Laʻau

Rosa Manstead Wood - faʻamatalaga o se laau toto

Rosa Manstead O Wood o se tasi o ituaiga Igilisi sili ona lelei e faʻaaogaina e teuteuina ai le laufanua. Ua maua e le laau le tele o iloiloga lelei ma taui. Talu ai nei, o lona faʻatoʻaga ua avanoa i Rusia. O se auiliiliga auiliili o le ituaiga ma tulafono mo tausiga i lalo.

Rosa Munstead Wood - o le a le ituaiga ituaiga?

O le matagofie o le Rose rose Manstead Sa fafagaina Wood i le 2007 e D. Austin. O le mea na maua mai ai ituaiga o meaola na faʻamaonia mo le vevela, o lona uiga o se agavaʻa vao. O le fugalaau na maua lona igoa e le masani ai e faamamalu ai le paka o G. Jekyll, o le taʻutaʻua lauiloa. O lenei tamaitai ua manatu o se tasi o faifeau sili ma fomaʻi o togalaau.

Mo faʻamatalaga! O le mea na tupu na vave ona fiafia i ai tagata faaaoga, ma i le 2009, na maua ai e Manstead Wood lona taui muamua, ma avea ma fugalaau sili o le tausaga.

Rose Munsted Wood

Short description

Munstead Wood o se rosa e oʻo atu i le maualuga o le 1 m. O le aganuu e iloga i se pale mafolafola ma se ogalaau laʻau. Inflorescences o se rosa - o fugalaau lanumumu ma fugalaau fugalaau, o loo i ai se foliga lapotopoto. Petals o se fugalaau o se fausaga e pei o le ipu, toe punou i le taimi o le tuputupu ae.

Taua! Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le tau, o le a le maua ai e se tasi le malosi tele o le paolo, o le mea lea o Manstead Wood o se laau telefoni.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O se paka matagofie, pei o le tele o aganuu, ei ai ona lava uiga ma mea le lelei. O itu lelei e aofia ai:

  • lelei faʻamaʻi, teteʻe i le tele o faʻamaʻi;
  • matagofie foliga vaaia;
  • vaitau umi o le fugalaau;
  • taimi vave e fanaina ai le toe faʻaleleia pe a uma le tautotogo ma teuteuina le tautotogo;
  • lelei le tetee atu i le kiona.

E ui lava i le tele o tulaga lelei, ae o le fugalaau ua i ai ona toso:

  • le manaʻomia mo tausiga masani: fafaga, fafaga, teuteu. Afai e te misia se mea, e mamae le vao i ou luma;
  • le mafai ona mu i le la. I lenei tulaga, e manaʻomia e le fugalaau le susulu o le la mo le tuputupu ae masani.

I le tulaga lautele, o le laau e sili atu ona lelei nai lo mea le lelei.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Manusese Wood e faʻaaogaina e faʻamalosia ai le teritori. Ua totō i luma o le 'upega tafaʻilagi, faʻafefiloi ma isi faʻalaʻau laau. E mafai ona avea ma lala vao poʻo isi ituaiga ma ituaiga o rosa.

Toto i le faʻasologa o laufanua

Fugalaau ola

Aʻo leʻi tulaʻi atu, e fautuaina oe e faamasani oe lava i tulafono o le faʻatinoga. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Rosa Big Purple (Big Purple) - o se faʻamatalaga o le laau varietal

E manaʻomia lou totoina o se fugalaau ma fualaau. I le taimi muamua, e manaʻomia ona togafitia i latou i se vaifofo faapitoa lea e faʻavaveina ai le alualu i luma ma faʻaleleia ai le puipuiga o laau totō.

E mafai ona e toto se Manstead Wood i luga o le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, e sili atu le taulai atu i le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila. I le autumn, e tatau ona faia le taualumaga ia Setema ma Oketopa.

Faʻalogo lelei! I le aso na tulaʻi ai, e leai se matagi ma timuga.

Filifiliga nofoa

E fautuaina e le au fai togalaau togafitiga le taulai atu i nofoaga e lelei ona susulu mo le totoina o rosa. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o lenei ituaiga e le mafai ona gafatia matagi malolosi, o lea la e tatau ona puipuia mai le saite.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Aʻo lei faia le faʻatinoga, e tatau ona e tausia le lelei o le eleele. Manstead Wood e sili ona fiafia ile palapala ile laʻau ma fualaʻau. O le mea lea, ao le i totoina, o le a manaomia le fauina o le eleele. E mafai foi ona e tuu sina fasi falaoa i le pito i lalo o le lua mo le lelei atili o le aʻafia o aʻa. O le totoina o latou lava laau ua faʻavaivaia i le faʻamalosia ma faʻamalositino.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia totoina se rosa, e tatau ona e mulimuli i le faasologa lenei:

  1. Oleli loloto le pu i le 70 cm O le mamao i le va o pu e tatau ona itiiti ifo ma le 60 cm.
  2. Faʻapipiʻi le alavai i lalo. O nisi fai togalaau e fautuaina le faasalalauina o mea e le o lalagaina, o le a fesoasoani e puipuia le fufuluina o vitamini lelei ma minerale.
  3. Toto laau i totonu o pu, ufiufi i eleele, mamoe poa.

Taua! I le iuga, e aoga le fausua o le fugalaau i le fua o le afa pakete mo le fatuina tasi.

Tausiga o togalaau

Rose Queen Elizabeth - Faʻamatalaga o se Vaitafe Varietal

Ina ia vave fuga mai le rosa, ma o lona puipuiga e le vaivai, e tatau ona e tausia le tausiga lelei.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rosa Munstead O Wood e le fiafia i le susu o le susu. O le mea lea, e tatau ona faʻaleleia na o le vaitau o togavao.

Fafagaina o rosa

Ia Iuni ma Iulai, e tatau ona faia le vai i aso e lua. I le autumn ma le tautotogo, e mafai ona faʻaititia le numera o taualumaga i le 1 taimi i le 5 aso.

Taua! I se aso pe a uma ona totōina, e tatau ona tatalaina le eleele o loʻo siomia ai le laau.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Vaitaimi taimi mo le fafagaina o le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. I masina o le tautotogo, pe a amata le vaʻaiga, sili atu ona lelei le faia o faʻamalaʻau. I le tautoulu, e talafeagai le lalagaina o meaʻai. I le ogatotonu o le taumafanafana, e tatau ona e faia se malologa le tumau ina ia malolo le eleele.

Teuina ma le totoina

I le taimi o le fugalaau i le tautotogo, e tatau ona teuteuina le puipui. E fesoasoani e aʻafia ai le tuputupu ae ma tuputupu aʻe le vaitau tuputupu aʻe.

O le toe faʻaleleia o le a manaʻomia pe afai ua totoina le rosa i luga o le laufanua i luga o vaipanoa ma le malolosi o tau. Manotead Wood i le 97% o mataupu ua lelei ona faatuina i nofoaga fou.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

E mafai e le laau ona faʻafefete malulu ile -20 ° C. I fua maualuga, o le fugalaau e tatau ona suia pe ufiufi i le taimi malulu. Aʻo lei oʻo i le taumalulu, e aoga tele le faia o lafitiga puipuia e fesoasoani e faʻaleleia ai le puipuiga o le aganuu fugalaau ma puipuia le aʻa.

Fugalaau rosa

O le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le faʻaalia o meaola faalafua, e aoga le aʻoaʻoina e uiga i uiga o le tupu aʻe o le Igilisi o le Manstead Wood.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Rose Ruffles Miti (Ruffles Dream) - o se faʻamatalaga o le vailaʻau vailaʻau

Rosa Munstead O le laupapa ua taʻua o se laau vao e ola umi. I lalo o tulaga lelei, o le a fiafia i latou e iai fugalaau matagofie i le taimi o le taumafanafana ma seia oʻo i le malulu. O le amataga o le vaomatua e pau ia Mati, le faaiuga - ia Oketopa poo Novema.

Faʻalogo lelei! Manusese Wood e amata ona ola malosi i le malamalama lelei. O le susulu o le paolo o le tumutumu foi e faalagolago i ai. A oʻo ina tupu aʻe i vaega o le paʻu, o le lanu o mea leaga o le a paʻu.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

O se tasi o tulafono mo le alualu i luma alualu i luma o le tausiga masani o vao, fafagaina, teuteuina lala mago ma faasusu le laau i le taimi o le tuputupu ae. A aunoa ma nei gaioiga, o le ausiaina o le tuputupu ae o le a le galue. I le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e aoga le teuina o lala mamago ma mea e le o iai, e pei foi o mea e pala, o le faʻamaina o le eleele ma fofo puipuia.

Bush togafiti

Taua! Rosa Manstead O le laupapa e faʻaalia i le vave faʻafouina o vaega ua aafia. O le mea lea, aua e te popole e uiga i taʻalo tafao, i le tautotogo o le a toe faʻaali mai.

O le a le mea e fai pe a le fuga

O mafuaʻaga autu mo le tuputupu ae lemu o le filifilia o le saite le lelei ma le leai o ni sauniuniga lelei ile palapala. O faʻamaʻi faʻamalosi faʻatasi ma le lava o mea o le potassium ma le magnesium i le tuufaatasiga e mafai ona faʻasaʻo le tulaga. O le vevela ma le le mautonu e mafai ona faʻavaivaia ai le puipuiga. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi i le amataga o le tautotogo, e taua tele le faia o togafitiga puipuia.

Fugalaau fugalaau

Aʻo leʻi faʻalauteleina le rosa, e aoga le manatuaina o tulafono o le faʻatinoga. E fautuaina e amata le faiga i le tautotogo ma le autumn. O le taimi lenei ua sili ona talafeagai mo le faʻamalosia o aʻa.

O le auala aupito sili ona talafeagai mo le faʻaleleia o laau o le vaʻaia. Mo lona faʻatinoga, e aoga le tipiina o lala malolosi mai le togavao, tuu i totonu o le fogafale lalo mo le taumalulu, togafitia i se fofo puipuia, ma totoina i nofoaga tatala i le tautotogo.

Mo faʻamatalaga! O faʻamaʻaloga e faʻaalia i se siʻitia lemu. O le mea lea, o le aliali mai o uluaʻi osofaʻiga e tatau ona faʻamoemoeina i le amataga poʻo le ogatotonu o le taumafanafana.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le laau e faigofie i le paʻu uliuli ma nisi mea faʻamaʻi. Ina ia puipuia faafitauli, e tatau ona fafagaina ma faʻafeinu i se taimi talafeagai. O le tulafono lava e tasi e faʻaaogaina i le faʻatau. O le vave aveeseina o lala mamago o le a fesoasoani e foia le alualu i luga o le tuputupu ae o inflorescences.

I le tulaga o le faaleagaina o le vao, o le a fesoasoani le fomaʻi i le faʻamaʻi, ma vailaʻau - iniseti.

Rosa Master Wood o se fale matagofie ma le malulu. Mo le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, e lava le taumafaiga o le a manaʻomia. Latou te aofia i le faʻafeinu masani, faʻasusu ma teuteuina.