumafai e faʻamafaʻetaʻi le camellia e puipuia ai le malulu i lau windowsill.

Camellia e mafai ona sosolo e faʻaleleia le maualuga o le susu, ae aunoa ma le aafia ai o lanu

Fuga

O le mea pito sili ona matagofie i le tupuina o soo se camellia o lona toto, lea e amata i le amataga o le taumalulu. O nisi vailaʻau e amata foʻi ona toto i Novema. A o faagasolo lenei vaitau, o loʻo totoina le laau i fugalaau mai luga i lalo.A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le vavaeeseina o le faʻaleleia atili o le pulupulu ina ia le lava le tele o le camellia. O le mea moni, o ia lava o le a togi ese fugalaau faaopoopo, ae i le taimi e tasi, o le malologa e mafai ona malepelepe. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e le sili atu i le lua ni faʻamaʻi i luga o pu taʻitasi. A uma ona toto, e le manaʻomia ni teuteu teuteu.

I le taimi o le fugalaau, e tatau ona mataʻituina le tikeri o le eleele: e le tatau ona matutu, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona faatagaina le sili atu o le susu.

E tupu foi lena camellia, faatasi ai ma taumafaiga uma a le tagata galue, e le fuga. E le o faia ni afifi, po o ni fusi, ae le amanaiaina i latou. O le a le mafuaʻaga o lenei mea ofoofogia? E manino le tali: o se tasi o aiaiga o le camellia na solia. O lea e mafai ai ona e vave ma faigofie ona iloa i le mea e tupu pe a le manuia le mafuaaga, tatou te faailogaina manatu taua:

  • O le filifiliga e masalosalo, ae tumau pea: i le taimi o le fufuluina, taumafai e aua le toe fesuiaʻi le fugalaau mai lea nofoaga i lea nofoaga ma aua le fesuiai i le isi itu. E le gata i lea, e le tatau i se camellia ona tali atu i se faʻalavelave i lona olaga, ae i le faʻatinoga e mafai ona tupu se mea.
  • O le vevela i totonu o le potu e mafai ona maualuga atu nai lo le mea na faʻamoemoeina. E pei ona e manatuaina, o le sili ona lelei i le taumalulu e mai le +5 i le + 10 ° C. O le tapulaa e + 12 ° C.
  • Le malamalama, ae o le malamalama felafolafoaʻi - o le mea lea e manaʻomia mo le faʻamalamalamaina i le taumalulu, ma afai e le o faʻataunuʻuina, e le mafai ona amataina pea pupu.
  • O le le lava po o le tele o le susu o le a afaina ai foi le tulaga o le fugalaau, ma e sili atu foi i luga o lona fua. Camellia e fiafia e inu, ae le sili atu.

O le mataʻituina o tulaga talafeagai (e aunoa ma se faʻasesega) o le a tuʻuina mai ai le malamalama lanumeamata e fuga, ma o le fesili o le leai o fugalaau o le a mou atu.

O le camellia e fugalaau e matua ofoofogia lava, o le vaomatua uma lava e tumu i fugalaau

Taimi e malolo ai

O le taimi o totoe ile camellia amata i le taumalulu. I le taimi lea, e tupu ai vaomago, ma o le togavao e "malolo" seia oʻo i le tautotogo. Ua uma ona e iloa i le taimi nei, e taua tele le fafagaina o le laau i taimi uma, tausia le palapala palapala, ae le lolovaia. E le gata i lea, pe a tatau ai, ave faʻamalosi faaopoopo (o lona uiga, toso ese le camellia) ma fatuina se moli felafoaʻi faapena.

Camellia o se togalaau puupuu e na o le 12 i le 14 itula o le malamalama i le aso. Ae i le taumalulu, o le tele o itula e le mafai ona tapunia, ma atonu e le lava le toe faatulagaina i luga o le windowsill i le itu i saute o le fale, o lona uiga e tatau ona mautinoa le faʻamalamalamaina o le fale. O lamepa sili ona lelei mo lenei taotoga o le mea lea e taʻua o fugalaau ma moli mumulu. O le mea lea, e tatau ona e faaopoopo atu i ai le vevela o le "fagatua" o totoe i itula masani o le malamalama. Ma e ala i laʻau lelei, o le ae malamalama ai o loʻo e faia mea uma i le saʻo.

E le o faʻamalama uma lava e talafeagai mo camellia, ma e masani lava ona manaʻo i le itu i saute e mafai ona afaina ai.

Lafoaia ma teu

O le vaega o le ea e tatau ona teuteuina vave pe a uma ona tupu, seia oʻo mai le camellia i fafo mai fafo. O le aʻa e na o le teuteuina i le taimi o le gaioiga, pe afai e te manaʻo e faʻatapulaʻa lona tuputupu aʻe ae le o se mea e faʻaopoopoina ai le tele o le ipu.

Camellia e tipi malosi ma naʻo pe a manaʻomia

Pe a faʻapipiʻi, vaivai, mamago ma pei o pine, e masani lava ona aveesea. O le mea lea, o le pale o le a faʻaitiitia ma faʻamaʻapeʻa. Ia Oketopa poʻo Novema, e mafai ona e togiina le tipi ina ia faʻaosoosoina ai le tuputupu aʻe ola o elemene axillary. E le tatau ona faia lenei mea muamua, talu ai o loʻo galue malosi camellia i fugalaau i lea taimi.

Ina ia aloese mai faafitauli, ia faʻaaoga na o se naifi mamā ma faʻamalosi poʻo se pulu. Ua tipiina pupu i le maualuga o le 45 ° C, o le nofoaga mo le tipi ua filifilia i luga ae o le pona laulaau (4 mm).

Tausiga Tausi - Lisi

Le tulagaMafuaʻagaFofo faafitauli
Yellowing
faʻapouliuli ma pa'ū
lau
  • Le lava le taumafa / faʻafeinu.
  • E itiiti ni meaʻai i le palapala.
  • Ia faʻamautinoa le sao o le faʻavaivai.
  • Fafaga fafaga.
Browning
avanoa i le pepa
O le laau e tu i le la ma maua
lava.
Vaʻa vave ona aveese le laau ile faapaologa.
Matitiva ma le fuga o le fugalaauFaʻaleleia o le eleele ona o le faʻavaivai
tapuni vai pe faia
fertilizers o loʻo i ai le magnesium ma
calcium
  • Faʻaaogā naʻo le vai mālū mo le faʻavaivai.
  • Aua le faʻamaʻaleleina le camellia ma fuga ma fugalaʻau ma Mg ma Ca.

Vitio: aisea e faigata ai ona ola camellia ma o le a le mea e fai e uiga i ai?

Maʻi ma mea faʻamaʻi - laulau

O Camellia e seasea aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o mea sese i le tausiga e mafai ona taʻitaʻia i nisi taimi i taunuuga e le manaʻomia, o tulafono o le faʻaumatiaga e tatau ona e iloa.

Maʻi / anufeFaailoga o mea tutupuFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
ChlorosisLea ua maua se lanu malamalama,
lanumeamata lanumeamata na iloagofie.
  • A faʻamalu le eleele, faʻapipiʻi le camellia ile eleele fou.
  • O le mea lava e tasi e faia i le 'ona o le faʻamaʻi (faatasi ai ma le tele).
  • A maeʻa le palapala, faʻapipiʻiina le faʻaleleia.
OidiumGoto e aliali i luga o le laau
avanoa.
O se meafaigaluega sili ona lelei mo le puleaina o le gaʻo o le colloidal sulfur (30 g per
10 l), o se fofo o le 2% o le DNOC e faʻaaoga foi.
Yellow spottingI luga o ni laulaau ma togi
samasama samasama foliga
foliga le lelei. O le
taʻavale e genetics poʻo
le siama.
  • Ia faaeteete e uiga i le filifilia o mea toto.
  • Afai e iloa faailoga o le maʻi, e tatau ona lafo ese le laau.
Kukama Mosaic VirusLaua veins lanu samasama.
  • Mulimuli i tulafono uma a le kamelia.
  • E sili atu ona faigofie le aveeseina o se falemaʻi maʻi o se auala faʻalagolago.
  • E mafai ona e taumafai e taofi le faʻamaʻi ma le tino (8 g mo le 10 l).
  • O se filifiliga - o le vailaʻau o le Actellik (2 ml i le 2 l).
PhyllosticosisBrown e aliali i luga o laupepa
afaina o foliga le lelei.
  • Aloese mai le faʻaleleia o le ea ma eleele.
  • Ua aveeseina vaega o maʻi o laau.
  • Faaaoga se paluga 1% Bordeaux poʻo le sulfate copper (50 g mo le 10 l).
Scaffolds ma talipupuni pepeloI luga o laʻau ma laulaau e aliali
paʻu papaʻe tutusa ma
ufiufi paʻu.
Afai e laʻititi le manu. e aveeseina i se pulumu pulumu, mulimuli ane o le laau
smea i se lapoʻa masusu i kerosene. Ae afai o le faafitauli o le taimi lea
tuputupu aʻe, faʻaaoga se fasimoli (15 g o le fasimoli vai, 10 ml o le ava -
alcohol denatured i le 1 lita o le vai mafanafana), Actellic il Fosbecid (20 ml mo le 10 l).
ThripsLafo i nisi nofoaga
lanu valiina
samasama lanu paʻepaʻe. Ma le malosi
liona lanu samasama ma pauu ese.
Faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo ma fualaau faasaina Aktara, Actellik, Fufanon
(10 ml mo le 10 l), Fitoverm (2 ml i le 1 l) ma le Lulu (1 laulau mo le 10 l).
Spider miteMuamua, o laulaau e ufiufi i mea laiti
lanu paepae ma le taimi lena
faʻanoanoa. O nisi taimi i le va
e mafai ona e iloa se mea vevela
le 'upega tafaʻilagi ma faʻasalaga i luga
pito i lalo o le laupepa.
E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo ma se liona vaivai, ae faʻatasi ai
E tatau ona faʻaaoga Fasoverm, Akarin (2 ml i le 1 lita) Vermitek
(5 ml i le 10 l) ma le uila (2 ml i le 10 l).
AphidsLea lanu samasama, vevela
ma mago. I luga o pou ma
totonu o lau
Apisa e mafai ona iloa.
O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o se fofo solution. Afai o aphids
e toʻaitiiti, e aoina ma le lima. Faʻaleagaina tele, e mafai ona e faʻaaoga
Fitoverm poʻo Aktaru.
WeevilO lau o loʻo mata i pito. Afai
o le meaola na afaina aʻa
o le laau e vave ona mate.
O le tulaga lautele e lauiloa e faʻafefe ai lenei meaʻai - Bazudin (15 g i le 10
sq. m.), Lafu (40 g i le 1 sq m m) poʻo le Lulu.

Tofiga

O le mea moni, o tagata sili ona suʻesuʻe ma faʻamalosi togalaau e fiafia ile auala e mafai ai ona e faʻaleleia le camellia ile fale. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua - fatu ma tipi.

Afai e te filifili e faʻaaoga fatu, ia manatua pea e na o mea e totoina ai le mea e fai. Talu ai ona o le suauu, o fatu e faigofie lava ona le mafai ona faatumauina le siama mo se taimi umi. O le faagasologa atoa e aofia ai laasaga nei:

  1. Fatu mo se aso e faʻamaluluina i totonu o se ie susū ma tuu i se nofoaga mafanafana.
  2. E mafai ona totō fatu taitasi i totonu o se tamai ulo (tusa o le 5 cm) poʻo totonu o se pusa i se mamao e 5 cm mai le tasi.
  3. Pe a aliali lau laʻau moni e lua, ona toto ai lea o laau, tuu i totonu o ipu e tele atu le malosi (e oʻo i le 10 cm).

I le lumanai, e tatau ona e mulimuli i tulafono faʻale-aganuʻu mo le tausiga o camellia, ona tupu malosi ai lea o le laau i luma oo tatou mata.

Ata pue o le totoina o fatu camellia

O le filifiliga lona lua o le faʻaaogaina o mea e seleseleina. O lenei metotia e masani ona faʻaaoga, ma e sili atu ona faʻatuatuaina. O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  1. I Ianuari poʻo Iulai, ua vavae ese-up--------------cm (6 - 8 cm), e leai se taimi e maua ai le lūlū - e tatau ona tofu i latou ma 3-5 pepa atoa.
  2. O le tipi e vave tuʻuina i luga o se meaʻai o le peat ma le oneone (ratio 1: 1).
  3. Mo le seleseleina e sili atu ona totoina, faʻaaoga sauniuniga a Kornevin poʻo Heteroauxin, i le fofo o mea e faʻapipiʻi ai le mea totō.
  4. A maeʻa ona totōina, ona faʻafeinu ai lea o le pusa, faʻapipiʻi le pusa i luga o le windowsill, lea e le pau ai le la.
  5. E lua masina mulimuli ane, e aʻa aʻa, ona totōina ai lea i ni atigi pusa ma tupu aʻe mo le isi tausaga, pe a uma ona toe totoina, e faʻaaoga ai pusa lapoa mo latou taʻitasi.

Faʻafanua o le tupu aʻe o camellia

Faʻamatalaga Faʻateleina Fugalaau o le Aiga

O le mea sili ona faigata o le malulu lea i le taumalulu. Mo le mea na totoe, ou te lei iloa ni faafitauli, i soo se tulaga, i oʻu tulaga, sa ou tausia le tausaga atoa i luga o le loggia (saute), o le vevela e mai le 5 i le 40 kalama. Na ou gafatia na o le taimi o le tuputupu ae, na ou le toe faia lenei mea mai le taimi na aliaʻe mai ai ata.

O fugalaau e laiti, e tusa ma le 5cm le lautele. Le manogi e matua vaivai lava, ou te leʻi fiafia i ai!

Magnolia

//forum.homecitrus.ru/topic/8179-kameliia-iaponskaia-camellia-japonica/page-5

O laʻu camellia ua taloina ma faaluaina. A maeʻa ona toto, e faigofie ona ia faaopoopoina le 10 cm i le taimi e tasi. O le fugalaau lona lua e faalua laʻititi, o se mauga camellia sasanqua. E i ai ni ona laititi, mafiafia, ma sili atu ona pogisa. E faasolosolo malie lemu. Ou te le faia se mea ma i latou e uiga i le teuteuina. Talu ai Na ou faitauina na le fiafia tele camelias i lenei mea. O le mea lenei e tatau ona ave e pei ona i ai. Ou te leʻi taumafai e aʻafia i le tipi, ou te iloa e umi ma faigata, ma o le pasene o le ola e laʻititi. E ui na fai mai foi e faigata le boogie, ae o laʻu boogie ma le azalea na aʻafia foi i le taimi muamua. E mautinoa lava e le mafai ona ou fai atu se mea iinei. Ae e leai soʻu manao e tipi oʻu matagofie.
Na galo ia te au ona ou tusia o lena sasanqua ei ai se manogi manogi.

Ou te le faʻamalosiina se mea, na o loʻu inu vai i le vai ua kuka e pei o le papaʻe pito i luga. Suʻeina i totonu o le faʻafefiloi o le palapala mo azaleas ma le taotoga mai lalo o le pine (na liua). 2 taimi i le tausaga pe a uma ona totoina i vaitau o le masina, ou te suavai ma se vaifofo vaivai vaifofo mo azaleas o Bon Forte. O le mea autu e le o le suia i le taimi o le tuputupu ae ae aua le faʻalolotoina le ua.

I le olaga, e masani lava e le masani ai le lelei !!! E le faigata tele, e naʻo le manava e manaʻomia. Ma e aoga foi - Na ou faitau talu ai nei e uiga i le aafiaga o Camellia i le soifua maloloina, ma e foliga mai o le vaega o faatosinaga a camellia i totonu o le tino o le fatu lea: e lagolagoina e le laau i le leo ma faaleleia le gaioiga o le muso o le fatu.

vesna6

//frauflora.ru/viewtopic.php?t=4738&st

E i ai foi laʻu camellia Iapani. I le taimi nei, aoi ai i luga o le auala i le aso mai le +2 i le +7 Ou te aveina i fafo i le faapaologa e leʻi faʻaaogaina. I le po, ma afai o le vevela i le aso e maualalo ifo i le +2, ou te aumaia i le fale. O le mea autu e le o le faʻagalo. Ou te suluina i le vai inu i po uma ma se pala. Ia, o le mea moni o loo i ai faapitoa. o se potu e fai ai le vevela ma se faamalama matala e tusa ma +16 i +18 (o nisi taimi e tatau ona e faaitiitia le tafe o le vai i le faiga o le mafanafana, ae e le o se mea e tatau ai, leai se mea, o loo ola. Ou te manao foi i camellia Saina (tea).

Arslan

//forum.homecitrus.ru/topic/8179-kameliia-iaponskaia-camellia-japonica/page-5

Ou te fiafia e faʻaola le camellia Iapani i se potu masani. Ua i ai nei le 2 Camelias Iapani o loʻo tuputupu aʻe (e pei o le Triomphant variety ma Bacciochi ave.). Sa ou faatasi ma i latou talu mai le tautotogo o le 2010. Ona ou fufuluina lea o aʻa ma totoina i le eleele mo azaleas. Maua malosi aʻa. Sa i ai se faʻaopoopoga, i le taumafanafana na latou faʻapipiʻi mai ai polo. Ae i le taumafanafana sa vevela tele ma ulaula mai peat bogs o loʻo sau. I luga o nisi laʻau ua mumu ai itu. o se vaega o le pulupulu ua amata nei ona paʻu, o nisi e pei o le afa-gaʻo. O le vevela i luga o le windowsill e 15 fola, i le mea latou te tutu ai +15, o faamalama o loo i sasae. Ma sa matua amata ona tuputupu aʻe. O le a tupu aʻe nei pepe, o lau laʻau ua liua e pei o se mea maloloina.

sergey55

//forum.homecitrus.ru/topic/8179-kameliia-iaponskaia-camellia-japonica/page-5

Sa ou faatauina mai le camellia i le tausaga talu ai, ma o le taumafanafana atoa na ola i luga o le faapaleni ma mauaina 10-12 buds. O le faafitauli autu na ou maua ma tumau ai le taimi e toe aumaia ai i le fale, ina ia tusa ma le tutusa o le vevela ma i le fale i le tautoulu e maua ai ni tulaga lelei. Faatasi ai ma le tele o vaiinu ma malulu i le po, sa ou maua ai se faga. E tolu laʻau e totoe. Na taumafai le tasi e tatala ia Novema, ae na pa'ū, i le taimi nei ua na o le tasi, o loo tatala filemu. Ou te teuina i luga o le windowsill mo le ata tifaga. O le vevela o le 10-15 gramu e fesuiaʻi, ma o nisi taimi e faʻaititia.
Na ou maua le manatu afai e totogo i luga o le windowsills, ona itiiti lea o le tele, e tafe mai le tele o tafe.
E toatolu tagata mai itu eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, camellias e faʻatautaia ma le tasi bud! Ma o ai na faʻamafanafanaina le vaʻa - ua latou faʻasalalauina ata o camellia ma le tele o fua o le fugalaau.

feteʻenaʻi

//forum.homecitrus.ru/topic/8179-kameliia-iaponskaia-camellia-japonica/page-6

Camellia o se fugalaau mananaia lea e tuʻuina atu i lē e ona le laʻau ma le matagofie o le fuga o le taumalulu. E faigata tele ona tausia, peitaʻi, afai e mafai ona e faʻatasia uma tulaga talafeagai mo lona galueaina, ona e le manaʻo lea e fesuiai mo soʻo se isi. E le gata i lea, na te tuuina atu le tele o lagona fiafia i taumalulu uma, ma o oe foi, e mafai ona e mafaufau ia te oe lava o se tagata fai togafitiga moni ma faamanuiaina.