Laʻau

Thuja Globosa (Globosa) i sisifo - faʻamatalaga

Western thuja Globosa (Globosa) - o se laʻau matagofie matagofie ma le pale paleni. E sili ona lauiloa i le lalolagi atoa. O se laʻau faʻapitoa i teuteuga o le laufanua.

Thuja Globosa (Globosa): faʻamatalaga

O le vavao faʻasalalau o le thuja Globosa na faʻaalia i le ogatotonu ma matu o latalia o Asia i Sasaʻe. E i ai i le aiga o Cypress. E le sili atu ma le tasi le mita le tupu o le vao. O le thuja spherical e matua puipuia lava i le malulu ma faamaʻi, o lea e matua ola ai e le faigata.

O le faʻamatalaga o Globose ma isi ituaiga o thuja e leʻo ese. O se tamai laau paʻu mata e foliga mai o se polo. I luga o ona lala laiti laʻau o lanu lanu meamata.

Western Globose Thuja

I le taumalulu, o le lanu o le fua e maua ai se lanu enaena. O le thtaja ei ai le pale tele; o lenei aafiaga ua faia ona o lala vavalalata. I luga o paranesi o loʻo i ai ni peleiti laiti, o lona telē e le silia le 1 centimita.

E faasolosolo lemu le vao, o tausaga taʻitasi e tupu ai na o le 4-7 centimita. O se taunuuga, o se laau laʻau e tusa ma le 20 tausaga e le maualuga atu i le 1.5 mita.

E manaia lenei mea! Thuja Globosa o se tasi o laau sili ona ola umi i luga o le fogaeleele. O laau laiti e lauiloa e 200 tausaga.

Cones o vao vao

Toto ma tausia le thuja globosa

Thuja sisifo sisifo - o se faʻamatalaga o ituaiga

O le Thuja spherical Globose o se fale e sili ona lelei ma faigofie. Afai e te tuʻuina atu ia te ia mea uma e tatau ai, o le a tupu lelei ma sina gauai atu. O le togalaau e malulu, o lona uiga o le totoina ma le tausiga i le ogatotonu ma le itu i matu e mafai lava.

E faʻapefea ona toto le thuja globosa

O le taimi sili mo le totoina o le Globosa thuja sisifo o le tautotogo po o le tautoulu. E tatau ona filifilia le eleele tulaʻi i le lelei o le eleele. E le fautuaina e filifili nofoaga uma e tatalaina, ia tuʻuina i latou i le malulu. E sili atu le aloese mai nofoaga tatala i le itu i matu, o aʻafiaga tetele e taia ai le laau. E ola lelei i eleele lafulemu ma lafoaʻi.

A o lei totoina fatu i le eleele, e tatau ona faamama le eria, pe afai e tatau ai, e mafai ona e eli. O le loloto o le pu e faalagolago i le tele o le coma e teu ai le aʻa o le fatu. Afai e ufiufi se alavai i le pito i lalo o le lua, ona tatau lea ona eli loloto i le 10-20 senitimita.

Vaʻai i vao i luga o laufanua

O fatuga taitasi e tatau ona siaki lelei mo le faaleagaina poʻo le faʻamaʻi. O aʻa o se togafiti maloloina e tatau ona sinasina. O fatu taitasi e tuu i se isi pu ma fufuluina i se paluga o eleele lauusiusi, oneone oneone, peʻa ma humus. E le manaʻomia le faʻalauteleina o le vao i le eleele - o le tuaoi o le amataga o aʻa e tatau ona i le maualuga o le pito i luga o le eleele.

Faʻalogo lelei! Afai na faatauina ia laau i faleoloa faapitoa, ona le mafai lea ona e faia ni fugalaau. O nei fualaau ua uma ona togafitia i se vaifofo aoga faapitoa.

Tulaga faʻatau

E tatau ona fai masani, ae faʻataʻitaʻiina. E lava le fafagaina o le togavao i le lua vaiaso. E aoga le tatalaina o le palapala pe a maeʻa ona faʻafeinu uma ina ia puipuia ai le faʻamalolo o le susu. O le maualuga o le toʻimamaʻi e taʻitaʻia ai le faʻavaeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma foliga, lea ei ai se aafiaga leaga i luga o le laau coniferous.

I le faaopoopo atu i le fausua, e tatau ona sulu le vaega o le vao. E tatau ona faʻateleina le faʻafefeteina ae le o le tele o le suāsusu ina ia le maʻi le fale.

Taua! Aua nei faʻasaina le sua i le vai malulu. E tatau ona faʻamalieina vai inu vai ma vevela vevela.

Laʻei pito sili

Ina ia fausia se pale paleni, e tatau ona masani ona fafagaina le thuja i meaʻai ma minerale. Fafagaina e matua talafeagai lava i tausaga amata o le tuputupu ae malosi. O fualaau laiti, e le pei o tagata matutua matutua, latou te le mafai ona maua mai le eleele uma meaʻai e tatau ai mo le tuputupu ae.

O le laei pito i luga e fai i le taimi e toto ai se fatu. O lenei laei aupito sili ona taua o mea uma mulimuli ane, e tatau ona maeʻa ma aofia ai minerale faʻatasi ai ma mea oona. O le matafaioi a le organics e mafai ona avea ma meaʻai vao, solo le humus poʻo le faapalaga. I le pito i lalo o le lua mo le totoina, i le faaopoopo atu i mea o meaola, ua faʻalauiloa mai ai le nitrogen ma fugalaku.

Isi faʻaleleia o loʻo faʻatinoina i tautotogo uma ma autumn, i le taimi muamua o le 3-5 tausaga. I le tautotogo, o le tuufaatasiga o laʻei pito i luga e tatau ona aofia ai elemene nei:

  • fuamoa;
  • calcium
  • gaʻo
  • magnesium
  • manganese;
  • paluka
  • uʻamea
  • zinc.

Laei pito i luga e faia i le superphosphate, nitrate ammonium, fugalaʻau ma isi mea. Ae peitai, e sili atu ona lelei le faʻatau sauniuniga faʻapitoa mo togavao poʻo laau o le cypress aiga, o loʻo faʻatau atu i faleoloa faapitoa.

I le autumn, e fafagaina le thuja faʻatasi ma Fitosporin. O le taimi lava e piki ai e le thuja Globosa le tuputupu aʻe ma faʻamalosia ai luga o laei, faʻaalu faʻa-tasi i le tausaga - i le tautotogo.

Taua! E le mafai ona faʻafefeteina faʻamalolo faʻasusu i meaʻai faʻamalosi - o le tele o mea e afaina ai le tuputupu aʻe o le vao. Nitrogen-aofia ai sauniuniga e faʻalauiloaina seia oʻo ia Mati, ae le o mulimuli ane.

Vaega o le tausiga o le taumafanafana

I le tau mafanafana, e manaʻomia e le Glouosa i sisifo o loʻo iai ituaiga o tausiga nei:

  • mulumulu;
  • teuteu o tila e fausia ai se pale;
  • fafaga soo;
  • tatalaina le eleele.

A le o lea, i le taumafanafana e le manaomia e le tagata le gauai faapitoa.

Saunia o le thbja globosa mo le taumalulu

Thuja Hoseri (Western Hoseri) - faʻamatalaga

E manaʻomia tapenaga mo le taumalulu. Muamua, o lala laʻau e taoto i lalo o le ogalaau i le sone basal. O lenei faiga e faʻamafanafana ai aʻa ma puipuia ai faʻamaʻi, aemaise lava o le oona.

Ua teuteuina le pale, ua mago uma ma ua pala, faapea foi ma isi uaua ua aveeseina. Ina ia le mafai e le kiona ona faaleagaina le vaega o le laau, e tatau ona fausia se faʻavaa faʻapitoa e siomia ai. I le pito i luga o lenei fausaga poʻo lalo o loʻo liusuavai ua ufitia i se mea puipui: agrofibre poʻo polyethylene.

Thuja toto i totonu o ipu

Thuja Globosa fausiaina

Thuja Yellow Ribbon Western - Faʻamatalaga

Thuja spherical Globose e aʻafia ona aʻafia pe a faʻapipiʻiina e ona tipi. O lenei metotia e sili ona manaʻomia i le va o fai togalaau ma tagata amata. I le faaopoopo atu i le faʻalauteleina e ala i le vaʻaia, e mafai ona faʻalauteleina le thuja i le auala vegetative ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a fatu.

Faʻalogo lelei! Faʻapenaina e fatu mo se taimi umi lava, ae o le vao e sili atu ona faigata nai lo isi metotia.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faatasi ai ma le fesoasoani o tipi e mafai ona e mauaina le tele o vao e te manaʻo ai. E sili ona lelei le faiga i le tautoulu, ina ia latou maua se taimi e tuʻuina ai aʻa ma e le māgo. A o lei tipiina le vavae, e tatau ona saunia se potu o le a maua ai aʻa. O le fausiaina o se fale lanu meamata e fetaui ma lenei mea. I le taimi muamua, i totonu o le greenhouse e te manaʻomia e saunia ai le faʻamamafa tatau - ia le itiiti ifo i le 70%.

O lapisi malolosi ma lapoa e le itiiti ifo ma le 3 tausaga le matutua ua filifilia, o le pito i lalo o lenei fana e tatau ona i ai le "mulivae" - o se vaega itiiti o laau tuai. E selesele 'otiʻoti i tafatafa o lenei "mulivae", o togi uma ile pito i lalo o le vavae ese.

Ua totoina laʻau i totonu o le masini ua maeʻa, lea na teuina muamua mo le tele o itula ile vai. O loʻo faʻalolotoina laʻau i le eleele i le tuaoi lea e amata ai le tupu aʻe o nila. E le tatau ona paʻi le vaega faʻasoa i le eleele ina ia le pala le vaeluaina.

Afai e amata ona foliga mai o le seleselega laiti, ona amata ai lea ona amataina le aʻa. O le taimi nei e mafai ona e faʻaliliu i taimi uma le vavaega, ma faasolosolo malie le faʻamalosiina o laau. A maeʻa sina taimi, ona ave lea o laau i aso uma mo sina taimi puupuu. O le taimi lea e amata ai le suāsusu, o le mea lea o le a sili ona faʻaogaina fualaʻau aʻo leʻi totoina i latou i le avanoa.

Faʻalogo lelei! I le tuputupu ae o le tipi i totonu o le fale koli, e te le manaʻomia le palu ma faʻafeinu.

Aisea e liu samasama ai thuja globosa

O le tetee o le Globosa thuja i faamaʻi e matua maualuga, ae o nisi taimi e amata ona afaina. Muamua lava, o aʻafiaga o le siosiomaga e afaina ai le tulaga o le eleele o le vaega o le vao. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o ia faailoilo o tulaga fesuiaiga leaga ma / poʻo le le tausia lelei.

O nisi o fai togalaau e feagai ma le faafitauli o le samasama ma le browning o le pale thuja. E tupu tele lenei mea i le tautotogo. Suiga ile laʻau vao e mafai ona tupu ona o se malulu le talafeagai mo le taumalulu.

Yellowles ales o se laau

O nisi o mea mo le malutaga e mafai ona fatuina ai se vevela i totonu ma faʻalavelave ai le tulaga o le togavao. Latou te tuʻuina atu i lālā o le ultraviolet, o le vevela i totonu e vevela, ona o le tele o mea e leai se ea lele. Afai o le faafitauli o le samasama e fesootaʻi ma le malulu le talafeagai mo le taumalulu, i le tautotogo ua tafe Globosa i le biostimulants ina ia amata ona tuputupu ae le laau.

E iai se faafitauli e ono tupu i le taumafanafana, o le mafuaaga o loʻo i ai i le faʻavaivai o le susu i le palapala. E foliga mai o le laau na matuai suavai pe o le suavai foi na pasia lata ane. I le faaopoopo atu i le samasama o fua o le coniferous, o le fulufulu ma le galo e ono aliali mai i le sone basal. Ina ia aloese mai lenei faafitauli, e tatau ona tatala le eleele pe a maeʻa ona faʻafeinu. O le pito i lalo o le ogalaau e tatau ona togafitia i se vailaʻau faʻamalo, ma lala ua paʻuʻeseina ma faʻaupu.

Taua! Afai e totō le laau i tafatafa o le vai. E tatau ona faʻaaogaina. E leai se togafitiga i lenei mataupu o le ai ai se iuga.

O le teuteuga o le thuja sisifo, faʻafetai i lona pale pupula, o le a teuteu ai soʻo se togalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻasolosolo, e mafai ona e fatuina soo se foliga o lau filifiliga. O le toʻatele e totōina Glauka maʻaleʻale ma faʻasalalau Globosa latalata ane - o laau totō e foliga tutusa ma, pe a fesuiaʻi, fatuina se mea ofoofogia le tuufaatasiga.