Laʻau

Rosa Queen of Sweden (Queen of Suetena) - faʻamatalaga eseese

O le fuga mai Peretania o le Masiofo o Suetena e masani ona lauiloa ona o lona uiga masani. O lana fugalaau e tutusa lava le matagofie i soo se laasaga - mai le polo e oʻo atu i le faʻaiʻuga mulimuli o petals. O lapisi e pei o le Ipu ma se mea manaia matagofie e foliga matagofie i le fugalaau, i le togalaau ma le tipi.

Rose Queen of Swiden (Queen of Sweden)

O le paka vaʻaia o le Igilisi Musk hybrids. O lona igoa na tuuina atu e faamamalu ai le Swedish Queen Christina, e lauiloa i le mea moni e faapea i le 1654 na ia faia ai se maliega ma Peretania Tele i fefaatauaiga ma faauoga. O le ituaiga na fafaga i le vasega pepe o le faletua iloga Peretania o David Austin i le 2014, o lona uiga, e tumau pea le manaia.

Rose Queen o Suetena

E le pei o le tele o laau toto matagofie, o lenei mea e sili atu le lelei i le faigata o le taumalulu ma e mafai ona tetee atu ile malulu ile -23 ° С. O loʻo i ai se manogi matagofie o le myrtle mo roma Peretania. E mafai ona maua faʻamaumauga i lalo ole igoa Austiger.

Mo se faʻamatalaga! O le gagana Rusia o le Queen of Swiden e sau mai se tusi i le tusi faitau o le uluaʻi Igilisi. Afai e te faaigoaina le rosa e tusa ai ma tulafono o le faaliliuga, o le a taʻua le ituaiga o le Tupu Tamaitai o Suetena.

I le faʻamasinoina e ala i le faʻamatalaga, o le laʻau faʻamalosi e ola i le 1.1-1.2 mita le maualuga ma e tusa ma le 80 cm le lautele. O pupu taʻitasi e faʻasolosolo i le tele o manoa oona, lea e matua faʻalavelaveina ai le tausiga o lenei rosa.

O tumutumu o loʻo aofia ai palu mālū mālū ma se lanu apricot. O le fugalaau e matamata, e aofia ai le 30-35 petals. O le lapoa o le corolla e 7-7.5 cm. O foliga o le fugalaau e foliga tutusa le ipu. O se kulupu na atiae faapitoa mo le tipiina, ae le itiiti ifo lona taua i luga o fugalaau ma paka.

Otioti fugalaau i totonu o se fagu e tu i luga ile 15 aso, pe a maeʻa ona paʻu le petals. A mavae le timu, e fautuaina e fufulu ese le vao, e pei o gaʻo faapelepele i le taimi o le faʻagogoina e mafai ona le maua ai lo latou lalelei ona o le faaputuga o vai i totonu oi latou.

Masini o Suetena Suetena

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O faʻamanuiaga sili ona taua i le eseesega:

  • Siʻitia o le aisa i le -23 ° C.
  • E tele fugalaau matagofie ma se manogi manaia.
  • Faʻaleleia faʻaleleia i le taimi o le taumafanafana.

Faatasi ai ma faaletonu, ua iloga le tele o vao tuitui, faapea foi ma le leiloa o fugalaau o la latou teuteuga i le timu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le togavao i le taimi lava e uma ai le amataina o le amata amata ona faʻaleleia ai aʻa e sili ona faʻalauteleina. O le ituaiga e talafeagai mo le totoina o se pa, o se tuaoi. O le tupu tautupu e le faʻafefe i le tuaoi.

Faamatalaga faaopoopo! E fautuaina e le au faufautua le tuufaatasia o le Tupu Sili o Suetena ma lanu moana lanu violē: lavender, logo, sage ma isi.

Pe a toto i luga o moega fugalaau, e tatau ona e gauai atu i laulaau o le rosa - e matua laiti lava, o le mea lea latou te foliga sili ona matagofie i talaaga o tuaoi lapoa. O le togavao e sili ona lelei i ona luga ma faʻatasi ai ma isi lanu. Faʻasalaga lelei, i tausaga taʻitasi o le a sili atu ma sili atu le lelei.

Fugalaau vao Queen of Swiden

Fugalaau ola

Mo se tulaʻi mai i luma, o loʻo sauni le nofoaga i le tautoulu. Fufulu le palapala, faʻapipiʻi meaʻai po o le faapalaga. Afai o le elemene o le palapala e maualuga, ona avea lea ma sina lime. E faʻaaogaina fualaʻau minerale i le taimi o le tautotogo.

Rose Queen Elizabeth - Faʻamatalaga o se Vaitafe Varietal

I totonu o fale tausimai, o le tamaʻitaʻi o Sviden faʻatau atu i le ituaiga o laau totō, lea e sili atu ona lelei le taumalulu e totoina ile taʻi lua tausaga le matutua. O le totoina o mea e mafai ona i ai i totonu o se pusa poʻo se aʻa aʻa.

E pei o isi ituaiga o rosa musky, e mafai ona totoina le tasi i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O le tautotogo ma le totogoina o le autumn e fautuaina mo laau toto ma se aʻa aʻa. I le tau mafanafana, e totoina ai selesele ma aʻa.

Taua! E leai ni faʻafitauli i le totoina o le tautotogo ma le taumafanafana. Filifili se aso matagi ma le eleele vave i le nofoaga filifilia.

O le isi mea o le tau toʻulu. E ia te ia ni nuances. Afai e totō vave, e mafai e le togavao ona taumafai e fuga, lea e sili ona leaga ia te ia i lenei taimi. O le totoina vave o le taufaamatau e puipuia le laau mai le aʻa. Lelei - 2 vaiaso aʻo lumanaʻi muamua le kiona.

O le nofoaga e manaʻomia ai le la, ae faʻapouliuli le paolo ma puipui mai matagi malosi. Pe a filifilia i le va o se fugalaau fugalaau ma se ala i le togalaau, e sili atu le filifilia o se togalaau. E latalata i puipui e mafai ona totō i se mamao e 50 cm.

Afai o le fatu laau o loʻo i totonu o le fagu, ona le manaʻomia lea ona saunia. O se vao o loʻo i ai le aʻa o loʻo faʻagasolo ile susu i le vai (e mafai ona e faʻaopopoina se faʻateleina o le tuputupu ae). O le eleele mo le faatumuina o le lua o loʻo faʻafefiloi ma humus, oneone mama ma 50 g superphosphate.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

O le faʻatoʻaga o togavao e aofia ai laasaga masani:

  1. Latou te eli fatuga totogo 60 cm loloto. O le tele o le lua e tatau ona faaluaina le tele o le aʻa.
  2. Faʻasala ese mai piliki malepe, pebbles poʻo le faalauteleina o le omea e sasaa ifo i le pito i lalo o le lua, ma sasaa ai foi se peʻa.
  3. E sasaa se tamai faaputuga i le pito i lalo o le lua, i le totonugalemu o aʻa o fugalaau ua i ai ma o se pine mo se fusi e pipii.
  4. Latou te faʻatumu le lua i le eleele ma faʻavave loa, o le ua uʻu ua nonoa i se lagolago. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le pau ma sulu le vao.

Tausiga o togalaau

Afai o le palapala e le o se mea mataga, ona faʻaleleia lea o le taimi, o le a tatau ona tatalaina i lea taimi ma lea taimi. O vao i lalo o vao e matua afaina ai le tuputupu ae. E fautuaina e le fai togalaau le mulumulu o ogalaau o le rosa i luga ina ia mafai ai ona taofia le susu mai le vave vevela, ma le soona fai, ma le taofia o le tuputupu ae o vao.

  • Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana
Rosa Pastella - Faamatalaga o se Eseesega Fesuisuiai

E manaʻomia ona e faʻafeinu i le rosa - e oo i le 2-3 taimi i le vaiaso. Afai o se timu i le tau vevela e seasea ma o le eria o loʻo maumago, ona mafai lea ona manaʻomia vaiinu i aso taʻitasi.

O le sosolo i le afiafi i le vao e na o le lelei, ae na o se mea manogi lelei.

  • Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Taua! I le amataga o le tautotogo, pe a oʻo mai le eleele, e faʻafeiloaʻi ai le nitrogenous fertilizer. O lenei mea e faʻaosofia ai le faʻamalosiina o lanu lanumeamata ma laʻau.

O le fafaga mulimuli ane ua uma ona leai se mea e maua ai le gaʻo, faatasi ai ma le tele o fomaʻi ma pailani.

O le pito pito i luga pito i luga ma le faʻaaogaina o le mineral minerale poʻo le masima masima o loʻo faia i le masina ao leʻi oʻo i le gutu.

  • Teuina ma le totoina

O le galuega o le teuteuina o le faia lea o se vavalaʻau faʻafefiloi e mafai ona faʻamalosia malosi ai tumutumu. O le mea lea, e faia i le tautotogo. O 'aisa uma e malulu, vavae, ma mama ua aveesea.

Laʻau faʻamalosi

Afai e umi le pupu, ona faʻapuupuuina lea i le tasi vae tolu o le maualuga, ma tuʻu ai ni nai mai ola. Afai na faapipiiina le fatu i luga o se taifau, ona mautinoa lea e le mafai e le sikiona ona tupu le tuputupu ae.

O le gaioiga e naʻo le pau lava le mea e fai, e pei ona le taliaina e le rosa. E masani lava ona faia, ma le manaʻo e faʻapipiʻi le ituaiga i le vaevaeina o le vao.

  • Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

O pupuu uumi uumi ua paʻu i le eleele, ma ua fausia se faavaa i luga o luga o se mea ua tosoina ai se tapoleni po o se fasi ie.

Nofoaga o rosa mo le taumalulu

Ua fausia fale puipui pe afai e foliga mai o le vevela o le a paʻu ifo i lalo -20 ° C. Faatasi ai ma le leiloa o le kiona muamua, ua lafoina i luga o le kiona, lea o rosa ma le taumalulu. I le tautotogo, a maeʻa le kiona, o le fale e afaina mo le lele.

Fugalaau rosa

Buds o loʻo faʻapipiʻiina i le itu o le lala o le muamua ma le lona lua, lea e tupu i luga o taʻi tausaga talu ai. Ina ia fausia se vao vao, i tausaga taʻitasi, i le tausaga ua mavae o le 1-2 topa o loʻo faʻaaogaina atoa ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe o le basal.

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

Na tulaʻi le Masiofo o Schweden i le amataga o Iuni ma faʻaauau ona fuga seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana. A maeʻa se malologa puupuu (pe a ma le vaiaso), e i ai se galu lona lua, e sili atu ona tele, lea e gata ai ia Setema.

Taua! I le taimi o le fuga, e taua le mataʻituina o vao. E tatau ona le gata o le tipiina o fuālaʻau i vaitau faʻapitoa, ae ia aveese ai foi mea leaga.

Rosa Queen of Suetena e le maua fatu fatu, ae o le a taumafai e faia. O le mea lea e le faʻaaluina ai e ia le malosi i lenei galuega le mautonu ma e le aveesea ai lona fiafiaga i fafo, e tatau lava ona ia tataina fugalaau mama i se pulu.

Mo le faia o ni aʻafiaga, susulu o le la ma se aofaiga o meaʻai e manaʻomia. Afai e leai ni fugalaau i luga o le vaomatua, o loʻo taʻu mai ai o loʻo i totonu o se nofoaga pogisa ma e manaʻomia se gaosiga, poʻo le tatau ona fafaga.

Fugalaau fugalaau

Mo musk hybrids, o nei auala e faʻaleleia ai e fetaui lelei: tipi, faapipiiina, vaevaeina o le vao.

Taua! O le Masiofo o Swiden e leʻi faʻaaogaina le fatu o roses e le faʻaaogaina, talu ai o fatu i luga o hybrids e le puipuia ai meatotino a o latou matua.

O le taimi sili ona lelei mo le faapipiina o Iuni. I le taimi nei, ua lava le malosi o togi lanumeamata ina ia mafai ai ona maua se afifi e afua mai ia i latou.

O le seleselega e vaeluaina le 10-12 cm le umi mai laulaʻau lanumeamata o lenei tausaga. E aveese mai pupu i le pito i tua, ma tuua ai le 3-4 o le ola i le laʻau. E momotu ese meaʻai pe a mafai. E tipi afa i le afa e puipuia ai le vevela tele.

O le tipi e tuu i totonu o se atigi pusa vai mama poʻo le vave ona totoina i totonu o se atigipusa, ae ia mautinoa ia ufiufi i se pulou e fai ai ni lauʻeleʻele. I le averesi, o le togafitiga e 2-3 vaiaso. O le faailoga o le a avea ma aʻa fou ma fuga. O le faʻaleleia o se nofoaga fou e faʻatinoina ia Aokuso.

Toto i aʻa, aʻa i totonu o le vai ma palapala

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le faʻaleagaina tele i se rosa e mafua mai i:

  • Powdery Mildew O lenei faʻamaʻi afaina e afaina ai vao e pei foi o le suavaia, faapea foi ma le timuga ma le malulu o le tau. Mai le togafitiga e togafitia faʻatasi ma se fofo o sauniuniga e aofia ai le kopa.
  • Aphids. O lana osofaʻiga e mafai ona vevesi ai le tumutumu. E sili atu i le aso Muamua o Iuni ma le tele o le 2 vaiaso e faia ai togafitiga ma se iniseti faapitoa.
  • Le lapisi. O se faʻamaʻi matautia e aafia ai laʻau e ufiufi i lanu mumu. E maua ai le fesoasoani a Bordeaux.

Rosa Queen of Sviden - o se laʻau matagofie ma le matagofie, e pei o fugalaau aristocratic. O lona manogi ma le fufuluina o fuālaau e mafai ona faʻafefe, ma o le kulupu e matua le mafaamatalaina i lona tausiga.