Laʻau

Areca pama - tausiga o le fale ma le faʻaleleia

E toatele tagata e fiafia e teuteuina totonu ma ni pama. O se tasi o nei laau totő ua ola i le fale o le isca. Faatasi ai ma se foliga matagofie, e mafai ona ia faaleleia le ituaiga o soo se potu. O loʻo taua i lalo mea e faʻatatau i le tausiga o le fale ile fale, o meaola, o meaola.

O le tuʻuina atu o mea saʻo saʻo i lenei sui o le aiga o Palamū, e mafai e le tausi vine ona tupu vave le tuputupu ae ma se pale matagofie.

Ituaiga o Areca

O aganuu faʻapitoa e faʻaopoopoina le malulu i potu e tele tele. Greens e faʻafefeteina le ea o le ofisa poʻo le potu e iai le okesene. O le fale o le nica pama e maua ai se lagona o le gasegase, e toe mafaufau i le vaomatua.

Paʻu Pala

O ona lau, e pei o fulufulu lautele, foliga matagofie. Mataʻutia o lapoa ma lanu. E tele ituaiga o meaʻai e tupu lelei i totonu o le fale. Faataʻitaʻiga o:

  • Areca ituaiga Catehu;
  • Chrysalidocarpus;
  • tolu alofilima.

Areca pama i totonu

O teritori masani o ituaiga o manu Catehu o Aferika i Sasae, Asia, le talafatai o le Pasefika. E i ai le isi igoa - Peteli laau. O tagata nonofo i Malaysia ma nuʻu uma lava e ola ai e 'ai i fua o lenei laau ona o ona mea matagofie. I lo latou manatu, o se manuia lea mo le tino, e ui lava o le mea moni, faatasi ai ma le faʻaaoga soo, o ia meaʻai o le mea oona, e mafua ai le oona.

O le laau e faʻaaogaina mo togalaau aina, e ola i le taimi e tasi e oo atu i le 20 mita, e i ai le kuluga 10-50 cm le mafiafia. O le lau e oʻo atu i le umi 2 mita. O Palm Catehu o loʻo faʻaalia se ola lelei e pei o se tagata nofo i faleoloa o faletalimalo ma fale. I totonu, o le laau e le fua mai, e tupu malie lemu.

O le fanau mai o le Chrysalidocarpus samasama o Madagascar. O foliga o Paama o loʻo i lalo:

  • I le natura, e oʻo atu i le 10 m.
  • E i ai ona lala tetele i le mea e pei o se vao.
  • O le lanu e pouliuli, e oʻo atu i le 2 m, tutusa ma fulufulumanu, oʻo atu i le lautele o le 1 mita.

Fale tetele ma ofisa, o lenei laau o le genus Areca e maua ai le atamai ma le alofa tunoa.

Trehtychinkovaya pama na sau mai le motu o Malacca. I le taimi lava e tasi, o ni ogalaau ma le mafiafia o le 5 cm e oʻo i le 3 m. Fugalaau paʻepaʻe e matua manogi lava, o laulaau o le 1.5 mita ei ai foliga paʻu itiiti.

Faʻalogo lelei! O lea pama e mafai ona tupu i totonu o se potu mafanafana.

Areca mai le aiga o Palm e silia ma le 50 ituaiga. E eseese i latou:

  • laʻau felelei o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata;
  • minoi faʻapipiʻi ma sikula - mama;
  • i lalo o le palealii, o le faʻavaeina o faʻaogaina e ala i le ituaiga o paʻu e tupu.

Areca Catehu

O le fugalaau Areca e laʻititi, ma o lanu e latalata i lanu papaʻe, tapunia foliga. Fualaau - drupe e sili atu ma le 7 cm. O fatu lanu paʻepaʻe-e pulumu.

Aiga Tausi

O laʻau teuteu e sili ona lauiloa i le vaomatua i totonu. O le evergreen isca laau i totonu o le fale o se meaola tele, ua tupu muamua i se tau vevela, e le manaʻomia ai se tausiga faigata. Greens o le a fiafia mo se taimi umi lava.

Paʻu paleni chrysalidocarpus - tausiga ile fale

O le tuputupu aʻe e mafai ona taʻua vave: o le saoasaoa e pei o le 4 tausaga e oʻo ai le tele o le tau. O ituaiga o Areca o le catechu e masani lava ona filifilia i totonu o faifaatoaga.

Mo le atinaʻe lelei, e tatau ona e tausia le aganuu i se malamalama lelei ma saunia le suavai. O le mea e sili ona taliaina, o fulufulu faataapeapeina, e ui lava i totonu o le paolo, i lalo o le la, o le aganuʻu e lagona lelei foi. I le aoauli, e fautuaina e puipui le laau mai le vevela vevela. Mo le faʻatupulaia faʻalua i le masina e tatau ona liua le fagu.

Faʻalogo! O le tele o le malamalama e tau atu i laulaau, o mumu. Aemaise lava le puipuia o le pama mai le sun sao mo le ono tausaga.

Filifili le pu

Mafaufau pe o le a le pama e sili ona fiafia i le tausiga o le aiga, e taua le gauai atu i le gafatia mo le alualu i luma. O le gasegase o le a manaʻomia tele, aua o tausaga taʻitasi e manaʻomia ai le faateleina o avanoa. O le faʻaleleia o eleele e faia i totonu o se pusa lapoa, lea e tafe mai ai le vai i totonu o pupu pe a uma ona faʻavaivai. Ole lapisi o le ulo e tatau ona i ai se laina e 4 cm mai le pito i lalo ina ia mafai ai ona vevela aʻa.

Areca laʻau

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le masani mo lenei mea totino ua manatu o le maualuga o le maualuga. O le aganuu o le a faʻafeiloaʻi foi le taua o le taua, ae o le faʻaitiitia o le faʻaititia o uiga taugata: o le a vaapiapi laulaʻau pepa, o le a faʻamago le mata. Afai e te mulimulitai i tulafono o le galueaiina o le a mafai ona maua se foliga matagofie. O se tasi oi latou o le fausiaina pe a manaʻomia pe a amata ona faʻagogo le eleele. O le maualuga o le susu i le eleele e oo atu ai i le mea moni o aʻa e amata ona faasolo ina leaga, seia oʻo i le oti.

Faʻalogo! Faʻaleagaina i le vaega lanumeamata atonu e maua mai i faʻataʻitaʻiga. O se faʻailoga o le pogisa o le pale, e manaʻomia ona faʻaitiitia le aofaʻi o le susu. Mai lona leai, e amata ona liu samasama pito o laulaau, oti. O se koneteina vai e tatau ona mafai ona tu i luma o le faiga, ma e le tatau ona faatagaina le vai e paʻu i lau.

Tulaga o le vevela

O se laau talavou e gafatia le vevela e oo i le - 6 tikeri mo se vaitau puupuu. O le oʻo atu i le 0 Celsius e oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma e oʻo lava i le oti. O se soifuaga atoa e aofia ai le vevela o se paʻu o le eleele mai le aʻa mai le 21 i le 27 tikeri. O le ea e le tatau ona vevela i luga atu o le 35

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona fafaga faalua i le masina. Faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa. I le taumalulu ma le tautoulu, e faaitiitia le faaitiitia i se masina faalemasina. E oʻo atu i le 6 tausaga i le taumalulu, latou te tuʻuina atu luga o luga o le vai i le tolu taimi i le masina, pe a uma ona faʻauu aʻa. E manaomia foi le fugalaau. O se faʻataʻitaʻiga o faʻatonuga ua maeʻa o Fugalaau Fiafia.

Laʻau o Paama i fafo

Faafitauli i le tuputupu ae ma le suia

E tatau ona faia i taimi uma le faʻapapaina o Areca. O nisi taimi e te manaʻomia ai le vaeluaina o le togavao i ni ipu eseese. I le maeʻa ai o le faʻatau, filifili le eleele mo vave vave, tuʻuina le faʻavaivai ina ia vave ona alu le lau ma e le faʻavaivai. Faaaoga le perlite, pebbles, pumice. Faʻaopopo le oneone ma le peʻa, meaʻai laupapa. O le eleele e aofia ai le paʻu paina, malala. E fautuaina se faʻasologa i le masina o Aperila ma se filifiliga o se ipu laititi laʻitiiti. E tatau ona faʻafeiloaʻi se paluga eleele e ala i le toe siiina. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia taʻitasi pe taʻitasi i le 3 tausaga. E tatau ona teuteuina le aʻafiaina o se aʻa ma se faʻalaloa lagona.

Laʻau o le pama laau - tausi fale

I le talanoa e uiga i foliga o le galueaina, e tatau ona taʻua le vaitaimi o le taumalulu i le taumalulu. E le mafai ona e tuua le laau i le ea malulu mo se taimi umi. E tatau ona ave le tausiga, seasea fausua, e tasi i le vaiaso, e taulai atu i le pito i luga.

Faamatalaga faaopoopo. I le taimi o le malologa, e tatau ona e tausia se vevela e tusa ma le 16 tikeri.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa ma faʻamaʻi

Palm Hamedorea - tausiga ile
<

E pei lava o soʻo se aganuʻu, o le a fesoasoani le isca e maua ai faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o foliga vaaia i laulaau lanu mumu-lanu moana po o le uliuli. Afai e te le faia ni togafitiga i le faiga o togafitiga, o le a faʻapipiʻi faʻamaʻi i le faasologa faifai pea. O le puipuia o le tuʻuina atu lea o le malamalama talafeagai, ma o le numera o sprays e tatau foi ona faaititia i se tulaga maualalo.

O le faʻateleina faʻamalosi e tau atu i le oti o aʻa. E afaina foi fatu ma laau. O iniseti, o le apogaleveleve mite, scutellum, osofaʻi papaʻe. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona togafitiga iniseti.

Chrysalidocarpus

<

Faʻatauga auala

O le Blooming isca i le foliga o se panicle ma se kulimi laʻitiiti po o fuga samasama e seasea ona matauina i le fale. E naʻo le tausiga lelei e mafai ai. Afai ua tulai mai le mea matautia, ua lava le susu ma le malamalama, o le vevela e mai i le 22 i le 28 tikeri. Vaʻa-lanu lanu e tumu i fatu e mafai ona totoina. O le isi auala e mafai ai e le aganuu ona faʻaleleia o le vaeluaina o le vao.

Fatu

A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻafefete fatu i le sulfuric acid mo le 10 minute. Ona latou totoina lea i totonu o le mea ua saunia ma ua tuu le fagu i se paolo malu, e faatalitali mo laau toto. O le toe faʻaleleia i lenei metotia e maua ai se mea moni - o fatu e inu, e tatau ona e puipuia i latou mai tamaiti ma manu.

Areca ipu

<

Vaeluaina o le vao

Ua aveeseina le togavao mai le tane, o le tino o le misela ua tatala mai le eleele. Faʻaseseʻa ma le lima ia laau ma totō vave, faʻafeinu. O le isi, e manaʻomia ona tuʻuina le pama i le malamalama i le vevela o le 20 pe 25 tikeri, faʻaleleia le ea. Ona latou faatali lea mo le magoina o le palapala ma toe faʻainuina. E manaʻomia ni nai vaiaso i aʻa, pe a maeʻa ona faia le laei pito i luga.

Areca o se laau totino lea e tupu aʻe i totonu ma teuteu le fale. Ina ia mafai ona galue mea uma, e tatau ona faʻaaogaina le tulaga o le vevela, faʻafeinu ma faʻamalama.