Laʻau

Yucca togalaau ma le filament i le atunuu - pe a fuga mai

O le fale o Yucca - o se faʻalaʻau ma le fugalaau, e patino i le aiga Asparagus ma le aiga o Agave. I le tautotogo o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e fuga ai le yucca, e mafai ona tuufaatasi ma soʻo laau ma laau, ma avea o se teuteuga matagofie o le togalaau.

Amataga

O Yucca o se laau totō faʻatasi i Amerika i Saute. E faigofie ona maua aʻa i luga o oneone ma oneone, i luga o auala ma luga o le sami.

Paʻepaʻe papaʻe i luga o se lanu meamata

Mo le sili atu ma le seneturi, ua tupu i vaitau lelei, mo le 20 tausaga talu ai, ua tumau pea le tele o laau teuteu o tagata fai togalaau i Rusia ma Belarus.

Faamatalaga o laau

O le laau e lelei ona atiaeina, o le ogalaau o loʻo i ai se fausaga mausali. O paʻu basal e faʻamafola, ia i ai se foliga laina laina ma se pito pito i luga. O le lautele o le laupepa e 1-4 cm, i le umi e ola ai i le 80-90 cm, e valiina i lanu uliuli lanumoana. I le itu o laulaau, e mafai ona ola ai filo e vave ona pa'ū.

Pe a susulu le hydrangea - vaitau fuga, o le a le umi e fuga ai

O le faanunununuina o fugalaau e aofia ai le tele o fugalaau, ola e oo i le 1-3 mita le maualuga. O fugalaau ei ai se manogi manogi, vali paʻepaʻe ma se lanumeamata, kulimi poʻo se togi samasama. O le fuga e aofia ai ni peti 6, o foliga o se logo, e oʻo atu i le 5-7 cm le umi. O nisi ituaiga o laau toto e umi mo le 1 masina.

Faʻalogo lelei! O fua o Yucca e fua mai i lona natura masani. O pamu e maua i na o le itu i saute e mafai ona palotaina le laau. I vaitau lelei, o se laau e mafai ona faʻaleleia e fatu o loʻo faaulufaleina mai pe o se auala vegetative.

Ituaiga ma ituaiga o yucca

Caucasian rhododendron i luga o mauga: pe a fuga mai

O ituaiga eseese o yucca e foliga tutusa ma le tasi, ae o ia mea uma lava ei ai lona lava uiga. Eseese ituaiga o laau ei ai o latou faamoemoega, o nisi e faaaoga o laau toto, o isi ua faamautu lelei i le eleele.

Schidigera

O se laau telē e pei o se lapoʻa tele, lea e aoina ai lau lanu matala. O lona isi igoa o Yucca Mojave, e faamamalu ai le toafa o le igoa lava e tasi, lea e afaina ai.

Fugalaau latalata

O fugalaau paʻepaʻe e aoina i luga o le faʻatoʻaga i luga o le pitonuu tutotonu.

Sizaya

O le gray yucca e tupu i le 2 m le maualuga. O lau laititi lauusiusi e aoina i se rosette, valiina i lanumoana lanumeamata ma se lanu uliuli. Latou te ola e oʻo i le 70 cm le uumi, o le lautele e le sili atu i le 12 mm. O le maualuga o le eleelea e oʻo atu i le 1 m, o fugalaau e vali paʻepaʻe ma se kulimi poo se lanu samasama.

Elefane po o Elefane

O se mea iloga o le Elephantis ituaiga o se fatu lapoa, e pei o se ele elefane ua foliga mai. E le pei o isi ituaiga, o elephant yucca o se lala totoga e le aofia ai se tasi auala autu, ae o nisi.

O Rosettes ma laʻau o loʻo i luga o puʻu taʻitasi, o le mea lea e foliga ai le laau e pei o se laau. O laʻau taʻitasi i le pito i tua o loʻo i ai sina puʻe laitiiti. O le fugalaau e amata i le taumafanafana, e tupu le fugalaau e oo i le 90 cm le maualuga, e aofia ai fugalaau tetele e oo i le 5 cm le umi.

Radiant (Y. radiosa)

O Radiant yucca o se laau umi ma se fuainumera tele o laulaau e aoina i le 1 auupega. I le vao, o lona lapopoa e tusa ma le 6 mita le maualuga. Laʻau faʻasolo i le 2 itu: i le pito i lalo ma le pito o le lau, tupu e oʻo atu i le 60 cm le uumi, o le lautele e le sili atu i le 10 mm.

Yucca Radiant

O le lanu e lanumoana ma le lanu, o le pito i luga ole laupepa o se fasi paʻepaʻe. I autafa o laulaau lanu lanu uma e tautau tele. O le maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita le maualuga, i luga o le palaupapa ma tumutumu papaʻe.

Maualuga

E maualuga le maualuga o le yucca i le 1.5-4.5 mita le maualuga, e leai ni aʻa o le laau, ae o loo i ai se ogalaau ua atiaʻe. O le fusi e aofia ai laulaau lanu meamata eseese: mai le 25 i le 90 cm, lautele - e le silia le 12 mm. Fugalaau e vali paʻepaʻe ma kulimi, o nisi taimi ma le lanu piniki.

Mamalu

I le matala, o le yucca Slavnaya e mafai ona oʻo i le 2 mita le maualuga, o fafo e pei o se laau laititi po o se vao laʻau. O le ogatotonu tutotonu ua lelei ona atiina ae, ua leai ni lala.

Nice vasega

O laulaau e lapopoa ma lautele, o le pito e ufiufi i ni nifo laiti, e ola le totoa i le pito. O le faʻasalaga e aofia ai le tele o paʻepaʻe sinasina, o nisi taimi o le lilac hue.

Faʻasalalau

O lenei vailaʻau e taua foi o se lapisi lapoa, aua i totonu o lona lauʻeleʻele e ola e oʻo i le 8-10 mita le maualuga, o le mafiafia o le ogalaau e oʻo i le 50 cm. O lala e ola i luga o le tumutumu ogatotonu, o loʻo i ai faʻamaʻi volumetric ma lau. O le umi o le laʻau e 15-30 cm, o le pito e lanu samasama poʻo samasama-lanu meamata, o le a ola le totoa i le pito. E manaʻomia ai se tele o fanua saoloto mo le tuputupu aʻe.

Aloe

I le amataga o le tuputupu aʻe, o le aloe elonlo yucca e le o se paranesi, na o le totonugalemu tutotonu o loʻo atiina ae i totonu. I totonu o tagata matutua, totō ma palealiʻi faʻatasi ma laʻau o loʻo faia i itu. O le uumi o laulaau e oo i le 50 cm, foliga ma i totonu o la latou fausaga e foliga tutusa laulaau aloe.

Aloe

O pito e vevela, o le a tupu aʻe i luga i le pito. O le vaega o le fugalaau e laʻitiiti, e oo i le 50 cm le maualuga, o paʻepaʻe paʻepaʻe ma sina lanu violisi. Aloeelistic yucca e tupu malie tele.

Trekul

O se uiga iloga o lenei ituaiga o le faʻagesegese o le alualu i luma ma le le lelei i le tausiga, o se yucca faigofie ona aʻa i totonu o le potu ma luga o le saite. Lafoaʻi laina lanumeamata lanu meamata, e aoina i se fusi tele. E fuga i tausaga uma, o paʻepaʻe paʻepaʻe ei ai se lanu ulaula. O Yucca Trekulya e le masani ona faʻatusatusa i isi ituaiga laau toto.

Fiafia

Faʻalogo lelei! O se tasi o ituaiga e sili ona taatele o le yucca filamentous, totoina ma tausia i le eleele avanoa e mafai i itulagi ma se mafanafana ma le lelei o le tau. E faʻamausali mai gutu, i le tautotogo ma i le taumafanafana e manaʻomia ai le malamalama lelei.

Fuga laulaau uumi e aoina i se faaputuga-lanu, lanumeamata ma se lanu uliuli. O laulava e lamolemole e aunoa ma ni fusi ma ni manoa, o filo filo e ola i autafa. O le ogatotonu tutotonu e le lelei ona atiina ae, o laʻau e ola latalata mai le aʻa. Faʻataʻitaʻu i lalo le maualuga o le 1-3 m maualuga, e aofia ai fugalaau paʻepaʻe ma le kulimi poʻo le lanu samasama.

Coracoid

O laau toto o lenei ituaiga e tupu i foliga o se laau po o ni pama, o le maualuga e mafai ona sili atu i le 3-4 mita. I laau matutua, o le ogalaau tutotonu tetele e mafai ona totoina, o le a ola le laulaau i le pito o pito taʻitasi. O laʻau lamolemole ma lauitiiti e vali lanumeamata ma se lanu uliuli, o latou umi e mai le 30 i le 70 cm.

E vaivai le laʻau, o le paʻi e pei o le paʻu, o filo e tautau i luga. Fugalaau e mafai ona ola e oʻo i le 6-7 cm le uumi, e faʻaputuina i mea e tutupu, pala.

South

I totonu o lona atunuu, o le Southern Yucca e oʻo atu i le 8-10 mita le maualuga, o lona isi igoa o se mea e sili ona lelei. O le tuputupu ae e mafai ona na o nofoaga tatala, e manaʻomia e le fale tele se tele avanoa avanoa.

Yuukone fuga

O laʻau e mafai ona ola e oʻo i le 1.2 mita le uumi, o filo filo e ola i itu.

Kopstek

I totonu o se laau talavou, o le ogalaau autu e le lelei ona atiina ae, o lau e amata ona ola mai le faavae. O Yucca Kopstek e ese mai isi ituaiga i lanu memera susulu, o laulaau e lamolemole ma lautele. E tele taimi e tupu ai lenei ituaiga o laau e pei o se fale, ae e faigofie lava ona maua aʻa i le eleele.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

Ua totoina Yucca i le lauʻeleʻele i le tautotogo seia oo ina amata le tuputupu ae malosi o laulaau fou. E leai se aso tonu mo le totoina, o le tulaga autu o le 5-10 aso o le vevela i le po e tatau ona sili atu i luga + 12 ° C, e aunoa ma ni suiga faʻafuaseʻi. O le totoina o le Autumn e le fautuaina - e leai se taimi e totoina ai e le laau le aʻa ona o le malulu.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

A fuga mai le failautusi, o le a le mea e faʻapipiʻi ai kulupu

Ua faʻamautu lelei le fale i luga o le fanua tatala, aua o le totoina e le manaʻomia se tele o meafaigaluega. Ae e te leʻi totoina se yucca i luga o le auala, e tatau ona e saunia:

  1. Toto. Mo le totoina, o se yucca tupu i se fugalaau, poʻo se aʻa i aʻa, e talafeagai. E filifilia e tagata uma le ituaiga o laau e totoina, ae tatau ona fuafua mo le totoina i eleele eleele;
  2. Humus;
  3. Se pakete oneone, pe afai o le eleele e eleelea pe omea;
  4. Se pakete vai;
  5. Alavai. E mafai ona e faʻaoga kalaupapa poʻo se isi;
  6. Humus, pe afai o le laau toto ua totoina i eleele le lelei.

Taua! E le fautuaina e toto le laau i luga o le saite i le maeʻa ai ona faʻatau. E tatau ona faʻaaoga e Yucca le vevela o le ea, o le 3-5 aso muamua e tatau ona ave i le auala ma tuʻu ai mo le tele o itula. E tatau ona ia faʻaaluina le isi 3-5 aso i fafo mo le 4-6 itula, mulimuli ane e mafai ona totoina o ia.

Tulaga sili ona lelei

O le fanau mai o lenei laau o se toafa ma se tau vevela, e le fiafia le yucca i le susu. I luga o se togalaau o loʻo i ai se fesoasoani faʻafefe, e sili atu le maua o se mea maualuga - e faʻaputuina le vai ma nofo i fanua maualalo. O le nofoaga filifilia e le tatau ona paina, e le mafai e le laau faʻapipiʻi ona faʻafeiloaʻi malosi.

Toa vao

O le eleele mo le yucca e tatau ona lafoaʻi, lelei ma faʻalelei. O loams loma e le fetaui lelei mo le totoina; o le mea sili, o aʻafia o le yucca i le malamalama ma eleele lamolemole. Afai e leai se isi eleele, o le mamafa ma le palapala eleelea e fefiloi ma le oneone.

O nisi ituaiga o yucca e tupu tele ma e manaʻomia ai avanoa e sili atu avanoa. E le manaomia le totoina o se yucca i se moega fugalaau ma isi fugalaau.

Faʻalogo lelei! E fuga i luga a Yucca pe a tupu aʻe i nofoaga matala ma malamalama lelei.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

A o lei totoina, e tatau ona asiasia le aʻa, aveese nofoaga mamago pe pala. E faʻapefea ona toto se yucca:

  1. E talafeagai le saunia o se nofoaga mo le totoina, eli le eleele ma aveese lala tetele ma vao leaga;
  2. Tili se pu, i le lapoa e tatau ona 2-3 taimi sili atu nai lo le rhizome o le laau;
  3. I le pito i lalo o le lua, o le 3-4 cm o le alavai faʻavaivai ua tuʻuina atu;
  4. Ua saunia ma ua matutua i le ea, ua tuu le laau i totonu o se lua, ua faasaʻo aʻa;
  5. E tatau ona fefiloi le eleele eleʻele i le oneone, faʻaopoopo le humus;
  6. Ua faatumulia le lua i le seleseleina o le eleele ma faapipii e le lima. E taua le faʻamautinoa o loʻo tū saʻo le yucca ma e le pa'ū;
  7. O le laau totō ua sasaa i le 1-2 pakete vai, e faʻatatau i lona tele. O le eleele e tatau ona susu ina ia aʻa aʻa. E le tatau ona liligi vave le vai, ae i ni vaega laiti, ina ia mafai ona galu i le eleele;
  8. I le pito i lalo o le yucca, o le palapala ua mulimulitaʻiina i lala poʻo lala.

Faʻafeu i luga o le auala

I totonu o le Urals ma Siberia, e le aʻafia le laau ona o le leai o se vevela ma le susulu o le la. I lenei tulaga, ua faʻaaogaina yucca o se fale fale. I aso mafanafana, e mafai ona ave i fafo le fagu fugalaau i fafo pe eli i le eleele.

Faʻalogo lelei! Afai e totō le laau i le mea sese, e mafai ona e faʻaaogaina pe a uma le 3 tausaga.

Yucca Care

O se laau e pei o le togalaau yucca ua faateleina ona maua i togalaau aina, totoina ma sili atu le tausiga e aofia ai le faʻamalosia, laʻei pito i luga ma teuteu vao.

Tulaga faʻatau

Ua tupu lelei Yucca i luga o tauʻavega mataga, o lea e le manaʻomia tele ai le suavai. O suiga o le vai e sui ai i le vevela o le ea. I le 17-22 ° C, o le laau e fafagaina i le tasi aso i le 10 aso, i le vevela i luga aʻe o le 25 ° C, e faʻafefe tasi ile vaiaso. E sasaaina le suavai i le pito i lalo o le ala, e le tatau ona paʻu i luga o le pale. Ina ia puipuia laulaau mai le faʻamamago, ia sulu le yucca i le vai mai se fagu moli.

Taua! O le laau e liliuina i le taeao po o le afiafi, i le taimi o le aoauli i luga o laulaau atonu e foliga mai e mumū mai le susulu o le la.

Laʻei pito sili

O se tamaʻi laau e fafagaina faʻamalaʻau minerale 2 taimi i le taimi o le vaitau: muamua ma pe a uma le fuga. Mo le laau, o mea faʻaputu e faʻavae i luga o le vailaʻau ma fuamoa e talafeagai. I le 3 tausaga, ua amata ona fausia le aʻa, ma mafai ona faʻafefiloi maniua. A o leʻi oʻo i le taimi o le fugalaau, e tatau ona fafaga le yucca i le faapalaga poʻo le humus faʻafefeteina i le vai.

I le amataga o le taumafanafana, e tatau ona fufuluina le pito i luga o le eleele faataamilo i le faavae o le laau 100-200 g o le superphosphate - o le a fesoasoani e faatelevave ai le tuputupu ae.

I le taimi o le fuga

O le laau e fuga mai ia Me ia Iuni, o le taimi lea e manaʻomia ai le suāuʻu lelei ma lava le malamalama. E tatau ona e tausia le fanua lea e tupu ai le yucca. A faʻapipiʻiina le palapala, e tatau ona tatala - o le a faʻaleleia le fesuiaiga o le ea ma taofia ai le faʻaleleia o le susu. O vao e masani ona veleina mai le palapala, ma o laʻau paʻu ua aveeseina.

Faʻalogo lelei! Afai e te le tatutu lau lau laau mo se taimi umi, o le a ufitia le ogalaau o le laau ma o le a avea ma puipuiga i le taumalulu. O ufi e ufiufi i se "ofu talaloa" o laʻau matutu, o fafo e pei o le pama.

I le taimi malologa

O le amataga o le tautotogo mo le yucca e aofia ai le faapaina o le pale, teuteuina o lau lau lauʻeleʻele ma faaleagaina vai i lala eseese. I le faaiuga o le vaitau, e manaʻomia le tipiina o le faʻavaveina o le vai.

O se matua yucca e masani ona toe faafouina, ma vavae ese pito i luga ma laulaau. O le talo e togafitia ma se sui faʻamalo ma faʻafefeteina i le pefu. Mulimuli ane, o le a ola lau laʻau fou i luga o lenei nofoaga. O se tipi ese le rosette e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia; i le tautotogo, e mafai ona toto se yucca.

Sauniga o le taumalulu

O se tasi o fesili e masani ona fesiligia soo e le au fai togalaau aina o le "Aisea e le fuga mai ai yucca?" O le mafuaaga autu mo le leai o fugalaau o se taumalulu le talafeagai. O le auala o Yucca e faʻasaina le malulu e oʻo atu i -25 ° C, pe a fai o le taumalulu e malulu. Afai e malulu le tau malulu ma e leai se kiona, e tatau ona e ufiufi le yucca. Faʻafefea ona fai:

  1. I le pito i lalo o le laau, o le palapala e ufiufi i le 3-4 cm o le sisiva po o le solo, e mafai foi ona ufiufi le eleele i le vevela;

    Nofoaga mo le taumalulu

  2. Ia Novema, ao le i amataina matagi, o le lanu o le yucca ua sii aʻe ma pipiʻi i le ogalaau, afifi i se liʻo i se maea;
  3. Ua afifiina le laau i se ie lalaga po o le agrofibre i lona umi atoa. Ufiufi le pito i luga ma se pusa kata e aunoa ma se pito i lalo - o le a avea ma puipuiga mai le matagi. Afai e leai se atigipusa, i luga o itu e 4 o le laau e ufiufi i pepa o pepa, fiberboard poʻo laupapa. O le potu i totonu e tatau ona ufiufi i lau magogo po o vao;
  4. O le fausaga atoa e ufiufi i se ata tifaga, i lalo ifo e tatau ona faʻamau i pine pe nutilili i maa.

Faʻalogo lelei! E le tatau ona e puipuia tele le yucca mai le kiona pe afai o le taumalulu e malulu, ma e masani ona masani. O le i ai i se siosiomaga malu, e amata ona pala le fale ua puipuia.

O Yucca o se mea totino matagofie i atunuu vevela, lea e mafai ona aʻafia e le gata i togalaau o Moscow Region, ae faapena foi i le itu i matu. I le taimi muamua, sa teuteuina ai togalaau a le maota, i aso nei e mafai e tagata uma ona totōina totino se laau tele i le atunuu. O se yucca fugalaau i totonu o se tamai togalaau e tosina mai i ai le gauai, e te manao e faamemelo i ai ma faaali atu i au uo uma.
<