Laʻau

Gloxinia fugalaau - faʻaleleia i le fale

Gloxinia o se matagofie matagofie o totonu ole fale e mafai ona faʻafiafiaina soʻo se tagata fiafia i fualaau lanu meamata. O se fugalaau manaia matagofie o le a tosina mai ai le gauai o le e ona, ae faapena foi ma malo o le fale. E i ai le tele o auala e faʻalautele ai le gloxinia, ma o le a talanoaina i lalo.

Faatusatusaga o auala e faʻaleleia gloxinia

Aʻo leʻi tuputupu ae se seleselega, e aoga le faʻafesoʻotaʻi ma le tele o filifiliga mo le faʻaleleia o le faagasologa ma le filifilia o le auala sili ona talafeagai. E tele auala talafeagai mo le gaosia o le gloxinia:

  • laupepa laupepa;
  • fatu;
  • vavae;
  • laulauina o laulaau;
  • fevaevaeaʻiga.

Gloxinia, foliga vaaia

O le faʻaaogaina o laulaau laʻau e maua mai ai se fale fou o loʻo i ai lona lelei ma le pala. O fatu e sili atu ona mamana e maua mai se laulaau se tasi i se taimi puupuu, ae e tele lava ina faalagolago pe o aʻa pe a leai. O se vaega e vaevaeina e aofia ai le mauaina o se tele tele o laau ola, pe afai e le mauaa se aʻa, ona ola ai lea o le lua poo le lona tolu. O lenei metotia e umi atu, ae e mafai ona e maua nisi laau toto i fafo atu. Afai tatou te faʻatusatusa le metotia i le mauaina o le gloxinia mai fatu, o le filifiliga muamua e mafai ai ona e faʻasaoina faʻamaumauga eseese.

O le metotia o le fatu e le o se mea pito sili ona faigofie mo le fausiaina o se fualaʻau lanumeamata. O le mea lea e le gata i le laʻitiiti o le fatu ma faigata o lona aʻafia, ae o le mea moni e faapea, o totogo e foliga mai e manaʻomia le tausiga faʻaeteete.

Se mea taua. O le faʻaaogaina o fatu mo le faʻaleleia e masani ona faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa e maua ai ituaiga fou o gloxinia.

O se suiga taua o le fausiaina o se laau e ala atu i peduncles o le mea moni e faapea, o nisi o ituaiga e matua aʻafia aʻa, ao le isi e le aʻafia. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei filifiliga, e tatau ona e filifili ma le faʻaeteete se mea eseese.

Peduncle gloxinia

O le auala sili ona taatele ma faigofie o le faʻalauteleina o le gloxinia i laʻau laʻau. Le lelei sili atu ma sili atu le taua i laau e foliga mai i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, o le mea lea, ina ia maua ai se aganuu fou, e sili atu le filifilia o nei fugalaau.

O le gasegase o metotia e faatatau i filifiliga faigata ma le lavelave. Afai ole mea e amata ona pala pe faʻagogo, ona le maua lea o aʻa. E le gata i lea, o le tipiina o fatu e umi se taimi e toe faʻaleleia ai ma taimi e faʻamalo ai.

Filifilia o se Pusa mo le Tuputupu Aʻe

O le a le foliga mai o le terry gloxinia - ituaiga fugalaau

Mo le totoina, filifili ni lapisi tetele, o lona uiga o ipu mo le totoina e tatau ona faia i se tele talafeagai. O le filifiliga lelei o se ulo e iva le 9 cm. E taua tele le faʻaleleia o le faʻaleleia o le eleele i le 2 cm le loloto, faʻatumu ai le malamalama o le eleele i le pito i luga, lea e mafai ai e le vai ma le okesene ona pasia lelei.

O i latou e sili atu le faʻaaogaina o laulaau mo le faʻalauteleina, e fautuaina e tuʻu le tipi i le vai seia oʻo ina faʻavaeina aʻa. Ona faasolosolo lea o le gaioiga i totonu o se pusa lapisi po o se ulo e i ai le diamita 10 cm. E tatau ona mama le kulimi eleele.

Ua fautuaina le vavao e toto muamua i totonu o pusa tioata. O mea faapena e mafai ai ona e matauina le tuputupu aʻe o aʻa. Afai e ola lelei le laau, ona maeʻa ai lea ona totoina muamua i totonu o se ulo e iʻu ile 10 i le 15 cm.

Faʻapupulaina o le gloxinia ma laʻau ma laʻau lau

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le laʻau gloxinia i le fale? O lenei tekinolosi e aoga le talanoa i auiliiliga. E lua filifiliga: i le fanua ma le vai.

Lueina o laupepa ile eleele

Fugalaau Spathiphyllum - toe gaosia ile fale

Mo le mauaina o se laau fou, ua lava lea e tipi ai le laulaau ma totō tuusao i le eleele lafulemu. E le manaʻomia ona loloto le loloto o lau laulaʻau, o le mea sili lava e tatau ona fufuluina le eleele i le loloto o le 1 cm. E taua le manatuaina o le eleele e tatau ona susu pe a uma ona toto.

E faʻamamaina le palapala, ona ufiufi lea o le atigipusa i se pusa palasitika po o se koneteina tioata o se vaega talafeagai e fausia ai ni lauʻeleʻele. Puipuia le puipuiga pe a uma ona tupu mai le tupu muamua.

I se tusi. O le eleele lelei mo le totoina o se paluga oneone. O le oneone gaogao ua filifilia, faʻaopopo atu, faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalosi ua faaopoopo i le eleele.

O se tasi lea o filifiliga mo le totoina o le gloxinia leaf.

Lueina o laupepa ile vai

O sea tekinolosi e aofia ai se faasologa o faatinoga faasolosolo:

  1. Asiasiga o le fugalaau tina ina ia mafai ai ona filifili ni malosi, lapopoa, maloloina.
  2. E tatau ona faʻamamaina le suavai, faʻaleleia ma le vevela o le potu.
  3. I le faʻaaogaina o se naifi malosi, latou te tipiina ni laʻau filifilia ina ia tumau ai pea laiti - vae.
  4. O le laulau laulau e tuʻu i totonu o se fagu vai. O le vai e le tatau ona oʻo i le pepa lava ia, a faʻapea o le a amata le faagasologa o le pala.
  5. E tumau pea e faʻatali seʻia oʻo mai aʻa po o fatu, mulimuli ane latou te toto i le eleele.

A oi ai le laau i totonu o le vai, ia mautinoa o le vai i le pito i lalo e le mago.

Faʻatau i totonu o le vai

Tip. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le aʻa ma ia maua se tui fou, e fautuaina e faʻaaoga pusa ipu. I le manino ma le vaʻalaʻau, o le aʻa e faʻapipiʻiina mulimuli ane nai lo le faʻaaogaina o se ata pogisa.

I lenei auala, o tagata e fia iloa pe faʻapefea ona faʻalauteleina le gloxinia e mafai ona aoga.

E faʻapefea ona tausia laulaʻau i le taimi o le faʻamaina

E leai ni faigata faʻapitoa pe a tausia ni laulaau fou ma togi. Afai e galo ona e mulimuli i tulafono faigofie, e matua faigofie lava le faaleagaina o se fale fou. E tatau ona tuʻuina atu le fugalaau i le suāsusu masani, ae o le tele o le susu e le tatau ona soona tele ina ia fufulu ai le palapala.

O le faʻaaogaina o alavai e faʻafefe ai le tele o le vai, o lea ia aua nei galo ai muamua aʻo lei totoina laau. Ona o le eseesega i le vevela ma le vevela, e matua faigata lava ona faʻavae soo se tulafono faʻafefe.

E taua le iloa. O le faʻalauteleina o lau laʻau o Gloxinia e le faʻaalia ai le laʻei pito i luga i le muamua 1.5 masina mai le aso o le totoina. A maeʻa lenei vaitau, ave se faʻamalo o le maualalo o le faʻatoaga (e mafai ona faʻafefe i le vai) ma fafagaina le fale i le afiafi, po o se aso puaoa.

Faʻalautele lela

O le masani ma nisi o nuances o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli i le gloxinia pe a faʻaaogaina luga o laei:

  • faafetai i fualaau oona, o le fugalaau o le a lelei le tuputupu ae o vegetative, ae e mafai ona amataina le aʻafia o le aʻafia o aʻafiaga;
  • fuluʻi lauulu pito i luga e mafai ona faaumiumi le vaitau vavalaʻau, ae sili atu mea e faʻafefe ai chlorosis.

O nei faʻaaliga uma e fautuaina mo tagata e totō laau e fia iloa pe faʻapefea ona faalauiloa le gloxinia.

Aisea e afaina ai lau lau

O nisi taimi e mafai ona e feagai ma le faafitauli o le liliuina o se laulau ua totoina, e le afaina po o fea e totōina ai: i le eleele poo le vai. O mafuaʻaga nei:

  • O le vaega tulimanu o le faagasologa o loʻo i totonu o le susulu o le la. Laʻau e manaʻomia le malamalama masani, ae le o le faʻamalosi;
  • Le lava mea e ufiufi ai. O le fugalaau o le lumanaʻi e manaʻomia se vevela talafeagai, lea e mafai ona maua i totonu o tulaga vevela;
  • Faʻaauau le suavai. A faʻaaogaina le eleele mo le totoina, faʻaleleia le suavai ina ia aua nei galo le vai;
  • Afai o le tulaueleele i le eleele e le o faia ma le faaeteete, e ono mafua ai ona faaleagaina le aʻa;
  • O lapisi lapopoa lapoa e mafua ai foi le faʻafefe, o le tipiina pito pito i luga o le pepa e mafai ona fesoasoani iinei.

Afai e amata ona pala le laʻau aʻa

O i latou e fia iloa pe faapefea ona aʻafia le gloxinia mai le laupepa, e tatau ona faamasani i latou lava ma mafuaʻaga e mafua ai le pala o le lumanaʻi:

  • o le malosi malosi o le laʻau o le laʻau e taʻitaʻia ai le totoina o mea totō, o lea e le aoga le faia o taumafaiga sili pe a totoina;
  • susulu malamalama o le isi mafuaaga mo le le lelei o le soifua maloloina o le laau;
  • se nofoaga le lelei e le talafeagai ma gloxinia i le lumanaʻi;
  • o le faʻaaogaina o mea eleelea pe a tipi lau o le mafuaʻaga lea o le pala;
  • tele vevela poʻo vevela tele;
  • o le pala o le uiga lea o laulaau tuai, o le mea lea o le gloxinia e sili ona totoina mai laulaau talavou.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le gloxinia e le pipili

Begonia fugalaau - faʻaleleia i le fale

E na o fatu tetele e tupu ma tupu mai le maualuga o le itiiti ifo i le 2 cm e fetaui lelei mo lenei metotia. E selesele le ato i se naifi po o se pulufana (muamua na totoina) ina ia tofu vaevaeina ma se pu e tasi po o se fatuga. O le faagasologa o vaega o loʻo faia i le malala, muamua na nutimomoia, ma tuʻuina atu sina taimi e malolo ai. O lea e mafai ona e totoina fatu i totonu o se atigipusa ma eleele.

Gloxinia tubers

Lelei ia iloa. O le faʻasalaina o na laau e naʻo papa.

Fatuina o fatu

O le isi filifiliga pe faapefea ona tupu le gloxinia o le faʻaaogaina o meaʻai, e tatau ona e amata i nisi o nuances.

Auala e maua ai au fatu

O le tele o faigata, o le faʻamalositinoina o le gloxinia fugalaau, ioe, e tatau ona fuga muamua. O le taotoga e faʻatino i le taimi o le fugalaau, e faʻaaoga ai le pollen mai le tasi fugalaau, e tuʻuina atu i le pestle a le isi. E fautuaina e ave fugalaau i lanu eseese. A maeʻa ni nai aso, e tatau ona faʻamago le pulu, i lona tulaga o le a fai ai se pusa fatu. O le faagasologa o le faʻatulagaga ma le maturation e masani ona oʻo atu i le 56 aso.

I le faailoga muamua o le tatalaina o le kaputa, e tatau ona tipiina ma le faaeteete, tuu i totonu o se apa mago ma fufuluina i fatu pe a uma ona tatala i se pusa talafeagai.

Auala e saunia ai fatu mo le ola

O fatu Gloxinia e laiti tele, o lea e leai ni togafitiga faaopoopo e faia mo i latou, e mafai lava ona totoina.

Fatu meaʻai

Lafo lelei, palapala vevela, vevela

E mafai ona e faʻaaogaina se paluga faʻapitoa e fai ma faʻapena mo le totoina poʻo le sauniuni oe lava. E fautuaina e ave palapala eleele e aoina i lalo o laau faʻasalalau poʻo birch, e mamao ese mai ala tetele.

Taua! Afai e ave le fanua ua aoina, ona faʻamaʻi lea ile ogaumu i le vevela o le +150 tikeri 60 minute. A maeʻa maeʻaeʻa, e mafai ona faʻaaoga e lulu ai fatu.

Gloxinia mai fatu e manaʻomia ai se fale e faʻataʻitaʻi ai mea e maua mai i le gaosiga o masini. I taimi taʻitasi, e tatau ona fufulu le palapala, e faʻaitiitia ai le aofaʻi o condensate, faʻaauau o mea totō e faʻatino 2 taimi i le aso mo le 10 minute.

Ae mo le puleaina o le vevela, gloxinia mai fatu i le fale e manaʻomia se faailoga o + 25 ° C. A maeʻa ona tupu mai, ona faasolosolo malie lea ona faʻaititia i le 22 ° C.

E faʻapefea ona tausia le totogo

Tausiga e aofia ai faʻataʻitaʻiga faigofie:

  • lele e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga;
  • faaitiitia le vevela;
  • fafaga aʻo solo le palapala;
  • aveeseina o fale pe a maeʻa ona totoina totogo;
  • o le pikiina pe a maeʻa le fatuina o fatu, e totogo totogo i ni pusa eseese.

Gloxinia Sprouts

Faʻasologa o le pipi

O le gaosia o Gloxinia e aofia ai le isi metotia - o le faʻaaogaina o ni paʻu. O le lelei ma le le lelei o lenei filifiliga na tusia i le amataga o le tusiga, o lea e aoga ai le agai i luga i le faʻamatalaga o le auala.

Mo le totoina, o fugalaau ua pasia le vaega o vavao ua faʻaogaina, o le metotia lava ia e talitutusa ma le auala e maua mai ai se fale fou mai le gaosi.

Mo faʻamatalaga. E tele ituaiga o vailaʻau e matua aʻafia, o le isi vaega e leai. Muamua e aofia ai ituaiga taloni, o le lona lua.

Faʻasologa o le pipi

<

O se laasaga i lea laasaga ma lea laasaga e faapenei:

  1. O se atigipusa o se vaega talafeagai e saunia.
  2. Faʻasaʻi le vai malulu i le pito i lalo e oʻo i le maualuga o le 1 cm.
  3. O le taamilosaga o le pulou e faia faʻatasi ma le vavae.
  4. Tuu i totonu se koneteina.
  5. Afai o le palota o se fugalaau ua tupu, o le a vave ona tupu mai. I le leai o lenei faagasologa, e tatau ona e faʻatali.
  6. A maeʻa ona faʻaalia le aʻa, ona faʻatulagaina lea o se mea faʻapipiʻi i le eleele.

O le tusiga e mafai ai e oe ona faamasani oe lava i le tele o filifiliga mo auala e faʻaleleia ai se fale matagofie fale. Filifilia le filifiliga e te manaʻo i ai, e mafai e tagata uma e fiafia i fugalaau ona maua, i lalo o fautuaga saʻo, gloxinia.