Laʻau

Goose Rusia samasama - lelei ma mea le lelei

Gooseberries o se meaʻai suamalie lea e lelei mo le tau i Urals ma Siberia. O le maalili, suamalie, e talafeagai i fualaʻau eseese. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona totoina se vao ola maloloina lelei o gooseberries samasama, e uiga i le tausiga o le laau, ma le taimi foi e selesele ai.

Faʻamatalaga ma uiga o le kulisi samasama samasama

O le lanu lanu samasama mai le aiga o Gooberry e le o se talavou, na gaosia e tusa ma le afa seneturi talu ai. Ae o le tofo i le taimi lea e leʻi pa'ū.

Faʻasologa o talafaasolopito

I le 1970, i le All-Russian Research Institute o Michurinsky Gardening, na totoina ai e le breeder K. D. Sergeeva se fugalaau lanu samasama. Na ia sopoia le tele o ituaiga o vine: Oregon, Curry, Careless ma Houghton. O se taunuuga o le filifiliga, o se tama e puipuia i le malulu, o le palapala paʻu sa maua. I le 1974, na tusia ai le ituaiga i totonu o le resitala a le setete ma salalau i itu i Matu ma Sisifo ma Ural.

Berries o kulisi samasama samasama

Uiga o le vao

Afai tatou te talanoa e uiga i uiga o le togavao - o le fausaga, laulaau, vine, pulou, tumutumu, ma isi mea, ona mafai lea ona tatou faamatalaina le kusiva samasama o se vaomago. O le lanu samasama e vaeluaina, vaapiapi, uumi, spiky, faapea foi ma le mafiafia o moli lanumeamata lanumeamata, o le pito i luga o loo valiina i le piniki. O laʻau o le uumi vavalalata e mama foʻi.

O le togavao e ufiufi i luga o laina uumi o le tele o le laʻau (uumi / vaʻaiga), o loʻo i ai i luga taumatau i le itu taumatau. O le lalaga laulaʻa e faʻafiafia lona foliga. Laititi laiti ma se pale pupula o le paolo lanu enaena, e le o lalo ifo ma fai sina paʻu. O laulaau o le laumei lanumeamata lanumoana e laititi lava e susulu, e le o faʻaitiitia, o loʻo i ai se foliga paʻu. E tele lava saʻo, ae o loʻo i ai ituaiga o laʻau faʻamaʻi. O fugalaau e masani ona pala, laiti.

Uiga o fua

O vine o gooseberries lanu samasama e tele, e mamafa pe tusa ma le 4.5-6 g oval pe o ese mai ma se mea e mafai ona iloa. O le paʻu o le paʻu, mafiafia tele ma tele veins bran, e sili atu le malamalama nai lo le lanu samasama o le pulupulu.

O vine e suamalie, ae manaia tele. O le sugar content e 9.3%. O le fatuga o fatuga o le averesi. O le pusa e talafeagai mo le 'ai saʻo, mo le faia o siamu, lamolemole, meaʻai, faaopoopo o lauti, ma isi.

Tulaga o tulaga

Pe a fufuluina gooseberries: pe faapefea ona piki vine mama

I le faaopoopo atu i le mea moni o gooseberries o ni fualaau lelei ma maloloina, o loʻo avea pea ma se togavao vave. O le lanu muamua lena e tosina ai pi i le fasi fanua.

Faʻalogo lelei! Yellowose goberriesberries o se vailaʻau sili ona lelei ma le faʻamalolo togafitiga masani.

Vaitaimi ma le seleselega

O le totoina o fatu e amata ia Setema ma e tumau ia Novema. E ui lava o le berry e malulu, e sili atu le aua le toso i le kiona pe a totoina. I le masina o Iuni ma le amataga o Iulai, ma le faʻaeteeteina lelei: faʻaauau pea le vevelaina o vao, o le i ai o faʻamaumauga ma togafitiga mai meaola faalafua, o le togavao o le a avatu pe a ma le 5 kilokalama, talu ai e mamafa tele vine i luga o lala mo se taimi umi ma e le faʻapalapala. O se seleselega lelei o le a saunia i totonu o le 10 tausaga.

Taumafa uiga

O fua o le lanu samasama lanu samasama fiafia, ae o le autu autu o le suka, suamalie. O le tofo e manaia ma e le masani ai, o le tele mo gourmets.

Lamala ma le malulu

E le taliaina e le laau le maualuga o le susu, o lea e tumau ai le ola ma e mafai ona tatalia se tau vevela. Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻamautu masani. O le taumalulu e le afaina tele, o le vao e faigofie ona faapaleni gutu e aunoa ma se malutaga.

Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o le a matua faateleina le puipuiga o le laau, o le mea lea, o le faamaʻi e le mafai ona aafia ai le kulisi. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e masani ona foia le eseesega:

  • paʻu paʻu;
  • fana fana;
  • vaʻavave mite;
  • silasila;
  • Septoria;
  • anthracnose.

Anthracnose faamai e aafia ai laisi gogoberry

Afai o togafitiga e faia mai iniseti ma mamanu, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina pe a maeʻa vaiaso e tolu. O le togafitiga e sosoo ai e tatau ona faia i le lua vaiaso talu ona suʻeina fua.

Faaaogaina o Berry

O pisinisi e le o mumusu e faʻatau fua i fua tetele mo le gaosiga. O lenei mea o se oloa lautele lea e talafeagai mo le faatauina atu muamua, gaosiga, kuka, taʻavale.

Faʻapitoa ma le le lelei o lanu samasama eseese

Tofiga masani - pe Europa pe teena

Faatasi ai ma uiga lelei o le eseesega ua maitauina: o le malulu, teteʻe i le vevela ma le lāmala, le faʻaleleia o le tagata lava ia, o lona uiga, e le manaomia se tagata e faia le palota. Ma, ioe, tofo.

E uiga i le faaletonu, e iloa e le au fai togalaau le tele o le salalau o le vao i le tuputupu ae, ao talavou o ia.

Totoina o fualaau laiti i luga o le saite

O le lelei o le seleselega, o le togafitiga o le laau e faalagolago tonu lava i le filifilia o laau toto, saunia o eleele ma totoina nofoaga, faapea foi ma le fausiaina o se laau toto.

Filifiliga ma le sauniuniga o fualaau

Black gooseberries - o loʻo ola le fale

A filifilia se fatuga, e tatau ona e gauai atu i mea e lua: o aʻa ma le elasticity o le tipu. E le tatau ona mago le aʻa. O le mea lelei, o se vaʻa maloloina e fa aʻa aʻa o le 13 cm ia taʻitasi. Ina ia siaki lona faigofie e faigofie - fai se koluse. Afai o le lanu tipi o le beige po o le kulimi, o le fatuga e ola maloloina, maloloina, pe a enaena, e afaina i le faamai.

Faʻalogo lelei! 5 mm moli o le a avea ma se filifiliga lelei pe a filifilia se fatu. Lanu lanu meamata, elasticity ma le gafatia o le tele o tipu o se faailoga o le soifua maloloina o laau.

Taimi ma le faʻaleleia o mamanu

O le fualaau o le Gooberry e tatau ona toto i le tautoulu mai ia Setema ia Novema. E mautinoa lava i luma o le tau malulu muamua. O pamu e totoina i pupu pe a uma le 2 m mai le tasi i le isi i le loloto o le 10-15 cm e nana ai le ua.

Filifilia se nofoaga tulaʻi

Nofoaga talafeagai ma le malamalama lelei, e aunoa ma le tele o le susu ile eleele. O eleele lanu uliuli ma lanu mumu malamalama o se siosiomaga mafanafana mo le tuputupu aʻe o fugalaau samasama. E tatau foi ona e puipuia ia laau toto mai le matagi malulu ma tusi.

Sauniuniga i le nofoaga

Muamua, o le faʻamafunaina o vao, faamamaina o le togavao, ona fufulu lea o le eleele pe a eli le eleele. E ave le 15 kg o le humus i le 1 mita. Faʻaopopo le oneone poʻo le oneone pe a manaʻomia.

Faʻamasinoga faʻalelei

Poto poto i le auala e totō ai fualaau mumu samasama:

  1. O aʻa o le fatu laau e tuu i totonu o le vai mo se aso ao le i totoina.
  2. Oli le 60 × 60 × 70 cm le tele, o le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo i le 2 m.
  3. Faʻamuʻu le palapala i totonu o lua ma solofanua humus ma fafie ma le superphosphate.
  4. Seti le fatu i totonu o le pu i le maualuga o le 45 ° ma fufulu i le eleele.
  5. E tatau ona faʻalolotoina le matua aʻa i le 10-15 cm. E fesoasoani lenei mea e faʻamalosia ai aʻafiaga.
  6. Liligi le suamalie i le vai. Lua pakete mo pu taitasi.
  7. Fausiaina se pu mafiafia ma le limeti o le afa mita. A uma ona totō, faʻatumu le peʻa ma le vao i le aso.

Totoina o fuālaau samasama samasama samasama

E le o le faigata o se faagasologa o le totōina o fatu e pei ona ono foliga mai muamua. O le mea autu lava e tatau ona e faia nisi o taualumaga muamua: filifili se nofoaga talafeagai, saunia pu, humus.

Vaega o le tausiga o taimi

O le laʻau e fesuisuiaʻi i se tau vevela, e puipuia i le malulu ma faʻafeiloaʻi lelei le taumafanafana timuga. Ae o le kulisi lanu samasama ei ai lona lava uiga: o se pale paleni, o mafiafia ma e masani ona tupu, faapea foi lala e mafai ona ola lautele.

Faʻaiga ma fafaga

O le vao e le fiafia i le susu, ae i le taumafanafana e te lua faalua i le vaiaso, e lua pakete i lalo o le vao i le taeao ma le afiafi. O le faʻamautuina masani o le a aoga i le taimi e fua ai. A o faagasolo lea vaitaimi, ua fatuina fatuga mo le isi tausaga.

Lauina ma le totoina

O le faʻaleleia ma le totoina faʻaletausaga o le faʻamaoniga o le ola maloloina ma le alualu i luma o se fatu. Pe a uma ona faʻamaʻa, e tatau ona vaʻaia le palapala, faʻamago, faaleagaina vao. O le mea lea, o le a maua e le laau le tele o meaʻai.

Faaaogaina o mea faigaluega

Fesoasoaniga mo gooseberries e faia i poloka laupapa poʻo le uaea uʻamea. O le tasi ma le isi filifiliga e faigofie mo lālā ona tupu aʻe. O lenei mea e faafaigofie ai le seleseleina ma le avanoa i le aʻa ma le ogalaau i taimi o gaioiga.

Laupepa laupapa mo togavao samasama samasama

Taua! E manaʻomia fesoasoani ina ia le pala i luga o le eleele lala ma fua.

Faʻatau togafitiga

Fungicides, insecticides, insectic acidicides, urea poʻo le vai inu - soo se fofo i le amataga o le tautotogo o le a fesoasoani i le seedling e tetee ai faʻamaʻi ma vailaʻau. Togafitiga ma vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau faʻasaina o le a maua ai le laau ma faʻateleina le puipuiga.

Teuteu

O le faʻaumatia o le mea tuai na faʻaopoopo ai le aofaiga o le fua. E tatau ona vavae ese vaovao mamago tuai i fatugaʻo, maʻi, lala uʻamea i le eleele. O le taimi aupito sili e tausi ai le laau o le amataga o le tautotogo, pe a le amataina le vaitau tuputupu ae.

Faʻamamaina lala tuai o kulumu samasama

Le taua faasaga i le vevesi tele o gooseberries - maua le avanoa i le susulu o le la ma isi meaʻai mo lālā talavou.

Sauniga o le taumalulu

O le tetee i le maualalo o le vevela e faʻaititia ai tau puipuiga i le taimi o le taumalulu. Mo le taumalulu, e tatau lava ona e ave faʻamalosi ina ia latalata atili ai lala i le eleele.

Taua! Mai i lalo o le togavao e manaʻomia ona e aveeseina lau paʻu ma vine o loʻo i ai ni meaola faalafua ma ave i ai le faʻamaʻi.

Tofiga

O le totoina o fualaau mai fatu o se faagasologa taimi. E mafai ona faʻaleleia fualaau gooseberries e faʻaaoga ai se togavao.

O faʻamalositino faʻamalosi faʻatasi e fautuaina le faʻalauteleina o le vao i le vaevaega. Ina ia faia lenei mea, latou te eliina se laau mai le eleele ia Novema, vaaia i totonu o le 2-3 vaega, lea latou te totōina i lua lua e lua ma eli vai. I le tautotogo, e tatau ona e folasia le talavou delenki e faaosofia ai le alualu i luma o aʻa.

O le lanu Rusia Rusia e mafai ona faʻasalalau e ala i le taina ma le taoto. I le tulaga muamua, o lala lanumeamata e vavae ese mai le pale, mauaa i totonu o le vai, ona totoina lea i totonu o le eleele. I le lona lua, o laʻau pito i lalo o le vao e punou i le eleele, ma momoe ile palapala. A maeʻa ni nai vaiaso, o le a latou ola i le eleele, ma e mafai ona vavae ese le paʻu mai le vao o le tina ma faʻaputuina i se isi nofoaga.

Puipuia o Pest ma Disease

O le kusi samasama samasama o loʻo i ai se faʻamausaliga tumau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I soo se tulaga, e le masalomia, o le filifiliga pito sili ona lelei o ni puipuiga. Mo le faia o lenei mea, totoina o fualaau faasaina, fofo fofo o vaifofo o loo faia, o le vao e mulimulu ma o le palapala o le fugalaau.

O le Spider mite na faʻapipiʻi laulaʻau fugalaau

<

Yellow gooseberry samasama o se laau lauiloa mo le togalaau aina, lea e aumai ai le 15 kilokalama o vine i tausaga uma. O taimi faʻapitoa faʻaleleia, faʻamaʻi faʻamaʻi, teuteuina ma le tausiga o le a faʻateleina le ola o le vao mo ni nai tausaga.