Laʻau

Rhododendron Yakushiman Percy Weisman

E taʻitasi e taʻutaʻua se togalaau poʻo se fale mafanafana e saili e teuteu. O le rhododendron matagofie o se tasi o muamua i le faigofie o le totoina ma le tausiga. O lenei laau afu o le aiga heather. O le ogalaau faʻamalosi i le tausaga lona lua talu ona totoina. O laulaau e lapoa, lautele, lapotopoto, ma le tasi uiga taua i luga o le palealii. Fugalaau e faia i luga o tumutumu ma e foliga mai o se fetu e lima lima.

Faamatalaga lautele

Rhododendron na muai faamatalaina i le ogatotonu o le 17 senituri. O le igoa "rosewood" na maua ona o lona foliga tutusa i rosa, ae mo le lanu piniki mālūlū, o ona lanu ua suia ao faaauau pea le fugalaau. E ui i lea, e oo mai i le 2019, ituaiga o rhododendron na faguina, o lanu e mafai ona lanu mumu ma le lila. E foliga mai foi ituaiga eseese.

Rhododendron Yakushimansky

Rhododendrons mai mauga maualuga na aumai. E fuafua i le eseesega, o le maualuga o le laau e mafai ona suia mai le 10 cm i le 10 m. E silia ma le 15 ituaiga o rhododendron o loʻo maua i le teritori o Rusia. O nisi o nei vaovao o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina, ae o isi meli e mafai ona faʻamaʻai se tagata.

Rhododendron Yakushimansky (Yakushimansky - le fesuiaiga lona lua o tusitusiga) na aumai i Rusia ma Europa mai Iapani, mai le motu o Yakushima. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le faʻafefe o le kiona. O le tele o ituaiga e mafai ona tutu i -30 ° C. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 100 cm, o le lautele o le 150 cm.

Rhododendron e tumau pea, ma ei ai se isi uiga masani o ona faʻalagolago: a oʻo mai le tau malulu, o le a faʻafefete ona laʻau i totonu o se pu. O se tali puipui lenei o le laau mai le maalili.

Mo se faʻamatalaga! Tagata faʻatoʻa faʻamalositino faʻataʻitaʻiga ma le Yakushimansky rhododendron, e taumafai e atiina ae ni ituaiga o le malulu.

Lafoga o le Yakushiman Rhododendron

Rhododendron Nova Zembla

E tusa ai ma le fuga, uiga o le vaomatua, le fausaga o lau ma le aʻa, rhododendron Yakushimansky ua vaevaeina i ni vaega laiti. Auiliiliga o ituaiga taitasi e tatau ona iloiloina i auiliiliga.

Percy Wiseman Rhododendron

Rhododendron Percy Wiseman o se saoasaoa faatupulaia pe a faatusatusa atu i ona tagata.

O le maualuga e oʻo atu i le 130 cm, faʻaopoopo 10-15 cm i le tausaga.

Faʻamau, lelei mo moega fugalaau, togalaau poʻo togalaau. O teuteuga o le tipu e teuteuina i falaoloa e oo atu i le 15 fugalaau, paepae ma se piniki piniki.

Mist Maiden

Mist Maiden Rhododendron, o se tasi o laau sili ona tumau o lenei ituaiga.

E le pei o ona tagatanuu, o ai e le mautonu i le susulu o le la, o le Mist Maiden i le itu o le malamalama e sili atu ona matagofie ma faateleina. Faʻafetai i le vili i le pito i lalo o le laulaau, o lenei ituaiga o rhododendron e mafai ona tuʻuina atu ia lava i le tele o le susu.

I le maualuga, e mafai e se tagata matua matutua ona oʻo atu i le 1.5 mita, ae faʻatupulaʻia lemu.

O fugalaau ei ai se lanu piniki enaena i le amataga o le fuga, e oʻo i le tini latou te paʻepaʻe.

Rhododendron Carolina Albrook

Rhododendron Carolina Albrook ei ai lona foliga sao.

E seasea oʻo i le maualuga le maualuga o le suka i le 100 cm i le maualuga, ae ui i lea, o le olaola o le ola o le ola.

O le fugalaau e tele, lush. O le lanu o le tumutumu o le lanu violē. I le faaiuga o le fugalaau, latou te paepae. E sili atu i le fou ma le taimi talafeagai, faʻafeusuaʻi faʻamafanafana.

Carolina Albrook

Fafine siliva

O le "Silver Lady" o loo i ai ni fugalaau lanu piniki, lea, pe a fugafuina atoa, ua fufusi i lanu samasama.

O le vao e foliga saʻo, mafiafia i le fausaga. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, meaʻai, ma se pito i totonu. I lona faʻamatalaga, e talitutusa lava ma se faʻaaliga rhododendron.

Faʻalogo! E oʻo lava ile uluaʻi tausaga talu ona totoina, o lenei ituaiga mea e fiafia i ai le mata o le fanua ma le tele o fua.

Rhododendron Kalinka

O le tele ma le tele o ituaiga o rhododendron o Yakushimansky. E oʻo i le maualuga o le 200 cm i le sefulu tausaga muamua.

Inflorescences e tetele, lanu piniki. O le fesuisuiai na gaosia e tagata filifilia Europa, o le mea lea, ua faateleina le tetee atu i le kiona ma le susulu o le la.

I tapenapenaga mo le taumalulu, ua fautuaina ina ia faamalosia pupu mai le kiona.

Rhododendron yakushimanum fantastica

Rhododendron o se mea e fiafia ai Yakushimansky, o lona taumalulu taumalulu e lauiloa, e masani ona oʻo i le maualuga o le 80-90 cm.

O fugalaau e lanu piniki, e agai atu i le ogatotonu o le fugalaau latou te fugafulu. E susulu tele ma tumu tele. Lelei mo le fatuina o pa puipui.

Faʻafefiloi

O le laau matua e oʻo i le maualuga o le 220 cm. E fuga lelei, vali le vao i le paʻepaʻe, piniki po o le lanumoana. O le pito o le petals e vaʻaia. O laulaau e mafiafia, pouliuli lanumeamata. Fugalaau i le fua mai i le 5 i le 7 vaega.

Hoppy

O le maualuga o se tagata matua e 1.2 m.

Faʻateleina, laʻau vave. Fugalaau paʻepaʻe-piniki ma fuga auro. Fugalaʻau tetele ma pito faʻasolosolo.

Fuga-mausali ma faigata.

Rhododendron blurettia

Rhododendron blurette e laʻititi, faʻapitoa i le tele. E iloga i lapoa lapopoa, mamafa e oʻo atu i le 15 cm le umi.

E fuga lelei, ma se lanu ulaula, liliu i le malamalama i le ogatotonu o le fugalaau. O le pito o tumutumu o vaʻavaʻa.

Bluretta

Lumina

O le luminari ituaiga eseese e ese mai i ona itu i ni mea e le masani ai.

O le togavao e le sili atu nai lo le 90 cm, o laulaau e tino, umi, tusi. O fugalaau ei ai se fugapa piniki mumu, o le ogatotonu o le fugalaau e paʻepaʻe, ma e masani ona mumu mumu.

Schneecrone

Rhododendron Yakushimansky Schneekron e tupu malie. Faiga foliga.

O fugalaau e paʻepaʻe pe paʻu piniki. O nisi taimi ei ai ni lanu samasama susulu. E le maualuga le togavao. O laulaau e lapopoa, e lago.

Emanuela

I le maualuga, o le vao o lenei ituaiga e oʻo i le 1.1 m.

O fugalaau e lanu uliuli i autafa o laina, i le ogatotonu latou liliu mai paepae. Laʻau vave, mai ia Me ia Iuni. O lau e vaapiapi, paʻu, umi.

Hummingbird

E faasolosolo lemu, e sili atu ma le 10 tausaga e oʻo atu i le 85 cm, i le lautele 125. Laʻau faʻafefete, foliga masani.

Fugalaau o se paolo lanu piniki ma ni laumei paʻepaʻe paepae ma paʻepaʻe. E sili atu le manaia o toto, e fiafia i le paolo.

Morgenroth

O foliga o le togavao e lapotopoto, e matua nutimomoia. E oʻo atu i le 100 cm le maualuga.

Lulu, fugalaau tele e lanu mumu sesega ma se lanu piniki.

Faʻalogo! O le tulaga ese o lenei ituaiga o le fugalaau e tupu i le amataga.

Morgenroth

Doc

O le vao e faasolosolo malie, oʻo atu i le matua i le maualuga o le 120 cm i le matua.

E fuga mai i totonu o le lanumoana susulu, mafiafia. E tele laʻau, e oʻo i le 10 fugalaau. Luga ma lauolaola susulu. E talafeagai mo le faatulagaina o puipui.

Isadora

O lenei laau toto e tutusa lava ma luko lopodendron ua oso mai luko. Tagata matutua e ola i le 120 cm.

Fuga i fugalaau tetele ma fusi faataamilo i pito. O laulaau o ni meaʻai, ma e masani ona faʻasalalau i le pito i lalo.

Golden Torch

E oʻo atu i le 0.7 mita le maualuga, o le vao e vaʻaia ma fugalaau paʻepaʻe.

I le faagasologa o le fugalaau, latou mumu ai i se mea auro, ona o lenei mafuaaga na taua ai lenei ituaiga o rhododendron "Golden Torch".

Golden Torch

Faʻamatalaga o le totōina ma le tausiga o vao

E le pei o isi ituaiga o laau, o le rhododendron Yakushimansky e susulu tele ma sili atu ona malosi. E le gata i lea, o lenei ituaiga o laau e sili atu ona puipuia i faamai ma le maualalo o le vevela. E le gata i lea, o le rhododendron Yakushimansky o se vailaau togafitiga. Tincture mai ona laulaau ua faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, epilepsy, malulu.

Rhododendron Roseum Elegans

Pe a teuteuina se togalaau poʻo se fale mafanafana, o le a avea ma mea taua ma talafeagai mo soʻo se mamanu. O Rhododendron e manaia tele mo togalaau papa, e faia ai pa puipui. E fetaui tonu ma le atoatoa i le faʻavaa o se vaituloto teuteu.

O lenei laau toto matagofie ma aoga e tele ni auala e faʻaleleia ai:

  • lafoaʻi;
  • e ala i fatu;
  • toso;
  • vaevaeina o aʻa.

Ina ia faʻaleleia le laau e ala i le taoto, e tatau ona tipi le lala i lalo i le amataga o le tautotogo ma tuu i le eleele elemene. E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana, o le lālā sauniuni o le a maua aʻa. Ona e vavaeese lea mai le togavao ma eli i se nofoaga fou e nofo ai.

Ua saunia fatu mai le vaitau ua mavae ma totō i le tautotogo. Faʻamasusu ile vai.

O afaina e tupu mai i le auala masani - ua vavaeina lala, 5-10 cm le umi ma ni nai pulumu, ma tuu i totonu o se alalaʻau.

O le vavaeina o le aʻa e tatau ona faia ma sina mea e faaleagaina. A maeʻa ona tuʻu ese, e toe foʻi le laau i totonu o le 2-3 tausaga.

Taua! O le totoina o laau e tatau ona tupu i le amataga o Aperila po o le faaiuga o le autumn.

E tatau ona faʻaauau pea le eleʻele eleʻele ile mea e toto ai. A o lei totoina, e tatau ona tuu i totonu o le vai mo ni nai minute. Ae afai ua i ai ni afifi i luga o fualaau, a maeʻa ona totoina, e tatau ona veleina.

Rhododendron e sili ona fiafia ile eleele. Afai e leai se mautinoa o le vaega tonu lava lenei, e mafai ona e faʻaaogaina oe lava i le fomai. O le tele o ituaiga e le fiafia i nofoaga e matagofie pe matagi. Mai le la, o le vao e mafai ona mu ma mamae. O le aʻa o le laau e le lelei, o le mea lea, e le mafai ona tatalaina i soo se tulaga. E tatau foi ona aveeseina ma le faaeteete ia vao.

Vai le tagata matua e faʻauʻu ile taimi e 2-3 i le vaiaso, tele. E mafai ona mulimulitaʻi i le sawdust. E fafaga faatolu le laau i le vaitau.

Mo le taumalulu, e le talafeagai le ufiufi o le togavao, o ituaiga o rhododendron o Yakushimansky o le toleniina o le taumalulu. I nisi o tulaga e le masani ai, latou te manaomia le ufiufi o aʻa i lala lala.

O le vailaʻau e teteʻe i fualaau oona ma e itiiti se faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Faʻasalaga lelei, o le rhododendron o le a maloloina ma faʻasaʻo i faʻamaʻi. Ae o nisi taimi o le togavao e mafai ona osofaʻia e meaola faalavela - faʻamau i le moe ma le apogaleveleve e mafai ona mafua ai nisi faʻalavelave. E mafai ona e faʻaumatia latou i auala faʻapitoa, e pei o le Diazinon poʻo le Keltan emulsion.

Taua! Afai e le lelei le toe faʻaleleia o le rhododendron pe a uma le faʻamaʻalogaina, o laulaau e gaugau i totonu o se pu mo se taimi umi, ona manaʻomia lea o le faʻamusuina vave o le vao.

E iai foʻi faʻafitauli ona o le le lelei o le tausiga o le laau. Ole faʻaleagaina o le faʻavaivai e faʻaalia e ala ile faʻailoga e pei o le paʻu o le paʻu poʻo le faʻalauteleina o lau laau. I le tulaga muamua, o lona uiga o le galala ua galala, i le lona lua ua lolovaia. Afai o le fugalaau e vaivai ma e le o le lush, o lona uiga e manaomia e le rhododendron ni minerale.

Faʻasalaga lelei, o le mamanu o le initaneti o le a teuteuina ma le ofoofogia o le matagofie e se vao mo le tele o tausaga. Ma, ioe, o le a avea ma matauʻa o uo uma ma tuaoi.